לפעמים אני מרגישה מחוץ לחברה,
כי אין לי וווטסאפ ואני לא זמינה לקבוצות שלמות של חברות ואנשים,
ומחוץ לצחוקים ולבדיחות שיש בקבוצות השונות.
אני יושבת בבית עם עצמי, אומנם לא משועממת- אבל חושבת על החברות שלי שממשיכות את הקשר ביניהם.
שמקשקשות, מנהלות דיונים, מעבירות תמונות, צוחקות, משתפות... גם כשהם לא ביחד
ומחזקות את הקשר.
להם יהיו בדיחות משלהן אח"כ, והווי קבוצתי, והן יפגשו- כשאני ישאר בבית לבד..
זה מבאס. להיות יותר מחוץ לחברה כי אין ווטסאפ.
ואולי זה גם כי אני פחות בתוך קבוצת חבר'ה, יותר בבודדים... מכירים?
אני היחידה או שיש כאן עוד שמרגישים כמוני?
מה עושים עם זה? איך לא פותחים ווטסאפ ולא מרגישים בחוץ וכן בעיניינים?
לחסרי ווטצאפאבודה ומחפשת
כנ"לחלילית אלט
ואת יכולה לפתוח קבוצת צ׳אט..
למה את לא פותחת וותסאפ ?רחמו
כי איו סמארפון /:חלילית אלט
גם כי אין סמרטפון, וגם כי אני יודעת שזה לא יהיה טוב.....אבודה ומחפשת
גם לי אין ווטאצפמתנחלת גאה!
יש לי סטופד פון
לא סטופד פון, כסילופון...(על משקל הכלי
)כי אין פיסבוק
חחחחחח אהבתי!!! כסילופון.... זה טוב!מתנחלת גאה!
יאוו, קלעת בוווול למחשבות שליתנשמת
אז מה עושים?? אנשים??אבודה ומחפשת
לומדים לקבל את זה... מבאס, נכון, אבלחלילית אלט
במקום להתבאס על זה שלכולם יש ולך אין, תגידי לעצמך כל הכבוד שאת לא "נפלת" לזה. לא יודית אם סמארטפון זאת נפילה, אבל אם את מרגישה שזה לא טוב לך ואת קונה רק כי לכולם יש, זאת בהחלט נפילה.
בהצלחה!
זה לא קשור, היא רוצה להיות מחוברת לחברותשיקי42784
אין כזה גיבוש בווצאפ..כי אין פיסבוק
ממליץ לך לשמוח בזה שאת מסוגלת להתנתק..א"י זה קשה
הסמארטפון נהיה התמכרות אצל רוב מי שאני מכיר חוץ מביינישים שיש להם עיסוק מוגדר לכל זמן ביום (תורה אלא מה..)
אנשים שנמצאים כל היום עם הסמרטפון לרוב מפספסים דברים מאוד חשובים בגלל זה.
היכולת להתנתק ולהיות עם עצמך לא תפגע לך בקשרים החברתיים אלא להיפך תעמיק אותם. את תהיה יותר מקשיבה פחות תזזיתית. יותר יכולה להקשיב לעצמך. להקשיב לרגע. לחיות שלווה. שיהיה לך קשרים עמוקים עם חברות ובעז"ה בעתיד עם בעלך. שתהיי מסוגלת להקשיב לאחרים.
הדברים האלה נפגעים בגלל הסמרטפונים שלא נותנים לנו מנוחה לרגע. הרבה אנשים מצליחים להתגבר על זה ואני לא חושב שזה גיהנם. אבל בייחוד בגיל הזה זה עלול מאוד להאפיל על דברים אחרים ולפגוע בכל הרבה תכונות חשובות שאני בטוח שאת רוצה שיהיו לך.
קיצור תשמחי במה שיש לך ותמצאי דרכים יותר טובות ויותר משמעותיות לחזק את הקשרים שלך עם חברות (ולאו דווקא עם 80 חברות, יכול להיות גם עם 5)
כל זה נכון, אבל....אבודה ומחפשת
כשכל החברות בקשר כל הזמן בווטסאפ, ואני יכולה ליצור קשר רק בלהתקשר או לשלוח הודעה, שזה לא קבוצתי- אני בחוץ,
ומאבדת את ה'קבוצה' 
מסכימה בכל לב עם א"י זה קשהחלילית אלט
לדעתי קשר בווטסאפ הוא שטחי. אם את רוצה קשרים חברתיים עמוקים וטובים, זה לא יקרה בגלל ווטסאפ.
את אולי מאבדת חברות רדודה קבוצתית וענקית אבל האמת שאתא"י זה קשה
מרוויחה המון. בכל מובן.
יש לנו היהודים תפקיד לתקן את העולם ואנחנו צריכים להיות בשביל זה אנשים עמוקים עדינים ומקשיבים, ואלה דברים שהסמרטפון בהרבה מקרים פוגע בהם. תשמחי שאת בונה את עצמך בצורה השלמה לקראת חיים יפים מלאים משמעות ושמחה.
אם ככה אז איך יוצרים קשר טוב עם כמה חברות ביחדאבודה ומחפשת
ולא אחת אחת כשאין את הכלים כמו הווטסאפ? יש טיפים?
אפשר לקבוע מפגשים בערבים.א"י זה קשה
להתנדב ביחד. לטייל ביחד. והאמת שלא צריך כל הזמן להיות בחבורה גדולה. אפשר גם להפגש בקבוצות קטנות יחסית.
להשאר אחרי הלימודים ולעשות דברים ביחד.
בתור אחד שהיה מכור לוואטסאפלשם שבו ואחלמה
והייתי ממש פעיל אני אומר לך
שכל הקשרים האלה הם חלשים
הם אמנם קיימים
אבל חוורים ורופפים לעןמת הקשרים בחיים האמיתיים
אז זה כיף ואת מפסידה בדיחות ופיטפוטים
אבל את ממש לא מפסידה קשר אנושי.
מה היו עושים פעם?!הכל מאת ה'
למה אי אפשר ליצור קשרים בלי וואצפ?!
חברות אמיתית לא מתבטאת במסך...
אם את אמיתית עם עצמך,וככה את חושבת לנכון לעשות,אז אל תדאגי ,החברות שלך,ימשיכו להיות חברות שלך גם בלי וואצפ ,זה לא שעכשיו נהפך העולם.
וקשר עם חברות יכול להיות לא רק בהודעות קבוצתיות,אלא בכיתה,בלימודים,איפה שאת נמצאת.
במקומך,אם זו הסיבה שיש לך וואצפ בגלל הקשרים,הייתי מזמן מבטלת את הוואצפ,רק בגלל שיש עידכונים לגבי מועדי מבחנים,וחומר למידה,וכל דקה יש עידכון.לבנתיים עוד לא.
בע"ה ארצה להחליף לפלא רק עם הודעות ושיחות מספיק לי.
יש דברים טובים,אבל גם דברים פחות טובים-ממכר,הרבה לשון הרע לצערנו,גוזל זמן.
החיים יותר טובים בלי פל'א- באמת מנסיון של חצי שנה בלי הפל'א הייתי עם הודעות ושיחות,הכי כייף בעולם,שקט,בלי טרדות יותר מידי,לא מה היא אמרה מה הוא רשם מה כתבו,הייתה חברה שמודיעה לי על דברים ב"ה. הכל טוב.
אני חושבת ש"הניתוק"-מהוואצפ לא באמת ניתוק חברתי,אלא ניתוק מהוואצפ גם שם החברה אבל אחרת.
אולי תנסי?!את תיראי שאת הרבה יותר מתחברת לעצמך,לפנימיות שלך,להרגלים שלך.
הייתי לי חברה בשכבה שכתבה לנו:
אני מוחקת את הוואצאפ,אני רוצה חיים חדשים,נימאס לי לרדוף אחרי כל זה,אני רוצה שכל דבר אצלי יהיה אחרת,בתקווה שישתנו דברים,החלטתי שההחלטה היא לתמיד ואני לא מוכנה לחזור לפה,אני רוצה להיות עם עצמי(במילים דומות)
אני לא אומרת שוואצפ לא טוב,יש לו יתרונות אני פשוט חושבת שאם לא היה ווצאפ היינו עדיין מסתדרים בחיים ולא היה קורה כלום.
או שתמחקי,תדברי עם חברה או שתיים שאת סומכת עלייהן שיעדכנו אותך,או עם המחנכת שאם יש שינוי שתעדכן אותך,או שבסוף כל ערב תדברי עם חברה שתעדכן אותך אותך עם יש התראות או שתשלח לך בהודעה רגילה. זהו.
בהצלחה בבחירות שלך.

זה לא שאני מתלבטת אם להשאיר או למחוק, אין לי....אבודה ומחפשת
תודה על התגובה הארוכה!
הקטע הוא שאני עוד מעט עוזבת את הכיתה, השכבה, וכו'... וכבר לא אראה כל השמן את כל החברות שאני רואה עכשיו כל הזמן. אני גם לא גרה קרוב, ככה שגם לא אתקל בהם במקרה...
ואפילו חופשת פסח עוד רגע. כמה שבועות טובים....
ככה שזה לא עידכונים שאני יכולה לבקש מחברה שתעדכן אותי, זה גם סתם לשמוע ולראות תמונות מה הולך עם חברות שלא ראיתי הרבה זמן, ולשמור על הווי עם קבוצה שכבר לא ממש תישאר קבוצה מחוץ לווטסאפ- אז זה כן להישאר בחוץ. מה אומרת?
אז.הכל מאת ה'
כי אחרי זה לא תיהי כלכך בקשר,אולי מספר בנות בודדות.
אבל
אני חושבת שלגבי הוואצפ ולראות מה הולך וזה,זה באמת מסקרן ומעניין,אבל ברגע שיש לך בחירה,את בוחרת לעשות אותה ואת שלמה עם עצמך,לא משנה אם עכשיו את בתקופת תיכון,לימודים.(זה סתם בכללי)
ואפשר למצוא פתרון לפסח,תכתבי בלוח שנה כל מיני פעיליות תיכנון לחופש ותדברי ותציעי לחברות שלך,דברי איתן,ותתכננו ביחד.
שתהיה מישהי בחופש שתעדכן אותך.
את צודקת שאלו חוויות שלא יחזרו וצחוקים בוואצפ וכו.
אבל אם זה לא אמיתי,זה לא אמיתי.
אם קשה לך עכשיו לסגור את הוואצפ או לא להיות בו או בקבוצות.
אין בעייה ב"ה יהיה לך חיים שלמים לקבל החלטות,נכון שצריך לקבל החלטות ולא לדחות אותם
אבל אם נכון לך לכרגע לסגור את תסגרי,ואם נכון לך לא לסגור עכשיו ואת בשאיפה וצפיייה בעתיד לסגור.
אין בעייה.
אני בע"ה אחרי הלימודים-אני חייבת וואצפ מהסיבות שכתבתי.
אבל בע"ה בעתיד אני בשאיפה שלא יהיה לי וואצפ.
בהצלחה רבה

לצערי מחזיקה בשיקוץ חח אבלגאולה לציון
זה לא אומר כלום.. את יכולה להיות הכי חברותית שיש גם עם פלאפון טיפש ![]()
רק צריכה למצוא את הדרך..
אם זה קשור לתוכניות של חברות שלך (כשהן נפגשות וכאלה) תגידי להן שיודיעו גם לך ![]()
ולגבי זה שהם מתכתבות כל היום לאיודעת עד כמה זה טוב ומועיל.. אז אולי את צריכה לשמוח שאין לך ווטסאפ..
ואם את ממש מודאגת מזה שהן מדברות כל היום בלעדייך, פעם אחרונה שבדקתי אפשר לסמס גם מטלפון טיפש ![]()
כל כך!!!כבשה
שמי שלא בו לא יודעת כלום. מחרפן
אני לא ככ מסכים עם זהשאג
אז אצלינו לא מודיעים בד"כ לבנות שבלי ווצאפכבשה
לדוגמא בשלג כל בוקר הודיעו בווצאפ אם יש לימודים
ולנו לא הודיעו. כולם באו לאולפנא חוץ ממני ועוד חמש בנות שאין להם ווצאפ
לא נורא כל כך...עוד יהודי
אז ברשת הוירטואלית את מחוץ לחברה, יש עוד חיים חוץ מהם...![]()
ויותר ברצינות- פשוט תהיי שלמה עם האמת שלך,
אני באופן אישי, בדברים שני שלם בהם אני לא מבואס,
בדברים שאין ברירה, אני משלים איתם ולא מתבאס, רק ככה החיים שלנו תותים![]()
וואטסאפ אפשר גם במחשב.שירוש16
לי יש וואטסאפ והוא לא "כ בשימוש. הקבוצות זה דבר חופר ולהשתיק אותן (כולה פחות מ5 קבוצות) זה תענוג.
הרבה יותר בריא, וכיף ומשחרר.
בנ"א שלא יכול להתנתק מהפלאפון כי כל שניה הוא מקבל הודעה מקבוצה אחרת זה לא הגיוני. א"א לנהל כך חיים תקינים.
בהצלחה!
אי אפשר במחשב בלי הפלאפוןגאולה לציון
לי יש במחשב ואין בפאלפוןלשם שבו ואחלמה
..כי אין פיסבוק
אני בפנימייה אז זה לא כל כך שיך כי במלא כולם באתו מקום, אבל אני מפיד עבודות וזה..
תנסי להיצמד לאיזה חברה בשביל הדברים החשובים (מפגשים, עבודות...)
ושאר הדבים אני לא חושב שהם באמת מגבשים, כמה סמיילי קורץ יכול לקרב...
הגעתי לכאן מהראשימתואמת
כי אני מזמן כבר לא יכולה להיות שייכת לפורום הזה
גם לי אין סמארטפון, וזה מבחירה - כי אני יודעת שאם יהיה לי, לא אצליח להתנתק ממנו.
אז כן, חסר לי לפעמים הוואטסאפ - בעיקר של המשפחה. כבר קרה שהפסדתי ידיעה חשובה...
אבל אבא שלי טוען שאני לא מפסידה הרבה, כי בעיקר עוברים בוואטסאפ שטויות. ואם יש דברים חשובים או מעניינים - חלק מאחיי המתוקים (
לכם!) דואגים לשלוח לי באימייל
.
בקיצור, תנסי לשמוח שאת מיחידי הסגולה שלא מתפתים לכל מה שהטכנולוגיה מציעה (כולל בזבוז הזמן), ואפילו להיות גאה בזה!
לי היה פעם ואז מחקתי אותושירה00
כי הרגשתי שאני יותר מדי בווצטאפ, וזה אולי קשה בהתחלה אבל תעריכי את זה שיש לך חיים, שאת פנויה לדברים אחרים... חוץ מזה שעם חברות טובות באמת אני מתכתבת בsms, הווצטאפ הוא לא מה שיעשה מישהי לחברה יותר טובה... אם הם כבר חברות שלך, תמשיכו לדבר פשוט בsms או שיחות... אפשר לעשות גם שיחת ועידה (של כמה בנות ביחד...) העיקר שלא תקני טלפון כי לכולם יש ואת מרגישה שונה, אלא אם תקני טלפון זה כי את באמת רוצה וצריכה...
גמלי אין וואטסאפ..|תכנסי ישלי מה לכתוב...|V.I.P
אהלןן... דיברת על תופעה די מוכרת... אבל ישלי דרכים להציע לך להיות חלק גם בלי וואטספ
בעיקרון אמרת שאת מרגישה מחוץ לחברה לצחוקים וכל ההקטים שקורים בוואטסאפ שאאת לא לוקחת חלק בהם...(אם הבנתי נכון..
|מקווה|) הייתי אומרת שהכל תלוי בך!! (כע, טיפה ישיר... מצטערת..) אם את רוצה להיות חלק בחברה וזה...(אבל במ'ת רוצה!!) את תעשי הכל בשביל זה(ואם לא הכל את הרוב..) אני רואה שזה די מפריע לך שאת אמרת שאת יעני אווט, אבל את יכולה למצוא דרכים איך להיות בתוך החברה לאו דוקא דרך הוואטסאפ.. זה מתחיל מדברים חיצוניים אחרים (בד''כ למי שאין וואטסאפ , כמוני.. ולי אין גם פלאפון.. בעיקרון יש אבל הוא מוחרםם![]()
אז אני בכלל אווט ובכל זאת אנלא מרגישה לא חלק מהקבוצה בגלל המניע הזה..) קיצר.. תנסי ליזום דברים להרים פרוייקטים... לשתף את חברותייך לכיתה ולדאוג שלגבי הדברים החשובים איזה מישי תעדכן אותך..(תכיני לך כזאת מראש..)לגבי הדאחקות הפנימיות וכאלה... את יכולה להשלים פערים (יאס זה טיפוש קשה אבל אפשרי.. שוב לא הכל תוכלי להשלים.) את יכולה להיות במעגלים החברתיים של אלה שמריצות דאחקותת ובדיחות פנימיות למינהם.. ולנסות להבין מקורה.. חוצמזה את גם יכולה להגיד להם שלך אין וואטסאפ ולהיות גאה בזה שיש לך חיימאחרים.. בבהתחלה הסתכלו עלייך במבט מוזר.. מה זותי נדחפת וכאלה.. אבל בגדול לאחר כמה זמן הם יעריכו אותך..(ואלי כמו אצלנו באולפנה תיהיה תופעה הפוכה של בנות שעוברות לנוקיה או שמתנתקות תקופה מהוואטסאפ!!!
בואנה חפרתיי!!!!!!!!!!
קיצר ממש בהצלחות!!!! אם יש משהו שלא הזכרתי תגידי אני אשתדל לחפור עוד...
גם לי אין ווצאפ אבל...הלב והמעין.
גם לי אין ווצאפ ונכון, זה קצת מבאס לפעמים כשמדברים על משהו בווצאפ ולך אין מושג על מה דיברו. אבל אני לא חושבת על זה כל היום וגם בגלל שאני חובת ששככה טוב לי בל ווצאפ למרות שלכל העולם יש אז הרבה יותר קל לי להתמודד עם זה, כי אני בטוחה בדרכי. ואם ממש רוצים אפשר להיות בתוך העינינים גם בלי ווצאפ (אולי לא בהכל אבל ברוב)
יקרה,את בסדר גמור.נ.ה
הגעתי מהראשי ואני כותבת בתור אמא לילדים. היו תקופות שלא היה להם ווטאסאפ , ובאמת פספסו ארועים שקבעו רק שם. אפילו שלבן שלי היה חבר שהשתדל לעדכן אותו הוא פספס . היום יש לילדים שלי מכשיר שהוא לא סמרטפון אלא טלפון פשוט (נוקיה 208) שיש בו ווטסאפ והם מחוברים.
ולילדה היותר צעירה שאין בכלל מכשיר. הווטסאפ שלה אצלי בנייד בקבוצות מושתקות והיא מתעדכנת במהלך היום אותי לא מעניינת כל הקשקשת ברברת שלהם אבל היא כן יכולה להיות בענינים אם קובעים משהו או שהמדריכים מודיעים משהו.
בשורה תחתונה את מרוויחה שאת לא קוראת את כל השטויות.
את מפסידה משהו אחד, אך מרויחה משהו יקר הרבה יותר!צפתית
בחיים, כמו בחיים, כל בחירה שלנו מכילה הפסד ורווח. השאלה היא מה יקר ממה- האם ההפסד גדול על הרווח או שהרווח גדול מההפסד.
בעניין הטלפונים "החכמים" אני פשוט בטוחה בכך- הרווח שבהמנעות מההתעסקות בתכני התקשורת הזו גדול בהרבה מההפסד הכרוך בהמנעות ממנה.
דרך התקשורת של הוואטסאפ, הפייסבוק ודומיהם, מציפה את האדם באינפורמציה בלתי פוסקת, חלקה חשובה וחלקה מיותרת ורדודה. האדם הממוצע היום שמשתמש באמצעי התקשורת הללו, מתקשה ליצור, להעמיק, לפנות זמן איכותי לחיות את החיים עצמם במגע, בריח, בטעם, ובמקום זאת מכלה את זמנו היקר כל כך בנפנוף אצבע על מסך קר והבטה במליוני פריטים וירטואלים מידי יום.
אשרייך על הבחירה להמנע מן השקר הגדול הזה. את אמנם מפסידה דברים מסויימים, אך מחזקת בתוכך ובעולם את החיים עצמם, אלו שמתרחשים סביבך ובתוכך.
מנסיוןxdxdxd
יש לי פלאפון חכם הייתי מחוברת לכל הקבוצות
והתעצבנתי התכתבו שם "חחחחח" "בוקר טוב" וכאלה
(הייתי נגיד יושבת רואה סרט שומעת את "השריקה", קמה -חושבת שזה
משהו חשוב באמת ואני רואה צהריים טובים של חברה), אחרי שהתייעצתי עם אמא שלי,
שנבהלה לראות אותי קמה לצלצול
החלטתי לצאת מהקבוצה, עכשיו אני מחוברת לאישי של כל אחת וקבוצה
של החברות הכי טובות שלי. ומאז אני מרגישה חופשיה משוחררת והרבה יותר כיף לי
כן גם הבדיחות נכון אז אפשר להעלות חיוך על בדיחה שמישהי שלחה - אבל
זה לא בדיחות אמיתיות זה לא קשר אמיתי!! זה לא נשאר בך לאורך זמן,
את יכלה לנסות להתחבר לקבוצה מהפלאפון של אחד ההורים או אחד האחים.
עלי תוך 3 ימים שבוע מקסימום תכתבי להם ביי ותצאי מהקבוצה.
בדיחות וחוויות אמיתיות הם ארוחות ערב משותפות, הליכות, אטרקציות (הופעות, לונה פארק, על האש, אפילו לקפוץ לקניון לקניות ולשבת לגלידה
כאלה הם הכי שווים הכי נותנים לך והכי אמתיים!! באמת חוויה כיפית!!
שהכי נותנת ותורמת לך הכי הרבה! (אם אין לכם כאלה את יכלה ליזום
ארוחת ערב כיפיית בערב נעים
תפני אלי בפרטי אני יכלה לתת לך מלא רעיונות..
וואי! בדיוק דיברתי על זה היום
משמעות!!
את מזה צודקת לגבי הנתק... אני גם מרגישה את זה, (אין לי ווטצפ- מי שחשב
ובקשר לפיתרונות- את יכולה לבקש מחברה טובה שיש לה ווטצפ שתעדכן אותך אם מתכננים משהו... בהצלחה וכל הכבוד!!
באמתהכל מאת ה'
באמת,התמכרתי,ובאלי חיים נורמליים,מחוץ למסך.
אפילו לצאת מפה.
כי אני דרך הפל'א פה וזה שיא הממכר להיכנס כל שניה.
מחזקת אותך!משמעות!!
בהצלחה!!
וואו! כל הכבוד לך! ממש חיזקת אותנו!א"י זה קשה
זאת לא אני פותחת השרשור,הכל מאת ה'
תודה רבה!! חיממתם תלב

תודה לכל מי שהגיב- נתתם לי חומר למחשבה.... ועוד שאלה-אבודה ומחפשת
לדעתכם:
חברה שאומרת לי שקשה לה לשמור איתי על קשר מעבר למה שנפגשים כי אין לי ווטסאפ,
ושגם אם יש לי הודעות- זה לא אותו דבר כי היא לא זמינה להודעות כמו ווטסאפ- זה לא אמיתי וזה
פשוט כי היא לא באמת רוצה או לא חשוב לה לשמור איתי על קשר?
(לפי מה שאתם אומרים שווטסאפ לא יוצר קשר אמיתי וקשר טוב הוא מחוץ לווטסאפ..)
..כי אין פיסבוק
לא נראה לי שהיא עובדת עליך או משהוא., פשוט היא מרגישה שאתם קצת פחות קשורות אם אתן לא כל שניה מגיבות אחת לשניה
זה לא קשר אמתיחן הכתב
זה לא קשר אמתי, אם היא רוצה בקשר היא הייתה משקיעה, בקשר - משקיעים נקודה.
אני מאד מבין את הקושי שאין לך ווטסאפ גם לי אין אבל אני מאושר מזה.
אני יותר בן אדם רגוע, לא חייבים להתעדכן כל הזמן ולא חייבים כל הזמן להיות זמינים, אין פרטיות במובן מסויים .
חברות וקשר אמתי לא יוצרים על ידי ווטסאפ , קשר יוצרים על ידי דיבור , להתקשר, מפגש, חברים זה שווה השקעה.
ודבר נוסף , גם לא יהיה למי להתגעגע, לא יהיה על מה לדבר.
ועוד דבר, לא חייבים לשתף על כל דבר שזז בערך...
(חדש פה בפורום)
מצד שני...משה אבואבאחרונה
את לא מכורה. אין כזה גיבוש בווצאפ, בעיקר חפירות. ותמיד אפשר לבקש מחברה טובה שתשלח לך בסמס הודעות חשובות .
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.