עד כמה זה נורא?שונמית

אני עכשיו מסיימת שנה שניה שרות, ומאוד רוצה לעשות שנת נחת כזו- לעבוד, לטייל, ללמוד קצת ולהגשים כל מיני חלומות. בעקרון אני מאוד שלמה עם זה, ומודעת לזה שהלימודים ידחו בשנה.

לפני בערך שבוע דיברתי עם מישהי שאמרה שעדיף להתחיל ולסיים עם לימודים הכי מוקדם שאפשר, כי אצלה היא חיכתה עם זה והתחילה ללמוד בשנה של הנישואין, וזה היה סיוט... סיוט כלכלי בעיקר- שצריך להחזיק בית, להשקיע בלימודים, ולעבוד כדי לכלכל בית. שלשניהם היה ממש קשה, הם חיו ממש בפשטות והשקיעו מעט מדי בזוגיות שלהם.

זה די הלחיץ אותי, אבל מצד שני אני מאוד רוצה וצריכה את השנה הזאת, ובכלל- אני לא סובלת את הלחץ הזה לרוץ ולחנוק את עצמך... לא מתאים לי כרגע להתחיל לימודים מיד אחרי שרות, אני מרגישה שאני ממש צריכה אוויר (ואגב, מעצבן גם שצריך להתנצל על זה... ). אבל אני תוהה אם ברוגע שלי עכשיו אני "אדפוק" את עצמי אח"כ...

בקיצור- מה אתם אומרים? מישהי התחבטה בעניין הזה?

שאלהה-מיוחד
מי מבטיח לך שאת תתחתני בשנה הראשונה של הלימודים?
תגובהלאידעת

אני הייתי בלחץ הזה שאמרת.. התחלתי מהר יחסית ללמוד במחשבה שאני רוצה להתחתן די מוקדם וכדאי לסיים עם הקטע הזה מהר. היום אני לקראת סיום הלימודים ועוד לא התחתנתי- אני לא מצטערת שהתחלתי מוקדם אבל במחשבה אחורה לא היה קורה כלום אם הייתי נותנת לעצמי עוד שנה.. אני חושבת שבן אדם צריך לעשות את מה שטוב לנשמה שלו, כמובן להיות גם ריאלית ולא לחיות בסרט ולקחת יותר מדי זמן אבל אם את מרגישה שבאמת לא טוב לך להתחיל עכשיו ללמוד אז אל תתחילי ללמוד! 

מוזמנת לאישי אם את רוצה לשאול יותר..

בהצלחה!

גמאני במסלול שלך ובדעה איתך..Levona
תמיד יש אנשים שיגידו דעות לכאן ולכאן,סיווש

מה שחשוב- זה באמת להקשיב למה שטוב לך.

לגמריהפי
חבל על השנה האבודה. זמן שווה כסף והרבה ממנו.משה
מועקה ולחץ שווים חוסר בריאות נפשית ושלווה. שזה לא פחות חשוב.ענבל

אפשר ללמוד בחצי היקףמשה
לא תמיד זה מתאים. וזה גם תלוי מה רוצים ללמוד.ענבל
בס"ד

בכל מקרה הפואנטה הייתה שלהקשיב ללב זה לא בזבוז זמן, זה מתכון לחיים טובים יותר.
עדיף מועקה ולחץ גם כמה שפחות מקביל לנישואים,זוגיות וכו'חנה צוריה
צריך לשקול היטב, איזה מועקה ולחץ מעדיפים,ומתי מעדיפים לחוות את זה,במקביל למה..בעקבות מה..וכו'

לא באה לשפוט,וגם איאפשר להבין את הטון של דברי הפותחת,מדברים כתובים..
אם זה בא מתוך שיקול,ולא מתוך אמירה כללית של"אני מודעת לזה שהלימודים יידחו בשנה",סבבה,היא לקחה בחשבון שעדיף לה שנת התאוורות כדי לאגור כוחות וכו',והיא לוקחת בחשבון שסיכוי גדול שזה יביא ללחץ בהמשך,במקביל לנישואים זוגיות וכו.
אם זה אמירה כללית,ולא מתוך שיקול ולקיחה בחשבון שזה ידרוש הקרבה,במידה ואכן זה יצא שתלמד בעקבות הדחיה הזו,יותר זמן במקביל לנישואין,מאשר לנצל זמן לפני,אז חבל..כי לא בטוח שהלחץ עכשיו לא עדיף לה על פני לחץ של לימודים במקביל לנישואין..
א. בכל מקרה יש סיכוי שהיא תלמד אחרי החתונה.ענבל

בס"ד

ב. זה שונה לדעתי.

תוך כדי נישואין אמנם לא יהיה לה זמן לעצמה יותר מדי, אבל עכשיו יש לה, אז למה לא לנצל אותו?

בנישואין גם ככה יש לחץ, וגם ככה אין בדיוק זמן להתאוורר, אז עוד מילא, כשאי אפשר אז אי אפשר. אבל עכשיו יש לה הזדמנות, היא יכולה להתאוורר, אז שתעשה את זה.

כשיש אפשרות לוקחים אותה.

ובמחילה, אולי את כנשואה תחלקי עלי אבל לדעתי לעבור לחץ עם בעלך זה טיפה פשוט יותר מלעבור לחץ לבד.

במיוחד כשהלחץ הוא חלק מהלמצוא את בעלך..

אני בעד להיות קשובים לצורך ולרגש..אנונימית1111
אני! אני!ענבל

בס"ד

התחבטתי עם זה המון.

והדבר היחיד שיש לי לומר לך זה-

לכי עם הלב שלך. אל תתני לשום דבר להלחיץ אותך.

לבוא לחתונה מתוך לחץ זה גרוע.

את לא צריכה לעשות וי על רשימת משימות שצריך לעשות בחיים. בנחת.

מותר לך שיהיה לך זמן לעצמך, מותר לך להנות, מותר לך למצוא את עצמך, מותר לך הכל.

כשתרגישי מוכנה תתחילי ללמוד, וכשתרגישי מוכנה תתחתני. אין לחץ.

את לא תדפקי את עצמך בשום צורה.

אנשים חיים ככה, אין מה להתבחבש בזה.

יש פתרונות. והבריאות הנפשית שלך חשובה יותר. נקודה.

^^^ מסכימה לגמרי! גמאני בשנה שניהזהר
את צודקתה-מיוחד
זה טוב לתכנן את הדברים אבל לא להיות בהיסטריה.
תמיד ענבל
בס"ד

@שמש אא
תרגעי. ממש עפת על עצמךה-מיוחד
או כמו ש @עדןעדן אומרת. תזהרי לא להגיע לסוריה
אממ..ענבל
בס"ד

במקרה שלי אני לא צריכה לעוף כדי להגיע לסוריה..
מספיק ללכת שעה ואני שם

ולא רוצה. אני מיוחדת ומדהימה 💁
עניין שלך עם עצמך.כמעין הנובע
טבלת יתרונות- חסרונות. מוכר?

תעשי בדיוק את זה.
כל אחד יגיב דעה אחרת בהתאם למצב אשר חווה ומה שעבר וינסה לשכנע אותך לכיוון *שלו*.
זה עניין *שלך* וחשוב שתיהי ערנית ותדעי את היתרונות והחסרונות בכל דבר.
לכן לא רואה כנכון להגיב את דעתי האישית.

לדעתי, תשבי עם עצמך ותרשמי יתרונות וחסרונות. זה גיל חשוב וכל שנה חשובה גם כן. הן אם מקדישים אותה ללימודים והן לנפש. משתנה בין הדעות של בני האדם..

אבל תשאלי את עצמך שאלות.
ככה תגיעי למרגוע נפשי *אמיתי* ולחופש לו את זקוקה?
את חושבת שבאמת יש צורך לשנה שלמה כזו?
אולי שבועיים מנותקים מהכל יספיקו?

מוכנה נפשית וידיעתית למצב בו יכול להיות שתתחתני במהלך הלימודים או אפילו בשנה הקרובה, מה שיגרום לך במצב כזה לעוד שנת לימודים בהיותך נשואה?
מוכנה לקחת את זה על עצמך?
ואם בעלך יהיה גם כן סטודנט? ואם יהיה בן תורה?
איזה בעל את רוצה? שלומד תמיד תורה?
תבדקי אם זה נכון לך.

האם השנה הזו לא תגרום לך להיסחב עוד? עדיין תשארי עם רצון וכח ללמוד?

איך תצליחי מבחינה נפשית ללא השנה הזאת?

וכו' וכו'.
תתפללי אל ה' ובעז"ה הוא ינחה אותך לבחירה הכי טובה ונכונה עבורך.
ואל תפחדי או תשקלי את ההחלטה עפ"י התגובות של הקרובים או הסובבים אותך בעקבותיה. אלו החיים שלך.
בהצלחה!

אלה החיים שלך, תעשי מה שנראה לך נכוןמקרוני בשמנת
כמה פשוט ככה נכון. וזהו.
הייתי במקום שלך לגמרי!נהורא

וגם החלטתי להתעכב ועשיתי עוד שנת מדרשה...

היום בגילי המופלג שזכיתי לראות את שני סוגי ה"טיפוסים" גם בעשור השלישי והרביעי לחייהם,

אני יכולה להגיד די בוודאות- שהחברות (והגברים) שהיו ממוקדים בדרך והתקדמו בה ללא הפסקה, הגיעו למקום אחר לגמרי מבחינת פרנסה ויציבות כלכלית (וגם נפשית כנגזרת מכך)

ויוכלו גם בעוד שנים מעטות להפחית שעות עבודה ועדיין להרוויח משכורת  יפה בגלל הוותק והנסיון שהצטבר.

ואלו שלא, (כמובן שלא כולם!) רודפים אחרי הזנב של עצמם ומתמודדים עם האתגרים הכלכליים רק בשביל לסגור את החודש.

לא צריך בהכרח להיות בלחץ כל הזמן, אלא, לתכנן ולהתקדם אפילו במינון נמוך- נאמר לדוג': קורסי חובה באוניברסיטה, שיפור פסיכומטרי אם צריך, הכנת תיק עבודות אם חושבים לכיוון של מקצועות העיצוב וכד'.

תעשי מה שטוב לךאלטלנה
במיוחד אם את כל כך צריכה את זה...
ומניסיון- ממש כדאי לעבוד ולחסוך סכום משמעותי (במיוחד אם את בונה על לימודים תובעניים) כדי להקטין את הצורך בעבודה תוך כדי...וגם ככה זה ייתן לך (קצת..) כסף לחיות ממנו אם בעז''ה תתחתני
והכי חשוב- בלי לחץ
אני עשיתי את זה...אבל לא הייתי לחוצה להתחתןיעל מהדרום
לק"י

בפועל התחלתי לצאת רק אחרי שסיימתי ללמוד (לא בכוונה תחילה, ככה יצא).
אחותי, צאי לטייל ולנשום אוויר. את צעירה!kly3

שום דבר לא בוער בגיל שלך.

להפך, אם תדחי חלומות בגלל חתונה, החלומות ישובו לצוף כשיהיו ילדים ואז בכלל החלום יגנז.

צאי, תבלי, תנשמי ואז תתחילי. לא הכל צריך כאן ועכשיו. איזי איזי, שוואיה שוואיה, פרה פרה. תזרמי.

אם תקחי הכל בקלות, שום דבר לא ידפוק אותך בהמשך.

רק קחי בחשבון שהשנה לא תסחב לך עוד ועוד. תקבעי יעד של זמן בלי לעבור אותו.

אולי אפשר להתחיל לימודים מסמסטר אביב. ולקחת חצי שנה חופש.aima

מזדהה עם הדילמה, אבלציפור מדבר 1
אני לקראת סיום תואר.
עשיתי שנת שירות אחת, ונורא רציתי לעשות שנה כמו שאת מתארת, אבל הלחיצו אותי שלא כדאי וכו' וכו'.
ב"ה התחתנתי בין השנה השניה לשלישית של התואר. באמת קשה להחזיק בית מבחינה כלכלית תוך כדי תואר ( בטח אם גם בעלך לא עובד). ואני עוד בלי ילדים...
אבל-
אני חושבת שזו לא סיבה לרוץ. אני בהחלט מתחרטת שלא עשיתי את השנה ההיא. הדברים האלה שאת רוצה לעשות- אחרי תואר, ונישואים, וילדים בעז"ה, הרבה יותר קשה לעשות אותם. עכשיו זה הזמן שלך...
ו אלוקים גדול.
אם תקחי את השנה הזו ברצינות ולא תרגישי שאת מבזבזת את הזמן, אלא עושה דברים שחשובים לך- זה נראלי לגמרי שווה את זה!
בהצלחה!!
אני ממליצה לך ללכת ללמודמאי הקטנה
אני עשיתי שנת שירות אחת בה הכרתי את בעלי, ומתוך ידיעה שאנחנו מתחתנים, הלכתי מיד אח"כ ללמוד.
התחתנו בסוף השנה הראשונה ללימודים שלי.
אין ספק שהייתי צריכה להתחיל את הלימודים מיד כשחתונה עומדת על הפרק, אבל בכללי אני חושבת שעם כל הקושי והרצון לחופש, צריך להתחיל ללמוד מספיק מוקדם כדי למצוא עבודה טובה ומכבדת ולהתבסס.
אני במקומך הייתי חושבת לטווח הארוך, (אולי כי ככה אני בד"כ) למה להקדיש יותר חשיבות- שנת חופש, טיולים ועבודה בנחת או להתקדם בעוד שנה חשובה אל עבר התואר הנכסף שיקנה לך בסיס טוב? בעיניי ראוי שזה יהיה כמה שיותר מהר כדי לחסוך לך המון בלאגנים בעתיד.
את לא יכולה לדעת איפה תהיי בעוד שנה. אולי כבר תהיי אחרי חתונה, אולי ילדים כבר יהיו על הפרק לא הרבה זמן אחרי, ובאיזשהו מקום את תהיי תקועה עם התואר. אני מכירה לא מעט נשים שהתחילו את התואר לפני החתונה וכשבאו הילדים הן לא הצליחו לסיים ועד היום התואר לא סגור....
במובן הזה אני גאה בעצמי כשאני חושבת על מה שהספקתי- גם חתונה, גם ילד כמעט בן שנה וגם תואר ביד, ואני רק בת 22.

הרבה הצלחה במה שתבחרי ותחשבי על העתיד הקרוב-רחוק, מה הכי ייטיב עבורך.
מה עדיף?ענבל
בס"ד

שהיא תתחיל ללמוד, תתחתן, תלד, ואז תתחרט שהיא לא לקחה לעצמה קצת זמן לנשום בשביל עצמה?

זאת לא הדרכה גורפת. מי שמתאים לה ולא מרגישה צורך בחופש זה סבבה.
אבל אם מישהי מרגישה צורך בקצת חופש, בלי לחץ של לימודים או כל מיני דברים אחרים (חתונה למשל) זה לגיטימי ביותר ומותר לה לקחת אותו.
ואם היא תתחתן בשנה ראשונה לתואר היא תלמד להסתדר עם זה, אבל זה כבר שיקול שלה.
אם היא מרגישה שהיא זקוקה לחופש כדי להגיע בשלווה ללימודים וחתונה אז זה יותר חשוב מלהילחץ לסיים לימודים, להתחתן מהר, ללדת מייד, והופ עברו להם השנים שיכולת בכלל לדאוג לעצמך (כמובן שזה קיצוני אבל זה כדי להבהיר את הנקודה).
זה נראה לך כהדרכה גורפת?מאי הקטנה
למה ישר לקפוץ?
כתבתי "אני ממליצה" ולא קבעתי לה ללכת ללמוד.
אם מתאים לה יותר חופש, בבקשה, אני בטוחה שזה יעשה לה טוב. אני רק הצבעתי על הצד השני שבעיניי חשוב יותר.
היא שאלה מה אנחנו חושבים וזו דעתי.
לא קפצתי וסליחה אם היה נשמע שהתקפתי, זאת לא הייתה הכוונה..ענבל
בס"ד

להגיד אני ממליצה זה להגיד באופן גורף

לא ראיתי הרבה סיוג בדברייך
מה ז"א??מאי הקטנה
אני ממליצה לה לעשות ככה ולא ככה, איפה נכנס פה סיוג? למה אני צריכה לסייג?
מה?!
לא חשוב. עזבי..ענבל
תשובה לשונמיתאנונימי2
אני מסכינה עם חברה שכתבו פה שזה תלוי בנאדם, יש שירצו למצות את עצמם יותר ולעשות וי בחיים, ויש שירצו לנוח ויעדיפו את החופש שלהם-וזה אחלה לגמרי!
אבל חשוב שתשימי לב להכין בשנה הזו את הקרקע לשנת הלימודים שתבוא אח"כ מכל מיני בחינות כגון:
לבדוק אם את צריכה פסיכומטרי אז להקצות לך זמן עכשיו בשנת החופש וגשת להיבחן.
לחפש כיוון ומקום לימודים שבאמת את מרגישה שמתאים לך.
מבחינה כלכלית שיהיה לך מספיק לשלם לימודים(מניסיון שלי לפחות לשנתיים הראשונות של הלימודים).

ודבר נוסף אם את בסופו של דבר תבחרי בשנת חופש, תתכנני בדיוק מה את הולכת לעשות פחות או יותר.
היו לי חברות שעפו על השנה הזו והתפתחו ממש, והיו לי חברות שרק דברו על מה שהם יעשו ובתכלס הזמן עבר והשנה הזו נגמרה וכלום לא יצא להם מזה..
תעשי מה שאת מרגישה שטוב לך!נאוה תהילה

אל תתחילי לימודים אם את לא מוכנה לזה נפשית!!

מסכימה^^^חלושששש
יש לי חברות שהפסיקו לימודים באמצע רק בגלל חוסר מוכנות, אז לא כדאי.
לימודים כדאי להתחיל כשמוכוונים מטרה...
מה שאני עשיתי,בלדרית
שנת חופש שבפועל לא הייתה חופשית, עבדתי ועשיתי קורס עיצוב שבדיעבד עוזר לי המון.
אז אך תבזבזי שנה, כי יכול להיות שיהיה לך משעמם, תקחי קורס במשהו שאת אוהבת או תעבדי בעבודה מעניינת.
זה גם יקדם אותך המון וגם לא יהיה כבד כמו להתחיל תואר.
לדעתי באמת כדאי לסיים תואר לפני חתונה, אני עשיתי את זה וזה הקל עלי מאד, אבל שנה אחת זה לא נורא. אז תעשי מה שאת חושבת בלי יותר מדי נקיפות מצפון, ותהיי עקבית עם מה שהחלטת. בלי להצטער על כך.
כדאי גם לחשוב על זהחנניו

ביחס למה שאת מעוניינת ללמוד.

יש מקצועות שבהם לימודים תוך כדי חתונה ומשפחה זה די טירוף.

ודאי שהכי חשוב שתהיי שלמה עם עצמך. אך אם גם להתחיל ללמוד מספיק מעניין אותך ויהיה לך טוב, זה יכול לחסוך המון צרות.

עם כל הצניעות, כדאי גם לחשוב בכנות עד כמה את מוכשרת. יש בנות שיעשו את הכל יחד בלי למצמץ, גם בתואר מאוד קשה. תהיי כנה עם עצמך (עד כמה שניתן לדעת מעכשיו) כמה את חושבת שתצליחי בקלות, בהתאם לכישורים האמיתיים שלך.

(לשם ההבהרה, אני רווקה, למדתי ועדיין לומדת יחד עם בנות נשואות ומתחתנות, רואה כמה זה טירוף ואיך הן צריכות להשלים קורסים שוב ושוב. ובהחלט שוקלת שנה חופש אחרי השירות... מאוד מבינה אותך, פשוט מעלה נקודה שאני עדה לה סביבי )

מלא בהצלחה!

לא נורא, צריך לחשובבונים מגדל

את כבר יודעת מה את רוצה ללמוד? מה נדרש בשביל זה? אם תצטרכי מכינה/פסיכומטרי וכדומה או שאת יכולה להתחיל ככה?

הלימודים עצמם - מתישים ושוחקים או משהו שאפשר להעביר רגוע יותר? (גם ביחס אליך)

אני יכולה להעיד על עצמי, שהתחלתי ברצף אחרי השירות תואר מתיש ושוחק. 

ושנה א' התבזבזה לי על לקלוט שאני אמורה ללמוד ולא רק לבוא לשיעורים. (לתרגל בבית, לחזור, ללמוד את החומר, לנסות להבין כמה שיותר, לתרגל שוב וכו')

ואח"כ הייתי צריכה להשלים את זה, אבל תוך כדי הרצף של ההמשך, כי לא נכשלתי אבל גם לא הייתי טובה. 

לא יודעת אם שנה חופש הייתה עוזרת במקרה שלי, ולא יודעת מתי הייתי מתחתנת אם הייתי במצב הזה (התחתנתי ב"ה במהלך התואר, וזה דרש הרבה, אבל הצלחתי, בעיקר כי כבר הייתי די לקראת סיום, אבל לאל רק בזכותי)

אבל מה שחשוב לי לומר, זה שכשתתחילי ללמוד. תעשי את זה ברצינות. 

כי לחזור על שנה א' (יש לי חברות שעשו את זה) או לעשות מליוני קורסים בהשלמה, זה סיוט. 

ואני לא בטוחה שזה חוסך יותר זמן מלעשות שנה חופש במודע.

ואם את הולכת על החופש. תנצלי אותו. באמת להגשים חלומות, ולעשות דברים שרצית, ואם רלוונטי לעבוד ולחסוך - גם לקראת הלימודים, זה מבורך. 

ואני לא בטוחה שצריך לקחת 'שנה' דווקא. תבדקי מה רלוונטי

המלצהnips

הכי טוב להתייעץ עם ההורים, הם הכי מכירים אותך וירצו את הכי טוב בשבילך-בטוח! אפשר גם אם יש לך רב/רבנית שאת מאד קשורה, אפשר לשאול אותם...

לעינות דעתי, (בלי להכיר אותך..- אולי לא מתאים), אבל מה שנירא לי נכון לבחורה- לא כדאי להפסיד שנה, אחרי זה עם הלימודים והבית והילדים בעז'ה הרבה יותר קשה לסיים את התואר, תצטרכי עזרה מבחוץ או שלא תסיימי, או שתצטרכי לעבוד בעבודות שלא מתאימות כדי לעזור בבית.

אחרי זה תוכלי לטייל עם בעלך- לדעתי הרבה יותר מושלם...

עכשיו הלחץ של הלימודים יהיו שום דבר בדומה ללחץ של לימודים בתור נשואה.

לחץ של לימודים בתור רווקה - יש לך זמן ללמוד למבחנים, להכין עבודות, לצאת לקניות, לצאת לדייטים, וכן תוכלי לטייל קצת בחופשות של הלימודים גם.

לחץ של לימודים בתור נשואה זה - מה אני יבשל למחר? איך הבית מלוכלך, מתי אני יקפל את הכביסה? מאיפה אני אתחיל לכהין את העבודה שלא הקשבתי לקורס כי היתי עייפה מרוב מטלות? איך אני אחייך לבעלי. שכחתי לעשות קניות בסופר. בעלי חולה, איך אני יטפל בו? אני בהריון, יש לי בחילות? אמאלה חשבון חשמל מאד יקר- כבר נתחיל להיות במינוס? כמה זמן נסיעה ללימודים, אנחנו גרים רחוק-אולי אני יוותר על עוד יום לימודים?

עוד דבר חשוב זה השעון הביולוגי של גוף האישה-ככל שיותר מוקדם תתחתני ותלדי-יותר בריא לגוף שלך...

שיהיה בהצלחה ובשמחה

תעשי מה שטוב לך ומה שאת באמת רוצהconet
אבל תזהרי לא להכנס לשנטי במהלל השנה.
גם אם את מטיילת ואפילו נחה להסתכל על זה כחלק מהכנה להמשך הדרך לימודים /חתונה וכו'

אסור להכנס למצב של אני זורם/ת כי אז המצב הזה ממכ ומסוכן

שיהיה בהצלחה
התחבטתי, לקחתי שנה חופש ואני מאושרת עליה!*חזרזיר*

למרות שהתחתנתי תוך כדי הסמסטר הראשון והיה קשה, וזה קשה ועמוס וכו'...

לא מתחרטת על דקה מהשנה הזאת!
שנה בונה, שנה מרגיעה, שנה שנתנה לי להתחיל את החיים עם ביטחון כלכלי (עבדתי וחסכתי במהלך השנה) ושנה שחידדה לי בדיוק את המקצוע שאני רוצה לעסוק בו בחיים.
שנה שפתחה לי עולם ונתנה לי את האפשרות לבוא ממקום נינוח, רגוע ובטוח יותר - גם בעצמי וגם בסביבה.

אז נכון, יש את המחשבות האלו של: בע"ה בשנה ב ייתכן שיהיה ילד וזה קשה, ואיך נסתדר, ואם הייתי כבר בשנה ג' זה היה יכול להיות קל יותר וכו' וכו'...
אבל אני לא מאמינה בלחיות ב"אם, ואם.."
בע"ה כשתגיעי למצבים מורכבים - את תסתדרי!
גם אם זה ילדים/ חתונה/ עבודות תוך כדי הלימודים.
כולן עושות את זה, ובע"ה גם את תצליחי!
(אגב, יש איתי כאלה שעשו תואר בלחץ, ועכשיו כשהן עם כמה ילדים עושות הסבה. אז הכל יכול לקרות והכל אפשרי)

לימודים זה עסק יקר שצריך להשקיע בו.
(40,000 ש"ח לפחות לתואר...)
אז כדאי לבוא לשלב הזה בטוחים ונינוחים!

ואת לא צריכה להתנצל - את בשלב בחיים שאת עושה מה שטוב, ל-ך!!! רק לך!
וכמובן, גם לוקחת אחריות על מה שאת עושה...
אל תתני לזרם להחליט בשבילך מה טוב לך השנה ואת לא חייבת לאף אחד הסברים והתנצלויות.

הרבה בהצלחה!
כאן באישי אם תרצי

עוד דבר-*חזרזיר*

אחד הדברים שהיווה גורם משמעותי להחלטה לקחת שנה "חופש",
היתה העובדה שהסיכוי שתהיה לך שנה כזאת בשלב אחר בחיים - ב"ה נמוכה מאוד מאוד!
בע"ה מחוייבות לבית, משפחה, פרנסה, עבודה. וכו..

אז זה בערך אפשרות יחידה לשנה עם עצמך ועם חלומות ללא מחוייבות לפני הכל...
(אני לדוג' למדתי קונדטוריה, דבר שאין סיכוי שמבחינה תקציבית ומבחינת פניות (נסיעות, עלות, זמן..) הייתי עושה עכשיו ובשנים הקרובות)

לדעתי הנתון הכי חשוב פה מתי תרצי פחות או יותר להתחיל לצאת...44444
אם בכל מקרה לא תרצי להתחיל לצאת לפני גיל 25. אז בכיף, תעבדי ותחסכי. מה שכן קשה יותר ללמוד אחרי שיוצאים מזה.

אם את מתכוונת להתחיל לצאת בשלוש שנים הקרובות אז זה משמעותי ביותר.
השנה הזו זו הבדל ענקי שמשליך בהמון תחומים ממש לא רק הכלכלי.
הייתי נותנת המון כדי שאני פחות שנה סטןדנטית נשואה.
אני אנסה לפרט יותר:
קודם כל הנושא הכלכלי שהוא משמעותי ביותר. גם אם ההורים מיליונרים ועוזרים בכיף זה לא מצב אידיאלי.
העניין פה זו העצמאות הכלכלית. כל שכן אם אין הורים עןזרים. כלכלית מאד קשה לפרנס בתור סטודנטים, אפילו אם אין ילדים.
נושא נוסף הוא חופשת הלידה וכל מה שקשור להריון. הרבה הרבה אבל הרבה יותר קל להיות עובדת מאשר סטודנטית בהריון ובעיקר אחרי לידה. נכתב מנסיון. קודם כל לסטודנטית אין חופשת לידה אמיתית, גם לא בחודש המסכן שיש. אף אחד לא ישלים לה את החומר אחר כך. צריך לעמוד בקצב.
בנוסף אחרי לידה הרבה פעצים למח לוקח לחזור לעצמו זה יכול לקחת 3 חודשים. זה המון לסטודנטית.
יש עוד הרבה הבדלים......
עניין נוסף הוא קבלה לעבודה ראשונה- הרבה יותר קל להתקבל לעבודה ללא ילדים ובטח לא נשואה. בעבודה ראשונה את מתמודדת מול הרבה רווקים בעיקר באזור ת"א.
זהחות רלוונטי למקצועות נשיים בתחום חינוך, רווחה והטיפול.
דבר נוסף, מבחינת המקום הנפשי בחיים לימודים פשוט לא מתאיצים לנשואיים.

מה שכן זה ממש בכלליות. בסופו של דבר זה ממש תלוח במה שאת רוצה ללמוד ןאיפה.
דבר נוסף, גם ככה כנראה יהיה לך חופש 3 חודשים עד לתחילת44444
הלימודים.
השנה החגים מקבילים לאוקטובר ככה שהלימודים יתחילו בנובמבר.
ככה שיש לך חופש 3 חודשים: אוגוסט, ספטמבר ואוקטובר.
האמת זו שאלה כללית להרבה עונים44444
האמת זו שאלה כללית להרבה עונים: למה צריך שנה חופש???44444
אני מבינה מאד צורך בחופש של אפילו חודש אבל מעבר לזה זה די מספק.....
נשואות לא כלואות בבית. החיים לא נגמרים בחתונה.
אני באמת מנסה להבין על איזה חלומות כולם מדברים?????
וגם כאלה שלא ניתן להגשימם כנשואים.....
טיול שווה, סבבה יש לה גם ככה 3 חודשי חופש. הלימודים מתחילים אחרי החגים......
זמן מנוחה- מקבלת לגמרי, 3 חודשים זה חמצה לגמרי....
הקושי של נשואה סטודנטית גדול הרבה יותר מזה....
אגב השנה הזו לא הזוי בכלל שהיא תהיה ההבדל בין נאם תהיי נשואה בלימודים או לא או תהיי אמא בלימודים או לא.....
התחתנו כשבעלי היה סטודנט בשנה ראשונהחניתהאחרונה

אני בדיוק סיימתי לימודים.

אין לך מושג כמה זה קשה לחיות כשאחד מבני זוג סטודנט (כל שכן, שניים).

יש את הלחץ של העומס בלימודים, שיעורי בית, לימודים, עבודות להגיש בזמן.

במקביל צריך לנהל בית (קניות, סידורים, חשבונות, בנקים, כביסות, בישולים, גיהוץ), יש מחוייבות לבן זוג, למשפחה של הבן זוג (שלפעמים לא מבינים למה הכלה/חתן צריכים להיות עסוקים כל כך בלימודים ולא לעבוד יותר/לעזור יותר, להגיע לאירועים ועוד), לפעמים גם ילדים...

ועוד ועוד.

בתוך זה יש גם הרבה מתח כלכלי, צורך לחיות בצמצום, תלות בעזרה של הורים (שאני באופן אישי מאוד קשה לי עם זה - להצטרך למתנת בשר ודם)

תאמיני לי שזה לא פשוט ב-כ-ל-ל!

אני משתדלת להקל על בעלי ככל שאפשר כדי שיוכל ללמוד כמו שצריך. שיעבור את כל הבחינות, שיסיים בזמן ולא יצטרך לדחות את סיום הלימודים וקבלת התעודה. הרבה חבר'ה נשואים אצלו פרשו/ דחו.

סופרת את הזמן שבעלי כבר יסיים עם הלימודים. 

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך