נמאס לי שרק בפורום לנ"ו מותר לעשות סקרים על בן\בת הזוגא"י זה קשה

יש דברים שאתם עושים היום, אבל לא מסוגלים לסבול את המחשבה שבן\בת הזוג שלכם יעשו בעתיד?

קטע מוזר, לשמוע לועזי אני מצליח בלי הפרעה אבל פתאום כשהתחלתי לדמיין את אישתי (לעתיד) שתחיה שומעת לועזי ממש התחלחלתי, גיליתי שלא ככה אני רואה את הבית שאני בונה ולא ככה אני רואה את אשתי. ומאז אני מתקשה לשמוע לועזי כי גיליתי שאני צבוע. אבל באמת שעדיין מול עצמי לא מפריע לי לועזי.

מכירים את זה?

מכירה מאודריעות.
בעיקר ביחס לדת שאצלי הוא מאוד פתוח אבל אני מחפשת מישהו עם יחס יותר יציב.
וואו בטרוףמי נהר!

נשמע בלח"י (ואני לא) אבל יש כמה נקודות שרק מתוך זה הצלחתי לשפר..בעבודת ה הכי

לענ"דנורופן.
זה בא ללמד אותנו לא לדון ישר לכף חובה ולשפוט..

אפשר לקחת את זה תמיד למקום של "אני לא נמצא במקום שבו אני רוצה להיות", אבל הרבה פעמים מפספסים את הנקודה הזו של התהליך...
עכשיו אחרי התובנה הזו...אולי לא תפסול מישהי ששומעת...כי אולי גם היא לא הכי רוצה בזה בעתיד ולא חשבה על זה מספיק כמוך.
יכול להיות. זו גם מסקנה נכונה.א"י זה קשה

כן. ממש ממש.פינג.

מתחברת לדוגמה שהבאת. כי אולי היא ספציפית לא אבל הרוח שלה כן.

בדמיון שלי הוא תמיד שלם במקומות בהם אני שבורה, מצליח במקומות בהם אני טועה,,

וזה מפחיד כשאני חושבת על זה ככה, כי למה בעצם שירצה אותי, קטנה כל כך וכושלת.

למה שלא ירצה?שאג
כמו שהוא ישלים וירים אותך את תשלימי ותרימי אותו אי אפשר להרכיב פאזל חזק אם כל החלקים שלמים
לא.. אני מעדיפה להיות כנה עם עצמי ועם הסביבה שלי.ענבל
אני לא חושב שזו צביעות.א"י זה קשה

פשוט המעשה הקטן שלי אם אני מסתכל עליו במושגים גדולים של בניין בית וזוגיות פתאום מקבל מימד עצום והרבה יותר משמעותי. אם אני שומע מוזיקה לועזית כן או לא- למי זה מזיז? אבל זה שבבית שלי ישמעו מוזיקה לועזית זה פתאום גורם לי לחשוב על זה שוב ולהבין שזו החלטה גדולה.

אבל זה עדיין גורם לך לא להרגיש רע עם השמיעה שלך.ענבל
בס"ד

זאת הבעיה.
לא מדויק. זה נותן לי מימד אחר להסתכל על המעשים שלי.א"י זה קשה

ובמימד הזה פתאום אני קולט שאני לא רוצה לעשות את זה. 

כשאני מסתכל על עצמי כאדם בודד זה לא מפריע לי, אבל כשאני מדמיין את עצמי כחלק מבית וכגבר בזוגיות פתאום אני רואה את המעשה הזה בצורה שונה וזה מפריע לי. וזה כן גרם מאוד להתלבט בנושאים האלה וגם לשנות את מה אני רואה לנכון ומה לא.

אוקיי.ענבל
בס"ד

אבל אם תגיע למצב שתבקש את זה מאשתך ולא מעצמך זאת תהיה צביעות.
אכן. לכן אני כבר עכשיו מבקש זאת מעצמי.א"י זה קשה

אה אז סבבה.. זה פשוט לא היה נשמע ככה קודם ענבל
נכון. כתבתי ממש לא ברור...א"י זה קשה

התחושה הזאתהכל מאת ה'
עבר עריכה על ידי הכל מאת ה' בתאריך י"ז בניסן תשע"ו 13:23
לדעתי,סוג של שאיפה,שאני אומרת טוב אני יקבל החלטה כזאת וכזאת כדי שבעתיד...
נכון שזו שאיפה נכונה וטובה.
אבל שזה לא יגביל יותר מידי,אם כרגע,נח לי לשמוע שירים כאלו אין בעיה,יש עליות ומורדות בזה.
לא צריך לעשות תמיד דברים כדי ש....
תמיד זה טוב לקחת החלטות כדי שבעתיד....
אבל,שזה לא יבוא על חשבון מה שאני !באמת! מרגישה.
ולא זו לא צביעות זה אני,אם אני ארצה ויהיה באלי ויהיה חשק,תמיד אני יוכל לשמוע אחרת.
לגבי הבית,אין בעיה שתבנה בית,שתהיה בתוך הבניין כבר אז יהיה לך איזושהיא מטרה כדי שהילדים לא ישמעו/לא להחדיר להם שירים כאלו וכאלו,וכל מיני החלטות של הבני זוג.
כל הכבוד על השאיפה! שנזכה!
אני לא ממש מבינה מה הבעיה לשמוע לועזיתהפי
אבל בגדול אני מבינה את מה שאתה אומר אני חושבת שזה נובע מהצורך שהבן זוג שלהם יהיה סוג של שלמות מסוימת.. או לפחות יותר טוב מאיתנו .. מה שאנחנו שואפים להיות(:
אם תרצו אשלח פה משהו על מוזיקה לועזיתנפש חיה.
כשאהיה בבית.אני בעוזיה צדוק עכשיונפש חיה.
בחברון

ואתה....
@חליל הרועים

בעצם....(מעשן)
אני ממש חצי חצי--פוסעת

כאילו, מצד אחד אני כן רוצה שחלק מהדברים הבעל יהיה כמוני (צניעות, אהבת א"י, טיולים עם לינה בשטח וגם דברים פחות קריטיים...)

מצד שני אני רוצה שהוא יהיה ממש הפוך ממני, נגיד יותר סמכותי, יותר סבלני...

(תכלס אני נחשבת שיא הבלחית אבל ממש מבאס אותי מאיזשהוא מקום לחשוב על חתונה... כאילו- אחרי החתונה זה הרבה פחות לצאת עם חברות, לעשות שבתות עם חברות, צריך פתאום להתבגר בהרבה מובנים... ניד עכשיו אני שונעת שירים במקלחת ואני פשוט לא רואה את עצמי כאמא עושה את זה.... לוידעת... כל מיני דברים כאלה שבגללם מבאס אותי לחשוב על חתונה... פתאום אי אפשר להתנער מאחריות של להחליף טיטול, להלביש, לקחת לגן, לשלם, לבשל וכו')

מרגיש ממש כמוך בכל הקטע של אחרי החתונהאור0
*שומעתפוסעת

תזכרי שגם אחרי חתונה אפשר להיות משוגעים ולהנותא"י זה קשה

צריך לקחת אחריות. אבל לא צריכים להפך למבוגרים כבדים. אפשר להשאר מצחיקים ושרוטים.

אבל שונה לגמרי מהתיכון...פוסעת

ודאיא"י זה קשהאחרונה

מכירמוטי113

דרך מעולה לעבוד על המידות

זו באמת הרגשה מוכרת.ליאורה613

כן*בננית*

בעיקר בתחום עבודת המידות

ואחרי מעט מחשבה מתנפצת האשליה שהחסרונות יעברו לבד וייעלמו פתאום,

ומבינים שצריך כבר מעכשיו לעבוד קשה.

תהיה אמיתי עם עצמךרותה החמודה
נכון שיש לכל בן אדם נקודות טובות ויש פחות.אסל מודעות עצמית זה דבר ראשון!
אני לדוגמא לא מכירה מוזיקה לועזית...כי גדלתי במקום דוס...אבל כל אחד צריך לדעת להתקדם וגם להגיל נסיגות ושטויות...נפש בהמית ונפש אלוקית
כן.דוסית גאה!
עבר עריכה על ידי דוסית גאה! בתאריך י"ז בניסן תשע"ו 21:15

אנשים אתם בלחיםט1

... סטיגמות סטיגמותא"י זה קשה

חושף שיניים

מוכר לגמרי.דורשת קרבתך
עבודה עבודה...
אשכרה בגלל השרשור הזה (טוב לא רק) ויתרתי על כמהא"י זה קשה

שירים ממש יפים שרציתי לשמוע עכשיו, והתגעגעתי אליהם. מקוה שאני עושה את הדבר הנכון..

אם זה הבית שאתה שואף להקים וזו האישה שאתה חפץ,כמעין הנובע
מדוע אתה רק "מקווה" ולא 'בטוח'??

זה הרצון והשאיפה שלך! אז בוודאי שזה הדבר הנכון.
אם קשה אז זה אומר שלא?

תבטח בעצמך ותמשיך.
אולי אישתך ברגע זה גם מתפללת עליך? תהיה חזק בשבילכם. ובשביל הבית שלכם.
צודק\ת. סתם היה מבאס לוותר על השירים האלה.א"י זה קשה

(צודקת. אני בת.) ונכון זה קשה.כמעין הנובע
אבל בית שלא נבנה מתוך עבודה וטיפה קשיים בית יציב הוא לא.
כי להקים בית זה לא קל, ועבודת מידות בין בני זוג גם היא לא קלה.
אז תהיה גאה בעצמך וחזק.כמעין הנובע
תתפלל על אישתך שכמו שאתה הקרבת דברים למען טיב הבית שלכם, שגם לה יהיו את הכוחות לעשות כך ובעז"ה תזכו להקים אותו יחד בקרוב.

חג שמח.
אמן. שכוייעח!א"י זה קשה

כל כך נכון. וסרטים גם, מכניס אותי לסרטים.רחפת..
כן.בן-ציון

בעיקר מתוך כך שאני מודע לעובדה שאני ממש לא במקום הרוחני שאליו אני שואף. 

יש ב"ה לאן להתקדם

וזאת הסיבה שמתבגרים לפני שיוצאיםהרועה

מישהו מכול להסביר לי מה הבעיה עם מוזיקה לועזית???סנה בוער
מוזיקה ביידיש גם בעיה? הבעיה זה עצם השפה או התכנים?? אם התכנים אז מה ההבדל בין זה ובין עברית??
לפי דעתי...א"י לנצח
בס''ד

בהרבה שירים בשפה הלועזית יש טכנים לא ראויים וגם המנגינה פחות.

ואני חושבת שעדיף לשמוע שירים רק בעברית שהיא שפת הקודש וצריך שהם יהיו ראויים בתוכן ובמנגינה לשפת הקודש.

ויידיש זה עדיף ממשהו אחר בלועזית אם אתה ממש לא מסכים לשמוע בעברית. וזה בגלל שהיא לא שפה של גויים.

אני אישית שומעת רק בעברית ואני חושבת שיש שירים ממש יפים.
אני גם שומע בעבריתסנה בוער
אבל יש סגנונות מסויימים שפחות חזקים בארץ..יש לפי מה שידוע לי מעטים שמנגנים אותם ברמה..למשל דניאל זמיר שאמן ג'אז אדיר וכשחזר בתשובה המשיך עם המוזיקה ועשה יותר בעברית...לא יודע..בלוז..קאנטרי...אני פחות מדבר על מוזיקה עכשווית שרובה בעייתית...בשירים בסטייל הזה יש בעיה אם הוא שר על יש"ו אבל הרבה לא קשורים לזה...
אין לי מושג מי זהא"י לנצח
מי זה דניאל זמיר?? נגן סקסופון אולי הכי טוב בארץסנה בוער
אם אני לא טועה מנהל ומקים בי"ס מזמור...מנגן בהתוועדויות חסידיות...
כמה דרגות בדברמוטי113

בתחילה - דבר ראשון צריך לשים לב האם מילים לא ראויות בשיר - וזה בכל שפה, וגם בעברית יש שירים עם מילים גסות ובאנגלית אפשר למצוא שירים בלי מילים גסות.

רמה מעל זה מבט על תוכן השיר - האם השיר עומד בסתירה עם הערכים שלי? האם בגלל זה לא אשמע אותו?

רמה מעל זה - מבט על המנגינה - מנגינה יכולה להיות צורמת לאדם אפילו אם השיר בא להעביר תכנים ישרים וערכיים.

רמה מעל זה - שיר שמקרב אותי לעבודת ה'.

ויש כל מני שירים כאשר חלק לא ראויים, חלק עומדים בסתירה נמוכה יחסית עם ערכים שלי, חלק מהם אני מזדהה חלקית או לגמרי וחלק ממש חלק מעבודת ה'. כלומר יש גיוון שלדעתי צריך שלא יהיה בו את החלק של הלא ראויים ולשאוף שגם מה שעומד בסתירה עם ערכים יהיה מחוץ לפלייליסט.

ומה לעשות - הרבה מהשירים הלועזיים עומדים איפה שהוא בין לא ראוי לסתירה. 

אני אנסה לגעת בכמה נקודות במה שאמרתסנה בוער
ברמה הגבוהה ביותר ציינת שיר שמקרב אותך לעבודת השם...אם יש שיר שמח עם מילים תקינות והכל שפשוט משמח אותך ומוציא אותל מהדיכי והבאסה..זה פשוט שזה נהיה בעצם חלק מעבודת ה' שלך...צודק?

ואשמח שתפרט את הדרגה מתחת לזה..שזה תקין אבל לא בערכים שלך...
אוקימוטי113

אם חלק מהעבודת ה' שלך זה להיות שמח - כן. וזה חלק מאד נכבד בעבודת ה'.

מבואר בכתבי הרב קוק שהעצבות היא ניתוק מהקב"ה (הכוונה לניתוק מצד האדם, שהוא חושב שהוא מנותק ולא שבאמת הוא מנותק כי מצד האמת ודאי אי אפשר להתנתק), לכן מה שמוציא את האדם מן העצבות ומכוון אותו לשמוח זה בוודאי חיובי וחלק מעבודת ה'. רק צריך שבאמת מראש לכוון לשם, כלומר כל מה שאמרתי זה לא חותמת גומי לכל שיר שעושה לנו כיף, אלא צריך מראש לכוון לשמוח בשביל זה.

לגבי תקין אבל לא בערכים - אני אחדד.

כאנשי תורה שמאמינים שיש לתורה אמירה בכל דבר ויש בכל דבר ערך מסוים שצריך להגדיר מהו, אנו צריכים לדעת שגם במוזיקה שאנו שומעים לכיף יש תכנים. אז קודם - ללמוד לזהות אותם. גם בשיר אהבה סתמי לכאורה מקופלת תפיסה מסוימת של אהבה בין איש לאשה, לדוגמה.

אחרי שזיהינו עלינו להעמיד את זה מול המערכת הערכית שלנו - מה התורה הייתה אומרת על תפיסה שכזו? 

כשהחלטנו מה התורה אומרת - אם השיר לא עומד בסתירה עם המערכת הערכית שלנו, או שהסתירה היא קטנה ושולית - אפשר להשאיר אותו על השולחן ולהחליט מה עושים.

אם השיר עומד בסתירה גדולה מידי - מורידים מהשולחן.

עכשיו נחזור לשולחן שלנו - צריך לעשות החלטה. אני מוכן לשמוע שיר שסותר את המערכת הערכית שלי?

החלטה אישית מאד.

זו תרבות אחרתא"י זה קשה

מה בדיוק תרבות אחרת?סנה בוער
יצירה תרבותית מוזיקלית של גויים היא חלק מתרבות אחרת.א"י זה קשה

יש לעם ישראל תרבות ויצירה עצמית ישראלית. לגויים יש תרבות אחרת. 

זה לא שיש לי בעיה עם כל שיר ספציפי. אני לא אטען שכל שיר מלא כוונות רעות וזדוניות. אבל יש לי בעיה עם צריכה של התרבות הגויית הזאת. ולכן אני מעדיף להמנע מכל שיר לועזי כי הוא שם אותו במקום בו אני לא רוצה להיות. אני לא רוצה להיות חלק מתרבות המערב. ושירים זה חלק מזה.

אתה חלק מתרבות המערב בין אם תרצה ובין אם לא.ענבל
בס"ד

פשוט כי אתה לא מכיר שום תרבות אחרת.
רוב הדוסים שאני מכיר פשוט חסרי תרבותהרועה
ויש גם כאלה שלוקחים פסדו תרבות מהמזרח וזה פסדו רוחני ומגניב.

מהי תרבות?ג'ינג'י
הגדרה מילונית או למה התכוונתי?הרועה
אתה לא התכוונת ל"תרבות"???ג'ינג'י
תכצוב מה התכוונת
אני מתכוון לכללי נימוס וצורות בילויהרועה

מילונית אני מניח שאני לא מדייק

איך אתה מגדיר תרבות וכללי נימוס?מוטי113

וזה שרוב הדוסים שאתה מכיר כאלה לא אומר שכולם כאלה. 

את תרבות כבר הגדרתיהרועה

ואני לא הולך להגדיר מחדש את השפה העברית. נראה לי שנעצור את ההגדרות כאן.

אכן, לא אמרתי שכולם כאלו.. אם כי אני נוטה לחשוב שאני מכיר מדגם מייצג.

..ג'ינג'י
קודם כל אני מבין אותך... מבין למה אתה אומר את זה, גם לי זה מציק לפעמים.
בקשר לנימוס זה מאוד תלוי מה מי מו, צודק שיש מה לשפר.
בקשר לצורות בילוי סרוב המקרים לא מדובר על תרבות אלא על חוסר תרבות שמביאה לצורות בילוי מסוימות, גם אם זה מודרני זה לא אומר שזה תרבותי... נושא ארוך ומורכב.
זה מעבר לזההרועה
קשה לי להתנסח מספיק בבהירות לגבי זה

זה לא לפסול בילוי על רקע דתי. יותר כמו חוסר מודעות לאסטטיקה ולאיכות בכל מה שהוא לא עוז והדר. לפעמים כאידאל ולפעמים מבורות.
מבין...ג'ינג'י
ועדיין חושב שיש לך עוד מה לראות
שבת שלום וחג שמח!!
מה בדיוק את באה לומר בזה?א"י זה קשה

אני יבהיר את כוונתי- לצרוך תרבות אמריקאית וכדו' זה דבר לא טוב בעיני כי יש שם מכלול ערכים תרבותיים ומוסריים שאני חולק עליהם, ואני חושב שעם ישראל יציע ומציע תרבות אחרת, נכונה קדושה וערכית בעיני. אז אמנם הרבה מאוד ממה שאני עושה מושפע מהתרבות המערבית וזה כולל גם מה הערכים שלי אבל אני משתדל לזכך את זה כמה שיותר לראות מה טוב ומה לא ומתוך כך להיות חלק וליצור לעצמי תרבות אחרת.

ולצרוך שירים וסרטים מהתרבות הזאת זה דבר מקלקל מאוד כי זה מעביר בלי פילטר את כל הבעיות והזבל שקיים בתרבות הזאת. זה מחנך לערכים מעוותים של אהבה וחסד וכו'. ולכן אני בוחר לא להיות חלק מזה ולהיות חלק מתרבות אחרת.

הובנתי?

הבנתי. סתם דייקתי את המשפט שלך.ענבל
בס"ד

כמובן שאני גם לא מסכימה איתך אבל זה עניין שלך.
יהדות היא גם תרבות*בננית*
ולכן אדם מאמין מכיר גם תרבות שונה מתרבות המערב
היהדות כיום ואנשים כיום מושפעים מתרבות המערב.ענבל
בס"ד

את לא באמת מכירה את התרבות היהודית של פעם.
לא משנה כמה אנשים ינסו לחקות אותה, זה אף פעם לא יצליח.
אנחנו מושפעים מהלך הרוחות בדורנו, וההלך הוא מערבי.
מה זאת אומרת?*בננית*
ספרים יכולים להתחיות.
אוצר הספרים העצום של היהדות מביא אלינו את תרבותה ומאפשר לנו לחיות אותה בלמידתם וקיומם
ועדיין הלך המחשבה שלך מושפע גם מהתרבות בה את חיה.ענבל
בס"ד

זה לא סותר את שילוב ערכי היהדות, זה פשוט מוסיף.
וגם היהדות הושפעה ממה שהיה בתקופות השונות.
ברור*בננית*
אבל היא לא בלעדית

ובכל תקופה ההשפעות יצרו וריאציות שונות של התרבות היהודית, אבל לא שינו אותה באופן מהותי.
אה סבבה, עם זה אני מסכימה...ענבל
הבגדים שאתה לובש זה לא חלק מתרבות המערב?סנה בוער
יש חבר'ה שהחליטו שגם מזה הם רוצים להתנתק אז הם מתלבשים כמו בהודו(ושם זה תרבות תקינה יותר דווקא?)....חוץ מזה..אם לך באופן אישי זה לא מתאים ואתה מרגיש שזה לוקח אותך למקום חא טוב(לא מסטיגמה אלא שאתה מכיר קצת יותר...באופן ישיר) אז סבבה...אני לא אכריח אותך....אבל הבעיה המרכזית שלי בכל הדיון פה (נדמה לי שרשמתע את זה כבר) זה ההנחת יסוד של כולם פה בערך שכל מוזיקה בשפה זרה זה טמא....אבותינו באו גם מאירופה גם ממרוקו וגם מאתיופיה ולקחו לכאן את התרבות ונוצר תערובת יותר או פחות...אז עם התרבות הערבית אין לכם בעיה? יש לי תחושה שגם הרבה מלומדים פה ניזונים מסטיגמות על התרבות המערבית(ואני ממש לא ליברל גדול)...עם איזה מוזיקה אין לכם בעיה? חסידית? והיא צמחה מעצמה?? בלי שום השפעה?
לא קראתי הכל-נראה לי הגיוני שבתור גבר ובעל לעתיד-רק אמונה

אתה מתחיל לחשוב ברצינות-לתאר את אשתך-ועוד.

זה טוב מאוד .

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך