אוף... צרות של דוסים
פתאום אני קולט ששכחתי אתמול את קרבנות הנשיאיםההוא גברא
מה זה?נשגבת מבינתך
מא' עד יב ניסן זה הימים שהנשיאים הקריבו את הקרבנות בפרשת נשאההוא גברא
אז כל יום קוראים את הפסוקים על הנשיא של אותו יום
דהיינו "ביום התשיעי... קרבנו קערת כסף אחת שלושים ומאה משקלה וכו'..."
אז תנסה ללמוד את זה שובנשגבת מבינתך
אבוד, כל יום קוראים את של אותו יום, אתמול כבר עבר.ההוא גברא
אתה גם אומר אתזה? |המום ומבולבל|נחל
למה לא?ההוא גברא
חשבתי שזה מנהג רק של חב"ד.נחל
זה משנה ברורה או שולחן ערוך, לא זוכר אבל ראיתי את זה שם.ההוא גברא
וואלה? סתם חשבתי אז שזה מנהג חב"ד. בכל אופן, באסה לשכוחנחל
אתה יודע שאתה לא אמור לכתוב את החתימה שלך עם סמייליםפרפר לבן.
מחייכים כי זה לא הכי שמח..
ו.. ממ
מי זה אליהו חכים?![]()
אבל הוא אמר את זה בשמחה עצומהההוא גברא
(וקצת התלהבות ילדותית על החליפה היפה שלו...
)
לוחם מדהים של לח"י, בן אדם עם אישיות חזקה ומושלמת, אין אנשים כאלה בעולם. הוא ביחד עם אליהו בית צורי (ביחד הם נקראים שני אליהו) שלחו את הלורד מוין לגהינם... (דידן נצח
)
הם החזיקו במשפט בצורה שעוררה אליהם הערצה של כל העולם ונאמו שם נאומים שהסעירו את העולם נגד הבריטים... הערבים במצרים עשו הפגנות אדירות נגד התליה שלהם מרוב שהם העריצו אותם! פשוט כל העולם!
אליהו בית צורי היה כופר לגמרי, לא מאמין בכלום! לא הסכים לומר ווידוי לפני התליה כי הוא לא האמין!
אבל אחרי כמה שניות הוא נהיה הרוג מלכות שאין כל בריה יכולה לעמוד במחיצתו...
אחרי שלושים שנה העבירו את הגופות שלהם לישראל (להר הרצל) וראו שהם נשארו שלמים כאילו הם מתו לפני שניה, הרב גורן (או הרב הרצוג...) ראה שנשאר להם אפילו סימנים אדומים על הצוואר מהחבל!!! אחרי שלושים שנה!!!
לא נראה לי שהרבה כופרים זכו להגיע לכזאת מדרגה... גם לא הרבה צדיקים... הרוגי מלכות.
זה שני האלה מהתמונה שלי. ההוא הנמוך שוכב על ההוא שמעליו כי הוא פצוע. לא זוכר מי זה כל אחד...
קיצר, הבנאדם המוערץ אליך..פרפר לבן.
והי, נכון ערכת באמצע?
פתאום הכל זז לי..
![]()
יכול להיות שאני יותר מעריץ את יעקב מרידור, אנלא יודעההוא גברא
שזה..?פרפר לבן.
אני והיסטוריה לא חברים..
לוחם אצ"ל שחוקי הטבע לא חלים עליו...ההוא גבראאחרונה
טיפה מעצבן לקרוא את הספר שלו בגלל היחס העוין שלו ללח"י, אבל בכללי זה בן אדם חסר גבולות... הוא ברח מהכלא ומחנות מעצר 5 (או 6)פעמים!!! כל בריחה זה תכנון של חודשים!!! ולא סתם בריחות, הוא ארגן בריחות המוניות של המון אנשים, פעם אחת הוא ארגן בריחה של 40!!! הוא כמעט הצליח להבריח את כל המחנה באפריקה (בערך מאתיים אנשים...) עם התקפה ומטוסים שיבריחו אותם לארץ... הוא כמעט הצליח אבל אז קמה המדינה והבריטים שלחו את כולם לארץ... (אוף! לא יכלו לדחות את ההקמה בכמה שבועות?
)
היו מלא השערות הזויות של הבריטים איך הוא ברח אבל כל פעם שתפסו אותו הוא לא סיפר כלום בחקירה ככה שרק הספר שהוא כתב אחרי המלחמה גילה לבריטים את האמת... (היה בריטי אחד שחקר אותו ולא הצליח להוציא את האמת, אז הוא ביקש ממנו שבשביל עצמו, סתם כי הוא מתוח רצח, שאם הוא יכתוב ספר של הזכרונות שלו שיעדכן אותו...)
היו מקרים שמפקד המחנה התעורר בלילה בבהלה ורץ לחדר של מרידור רק כדי לוודא שהוא לא ברח...
כל כלא שהעבירו אותו לשם מפקדי המחנה התבאסו רצח כי הם ידעו שהוא עומד לברוח להם איכשהו ואז יאשימו אותם...
פ'קיצור, בן אדם הזוי!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות