אני אמנם קצת צעירה עדיין בשביל פורום זה, אך נקלעתי למצב שאני מאוד אשמח לעצה מניסיונם של אחרים, שמן הסתם מנוסים קצת (הרבה) יותר ממני בחינוך ילדים.
אביה של חברתי נפטר לא מזמן. כרגע הילדים (חברתי שבשירות לאומי, ועוד שלושה ילדים בגילאי בית ספר יסודי) גרים עם אמא חורגת, שהייתה נשואה לאב שנפטר. (אימם הביולוגית לא במצב שמאפשר לה לגדל ילדים.)
חברתי מתייעצת איתי המון, ובזמן האחרון היא דיברה איתי הרבה על היחסים שלהם עם האמא החורגת.
היא מספרת שיש בבית מריבות, צעקות... הילדים לא מכבדים את האמא, צועקים עליה- "את לא אמא שלי! את לא מחליטה עלי!"
היא בתוך מצב מסובך, כי היא באמת מבינה את אחים שלה. היא לא מסכימה עם דרך החינוך של האמא, לא אוהבת איך שהאמא מתנהגת עם אחים שלה, ולא רוצה שאחים שלה ימשיכו לגדול ככה.
אבל מצד שני, היא מבינה שהילדים זקוקים לסמכות הורית... וזאת המציאות כרגע, שהם צריכים להתמודד איתה. (אין אפשרות שהם יעברו למקום אחר עם מישהו אחר, כך שזאת לא אופציה.)
השאלה היא מה אני יכולה לייעץ לה במצב כזה? מה הדבר הכי נכון שהיא יכולה לעשות, בתור אחות גדולה- מול האמא ומול הילדים, בשביל החינוך והעתיד של אחיה הצדיקים? (חשוב לציין שהיא מאוד מבקשת את עצתי בעניין, ואני פשוט לא יודעת מה לענות לה... אני חושבת שעצה שלי תעזור לה מאוד ותשפיע.)
תודה רבה מראש.