א-מ-אאנונימי (פותח)

למה??

למהההה??????????

ואולי בכלל.... אוף... אחרי הלידה שלי הכל התחיל... כשהייתי בת 9 חודשים.....[אז למה?? ל-מ-ה????

מה עשיתי????

אולי אם לא הייתי נולדת אז.......אז.....אז לא היה לה אתזה??

בעצם זה לא נכן... עובדה שעוד התפרצויות כאלה שדרשו אשפוז היו עוד כמה פעמים... היה א.. והיה כשהייתי בת 4 אחרי לידה של אחת האחיות... והיה בהפרש של עשר שנים  חארי לידה ושיפוצים ועכשיו..... כשאני לא באמת באמת יודעת מה ולמה ומה היה הטריגר הפעם...

אוףף!!!

רק לפני שנתיים חצי גיליתי אתזה...

וגם זה רק תוך כדי ההתפרצות... בעע...

זאת היה החמרה מתמשכת... הידרדרות שהייתה הדרגתית... וקלטתי שזה מחלת נפש.. רק....רק כשהלכנו לבקר אותה.... כשראיתי שכתוב "המרכז לבריאות הנפש"...

כן כן.. אבא דיבר איתי... בטלפון.....

אבל מי קולט בכלל דברים כאלה בתחילת חמישית, ערב בפנימיה אחרי תקופה של בלגן רציני עם אמא... פתאום מסבירים לך על מצבי רוח קיצוניים ושיש לזה שם וש"את יכולה להסתכל באינטרנט... בוויקיפדיה..."

תודה רבה...

בלעכסס...

כל השנה הזאת הייתה לי לא טובה באמת....

לא יודעת לתאר אותה...

ואחר כך... אחר כך צוק איתן....

ואנחחו גרים בדרום... ורציתי מישהי מקצועית.. לדבר איתה... כי ידעתי שזה מומלץ... לי.. מאוד!!! במיוחד אחרי כל ההיסטריה שלי...

אבל שובו אחים.. וצוק איתן.. ותחילת שנה.. ואחותי מתחילה כיתה א' ואבא ואחי מתחילים מוקדם יותר, וכמובן לחץ של תחילת שנה... ואז חגים....

וחודש חשוון, ומי בכלל זוכר שאני רוצה טיפול???? מי???????

לא... המצב שללא נהיה טוב יותר....

ואני אמרתי להורים.. דיברתי, ביקשתי, הזכרתי, הסברתי.... ולקח זמן... ואז רצו מישהי מהאולפנה... ולא רציתי!! לא רציתי!!! פאדיחות מישהי מהאולפנה.. לא נעים לי ככה להיחשף פתאום... ובכלל בחמישית 3 שבועות לפני סופשנה דיברתי עם היועצת באולפנה.. מישהי.. אמת אחלה בשבילי... אבל היא עזבה את העבודה באולפנה... כי היא עברה דירה... ואני...?? מה פלא שרציתי משהו???

וליועצת החדשה שהגיעה לא רציתי לפנות... ואז הייתה לי רק אופציה אחת... לדבר עם העובדת סוציאלית של האולפנה... אז...אז אחרי כמה זמן.. שההורים נסים להסביר, ביחד עם הראש אולפנה.. למה... למה זה יותר נוח, גם לי.. וגם כלכלית... אז...אז אמרתי בסדר.....

אמרתי שננסה... בכל זאת היא אחלה בנאדם...

אבל עד שהתחלנו.... באתי לדבר איתה כשכבר היו לי מחשבות אובדניות... כן... גם למצ כזה הגעתי... ובזכות איש טוב שהיה שם ועזר לי... הוא... הוא במקרה מכיר אותה וקיבל את הסכמתי לדבר עם העוס"ית באולפנה שתפנה אלי (כי אני מעצמי לא אעשה אתזה...) וואו... זה היה כל כך מהיר.. ביום חמישי דיברתי איתה... קצת... פעם ראשונה... ואחר כך.. עם המחנכת... סיפרתי לה לבד ובשקט אחרי המון המון שכנועים שכדאי.. ושזה נכון לשתף מישהו מבוגר... (כן, שיתפתי אדם מבוגר... לא אדם קרוב פיזית בכלל... אפילו לא קשרי משפחה.... וטוב שכך... זה נראה לי מה שגרם לי להיפתח אליו ולספר לו...) והוא דיבא והיה כל כך מהיר.. יום חמישי דירתי עם העו"סית והמחנכת (ממש בקטנה סיפרתי למחנכת על המחשבות האלה, לעו"סית עוד לא היה לי את האומץ לומר...)

משתחררים הבייתה... אני בקשר בסמסים לאורך יום שישי עם המחנכת שמתעניינת... ביום ראשון, קמתי קצת מאוחר.. פספסתי אוטובוסים.. (די בכוונה) ואני מגיעה לאולפנה.. במקביל בדרך, התכתבויות עם המחנכת קצת ועם הע"סית שאמרה שהיא דיברה עם המחנכת והיא אמרה לה (אחרי שאמרתי למחנכת שתעשה את זה...).. שואלות מתי אני מגיעה בערך...

מה עובר??? מה הלחץ??? עד שטיפה טיפה השתחרר ללי מהמחשבות האלה שישבו לי על הלב... לא שזה נעלם !! ממש ממש ממש לא!! אבל טיפה השחרור הזה... אז מה אתם בלחץ בכלל????????

קבענו לדבר ביום ראשון בערב... כי הגעתי מאוחר כבר, אחרי שהיא הלכה...

יום ראשון בערב, מדברים.. מסתבר שרצו לומר לי לפני כן אבל לא הגעתי... וההורים התעדכנו ביום ראשו בבוקר (כשאני הייתי בדרך לאולפנה) בחדשות המסעירות האחרונות האולפנה, עם פנימיה לאיכולים להחזיק אותי ככה..... אבא שולח אישור ויום למחרת הולכים לרופא פסיכיאטר שיאבחן... ים ראשון בער... למעלה משעה אני מדברת עם אבא שמנסה להבין ולדבר (ולא בהאשמות אל בהסברים ובצורה יפה מאוד!! באמת!!) מה קורה ומה המצב...)

יום שני... נוסעים לרופא...ההורים מהבית, אני מהאולפנא... והמסקנה - - - האולפנה יכולה להחזיק אותי... אני לא בסיכון.... (את זה גם ניחשתי מראש שיגיד... בכל זאת הייתי מודעת למצב שלי...)

אחרי כמה זמן...אני ממשיכה את מ שכמעט ול התחלתי עדיין עם העו"סית באולפנה... ואנחנו מדברות.. זה וזר ברוך ה'... מתישהו הולכים לאבחן לגבי דיכאון... כן טיפול תרופתי.. לא טיפול תרופתי.. בהתחלה אני לא רוצה ואבא מנסה להסביר לי מה המצב... מה שכמובן עוד יותר מסייג ומרתיע אותי... עובדים לנסות ולהסביר לי.. לשכנע.. שום דבר.. אני לא רוצה ולא מוכנה... אבל אין ברירה... הרופא אמר שכדאי.. ושזה יעבור... ואני.. אין ברירה  - לוקחת אותם... א.. אני לא אוהבת אותם עדיין!!! רוצה רק לגמור עם זה!!!!!!!!!!!!!!

אי איתם ובמקביל הטיפול... חופש גדול בפתח - לחץ מטורף במיוחד... הרבה מהצוות שלי באולפנה מתחלף... מה עושים????? ובבית?? אני מפחדת להיות שם... מטפילם.. מדברים... בחופש נסעתי במיוחד בשביל זה....

ואחרי תקופה שאני מדברת עם העוס"ית.. אני מרגישה שצריך משהו אחר.. .למה?? היא אחלה והכל והיה לי מעולה.. אבל משהו כן יש שנורא מגביל - - היא מהאולפנה!! כנה נושאים שנורא מלחיצים ומטרידים אותי.. ואני - אני מפחדת ומתפדחת לפתוח..... היא מהאולפנה... אני רואה אותה.. לא רוצה.. לא רוצה!! מנסה לכתוב לה..

לא מצליחה..

מנסה להגיד לה קצת.. משהו בגדול - לא מצליחה... מנסה לדבר על דברים מסביב כדי להצליח אולי לדבר על הנושא.. אבל ברגע שמתקרבים טיפה יותר אני "ממשיכה לדבר" אבל אני חסומה.. מאד!! לא מסוגלת לדבר ולפתוח.... וזה  תופס יותר מקום.. ויותר מקום... ואני מנסה לדב עם ההורים... קצת מגששת... בעיקר עם המחנכת של השנה שעברה.. שאני... שאני מרגישה שזה שהיא מהאולפנה מגבי אותי... רוצה מישהי אחר.. לא מכאן... שיהיה לי קל יותר ואפשרות רחבה יותר לפתוח עם פחות פאדיחות בנושא......

דין ודברים... כן. לא... אף אחד לא מתלהב... המחנכת אומרת שזה מאוד הגיוני... (המחנכת של שנה שעברה, כן?!) מה עושים? לא מסוגלת לדבר יותר... אין... הנושא שמטריד ומלחיץ אותי כלכך הוא הנושא הרחב והענק הזה שאני לא מצליח לדבר עליו... אפילו וביחד עם התמיכה מבחוץ שאני מקבלת.. והעידוד.. לנסות.. ולנסות.. קצת... רק טיפה... לא.. זה לא מצליח... פשוט לא יכולה לפתוח... מנסה.. ולא מצליחה........

דיבור עם העו"סית.. היא מבינה מה הנושא הכללי (מאוד מאוד מאוד כללי) ומתגייסת למלאכה- לנסת להסביר להורים שיש משהו מעבר ושעדיף מישהי חיצונית לאולפנא כי אני אני לא יכולה ולא מצליחה לפתוח... ההורים מנסים.. שואלים.. ורוצים לדעת מה זה...

אבא, זה שלי.. אני לא חייבת לומר לכם!! לא רוצה לספר לך מה זה הדבר הזה ומה זה הנושא הזה ולמה אנ לא יכולה לפתוח.. למה העובדה שהיא מהאולפנה קריטית לי כל כך... לא רוצה!! לא חייבת.!!!!

עד שזה מצליח.... ואז... ואז עובר לו זמן... לא הרבה (הכל יחסי?!?!)... ומקבלים מידע על מרכז שמקבל... כן.. לא.. כן.. לא...

מה יהיה איתי???????

ובנתיים, עם העוס"ית...אנחנו מדברות על זה.. אני יודעת שעכשיו יש לי דף חדש... אני יכולה..זה נותן לי רוגע... הרבה רוגע... ותופתעו או לא - -בפעם שלישית שבה אנחנו מדברות אני מצליחה לפרט לה.. לספר לה.. למטפלת החדשה שלי...

כן, זה גם סגנון קצת אחר... אבל היא גם לא מהאולפנה... יש בזה גם עניין רציני ואולי קצת קריטי....

וזאת היא...

מסתבר שהעניין רחב הרבה יותר ממה שנראה... וכנראה גם שהתחושה שלי לא אכזבה אוית.... וגם בלי קשר הייתי כנראה צריכה לעבור למטפלת אחרת.. שמתמחה בעניין... כנראה... על זה אני לא סגורה מאה אחוז....

ובכלל עברנו לדברים אחרים כבר שעלו....

והסיפור עם אמא... עם המחלה שלה.... בהחלט עולה.. וצף... כל מה שהיה עם אמא בתחילת חמישית (לפני שנתיים וחצי) הוא חלק בלתי נפרד מכל מה שעבר עלי........

9 פגישות היו לנו עד עכשיו.....ברוך ה'....

משתפרים.. אני לא היחידה שמרגישה בשיפור...

אבא ואמא??? לא הספיקו אלא רק דיברו עם המטפלת בטלפון... בכל זאת גרים רחוק... ומסובך לבוא במיוחד בשביל זה אם גם ככה אמורים להגיע בהמשך לאיזור... במיוחד שהזמן עכשיו לא קריטי בכלל....

טוב לי!! טוב!! מרגישה שטו לי! שוזר לי... החלק היציב מגיע... ונותן לי מקום רגוע.. מקום שהוא שלי... שמה שלא יקרה בבית (מבחינת המחלה של אמא) לי יש.... לי יש מקום משלי... (לפחות לזמן הקרוב)... מקום שיעזור לי.....

אוהבת את המטפלת שלי...

אני מחכה משבוע לשבוע לפגישות שלנו.... הן עוזרות לי! הן תורמות!!

אני מרגישה ויודעת את זה....

עכשיו... פתאום... גם זה... גם זה עם בעיה... אבא לא הכי רוצה לבמשיך.... בעיקר  (אם א רק...) בגלל העלות....

אבל אבא, אני... זה לא סתם... כרגע הדברים שעל הפרק הם דברים שמחייבים התערבות מקצועית!! אבא!! אני לא יכולה פתאום ככה להפסיק!!!!

את יודע שמדובר כנראה על הטרדה... אולי שכחת... הגיוני.. גלל ההתפרצות של אמא... ואמא ששבועיים לא הייתה בבית... אלא בבית חולים בגלל המחלה... ובכלל לא ניסיתם לדבר  מעבר ללשאול באופן כללי לפעמים איך הולך.. בטיפול... אז...אז מה אני אעשה?? בדיוק עכשיו...כשאני באמצע לעכל... מה שיש.. ומה שלא.. דווקא עכשיו.. שוב פעם מגיע הקטע עם אמא....ובדיוק עכשיו שהכל כל כך לא יציב לי... - הבית, הראש שלי, המחשבות, הבלגן הנוראי שהולך אצלי בעקובת התהליך של הטיפול וגם מה שקורה עם אמא עכשיו (לא מדברת על עומס לימודים שגם מוסיף את שלו לעסק... בכל זאת אני שביעיסטית...) אז דווקא עכשיו??? דווקא עכשיו... לערער גם את הדבר היציב והבטוח שכן יש לי?????

למה?????????. למה?????????????????

אני יודעת שזאתה לא עושה את זה מרוע.. אני יודעת!!

אני יודעת!!

אני גם יודעת שאתה מנסה לחשוב על פתרון של סבסוד...

אבל אבא... תבין... אי אפשר עכשיו!!! אי אפשר....

מחר נפגשת איתה... היא אמרה לאבא שזה חשוב... היא לא רוצה שאני אתפרק לו לפני פסח.... יש בזה הרבה מעבר למדי נכון......

אבא!! מה אתה רוצה ממני??? מה?????

אי אפשר עכשיו!!!!

נכון... גם אני לא חשבתי שזה ייקח יותר זמן.. אבל כן ידענו בהתחלה, גם אתה וגם אמא וגם אני, על מה מדובר בגדול... אפילו דיברנו על זה טיפה....

ומן הסתם שזה לוקח קצת זמן....

אבא.. אי אפשר לעכל הכל ביחד....
אז מה אני אמורה לעשות????????????????????????????????

בעעע..... החיים האלה ממש לא תותים.... הם מאתגרים... ולפעמים קשה איתם..

ולפעמים מאוד קשה איתם... ולפעמים... לפעמים שוט מרוב קוי.. אני לא יודעת כבר מה לומר... כמו עכשיו לדוגמא.. שהכל מתערבל לי במוח...

רק שבשונה מחומרים לעגה, לי בסוף התוצאה זה רק יותר לחץ, אי סדר ובלגן........

זהו... סוף פריקה..

לפחות לרגע זה....

בכל זאת ארבע וחצי לפנות בוקר....

לילה טוב אנשים...אבל לילה באמת טוב!!

**רציתי לכתוב מהניק שלי אבל עכשיו אני רואה שעדיף שלא... אז זה מאנונימי....

........אנונימי (3)
וקרדיט למי שיקרא את הכל....
אשמח לתגובות מכילות....... מספיק מורכב לי...
ואו ואו ואו...מקרוני בשמנת
כל כך הרבה כתבת, אני בכלל לא יודעת למה להגיב.
רק אגיד לך בקול רם וברור: את לא לבד!

המון אנשים בעולם הזה סובלים מקשיי נפשיים, בין אם הפרעות ספציפיות שבאות והולכות ובין עם מחלות כרוניות שלעולם לא יירפאו. והם נראים רגילים לגמרי, ובסדר. אבל רק הם יודעים על השדים שמתרוצצים להם בנפשם...
אומר בפתיחות שבתקופת האולפנה סבלתי ממחשבות קשות גם כן (זה מאוד נפוץ בגיל הזה, כי הרבה רגשות פתאום מתפרצים בקיצוניות וקשה להתמודד עם הכל) וכשהבנתי כמה רע זה עושה לי פניתי וביקשתי עזרה (זה בכלל לא קל, כל הכבוד לך על האומץ לבקש עזרה!!!) חזה עוזר. לא בבת אחת, ולא מייד. אבל עם אנשים נכונים והרבה עבודה עצמית ואופטימיות מתגברים על הנסיון הזה.
אמא חולה זה בודאי מבהיל כל כך וקשה. אני מתפלאת שהרווחה לא דאגה לכל המשפחה אוטומטית לסיוע וליווי של אנשים טובים ומקצועיים. אלה בדיוק המקרים בהם הם צריכים לעזור.

אשמח לעזור לך מניסיוני, רק אציין שבחודש הקרוב אני עמוסה מאוד (מסיבות טובות) ולכן לא יכולה להבטיח זמינות.
הצלחה רבה!!!
מאחלת שתפגשי את השליחים הנכונים להוציא אותך מהקושי ולעזור לך לטפס אל האור ולגלות את כל הטוב שבך ומסביבך!
איזה ארוך ומורכב וכואב.פינג.

את מקסימה.

ואת לא בורחת מלהרגיש ולכאוב ולהיות. זה כל כך טוב,

כי כשדברים קיימים במודע שלנו, אפשר להתמודד איתם ולפרק אותם,

אבל כשהם קיימים רק מתחת לשטיח, מוחבאים ודחוקים, אז בכלל אנחנו לא טורחים לעשות איתם כלום.

ואת מחפשת לך מקום. מחפשת מקום להיות בו, מקום להניח בו את הכאב ולטפל בו.

את אמיצה. את אמיצה וגיבורה והלוואי יהיה לך הכי הרבה כח להמשיך.

זה קשה. ממש ממש מקווה שתמצאו סבסוד. ושדברים ישתנו, רק לטובה,

ושהפסח הזה יהיה רק חג של חירות ושמחה וכח.

תתפללי. כי הרי אף אדם, עם כל הניסיון והרצון הטוב שיש בו,

לא יכול לסייע עמוק ונכון ואינסופי כמו מי שאמר ונברא העולם.

הרי הוא יכול, הכל, הכל!

ובכלל. זה כל כך מנחם לדעת שלא במקרה מסתובב ככה הכל,

שכל כאב, כל פעם של לא וכן ושל אמא באה והולכת ושל לחץ ובלגן,

זה לא מקרה, זה לא יד העולם האכזרי הזה -

זה משלוח עטוף באהבה מאבא בשמים, זאת הזדמנות להתפלל בכל הכוח ולהתקרב אליו עוד.

המון כח. 

(ואם תרצי אוזן, או סתם מקום, אני בעז"ה פה.)

חיבוק

רק להגיד שקראתי את הכלאנונימי (4)
ואו#!
מעריכה
קראתי הכל ואני ממש מזדההאמא, ברוך ה'

אם את צריכה עזרה ספציפית כלכלית לטיפול, צרי איתי קשר ואנסה לעזור.

בהצלחה! 

הי.. זאת אני הפותחת...אנונימי (5)אחרונה

יש הנחה ל-20 פגישות הראשונות...

של חצי מחיר...

הבעיה זה מה יהיה אח"כ.... ואבא.. אוף... בכלל הם צריכים לדעת שזה באמת זה....

וכן..אוף.. מדובר על פגיעה מינית... ואני לא אפרט כאן מי ומה בדיוק היה (לפחות לא מהסיבה שאני לא יודעת מה בדיוק היה אלא זוכרת רק דברים מסביב.......)

פשוט דיברנו וזה עלה...... בעע...

אבל הוא היה ילד!! והוא בנאדם טוב!!

ואוף... אני....אני בהרגשה לא טובה כל כך.. ולא באלי ש....אוף..יש לי הרגשה כזה שאולי המטפלת קצת כועסת עלי.. אוף.. זאת הרגשה לא נעימה...

וסורי שהכל יוצא אלייך... פשוט... כבר הגבתי וזה צף... אבל אני מגבילה את עצמי קצת גם....

ותודה רבה על התגובות המכילות והמבינות שלכם!! באמת!! זה ממש חיזק ומחזק גם עכשיו לראות אום.. אפילו שאמא כבר יותר בסדר....

היי לכם אנשים של עולם מושלם,אנונימי (פותח)

אנשים יפים, מוצלחים,

אנשים של החיים,

ברוכים הבאים לחושך,

ברוכים הבאים לרכבת הרים של החיים שלנו,

ברוכים הבאים למחלקות סגורות

למבט אטום וריק

ברוכים הבאים לפחד מוות,

לפחד מהמוות

למקומות שבהם אין לכם מה לעשות

בהם אתם הצופים ואתם ההצגה

אתם הטובים ואתם הרעים

אתם המכילים אבל אתם גם המכאיבים

ברוכים הבאים לנפש

לתרופות,לכאבים

למחלות הפחות פוטוגניות

ברוכים הבאים לשלוש שנים של סרט

של עלייה ירידה ושוב ושוב

ברוכים הבאים למטה

ברוכים הבאים לדמעות של אמא בלי סוף

לרגעי ייאוש אצל אבא

ברוכים הבאים למלחמה על החיים

תכירו, זה קצת מפחיד, גם לנו

אז תיכנסו רק קצת

לא להיבהל

זה בעיקרון לא מדבק

אל תגידו כלום,

תיתנו איזה חיבוק

תעיזו להסתכל קצת בעיניים

תכירו את המבט הזה

תזהו את התהום

ואז תפיצו הלאה

תספרו שזה לא כזה מפחיד כמו שמספרים

ואנשים כאלה הם די רגילים

והם לרוב ממש חיים בתוכנו

והמשפחה שלהם היא לא פוגענית או משהו

ממש רגילה כזאת

אפשר לומר די טובה

ולפעמים באמצע היום, כשאנחנו נראים קצת מהוררים

אז זה רק קצת מחשבות על היקר שנמצא עכשיו בבועה שלו

במחלקה במקום כזה או אחר

נאבק על החיים שלו

אל תפחדו לשאול אם הכל בסדר איתו

אל תפחדו לשמוע את התשובה שלא ממש 

והכי חשוב תשמרו את הביקור אצליכם בלב

קרוב קרוב

לא לשכוח, לא לשים בצד

יש אנשים שנלחמים כל יום על החיים

ויש להם משפחה שעומדת בצד

מחזיקה להם את היד

ומתפללת שהם יצליחו

וגם אם זה קורה כמה פעמים ביום

אל תתעלמו

יש פה אנשים שנלחמים על החיים

ויש להם משפחה.

שלום אני חצויה וכאובהאנונימי (פותח)

מצד שני אני מתעורר בי אהבה עצומה ומצד שני כאב עצום על אחת שעשתה בתוך מסגרת גן סוג של טיפול פסיכולוגי הנקרא emdr

ובסוף פיטרו אותי כי לא יכולתי מבחינה רגשית לטפל בילד הזקוק להשגחה צמודה וכל הצוות ידע וקיבל חלק מהכלים גם לטפל בי

אז מצד אחד עברתי את הטיפול ובאבחה אחת נגמר וזה כואב שורף את הלב ושואלת את עצמי למה לעיני כולם לעבור טיפול..

ומצד שני היא עבדה איתי בחינם וזקוקה לעזרה הזו ויחד עם געגועים עזים לאותה אחת והכרת תודה על כך איך איך מתמודדים עם הקונפליקט הזה קשה מיסר ועצוב יחד... האם משהו בתוכי מעורער עד כדי כך האם זה נקרא מזוכיזם...... 😭😭😭

כואב לקרוא על האתגרארץ השוקולד
מאחל לך רק טוב, לצערי לא יודע מה לומר מעבר לזה
אהובה... חיבוק חזק...אנונימי (3)אחרונה

תכילי את הכאב, תכאבי אותו, אבל בבקשה שימי בצד את הקולות המייסרים

גם זה יעבור עוד תפציע לך השמש מבין העננים 

ממש חיבוק מהלב אני מבינה אותך

מדהימה שיש לך הכרת תודה את נשמה טובה!

אני זברה אדומהאנונימי (פותח)

רפואה שלמהארץ השוקולד

אכפת לנו ממך ומאחלים רק טוב ושיהיו לך הכוחות להתמודד 

איך להפסיק?אנונימי (פותח)אחרונה
מקווה שעובד פה יש לי שאלה רפואיתאנונימי (פותח)

לפני שבועיים עברתי מצב נתק.. פניתי לרופא והיפנה אותי לבדיקות דם כמו אלקורידים )מקווה שכיניתי אותו נכון..

ביקשתי שיבדוק לי ויטמינים ומינרלים ומסרב וממש מרגישה שחסר לי איזה מינרל או ויטמין דחוף בגוף

השאלה שלי איפה אפשר לבדוק בדיקה כזו מחוץ למסגרת הקופות חולים וכמובן שיהיה בכפוף להפניה? 

בבית חולים הדסה בירושלים עושים זאתכי קרוב.
איך עושים תור לזה ועולה כסף?אנונימי (פותח)
??אנונימי (פותח)
כי קרוב? 
כן זה עולה כסףכי קרוב.

לא הרבה, משהו כמו 30-40 אני חושב

ואיך פונים לאן פונים בעין כרם?אנונימי (פותח)
אתה רוצה מספר או מיקום?כי קרוב.
מספר!אנונימי (פותח)
רפואה שלמה וכל הכבוד על ההשקעהארץ השוקולד
אולי כדאי להתקשר להדסה עין כרם ולשאול אותם?
השקעהאנונימי (פותח)
??אנונימי (פותח)
להחליף רופאאנונימי (3)
אפשר לקבל טלפון דחוף!אנונימי (פותח)אחרונה
האם חולה נפש בעבראנונימי (פותח)
אסור לו לקחת )יותר נכון לשתות קפה או יין אם הוא לא לוקח תרופות כבר מזמן בשלב הזה? והוא במצב יציב לגמרי! מתפקד! עובד ושמח  .! 
זה שאלה שכדאי לשאול רופא או רוקחארץ השוקולדאחרונה
הם ידעו בדיוק
בדיקת mriאנונימי (פותח)

רופא רגיל (אורתופד, רופא נשים..) יכולים גם לפענח את הבדיקה? או רק רדיולוג במכון בו עשיתי את הmri?

מישהו עשה במעייני הישועה? יודעים עד כמה הפענוח מקצועי?

ומה לובשים בבדיקה? אפשר בגדים שלי או שחייב חלוק בית חולים?

ואם עושים עם חומר ניגוד, צריך מלווה לאחרי הבדיקה?

המון בהצלחהארץ השוקולד

ושיהיה רפואה שלמה. מאחל שהבדיקה תלמד מה יש ומה אין ושיהיה לרפואה.

לא יודע לגבי פענוח.

ביחס למה לובשים, אסור באיסור חמור משהו ממתכת, כל דבר ממתכת חובה להוריד!!!

חוץ מזה, אני לא בטוח. (יש מצב שחובה חלוק של בית חולים, אבל אם יש ריצ'רץ' על הבגד אז אסור אותו)

ממליץ להתקשר אל המכון mri ולשאול אותם

לדעתי, מומלץ מלווה, יש סיכוי סביר שהבדיקה עצמה אפילו תגרום לטשטוש מסוים ואיבוד משקל.

תודה!אנונימי (פותח)
מתכת זה תלוי בכמות המתכת ואיפה היאתמיד בבטחה

ביחס לאיזור בגוף שאותו מצלמים.

לי צילמו את הקרסוליים, ולא הייתי צריכה להוריד עגילים למשל

כדאי פשוט לשאול

פענוח רדיולוג עושה, מקבלים אוטומטית ביחד עם הצילוםתמיד בבטחה

רופא רגיל יכול לקרוא את הצילום ולהבין את הפענוח

לא עשיתי עם חומר ניגוד אז אני לא יודעת, אבל למיטב הבנתי זה לא משפיע על המצב הפיזי.

בכל אופן כדאי עם מלווה, כי בבדיקות רציניות לא כדאי להיות לבד וגם התורים ארוכים (במיוחד עם חומר ניגוד)

תודהאנונימי (פותח)אחרונה

אני מנסה להבין אם יש משמעות למקום בו אני עושה את הבדיקה..

כי בעצם אם הרדיולוג לא מפענח נכון הרופא לא יוכל לדעת את זה? אז זה משמעותי מי יהיה הרדיולוג?

נוטרןאנונימי (פותח)

למישהו יצא פעם לשתות נוטרן כתוסף מזון ויודע להגיד לי אם זה טעם סביר?

תודה.

המון בהצלחה גיבור/הארץ השוקולד

מאחל בריאות איתנה וכוחות להתמודד.

לגופו של עניין, אני לא יודע.

אחרי שניסיתי..אנונימי (פותח)

לא מומלץ בכלל.

כבר עדיף אנשור וזהו..

בכל אופן, אם מישהו מכיר תחליף סביר לאנשור, אשמח ממש לשמוע.

תודה.

באסהארץ השוקולדאחרונה
כל הכבוד שניסית
הטרידו אותיאנונימי (פותח)
בן של זונה
אוי, כואב ממש לקרואארץ השוקולדאחרונה
מציע לחפש דמות מקצועית שתעזור להתמודד, ולחשוב כיצד לשתף את המשפחה.

בהערה אציין שאין לנו יכולת לדעת אם מי שנמצא בצד השני של המסך מנסה לסייע או לנצל ולכן הזהירות נצרכת בשני הכיוונים וכדאי להיזהר בשיח אישי בנושא

אולי יעניין אותך