"ואף על פי כן לא נמנעו מלשאת זה את זה"שפתותנו שבח

אני תוהה ותועה.

בית הלל ובית שמאי ביניהם תהום פעורה- הם פוסקים שנישואיהם נישואי טעות!!!

והם מתירים!!!

מלבד כל פערי הדעות הכלליות.

גיור, סבלנות, הכלה, כלה כמות שהיא, תהליך, מבט עתידי.

אז איך הם הסתדרו

ונחנו מה???

בדורנו דור גאולה.

לחבר חרדים ודתיים לאומיים איני מדבר.

רחוקה ישועתי לבא וצדקתי להגלות.

אך

הילכו תלמידי הר המור ומצפה, עם תלמידות מגדל עז ונשמת?

הילכו תלמידי הגוש וירוחם, עם מדרשת הרובע ובינת?

הילכו שניים יחדיו בלתי אם נועדו.

ובלבד שיכוונו את ליבם לשמיים.

אז עלו בי קולות אחרים,

הי זה שונה

פה באמת תהום פעורה.

"זה לא מתחבר לי"

"לא אותו סגנון"

"משהו בהשקפה"

"לימוד תורה לנשים"

"תנ"ך בגובה השמיים או העיניים או האוזניים"

"ב"ה לא הקלו עד כדי כך"

"בית שמאי לא החמירו עד כדי כך"

באמת???.

האם?

הילכו?

אכן כואב, אבל אולי יש לזה הסבר נוסף:לשם שבו ואחלמה
אולי בגלל שהיום הצעירים הם אלה שמחליטים
אז הם בגיל שלהם
לא מסוגלים להכיל הבדלים ושונויות

ואילו מבוגרים
שיש להם פרופורציה בחיים
(וגם יכולת שכלית מפותחת יותר בהקשר הזה)
מסוגלים יותר להכיל
שונויות

ועוד משהו
ההבדלים בין בית שמאי לבית הלל לא נתפשו כהבדלים ביראת שמים,
ואילו מה שציינת, כן.
לא חושבת שזה נכון.ענבל
בס"ד

חושבת שמבוגרים שאין להם כבר דילמות של חינוך ילדים וכדומה אז אין להם כבר יותר מדי בעיה עם שוני ואז זה קל יותר (בנישואין שניים כמובן..).

אבל כשאתה צריך לחנך את הילדים שלך, לבחור מקום מגורים, לבחור מה אתה רוצה לעשות בחיים, אז כן, חשוב שיהיה בסיס דומה.

אני לא יודעת איך בית הלל ובית שמאי עשו את זה, אבל אני מאמינה שכנראה הייתה להם גם דרך לפתור את המחלוקות.
אני לא מאמינה שבימינו זה אפשרי.
אין בעיה עם השוני כי הם מבינים שהשוני הזה הוא לא מה שחשובלשם שבו ואחלמה

בחיים. 

הם מבינים מה באמת חשוב בחיים. 

אני לא חושבת שזה נכון ששוני כזה הוא לא חשוב בחיים.ענבל

בס"ד

שוני ביני לבין תלמיד הר המור יכול להתבטא בפרטים הכי קטנים בחיים.

למשל באיזה ספרים אני מכניסה הביתה, אלו סרטים, מה עם אינטרנט- מסונן או לא?, לאיזה בית סםפר לשלוח את הילדים- ת"ת, ממ"ד, או בכלל בי"ס מעורב?, איפה גרים- קהילה סגורה, יישוב פתוח יותר, עיר, גרעין תורני?, וכו'.

נכון, כשמשובר בהבדלים שנתפשים כהבדליםלשם שבו ואחלמה
ביראת שמיים אז זה יותר בעיה
ובזה זה שונה ממחלוקות בית הלל ובית שמאי
שיותר מזכירות את ההבדלים בין אשכנזים לספרדים
אז אנחנו מסכימים.ענבל
בס"ד

כהכללה לא להתחתן עם ספרדי נראה לי מוגזם.
אם מבחינת מנטליות הוא מתאים לי אז אני אשתדל להתגבר על פערי המנהגים.
אישית אני פשוט לא אתחתן עם אדם בעל מנטליות ספרדית. הוא יכול להיות גם אשכנזי למהדרין.
זאת הבעיה שלנו.הקולה טובה

שאנחנו לא רואים פה פסיקה שונה כמו אשכנזים\ספרדים אלא מעבר לזה.

האם פסיקה שונה בעיני צניעות לדוג', 

זה יותר חמור מאשר פסיקה שונה בעניני כשרות? 

אם אנחנו מבינים שזה עניין של פסיקה שונה, ושל עבודת ה' בדרך שונה, ואלו ואלו דברי אלוקים חיים.

אז למה שלא נתחתן איתם ונמצא פתרון למה שיצוץ?

למה ישר להגיד "זה הבדלים ביראת שמיים"

אתה באמת חושב שלרב ליכטנשטיין ותלמידיו יש פחות יר"ש מאשר לרב טל ותלמידיו?

ובכלל- איך מודדים הבדלים ביר"ש? 

כי איזה פתרון בדיוק יהיה למה שיצוץ?ענבל
אני לא אומר שיש הבדל, רק מה אנשים אחריםלשם שבו ואחלמה
חושבים
בדיוקאסטרו
לא מדובר בנישואים שניים. פשוט, האישה הולכת לפי הבעלחכמת ישישים

לא מדובר בנישואים שניים. פשוט, האישה הולכת לפי מנהג הבעל. שום וויכוחים. שום בעיות. אביה הסכים להשיא אותה לאיש הזה, בן המחנה האחר. אז הוא מבין שבתו תנהג כמו בעלה והוא מקבל את זה. לכן פסקו שכשיש מחלוקת בכל עניין [לאו דווקא דתי] בין אביה לבין בעלה, היא פטורה מעניין כיבוד אב [אלא אם כן היא נדרשת לעבור עברות כגון להדליק אש בשבת]. מי שאמרה שההבדל בין ימי בית שני לבין ימינו הוא שהיום האיש והאישה שעומדים להתחתן הם אלו שמחליטים ולא הוריהם -- צדקה.

הלא הרבנים בני זמננו [בעלי המחלוקת שמדובר בהם] למדו באותה הישיבה ובאופן מעשי נוהגים באותו אופן. זה בכלל לא יכול להשפיע על חינוך הילדים הקטנים. כשהם יותר גדולים, ועומדים על דעתם, הם יחליטו בעצמם. צריך רק לקוות שיהיו שומרי מצוות ולא אפיקורסים... לא רק שההבדלים בזמן הלל ושמאי לא היו יותר קטנים, אלא ההיפך הוא הנכון. תחשבו על נרות חנוכה: האם מוסיפים נר כל יום או ההיפך? זה דבר שילד קטן שם לב אליו. הנה, אצל אבא עושים כך ואצל סבא עושים בדיוק הפוך ! אלא שרבותינו של אז הבינו מה חשוב [ בחינת ייהרג ואל יעבור]  -- ומה פחות חשוב.

אז מזל שכיום יש לנשים דעה ומקום.ענבל
בס"ד

והן לא הולכות אחרי הבעל בלי לשאול שאלות או להביע דעה.

בכל מקרה כיום זה לא רלוונטי. וכיום אנשים מבוגרים יכולים יותר להתחתן עם השקפות עולם שונות כי זה פחות משפיע על חיי היומיום.
וואי, ממש הקצנת את מה שהוא אמר..כמו צמח בר
זה כמו שהיום תתחתני עם אדם ספרדי. תקבלי עליך בלי שאלות את המנהגים שלו. נכון? תאכלי קטניות בפסח, תלכי לסליחות חודש... )בכוונה הבאתי דוגמאות בולטות לשוני) וזה לא יראה לך מוזר או למחוק את האישיות שלך כי זה מה שנהוג.. שבאישה מקבלת על עצמה את מנהגי בעלה.

אז זה בדיוק אותו דבר בהשקפה.האישה הייתה מקבלת על עצמה את השקפת בעלה ולא כי היא כנועה אלא כי זה מה שהיה מקובל..
חזק, אמיתי ונוגעמוטי113

וואוו. יישר כח! נכון ונוקב.נפש חיה.

לא. וזה אולי כואב, אבל זאת התשובה האמיתית.ענבל
בס"ד

אולי יהיו יחידי סגולה..

אני כמישהי שקרובה יותר לנשמת, מגדל עוז, וכו, לא אלך עם הר המור.
לא כי אני שונאת אותם, כי זה פשוט לא מתאים.

כתבת יפה, יש לך כשרון, ואפילו העלית תשובות יפות.
רק שאתה התייחסת אליהן כלא חשובות, אני מתייחסת אליהן כהכי חשובות.
שוני בתפיסה זה דבר משמעותי.
אני לא הייתי מזלזלת בו.
ולא הייתי יוצרת עוד קושי בנישואין שלי על מה שכבר קיים.
האשה בזמנם וגם היום בד"כ הולכת אחרי הבעל בתחום התורניarixon
ככה שלא הייתה שום בעיה.

כל המשמעות של הציטוט הזה היא שלמרות שהיתה ביניהם מחלוקת קריטית בענייני הנישואים, עדיין סמכו על הדיעה השנייה ולא פסלו אותם.

לא סביר להבין משם שזה טוב להכניס את עצמך לצרות ולהתחתן עם חרדיה כשאתה דתי לייט.
לא הייתי חותמת על המשפט הראשון שלך לגבי היום.. ענבל
בודאי שפחות מפעם, אבל אצל האנשים שסביבי זה ככה.arixon
השאלה היא אם גם אצל המשפחה של זו שתתחתן אתה, זה ככה...הייזל
^^^^^^^^^ גם.ענבל

בס"ד

וגם סבבה, אם זאת הסביבה שלך וככה אתה רואה את הבית שלך אז כנראה שתתחתן עם אישה מאותה סביבה.

אבל יש המון סוגים, והיום הכלל הזה כבר לא רלוונטי, יש בו יותר מדי יוצאים מן הכלל...

רק הערה קטנהטהר ליבנו

מה שכתבת לא נכון. הגמרא מבין שהחידוש הוא שהם נישאו למרות הפערים האידאולוגיים. על הפערים ההלכתיים הם גישרו על ידי שהם סיפרו אלו לאלו על האנשים שאיתם הם לא יכולים להתחתן...

רק תיקון קטן. הם לא סמכו על הדעה השניה,אלא הודיעו לצד השנילעד חיה בלבבנו

אם הייתה אשה שפסולה לשיטתם, ואז לא היו מתחתנים.

משם רואים שאסור לפסול ולחלק בין ספרדים לאשכנזים למשל. אבל מי שנמצא בקבוצה שלגיטימי אצלה לעבור עבירות או להתחכך לעולם החילוני, זה לא קשור לבית הלל או בית שמאי. אלא יותר דומה שחסיד של הרב אליהו זצ"ל ישיא את ביתו לחסיד של הרב עובדיה זצ"ל. 

ממש לא סמכו על הדעה השניהבצ

סמכו על זה שאמרו אחד לשני "עם זאת אסור לך להתחתן לשיטתך".

כל אחד מחפש משהו בסגנון שלו. מה הבעיה? לגיטימי ונכוןRTY3

אולי פעם לנשיםאהבה בתענוגים
לא היתה עמדה ברורה. הן היו פחות נכנסות להשקפות וכו'. הן לא היו יודעות קרוא וכתוב, הן היו כל היום עסוקות רק בענייני בית, ולכן הפערים לא באו לידי ביטוי...
האישה הלכה אחרי בעלה בלי חוכמס...
יש הבדל גדולmatan

בין בית הלל לבית שמאי היתה מחלוקת הלכתית ורעיונית, אבל כולם כיבדו זה את זה כת"ח,

ברגע שבו יש צד שנתפס כמי ש"אינו מכוון את ליבו לשמיים"- אז כבר אי אפשר להתחתן איתו.

מה לעשות? להתחתן עם קרוב\ה לכפירה?

הוא התכוון באופן כללי. ובכלליות יש בהחלט דברים נכונים בזה.נפש חיה.

זו עצמה הבעיההרוזן!

שמי שחושב אחרת מוגדר ככופר בעיקר

זה לא נורמלי

(בכ"ז קשה לי לראות את עצמי מתחתן עם חרדייה.

יש בינינו כ"כ הרבה פערים שבטח יהיה קשה לגשר עליהם...

לא בגלל שהיא חרדייה ישר אפסול. אבל מאמין שזה לא יילך...)

את תגיד שזו הבעיהmatan

והם יגידו שהבעיה היא שלא מוגדר מספיק בבירור ככופר בעיקר.

זה נורמלי שבמחלוקות על יסודות האמונה כאשר צד אחד נתפס ע"י הצד השני כמחדש מעצמו דברים

שנוגדים את היסודות יהיה פילוג. ולא צריך להזכיר את המחלוקות שהיו ביסודות בראשונים בשביל לראות

מה זו הוקעה.

הנצי"ב מוולוזין יגיד שזו בעיההרוזן!

ושזו היתה ה-בעיה של שנאת חינם בחורבן המקדש. כך זכור לי

זו עוד פעם פרשנות שלךmatan

"צדיקים שאינם ישרים" בהקדמת הנצי"ב לביאורו לספר בראשית, כמי שאינם מקבלים את השונה מהם- בתוך ההלכה.

השאלה האם הם בתוך ההלכה היא שאלה של תפיסה.

האם גם על רפורמים הנצי"ב היה אומר את זה?

כנראה שלא, וכנראה שהיה אומר שיש לנדות אותם.

האם בנידון דידן התרחקו עד כדי כך - זו שאלה תפיסתית של הגדרת המציאות,

אתה סובר שלא, אז אתה אומר שזה לא בסדר, מי שסובר שכן יגיד שאתה לא בסדר.

יש פה בירור של נק' יסוד, וכבירור כזה הוא חריף.

נו, באמתהרוזן!

אף רב דת"ל או חרדי איננו רפורמי

זה מגוחך

לשיטתךmatan

לא דיברתי דווקא על חרדים ודת"לים, גם בתוך הדת"לים יש מחלוקות עזות(וזה מה שהכותב העלה)

זה שאתה "קובע עובדות" לא הופך אותך לצודק.

שמעתי מרבנים(חרדים, חרדל"ים, דת"לים, לייטים, קווניקים, גושניקים, איך שתרצה) אמירות כמו "הרב X לא ראוי להיות רב וכו'..."

אז מה? אז זו שיטתו.

לפי הרמב"ם כנראה שהאבן עזרא היה מין לפי חלק מהדברים שהוא כותב.

כשיש מחלוקות ביסוד יש חריפות גדולה לפעמים.

הקלות שלך על ההדק ממש לא מוצאת חן בעיניהרוזן!
וזה יותר מורכב. גם אם מתבטאים בחריפות לפעמים, זה לא אומר שחושבים שהוא כופר. ח"ו
ונראה לי שהדיון הזה ממש נהיית הוצאת ש"ר על ת"ח, אז זו הייתה תגובתי האחרונה בנושא
עוד לא כתבתי את דעתי האישית אפילו פעם אחתmatan

אז מעניין אותי איך הגעת למסקנה שאני קל על ההדק.

לפי הרמב"ם שכותם שכל מי שלא מקבל את היסוד של "אינו דמות הגוף" יוצא שככל הנראה האבן

עזרא היה מין לפי הרמב"ם.

זו רק דוגמא לעובדה שכשיש מחלוקת ביסוד- אז גם יש כאלו שמושארים בחוץ.

זו קושיה על שיטתך.

כמובן שכל אמירה כזו נאמרת בדחילו ורחימו.

כל מה שאמרתי הוא שברגע שצד אחד סובר שהצד השני מחוץ למגרש, זה אחרת מהלל ושמאי

שידעו ששניהם באותו המגרש רק בצדדים שונים. ולכן- יש הבדל עצום בין הלל ושמאי לימינו.

אם זה טוב\נכון\רע\מטופש - זו כבר פרשנות של אחרים. אני רק ציינתי עובדה.

הילכו דוקטורנטים לפיסיקה עם מרפאות אלטרנטיביות?אריק מהדרום
כן, ילכו, לא הרבה אבל ילכו.
זה בדיוק אני!!קבל וקיים

אני דוקטורנט לפיסיקה שנשוי למרפאה אלטרנטיבית.

(אולי אתה מכיר אותי? מי אתה?)

אבל זה לא משנה כמעט לכלום, וזו בדיוק הנקודה גם כאן:

צריך לפצל את השאלה לשני חלקים:

א. האם לא מתחתנים בגלל שלא סובלים זה את זה? אם כן, זה חמור מאוד (אלא אם כן אתה באמת מאמין שהצד השני הוא כופר וכדומה, שזו טענה משמעותית הדורשת בירור רציני).

ב. האם לא מתחתנים בגלל בעיות פרקטיות שיתעוררו? כאן צריך רגליים על הקרקע.

לדוגמא אצלנו אני זורם עם אשתי בכל ענייני הרפואה האלטרנטיבית, למרות שאני לא ממש מאמין בהכל, כי זה לא נראה לי דבר מהותי שאני לא מוכן להתפשר עליו.

לעומת זאת אם היא היתה דורשת לטפל בסכנת חיים ממשית ע"י אמצעים מפוקפקים, ממש לא הייתי זורם.

השאלה איננה האם ההבדלים מהותיים ועמוקים, אלא בדיוק להיפך - האם ההבדלים באים לידי ביטוי בדברים מעשיים באופן בלתי מתפשר.

אבל בכל מקרה, כדאי לזכור שיש הרבה הבדלים חשובים הרבה יותר, שאתם לא מעלים על דעתכם בכלל. כדאי להתמקד בדברים עם ביטוי מעשי, ולא בתיאוריות מרחפות באויר. הבדלים וקונפליקטים ביניכם תוכלו למצוא בלי סוף בכל מקרה.

זה לא גורם לך להעריך אותה פחות?מוטיבציה

כמובן שאתה לא חייב לענות.

זו נקודת חובהקבל וקיים

אבל יש לכל אחד הרבה צדדים חיוביים יותר ופחות, ועוד נקודה כזאת לא תשבור אותי.

יש דברים אחרים בחיים שהרבה יותר משמעותיים.

מי שלא יודע איך אלו מסתדרים מעולה - עוד לא למד פיזיקהסוג'וק

אני חושבת שההבדל הגדול נעוץ-הקולה טובה

בזה שהלל ושמאי היו באותו בית מדרש.

הם למדו ביחד ודיברו אחד עם השני.

תלמידי הלל ראו אותו לומד חברותא עם שמאי, מדבר איתו, דן איתו- ועדיין מכבד אותו.

ביום שבו נראה את הרב טאו עושה שבת בישיבת הגוש, או את הרב משה ליכטנשטיין מתקבל בברכה בהר המור- אז גם התלמידים יהיו פתוחים יותר.

אז את מאשימה את הרבנים? איזה יופיהרוזן!

פתרנו את כל הבעיות

(מעבר לזה שזה ממש לא נכון. ברור לכל גושניק שהרב טאו מוערך מאוד ע"י הישיבה, ולהיפך.

ואני בכלל לא בטוח שב"ה וב"ש זה דווקא תלמידיהם שראו אותם מתוועדים יחד.

נראלי שזה בית המדרש שנוצר אח"כ)

ברמה הפרטנית- תוכל למצוא זוגות כאלו.הקולה טובה

אם אני אתן פה את רשימת הישיבות בהם למדו הבחורים איתם יצאתי- תמצא קשת מאד מאד רחבה.

(הבדיחה שלנו שנס שבעלי לא שאל באיזו מדרשה למדתי כי אז הוא היה מסנן אותי.. לכאורה ההפך הגמור מהישיבה שלו)

ואני מכירה לא מעט כאלו- אנשים עם ראש פתוח ויכולת הכלה שמסוגלים ליצור זוגיות גם עם מי ששונה מהם ברמה הזו ומבינים שזה דברים לא כאלו משמעותיים כמו שעשו מהם..

אני מכירה גם זוגות כאלו, שמצליחים לגשר על הפער הלא גדול הזה ולחיות באושר. 

ואני מכירה אנשים סגורים שמוכנים לצאת רק עם מי שבתת-תת-זרם שלהם. (אם הוא לא שייך לזרם X מהישיבה Y אז אין מצב..)

אבל ההנהגה לא במקום הזה. (רובה לפחות. יש ראשי ישיבות שכן במקום הזה- כמו הרב בלומנצוויג של ירוחם, ואכן תמצא שם מגוון רחב מאד, כולל קווניקים וברסלבר מחמד מקפצץ.  ישיבות בהן ראש הישיבה פתוח- גם התלמידים יהיו פתוחים יותר. ישיבות בהן ראש הישיבה מתיחס לתורה של ה"אחר" בזלזול או בהתנערות - לא יסכימו לדבר עם ה"אחר" הזה ק"ו לצאת איתו בכלל...)

ורוב האנשים הולכים אחרי ההנהגה שלהם. במיוחד בישיבות מסויימות בהם תמצא הכי פחות נישואין מגוונים.

כשרב מדבר על סגנון אחר או ישיבה אחרת בזלזול- למה שהתלמידים שלו יתיחסו אליה אחרת?

ביום שבו כל ראשי ישיבות ההסדר והגבוהות הדת"ליות יסכימו לקיים פורום משותף ולקבל בו את כולם בלי האשמות או התנערות- כמות הרווקים שיתחילו לחשוב פתוח יותר תגדל.

וביום שבו יצטרפו אלים גם הרבנים החרדיים יבוא המשיח. (או לפחות תוקם סנהדרין..)

את יודעת,עוד סתם אחד

גם דתיים שהתחתנו עם חילוניות / דתיות שהתחתנו עם חילונים - יתנסחו בדיוק באותו האופן שאת התנסחת כאן: שהם הבינו שזה לא דבר כ"כ משמעותי כמו שעשו מזה.

אז אני לא משווה לגמרי, ולא טוען שכל תפיסת עולם היא בהכרח דבר משמעותי (בדיוק נפרדה ממני מישהי שיצאתי איתה, כשאני רציתי להמשיך למרות הבדלי ההשקפות בינינו - והיא לא רצתה בדיוק מהסיבה הזאת. ודווקא חשבתי שהיא תהיה פתוחה יותר בהקשר הזה); אבל כל מקרה הוא פרטני, ולא תמיד זה קשור ל'ראש פתוח' ו'יכולות הכלה'. פעם אחד הרבנים אצלנו בישיבה אמר לנו, שנישואין זה לא סמינריון החזרה בתשובה. באותה המידה זה גם לא סמינריון עבודה על המידות (בפועל ודאי שעובדים על המידות בנישואין, אבל אין סיבה לחפש דווקא את מי שתעלה לך על העצבים לחלוטין כדי שתוכל לעבוד על המידות שלך...). מי שמתאהב במישהו שלא בדיוק בתלם שלו ומוכן לעבוד בשביל זה - שיבושם לו, וכל הכבוד לו. להגדיר את כל האחרים כמי שלא מבינים מה חשוב בחיים, ושאין להם ראש פתוח או יכולות הכלה - זה קצת קיצוני, ולא כל כך מכיל כמו שאת חושבת... 

זה לא מה שאמרתי.הקולה טובה

לא אמרתי פה מה טוב ומה רע.

שאלו למה אין נישואין בתוך תת זרמים בחברה הדתית.

עניתי שלענ"ד הסיבה היא חלק מההנהגה.

אין לי בעיה עם אנשים שלא "בזרם" שלי. יש לי הרבה חברים מכל הסוגים ועם כולם אני מוצאת משותף הרבה יותר מן המפריד.

יכלתי להתחתן עם מישהו שהוא חושב שונה ממני בהשקפה או בדרך שלו בעבודת ה'.

גם עם בעלי (שיחסית בסוף התחתנתי עם מישהו שדומה לי בהרבה מובנים) יש כמה וכמה חילוקים ופערים קטנים.

אבל כל עוד יש כבוד, ויש הכלה והבנה שגם זו דרך ו70 פנים לתורה וכו'- 

אז אפשר לגשר על כל פער.

במיוחד כשלשני הצדדים יש רצון לעבוד את ה', מחויבות להלכה לפי ראיתם ואורח חיים אורתודוקסי.

יש להם מטרה גדולה וראשית משותפת. ורוב הדרך די דומה. החילוקים הם בדברים קטנים.

(אני למדתי באולפנה קוניקית, עבדתי באולפנה רב-קו, למדתי במדרשה סופר דופר דוסית, והמשפחה שלי חרד"ל ממש, ואני היום גושניקית. אני מכירה את כל התתי זרמים האלו די טוב, למדתי אותם וחייתי בהם. תאמין לי- ההבדלים למעשה הרבה יותר קטנים ממה שעושים מהם.)

ההבדל הוא- האם שני הצדדים מספיק פתוחים כדי לקבל שיש כמה דרכים לעבוד את ה'? האם יש להם יכולת לתקשר ולגשר על פערים? לכבד את הבחירות של השני? להחליט ביחד מתוך הקשבה וכבוד?

הבעיה לא בדרך כזו או אחרת- אלא בקיבעון המחשבתי ובסגירות שיש לחלק מהאנשים ויותר מזה- לחלק מהמנהיגים הרוחניים.

זה מה שהופך את ההבדלים הקטנים הללו- לתהום פעורה בין אנשים.

בתכל'ס- כמה נ"מ יש להבדלים הללו בחיי היומיום? 

לא הרבה בכלל.

זוג של דתי\חילוני או אפילו דתי\רפורמי זה קשה יותר (למרות שאני מאמינה שעדיין אפשרי..)

אני תוהה איך אין לזה נ"מ ביום יום לדעתך..ענבל
בס"ד

כבר הבאתי פה למעלה דוגמאות לאיך זה משפיע.
אני ילדה שמסוגלת להכיל כחברים סגנונות שונים ומגוונים. ויש לי חברים מכל קצוות המפה. אבל להתחתן איתם? בחיים לא. למה לי להיכנס לפינות האלה?
ובכלל, איך בדיוק אפשר להחליט ביחד כשכל אחד רוצה משהו הפוך לחלוטין?
למשל בנושא בתי הספר. אני לא רוצה שהילד שלי יילך לת"ת, פשוט לא רוצה. יש לי הרגשה מוזרה שהר המורניק כן ירצה. אין פשרה בעניין הזה.. זה לא ילד אחד יילך והשני לא.
כנ"ל לגבי מקום מגורים. אני מאוד רוצה לגור במרכז, אפילו מעדיפה בעיר, אבל לא רוצה גרעין תורני. איזה הר המורניק יסכים לחיות ככה?
כנ"ל לגבי ספרים, סרטים, אינטרנט, וכו'.
זה עולם השקפתי שלם שנוגע ישירות לעולם המעשה.
אישית אני לא רואה דרך לגשר עליו..
אין לי בעיה לנהל שיחות עם הר המורניקים, אני אפילו אהנה, אני לא חושבת שהם רעים או טיפשים, הם לגמרי להפך. אבל הם לא יוכלו לחיות איתי כמו שאני לא אוכל לחיות איתם.
אני כ"כ לא מסכימה איתך!כמו צמח בר
זה מרגיש את מתייחסת לנישואים כאילו זה מלחמה. הדעה שלי מול הדעה שלו. ואם זה לא יהיה כמו שאני רוצה- אז לא רוצה להתחתן איתו.

גם אם תתחתני עם האדם הכי דומה לך בעולם- עדיין יהיו לך חילוקי דעות איתו. מבטיחה לך. ועדיין יהיו דברים שלא תסכימו.

החוכמה היא לא להפוך את זה למלחמה אלא לדיאלוג. ואם את אוהבת מישהו- את תהיי פתוחה לשמוע את הדעה שלו. וכן, יכול להיות שתשני את דעתך. ויכול להיות שלא.. ואז תחליטו ב-י-ח-ד לפי איזה דעה תלכו. לפעמים שלך ולפעמים שלו.
אם את יודעת לעשות את זה- ותהיי חייבת לעשות את זה בכל מקרה- אין סיבה שלא תתחתני עם אדם שלא תואם "בול" את ההשקפה שלך.

ולגבי הר המור- את כ"כ מכלילה ואני ממש מקווה שאת יודעת את זה...

תעשי לעצמך טובה ואל תבררי על אנשים לפי הישיבה כי בכ"כ הרבה מקרים זה פשוט לא אומר עליו כלום. וחבל.
עכשיו קראתי שוב את מה שכתבתי..כמו צמח בר
ופתאום זה היה נראה לי כתוב בצורה קצת מתנשאת...

אז זה ממש לא הכוונה שלי. מחילה מראש.
יש פורום כזה אבל הוא סגוראריק מהדרום
זה שלא שמעת עליו עד עכשיו לא אומר שהוא לא קיים.
לא מסכים בכלל.הרוזן!

התלמידים לא משמשים מספיק את רבותיהם, אז הם מגיעים למסקנות מעוותות לגבי התפיסות שלהם

וברור למדי אפילו לרוב תלמידי הר-המור ובנותיה, ק"ו לרבותיהם, שגם אם נשמע לזול חיצוני -

זה עניין של סגנון התבטאות. לא של מה שממש חושבים

ואצלי בישיבה ג"כ אין שום הגבלה לסגנונות, ויש סגנונות שונים מקצה לקצה.

אני חושב שזה לא נכוןעוד סתם אחד

פשוט כי יש סיפור על זה שתלמידי בית שמאי איימו בחרבות על תלמידי בית הלל, ואותו היום היה קשה כיום שנעשה בו העגל. 

אני חושב שבית הלל ובית שמאי ישבו בבתי מדרש שונים, ולכן היה צריך כינוס מיוחד שבו הם נמנו וגמרו לפסוק הלכה. 

אנקדוטההרוזן!

פעם אחת הציעו לי חרדייה

בסוף זה נפל מראש

כי היא רצתה מישהו שעובד ולומד - ואילו אני מתכנן בשנים הקרובות רק ללמוד בישיבה (אולי עבודות מזדמנות לפי הצורך. אבל סדר היום בנוי על לימודים נטו)

אני נוהג לומר שזה נפל כי הייתי חרדי מדי בשבילה

כמה מחשבותעוד סתם אחד

א. סליחה על חוסר האידיליה, אבל בהחלט ייתכן שזה קשור גם לכמות ההיצע. ב"ה הציבור הדתי-לאומי גדול, וכל אחד מהמחנות יכול לספק מספר גברים / נשים נאה לעצמו. אני לא בטוח כמה זה היה נכון לגבי תלמידי בית הלל ובית שמאי.

ב. יש לסייג את דבריי קודם: אלו בתים שפעלו במשך יותר מ-200 שנה. אבל היא הנותנת: בהחלט ייתכן שמסופר במשנה על תקופה מסוימת מתוך 200 שנות הפעילות הללו, ואולי בתחילת הפעילות שלהם דווקא, כשבאמת ההיצע היה נמוך יותר (ואולי לא. זו ספקולציה מוחלטת). 

ג. אני לא מעוניין להתחתן למען אחדות עם ישראל והציבור הדתי לאומי. אני מעוניין להתחתן כדי להיות אדם שלם, וכדי להקים בית ולגדל את ילדיי לאור הערכים שאני מאמין בהם. אז כן, אני אחפש מישהי שמאמינה באותם הערכים. 

ד. שאלת הנישואין היא לא השאלה היחידה שעל פיה מודדים אם יש אחדות או לא. שמעתי מחבריי (גילוי נאות: למדתי בגוש) שבצבא היו תלמידים מישיבת מסוימת שלא הסכימו לצרף אותם למניין (ממש כך!). ממש לא מדובר בהר המור או במצפה, ומדובר בתלמידים מסוימים מישיבה מסוימת, אז אפשר לומר שבאופן כללי אנחנו דווקא במקום בסדר (למיטב ידיעתי קרובי משפחה שלי שלמדו בהר המור מוכנים לצרף אותי למניין בשבתות משפחתיות, ואפילו מוכנים לדון איתי בדברי תורה; ובפירוש לא הייתי מוכן להתחתן עם בחורות כמו נשותיהם - לא מתוך חוסר הערכה לנשותיהם, אלא פשוט כי זה לא רלוונטי, כאמור בסעיף ג לעיל). 

ה. אני מכיר כמה מקרים (לא תופעה) של חתונות חוצות-תתי-מגזרים כמו שציינת; בהחלט ייתכן שזו גם ה'תופעה' שהמשנה מדברת עליה (היו כמה שלא נמנעו מלשאת, אז הפכו את זה ל'לא נמנעו' גורף, ולוּ בשל ההיבט החינוכי של העניין בלבד). 

בתקופתם האישה הלכה לגמרי אחרי בעלה,כנרית על הגג=)
גם ככה היא בבית, אז המנהגים והדרך לפי בילה.
היום לנשים יש חלק מאוד משמעותי בעיצוב הרוחני של הבית
אינו דומה. מה שקורה היום יותר דומה לאיכויות שבטיות שונות.סוג'וק

ב"ה וב"ש לא חלקו כ"כ ברמת המהות, אלא בביטוי ההלכתי הלכה למעשה בהתאם למציאות העולם הזה (שהלכה כבית הלל) ולעתיד לבוא (שהלכה כבית שמאי) שהקדושה תתגלה בעולם. זאת אולי חלוקה בין אנשים חיצוניים יותר ופנימיים יותר שהיום ניתן לראות כאלו וכאלו בכל מגזר. נלע"ד

בוודאי שחלקו ברמת המהותאהבה בתענוגים
בית שמאי - דין דין דין. והלל - רחמים - חסד.
כל ההסתכלות שלהם על העולם היתה שונה לחלוטין.
הלל היה מאוד סבלן וסובלן ביחס לשמאי שהיה כולו דין אולי חוץ מהלכה אחת.
כל מי שרצה ללמוד התקבל אצל בית הלל, לעומת בית שמאי שרק יחידי סגולה התקבלו לשם.
בית הלל הרבה יותר מתאים בתפיסה שלו לדור של היום יותר ויותר...
ההלכות השונות נבעו מהתפיסה הפנימית המהותית.
בית שמאי מתאימים לעולם של דין (לעתיד לבוא או לפני בריאת העולם)
והלל מתחשבים בנפשות הפועלות כאן ועכשיו, ולכן הלכה כבית הלל.

המציאות היום שונה, ואני לא מתנצלת על זה שאני לא מסוגלת להתחתן עם מישהו שהוא שונה בתכלית בתפיסותיו.
מידות זה לא המהות. אלו דרכי התנהגותסוג'וק

דברים מהותיים יותר - האם אנו בגלות או בגאולה. היחס לא"י, למדינה, לצבא, לטבע, לתקופה, למאורעות, לסגולת ישראל וכו'.

גם מה שאמרת כאן מתייחסות למהותאהבה בתענוגים
תנסה לחשוב איך בית שמאי היו מתייחסים לכל מה שהעלת כאן... הם יותר בתפיסה של "או הכל או כלום" ביחס לבית הלל של "גם זה טוב". (קצת מזכיר את ההבדל שבין החרדים לרב קוק (הלוואי!))

זו מהות לגמרי... זו תפיסת עולם שונה לחלוטין, זאת לא סתם "מידה".
ולכן הקב"ה שינה את מחשבתו הראשונה...

בין עולם של "שני מלכים..." "עץ פרי עושה פרי" וכו'... בין רצוי למצוי.

בית שמאי זה הרצוי, בית הלל זה המצוי ולכן הלכה כבית הלל...
אכן זה מזכיר אך הדברים בדורותינו יותר עמוקיםסוג'וק

ברמה של בית ראשון ועוד לפניו, שבטי ממלכת ישראל - עץ יוסף (יותר חילונים), וממלכת יהודה (יותר חרדים), ובנימין באמצע (ציוני דתי). זה עפ"י הנביא יחזקאל... לא אני.. זה בכללי. כדאי לקרוא כתבי הרב מניטו בעניין

"גם וגם" או "הכל או כלום" אפשר למצוא בכל מגזר בכל מיני שילובים ביניהם

מעשים בכל יום שבת למשפחה הר המורניקית מתחתנתעוגי פלצת

עם גושניק

אז לא מובן מהי השאלה, למרות שהיא יפה

?? לא הצלחתי לפענח את המשפט הראשון..הקולה טובה

חושב...

כלומר, לא נראה לי שחסרים מקרים של בת למשפחהעוגי פלצת

הר המורניקית שמתחתנת עם גושניק או להיפך

ולכן, אני לא מבין היכן מתחילה השאלה

כמה זה נראה לך נפוץ?ענבל
די והותר בכדי לענות על "לא נמנעו"עוגי פלצת

די והותר והותר והותר

באמת, בכמויות ורמות שתמיד מפתיעות אותי מחדש

ואני לא רואה שום ערך שמישהו יתחתן דווקא עם מי ששונה ממנו.

אם כבר אז די להיפך.

השאלה אם הן מפתיעות כי גם לך זה נראה מוזרענבל
בס"ד

ואז גם זוג אחד זה מפתיע.
או שבאמת אתה מכיר המונים כאלה ואז השאלה שלו מופרכת מיסודה.

אני חושבת שהאפשרות הראשונה הגיונית יותר..
אבל יש סיכוי כמובן שאני טועה ושאתה מכיר ושמעת על המון כאלה שלא מצדיקים שאלה כזאת..
הרבה זוגותעוגי פלצת

גם עשרות ספורים של זוגות לא היה מפתיע

אבל זה כן היה מספיק כדי שהיה כאן "לא נמנעו"

ולא היתה קושיא מבית שמאי ובית הלל

וכמובן שיש הרבה הרבה יותר מזה

ולדעתי מי שיתאמץ ימצא שהוא מכיר לא מעט זוגות כאלה

אני לא בטוחה שהוא התכוון שממש לא מתחתנים ומנדים..ענבל
בס"ד

אבל כמגמה אני לא חושבת שהר המור מתחתנים עם הגוש.
גם אם יש כאלה, זאת לא נראית לי תופעה רחבה וכוללת.
וגם התגובות פה יעידו על זה..

מי שמצליח- אשריו.
אני לא הייתי מסוגלת, ואני מכירה רבים כמוני.
גם כך אין קושיהעוגי פלצת

כי נמנעו = ממש לא התחתנו

אז לא נמנעו = כן התחתנו, לפחות קצת

ובנוסף, כולנו מצפים שאנשים יעדיפו להתחתן עם הדומים להם

ואין סיבה לראות את זה כנובע משנאת האחר או התבדלות בדווקא

אני בוגרת מגדל עז שנשואה לשבח"רניק..אמא שלה
וואו יפה כ"כ , איזה כישרון! אנשים בעלי נשמה כללית כןאחת שאכפת להאחרונה

יכולים להצליח ואפילו לבנות קשר מפרה כמובן שיש גבול לפערים שעליהם ניתן לגשר.

אני דתיה מבית מזרחי , דתיה ספרדייה שלא אומרת הלל ביום העצמאות ומאוד מאמינה בתפילות בקברי צדיקים נשואה לבחור אידיאליסט אשכנזי (חצי ייקה) ציוני מאוד שהיה שותף ממש להקמת הישוב נצרים (כרווק) וגר בישוב שנים רבות עד לגירוש.

יום העצמאות מאוד חשוב לו ואנו חוגגים כרצונו והוא מצידו מכיל את החשיבה העצמאית שלי לגבי יום זה וכן

את הצורך שלי במגורים בירושלים (עיר הולדתי).

מה שכן - שנינו טיפוסים שיודעים ויכולים להסתדר ולהעריך גם אנשים בעלי השקפות שונות

ובלבד שיהיו יראי שמיים אמיתיים וישרים!!

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך