יש לי בעיהכי קרוב אליך

אני ב"ה אדם מוכשר מאוד (אני מרשה לעצמי לכתוב באופן הזה כי זה אנונימי), אני משתדל לא להיות מרוצה מעצמי יותר מידי, אני רואה בזה שליחות ואני משתדל לנצל את זה ולעשות בזה שימוש לטובה. 

הבעיה היא שהכישרון שלי גרם לכך שמאוד מאוד קשה לי להעריך אנשים, אדם צריך להיות מאוד מאוד מיוחד בכדי שאני אעריך אותו (אני לא מעריך אנשים רק על פי יכולתיהם וכשרונותיהם חלילה). מעטים האנשים שאני מעריך אותם ואת מה שהם אומרים (אני כמובן לא מבטא כלפי חוץ את זה, אבל ככה אני מרגיש)

לעניין, אני רוצה להעריך את אשתי (לעתיד לבוא. אני עדיין לא מכיר אותה, אני חושב), להעריך אותה מאוד. אני מאמין ומשוכנע שזה חלק חשוב מאוד מכל מערכת יחסים ועל אחת כמה וכמה ממערכת יחסים זוגית. הבעיה היא שאני לא בטוח כמה בנות יש שאני (במצבי כעת) אעריך...

מה עושים?

לדעתירחפת..

יש מקום לעבודת המידות עוד קודם שאתה מחפש את המוכשרת שלך. 

מסילת ישרים הוא המדריך הכי טוב בעניין, לא?

תתחיל להעריך אנשים.. לא רק כאלו שאתה יוצא איתןdora
לנסות לראות את הטוב, לחפש אותו בכל אחד. בטוח תמצא.. ואל תמדוד אנשים ביחס לעצמך, אם אתה בטוח שאתה משו מיוחד, בלי ביקורת..
ואת אשתך אתה באמת תיהיה חייב להעריך.
(לדעתי מישהי שלדוג' אתה תצא איתה, אז כבר יש לך סיבה להעריך אותה)
אני לא מנסה להעריך כדי לצאתכי קרוב אליך

אני לא רוצה להעריך מישהי כ"היכי תמצי" ללצאת איתה. אני לא מודד אנשים ביחס אלי, אני בכלל לא מודד אנשים באופן מודע...

נראה לי שאני מסתייג מהנקודה האחרונה...

אמרת שאתה רוצה להעריך את אשתך לעתיד.dora
הצעתי שתתחיל מלהעריך כל אחד. ע"י שתסתכל על הטוב שבו.
ולא להעריך אנשים זה כן אומר שאתה 'מודד' אותם ואז מעריך או לא..
אזמה אם זה ממודעות או הרגל שלך.
מה שהציעו לך פה, אגרת הרמבן. לקרוא ולנסות לקיים.
לכולנו יש את זה במידה כזו או אחרת, את התחושה ש'אני שווה יותר' צריך להעלים אותה. הצלחות..
במילים אחרותלשם שבו ואחלמה
אני מלא גאווה ומזלזל במי שלא מוכשרת כמוני

אם היית מבין שהגאווה זאת הבעיה שלך
הייתי אומר לך שמצבך טוב.

אבל כשאתה כותב שהבעיה היא שאין מישהי שתעריך
אז באמת אני חושב שכדאי שתעבוד על עצמך להפנים שהכשרון שלך יעלם אם ה׳ יפסיק להעניק לך אותו.
כשתבין את זה אז תראה שאין לך שום דבר שמעניק לך יתרון על אחרים.
טוב...כי קרוב אליך

אני לא בטוח שהבהרתי את עצמי היטב. אני לא בטוח שאני כזה שחצן גדול כפי שאולי ציירת במוחך, וכפי שכתבתי הקריטריון שלי להערכה אינו מידת הכישרון של האדם, זה יותר מורכב מזה (אני לא כותב מה זה כן, כי אין לי מושג).

לפני שאתה מצייר ממני רשע גדול אני אנסה להסביר שוב. הבעיה איננה כאשר אני משווה אנשים לעצמי (מכיוון שאני לא עושה את זה) אלא כאשר אני מסתכל עליהם כשלעצמם (וגם זו לא פעולה מודעת, זה פשוט מה שאני מרגיש). זה בכלל לא קשור לאיך שאני תופס את עצמי, לכל היותר אפשר לומר שה"רף" (הלא מוגדר) שלי גבוהה יותר בגלל זה.

בקצרה, אני לא עושה פעולה מודעת של "אי הערכת אחרים" אלא זו פשוט מה שאני מרגיש. ואני לא חושב שזה קשור לאיך שאני תופס את עצמי.

הערה אחרונה - הפתרון שהצעתי לא כל כך טוב עבורי מכיוון שאינני מאמין בו. אבל כנראה עניין לפורום אחר...

אולי זה נגרם לך כך כי יש לך בראש תבנית מסויימת שרק היא ראויהכמעין הנובע
להערכה בעיניך?
ואם אדם לא עומד בתבנית זו (לדוגמה- חסר השכלה x, לא עשה כך וכך, מתנהג כך וכך מדבר בסיגנון y..) זה גורם לך לחוסר הערכה כלפיו?
צודקתחפש
נראה לי גם שהבעיה היא שאתה לא מבין שגם באופי שלך יש יתרונות וחסרונות כמו אצל כולם.
גם אני מעדיף את האופי היחודי שלי כולל חסרונותיו אבל יש יתרונות גדולים מאד גם באופי הפוך.
יש על זה סיפור של ר' נחמן מעשה בחכם ותם תקרא אולי יעזור לך.
^^ על המעשיה וכמה שזה אקטואלי לו מה שאני חושבת

לדעתי התחושות שלך הן אנושיות ושייכות לרוב האנשיםאנונימית1111
ברמה כזאת או אחרת..
אולי למי שהקב"ה חנן אותו בכישורים בולטים ומןערכים חברתית הניסיון יותר גדול...
חס ושלום שאכנה אותךלשם שבו ואחלמה
רשע, לא כצבתי את זה ולא התכוונתי לזה,
אם אחשוב עליך שאתה רשע זה יוציא אותי גרוע בהרבה.

אתה כותב שאתה לא מעריך אחרים,
השאלה היא למה?
אם זה לא בגלל הכשרונות שלך
אז למה ציינת אותם?
ואםמזה כן בגלל הכשרונות שלך,
אז זה בדיוק גאווה.
ואם זה גאווה אז הפתרון מתחיל מכך שתלמד מסילת ישרים ותראה שמה שכתבת שאתה לא מאמין בו - כתוב שם, ובעוד ספרי רבים.

ואם זה לא גאווה אז מה זה כן?

המחשבות הן אלה שגורמות לנו להרגיש דברים,
מה המחשבות שעובורת לך בראש כשאתה רואה את הזולת ולא מעריך אותו?
אשמח שתענה לילשם שבו ואחלמה
תשובהכי קרוב אליך
כמו שכתבתי, נראה לי שזה לא באופן ישיר בגללי אלא שמכיוון שאני כפי שאני אזי נמצא שיש לי רף גבוהה בכדי להעריך מישהו (זה ניתוח לעצמי, אני לא יכול להיות בטוח)
אני לא בטוח שזו גאווה, על כל פנים. בוודאי ובוודאי כאשר מדובר בתפיסה של אחר בפני עצמו ולא ההשוואה אלי חלילה.
אני מכיר את עמדת המסילת ישרים ודעימיה, לענ"ד מיעוט מהראשונים סברו כך. בוודאי לא הרמב"ם שלאורו אני הולך בעניינים רבים
המוסר טועהאהבה בתענוגים
כי הוא חושב שהבעיה נמצאת במידה, במקום להבין שיש לזה שורש עמוק יותר שהוא תלוי בהרבה גורמים אחרים שהקב"ה אירגן לו.

#סליחה_מחכמי_המוסר.

אבל מזל שהקב"ה שלח לנו את הרב קוק זצ"ל...
שים לב אחי. אני גם בצרה הזאתarixon
למה בעצם אתה רוצה להעריך אנשים אחרים?
כדי שיהיה לך יותר טוב.

האם זה נכון? האם זו ענווה אמיתית?
נקודה למחשבה. אני יחד איתך באותה הסירה.

דבר יפה שראיתי לאחרונה באגרת הרמב"ן:
וּבַמֶה יִתְגָּאֵה לֵב הָאָדָם? אִם בְּעֹשֶׁר – "ה' מוֹרִישׁ וּמַעֲשִׁיר" (שמ"א ב ז). וְאִם בְּכָבוֹד – הֲלֹא לֵאלֹהִים הוּא, שֶׁנֶּאֱמַר (דה"א כט יב): "וְהָעֹשֶׁר וְהַכָּבוֹד מִלְפָנֶיךָ", וְאֵיךְ מִתְפָּאֵר בִּכְבוֹד קוֹנוֹ? וְאִם מִתְפָּאֵר בְּחָכְמָה: "מֵסִיר שָֹפָה לְנֶאֱמָנִים, וְטַעַם זְקֵנִים יִקַח" (איוב יב כ). נִמְצָא: הַכָּל שָׁוֶה לִפְנֵי הַמָּקוֹם, כִּי בְאַפּוֹ מַשְׁפִּיל גֵּאִים, וּבִרְצוֹנוֹ מַגְבִּיהַ שְׁפָלִים. לָכֵן הַשְׁפִּיל עַצְמְךָ, וִינַשַֹּאֲךָ הַמָּקוֹם....

..וְכָל אָדָם יִהְיֶה גָדוֹל מִמְךָ בְּעֵינֶיךָ: אִם חָכָם אוֹ עָשִׁיר הוּא – עָלֶיךָ לְכַבְּדוֹ. וְאִם רָשׁ הוּא, וְאַתָּה עָשִׁיר אוֹ חָכָם מִמֶנוּ – חֲשֹׁב בְּלִבְּךָ כִּי אַתָּה חַיָּב מִמֶנוּ, וְהוּא זַכַּאי מִמְךָ, שֶׁאִם הוּא חוֹטֵא – הוּא שׁוֹגֵג, וְאַתָּה מֵזִיד.
כמה תשובותכי קרוב אליך

אני לא חושב שזו הסיבה. אני פשוט מניח שאם אני תופס כך אנשים אז כנראה אני מסתכל מהכיוון הלא נכון ולכן כדאי שאסתובב. השאלה היא לאן ואיך.

ושוב, אני לא חושב שזה נובע מה"גאווה" שלי. אני לא תופס אנשים ביחס לעצמי אלא בפני עצמם.

תתחיל בזה שתשתדלמה שאני חושבת

להעריך את הנקודות הטובות הקטנות שבך

וכמובן תעבור משם גם לאנשים אחרים שאין לך נגיעות אישיות כלפיהם..

תתחיל מהקרוב לך.. משפחה וחברים.. ועד לכאלו שאתה לא מכיר

לדעתי זה דבר שיכול לעזור לך מאד

כי זה פשוט מפרק לגורמים פרטים יותר קטנים שכדאי ומומלץ להעריך בך ובאחרים..

ולא רק את הכישרונות היותר "נדירים" ומיוחדים שקיימים

ולגבי האישה העתידית...

במציאות רוב הנשים (והאנשים) הם ממוצעים מבחינת יכולות וכישרונות

אז אני אישית מאחלת לך אישה מיוחדת בעינייך כל כך שלעולם לא תעלה מחשבה כזאת לראש...אבל

קח בחשבון שזו עבודה שלך להתרכז יותר במעלות הקטנות שה' חנן את סובבייך

וזו הבחירה שלך אם לשנות את ההסתכלות שלך

ואני בטוחה שתצליח! אבל קח את הזמן.. ואתה תראה שינויים לטובה! בעז"ה!

חסרה לך הערכה עצמית חמורה...אנונימית1111
אז לפי מה אתה מודד את ערכך?
לפי כישרון כזה או אחר?
הערך העצמי שלנו לא אמור לנבוע מזה...
ערכינו האמיתי נובע מצד שורש הנשמה שלנו החצובה מתחת כיסא הכבוד ממש...
אם תתחיל להעריך את עצמך קצת יותר ומהסיבות הנכונות... יהיה לך יותר קל להעריך אחרים , כי ערכם רב ועצום כנראה לא פחות מערכך שלך...
יפה... כמעט מה שרציתי לומר...אהבה בתענוגים
למרות שזה מורכב, ומאוד תלוי...
אני לא בטוח איך הבנת את זה...כי קרוב אליך
בכל מקרה. מה שהעלת דורש דיון נפרד. אני לא בטוח שאנחנו מבינים את המילה "הערכה" באופן דומה.
אפשר לנהל את הדיון הזה, אבל לא כאן...

(אני חושב שאת קצת שיפוטית מידי... איך הגעת למסקנה נחרצת כזו עלי על בסיס מספר כל כך קטן של מילים?)
אתה יכול להרגע..אני בטח לא שופטת אותך..בס"כ ניסיתי לתת כיווןאנונימית1111
..
ברור לי שהתשובה היא- ענווה.. ( כשקראתי את השאלה שלך חשבתי על עצמי, מה מקשה עלי להעריך נכון אחרים..)
השאלה איך משיגים אותה..
אדם שמחובר לעצמו, לנשמה שלו, מעריך אחרים. הצדיקים מרפאים אנשים כי מחוברים לנשמה שלהם והם מתקשרים עם אנשים דרך הנשמה שלהם..ומצד הנשמות כולנו שווים..זאת האמת!

מי שלא מספיק מחובר לעצמו מעריך אחרים לפי כישורין, יופיועוד...כולנו לוקים בזה..
למה הרגשת ששפטתי אותך?
מעטים מעטין יכולים לומר שאין להם התמודדות כזאת....
ודרך אגב, גם מי שחושב שכולם יותר מוצלחים ממנו סובל מאותה בעיה..
רציתי להגיד שזאת תשובה עם עומק.תודה. זה בסדר שלא תגיבי.....לחפש את האור

תלמד איגרת הרמב''ן. יתן לך את הפתרון לבעייתך.שמן פשתן

אה! גם אני כתבתי את זה arixon
שמן פשתן

לא קראתי תגובות קודמות

גיליתי את האגרת לאחרונה, דבר נפלא!arixon
למדתי אותה בע''פ בכיתה ג'שמן פשתן

ואם אזכור ללכת על פיה- יגמרו צרותי בעולם הזה.

אמן. שנזכהarixon
יש לי חבר טוב עם אותה הבעיה...עוד סתם אחד

פעם הצלחתי להכיר לו מישהי שהוא מאד העריך. מאז לא היו הרבה (לפי עדותו) שהוא יצא איתן והעריך אותן. נראה לי שאצלו זה די מסתכם כעת בסמי-מיזוגניה... 

האם פגשת פעם אחת כזאת, שגרמה לך להעריך אותך? אם כן - תנסה לחשוב על התכונות שלה ש'עשו' לך את זה, ותברר היכן יכולות להימצא בחורות נוספות כאלו (מדרשה מסוימת, אוניברסיטה מסוימת, החברות של אותה בחורה עצמה וכדו'). 

בהצלחה! 

*גרמה לך להעריך אותה (בפיסקה השניה)עוד סתם אחד

אפשר להבין אותך...! אהבה בתענוגים
אל תשפוט את עצמך.......

בלי להיכנס לסיבה ותוצאה.
אולי קשה לך להעריך את עצמך באמת? אם בכלל...
הערך העצמי שלך תמיד תלוי בכמה אתה מוכשר.
אולי מאז שנולדת (גם אם חווית אהבה) אמרו לך שאתה גאון וכו' וכו', והתרגלת לחשוב בתור ילד שזו הסיבה שמעריכים / אוהבים אותך.
וזה דפוס שממשיך ללוות אותך גם בתור בוגר.
שאל את עצמך אם לולי המתנות שלך, היית מרגיש הצדקה לקיומך.
האם היית מרגיש בעל ערך גם בלי הכשרונות שלך?
אם לא, זה הזמן לעבוד על זה
לאהוב את עצמך בכל תנאי, אהבה שאינה תלויה בדבר.
תואהב את עצמך בגלל מי שאתה בגלל הנשמה האלוקית הפועמת ומשתמרת בקרבך, זאת שמאירה מקצה העולם ועד קצהו.
ערך שתלוי בנצח. רק הוא "תנאי" לגיטימי לאהבה.

מישהי חכמה סיפרה שבפורים בעלה כשיכור לא הפסיק לומר "אין פרט, פרט זו אשליה אופטית!!". נמסתי.
(אבל זה לא המקום להרחיב...)

אנחנו כולנו גוף אחד, נכון שיש איברים חשובים יותר וחשובים פחות, אבל האם זה אומר שהראש יכול שלא להעריך את היד? גם אם אם אם הוא יוכל להסתדר בלעדיה? האם הוא יוכל למלא את תפקידה?

א" א שכולם יהיו ראש. א"א שכולם יהיו מוכשרים כמוך.
הראש לא יכול לתת את מה שהיד נותנת עם כל הכבוד לראש שהגוף לא יכול להתקיים בלעדיו.
בכל מעלה יש חיסרון, ובכל חיסרון יש מעלה.
שבמקרים מסויימים החיסרון עצמו הוא מעלה, והמעלה עצמה היא חיסרון.

כשהזייפנים שרים לקב"ה (גם כשהם בחברת אנשים) הם שרים באמת. זה נורא מרגש. זה חיסרון שהוא מעלה שהזמרים צריכים להתאמץ להשיג אותה בחברת אנשים.
וגם כשהם שרים באמת, זה לא באותה איכות של ענווה.

אין לך אדם שאין לו שעה. אין לך אדם שאין לו הרבה שעות.......

לכל אדם בעולם יש מה ללמד אותנו, אנחנו צריכים להיות מספיק קשובים בשביל להבחין בזה.
תוך הענווה שגם אם אני מוכשר מאוד מאוד, יש לי חסרונות שאחרים יכולים ללמד אותי לתקן אותם.
תוך ההבנה שהכישרון שלי הוא חיסרון במקום אחר.
כל כישרון... תבדוק את זה.

גם אישתך לא תהיה מושלמת, אתם תהיו מושלמים ביחד אם תחליטו ללמוד ולהעריך כל אחד את חסרונו של השני, ולראות אותו גם כמעלה. רק ככה כגוף אחד, תצליחו להיות שלמים באמת. לאט לאט... בנחת.

מצוות לא תעשה-
אל תשפוט את עצמך.

מצוות עשה-
כשאתה עושה מעשה טוב, תחשוב על זה שיוצא דרכך אור אלוקי כזה שממלא לך את כל הבטן בחום.

מה הכי חשוב בעולם מלהדבק בקב"ה?
כי קרוב אליך הדבר מאוד, בפיך ובלבבך...
תעצום עיניים, תקשיב לחלק אלוק שבך, ותתמלא בחום הזה, ואח"כ תבין שהחלק שלך חסר בלי האור של החלק אלוק של זה / זאת שבסביבתך.

הערכה, זו האהבה שבשכל... לא?
אתה זקוק לאהבה גופנית, אהבה ריגשית, ואהבה שיכלית.
הדדית.
מדהים!! כ"כ הייתי צריכה לקרוא את זה עכשיו... תודה.אליפלאאחרונה

נערך: אני משוכנעת שאתה לא גאוותן. ועובדה שאתה רוצה להעריך...אהבה בתענוגים
עבר עריכה על ידי אהבה בתענוגים בתאריך כ"ד באדר ב תשע"ו 13:33
אל תבין את דברי כמחשבה כזאת.
אני לפחות, מבינה אותך לחלוטין. במיוחד אחרי שהכרתי ענק אחד

אולי אתה מחפש מישהו להעריך את החכמה שלו, ובגלל שבאמת אתה די חכם מרוב האנשים, קשה לך בנקודה הזאת.

פעם חשבתי שאני יותר חכמה מאחרות, והיה בזה גם משהו נכון (גם אם היום זה מצחיק אותי שהעזתי לחשוב ככה על עצמי) והייתי בטוחה שאף אחד לא מבין אותי, ואף אחד לא באמת יכול לייעץ לי.
והיו בנות שמלכתחילה לא הייתי מתייעצת איתן... וגם כאלה שכן, תמיד היה לי מה לענות.
עד שיום אחד, במסגרת מסויימת, נאלצתי לשתוק ולהקשיב עד הסוף בדיון שהיה לי עם מישהו וגם לא להגיב, וגיליתי שעם כל הכבוד ל"חכמה שלי", ועם כל הכבוד לזה שאני לא מסכימה איתו השקפתית, יש הרבה צדק וחכמה בדבריו (ובכלל בהשקפה שלו).

מאז, יצא שהתחלתי להקשיב לאנשים באמת. לנסות לראות מה יש להם ללמד אותי. החיים שלי השתנו פלאים... וגם הבנתי שאני חכמה יותר כשאני לא מפסיקה ללמוד מכל אדם, כל יום.

היום אפשר להתבונן במישהי שהיא מאוד פשוטה או שיטחית לכאורה, ולראות כמה היא מכניסה אותי לכיס הקטן שלה בדברים אחרים למרות ובגלל הפשטות שלה.
כמה (למשל) היא עובדת את ה' באמת ובתמימות.
כמה היא יודעת לאהוב.
או כמה היא הרבה פחות פגיעה ממני מאטתה סיבה, שהרי היא מבינה את הדברים פחות לעומק... (ויש לי מה ללמוד ממנה בנקודה הזאת).
כמה היא אוהבת את החיים כמו שהם, בלי לשאול הרבה שאלות... (הלוואי שהיה לי חלק מזה)
כמה אין לה עמדה נחרצת כמעט בשום דבר והיא נוחה עם הבריות... (לא כמוני)
כמה עם אישה (עם מפיק ב-הא) יהיה לה קל יותר לקבל את ההשפעה שלו.
כמה היא תמימה וטהורה... ושמחה כמו ילדה. (הלוואי עלי)...
כמה היא מתרגשת בכל דבר קטן בעבודת ה', ואיך התפילה שלה כ"כ מעומק הלב, בלי ניתוחים מחשבתיים בכל מילה שהיא אומרת.
וכמה חשבתי שהיא לא תדע לעזור לי בשאלה מורכבת, ודווקא היא עם הפשטות היפה שלה, עזרה לי יותר מכולם.

חכמה זה אחד הדברים היותר חשובים (לעולם בכלל) וזה אלוקי מאוד, אבל מתוקף היותנו בני אדם, אנחנו מוגבלים, ולכן גם היא באה על חשבון דברים טובים אחרים.
אולי הדרך היא להבין שחכמה זה לא הכל... ואז ממילא, נהיה פתוחים יותר לראות דברים טובים אחרים ולהעריך אותם.

והצורך שלך להעריך את החכמה של אישתך, מאוד מאוד מובן. וזה לא משנה מי אתה.
זה רק אומר שכחכם גדול יהיה קשה לך יותר למצוא מישהי כזאת, או ללמוד להעריך גם צדדים אחרים באישיותה של מי שזאת לא תהיה.
שלמה המלך שהיה חכם מכל אדם, התחתן עם 1000 נשים והוא לא מצא אף אחת. אולי בגלל זה (החכמה שלו)?
או אולי כי הוא לא הפסיק לחפש?
אבל אפשר לפחות להבין מזה, שהוא הסתדר גם כשלא מצא מישהי קרובה לחכמתו.
טוב, לא יודעת... אולי גם זאת הסיבה שהוא התחתן עם 1000 נשים.

עבודה נעימה, ושתזכה למצוא מישהי שמתאימה לך מכל הבחינות........

אתה לא חייב להעריך אותה דווקא בתחום המסוים שאתה טוב בושקר החן

כמובן שיהיו דברים שאתה תהיה בהם יותר טוב ממנה- ויהיו דברים שהיא תהיה טובה בהם יותר ממך.

אתה יכול להעריך את התכונות אופי שלה- לדוגמא: נאמנה, לא מוותרת, הולכת תמיד עם העקרונות שלה, מידות טובות שיש בה, גמילות חסדים וכו'. 

וגם יש תכונות מיוחדות שיש אותן בדר"כ יותר לבנות כגון תשומת לב יתרה לפרטים קטנים, זכרון יותר טוב לכל מיני פרטים קטנים, רוחניות יותר גבוהה, רגישות יותר גבוהה, צניעות (כן, גם על צניעות אפשר להעריך) ועוד.

אפשר גם להעריך מישהו לפי מה שהוא עבר בחיים (לדוגמא אם אני פוגשת אדם שהיו לו חיים קשים והוא אחרי הכל התגבר על כל הקשיים שהיו לו וזה בנה אותו וגרם לו להתחשל אני מאוד אעריך אותו על כל מה שהוא עבר)

גם אם אתה חושב שאתה חכם יותר ממנה- אתה חיב להבין שזה רק בתחומים המסוים שאתה חכם בהם. אולי תתן לה לדבר על התחומים שהיא טובה יותר בהם?

ואם זה מה שהיא אומרת- אתה לא חייב להסכים עם כל מה שהיא אומרת, אבל כן חייב לכבד תמיד את הדעות שלה. 

והאמת היא שאני לא בדיוק הבנתי למה אתה מתכוון בהודעה שלך, כי אם אתה מאוד מוכשר בתחום מסוים, אז זה רק בתחום המסוים הזה, ותמיד יהיו אנשים מוכשרים יותר ומוכשרים פחות בכל מיני תחומים. יכול להיות שאתה מאוד מוכשר בתחום הריאלי- נגיד מתמטיקה והיא מאוד מוכשרת במוזיקה, אז למה זה הופך אותה ליותר נחותה בעיניך?

ואם נגיד יש לכם דעות שונות ואתה לא מסכים איתה על משהו בפוליטיקה נגיד, אז פשוט אל תדבר איתה על זה.. ואם זה חכמה באופן כללי- אז ראה את כל מה שכתבתי למעלה

אולי תוכל להגיד במה זה מתבטא בדיוק שאני אוכל להבין יותר נכון?

תנסה לעבוד על זההפי
העולם באמת מלא באנשים מוצלחים כל אחד בדרכו שלו ותזכור את זה .
צריך ראיה עמוקה מאוד כדי לכבד באמת את האדם שעומד מולך גם אם נראה חיצונית (לפי מראה או דיבור) שהוא הכי לא אכותי בעולם.
תנסה באמת לא לפסול אנשים להאמין בהם יותר לחפש את הטוב שבהם.
אני מגיב לךעוד סתם אחד

אך ורק מפני שאת האחרונה שהגיבה בשרשור, אבל הדברים תקפים לגבי רוב התשובות כאן: 

אני חושב שהתגובות פה היו קצת צבועות ומתחסדות. למה, אתם באמת לא חושבים שיש אנשים שהם 'לא בליגה שלכם'? צר לי, אבל בבירור יש בחורות שלא רלוונטי בעליל שאצא איתן, גם אם יכול להיות שהן נורא נחמדות, עם 'חכמת חיים', בוגרות, כנות, אמינות וכו'. אני בטוח שלכל המגיבים כאן יש דימוי מסוים של מה שהם מעוניינים בו, ושל מי שנחשב ל'אותה רמה' מבחינתם, ובעיקר שיש להם דימויים של מי שלא רלוונטי שהם אי פעם יצאו איתו. 

דבר נוסף - לבן אדם יש בעיה עכשיו. הוא רוצה להתחתן, ומחפש מישהי שתתאים לו. כל אחד תמיד צריך לעבוד על המידות, אבל זו עבודה של שנים. הפתרונות שהוצעו כאן הם חשובים ונכונים - אבל לא רלוונטיים. יש בהם נימה הטפתית, כשאין בהם שום תועלת לבעיה המיידית של פותח השרשור. אז פשוט תחסכו אותם, באמת. אתם חושבים שהבנאדם לא נחמד, ושלא יהיה לכם נעים לדבר איתו כי הוא לא יעריך אתכם? סבבה, אל תתחתנו איתו, ואל תהיו חברים שלו. אבל אל תתחילו להטיף לו אם אין לכם פתרון לבעיה שלו. 

נכון שראוי להעריך כל אדם שמדברים איתו; אבל לא כל אדם שמדברים איתו מתחתנים איתו בסוף (אפילו מן המין השני. יצא לי לדבר עם כמה בחורות בחיים שלי, ואני עדיין רווק, ומניח שיש פה עוד כמה דוגמאות לכך), וחוצמזה נישואין זה לא סמינר בעבודת המידות! נא להפריד בין שני העניינים - הצורך לעבוד על המידות מחד, והצורך להתחתן מאידך (ומותר לפותח השרשור להתחתן גם לפני שהוא יתקן את מידותיו בנושא זה, אם ימצא את האחת שיעריך אותה, כמובן - וזו הבעיה שלו ואותה הוא מנסה לפתור כעת). 

לתשומת לבכם. 

לא הבנתי מה אתה רוצהלשם שבו ואחלמה
הבן אדם כתב שיש לו בעיה
למצוא לו את האחת אנחנו לא יכולים
כי הוא לא תיאר מה הוא כן מחפש.

אבל לבעיה אנחנו מתייחסים.
תקרא לזה הטפה? סבבה, אבל מה הבעיה? זה לא כתבת.

חוץ מזה, יש רמה מסויימת של פגם במידות שכבר עדיף שלא להתחתן עד שמטפלים בזה.
אדם שמתעצבן בקלות ומתחיל להרביץ, עדיף שלא יתחתן.
אדם שכל כך מלא בתאווה שיבגוד באשתו יום אחרי החתונה עדיף שלא יתחתן.
אדם שכל כך מלא גאווה עד שאשתו תהיה בזויה בעיניו והוא יפגע בה בזילזולו, עדיף שלא יתחתן.
אני לא אומר שזה המצב של פותח השירשור,
רק חולק על הטענה שאין קשר בית עבודת המידות לחתונה
דמגוגיהעוד סתם אחד

הצעתם לו תכנית רב-שנתית (כמה? 5? 6? כל החיים?), שבסופהּ הוא אולי יוכל להתחתן, לשיטתכם. אז במקום להטיף - אם אין לכם איך לתת פתרון פשוט תשתקו, או שתשאלו אותו מה הוא כן מחפש ותראו אם אתם יכולים לעזור (היו פה כמה שעשו את זה - ויישר כוחם (טופח, בין היתר, גם לעצמי על השכם)).  

לגבי הסיפא של דבריך - נראה לי שהם מוסכמים על כולם, ונראה לי שההבדל בין גבר מכה לבין אדם שלא מעריך את כל מי שסביבו הוא ברור. אני התייחסתי ל'עבודת המידות' בהקשר מאד מסוים (הרי אני בטוח שגם אתה מסכים עם חלק מדבריי בנושא, שלא צריך להיות 'מושלם' מבחינת עבודת המידות כדי להתחתן) אז להביא את דבריי לאבסורד כדי לחלוק עליהם זה מיותר (האם לדעתך אסור לאדם שלא קם לאנשים זקנים באוטובוס להתחתן עד שיעבוד על המידה הזאת? מסופקני). 

אתה דמגוגיה בעצמךלשם שבו ואחלמה
ועניינית,
במקום להתעלם מדברי אתה מוזמן לענות על מה ששאלתי. מה הבעיה עם ההטפה?
אם אנחנו חושבים שהבעיה שלו היא גאווה
אז הפתרון שלו הוא מסילת ישרים ועוד הטפות קדושות ואמיתיות. מה הבעיה?

מה זה תשתקו?
זה פורום פתוח וכל אחד יכול לכתוב בו כל תגובה שהוא רואה לנכון.
הדבר היחיד שלא לגיטימי כאן זה לסתום פיות ולצאת נגד החופש של האנשים להגיב איך שהם רואים לנכון.

לגבי הסיפא,
אם היו כאן כאלה שמרגישים
שהמצב שלו מבחינת עבודת המידות הוא מספיק גרוע כדי למנוע ממנו להתחתן זו זכותם,
אבל בניגוד חמה שהשתמע מדבריך בכל מקרה אף אחד לא כתב את זה.
טוב, אז דבר ראשון - סליחהעוד סתם אחד

ה'תשתקו' כמובן לא היה הנחיה, אלא המלצה (אגב - אם אתה לא מסוגל לקבל את העצה לשתוק - אולי גם אתה צריך לעבוד על המידות?). 

הנקודה היא, שלהגיד למישהו 'תעבוד על המידות שלך' זה לא פיתרון. זו המלצה שתמיד נכונה, והיא לא פותרת בעיות מיידיות. הטפה היא דבר נכון, כשהיא מגיעה עם אמירות אופרטיביות (ו'תלמד איגרת הרמב"ן' זה לא אמירה אופרטיבית, כי שוב - היא קשורה לעבודה על המידות, לא על הבעיה המיידית). 

את ההטפה תשמרו להורים שלו ולאנשים שמכירים אותו. וואלה, אני מכיר כמה וכמה אנשים (זכרים כנקבות) שאני 'לא בליגה שלהם', ואני בהחלט יכול להבין אם הם לא מעריכים אותי, או מעריכים שאם היו מציעים להם אותי - זה לא היה מסתיים בחתונה (מבלי להיכנס כרגע לענייני מגדר). אני לא חושב שזה בגלל גאוותם, ואני לא חושב שאני אדם קטן, מטומטם וחסר ערך. פשוט אני באמת לא ב'ליגה שלהם'. אז איך (כמעט) כולם פה ניתחו על בסיס הודעה אחת שהאדם מלא גאווה? כל נגעים אדם רואה וכו'. במצב כזה אני חושב שעדיף לשתוק. 

איפה בידיוק הוא צריך לעבוד על המידות?הפי
אתה כתבת תשתקו בפרום פתוח ..
לכתוב לבנאדם לעבוד על המידות זה ממש לא התחנחנות.
אתה היית רוצה לצאת עם בחורה שמעריכה יתר על המידה את "הכישרון" שלה ורוב האנשים שהיא רואה היא לא היתה מעריכה אותם לא היתה נותנת בהם אמון
אזז מה אתה מתעצבן הוא בעצמו כתב שיש לו בעיה ותעשה טובה שנינו יודעים שהגאווה זו המידה הכי רעה שיש
אז מה אתה רוצה שנגיד לו שהכל בסדר?.
תעשי מה בראש שלךעוד סתם אחד

זה לא שאלה בכללהפי
לא כתבתי את זה בשום מקוםכי קרוב אליך
לא כתבתי שיש לי הערכה עצמית מופרזת, זו פרשנות שלך בלבד (ואינך יכולה לאמת אותה מכיוון שאינך מכירה אותי באמת)
לענ"ד הניתוח של עוד סתם אחד היה מדויק והוגן יותר.
ברור כי יותר נוח לך לשמוע את זההפי
כישרוני? מי קבע? מה המדדים?דבורה שרעבי

בס"ד

אני שמחה שאתה אנונימי, כך אוכל לומר לך את דעתי מבלי לפגוע בך יותר מדי.אני בכוונה מתבטאת באופן קיצוני, כדי שתגיע לאיזשהו אמצע.

ראשית, אם היית כשרוני מספיך היתה לך היכולת האינטלקטואלית והרגשית להבין את יכולותיהם, כישרונותיהם ועולמם המורכב והעשיר של זולתך. כנראה שבחרת לך פרמטרים (כמו ציונים במבחנים) שנותנים לך את ההתרשמות הזו מעצמך. יתכן שאתה לא אשם כ"כ כי כך שופטים בסביבתך הקרובה. אם אתה כ"כ כישרוני אני מציעה לך ללמוד את גדולתם של הסובבים אותך. זה בוודאי יהווה עבורך תרגיל כושר שיעשיר את עולמך.

שנית, תסתכל סביבך כמה אנשים שהם באמת חכמים (ואני מתכוונת גם לפרופסורים וגם ת"ח גדולים), כמה הם קשובים להבין את ה"פואנטה" של בר שיחם ובהרבה ענווה.

אני מאחלת לך עולם עשיר בחכמה

בהצלחה

הבטחתי שאפרוש ולא אכתוב כאן יותר. זה גוזל את זמני.אהבה בתענוגים
עבר עריכה על ידי אהבה בתענוגים בתאריך כ"ד באדר ב תשע"ו 15:07
אבל לגמרי הוצאת אותי משלוותי!!

אז בגלל שהוא אנונימי אפשר לפגוע בו קצת?!? כי לאנונימי אין רגשות...
"מבלי לפגוע בך יותר מידי" אבל קצת זה בסדר לפגוע לשיטתך.
וזה כמובן תפקידך האישי "להביא אותו לאמצע" עד שזו גם מחובתך לשפוט אותו ולהוכיח אותו ולפגוע בו (לא משנה שאם היית חכמה בעצמך, היית מסוגלת להבין שאם את שופטת אותו, כנראה שלא מספיק עמדת במקומו).

זוכרת מה קרה לפנינה שחשבה שמתפקידה להכאיב לחנה בשביל שתתפלל?? תדאגי למידות של עצמך.

הוא ביקש עזרה, לא ביקורת. (ואם היית מספיק חכמה, היית מבינה גם את זה. וגם את זה שהוא לא מרוצה ממצבו. אז לא חידשת לו שום דבר חוץ מביקורת עצבנית ולא מועילה בכלל)
ואם היית מוכיחה לשם שמיים, הדברים שלך היו נשמעים לגמרי אחרת.
כנראה שהתרגזת. ואם התרגזת כ"כ, תשאלי את עצמך אם את לא נגועה בדבר בעצמך.

מי נתן לך את הזכות להאשים ולשפוט ככה? מי את??
"יתכן שאתה לא אשם כ"כ" (אבל בטוח שיש בך צד של אשמה).

הגדול מחברו, יצרו גדול ממנו. לעולם אל תדון את חברך... ולעולם לא תגיעי למקומו, כי בשביל זה את צריכה לעבור את כל החוויות שהוא עבר בחייו.
הלגיטימיות שנתת לעצמך "לפגוע קצת" במישהו בגלל האנונימיות שלו, נורא נורא מכעיסה ופוגעת (בי אישית. למה? אצטרך לברר את זה).

בן אדם ביקש עזרה כי הוא רוצה להבין, ובמקום להעריך את זה, תקפת אותו.
נורא חכם ורגיש מצידך.

מודה שגם אני התרגזתי ושאולי זה לא לגמרי יועיל. אבל אחרי דברים כאלה, אין לי שום מצפון. אולי זו השפה שלך.

מאחלת גם לך, עולם עשיר בחכמה... בעיקר ריגשית.
(חבל שההודעה האחרונה שלי פה, היא הודעה עצבנית.)

טוב קראתי שוב, אולי התרגזתי יותר ממה שצריך... סליחה.
אם נלך באותו כיווןכי קרוב אליך
אני יכול לענות גם את מה שאני חושב.
ראשית, יש הבדל גדול בין אינטליגנציה "רגילה" לאינלגנציה רגשית ולא כל מי שניחן באחת זכה גם בשנייה...
המדד שלי הוא לחלוטין לא ציונים במבחנים או משהו שקורה לכך. איך תחושה כללית מאדם אקראי יכולה לנבוע מנתון שבדרך כלל איני יודע.
גם בקרב הפרופסורים לתלמידי החכמים ישנם כאלו וישנם כאלו. ואף אחד לא אמר שהם מעריכים באופן זה או אחר את בן דיין אלא לכל היותר שהם אינם פוגעים בו, וזה משהו אחר לגמרי.
למותר לציין שאני לא מתכוון להתווכח האם אני "כשרוני" או לא...
בקיצור, קפצת למסקנות מהר מידי. תודה על העזרה
סיפור יפה של ר' נחמןקלמן זלמן

מעשה אחד הלך מאביו, והיה במדינות אחרות ימים רבים אצל אחרים. ולזמן בא לאביו, והתפאר בעצמו שלמד שם אמנות גדול: לעשות מנורה התלויה (שקורין הענג לייכטער). וצוה להתאסף כל בעלי אמנויות הזה, והוא יראה להם חכמתו בזה האמנות. וכן עשה אביו. וקבץ כל הבעלי אמנויות הזאת לראות גדולת הבן, מה שפעל בכל הימים האלו שהיה ביד אחרים.

והבן הוציא מנורה אחת שעשה, והיתה מגונה מאד בעיני כולם. ואביו הלך אצלם, ובקש מאתם שיגלו לו האמת. והוכרחו להודיע לו האמת שהיא מגונה מאד. והבן התפאר: הלא ראיתם חכמת אמנותי. והודיע לו אביו שלא נראה יפה בעיני כולם. השיב לו הבן: אדרבא! בזה הראיתי גדולתי. כי הראיתי לכולם חסרונם. כי בזאת המנורה נמצאים החסרונות של כל אחד מהבעלי אמנות הנמצאים כאן. הלא תראה. שאצל זה, מגונה חתיכה זו, אבל חתיכה אחרת יפה אצלו מאד. ואצל אחר להפך. אדרבא, זאת החתיכה שהיא מגונה אצל חברו היא יפה ונפלאה בעיניו, רק זאת החתיכה מגונה. וכן אצל כולם: מה שרע בעיני זה היא יפה בעיני חברו, וכן להפך. ועשיתי מנורה זאת מחסרונות לבדם. להראות לכולם שאין להם שלמות, ויש לכל אחד חסרון. כי מה שיפה בעיניו הוא חסרון בעיני חברו, אבל באמת אני יכול לעשות כתקונו.

אם היו יודעים כל החסרונות והנמנעים של הדבר, היו יודעים מהות הדבר, אף שלא ראו אותו מעולם.

(סיפורי מעשיות, שיחות שאחר ספורי המעשיות).

אני מקווה שהשואל ייקבל את הדברים באופן בוגר יותרדבורה שרעבי

ממה שאת חושבת. "התפעלתי" מטוב לבך אך משום מה הוא לא בדיוק עקבי ביחס אלי ואני לא אנונימית(אל דאגה ממש לא נפגעתי). ולעינייננו, אני מזמינה את השואל האנונימי  לחשוב ברצינות על מה שכתבתי כי זו הדרכה אמיתית מבחינתי ולא צינית כפי שאת מפרשת. תודה לך על ההזדמנות שנתת לי להבהיר את כוונותיי ייתכן שלא הייתי ברורה לכולם.

דרך אגב אני נוכחתי לדעת שיש אנשים שאם אומרים להם את האמת (של אומרה כמובן) הם יודעים לבדוק. אני מקווה שכך השואל ינהג.

קראתי עכשיו את התגובה שליאהבה בתענוגים
אולי היו 2 משפטים שהייתי מוחקת... "נורא חכם ורגיש מצידך" "בעיקר ריגשית". ירדתי נמוך.

כל השאר, רציתי שתביני איך את נשמעת, " אם היית באמת חכם"... זה לא נעים, נכון?

(ואם הוא יקבל את זה כמוני, אז עכשיו הוא גם לא בוגר?)
אל "תתפעלי" כ"כ מחוסר העקביות.
נראה לי שההבדל די ברור ביחס... (לי לפחות)
הוא לא פגע בך, לעומת התגובה שלך שפגעה באופן מודע (!). אל תצפי לטוב לב כשאת נוהגת במודע באופן הפוך.
(וזה לא אליך, אני לא מכירה אותך. זו ההתנהגות הספציפית בהודעה הזאת).

ואנונימיות לא משחקת אצלי לשום כיוון, את זאת שמבדילה בין אנונימי ללא אנונימי.
את מזיקה בשיפוטיות הזאת. דיברת עליו באופן אישי, וביטלת בתגובתך גם את ה"חכמה" שלו.
הכי קל.
תצפי לתגובות מתאימות.

אני שמחה שנתתי לך הזדמנות, סליחה שזה היה מעורב גם בעצבים.

אני מזמינה אותך שוב- לחשוב לפני שאת שופטת בן אדם. 10 פעמים, אם לא פעמיים. גם אם הוא אנונימי.
זה עלול לדקור. במיוחד כשאת לא מכירה את רמת הרגישות שמעבר למסך

יש אנשים שה"אמת" הזאת לא עושה להם טוב. אני מניחה שגם לך לא.
לא חושבת שכדאי לקחת את הסיכון הזה.
האם את מעריך אדם שהוא חד משמעית יותר חכםאורין

ומוכשר ממך? ומוסרי יותר ממך?

לא מגיבה בד"כ, אבל השאלה שלך נגעה לי.ארטליין
עבר עריכה על ידי ארטליין בתאריך כ"ד באדר ב תשע"ו 23:13

מכירה מקרוב את העניין ובאמת מודה לה' בכל יום על השפע טוב הזה שנתן לי, מתפללת להוסיף לעולם רק טוב ולא להתגאות בזה חס ושלום.

לא חושבת שמדובר בגאווה, אבל כן מצריך עבודה והתבוננות פנימית.

אחלק לשניים (שהם בעצם אחד):

1.מול אנשים, זו באמת עבודה, צריך לדעת שיש הרבה סוגים של אנשים חוץ ממך, אם יש אדם שאתה לא מעריך, תנסה להגדיר לעצמך (אפילו בכתב!) מה אתה לומד ממנו?("הלומד מחברו אפילו אות אחת...") תגלה שאין אדם שלא חידש לך כלום בנוכחותו, וזו אחת הדרכים להגיע להערכה כלפיו.

תבדוק גם האם מדובר בעניין של הגדרה- ייתכן שלא תהיה חבר טוב של כל אחד, ייתכן מאד שאתה מעריך ומכבד אנשים, ומגלה עניין גבוה יותר וסקרנות בחברת אנשים מסויימים.

לא אמורה להיות סתירה בין הערכה לאנשים הסובבים, בין חיבור לאנשים שונים ומגוונים, בשמחה ובפשטות, לבין הכשרונות.

2. בקשר זוגי- בהנחה שיש מסוגלות להעריך אנשים שונים, זה נגזר מזה אך לא אותו דבר בכלל. 

בקשר זוגי יש צרכים שהם מעבר לכל קשר אחר, צריכה להתרחש הפריה הדדית, יכולת קבלה ונתינה, וזה מתרחש גם במישורים פנימיים וגם במישורים שנראים לכאורה חיצוניים שלגמרי משפיעים רגשית, משפיעים על ההערכה והחיבור לבן/בת הזוג.

יכולה להבין לגמרי את הצורך באיזון מסויים של כוחות בתוך הקשר הזוגי שמביאים להפריה וצמיחה.

שורה תחתונה, תתיחס לזה כצורך לא כבעיה ועם זאת תנסה ללמוד את העולם שסביבך ולהצמיח התחדשות פנימית מכל אדם.

אל תציב את "הכשרונית המיוחדת" כקריטריון ברשימת המכולת. תהיה מודע לכך שיש לך צורך בנפש לאיזון מהצד השני, נסה למצוא בבחורה שמולך את התחומים שבהם היא טובה, במיוחד אם הם שונים לגמרי מהתחומים שבהם אתה טוב (ואולי אפילו משלימה בתחומים שבהם אתה חלש.). שים לב שיש גם בנות עם אופי כזה שמכיל ולומד המון דברים, זה יכול גם להתיישב לך על הלב.

בהצלחה רבה בדרך, בטוחה שתמצא את האחת המשלימה בשבילך.

חסד, התקשרותender13
אני חושב שאם תשקיע בעשית חסד לאחרים זה יצור חיבור עמוק שלא הכרת קודם.
על ידי החיבור העמוק תוכל לראות את האנשים לעומק וכך למצוא את הנקודות אצלהם שבהן המידות שלהם נפלאות ומרשימות
מה גורם לך להעריך אנשים?הדסדס
עבר עריכה על ידי הדסדס בתאריך כ"ה באדר ב תשע"ו 14:50
עבר עריכה על ידי הדסדס בתאריך כ"ה באדר ב תשע"ו 14:49

בתור אחת שנהגה עד לא מזמן להעריך ולהתפעל בעיקר מכשרון וחכמה ,הקב"ה העביר אותי סדרת חינוך בעניין.אני חושבת שהבעיה שלנו דומה-אני מעריכה מדי ,ולך קשה להעריך,מאותה סיבה,והיא -השורש להערכה אצלי (ואולי גם אצלך )-שגוי: חכמה,כישרון ודומיהם הם לא (!) סיבה ראויה להערכת בן אנוש! הם מתנה נטו מהקב"ה. צריך להעלות את ההתפעלות לשורשה- רק הוא יתברך בעל הבית על כל הכשרונות כולם. על מה כן להעריך? על הדברים שהם כן ביד האדם-ירא"ש,לב,מידות-על זה ראוי להעריך. אם תדייק את מעוררי ההערכה אצלך,וודאי תמצא רבים וטובים להעריך.

ועוד משהו:למרות שאתה לא מרגיש שאי- ההערכה שלך היא פועל יוצא של גאווה,היא קרוב לוודאי כן .לא כל דבר מפעפע לעולם הרגש שלנו מתוך תכנון וחשיבה מודעת ומסקנות ביננינו לבין עצמינו.גם אם לא תכננת :"אני חושב על עצמי Y, אז אני רואה את אחרים X. אלא עצם גבהות הלב שאדם מסתובב איתה (וכשאני כותבת "גבות הלב",אני לא מתכוונת לומר חלילה ברמה של שחצנות  מופרזת,אלא גאווה טבעית ,אך הרסנית וארורה ,שהרבה מאיתנו לצערינו נגועים בה וחיים אותה מרגע עומדינו על דעתינו- מי יותר ומי פחות) משפיעה אוטומאטית על ההרגשה והיחס שלו לאחרים:כמו שאדם לא מבין איך זה פועל אצלו המכניקה הזאת ש"כעס הוא תולדה של גאווה",אבל חז"ל מגלים לנו שככה המנגנון האנושי-מידתי שלנו עובד.

ומה עושים עם גאווה? לומדים אמונה!ככל שהאמונה יותר בהירה וצלולה מופנמת ע"י הדעת,ככה המידות מזדככות מאליהן.

צריך  ללמוד

אמונה, מוסר ,חסידות.אחרת...השם ירחם עלינו.

איזה סוג של תשובה היית רוצה לקבל?כחותם על ליבך
עד כדי כך? וואי, וואי....יש המון אנשים מדהימים . למה קשה לךחלושששש
להעריך? כי אין להם את הכישרון שלך?
אולי תחפש מישהי מוכשרת בתחום שלך..
מה אתה מעריך בדיוק? תחפש לפי זה..

עברתי על מה שכתבו לך וקיבלתי מזה לעצמי הרבה.
אין צורך להרגיש מותקף. באמת.
הייתה לי מידה בעייתית שהתקשתי לתקן או לשפר אותה..רק אחרי ששמעתי את בושתי מפי אדם שהערכתי מאוד קיבלתי זרז לתקן. ב"ה השתפרתי מאוד. קח את העצות האלה כדי לקפוץ קדימה. .
בהצלחה רבה!!
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך