אני מנסה להכין מערך לימודי לנערות.
בבסיס עומד הרעיון שהחוץ מבטא את הפנים... בעבר הראיתי כל מיני תמונות של נשים בכל מיני הופעות לבוש ושאלתי את הבנות מה המקצוע שלהן, תחביבים, אישיות וכו´... באופן טבעי אלו עם החליפות והלבוש המלא קוטלגו כנשים חכמות, ערכיות וכו´, ואלו עם הביגוד המינימלי בהתאם.. אלא שאני מרגישה שהיום הנקודה הזו פחות ופחות רלוונטית. ניתן לראות ח"כיות ערכיות ואיכותיות שמופיעות בוועדות בכנסת עם גופיות ולהפך. פתאום יש טשטוש, והחוץ לא בהכרח מבטא את הפנים...
אז אני שוברת את הראש מה כן שורש העניין בצניעות.
ואיך להעביר משהו שידבר אל הבנות..
וגם - עד כמה יש להתמקד בגדרים הלכתיים?
אם יש למישהו תובנה או רעיון בנושא אשמח !
תודה!
מערך צניעות לנערות בגילאי תיכון*צניעות*
תנסי לחשוב מה הן אוהבות לראות,הכל מאת ה'
אני חושבת שאם תראי להם תמונות אפילו מהאינטרנט של נשים צנועות שהולכות בצניעות,זה יתן להם הרבה נקודות, ז"א בנות אוהבות לקחת דוגמא מהסביבה,מהאופנה,ממה שהולך,וזה לא סותר,אפשר להראות להן נשים צנועות,עם סטייל,עם בגדים יפים,יש לי כמה קבוצות בוואצאפ של צניעות ובנות מבקשות שיראו להן איך להתלבש צנוע,וזה מראה להן כמה זה יפה,וכמה זה מכובד,איך להתלבש,מה ללבוש,איך זה עם ההלכה.
אני חושבת שאפשר בעזרת סיפורים אפשר לכתוב מאמר בנושא צניעות.
אפשר לחזק אותן בעניין עם משלים של בת מלך,ומלך.
לגבי גדרים הלכתיים-אני חושבת שבסוף ההסבר,לפתוח דיון או להראות להן תמונות של נשים צנועות כמו שכתבתי,ולהסביר להן:החצאיית צריכה לעבור את הברך.
חשוב להכנייס גדרים הלכתיים,אבל לא יותר מידי להכביד על זה,ז"א לא להגיד להן זה ההלכה זה מה שעושים אלה, על כל פריט לבוש להסביר בנפרד,ומה דעת הרבנים,למה צריך כך.
חשוב חשוב חשוב,שיהיה משמעות לכל ההלכות,
לכתוב בכל פגישה הלכה אחת בצניעות ולהסביר מה האורך,הגבול והכל שיהיה בציורים ובכתב יפה.
יש כמה דוגמאות למאמרים קצרים ומחזקים
אשלח לך. בלינדר.
תכנסי לראש שלהםxdxdxd
הם אוהבות דוגמניות? אז תראי להם דוגמניות מפורסמות בבגדים
צנועים שיראו את היופי לא את הקטע המעיק
[ח"כיות עם גופיות בכנסת? בטוחה?ענבל
בס"ד
יש חוק לבוש בכנסת. כמדומני שגופיות אסורות.]
אז בטח היא התכוונה לקצר.. וואטאבראנושית
יש לי סיפור.שירוש16
מוזמנת באישי.
ברעיון- כל בת אמורה לדעת כיצד להתלבש.
לא צריך לספר לה איך מראה מכובד של בת ישראל אמור להראות.
ישנם גדרים הלכתיים וא"א לזלזל או להקל בהם. (אם היית מעבירה שיעור על חשיבות שמירת שבת היית משמיטה או מקלה בהלכות מסוימות?)
האתגר בנושא הוא להביא את הנערות למקום בו הן מבינות בעצמן מהי צורת הלבוש שמתאים להן מתוקף היותן יהודיות. (בנות מלך)
בהצלחה!
אממט1אחרונה
לפי דעתי פחות קטע של הלכה וכאלה ..פחות מה נכון .. יותר בהרגשה שלה עם עצמה ועם הלבוש שלה .והיחס של הסביבה עליה שמשתנה עם הלבוש . אני חושבת שניתן יותר כבוד לבחורה צנועה .. גם אם זה לכאורה קשה לה..
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים