חיזוק באמונה?? מישואוהבת את מלכנו
אווףף הייתה לי אמונה ממש חזקה... וסתם פתחתי איזה ספר על דתלש"ים והיו כתובים שם דברי כפירה מזעזעים ופשוט נשברתי...
וברור שאני עדיין מאמינה בקב"ה והכל.. אבל מה שהם כתבו ממש ערער לי את האמונה :`-(
יש איזה משו שאמר אדמור אחדסתמישוו
ר' נח מלכוביץ' (שאינלי מושג מי זה.. פשוט הנתיבות שלום מזכיר אותו).
הוא כותב: "שגם כאשר יהודי אינו מרגיש את האמונה, עליו להאמין כי בפנימיות נפשו מאמין הוא, ורק שעבים מכסים אצלו את אור האמונה, על דרך אור השמש שאינה נפגמת כשעבים יכסוה"
ואז זה נראליי הנתיבות שלום ממשיך - "וכן הוא גם בעניין גודל אהבת ה' המתעוררת בימים טובים ובמיוחד בחג הפסח, גם אם אינו מרגיש את האהבה ידע שבפנימיות נפשו קיימת האהבה, ורק עבים יכסו אורה, ומחג הפסח ימשיך ויקח לכל השנה הרגשת גודל אהבה וקירבה לה' יתברך..

בדיוק בפסח.. שה' הוציא אותנו ממצרים באהבה גדולה למרות שבעצם מצד הדין הוא לא היה 'צריך' לעשות את זה.. כשהוא בא להרוג את המצרים אז המלאכים של המצרים אמרו לו - הללו עובדי ע"ז והללו עובדי ע"ז.. יענוו שכמו שהמצרים עובדי ע"ז וה' הורג את הבכורים שלהם, גם ישראל שקועים במ"ט שערי טומאה ועובדים ע"ז.. אז למה ה' מציל אותם?
אבל הקב"ה לא היה אכפת לו מכלום.. הוא פשוט אהב אותנו בלי הסבר ("על כל פשעים תכסה אהבה"). ובגלל שהוא אהב אותנו כ"כ, החטאים זה כבר נהיה כמו כלום.. וה' דילג ופסח על הבתים של עמ"י.
וגם היום, אפשר לשים לב כמה ה' אוהב אותנו.. וכמה הוא נותן לנו.. וכמה הוא נמצא פה.. וכמה כל דבר שיש בעולם הזה, אפשר למצוא בו את הקב"ה.
ואנחנו צריכים להחזיר לו אהבה, עם כל מה שהקב"ה עושה לנו.. רק צריך לדעת למצוא את זה.

וזה שישלך עכשיו שאלות, אז יש שאלות. לכולם יש. לחלק יותר, לחלק פחות.. זה דווקא טוב! רק העניין הוא שצריך לשמור על הגחלת, על הבסיס שיהיו שאלות מתוך בסיס של אמונה. שגם אם אני לא מבין, אני סומך על הקב"ה, כי אני יודע שאני לא יכול לראות את כל התמונה במלואה, ולא אני זה שברא את השמיים והארץ והוצאתי ממצרים.
גם אצל החכם והרשע. אצל החכם כתוב - והיה כי ישאלך בנך מחר לאמור. ואצל הרשע - והיה כי יאמרו אליכם בניכם. עוד בכלל לפני מה שהם אומרים.. החכם שואל, הוא בא לבדוק. הרשע ישר אומר, קובע קביעה.. כאילו הוא יודע הכל. (ובד"כ זה מסוג הספרים האלה, כאלה שישר קובעים.. בלי לבדוק יותר מדי)

אפשר להמשיך , אבל זה נראליי גם ככה ארוך..
ובכל מקרה אני יודע שאפח'ד לא קרא עד לפה את הכל
שיהיה לכם חג שמייח וכשר!
הללו עובדי ע"ז.. אולי בעצם זה על הים. לא בטוחסתמישוו
אבל הרעיון נשאר
אני קראתי תודה!תחשוב טוב...

אני גם קראתי. זה מקסים כרגיל נחל

***מאד יפה!נפש חיה.
ווואוהכל מאת ה'
@אוהבת את מלכנו

הרבה זמן לא היית פה,מה שלומך?

טוב,אז...
עכשיו לגוף השאלה.
פשוט מכל ענייני הכפירה,להתרחק,זה סתם עושה בלבולים.

תיקראי ספרי אמונה בנושא,זה יחזיר לך תאמונה החזקה,או יגביר אותה,וגם ישמח אותך.
אל תחשבי שאולי איבדת את האמונה וזהו סוף העולם,זה יחזור לך,ויתגבר ככל שתתאמני באמונה.
בהצלחה
מי אמר שלהתרחק זה הנכון??סתם מישהו...

האמת שאני לא מבין איך שלכולם תמיד ברור שהיהדות צודקת...כולם מאמינים לגמרי אבל בתכלס אולי הכל חרטא אם הייתם נולדים חילוניים מה הסיכוים שהיתם הופכים דתיים??אני לא שואל סתם אני שואל באמת!

שאלות כאלו,הכל מאת ה'
עבר עריכה על ידי הכל מאת ה' בתאריך י"ד בניסן תשע"ו 16:50
אל תשאל אותי!
תשאל רבנים שבקיאים בזה.
או שתפתח שרשור בנושא.
להתרחק? כן למה שהאמונה שלי תתערער?.הרי אין לי סוופר דרגה גבוה של אמונה,
אני מאמינה בה',גם בלי צורך שיוכיחו לי שהוא קיים.
תמים תהייה עם ה' אלוקייך.
עצם זה שאני מרגישה אותו,מספיק לי.
לעצם השאלה עם הייתי נולדת חילונייה- אין לי מושג,יש גם חילונים שמאמינים.
אז ככה שזה לא כלכך חד משמעי.

סורי שזה נשמע תוקפני.
זאת לא הכוונה
הי, אתה צודק במובן מסוייםלא נולדתי
אבל יש אמונה באופן בסיסי
בה' ובתורה
ואז משם שואלים שאלות.
זאת תחושה פנימית שיש לכל יהודי
גם אם כרגע היא קצת מוסתרת.
וגם יש דבריםלא נולדתי
שמשפיעים בכל מיני שיטות פסיכולוגיות למיניהן
ואם אכפת לך מהאמונה שלך, אבל אתה רוצה לברר, לאמת ולחזק- אז מתרחקים מדברים מבלבלים שהדיון שלהם הוא לא בריא ונועד לחרבש את התחושות הפנימיות האמיתיות שלך
זו דעתי
ועודבר...לא נולדתי
רוב האנשים לא חילונים-
יש מיעוט מאד מאד קטן שהוא אתאיסט גמור,
אבל הרוב מאמינים באלוקים,
וכך גם בעולם (גם שאר הדתות המרכזיות מאמינות באל אחד)
לדעתי זה מראה על משהו מאד בסיסי ופנימי שיש אלוקים, על זה מבססים את השאר
להתרחק במצב הזה זה הנכון...נער גבעות מצוי

כשאתה רק בונה את האמונה בגיל הזה, כל ג'וק מפריע מאוד. לכן כל עוד אתה לא בעל אמונה חזק מאוד, זה סתם עניין מטופש לקרוא את זה. ובאמת, ח"ו אם הייתי חילוני, ה' ישמרנו מה הייתי?? לכן אני אומר כל יום שהבדילנו מן התועים. ולהוכיח לך שהיהדות צודקת? זה ארוך, ויש על זה שיעורים והסברים כחול אשר בים ועל שפת הים ביחד...

אתה צריך ללמוד לימודי אמונה,זו התשובהשואף לאור

לא אומרים לך להאמין כי "כך" ואל תשאל שאלות.

ספר הכוזרי של ר' יהודה הלוי הוא ספר מרכזי ליסוד אמיתות האמונה היהודית,הייתי ממליץ לך ללמוד בצורה מסודרת של שיעורים (יש בערוץ מאיר גם לדוגמא:

http://www.meirtv.co.il/site/archive_new.asp?tree=1&cat_id=4202

אתה יכול לבחור מצד שמאל את הרב המלמד ולראות בקביעות כמה שיעורים או שיעור בשבוע וכו' עד שתסיים את הסדרה,אני רואה שכנראה לרב דב ביגון ולרב אורי שרקי יש הרבה שיעורים בנושא,לרב אורי שרקי יש סידרת הרצאות מקיפה של ספר הכוזרי מנסיוני האישי)

*ישנם גם גורמים המובילים ומאמתים את האמונה היהודית המשובצים בעצם ההיסטוריה והמציאות של העם היהודי,השרדותנו בגלות 2000 שנה כעם למרות כל הרדיפות והנסיונות להשמדתו,השרדותנו כאן ככבשה בין שבעים זאבים,מלחמות ישראל,ששת הימים,מלחמת העצמאות,כולם מלחמות של צה"ל מול כמה צבאות מכמה חזיתות שונות וכו',מלחמת ששת הימים הוכרעה תוך מספר פלאי של שישה ימים,ואףפעמים רבות לצבא הנגדי הייתה טכנולוגיה מתקדמת יותר וכו'.אין קץ להתבוננות הזו בדבר השרדותו הפלאית של העם היהודי,ועם כל השנאה שמתרחבת בעולם ובאו"ם עצמו כנגד מדינת ישראל,זה נעשה לא רציונאלי להאמין שאנחנו שורדים פה בכוחות עצמנו,מדינה קטנה שכולם אוהבים לשנוא.

מה קורה נשמה?אוהבת את מלכנו
ישתבח שמו הכל מצויין תודה ממש על העצה! וב"ה חזרתי לעצמי והנפש שלי כבר רגועה
ווואו,ברוך ה'! שמחה,תודה לך (:הכל מאת ה'
אז תעשי הפוך...נער גבעות מצוי

תלמדי מוסר, אמונה, תנ"ך. וגם סיפורי צדיקים זה רעיון נהדר, ופשוט אם מזדמן שלא ברצונך לקרוא,, אז תגידי לעצמך על כל מילה: טמא טמא, כפירה וכו', ותזדעזעי שהם לא מאמינים בבורא עולם....

תודהאוהבת את מלכנו
אבל אתה יודע... אני אישית, ממש אוהבת לקרוא ספרים, ולא רק ספרים של קודש... ולקרוא סתם ספרים הרבה פעמים מלמד אותי ממש מסרים- גם מחברים אותי יותק לה', ואותו דבר גם עם מוזיקה.. אני כן שומעת מוזחקה באנגלית שהיא כמובןןןן נקייה, אבל זה מוזיקה שמחברת אותי לה'! אז סתם שתדע שזה לא כל כך חד משמעי, ולפעמים מתקרבים לקב"ה על ידי שמעלים את החול ךקודש
יש מצב את אומרת לי איך קוראים לספר?שאלו פרטי תדעו
אני תמיד אוהבת לקרוא ואז לסתור אתזה..
קוראים לו דתלשים של פוריה גל גץאוהבת את מלכנו
לא כדאי לקורא את זה למי שאין מספיק בסיס וידעשואף לאוראחרונה

ואני מניח שזה נכון לרוב הנוער,מכיוון שלשאול שאלות זה קל (פעמים גם חשוב,השאלה מאיפה זה מגיע) אך לענות זה עניין הדורש ידע מקיף הכשרה ואפילו נסיון,השואל יכול להיות בגדר "זורק שאלות לאוויר העולם",והמשיב מוכרח להיות בגדר משכיל ומלומד במידה כלשהי,וכמה שיותר יותר טוב.ועל כן התפקידים האלו אינם נמצאים באותה מדרגה בכלל.לצורך העניין כדי להיות סטודנט רק צריך להקשיב ולשאול,כדי להיות מרצה צריך הרבה ידע ונסיון,ולמעשה הספר הזה מצריך נער להיות "מרצה" ולכן לא מתאים שמי שלא הגיע למקום כזה יקרא אותו.

זה לא שיוויון כוחות,וחוסר יכולת להשיב לא מלמד על שאין תשובות בנמצא,אלא שהאדם שנשאל עדיין לא למד מספיק או שאינו יודע לגבי הדברים שהספציפיים שנשאלו.

האשליה היא שמכיוון שיש שאלות ואותו אדם שקורא את הספר עדיין לא הספיק ללמוד כדי להשיב,למעשה נמצא בנחיתות,במגרעה.וזו פשוט אשליה.

מעבר לזה גם לא ברור לי מה הפואנטה של הספר,כך שהדברים נכונים גם מהבחינה הזו,מה הטעם ? לדעת(אני מדבר למי שחושב שכדאי לקרוא זאת) אם אתה יודע לסתור את הדברים ? אם לא למדת וצברת ידע רב באמונה ובתורה בכלל,אך תדע ? . זו שאלה טכנית,בלי לימוד לא תדע

תשאלי את השאלות את מי שאת חושבת שיכול לתת תשובותא"י זה קשה

תבררי באמת. אל תטייחי. זו טעות כל כך גדולה שאני עשיתי במשך שנים ואני מצטער עליה.

^^^ לעלם לא מאוחר לזה!! חשוב חשוב לברר גם היום, כשאנחנו גדולנפש חיה.

תודה לכל העונים! ב"ה בזכותכם ממשאוהבת את מלכנו
חזרתי לעצמי... והלב שלי שלםם עם הבורא♥♥
בעיקרה,התופעה הזו היא לא של חוסר אמונהשואף לאור

אלא בעיקר של יצרים שמתעוררים בגילאים האלו וכן לפעמים יחס שלילי שמתגלע עם ההורים.

בנוסף גם רואים שרובם חוזרים במידה מלאה או חלקית לקיום מצוות,ורובם אינם מתנכרים מלכתחילה ליהדות,אלא נחלשים בקיום המצוות (לא שזה דבר טוב חלילה,אך בדר"כ לא מדובר בגורם אמוני).

לאלו שכן יש שאלות באמונה,אלו בדר"כ קושיות רדודות הנובעות מחוסר לימוד באמונה לצערנו,וזה דבר נפוץ.

גם לאלו עם קושיות יותר רציניות הפתרון היה קיים,והיו יכולים (ועדיין יכולים) ללמוד אמונה ולפתור את השאלות האלו.אלא שבדר"כ יש עצלות או מוצאים תירוצים למה מלכתחילה לא להתאמץ ולשאול.

ולכן אני מציע לך דווקא ללכת ולשאול את השאלות שהתעוררו לך (אפשר בשאל את הרב באינטרנט תחפשי "שאל את הרב") וללמוד לימודי אמונה באופן כללי בדרך קבע על ידי ספרים שיכולים להנגיש את לימודי האמונה (אין לי המלצות ספציפיות,אבל אני בטוח שאת יכולה לשאול וימליצו לך).

או של חוסר שלמות פנימית שבדרך כלל פנימי ורגשי יותרנפש חיה.
ולפעמים משליכים את זה על בעיות אמוניות ושאלות ....
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך