בנים. בנות. שמירה. נגיעה. ובכלל, הסתובבות עם בני\ות המין השני. מה דעתכם?
שיהיה דיון מעניין וכנהמשה אבואב
וואי. זה כל כך קשה.שפיות
כל החוקים האלה שמונעים ממך להכנע ליצר הטבעי
מתסכל אך מובן.
בעזה ארחיב בהמשך
זו תורת ישראלשואף לאור
והיא מגדירה כיצד על האדם לנטב את הכוחות הטבעיים שקיימים בו למקומות ישרים,לשם קיום מצוות והקמת חיים של תורה בטהרה.הדרכות התורה מנטבות אותנו ליישר את עצמו,גם לגבי כל יצר ולאו דווקא בקשר בין בנים לבנות.יש כאן מערכת.
צריך לשים לב,שהמטרה היא לנטב למקום הנכון ולא לקטול או להדחיק,זה הבדל של שמים וארץ.
^^הנסיון מראה שפותר הרבה סיבוכים.נפש חיה.
לאן אפשר לנתב אתזה?שאלו פרטי תדעו
אפשר להגיד הפוך,על אחד כמה וכמה ובצורה נפוצה בהרבהשואף לאור
שבגלל הפקרות ברמה החברית מגיעים גם להפקרות ביחס אישי בין בנים לבנות.
השאלה כאן היא מה נכון לעשות עוד לפני השאלה של מה אנחנו רוצים למנוע,אומנם גם מהצד הזה מה שתיארת מוביל לדברים כאלו באופן שכיח יותר ככל הנראה.
דבר שני,נערים צריכים לנסות בגיל כזה ולמצוא עיסוקים לכוחות שמופיעים בתקופה הזו,ללמוד תורה,ללמוד אמונה,ללמוד בכלל,לתחזק את הגוף (לא בתורת תרבות יוון אלא בתורת תרבות ישראל,בשביל הבריאות התקינה) ועוד,העניין הוא לא להשתעמם..
ולכן זהו לא גיל שמתאים לבניית מערכת יחסים עם בנות אלא בניה עצמית,זה לא קל אבל הפתרון לעולם לא יכול להיות "לעשות איסור" בגלל שלדעתך זה מוביל לאיסור גדול יותר (מה גם שמציאותית,ככל הנראה ההפך הוא הנכון).התורה לא הייתה מצווה מערכת כזו שבשביל לקיים מצווה בהכרח נכשלים במצווה חמורה יותר.
שמע אני יודעת ששמירת נגיעה זה חשובשאלו פרטי תדעו
התקלות היא בסביבה ובבחירת האדם,כלומר לא משהו מובנהשואף לאור
אתה בחרת להגדיר דברים כאלו כבלתי אפשרי,וההסתכלות עלולה ליצור מציאות.
ידידי, אני מכיר בחורים בעלי תשובה שגדלו בחברה החילונית שם דברים כאלו בכלל לא מקבלים תשומת לב חינוכית.בשביל למצוא מקום בחברה כמעט מוכרח לנהל קשר חברתי עם בנות,התכנים החינוכיים שופעים בחוסר צניעות,תמונות בקירות בית הספר עצמו שאינן צנועות,התכנים בטיולים השנתיים ובאירועים שיש חובת נוכחות מלאים בפריצות וכפירה באמונת ישראל ואני מתאר הכל בהמעטה.
מה שמופלא שבחורים כאלו שמרו למרות כל זאת,נגיעה,שמרו בכל זאת על העיניים,שילמו את המחיר החברתי והתנהלו כיחידה עצמאית שמתקשרת בעיקר עם יחידים (משום שכאשר יש כמה חבר'ה ביחד הם מגיעים ישר לדיבורים לא צנועים בלשון המעטה).
אם הבחורים האלו יכולים,גם אתה יכול.
אני בת..וגם אני חוזרת בתשובהשאלו פרטי תדעו
שמע אני אגיד לך דוגרי מילה ונהנתי היה לי כיף אבל משהו שם בכל זאת היה לי ריקני ולאט לאט התחלתי להתקרב ואז גם חזרתי אל המשפחה שלי שהיא דתייה ואני פשוט זאתי שנטשה (לומרות שאני בת 14.. עברתי לגור אצל מי שאז היה חבר שלי) אני יכולה להגיד לך שמה שהכי קשה זה הקטע של הים של החצאית והמכנס והמחשוף אבל מה שיותר קשה מכל אלה-זה השמירת נגיעה.. תקשיב, אני לא מסכימה איתך שבשביל להיות מקובל בחברה יותר נהוג לא לשמור נגיעה.. אני לגמרי עכשיו בעניינים ואני במקום חדש לגמרי ואני שומרת נגיעה וצניעות לגמרי זה עניין של הבנאדם איך להתסכל עלזה.. אנשים גם אפילו יותר מעריכים בגחל שמירת נגיעה.. אם תציג את זה בתור משהו שלילי אז אנשים באמת יתרחקו ו"ינדו" אותו מהחברה מבלי לשים לב והוא ישאר בלי הרבה חברים.. אבל אם אתה בתור "חברהה תופים תופים קבלו קטע התחלתי לשמור נגיעה אתם לא מבינים איזהקאטלני זה חוץ מזה שיש לזה גם שיא הפואנטה זה מזה טובב.. " ואם אומרים לך באונה נהיית דוסס אז פשוט לאמר "אין איןן ראית מזה ..? איזה צדקת אנייי" .. מבין? זה בכלל לא קשור למקום חברתי..מקום חברתי זה קשור אליך
התורה מבינה את העומק של הקשר בין איש לאישה ולכןא"י זה קשה
היא דורשת ממך כל כך הרבה. גם ברגעים הקשים כשממש באסה וקשה דווקא אז היא דורשת ממך לגלות את הרבדים העמוקים שלך ושל המציאות ולבחור את הבחירה הנכונה.
ברור לך הרי מה יקרה אם תגעי בו פעם אחת..
צריך לנתב את זה היום להתקדמות במידות ובתורה ובהכנה לחתונה. באמת לדמיין את הבית שלך ואת בעלך ואיך את רוצה שהוא יראה. זה יכול מאוד לחזק. תזכרי שעוד שנים ספורות תזכי בעזה להקים בית נאמן בישראל! אילו עוצמות! תחשבי כמה אתה רוצה שזה יהיה מושלם ומשמעותי!
יש רגעים שזה בלתי אפשרי רק אם נכנסים למציאות כזאת.ירא ורך לבב
אבל מראש לא נמצאים אם בנות אז תמיד זה אפשרי.
מעולם לא היתה לי התמודדות בקטע הזה, פשוט בגלל שמעולם לא הגעתי למציאות שבה אני יכול לגעת.
אם נמצאים עם בנות אז יש התמודדות, ואולי היא גם בלתי אפשרית לפעמים, אבל צריך למנוע אותה מראש.
ולנתב את היצרים האלה לאיפה?שאלו פרטי תדעו
נתתי קווי יסודשואף לאור
אני כותב שוב,נערים צריכים לנסות בגיל כזה ולמצוא עיסוקים לכוחות שמופיעים בתקופה הזו,ללמוד תורה,ללמוד אמונה,ללמוד בכלל,לתחזק את הגוף (לא בתורת תרבות יוון אלא בתורת תרבות ישראל,בשביל הבריאות התקינה) ועוד,העניין הוא לא להשתעמם..
כאן כמובן מדובר על לנתב את הכוחות שמתעוררים בגיל הזה,לגבי המשיכה בין בנים לבנות היישום האמיתי שלו הוא בנישואין ולא בגיל כזה.
ישומים מעשיים של אותם כוחות נפש אני מציע להסתכל סביב ולאמץ מה שכשר,מה אנשים עושים בזמן הפנוי שלהם (כמובן שלא כדאי לאמץ התנהגות שמבזבזת את הזמן,בכלל זה צפיה בסרטים ותכני מדיה,לעומת מה שחושבים ומעבר לבעיות שבעצם התוכן,מדיה לא מפיגה שעמום אם משתמשים בה ברמה היומיומית).
אייאיייאייי.. תבין שזה לא עוזרשאלו פרטי תדעו
רק לידע כללי אני לא מדברת על עצמי .. אני מדברת עליכם שאתם פשוט בלתי נשלטים רואים בת ובום הראש והיצרים מתחילים לעבוד שעות נוספות
אני מציע שתנסי לשמועשואף לאור
להגיד שיצרים עלולים להיות בלתי נשלטים זה לא נכון מציאותית,וגם לא נכון מבחינת תורנית.
ב.אולי אלו הבנים שאת מכירה,אך אין כאן שום ראיה שהם פשוט "לא יכולים לשלוט" יתכן שהם לא מודעים שצריך לשלוט,לא מודעים שזו עבירה,לא יודעים כיצד לשלוט וכו'.. כך לא מביאים הוכחה או ראיה לדבר
מן הסתם אני מדבר כאן גם כבן (לא ידעתי שאת בת) ,אם אני אומר לך שאדם יכול לשלוט על יצרו (כבן) ,את רוצה ללמד אותי שאני טועה כביכול ? שאני לא מכיר במה מדובר ?
לא מדובר מן הסתם עלי כאדם פרטי,כל גבר או בן שומר מצוות סביר לא יטען אחרת.
שאחרת מי שלא שולט על יצרו יכול גם להגיע לדרגה של חית אדם,זה לא מתחיל או נגמר בנקודה הזו בכלל..
נכון..הגיוני ואתה צודקשאלו פרטי תדעו
איזו נקודה זה לא סותר ?שואף לאור
שעדיין יותר קל ליפול אם לא שומריםשאלו פרטי תדעו
לא כ"כ הבנתישואף לאור
את טוענת שקל ליפול אם לא שומרים על דיני צניעות ? אני לא חולק על כך זה ברור בעיני.
את רשמת בהודעה קודמת שכדאי כביכול לא להקפיד משום שאם מקפידים אפשר להגיע למקום גרוע יותר,בתורי אמרתי שהרבה יותר שכיח שמי שאינו מקפיד על דיני צניעות מגיע למקומות כאלו,ומי שמקפיד צריך לעבוד וללמוד אך לא להגיע לשם לא בגלל שהוא מקפיד על דיני צניעות ולכן צריך עבודה מיוחדת (צניעות לא גוררת חלילה חוסר צניעות,זה ביטוי קיצוני של מעטים,ואליו צריך שלא להגיע על ידי איזון ומציאת תחומי עניין),אלא כחלק מן החיים,בשביל לא ליפול באף תחום.
מה שהתכוונתי זה תלוי אופי בנאדםשאלו פרטי תדעו
נתתי לך דוגמאשואף לאור
ישנם בחורים שגדלו בחברה קשה פי כמה ממה שאת מתארת ושמרו את עיניהם וגם שמרו נגיעה,אם הם יכולים גם אצלכם יכולים.
לא אמרתי שזה תמיד קל מבחינה חברתית,אבל זה נדרש,אתם שומרי מצוות.
דבר נוסף,אם הסביבה קשה מבחינת צניעות ויראת שמים צריך שלא להכנס לאותה קבוצה חברתית מלכתחילה,זה חלק גדול מתחום האחריות והבחירה של האדם.
יתכן שיהיה לאדם קשה מאד שלא להסחף כאשר הוא נמצא בסביבה כזאת ולכן הוא צריך לקחת אחריות ולא להכנס למקומות בעייתיים מתוך החלטה ומראש,יש הרבה מאוד אימרות חז"ל כנגד המצאות בסביבה רעה,אלו דברים יסודיים
שמע לא קראתי את כל ההודעות אבל קראתי את הקטע הראשוןשאלו פרטי תדעו
זה פשוט חלק מהבחירה של כל אדםשואף לאור
רצון זה מושג שמוכל במושג "בחירה".
הדברים גם תלויים בחינוך וידע,אומנם כשאדם מתבגר יותר הוא צריך להפסיק למצוא תירוצים מכיוון שהכל פרוש לפניו והוא רק צריך לבחור ולהתאמץ.
אי אפשר לומר שיהודי יכול לחיות בשלמות עם ריקנות,זה גיל מבלבל וזו תחושה חולפת,אין אדם שפוי בדעתו שחי גם את חייו הבגירים כאדם עצל וריק,זו הערה כללית.אני לא יודע מה המסר לאותם בחורים שאת מתארת,אבל לא הם שאלו את השאלה,בחירה חופשית לאדם בודאי יש,אין דבר כזה יצר בלתי נשלט.נכון שהדברים תלויים גם בידע ובחינוך שמשפיעים על האדם,ולכן להורים שלהם יש גם כן אחריות בנושא.
חחחח יש להם הורים.. אממ.. הגיוני שיש להם הורים איפה שהואשאלו פרטי תדעו
ופשוט לי קשה להשלים עם השמירת נגיעה הזאתישאלו פרטי תדעו
אפשר להגיד את אותו הדבר כלפי כל עבירהשואף לאור
ישנם אנשים שהם בעלי דחף לגנוב מסיבות נפשיות,שמא נאמר שלהם מותר ? , אין כאן הבדל,מה שאסור מבחינה עקרונית לא יתאפשר במקומות מסויימים בגלל קושי.
קשה לדבר על אותם אנשים בלי להכיר אותם,ובלי לדעת אם יש להם בכלל רצון להתקדם כרגע,אם יהיה להם רצון הם יהיו יכולים ללכת לשאול ולקבל הדרכה שתתאים להם.
אבל אי אפשר לצפות שדברים שאסורים עקרונית ומוסרית יהפכו להיתר במובן שנבוא ונגיד להם ש"לכם מותר" ,זה כמובן לא נכון,כפי שאי אפשר לצפות שגניבה או כל עבירה אחרת תהפוך להיתר בגלל סיבות אישיות,זה לא קשור רק לשמירת נגיעה.
לא נכון.. יש הבדל בין לגנוב לבין לשמור נגיעהשאלו פרטי תדעו
את טועהשואף לאור
שמירת נגיעה היא עבירה בפני עצמה ולא רק גדר בפני מעשים גרועים יותר.
ראי:
http://www.shoresh.org.il/spages/articles/sweet%20test%20of%20not%20touching.htm
לא זה איסור בפני עצמו!! להגיד שזה סייג זה סתם תרגיל רטורימשה אבואב
אין לי מושג למה את חושבת שמה ששומר נגיעה יותר סביר שיפולא"י זה קשה
בדברים חמורים באמת..
להיפך. אצל גברים ככל שיותר מתרחקים ככה קל יותר להשמר. וגם ברגעים קשים זה כל כך רחוק ומזוויע שהאדם מצליח על פי רוב להשמר. אבל אדם שמסתובב עם בנות ולא שומר נגיעה סביר מאוד מאוד שיפול לדברים נוראיים. כי זה מפתה אותו וזמין לו הרבה הרבה יותר
אוקי... סטופ .. ניצחתםשאלו פרטי תדעו
לסיכום- אתם אומרים שעדיף לשמור נגיעה.. אחלה
אני מקווה שאת לא סתם מנסה להשתיק אותנו...א"י זה קשה
זה נושא מאוד חשוב ואני מניח שאת מבינה בו יותר ממני..
בכל מקרה יישר כח גדול על מה שאת עושה! (שתיארת בתגובות אחרות)
פשוט מדהים! כל הכבוד!
אתה מדבר על בריחה, בריחה ממציאות לא תעזורהכל לטובה123
אתה אומר שצריך לא להיכנס לסביבה בה תעמוד בנסיונות, אבל זה בלתי אפשרי. האם תבנה את כל החיים שלך על היכן יעמדו בפניי נסיונות שאני לא רוצה לעבור? אם אני רוצה לעשות משהו בחיי אני לא חושבת שזה נכון להסתכל על מה יכול לקרות שיגרום לי לחטוא. במקום להסתתר ולברוח עדיף שתעבוד על עצמך, וזה קשה, אבל מה יקרה אם תברח מהמציאות שוב, ושוב ושוב? יום אחד תצטרך להתמודד איתה. אתה לא יכול לברוח לעד, ואז אולי כשתתמודד תצטרך להתמודד עם משהו מעבר ליכולותייך, אולי הסביבות האלה דווקא בונות אותך, אולי הסביבות האלה עוזרות לך להתמודד עם דברים שיבואו בהמשך. אני לא אומרת שתלך עכשיו בכוונה, אבל לא צריך להימנע, לא צריך לוותר על ערכים וחלומות כדי שלא חס וחלילה תעמוד בנסיון, אם ה' ירצה להעמיד אותך בנסיון זה יקרה, ולברוח ממנו זה חסר תועלת ויכול אפילו יותר צער מאשר לעמוד בו.
אני אתן לך דוגמא, אני שנתיים מתנדבת במד"א, מתנדבת כי זה עושה גם לי וגם אחרים טוב, אבל יש שם את הנסיונות שלהם.. כמו לדוג שמירת נגיעה, כמו לבנים שמירת עיניים.. ועוד מלא,יש חברה מעורבת, יש "פיתויים" אבל אני אמשיך להיות שם כי זה עושה לי טוב, וכי הצלת חיים זה דבר שחשוב לי, וכי יותר חשוב לי לעזור לאישה זקנה שלא יודעת מה קורה לה והיא כאובה, מאשר המתנדב הבן שנמצא איתי באמבולנס... ותכלס, זה גם מחזק אותי, זה מחזק להתגבר על דברים שקשים לך, וזה הרבה יותר מחזק מאשר בריחה.
אני לא מדבר על בריחה,את מקצינה את העקרונות האלושואף לאור
להכנס לחברה בעייתית שעלולה להוריד אותך זה דבר שאסור,לא מדובר כאן בכלל על שאלה של כדאיות,זה עניין הלכתי.
דבר שני,כפי שאמרתי לבחור לאן להכנס ולאן לא להכנס זה חלק עיקרי וחשוב של בחירת האדם,מה שאת למעשה אומרת הוא שאדם יכול להכנס לכל מסגרת ולהתמודד עם כל בעיה שתצוץ,כלומר הוא יכול לנפץ במו ידיו לחץ חברתי,משיכה ביולוגית פיזיולוגית ונפשית לבני המין השני (כאשר במציאות שמתוארת כאן יש יחס חברתי של קלות ראש בין החברים בקבוצה הזו),הוא יכול להתגבר על נגיעות שנוגעים בו גם בלי ששואלים ממנו רשות וכיוצא בזה..
קודם כל,אני אומר לך חד משמעית שהמציאות היא לא כזו,אדם מושפע מהסביבה שלו במידה מבהילה,זה למעשה היסוד שבגינו אפשר בכלל לדבר על המושג "חינוך",אם האדם לא היה מושפע מסביבתו הוא היה מנוע מלהשתפר (מהצד השני הוא גם יכול להתדרדר) ,אבל במקרה שלנו מדובר על התדרדרות ולא על השתפרות (זה כמובן תלוי סביבה).
גם מבחינה תורנית זה לא דבר נכון.
אפשר גם לדבר על דוגמאות ברורות יותר מבחינת הסכנה שבדברים (ואין כאן ניסיון להשוואה,אלא לדבר על עצם השפעה חברתית),האם אדם יכול להתרועע עם עבריינים (על כל צורת הדיבור הגסה שלהם,המעשים שלהם,ועצם העובדה שבשביל להתרועע איתם צריך להיות עבריין בפני עצמו !) ולהשאר צדיק ? מובן שלא,ויש אפילו סתירה מובנית בתנאי האחרון.
כיצד אדם ירא שמיים וצנוע אשר שומר נגיעה (אני בכוונה מפגיש כאן קטבים כמובן) יכול להתרועע עם מי שאינם כאלה אם מבחינה חברתית, בשביל להתקבל באמת לקבוצה שלהם צריך שלא לשמור נגיעה כדי להשתתף בנורמות שהם פועלים על פיהם ?
יש כאן שתי ברירות או שהוא ישתנה ויכנע לתכתיבים האלו,או שהוא לעולם לא יהיה חלק אמיתי מהקבוצה הזו,הוא תמיד יהיה בצד ויצטרך להתמודד עם אינספור ניסיונות שבחלקם הוא יכשל,התוצאה הסופית היא שתהיה כאן התדרדרות,מי שחזק יותר על עקרונותיו יתדרדר פחות ממי שחלש יותר,אך זה לא מציאותי לחשוב שאדם ישאר במקום ויתעלם מכל ההשפעה הסביבתית.
ישנם אנשים שנולדו לתוך מציאות כזו,ולכן עליהם לעשות את מיטב יכולתם לשמור על הגבולות,להתמודד עם הניסיונות שיש,ואין מה לעשות להיות בצד פעמים לא מעטות.
אך מי ששואל אם מלכתחילה להכנס לזה ? באמת אפשר לייעץ לו להכנס לזה מלכתחילה ? למציאות בה או שהוא מוותר על עקרונותיו או שהוא מתדרדר ברמה מסויימת ויחד עם זאת מרגיש בצד בגלל שהוא משתדל מאד לשמור על גבולותיו ?
אגב חשוב להדגיש,לשמור על גבולות ולהיות בצד פעמים לא מעטות שייך לקבוצה מרוסנת יחסית,אם מדובר בקבוצה בה הייחס בין בנים לבנות הוא יחס מופקר,כלומר הם מתרועעים קבוע,אין שמירת נגיעה בכלל וכיוצא בזה,אז איזו הזדמנות יש להיות שלא בצד ? הברירה כאן היא חס וחלילה להכנע לתכתיבים האלו או לא להיות חלק מזה בכלל.
דבר שני,לא נכון בעיני להשוות את הדברים אחד לאחד כלפי התנדבות בארגון של פיקוח נפש,זה לא אומר שבאופן אוטומטי הכל מותר,חלילה,אומנם ההשוואה לא קרובה מספיק על מנת להביא אותה כדוגמא.
אני לא מכיר מה המציאות במד"א ולכן לא יכול להגיב,אבל עצם ההתנדבות בדרך קבע בודאי לא מתירה דברים שאסור,ולכן מי שמוערב בזה צריך להתייעץ כיצד להתנהל
בעד..מצווה1234abcd
זה לא תלוי בדעתנו אלא במה שההלכה אומרתהאש שלי
אבל לדעתי אין שום התר אבל לפעמים כשאין ברירה ישנה אפשרות להקל
נסו לדמיין..משה אבואב
שאני החבר\ה שלכם שבעד לדבר עם בנות\ים ואף חברות איתן\ם מה אתם תגידו לו\ה????
שידבר חופשי.. מה הבעיה בזה?שאלו פרטי תדעו
שמעת את הביטוי "אין אפוטרופוס לעריות" ואת המשמעות שלו...משה אבואב
כן...שאלו פרטי תדעו
אז איך את מסתדרת עם שני הביטויים האלה?משה אבואב
לא מסכים עם המשפט הזה.משה אבואב
מה הבעיה...?שאלו פרטי תדעו
יש בנות שאנחנו באמת לא משהו אז זה באמת אנתערפא איך אתה אומראתזה ("אפוטרופס לאריות?? ישמצב? )
המשפט הזה (שמקורו בגמרא) אומר שאף אחד לא יכול להגידמשה אבואב
"שים לך גבולות" אלא רק מי שברא אותך יודע את הגבולות האמיתיים
פסדר אז תוריד את הקטע של הגבולותשאלו פרטי תדעו
העובדות הן שאנשים דתיים מתחתניםשואף לאור
אפילו מתחתנים בממוצע מוקדם יותר מן הציבור שאינו דתי,את לא חושבת שזה נכון ? אני חושב שזה בגדר עובדה.
ואולי כדאי בנשימה אחת להתחייס לבעיות שעלולות להתעורר בנישואין שקדמו להם קשרים עם אנשים שאינם קשורים למערכת הנישואין הזו,וכמה שפחות צנוע כך יותר גרוע.כמובן שיש תשובה בעולם וניתן לתקן,אך זה לא בהכרח קל,וזה לא משהו שמישהו ירצה להכנס אליו ביודעין.
אין קשר בין זוגות שהתחתנו מוקדםשאלו פרטי תדעו
את טוענת שבגלל חוסר בקשרים חברתיים (שאינם צנועים) בגיל צעירשואף לאור
קשה למצוא אחר כך בת זוג כאשר מגיעים לזמן שזה מתאים ונכון. לכן עניתי שלא רק שיש כ"כ הרבה חתונות של דתיים שומרי נגיעה וצניעות אלא שזה בדר"כ אף בגיל צעיר יותר,כלומר בניגוד למה שאת טוענת אין עיקוב בגלל שמירת צניעות
אני חושבתאיןשמותפנויים
נכוןשואף לאור
את בעצמך כתבת שלפעמים שמירת נגיעה זה בלתי אפשרי.ירא ורך לבבאחרונה
אז למה להמליץ לאחרים להגיע לאותו מקום?!
לא מעט. אבל זה באמת יותר טוב באופן מילולי ואין לי כח לכתובא"י זה קשה
שיהיה לך ב"הצלחה ותהנה.ענבל
ידידות אין לי שום בעיה. חברות אני יכולה לומר מניסיון שחבל בשביל שניכם.
אבל אם בא לך כאב ועומס נפשי אז תפאדל, זה בדיוק הדבר הנכון בשבילך.
קשה לקבל את הטענה "אין לי שום בעיה"שואף לאור
השאלה היא הלכתית ולא אישית,ברמת חברות קרובה כגון זו הקרויה ידידות יש בעיה הלכתית וזה לא מערכת תקינה
השאלה הייתה מה *דעתכם*, בפעם האחרונה שבדקתי.ענבל
כן,אבל ניסחת את זה בתור הכרעה בעיני,בכל אופןשואף לאור
אני לא מבין למה את מגיבה כך מלכתחילה,כיאלו בתור עיקרון,הרי ברור שיש בזה בעיה
בניסוח היה כתוב "אין *לי* שום בעיה"..ענבל
חשבתי שזה מספיק מובן שזה לדעתי..
ולמה להגיב? כדי שיהיו לו עוד דעות.
אולי מה שאני מנסה להגידשואף לאור
היא מדוע את נותנת לגיטמציה לדברים שיש בהם בעיה הלכתית ברורה של קרבה חברתית.
אולי הוא שאל לדעה,אך בעיני זה כמו לשאול דעתו של מישהו על עובדות.
כלומר היה ניתן להבין את השאלה מה אתם חשים/אך אתם מתמודדים עם דבר כזה או אחר,אך האם דבר כזה או אחר מותר או אסור,האם יש בו בעיה או אין בו בעיה לא שייך לעולם הדעות בכלל כאשר מדובר על שאלה הלכתית,ועל זה הגבת,שלדעתי אין בעיה,זה לא נתון לדעה שלי,שלך או של אדם אחר..
עזוב, אין בי טיפת כוח להיכנס לדיון הזה..ענבל
שאלתי לא את ההלכה שאני יודע טוב.משה אבואב
אלא שאני רוצה שיהיו הרבה דעות שיבססו את עצמן עם טיעונים ויתעמתו עם הדעות אחרות
יש פה כמה טעויות בהנחות יסוד של השאלה שלך..משנאך ה' אשנא
מצד האמת והשכל הישר - שמירת נגיעה זה לא דבר מובן.. ולא להיות עם ידידות וחברות בשחוק וקלות ראש בענינים אינטימיים ולא לדבר בדברי עגבים ולא לקיים יחסי מין עם מי שאני חפץ זה גם דבר לא מובן..
למה לא? ומה הבעיה? זוהי השאלה שכל אדם שאיננו מכיר בעול מלכות שמים ישאל.
אולם אדם שקיבל עליו עול מצוות הם מגבשים אצלו מערכת שאוסרת עליו את המעשים הללו. ורק מיתוך אותה קבלת עול מצוות שזוהי עבודת ה' הדברים הללו נאסרים..
ולכן אין פה -מה האדם חושב - אלא האם הוא מקבל ורואה ערך בעבודת ה' או לא.
לדעתי לא נכון.*צועד*
משיחות רבות עם חילונים(אני חייל), ומשיחה ארוכה שבמקרה היתה בשבוע שעבר, הסכימו איתי כל החילונים שדיברתי איתם שברור שהלכות צניעות זה דברים נכונים ב100 אחוז, אבל קשים לקיום בהתאם.
הלכות צניעות מובנות היטב שמקשרים אותם למשמעות של חתונה והקשר האמיתי בין איש לאשתו.
אני נוהג לגרום לחברים שלי לקשר ישירות בין נגיעה קטנה בחברה, לבין כמות הגירושין בישראל. למען האמת יש השוואה יותר מדוייקת, אבל היא לא מתאימה לפורום זה(מי שמדבר עם חילונים וכו אין לי בעיה להסביר באישי)
לא קראתי את שאר התגובות בשרשור. הגבתי נטו על התגובה לפני..

אז אני נפגשתי עם חברים חילונים שלא יודעים למה להתחתן?משנאך ה' אשנא
להתחייב לילדים??
תן להנות בתור רווק ואל תחשוב על ההמשך..
זה הטיפוסים שאיתם נפגשתי ככה שאתה בטח נפגשת עם צד שחילוני מסורתי.. אני עם הצד החילוני שמאלני של צפון תל אביב.. שאין ממנו ריח של יהדות וקשר אליה
לא, חברים שלי לאו דווקא קשורים ליהדות.*צועד*
ברור שכל אדם יפחד להגיד דבר שיחייב אותו(אם אדם יסכים איתי שלא טוב לחיות ביחד לפני החתונה, זה יחייב אותו לקיים את זה)
השאלה אם אתה יודע להגיע לנקודה הזאת נכון.
אני מתחיל מסקרים פשוטים על מצב הגירושין, נותן לאדם להגיע לבד למסקנה שהסיכוי גבוה שזה לא יפסח גם עליו(אם לא הוא צריך להסביר איך..), נוגע גם בכמות הנאנסות בעולם(בעיקר נאנסות חצי בהסכמה) ואז מגיע לנקודה של חתונה. שפותרת את כל הבעיות שהצגתי (והסכימו איתי!) לפני רגע.
זה גורם לאדם להבין שאתה צודק, ולהגיד "אתה צודק, אבל אני לא הולך עכשיו להיות דתי...".
אה...עוד פרט שולי, קשה מאוד להגיע לשיחה כזאת עם אדם שלא חבר שלך אותה נפגש איתו לעיתים קרובות מאוד.
מצטער שאני כותב ככה דחוס. אני מה פלאפון בצבא.
זאת תאמת הנקודה העמוקה של הדיון עלית עלי...משה אבואב
למה "כאב ועומס נפשי"?עוד אחד187
כי חברות וזוגיות בגילאים האלה לרוב מובילה לזה.ענבל
עומס נפשי קורה תוך כדי החברות.
כאב יכול לקרות גם תוך כדי וגם בסוף.
אני אגיד את זה בצורה הכי פשוטה-
אם יש מישהו שבאמת רוצה שמישהי תהיה אשתו, יש יותר סיכוי שזה יקרה אם הוא יחכה ולא יציע לה חברות.
אם מישהו סתם רוצה חברה לכיף אז שייקח בחשבון שאין כזה דבר באמת. חברות זה לא כיף. זאת עבודה.
חברות שהיא לכיף היא אנוכית ולרוב פוגעת בשני הצדדים.
נכון אבלעוד אחד187
לכן לדעתי, אם מישהו אוהב מישהי והוא חבר שלה וזה הדדי וכו' זה דווקא יכול לעזור לו בחיים גם בתיכון, שיש מישהי שתומכת בו והוא בה
זה לא שאין בזה כיף.ענבל
מי לא רוצה להרגיש אהוב ושיהיה מישהו שאכפת לו ממנו?
אבל לא. שנות התיכון ומה שאדם עובר בהן הן חשובות, ועם קשר זה עלול להתפספס ובהרבה מהמקרים גם מתפספס.
והסיכוי שהאהבה שאתה מדבר עליה תישאר הוא קלוש.
חבל על השנים האלה וחבל על הלב שלכם.
מלא כאב ראשט1
שמירת נגיעה דבר חשוב ושומר על קדושה ממש!רייצ'ל=)
מה דעתנו?!נער גבעות מצוי
יש מספיק הלכות שאין לנו דעה. הולכים ע"פ ההלכה, ובמח' כל אחד ע"פ רבותיו. שכוייח.
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים