היי,
הקטן שלי בן שנה ו-9. ונכון שלדעת הרוב זה מוקדם מאוד אבל מזה כמה חודשים שהוא רואה את אח שלו הולך לשירותים ומביע ממש התעניינות
אז התחלנו לשבת על הסיר לפני המקלחת בערב
ואז התחלנו לבלות ערבים בלי טיטול- כשמגיעים מהגן מורידים טיטול
ועכשיו יצא שראשון-שני הייתי בבית אז ניסיתי להוריד לו את הטיטול בשבת ליום שלם וזה זרם יופי (כמה נפילות, אבל זניח..)
ואז השארתי אותו איתי בבית בראשון ושני וסיימנו עם אפס פספוסים ביום שני
בשלישי הייתי צריכה לחזור לעבודה, ושלחתי אותו לגן בלי טיטול
אבל בגן הוא לא מוכן לשבת על הסיר עם הגננת
אז בשלישי חזרתי מוקדם ובאתי וישבתי איתו על הסיר (והוא עשה..)
והיום ביקשתי להישאר בבית והלכתי כבר פעמיים- בפעם הראשונה הוא לא הסכים להתיישב כשהגננת מסתכלת אז הושבתי אותו לבד ורק אחר"כ היא הצטרפה
ובפעם השניה הוא כבר הסכים לשבת כשהיא מסתכלת אבל שאני לא אעזוב את החדר
והיא אמרה לי "אל תבואי, מכאן נסתדר לבד.." ועכשיו התקשרתי לשאול ומסתבר שהיא ניסתה להושיב אותו שוב אבל הוא לא רצה וממש התנגד אז היא לא שמה אותו.. עד שהגיע הזמן לישון צהריים והיא שמה לו טיטול.
ברור לי שהילד ממש מוכן ויכול. הוא פשוט מתבייש מהגננת או משהו, ולא מוכן לשבת לידה.
ויש לי התלבטות:
הגננת דיי לוחצת לוותר ולהחזיר אותו לטיטול. אני ברגשות מעורבים:
מצד אחד הוא באמת עוד קטן ובינתיים מתאפק ממש המון בשביל לא לעשות ליד הגננת
מצד שני הוא יכול. וכל התהליך עד עכשיו עבר ממש בטבעיות. והוא ממש מתבאס כשאני מנסה לשים לו טיטול ואני מפחדת שזה יפגע לו בביטחון העצמי.
בעיקרון עיקר ההתלבטות זה בין זה שלדעתי חזרה לטיטול ישלח לו מסר לא נכון של ויתור במקום לעבוד על הדברים (והאמת שעם קצת שיתוף פעולה מצד הגננת זה היה לענ"ד נפתר בקלות..) לבין זה שבפועל הילד התאפק היום איזה שעתיים וזה קצת מלחיץ אותי שהוא לא עושה..
אשמח לשמוע תובנות,
סליחה על האריכות.