למה יש מחלוקות ביהדות?נעמי!!!
למה אין פשוט דעה אחת או רב אחד שיקבע את ההלכה כולם ילכו על פי דרכו וכך לא יהיו מחלוקות, לא יהיה פילוג העם וסתם מריבות מיותרות
אני לא יודע למה בדיוק התכוונת אבל אולי זה יעזור לךשאג

אם פתאום יהיה רב כזה את באמת חושבת שכול אחד יעזוב את המנהגים שלו וילך אחריו?

וחץ מזה איך יבחרו את הרב הבא? שושלת? יגידו שהשושלת לא מתאימה וכמו שאנחנו יודעים בימי המלכים הממלכה התפצלה (שוב יש נתק בין התומכים באחד לתומכים בשני) 

ואם לא יהיה רב אחריו יחלקו מתי שהוא על איזה פסק שלו ושוב תהיה מחלוקת

כנראה שנדע את התשובה רק כשהמשיח יבוא 

מקווה שיבוא מהר ושעזרתי

איזה אחד מהרבנים?עוגי פלצת
השאיפה בסופו של דבראלעזר300

היא לכונן בית דין גדול בלשכת הגזית שבבית המקדש, שממנו יוצאת תורה לכל ישראל, ושיש לו תוקף על פי התורה בעצמה (!) שלפיו אסור לאף רב להורות אחרת ממנו. וזה אכן מאחד את כל העם. אחד החסרונות הכי גדולים שלנו היום...

בנוגע לדעות עצמן, כלומר לזה שיש הרבה שיקולים שנכנסים בהכרעה, ודעות שונות איך מכריעים ביניהם, ככה העולם בנוי. ויש בזה ברכה, וגם שלמות של העולם, שמכיל את הכל, ושלמות של התורה שמתווה בנוגע לעולם השלם הזה את הדרך. בבית הדין הגדול בעצמו עתידים לשבת שבעים ואחד חכמים גדולים בתורה, ולכל אחד מהם תהיה הדעה שלו, ויכריעו על פי דעת הרוב. יותר מזה - יתכן אפילו שיכריעו בדור אחד, על פי רוב הרכב בין הדין של אותו הדור, אחרת מאיך שהכריעו בדור קודם, על פי רוב הרכב בית הדין של אז!

מעולה!!! עוגי פלצת
יפה מה שכתבת!אבל הוסיף שכיום שאין בין דיןהכל מאת ה'
עדיין צריך ללכת על פי הרוב.
אבל בתכלס,יש שיתירו יש שיחמירו יש שיקלו.
פשוט כל אחד ילך לפי ההלכה וזהו.
ההחמרה/ההקלה/התרה
נועדה רק במצבים מסוייימים ולא תמיד.
אז איך אני אמורה לדעת לפי מה אני הולכת?נעמי!!!
יש הלכה אחת.תורה אחת.לכי לקיצור שולחן ערוך.הכל מאת ה'
יש דעות.
בכל דבר.
יש את אלו שיחמירו/יקלו/יתירו.
מה שבהלכה זה מה שצריך לעשות.
אלו שהתירו זה רק במצבים מסויימים ולא תמיד.
וזה שיש דעות ככה זה בעם,אי אפשר שכולם יחשבו אותו דבר,נדיר.
לכן,יש הרבה הלכות שכל רק רואה אותה בצורה שונה.
את צריכה לעשות מה שבהלכה ולפי מנהג אבותייך.
בהצלחה
המשנה באבות אומרתטהר ליבנו

"עשה לך רב"

כל עוד את לא בקיאה בתורה בעצמך, תבחרי מישהו שיהיה הרב שלך שאותו תשאלי שאלות

בגדול, נראה לי שזה הכיוון המומלץ..אדם כל שהוא

מה פתאום?טהר ליבנו

מי זה "הרוב" הזה? הדין של "אחרי רבים להטות" הוא רק בב"ד. לא ברבני זמנינו וגם לא בראשונים.

נכון.הכל מאת ה'
עדיין כיום הולכים לפי הרוב.
בכל ההלכות.
יש הלכה שרוב הרבנים אמרו שמותר ואחד אמר שאסור-לפי מה נילך ברור שלפי הרוב.
לא נחפש את ההקלה או ההתרה.
אם יש התרה/הקלה יש על מי לסמוך.
אבל לכתחילה הולכים לפי הרוב שפסקו בהלכה.
ככה לדעתי נוהגים.
ושכיום אין בית דין ששם היו הולכים לפי הרוב גם אם הוא טועה.
היום-ממשיכים ללכת לפי הרוב.
(בהלכה)
טוב...טהר ליבנו

פשוט אמרת את אותו דבר שוב... אני אשמח לראות מקור לזה... אני לא מכיר...

מה הקשר בין ללכת אחרי הרוב לבין ללכת אחרי המיקל/מחמיר? כמו שהמיעוט יכול להקל, המיעוט יכול להחמיר. מי שמבין מספיק (בכל עניין יש מבין מספיק אחר, אני מניח. וברור שזה דורש יושר אינטלקטואלי עצום) יראה מה ההלכה, ומי שעדיין לא - שישאל רב שיש לו אמון בו

מקור..אדם כל שהוא

[אבל, חשוב לדעת שיש לזה סייגים מסויימים].

רמ"א בחושן משפט סי' כה.

ואם הוא בהוראות איסור והיתר והוא דבר איסור דאורייתא ילך לחומרא ואי דבר דרבנן ילך אחר המיקל ודוקא אם ב' החולקים הן שוין אבל אין סומכין על דברי קטן נגד דברי גדול ממנו בחכמה ובמנין אפי' בשעת הדחק אא"כ היה ג"כ הפסד מרובה וכן אם היה יחיד נגד רבים הולכים אחר רבים בכל מקום (רש"בא סי' ר"ג) ואפי' אין הרבים מסכימים מטעם אחד אלא כל אחד יש לו טעם בפני עצמו הואיל והם מסכימים לענין הדין מיקרי רבים ואזלינן בתרייהו (מהרי"ק שורש מ"א) ואם היה מנהג בעיר להקל מפני שחכם אחד הורה להם כך הולכין אחר דעתו ואם חכם אחר בא לאסור מה שהם מתירין נהוג בו איסור (תשו' הרשב"א סי' רכ"ג) כל מקום שדברי הראשונים כתובים על ספר והם מפורסמים והפוסקים האחרונים חולקים עליהם כמו שלפעמים הפוסקים חולקים על הגאונים הולכים אחר האחרונים דהלכה כבתראי מאביי ורבא ואילך (מהרי"ק שורש פ"ד) אבל אם נמצא לפעמים תשובת גאון ולא עלה זכרונו על ספר ונמצאו אחרים חולקים עליו אין צריכים לפסוק כדברי האחרונים שאפשר שלא ידעו דברי הגאון ואי הוי שמיע להו הוי הדרי בהו (מהרי"ק שורש צ"ו):

תודה תודה! בדיוק,הלכתי לשאול.הכל מאת ה'
כדי לברר את עניין,והבאת מקור מצויין.
ותשובה מדוויקת.
תודה לשנייכם!
לפותחת השרשור- בהצלחה
זה ללא ספק מענייןטהר ליבנו

לא הכרתי את הרמ"א הזה (עם הרשב"א והמהרי"ק). תודה רבה. אני אעיין ואחזור

אולי הייתי צריך להתחיל את הציטוט מהרמ"א קצת קודם..אדם כל שהוא

[לא הבאתי אותו בהתחלה, כי התחלתי מהמקום שהוא מדבר על פסיקה באיסור והיתר, אבל נראה לי שתחילת הדברים נכונה גם לענייני ממונות, וגם לאיסור והיתר] 

ולא יאמר האדם אפסוק כמי שארצה בדבר שיש בו מחלוקת ואם עושה כן הרי זה דין שקר אלא אם הוא חכם גדול ויודע להכריע בראיות הרשות בידו ואי לאו בר הכי הוא לא יוציא ממון מספק דכל היכא דאיכא ספיקא דדינא אין מוציאין ממון מיד המוחזק (טור)

ברור שלאטוביה2אחרונה

ואם הרב שלי יתיר חשמל בשבת אז ברור שאני אשתמש כי אין היום מחוייבות לרוב

(וכן אני מכיר כאלו, ולא אני לא מתכוון לפתוח את הדיון הזה, וכן אני סומך על זה ברמה של אם הוא ידליק לעצמו אור או מזגן אני לא יצא מהחדר)

חייבים שתהיה סיבה להתווכחרייצ'ל=)

חחח כמו יהודים טובים!סתמישוו
2 אנשים מתווכחים - יש כבר 3 דעות
קשה לדמיין את החיים עם דעה אחת בעולם..קשה,קשהרייצ'ל=)

כי אין סנהדריןירא ורך לבב

זה מה שאמור להיות בעתיד לבוא לפחות ככה אמריםימני שרוף

גמרא ברכותנער גבעות מצוי

תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם. מה? דווקא אלו שתמיד מתווכחים וחולקים מרבים שלום?! אלא, (ע"פ הרב זצ"ל), שאנשים שחושבים ששלום זהו מצב שכולם בדעה אחת- טפשים!! אלא, שלום אמיתי, הוא מצב שיש המון מגווני דעות, וכולם משתלבים יחד. הרי, כל המחלוקות במשנה, בגמרא, ראשונים ואחרונים הכל לשם שמיים, וכמו שמסופר על ב"ה וב"ש, שלא נמנעו להתחתן זה עם זה. 

אז בעצם, זה תלוי בסוג המחלוקת. אם זו מחלוקת לשם שמים, זו מחלוקת טובה. אבל, כמו כמה מחלוקות לצערנו, (כמו יום העצמאות, שגורם לשנאה) זו מחלוקת רעה, שצריך להתפשר היכן שהוא. ולמה אין דעה אחת? כי כל אחד ע"פ רבותיו... כבר בגמ' היו מחלוקות ע"פ מה שקבלו ממוריהם. ובעז"ה, יהיו כל מחלוקותינו לשם שמיים..

כמו שענו פה כי אין סנהדרין.משנאך ה' אשנא
ראוי לציין שהסנהדרין פוסקת רק בענייני הלכה.
ולא בדרך מחשבתית כלשהי.. נניח קבלה או פילוסופיה חסידות או לטאיות. הסנהדרין פוסקת רק בעניני הלכה.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך