באמצע כל הבגרויותעוד יהודי

אני חייב לפרוק...

גם לכם יש את ההרגשה שכל הבגרויות והעולם הזה אבסורדי??

אנחנו רצים כל הזמן אחרי הזנב של מה שאחרים רוצים שנהיה, כדי להיות אנחנו, 

ואנחנו - אנחנו בלי לרדוף אחרי שום זנב!!

אנחנו חונכנו לאידיאלים גדולים לתקן את האנושות וכל מיני כאלה, 

וכשאנחנו גדולים, אנחנו עסוקים רק  בלהשיג כסף,

כדי לחנך את הילדים לאידיאלים גדוליחם לתקן את האנושות וכל מיני כאלה,

וכשהם גדולים הם עסוקים רק בלהרוויח וכו'...

וגם מי שעוסק בתורה (האידיאל לכאורה),

נשאר תקוע עם התורה בבית מדרש ולא עושה איתה כלום,

או שהוא עסוק בלהנחיל תורה לתלמידים שכשהם יגדלו הם ינחילו תורה לתלמידים שינחילו וכו'...

ומה עם מה שחינכו אותנו??חושב

אני מרגיש כ"כ מבוזבז במהבגרויות האלה...

צריך להבין שהתורה בבית המדרש פועלת בעולםגעגוע..
זה חא רק סתם להעביר.. יש לזה דברים שראוים ממש דיוצא מה ויש שפחות אבל התורה פועלת ללמוד תורה זה לא בזבוז זמן.
גדולה תורהנולאית
סס"ד

שמביאה לידי מעשה.
בקטע עם הבגרויות וכל ההתחלה מסכימה מאודשירה אחת

הזה עם התורה בבית מדרש לא, כי ללמוד תורה זה משהו גדול

גמאני..

אז לי יש גישה אחרת בקטע של הבגרויות.נחל

הרי, ללא תעודת בגרות קשה להשיג עבודה נורמלית, מכניסה כסף טוב וכו. נכון?

עכשיו..אני רוצה להתקבל לאוניברסיטה כדי להוציא תואר וכך לעבוד. כל זה אני עושה מתוך מחשבה על העתיד-

אני צריכה כסף לא בשביל עצמי אלא כדי לגדל בית יהודי..שיהלדים שלי יוכלו ללמוד בשקט, בנחת. אני אגדל אותם בלי לחץ וצימצום.

וכן, אם אני הולכת להוראה..אז אני צריכה בגרות כדי להתקבל. והוראה זו שליחות. לגדל את דור העתיד.

כשהמבט שלך מסתכל על העתיד, על הקדושה שתצא לך מזה,

אתה תשקיע בבגרויות. כי זה חלק מהשליחות.

מקווה שהובהרתי.

כתבת יפהגעגוע..
גישה חכמהתחשוב טוב...

את חב"דניקית במקרה?

חח, כן איך רואים אתזה בתגובה שלי?נחל

דיברת על לימודי הוראה בתור שליחותתחשוב טוב...

(רוב החבדניקיות הולכות ללמוד הוראה אחרי בית ספר הוראה של הרבי ) והגישה שלך ,הסתכלות על הקדושה וכו...

חוץ מזה ששמים לב גם בשאר התגובות שלך לדברים אחרים ....חיוך

אקח אתזה כמחמאה נחל

זה מחמאה...תחשוב טוב...

גם אני חב"דניקית חיוך גדול

נראה לי שכתבת את אותו דבר שהוא כתבשאג

יש מחזור של הורים שמגדלים את הילדים שגדלים להיות הורים ש...

גם הוא דיבר על אותו דברגעזלאן

והילדים שלך שתגדלי ברווח יגדלו ויעשו כסף כדי לגדל את הנכדים שלך ברווח

אלא שאם מבינים שבעולם הזה אין באמת כל תכלית, ואם תשב בבית מדרש ותלמד לא יצא לך בעולם הזה כלום אלא רק בעולם הבא ששם אתה תגלה כמה משמעות יש לכל דבר קטן שעשית פה אתה תבין שעצם התכלית זה הלימוד תורה והמצוות וזה גם אותם אידיאלים שחינכו אותנו עליהם

גםאני חושבת ככה...בתוש

אם ניתן לך לבנות מחדש את המערכת, מה תעשה?אדם כל שהוא

תכל'ס, תלוי מה אתה רוצה להיותנער גבעות מצוי

יש לי חברים שהבגרות חשובה להם, כי הם רוצים פרנסה בשפע. אותי, זה לא מעניין. אני לא רוצה עבודה שדורשת לא יודע מה, אני במילא מעדיף עבודה "בשטח".

לגביך, תלוי במבט. אם לדעתך אנחנו עסוקים בכסף, אז בעיה. אבל גם אחרי שאתה עושה בגרויות, אתה יכול עדיין לתרום!! בהמצאות טכנולוגיות, בחינוך, ברפואה, באלקטרוניקה, מכונאות, כלכלה. אתה יכול לתרום המון!! לך תדע אם אתה זה שתמציא תרופה לסרטן, או שתוריד מחירים בשוק, או שתמצא שיטת חינוך יהודית מהפכנית, או שיהיו לך רעיונות מדהימים, גם תורה זה לא סותר, ההיפך, תלמד, גם תהיה צדיק, וגם תוסיף לך כוח ושכל (כמובן לימוד לשמה). עלה והצלח!!!

תן לי להבהירזקוק לגאולה

אתה מרגיש שאתה לא מבין למה לך להשקיע כ"כ מרץ בבגרויות, משום שאתה לא בטוח עד כמה אתה בכלל צריך את זה (כי אתה לא רוצה סתם לקבל עבודה טובה וכו' ולהמשיך לחיות כמו כולם בלי כ"כ פואנטה) ואתה מרגיש תקוע - מצד אחד אתה לא רוצה לעשות בגרות, ומצד שני אתה חושש אולי אתה תצטרך את זה ואז חבל אם לא תעשה.

(כך לפחות אני מרגיש)

רוצה לחזק את העניין של הבגרויות ומסכימה עם נער גבעותרימונית

בעיניי זה חשוב מ3 סיבות עיקריות-

1. בתור אנשים בעולם, ובפרט כיהודים- אנחנו לא אמורים להיות בורים ועמי ארץ, ובתקופה שבה יש יכולת ללמוד ולהתפתח ולהגדיל רצוי לעשות זאת. אין סיבה שלא יהיה לנו ידע כללי, בפרטט שרוב השעות במערכת החינוך חשובות.

2. ילדים ונוער צריכים מסגרת. כלשהיא. מוסד לימודי מאפשר זאת. אם לא היה מסגרת- לא רוצה לחשוב עוד כמה ילדים היינו רואים ברחוב, בסמים וכו'.

3. וזאת אחת הסיבות החשובות, ששמעתי גם מאשת תורה-

ה' ברא עולם, וברא לנו גם כלים לפתח אותו. ואנחנו צריכים לפתח אותו, ובדיוק כמו שבנער גבעות מצוי אמר- צריך אונו בכל תחומי המדינה.

וכשלאדם יש תעודת בגרות הוא יוכל גם להגיע ללימודים אקדמאים ולהגיע לתפקידים כאלה.

צריכים אותנו בתקשורת, התקשורת משפיעה על דעת קהל של המדינה ויש לנו כוח לעשות אותה ימנית ויהודית1

צריכים אותה בפוליטקה- אנשים שיובילו את המדינה בעוז ובענווה, עם יראת שמיים!

צריכים אותנו ברפואה- לרפא חולים, לפתח תרפואה

צריכים אותנו בחינוך

צריכים אותנו בעריכת דין ובמשפט

צריכים אותנו במחשבים

צריכים אותנו בצבא

צריכים יהודים שיהיו נחמדים במכולות, בחנויות, במשרדים,בבנק

כל תפקיד אפשר לעשות בשליחות,

ובשביל זה צריך ללמוד.

בהצלחה!!

יפה הוספתנער גבעות מצוי

התכוונתי במישור האישי, גם לגוי הייתי כותב ככה. אבל שיפרת, יישר כוח.

מסכימה אבלאני מאמין!
תכלס...לצערינו אי אפשר לחיות היום בלי כסף. כאילו ברמת האידיאל- אתה צודק, אבל זה לא אפשרי.
ולכן אנחנו כן צריכים כמה שיותר להשקיע עכשיו, אבל שזה לא יפגע לנו בדברים יותר חשובים.
ובעתיד- נתפרנס בעז"ה רק כמה שצריך, כל המעבר- מיותר. נשקיע את הזמן של המעבר בדברים החשובים באמת, במימוש האידיאלים שלנו.
אגב, יש כאלה שהעבודה שלהם היא הערכים שלהם בפועל...
צדיק יקר, בלי לפגוע כן?kly3
אבל כל פעם שאתה שומע על נערים שמתחילים לחפש משמעות עמוקה בבגרויות ולא מבין בשביל מה הריצה אחרי המבחנים, זה נובע מתירוצים שהתלמיד ממציא לעצמו כי אין לו עצבים ללמוד ולהשקיע.
במילים אחרות, עצלנות. לא בא לו ללמוד, בא לו לבלות ולהתפאנן אז מתחיל למצוא לעצמו תירוצים והזיוצ כמו בשביל מה בגרויות וכו'.
לגבי האידאלים, מי אמר לך שכך כולם עושים כמו שתארת? יש המון אנשים נפלאים בעולם אבל שמיישמים אידאלים עצומים הלכה למעשה יום יום, פשוט לא כותבים עליהם בעיתון והפרצוף שלהם לא מרוח על דפי אינטרנט.
אם תחפש אנשים כאלה, תמצא. תלמד מהם ותהיה כמוהם.
זה לא תמיד נובע מעצלותנער גבעות מצוי

לפעמים זה בא מ "זהו! אין לי כוח". תחשוב על מי שעושה בגרות מלאה במשך שנתיים לומד, טוחן ועושה לילות כימים בשביל בגרות. תחשוב אם הוא מדריך- אין סניף, הוא לא יכול להשקיע, ק"ו קומונר. בחופשות- לומד לומד, אין טיולים. וזה בטח בא הרבה פעמים על חשבון לימוד תורה. יש המון לחץ!! יש אנשים (כמוני) שלא מסוגלים להקדיש שנתיים בשביל תעודה. תמיד אפשר להשלים בגרויות, אני אצטרך- אני אשלים. 

ונכון, זה לפעמים בא מעצלות, ולכן צריך לחזק אותו שלא יפול. 

את מה שאתה מתאר קוהלת אמר עוד לפניך...למה?! תודה!

זה אמיתי ונכון, כרגע אתה חושב ככה ספציפית לגבי הבגרויות, אבל בעצם, זה מקיף את כל העולם..

גם אצל אנשים שעושים בפועל ולא בתאוריה יש הרגשה כזו.

דבר נוסף, מה שאנחנו עושים לא חייב להיות מנוגד למה שאנחנו באמת,

אפשר להבין בשכל למה זה חשוב וטוב(אנשים כתבו פה דברים אדירים!!) ולהביא גם את הלב להתחבר למה שעושים, זה לא חייב להיות מתוך הסכמה מלאה, אבל כן מתוך שמחה במה שעושים ומתוך הסתכלות על הסיפוק שבדבר, על המטרה הסופית. (וכמובן, הרבה יותר קשה לעשות דבר כשלא רואים את המטרה שלו..)

אפשר ללמוד ספר קהלת ולהגיע למסקנות..

בהצלחה!!

וואו מזדהה ככ!!! וואו הגדרת מעולהמי נהר!

לכן קשה לי להשקיע...ומבאס אותי שהאנשים שסביבי (הרוב) לא בקטע כמוני, והם ייבשו לי תצורה בקשר לשינויים אידיאלים וכו...

אני רק אמרתיעוד יהודי

שלא נראה לי שפיזיותרפיסט צריך לדעת אינטגרלי.

זו תוצאה שהאוניברסיטאות רוצות חכמים, וכל שנות התיכון נדפקות...

ככה בהכל... למה שלא יהיו בתי ספר מקצועיים בלבד? או שהמקצוע וההשכלה יהיו מנותקים??

לגבי התורה התכוונתי שהערך האידיאלי זה תורת חיים ולא תורת בית מדרש...

כמו שנא' "עד מתי נמשיך לרדוף אחרי הזנב של עצמינו" (חנן)זריחה

בדיוק!!עוד יהודיאחרונה

למרות שאני לא אוהב אותו, הפעם הוא מסכים איתי....

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך