שלשום הציעו לי נישואים אני נורא רוצה בזה והבחור הוא ממש טוב וחמוד ב"ה..
הבעיה היא שאני כרגע בשנת שירות ההתלבטות היא האם לעזוב את הגן שכ"כ פורח שאני שם או לדחות את החתונה לסוף שנה(7 חודשים)
אשמח לעצות..
שלשום הציעו לי נישואים אני נורא רוצה בזה והבחור הוא ממש טוב וחמוד ב"ה..
הבעיה היא שאני כרגע בשנת שירות ההתלבטות היא האם לעזוב את הגן שכ"כ פורח שאני שם או לדחות את החתונה לסוף שנה(7 חודשים)
אשמח לעצות..
בס"ד
תשלבי בין השניים לא?
אפשר להתחתן ולעשות שירות זה לא סותר בכלל.
בכל מקרה שמתחתנים זה לא סוף העולם ממשיכים לחיות את החיים.
בהצלחה ומזל טוב.
מה גם שיש כאן צדדים הלכתיים (דחיית חתונה- זה הלכתי, לעזוב את הגן?- גם זה הלכתי.)
ותמיד אפשר לבחור רב שיש לו אינטילגנציה ריגשית גבוהה.
דחיית חתונה- ברור שזה הלכתי!! מה, לך זה לא ברור?? |מתפלא|
רב אמור להיות חכם ומבין, אחרת הוא מועל בתפקידו כרב!
הוא שאמרתי- צריך לבחור רב עם אינטלגנציה רגשית גבוהה.
ולו רק כיוון שיהודי אמור לחיות בשאיפה שכל חייו יתנהלו עפ"י התורה, ולאור העובדה שלאחרים יש קצת יותר ניסיון [קרי: רבנים ונשותיהם], הגיוני מאוד לשאול אותם.
דבר נוסף, didi אמרה שחלק מהבעיה זה קושי בשמירת נגיעה. אם ח"ו יגיעו לנפילה, אתה חושב שזה לא יצער את רבש"ע?!
לענ"ד, אין כאן אמירה מוחלטת, וודאי שבסופו של דבר ההחלטה היא שלכם כזוג.
אני מכירה מניסיון בנות שהתחתנו במקביל לש"ל - אחת בש"ל ביישוב שהם גרים בו, אחת עזבה לחלוטין את הש"ל, אחת גרה בדירת שירות כי בעלה סיים שרות צבאי קרבי - ואני מכירה גם מישהי שכבר לפני יותר משנה היה להם ברור שהם יתחתנו בעז"ה, אבל רק לקראת סוף השירות שלה, ובעז"ה הם יתחתנו השנה.
המון ב"הצלחה בכל מה שתחליטו לעשות!
אני ממש לא מסכימה עם הקביעה ש"לא לכל נושא בעולם יש נפקא מינה תורנית".
נכון, בדוגמה שהבאת במציאות של היום זה לא ריאלי, אבל אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שהתורה מראה לנו את הדרך בכל החיים, ובמציאות [בעז"ה בקרוב] של חיי תורה זה בכלל לא נראה תלוש שקביעת הקנס מראש תיעשה ע"י חישוב הלכתי של העונש שההלכה קובעת על סוג העבירה.
ודאי שיכול להיות מועיל להיועץ במישהו אחר, שמכיר ויש לו ניסיון, אבל זה לא סותר. בסופו של דבר מה שקובע הוא התורה.
וכאן הנקודה היחידה שאני מסכימה איתך: יש הרבה רבנים בעלי הרבה דעות שונות, ובמציאות של היום אפשר לראות דברים שכתב רב מסוים ומיד לדעת מה הוא יאמר במצב אחר, ואז לא לשאול אותו אם זה לא מה שאני מצפה לו. אבל אני חושבת שמה שמשותף לכולם הוא המחשבה שזאת ההבנה שלהם את התורה. וידוע לנו שיש שבעים פנים, ואף סברה שאינה עפ"י האמת ביסודה, מרגע שנאמרה נחשבת כתורה [וע"ע תנורו של עכנאי].
וכאן בדיוק נכנסת נקודת "עשה לך רב".
אדם לא יכול ללכת לרב נוח כל חייו. אם הוא מחליט שהוא הולך לפי רב מסוים בדבר כלשהו, הוא לא יכול להחליט שבדבר אחר שהרב זה מחמיר הוא ילך וישאל רב אחר.
לתורה יש אמירה בכל דבר, השאלה היא רק אם אתה רוצה להסתכל דרך ראיה של תורה, או ללכת עפ"י הנוחות / ההרגל. ותהיה שכבר כתבתי בתגובה הקודמת - התורה אסרה נגיעה. אז למה שלא תהיה לה אמירה במצב כזה, שיכול להוביל לעבירה???
שוב:
אני יוצאת מנקודת הנחה שהתורה היא זו שקובעת על כל החיים שלנו, כולל הפרטים הכי קטנים ושוליים, וזה חלק מגדלות התורה. הראיה של יהודי צריכה להיות ראיה של תורה. זה בדיוק ההבדל בין לשים את עצמך במרכז לבין לשים את רבש"ע במרכז.
לכן, אני ממש מתנגדת לנקודה האחרונה שהעלית. מרגע שהחלטת לשאול רב, ושהוא יהיה הרב שלך, צריך לקבל את דבריו, בכל נושא.
בס"ד בר"ה
ואם אי אפשר לשלב אז להתחתן עדיף לדעתי מהרבה סיבות בכל מקרה מה שלא תעשי ה' יצליח דרכך!!!! זכות רבינו הקדוש יהיה לך טוב בחיים!!!! נ נח נחמ נחמן מאומן!!! ודודי 24 בקשר למה שאמרת עדיף לא לזלזל ברבנים הם יודעים דברים שאנחנו לא יודעים אשריך נשמה!!!!!
זה בערך מה שאני עושה, לא?
רותי=ילדה קטנה.
shukiעדיף לא לדחות את החתונה כל כך הרבה חודשים, גם אני הייתי בשירות בדיוק כמוך והתארסנו בחודש שבט, והתחתנו בתמוז כלומר 7 חודשים, זה היה המון המון זמן, זו היתה התקופה הכי מורכבת וטעונה בחיינו.
לדעתי הכי מציאותי זה להתחתן בתקופה של 1.5 - 3 חודשים, כך יש גם זמן להתארגן וגם מבחינה נפשית, הקושי של איסור נגיעה עדיין זמן סביר יחסית בשביל להתמודד.
דבר נוסף, בכל זמן שתחליטו להתחתן חשוב, חשוב, חשוב, לא להפסיק את השירות באמצע, את יכולה להמשיך באותו גן או לעבור למקום חדש גם במהלך השנה, אבל חשוב ביותר לסיים את השנה עד הסוף.
בהצלחה בכל מה שתחליטו, ובעזרתו תמצאו את הזמן הנכון שיתאים לכם. (הכל מכוון מלמעלה).
מה הבעיה להמשיך בגן אחרי החתונה?
אם הכל מבחינתכם ומבחינת המשפחה וההורים בסדר אל תדחו..
לא כדאי ולא מומלץ..
בהצלחה 
כפרות איך היה אתמול? (אחרי שהלכתם)
אווווף אני כבר געגעת...
בדיוק כתבתי ביומן.... (22.1)....
טוב כבר הספקנו לדבר אלף פעמים אז את כבר יודעת 
אוהבתותך מלנתה!
סליחה על הביקורת,ואני באמת לא אבא או אמא שלך או משהו,
אבל מראש לא מתחילים לצאת כשיש כל כך הרבה זמן עד שתוכלי(לבחירתך שאני לא מתערב בה)
להתחתן בפועל.
בס"ד
אני חושבת שתחכו...אם קשה לו שיזהר, תפגשו רק במקומות ציבוריים, תקבעו שאתם נפגשים אחת ל...אחותי הכירה את בעלה בחופש בין שמינית לשירות והתחתנה איתו אחרי שנתיים של שרות (אחת בחו"ל)! אז נראלי שלחכות 7 חודשים זה לא אסון...אני מבינה את הקושי שבלשמור באמת! אבל תחשבי על זה שהזמן עףף...חוצמ'זה שזה יתן לך לבוא הרבה יותר מסופקת לחתונה -תחשבי על זה שכל כך הרבה פעמים את תגידי לעצמך "אוףף יכולתי לתרום עוד 7 חודשים.." אל תשכחי ששנת שירות זה זמן להתפתחות נטו שלך! תוך כדי תרומה גדולה לעמ"י....את בכלל יודעת מה את לגמרי מרגישה? את מרגישה צורך לגעת בו? ממתי אתם מכירים?
אחותי סיפרה לי על חברה שלה שהכירה את הבחור בשמינית ביטלה את שנת השירות והתחתנה איתו ואחרי שנה וחצי (לא עלינו) היא התגרשה עם ילד.. או זוג שאני מכירה שאמרו לי שכל כך חבל שהיא לא עשתה את שנת השירות הזאת כי היא הייתה יכולה להתפתח הרבה יותר!! תחשבי על זה!
שיהיה לך בכל זאת ב"הצלחה גדולה! ושהקב"ה יאיר את עינייך!
מהצוציקית של הפורום ;)
בס"ד
מצד שני יש לי אחותי שהתארסה שלושה חודשים אחרי שהיא החלה לצאת ...אז באמת בידי שמיים העניינים האלה..
שיהיה (שוב ) בהצלחה רבה!
אפרת
להתחתן משמעותו לתרום לעם ישראל ואין לזה שום תחליף! ההרגשה של החמצה ש"יכולתי לתרום עוד ... חודשים" מתגמדת לעומת ההבנה הזו שחתונה היא התרומה הכי גדולה לעם ישראל. כי זה מה שעם ישראל צריך היום! (בנוסף לעוד מיליון דברים) אך זה הבסיס!
לגבי הגירושים שסיפרת זה לא קשור בכלל למתי ואיך מתחתנים.
אפשר "להשלים" התפתחויות אישיות גם אחרי החתונה מנסיון!!! צריך להיות מודעים לעניין ולהתייחס אליו!
חתונה אף פעם לא דוחים!!! זה רק עושה בעיות.
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.
חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)
מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.
אשמח להסבר קצר.
תודה.
-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.
-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.
נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.
איזה הצעה שהצעתי לחבר.
תתיעץ עם אנשים שמבינים