מצאתי בבית ספרון של פרופ' ישעיהו ליבוביץ' שאחותי קנתה פעםחלושששש
(עוסק בפרשיות השבוע). לא קראתי.
זכור לי ששמעתי עליו דברים לא טובים...שמעתי נכון?
יש איתו בעיות?
לגנוז?
לשמור? בסדר לקרוא?

בבקשה אם אין צורך נא לא להשמיץ...
תודה!
יש איתו בעיותחפש
אומרים בשם הרציה שהוא האפיקורס האמיתי היחיד שקיים.

אני אישית הייתי קורא מסקרנות😆
דברים חמורים. אז גונזים?זורקים? רוצה שאשלח לך בדואר?חלושששש
יש לי עוד ערימת ספרים שאני רוצה לקרוא ולא מגיעה. .
אין לך סולם בבית?מישהו10

עוד לא זכינו שיהיה. .חלושששש
אין שום בעיה איתואריק מהדרום
חוץ מזה שהוא כופר.
מצאתי כופר, מצאתי כופר!מישהו10

מה היית עושה עם ספר שלו שעוסק בפרשיות שבוע?חלושששש
מה שעושים עם שאר ספרי כפירה.נפש חיה.

ככה? בפשטות?חלושששש
אני לא מכירה לכן שואלת
תבררי לעומק עם ת"ח שבקי בסוגיה הזו. חבל לפעול לפי תשובותנפש חיה.

מהשרוול.
ככלל
יש הדרכה מה עושים עם ספרים כאלו
שווה אולי לסמס לרב שמואל אליהו או רב אחר שיורה לך מה לעשות.
בהצלחה!

תודה! זה מה שאעשהחלושששש
תחזרי אלינו עם תשובה?צריך עיון
כן. בע"ה ב"נחלושששש
תשובה מתוך אתר ישיבהחפש
הרב ליאור והרב זלמן מלמד אומרים להתרחק מספריו ולא ראוי ללמוד אותם
והרב יעקב אריאל אמר שאפשר ללמוד אותם רק מתוך ביקורת גדולה כיון שסילף את המקורות וזלזל בת"ח
זה המקור לעיון בפנים
.http://www.yeshiva.org.il/ask/?srch=1&q=%u05d9%u05e9%u05e2%u05d9%u05d4%u05d5+%u05dc%u05d9%u05d1%u05d5%u05d1%u05d9%u05e5
הספר כבר קיים אצלי. מה לעשות איתו? זאת השאלהחלושששש
אני קצת מרפרפת ורואה ציטוטי פסוקים מהתורה..איך אפשר לזרוק?
ובספרי נוצרים אין?סמסי לרב שלך ותפעלי לפיו.נפש חיה.
נפש חיה, תרגעי. אפעל לםי מה שהרב יגיד.חלושששש
אמרתי שעל דעת עצמינאני לא מסוגלת לזרוק..
חוץ מזה, נפתלי הדג רוצה את הספר.. אז כבר אין לי צורך לזרוק או לגנוז.
ביקשת תגובות. אני רגועה תודהנפש חיה.
@נפתלי הדג
תבדוק מה דינו בכלל.

בברכת
"הסירו מכשול מדרך עמי*
הרב ליאור בזמנו אמר לגנוז את ספר הזוהר של המכון לעידוד קבלהחפש
אז נראה לי שזה דומה לכאן וצריך לגנוז בגלל שיש פסוקים
אז אפשר לעשות איתו כפרות?מושיקו
כתוב בנוסח שאומרים "מצאתי כופר" "זה כפרתי וכו"
לפי דעתי הוא לא היה כופר, סתם אדם גאוותן עםחסדי הים
מלא ידע תורני וכללי.

אפשר לקרוא באופן ביקורתי.
הוא כפר בעיקר ביאת המשיח וכנראה גם בתורה מן השמיםאריק מהדרום
אבל מה שחתם את הגולל היה שקרא לחיילי צהל המסתערבים יהודונאצים.
לגנוזמושיקו
גאונתו וגאוותו הובילה אותו לפרש תורה שלא כהלכה
בהקשר לליבוביץ', קראתי פעם עדות של מישהו שכתבמישהו10

שהיתה לו מתישהו בחייו תקופה של משבר וחיפוש דתי והוא התעמק אז בכתביו של לייבוביץ, והוא אמר משהו בסגנון הזה: "במבט לאחור אין לי ספק שליבוביץ כופר, אבל בזכותו אני לא כופר...".

אז זכויות בוודאות יש לו..חלושששש
אכן, אבל זה לא נאמר מצדי כדי לעודד קריאה של דבריו.מישהו10

סיוון רהב מאירנפתלי הדג
התחילה להתקרב ליהדות דרכו. הגיוני שזאת היא.
התקרבה דרך נחמה או דרך ישעיהו?מושיקו
אחים עם השקפות שונות
רק ההשוואה מעבירה בי צמרמורתחפש
מצה מאכל רפואהמושיקו
תאכלי זה ירגע.

כאחד עם קשר משפחתי מצד אחד
מצד שני מכיר את הדעות מקרוב .

יהודי הוא יהודי גם כשהוא טועה
חפש זה ר"ת של חייל פשוט חייל זה בדרכ גבר...חפש
תאכל*מושיקו
ישעיהונפתלי הדג
הראשון או השנימאיר.

אתה מיושן...עוד סתם אחד

היום כבר מדברים גם על השלישי

[המשפט בחתימה מוכר לי מהחולצות של הישיבה...]

טועה, אולי כופר,נפתלי הדג
(@שלומי20104 יוכל לפרט למה כן), אבל אחד שיש המון מה ללמוד ממנו.
אשמח לקבל את הספרים בעצמי
באמת? אני לא אחראית לנזקים וכו..תשלח כתובת במסר.חלושששש
באמת באמתנפתלי הדג
נזקים כבר יש מספיק
אשלח.
מישהו יכול לתייג אותו שוב?מוטיבציה
נשמע מעניין.
מלא זמן לא ראיתי אותו מגיבצריך עיון
לדעתי הוא כופר.די"מ
אני הייתי שומר את הספר.
אם הוא כזה נורא למה מוכרים את ספריו באוני' בר אילן הדתית?חלושששש
או שהוא לא כופר, או שהיא לא כזאת דתית...matan

בר אילן לא כזאת דתיתחפש
היא יותר אוניברסיטה מדתית
בשם הפלורליזם~א.ל

זאת היתה שאלה רצינית?עוד סתם אחד

אני מבטיח לך שמוכרים גם את שפינוזה בבר אילן הדתית. 

הרעיון של אוניברסיטה הוא פתיחת כל התפיסות לביקורת. נכון שזה לא תמיד עובד בפועל, ומן הראוי היה שיוציאו גם מהדורה מתוקנת ומוערת של 'תורת המלך' אם היו רוצים להיות פלורליסטיים אמיתיים, אבל ברמת העיקרון אין ולא ראוי שתהיה החרמה של איזשהו הוגה באוניברסיטה, גם אם היא 'דתית'. 

חחחח אתה רציני?די"מ
בר אילן זה מרכז הכפירה...
מתי לאחרונה למדת שם?עוד סתם אחד

או קראת דברים שמי שמלמדים שם כותבים? או דברים שמי שמלמדים במקומות אחרים כותבים? 

"מרכז הכפירה" זה בטח לא. 

נראה לי שיש הבדל בין כפירה לבין עבודה זרה, אבל אני לאותן טל

רב.

ספר של עבודה זרה שיש בו גם פסוקים/חלקים שלמים מהתורה - אני יודע בוודאות שצריך לשרוף - ככה למשל הברית החדשה שיש בה גם את "הברית הישנה" - אין קדושה בכלל ב"ברית הישנה" ששם וניתן לשרוף או להרוס את הספר הזה עד יסוד.

לעומת זאת נראה לי שבספרים שבלי עבודה זרה ממש אלא יש בהם דברים שהם ספק כפירה/כפירה וכו', ומבזים את התורה וכו - שבכל זאת צריך לגנוז אותם, כי הם לא נוצרו למטרת עבודה זרה ומעבר על התורה, אלא "Rק" מבזים אותה, אז עדיין הפסוקים שם שומרים על קדושתם.

אבל שוב, אני לא רב, ואת הקטע על הכפירה לא בדקתי והעליתי מסברתי - אז תשאלי רב. (לגבי העבודה זרה אני יודע כי את זה בדקתי...)

חצופים פה כולםקמנו ונתעודד

בס"ד

הייתם מתים להיות עבדי ה' כמוהו

עבדי ה'? חחח. אדם כמוהו שגדולי תורה הכריזו עליוותן טל
לכל הפחות כמשובש אם לא ככופר - לא זה הדוגמא לעובד ה' שמישהו היה רוצה לחקות.
אפילו אחותו, אחת מאלו הכי קרובים אליו פשוט כי היא אחות, נחמה ליבוביץ האגדית (שהיא באמת מודל לחיקוי לבנות רבות) סלדה מדרכו ומרעיונותיו ואף אמרה זאת.

אז בין אם הוא היה כופר ובין אם לא בכל מקרה ברור שדעותיו היו משובשות ומוטעות ולראות בו מישהו נערץ זה פשוט הזוי.
השאלה היא על מי גדולי התורה שלך דיברוקמנו ונתעודד

בס"ד

על ישעיהו ליבוביץ' או על הקריקטורה של ישעיהו ליבוביץ' כפי שלצערנו הוא נתן לה להצטייר

אני סומך על גדולי התורה שלי.ותן טל
"נתן לה להצטייר" או לא - רבנים בסדר גודל כזה לא מטומטמים, עם כל הכבוד - הם שומעים את דבריו, קוראים מה שהוא כתב ועל פי זה מחליטים מה שהם מחליטים.
עוד רגע תמליץ ללמוד מכתביו לצורך תורני. בעעעע.

ללמוד רק מאחותו, נחמה ליבוביץ (שלמיטב ידיעתי מעולם לא ביקשה את התואר רבנית על אף שאין עוד הרבה נשים שראויות לתואר שכזה בזכות ולא כפועל יוצא של הבעל). לבטח לא ממנו.
אתה לא רוצה ללמוד אותו? אף אחד לא מכריח אותךקמנו ונתעודד

בס"ד

אבל אל תוציא לעז על עבד ה'

כמו שאני נזהר מלהביע את דעתי בשאלה כמה גדולי תורה היום לא נזהרים מספיק לפני שהם פותחים את הפה שלהם ומביישים את כולנו (ובעיקר את עצמם).

לא אני "הוצאתי לעז". ואין מה לעשות - טועים שגם מטעים, ובטחותן טל

כופרים - צריך להוקיע. בהחלט. ומה שאתה אומר מהווה סכנה הרבה הרבה יותר גדולה על התורה ועל העולם היהודי - מי אתה, למען ה', שתחליט לרבנים גדולים וצדיקים שלא צריכים אישור ממך לגבי יראת השמיים שלהם וגדלותם בתורה ודבקותם בדרך הישר - מי אתה שתגיד להם מה הם יכולים לפסוק ומה לא? זה בדיוק תפקידם, ותאמין לי שכל אחד מאותם גדולי תורה ידע פי מליארד ממך את החפץ חיים ואת הלכות לשון הרע. אתה אל תעשה להם את החשבונות.

ישעיהו ליבוביץ לחלוטין ל-א היה עבד ה', הוא סילף, עיוות, זילזל בגדולי תורה ובגדולי המפרשים, ראשונים ואחרונים. הוא היה מעוות, עם מוח שהתחרפן לחלוטין מכל מיני דברים, אין לי דרך בדיוק לדעת ממה, אבל זאת המציאות. לאדם כזה אין דרך לקרוא "עבד ה'". יש אנשים חילוניים ששמרו ושומרים הרבה פחות מצוות ממנו ובכל זאת הם יכולים להיקרא הרבה יותר "Gבדי ה'" מליבוביץ.

ומדבריך ניכר שאתה שם פס על גדולי התורה ועל רבנים, אז אין באמת מה לדון איתך - אם אתה מחליט לעצמך ויכול גם לדון רבנים, אז שיהיה לך לא בהצלחה, אין חלקי עמך - אני בהחלט הולך לפי הרבנים ואם הם הוקיעו אותו, אז גם אני אוקיע אותו. 

כל טוב. 

אם כל זה כל כך ברור לךקמנו ונתעודד

בס"ד

אין לי מה לומר חוץ מאיחולי התפכחות. בלי נדר אשתדל לכוון גם עליך בתפילות.

חג שמח

גם אני אתפלל עליך על שתיתן קצת יותר כבוד לרבניםותן טל

וקצת פחות ייחוס אינטרסנטיות או טיפשות לגדולי תורה. 

תתבייש לך. אפילו במה שאתה בעצמך האשמת אותי, לכל הפחות אתה נפלת בזה פי כמה וכמה בהודעות האחרונות שלך.

ובעוד על הרבנים הגדולים אין כלל עוררין על זה שהם גדולים, על ליבוביץ' יש ועוד איך. אז אתה צודק וכל אותם רבנים טועים. מה אני אגיד לך - גאוותן ושחצן גדול כמוך מעולם לא ראיתי בפורום או בכלל. 

מצד שני אין לי דרך לדעת, ייתכן שבאמת אתה פשוט כמו מגיב או שניים אחרים כאן בפורום - טרולים אכולי שנאה לדת וליהדות שכל מטרתם היא נטו להתסיס בעניינים האלו. רחמנות עליך, אם אתה יהודי, רחמנות עליך. 

תראה ותן טל, אני אנסח במילים פשוטות מחשבת קשותמאיר.

היות ואני יודע שמי שדיברת עליו לומד בישיבה רצינית וגם קראתי פה לא אחת ולא שתיים את דעתו וגם לא אחת ולא שתיים את טקס הסקת המסקנות המואץ שלך אני מציע שתרגע ותחשוב מעט.

מדובר פה בביניש  בישיבה רצינית, גם אם לא תסכים לא מקשיב לרבנים זו בדיחה

לגופו של עניין, כמו כל נושא, גם נושא לייבוביץ מורכב.

ישנם המסכימים איתו ויש עוד יותר רבים החולקים עליו אולם, לפני שתעסוק בו תאלץ לענות על השאלה מהי עבודת ה' ולנסות להפריד בין חוויה דתית לבין עבודת ה' 

אין מה לעשות לייבוביץ אהב את הקב"ה ועבד אותו, הוא קיים את מצוותיו ושמר עליהם לכן סלח לי אבל הוא צדק כשכתב עבד ה' בטח אם תבין שעבד זו לא רק מציאות פיזית אלא גם מציאות רוחנית

ישנם היום רבנים שחושבים שדוד המלך חטא באשת איש האם גם עליהם תגיד חוטאים כופרים רשועים ארורים כי הם מזלזלים במה שהרבנים שלך אמרו?

או שתבין שיש מורכבות וישנם הלוקחים זוויות שונות משלך בהשקפה על מציאות??

עובדת היות ליבוביץ' שומר מצוות היא עובדה ידועהאריק מהדרום
מה שמוסיף מורכבות להיותו אפיקורוס, הוא אמנם לא מהגרועים שבאפיקורסים אך בוודאי מן המורכבים שבהם.
לא לכולם יש חשיבה ביקורתית, ליתר דיוק, לרוב המוחלט אין חשיבה כזאת אז אתם מתבסם מהפרחת רעיונות באויר וחושב שזו היהדות, זו בעיה.
לכן מומלץ להתרחק מספריו עד שתיבנה חשיבה כזאת או עד בכלל ויש חובה להודיע שהוא לא ממש בתוך בית המדרש אם כי לא ממש בחוץ.
אני אשמח אם תפרש את הגדרת המושג "עבד ה'" כי זאת הפעם הראשונה ששמעתי אותו על ליבוביץ'.
לגבי המושג "עבד ה'" -עוד סתם אחד

"אלא הוו כעבדים המשמשים את הרב שלא על מנת לקבל פרס". נראה לי שהמשפט הזה הוא תמצית משנתו הדתית והתיאולוגית של לייבוביץ'. ועל כן ההגדרה "עבד ה'" אכן נאה לו. אלא מאי? ישנם הסבורים שהוא אינו מתלמידי אנטיגנוס, אלא מתלמידי תלמידיו, צדוק ובייתוס, שהסיקו מכאן שאין כלל פרס. 

אינני בטוח שזו קביעה נכונה ביחס ללייבוביץ', והרבה אמירות שלו בנושאים הרלוונטיים הן פיקנטריות צנועות ובבירור פולמוסיות, וקשה להתייחס אליהן כאל משנה סדורה. 

^^^בדיוק מה שהתכוונתי. כמעט מילה במילהקמנו ונתעודד

עבד ה' זו דרגה של משה רבינואריק מהדרום
אם אתם מעמידים את הכופר הזה באותה דרגה שיבוסם לכם.
זו תגובה מצחיקהעוד סתם אחד

ביקשת שנסביר את השימוש במושג הזה, והסברנו אותו. התגלה שפשוט המשמעויות שכל אחד מהצדדים מייחס למושג הן שונות. אז אני לא מבין מאיפה הבאת שמישהו השווה מישהו למשה רבינו. זו היתה ממש תגובה לא עניינית. 

אני שמח שאתה צוחק, זה בריא.אריק מהדרום
כשתתחיל לדבר במושגים שהעולם מדבר איתם אשמח להכנס איתךלויכוח עיניני.
עד אז נא לשנן מושגים ביהדות.
והנה התדרדרנו למריבה נוסח 'לא, אתה דביל'עוד סתם אחד

בוגר מאד. 

למיטב ידיעתי, המשפט "הוו כעבדים" וכו' אינו מתייחס למשה רבינו בלבד, אלא לכל אחד מאיתנו. ריה"ל שכתב על "עבד ה' הוא לבדו חופשי" לא התייחס למשה רבינו בלבד, וישעיהו שדיבר על "עבד ה'" לא התייחס למשה רבינו בלבד. אז אם אני באותה הסירה עם ישעיהו, אנטיגנוס וריה"ל - אני שמח בחלקי. 

אז נא לשנן וכו'. 

וישעיהו ואנטיגנוס וריה"ל היו מגדירים את ליבוביץ' כעבד ה'?ותן טל

אתה באמת באמת מאמין בכך? בכל ליבך?

כי לי ברור שהם היו מגלגלים אותו מכל המדרגות. הרבה יותר חריף אפילו מרבני דורנו אנו שהתייחסו אליו. 

לא יודע. הם מתים.עוד סתם אחד

אני בסה"כ הסברתי את ההיגיון בשימוש במושג הזה ביחס ללייבוביץ'. קשה מאד להתעלם מכך שדברי אנטיגנוס, כפי שכתבתי, הם אבן יסוד במשנתו של לייבוביץ'. 

זהו, שאין שום היגיון.ותן טל

לא באמת מעניין אותנו שזה אולי היה "אבן יסוד במשנתו של לייבוביץ". מעניין אותנו שישעיהו, משה רבנו, דוד המלך וריה"ל - היו מבינים יותר טוב מכל אחד מאיתנו איזה טועה, מטעה, ואולי גם כופר בעיקר, הוא הליבוביץ הזה.

אז אני אומנם לא במדרגה תורנית של להכריז על אפיקורס שאיבד את העולם הבא שלו, אבל לפחות במדרגה של להזהיר את הציבור מאדם מסוכן שכזה אני בהחלט מסוגל - ואם לא אעשה כך אני עלול לעבור על לפני עיוור לא תיתן מכשול, אם אדם בגלל חוסר האזהרה שלי יחשוב שאין שום בעיה לקרוא את ליבוביץ.

אנטיגנוס, אני מניח שגם אתה בתוך תוכך יודע, התכוון לשמש את הרב באמת, ולא על פי גחמות ליבך האישיות. לשמש את הרב על פי כלליו, על פי תורתו, על פי מסורת הפסיקה, על פי כללי האמונה וכן הלאה וכן הלאה. ושוב לא נאריך בזה כאן כי זה מיותר. את דעתי הבהרתי כבר מזמן אז אני באמת סתם טוחן כאן עוד ועוד מים פשוט מודה לפעמים מצליחים שוב להדליק אותי עם אמירות משונות משהו צריך יותר לעבוד על השליטה העצמית שלי בלסיים דיון ולא לפתוח אותו שוב.

כל טוב. 

אני לא קראתי לך דבילאריק מהדרום
אתה רק לא יודע מושגים ביהדות, זה לא הופך אותך לדביל.
להפוך אפיקורוס לעבד ה' זה לאו דווקא דביליות ה פשוט מראה על חוסר הבנה במושגים כמו כופר ועבודת ה'.
בא נשים את הדברים על השולחןעוד סתם אחד

אם הייתי אומר את אותו הדבר ("עבד ה'") על הגרי"ז - מאותן הסיבות בדיוק (!) שבגללן אני מוכן לפחות לקבל את המושג הזה גם ביחס ללייבוביץ' - לא היתה לך שום בעיה עם זה. אגב, אני לא רואה הבדל גדול ביניהם משום בחינה שהיא (מלבד העובדה שלייבוביץ' גם למד באוניברסיטה). מה שאומר שעצם המושג לא באמת 'משוייך בלעדית למשה' או למדרגתו של משה בלבד. קשקשת מוחלטת. 

ייתכן וישנו הבדל מסוים בין לייבוביץ' לגרי"ז, שבגללו הגרי"ז ראוי לתואר "עבד ה'" ולייבוביץ' לא. אבל שים לב שמר @קמנו ונתעודד לא טען שלייבוביץ' היה עבד ה' יותר מהגרי"ז, אלא יותר מהרבה מן המגיבים בשרשור הזה. 

אין פה שום חוסר הבנה במושגים כמו 'עבודת ה'', אלא אמירה (שקמנו ונתעודד הדגיש שוב ושוב) ביחס למושג מסוים. את המסירות של לייבוביץ' לרעיון של אנטיגנוס לא ניתן לקחת ממנו, שוב - גם אם יש הסתייגויות מדברים אחרים שאמר (וכאמור, אני לא רואה הרבה הבדל בינו לבין הגרי"ז, אם כי ניתן להתווכח על זה). 

האר את עיניי, במה לייבוביץ' כפר בדיוק? 

ליבוביץ כפר בביאת המשיח וכנראה גם בעיקר תורה מן השמיםאריק מהדרום
אין לזה שום קשר לכימיה שלמד באוניברסיטה, חוץ מזה ליבוביץ גם קרא לחיילי צהל המסתערבים יהודונאצים.
זהו.
עובד ה' הוא לא היה האפיקורוס הזה.
אמירות חריפות נגד חיילים בצבא,עוד סתם אחד

עם כל כמה שהן מצערות אותי, לא הופכות אדם לכופר. כאמור, לגרי"ז היה ארסנל גידופים משובח משל עצמו למשרתים בצה"ל, ובכל זאת הוא איננו כופר. 

לגבי עניין ביאת המשיח - הדבר היחיד שאני מכיר הוא בפירוש פיקנטריה, בדיחה מטופשת שהחליטו להפוך לאחד משלושה עשר העיקרים של לייבוביץ'. 

אני לא מחובביו הגדולים, בלשון המעטה. אבל אני בספק אם הוא נכנס בגדר ההלכתי של 'אפיקורוס', אם כבר אנחנו מדברים על מושגים בסיסיים ביהדות וכו'. 

הן לא הופכות אותו לכופר רק למנודהאריק מהדרום
החילול השם הענק שהוא עורר בעולם מנעו ממנו גם לקבל את פרס ישראל ולמעשה גם חתם את הגולל עליו.

אני דווקא הבנתי שהוא כפר לחלוטין בביאת המשיח וכך גם רבותי מתיחסים לדבריו שאמר.

אז אתה לא בטוח אם הוא נכנס להגדרה הלכתית של אפיקורוס, אולי כדאי לשאול רב, כי אני למשל שאלתי.
אני חושב שדבריו בנושא ביאת המשיח הוצאו מהקשרםעוד סתם אחד

במאמר המרכזי שלו בנושא ניתן לראות בבירור שעיקר מגמתו איננה להפריך את עצם הרעיון, אלא לבקר את החזון המשיחי של גוש אמונים. זה מאמר פוליטי (פילוסופי), ולא תיאולוגי. אני יכול לתת הפניות, אבל יש כאן אנשים שיהיו רגישים לזה, אז אותיר לך לחפש לבד במרחבי הרשת (לא בעיה למצוא). 

לאורך כל המאמר הוא מדגיש שגם האמונה בעיקר הזה איננה הופכת את האמונה בביאת המשיח לסיבה לקיום המצוות, שכן ההצדקה היחידה לקיומן הוא עצם הציווי לקיימן (כדברי אנטיגנוס), ולכן הוא גם מסיק שניתן להציע שעיקר האמונה הזה איננו כ"כ עיקרי ומרכזי; ובכל אופן שתוכן הרעיון של ביאת המשיח איננו בעצם התנאים הפיזיים של גאולה, אלא בכך שהם מאפשרים למלא אותה בתוכן רוחני של דעת א-להים. הרבה מהנאמר שם נאמר בדרך פולמוס, ולבנות על זה את הטענה שהוא אפיקורוס - זה פשוט מאולץ. 

אין לי צורך לקרוא את הכל כאן, סלח לי...ותן טל

מי שמזלזל ברבותיי, שיהיה לו בכיף, אין חלקי עימו וזה הכל. שילך על פי איזה רב שבא לו, שינשק את כפות רגליו של ליבוביץ, ושיחשוב שהוא הכי אהב את ה' שבעולם (גם האפיפיור מאוד מאוד אוהב את ה'! אתה תגדיר את האפיפיור כעת כעבד ה'? לא נראה לי. ואם כן - אז צר לי אבל אני אגחך עליך, בהחלט) - לי זה לא משנה. כששואלים אותי על ליבוביץ אני אומר מה ששמעתי  ולמדתי מרבותיי ומגדולי תורה ענקיים באמת. מי שמנסה לרמוז שהם סתם טיפשים שלא באמת יודעים מה שהם אומרים ושבכלל לא התעמקו בנושא וכו' וכו' - בנקודה הזאת אני עוצר. מבזי תלמידי חכמים ברבים אין לי דרך להחזיר מדרכם הרעה, אני מקסימום מוכיח אותם כמו שחובה עליי לעשות, ופורש מהדיון.

אין כאן דיון. לי ברור מה ליבוביץ, לא ברור מה ליבוביץ - שיהיה לו בכיף, מאחל לו אי הצלחה בדרכו הזאת שלו, ושלום שלום. מספיק מנומס בקרירות אך לא בגסות?  

ההודעות שלך כל כך דמגוגיותכי ככה
שהן גורמות לי אוטומטית להיות נגדך, גם בפעמים שאני מסכימה איתך. קח לתשומת לבך.
אני לא מנסה להתיפייף לפני אף אחד. מה שבטוח שדמגוגיהותן טל

אין כאן לפחות לא מהצד שלי. פשוט מאד כי מה שאני אומר לא נסמך על השכל הפרטי שלי, אלא נסמך על רבותיי וגדולי תורה, ובפרט על שמירה על כבוד תלמידי חכמים. אולי את מתכוונת לנימה הצינית שעולה מדבריי - אכן לא אכחיש, כשעומד מולי אדם שבמפורש ובמרומז אומר דברים כאלו ואחרים על גדולי תורה, אני אכן הופך להיות ציני. זה לא אומר לרגע שאני לא עומד מאחורי כל מילה שאני אומר וגם מאמין בה.

ואם את רוצה להיות אוטומטית נגדי? שמחת זקנתי. כמו שאמרתי - אני לא כאן כדי לרצות אותך או כל מישהו אחר.

כל טוב.

(הכרתי פעם גברת זקנה באיזה בית אבותהייזל

שמדי פעם הייתה אומרת לי "אה, היא? כן, אני מכירה אותה, היא אישה מאוד טובה, מאוד טובה". ובמילים האלו, "מאוד טובה", היא הכניסה את כל רגשות הזעם והתיעוב שבעולם. כשאתה חותם לנו ב"כל טוב" אני נזכרת בה...)

הייזל...... אבל המבוגרת...צינית במידהנפש חיה.
יש ויש.ותן טל

יש אנשים שהכל טוב שלי אליהם הוא ציני, ויש אנשים שהכל טוב שלי אליהם הוא מכל הלב. ואדם שיודע מה אני מכוון אליו - ובכן, שיסיק מזה לעצמו מה שהוא רוצה. יש מצב לא רע שהוא לא טועה.

אתה בטח מתכווןעוד סתם אחד

שאתה עומד מאחורי כל מילה שהרב שלך אומר וגם מאמין בה, כי אתה הרי לא נסמך על השכל הפרטי שלך...

אגב - זו היתה ציניות. 

לא. אני מתכוון שאני עומד מאחורי כל מילה שאני אומר.ותן טלאחרונה

כי מה שאני אומר כאן (או כותב אם רוצים להיות מדוייקים) זה אני כותב. אומנם כמו שאמרתי, כל מה שאני עצמי כותב נסמך על מה שלמדתי ושמעתי וכו'...אכן. (השכל הפרטי שלי נכנס לפעולה בניסיון להבין מתי מזלזלים בתלמיד חכם, ואיך לחבר כל דבר שלמדתי למציאות בשטח ולמה ששאלו. שאלו האם אפשר לסמוך על ליבוביץ, עניתי מה שעניתי, וכן, אני עומד מאחורי זה).

לציניות יש זרועות רבות. 

חג שמח ושבת שלום.

עבד הוא בהחלט היה.נפתלי הדג
ההגדרה הכי טובה לדמות שלו ששמעתי היא זו של הרב ליכטנשטיין - הוא היה אדם מאוד דתי, אבל לא יהודי.
בכוונה השתמשתי במילה עבדקמנו ונתעודד

איזה עוד סינון מומלץ לטלפון יש חוץ מרימון?ילדה של אבא
יש נטספארק שזה אותו הדבראריק מהדרום

יש עסקן

יש K9 שזה ממש גרוע אבל חינמי

לי יש נטספארקהסטורי
כמדומני שהיום זה די אותו דבר בצבע אחר
אם המטרה היא פשוט אפליקציות בסיסיות בלי דפדפןפתית שלג

אז יש את כושר פליי.

50 ש"ח התקנה חד פעמית. לפעמים לוקחים עוד קצת על ההתקנה עצמה.

מה הכוונה בלי דפדפן?נחלת
בלי גישה לגוגלפתית שלג

אלא רק וואטסאפ, בנקים, קופת חולים, ביט, מוביט ובסגנון.

ויש חנות אפליקציות?ילדה של אבא
באותה מידה אני יכולה למחוק את האפליקציה של הדפדפן
חנות אפליקציות בסיסיתפתית שלג

זאת אומרת יוטיוב ורשתות חברתיות לא יהיה שם

יוטיוב אני כן רוצה, אבל כשר..ילדה של אבא
תחפשי יוטיוב כשר או גלאטיוב בגוגלנקדימון
זה יצא לי בחיפוש שטחי. אין לי מושג אם זה טוב ואם זה אמין.
לא טובאריה ישאגאחרונה
ההגנה של כושר פליי פרוצה מכל פינה ולא עושה את העבודה.הוא יכול לפתוח פתאום כל סרטון (בדגש על *כל* סרטון) ביוטיוב...
נטפרי. אבל הם חוסמים חוסמיםנחלת

כלומר, כן אפשר לראות דברים, אבל אם יש תמונת אשה הם מוחקים.

הבנתי שיש יותר דברים שהם מאפשרים ממה ששיערתי.

החסימה של רימון, לא יודעת איך עכשיו, היתה לא מספיק טובה.

דברים לא צפויים עלו.

נסי אולי חסימה ברמה גבוהה, או כזו שיש לי: אימפליקציה

אישית. אני יכולה לחסום ולפתוח כרצוני. הבעיה היא

שלפעמים נחסמים אתרים או דברים שאין שום סיבה

לחסום אותם. לפעמים זה מגוחך (איך לכבוש מלפפונים...)

אז מתקשרים אליהם והם מסדרים את זה, אבל, לפי

הנסיון שלי, זה לא תמיד עוזר.

אני חושבת על נטפרי, אבל יש לי עדיין

רתיעה מלעשות זאת. נראה בעז"ה

בהמשך.

יש אתר נוסף שאיני זוכרת את שמו.

הם כמו נטפרי, כנראה, ומרשים

רק מוסיקה משלנו (או רק חרדית).

הבעיה בנטפרי זה שהם חוסמים תכנים גם ע"פ השקפהפתית שלג

לדוגמה- אתר ישיבה, פורום אוצר החכמה, ערוץ מאיר לילדים ועוד

היתרון אצלם הוא שהם עושים סינון פרטני-אנושי בתוך האתר עצמו על ידי גויים.

אה ואין להם סינון לסמארטפון עד כמה שאני יודע, אלא רק למחשבים.

חוץ מזה המחיר שלהם ממש סמלי, ונועד להנגיש עד כמה שאפשר את הסינון לכל בית.

נטפרי חוסמים אוצר החוכמה?!נקדימון
מעניין למה. מה נגד ההשקפה שם? האתר עצמו כבר מצנזר
אכןפתית שלג

הגאון רבי שלמה זלמן אולמן זצוק"ל מבית דינו של הגר"ש וואזנר זצוק"ל, הורה לחסום את פורום אוצר החכמה. להוראה זאת הצטרפו הרבנים הגאונים רבי יהודה סילמן ורבי שריאל רוזנברג שליט"א מבית דינו של הגר"נ קרליץ זצוק"ל

נטפרי מבצעת את הוראות הרבנים, ואינה מתעניינת או קשורה לסיבת החסימה.

ממש לשם כך הוקם פורום לתורה

שהוא הרבה יותר מפוקח מצד ההשקפות והתכנים

בתכלס את פורום אוצר החכמה אני לא מכירפתית שלג

אבל זה חלק מהתקנון של פורום לתורה ואולי מכלל הן אתה שומע מה היה חסר באוצר החכמה:

• הפורום לא מהווה במה לדיון בעניני אמונה. כמו כן אין להעלות או לדון בתאוריות שונות ומשונות של אנשי הפילוסופיה, דברים אשר נוגדים לדעתם המקובלת של רבותינו והשקפתם.
  • אין להעלות לדיון נושאים כמו "ביקורת המקרא", "עליה להר הבית", ונושאים נוספים מעין אלו שהשקפתם הברורה של גדולי ישראל בענינים אלו ידועה ומפורסמת.
  • אין לדון בפורום בעניני השקפה. וההשקפה היחידה המוכרת בפורום הינה השקפת גדולי ישראל בדורות האחרונים, וכפי דעתם של מועצות גדולי וחכמי התורה שליט"א.
  • אסור לדרוש ולהזכיר לגנאי או לכתוב בצורה מזלזלת על אנשים, כשאין היתר ברור לדבר עליהם בצורה כזו על פי גדרי ההלכה. כמו"כ אסור לכתוב בדרך גנאי על קהילות וקבוצות.
  • אין לדון בוויכוחים בין מגזרים שונים ואין להעלות נושאים השנויים במחלוקת אקטואלית.
  • אין להעלות בפורום נושאים ודיונים שאינם ראויים לקריאת בחורים.
  • אין להעלות נושאים מתוך מטרה להתריס או לזלזל בציבורים ובאישים שונים.
תקנון מופרע וכיתתי להחרידנקדימון
אשכרה יש סעיף כזה

"ההשקפה היחידה המוכרת בפורום הינה השקפת גדולי ישראל בדורות האחרונים, וכפי דעתם של מועצות גדולי וחכמי התורה שליט"א."

דוקא אני לא רואה בזה פסולפתית שלג

הם רוצים ליצור מרחב שירגישו בו בנוח כבבית המדרש שהם גדלו בו, עם כמה יתרונות של גלישה אונליין

הוא באמת מיועד בעיקר לאותו מגזר

כן, הביקורת שלי היא בהחלט על בית המדרש שבו גדלונקדימון
צימצום נוראי שכזה הוא עיוות, לדעתי. לחנוק את התורה למה שהרב שלי אמר הבוקר בלבד? זו מחשבה כיתתית מאוד.
מבחינתם מועצות גדולי התורה קובעת את גבולות הגזרהפתית שלג

אגב יש שיאמרו את הביקורת שלך לגבי הסעיף הראשון בתקנון.

הפורום אמור לשרת את יושבי בתי המדרשות הנ"ל. מי שלא מתאים לו- יש פורומים אחרים🤷‍♂️

כמובן. הדיון כאן הוא הערת אגב בלבדנקדימון

ולגבי הסעיף הראשון שם הוא דווקא הגיוני מבחינה זו שרוצים להתמקד בנושאים מסויימים ולא אחרים, בהלכה ולא באמונה, בגמרא ולא בתנך.

אבל הסעיף הכיתתי בא ואומר אין בעיה לדון גמרא אבל בשום פנים ואופן בלי רש"י, רק בדעות של תוספות. גם אם הם נדחו. אתם לא תדעו אם רש"י צודק או ר"י צודק, מבחינתכם קיים רק ר"י. אין להתייחס לרש"י בפסיקה.

ככה אני קורא את זה, וזה מטריד מאוד בעיניי.

אה, את הפורוםנקדימון
אבל את האוצר עצמו?
מאגר הספרים פתוחפתית שלג

למרות שאני יודע שגם על כל מיני ספרים שם יש השגות.

אגב ספריא גם חסום בנטפרי, אבל יותר בצדק. יש שם תוכן קונסרבטיבי

כן. ספריא זה עולם אחר בהחלטנקדימון
DNS פרטי של adguardנקדימון

במחשב אני לא יכול לעשות את זה כי הספק הוא רימון אז זה מתנגש איתם, אבל בטלפון יש לי רק אפליקציה של רימון ולכן הdns לא מתנגש והןא עושה עבודה מדהימה (!!!).

לא קופצות בכלל פרסומות לא בדפדפן ולא באפליקציות, ואפילו לא ביוטיוב. ממש פלא. באמת.

לחפש בהגדרות dns פרטי,

להכניס בשם המארח את הכתובת הבאה:

dns.adguard-dns.com

אם במקרה את עובדת אם איזו אפליקציה שנתקעת בגלל זה (לא קרה לי אבל ייתכן טכנית) אז בזמן השימוש באותה אחת אפשר לבטל את הdns ואחר כך לחזור אליו.

במקרה של שאלות נוספות, מצב ai של גוגל יתן הסברים נוספים.

הוא חוסם גם תוכן לא צנוע שהוא לא פרסומות?ילדה של אבא
לאנקדימון
זה רק מונע משרתי פרסומות לשלוח פרסומות לדפדפן שלך. אבל זה "רק" מאוד משמעותי בעיניי. להשלמה יש רימון.
יש שרת ספיציפיפצל"פ

שחוסם מה שנקרא תוכן למבוגרים בנוסף לפרסומות

זה לא יחסום לגמרי כל מה שלא צנוע אבל זה הרבה

family.adguard-dns.com

איזה יופינקדימון
חשבתי שהfamily הוא בתשלום. איזה יופי ששיתפת. תודה.
תלוי מה המטרה של הסינון...אברהם יאיר שטרן
לא יודע אם פה זה המקוםאריה ישאג
אני משתמש חדש בפורומים, ממתי אוכל להתחיל להתכתב בהודעות אישיות? היה כתוב לי שזה יקרה מאחרי שאשלח 25 הודעות, אך זה לא עובד לי עדיין...
פעם ראשונה שאני שומעת על זהאשר ברא
מסבירים שצריך תגובות מושקעות..אשר ברא
מה זה מושקעות? להתחיל לכתוב מגילות?אריה ישאג
אז לנצח לא אוכל לכתוב באישי...
נראה לי שזאת הכוונה שלהן..אשר ברא
צריך להבין את הראשחוזר תמיד לאשתי

תכתוב הודעות של יותר מעשר מילים. אף אחד לא בודק את התוכן.

באופן כללי יש מסרים. זה עדיף. שיחה אישית מיותר.

קח טיפ מנצח: פתח שרשור "אסור להתגייס לצבא השמד"די שרוט
משם תתגלגל. אחרי רבע שעה השיחות יפתחו לך.
חחחחאריה ישאג
האמת שאני אחד שיודע לחפור בהמון נושאים אבל ננסה
מה הלחץ על שיחות אישיות?נפשי תערוג

אם אתה משתמש חדש. אתה גם ככה לא מכיר אף משתמש כאן. עם מי כבר יש לך לדבר?

ואם אתה ותיק. תשתמש במשתמש הישן שלך.

שאלה רטוריתחוזר תמיד לאשתי
דווקא אשמח לתשובהנפשי תערוג
שאלה טובה....זה קצת מחשיד הלחץ הזה על הש.א.יעל מהדרום
שאלה טובה... שאלה טובה...חוזר תמיד לאשתי

אולי הגיע הזמן לעשות משהו

לא הבנתי מה אתה רוצהיעל מהדרוםאחרונה
האם אתם נותנים טיפים למלצרים ולשליחים?אריק מהדרום
כן.. הלוואיHakuna.Matata
אצלי זה השכן מהקומה למטה... זה גרם לזה להיות אפילו עוד יותר לא נעים
אינטרנט סיבים של 019פצל"פ

למישהו יש ניסיון איתם?

מבחינת איכות האינטרנט ותמיכה טכנית

אם כן אשמח לשמוע

אין לי סיבים אלא רק בטלפוןנקדימון
והסיבה היחידה שאני עדיין נשאר איתם זה כי הם הכי זולים בשוק כרגע. איכות אינטרנט גרועה, מתנתקת כל הזמן, ושירות לקוחות לא מרשים במיוחד.
זהופצל"פ

זה אחד החששות שלי השירות לקוחות גרוע

לגבי איכות האינטרנט מעניין אם זה ככה גם בסיבים

מגניבפצל"פ
תודה
יש לבת שלי קו אצלהם.נפשי תערוג

הקו לא ממש אמין

לפעמים אין קליטה (שהייתה בסלקום זה לא היה כך)

כמה עולה סיבים אצלהם?

כי בפרנטר אני משלם 95₪ הכל כולל הכל. (מודם. ספק ותשתית) ל600 מגה

מאוד מאוד אמין. אין בעיות אף פעם ב"ה

יש להם חבילהפצל"פ

של 300 הורדה 100 העלאה ב70 שקל לחודש כולל הכל

וב90 שקל יש להם חבילה של ג'יגה הורדה ומאה העלאה

אנחנו זוג צעיר

וגם לא באמת צריכים 600

אצלנו עובדים גם מהבית. כולל שיחות וידאונפשי תערוגאחרונה

יותר מאשר המהירות.

חשובה לנו האמינות

היה בעבר 300 מגה

הספיק די והותר

אבל 600 זה באותו מחיר ממש בפרטנר

לפני זה היינו בהוט.

לא היה טוב בלשון עדינה.

מי ער?זיויק
יש לרבינו תורהאשר ברא
על הנקודה שנשארים ערים במוצשק
מיהו רבך?פשוט אני..
רבי נחמן בן שמחה ופייגאאשר ברא
אני הקטןאריה ישאג
מחפש ספר מענין בpdf
קודם תענה אתה🙃🙃פתית שלג
חחח הוא שתול של המערכת Lavender
"גיטו וידו באים כאחת"אברהם יאיר שטרן
לענות למה? רק צריך ספר מעניין לקריאה על המחשבאריה ישאגאחרונה
לאיזה פסוק התמונה רומזת מפרשת דברים?קעלעברימבאר
תן רגע להשלים שמו"ת של מטות מסעיפתית שלג
למה זה רומז במטות.מסעי?קעלעברימבאר
ויסעו מריתמה ויחנו ברימון פרץפתית שלג
לא תגורו?עזריאל ברגר
בעל דינו שאוגר עליו דברים?
או ושפטתם צדק בין איש ובין אחיו ובין גרוקעלעברימבאראחרונה
אמא, מה זה טובל ושרץ בידו?פשוט אני..

אולי זה יותר מתאים ל"נבל ברשות התורה", עוד לא החלטתי...

יש כל כך הרבה צער ועצב ואסונות, לא עלינונחלת

כל השנה, כל השנים, שאפשר לומר, שעם המוסיקה והריקודים

אנו באיזה מקום, מתוחים, חשים מועקה, דואגים....

כך אפשר ללמד זכות ששלושת השבועות הם לא אי של

עצבות בשנה מלאת שמחה; נכון שבמשך השנה, לא

מחברים את זה בגלוי וביודעין לחורבן בית המקדש,

ועכשיו - כן, אבל אפשר להבין שלפעמים מרגישים

שאלוקים, כמה דיכאון, עצבות ומועקה אפשר להכיל.

כמה?

לצורך עבודה ללימודיםאשר ברא

מחפשת אנשים שגדלו עם הורים עם פוסט טראומה/ פוסט טראומה מורכבת.

אם יש כאן בפורום, יעזור לי מאוד מענה לכמה שאלות.

תודה!

אולי יעניין אותך