אז סיכום חג שבתיהדות=דרך חיים

בשביעי של פסח הייתי בבית היה על האש עם המשפחה היה ממש חביב, אחרי הסעודה הלכתי לטיש בנדבורנא ובסעיתא דשמיא היה את הניגון שלהם שאני ממש אוהב היה ממש בהתחלה אז הספקתי אחרי זה להמשיך לחסידות ראחוב (זאת שמול הבית שלי) וישר כשהגעתי האדמור קרא לי נועםםם בוא. והביא לי צלחת גדושה בקיגל, חצי מהחסידים שם היו אורחים, והם היו בשוק שהאדמור נותן כבוד לדתי לאומי 

קיצר היה ממש נחמד בראחוב אבל יש להם ניגונים ממש גרועים

ההמשך היה ממש חביב וערב שבת קודש התחלתי ללכת עם אלעד לסניף בני ברק לפע"ש בגלל @התורה הקדושה אין בסניף שלנו אפאטי . ותוך כדי סיפרתי לו שבא לי איזה שבת אחת סתם להסתובב בבני ברק ולמצוא טישים בחסידויות קטנות ולא מוכרות, מפה לשם דיברנו על זה שיש לו בני דודים בחסידות ספינקא והחלטנו ללכת לשם במקום לסניף, 

הגענו לחסידות ופגשנו ישר את בני דודים שלו (אחד מהם הגבאי של החסידות) והם אירגנו לנו לאכול יחד עם האדמור את סוף הסעודה, אכלנו קצת האדמור אמר סיפור חסידי ואז דבר תורה, ומסתבר שהוא חרג מהמסורת ואמר את זה בעברית רק בשביל שאני ואלעד נבין  

אחרי שסיימנו את הארוחה עברנו בבני ברק וחיפשנו אחר חסידויות נידחות, מצאנו חסידות שזה פלג בבעלזא, וקוראים לה בעלזא מכנובקא היינו שם קצת בטיש היה להם ניגונים יפים מאוד! משם המשכנו בחיפושינו אחר חסידויות נידחות עד שהגענו לחסידות ביאלא ששם היינו פחות מ10 אנשים בטיש ואת אחד מהם הכרתי, החסידות נמצאת ממש על רחוב ירושלים באחלה של מיקום! האדמור שם כיבד אותנו בצלחות מלאות שיירים שרנו הכרתי חלק מהניגונים ואז כבר השעה הייתה 1 בלילה והטיש ניגמר

הלכנו הביתה שמחים וחביבים 

המשך השבת הייתה מצויינת, וואז בסביבות 5 בערך הלכתי לי לבני ברק להסתובב ולחפש בית כנסת למנחה,

כמה שהיה מצוין וחביב אצל כל האדמורים סוף סוף הגעתי לאדמור שלי מוהר"ן מברסלב

למדתי שם קצת ואז אחד הבחורים שם אמר לי שיש מנחה ואז סעודה שלישית 

היה מנחה ממש מיוחדת 

ואז בסד"ש הישיבה שם מביאה את הבסיס של האוכל וכל אחד מביא לעצמו, אז חסיד מבוגר אחד הזמין אותי לאכול איתו, הוא בעל תשובה ודיברנו על אמונה וכו והיה ממש כיף, ואז ירדנו למטה לסעודת משיח ולשמוע את סיפור נסיעתו של הבעש"ט לארץ ישראל!

רב זקן וחביב סיפר את הסיפור ואז למדנו ליקוטי הלכות ורמב"ם ועל חשיבות שמירת המחשבה, עלינו למעלה רקדנו קצת שרנו שירים שאת רובם לא הכרתי אמרנו ברכת המזון והתפללנו ערבית

ואז חזרתי הביתה 

סליחה על האורך ושבוע טוב!

וואו איזה שווה!!!!!!ציון חמדתי
וואו... ממש אחלה לך!!שיח סוד
ואו.איזו מסירות!הכל מאת ה'
הלוואי שהרבה יהיו צמאים לזה כמו שאתם צמאים לזה.
יאווו אני פשוט מקנאתתתתת ! איזה כיף לך ....תחשוב טוב...

זאת הסיבה היחידה (!) שבגללה לא הכי שווה להיות בת , אנחנו בחיים לא נחווה את כל העניין הזה מבפנים...

גם אם נסתכל על ההתוועדויות מבחוץ ונהנה זה לא יהיה כמו שהבנים נהנים מזה ובתוך זה בוכה

תחשבי טוב העיקר שאתם יכולות לקום כל בוקר ב11 יהדות=דרך חיים

אפילו שאם הייתי חסיד באמת אז גם אני הייתי יכול להתלפלל ב11יהדות=דרך חיים

חחחחח.... אני מעדיפה לקום ב5 ולזכות לעבוד את ה' באמתתחשוב טוב...

כמו שצריך , לכם יש ישיבות שמה אתם יכולים וצריכים ללמוד איך מתחברים לה' ועובדים את ה' כמו שצריך , יש לכם את כל הזמן שבעולם לעשות את זה !

אנחנו גם אם נרצה ממש , יש לנו לימודים מטומטמים !

אני רק מתנחמת בזה שלנו גם שטיפת כלים נחשבת עבודת ה', וגם בזה שאין לנו את איסור ביטול תורה....

נ.ב 

אבא שלי חסיד וקם כל יום ב5 בשביל להספיק לטבול במקווה וללמוד חסידות לפני התפילה ב8 .. (וככה גם אחים שלי- קמים ב6/ 6 וחצי)

נכון, כי אנחנו לא יכולות ללמוד תורה אף פעםפיתה פיתה
ולבנים אין בגרויות.

אאת רוצה ללמוד תורה?
כל הכבוד! באמת. הרצון בכלל לא מובן מאליו.
ועכשיו תתחילי ללמוד!

אפשר תוך כדי התיכון, ואפשר במדרשה אחרי התיכון.

התורה היא שלנו בדיוק כמו שהיא של הבנים.
זהו.
אני דווקא ב"ה לומדת תורה הרבה , בעיקר חסידות , תניא,תחשוב טוב...

מאמרים וכו... כי אחרי הכל גם נשים מחויבות במצוות אהבת ה' ויראת ה' ובשביל להגיע לקצת מזה לפחות חייב ללמוד תורה...

אבא שלי חסיד חב"ד (גם אני בעצם קורץ )

האמת שציפיתי שזה יהיה חבד או ברסלביהדות=דרך חיים

זה ניראלי החסידויות היחידות שסביר שיהיו בפורום...

אבל אם פתאום היית אומרת שאתם חסידי ראמיסטריווקא או משו בסגנון זה היה פשוט גדול צוחק

חחחחח נראלך?תחשוב טוב...

חוץ מזה שאבא שלי ממש לא מסכים לי להיות בפרום אבל בעוונותי....

ושתדע שבדרך כלל הבנות ה"חסידיות" שבחב"ד לא יחשבו בכלל להכנס לפה....

אני קצת עושה מה שבאלי בעניינים מסוימים למרות שאני כן נחשבת 'חסידית' (אבל מהסוג שלא מסתובב בחברת חסידיות ושונא להיות כמו כולם ולעשות דברים 'כי כולם' את מה שאני עושה אני עושה ב א מ ת  ב"ה) - ואני לא סובלת את המילה הזו.

יש פה כמה בנות חבדניקיות אאל"טיהדות=דרך חיים

בכל אופן אני דווקא לא רואה בעיה בפורום הזה ב"ה הוא נקי ובעל אווירה דוסית למדי

אני גם נהנה מהקטע הזה של להיות שונה מכולם ב"ה אין אף אחד כמוני בעולם כולו!

יש פה ממש מעט חב"דניקיות לפי מה שהבנתי...תחשוב טוב...

והפרום ממכר מאודדדדדדד, והוא פרום מעורב  חצי חיוך

וזה באמת אחד הדברים להיות שונה ! אני משום מה לא אוהבת להיסחף אחרי כולם אבל אני מספיק חכמה (גאה בעצמי) בשביל לא לעשות בדווקא אם אני מוצאת משהו טוב ונכון במה שכולם עושים ..

ואצלנו אולי לא כמו אצלכם ה"כולם" מאוד מאוד משפיע ולהיות שונה זה לאו דווקא דבר שמוסיף כיף עצוב (חוץ ממני שלי הוא מאוד מוסיף - לא להיות בעניינים, שקט קסום מדעות מעפנות של אנשים אחרים, וכולי..חיוך גדול)

אני חושבת שאת טועה במשו..נחל
עבר עריכה על ידי נחל בתאריך כ"ג בניסן תשע"ו 13:20

אני מכירה כמה חבדניקיות שנמצאות כאן ותתפלאי לשמוע- חסידיות!

כן, כמו שלך קשה להתנתק מכאן גם להן.

זה שהן כאן לא הופך אותן לאחרות או פחות חסידיות.

הבנת?

אני מדברת בתור אחת חב"דניקית ב"ה ואנלא חושבת שאני לא נקראת חסידית בכיתה שלי ובסביבה.

אז סתם להרגיע אותך ולומר לך שיש כאן כמות נכבדת.

@תחשוב טוב...

אשריך! יהדות=דרך חיים

בישיבה שלי יש גם לימודי קודש וגם לימודי הבל הבלים, הבעיה היא שהלימודי קודש זה רק גמרא תנך ושעה מחשבת בשבוע ומלא לימודי חול חסרי תועלת...

לפעמים אני מצליח לקום למקווה לפני התפילה בישיבה אבל לרוב זה ממש קשה לי כי אני רגיל ללכת לישון מאוחר... איזה חסיד אבא שלך?

חבל!!! תחשוב טוב...

לכם יש אפשרות להקדיש את הזמן הזה לה' ללמוד אפשר אח"כ (אפשר להשלים בגרויות תוך חצי שנה מקסימום)

ויישר כח שאתה מצליח לקום מוקדם לפעמים ולטבול !!!

וכמו שאמרתי אבא שלי חסיד חב"ד

האמת שאני מסכים אם זהיהדות=דרך חיים

אם זה היה תלוי בי הייתי לומד רק לימודי קודש דוס

הבעיה היא שכשניסיתי לעשות את זה המנהל לקח אותי לשיחה מלחיצה בחדרו ואמר שיעיפו אותי מהישיבה אם לא יהיה לי לפחות עובר בכל המקצועות בתעודה עצוב

כרגע אני לא עומד בזה, אבל לא ניראלי שיעיפו אותי הישיבה לא תסתדר בלעדי חחחחחח

במי זה תלוי אם לא בך? הרי אתה מחליט באיזה ישיבה ללמוד...תחשוב טוב...

אין ישיבה של דתיים לאומים שהיא רק קודש? חושב

כרגע הבחירה שלי היא להיות בישיבה הזאתיהדות=דרך חיים

מכיוון שאני מעריץ ממש את הר"ם שלי וברוך ה' אני מאוד אוהב את החברה בישיבה.

הכוונה היא שבתוך הישיבה הזאת אני מנסה ללמוד רק קודש ולא נותנים לי...

יש ישיבות קטנות ששםהדגש הוא על לימודי קודש הבעיה היא שעיקר הלימוד בישיבות קטנות זה גמרא

וגמרא קשה לי באופן מיוחד ככה שגם אם אעבור לישיבה קטנה אני חושב שזה ממש יתקע אותי במיוחד כשכל החברה שם כבר ברמת לימוד גבוהה מאוד אחרי שנים של לימוד רציני של גמרא ואני צריך להשקיע שעות כדי להבין פשט גמרא. אבל ב"ה אין תלונות כניראה שעוד לא התפללתי על זה מספיק

אה אה.... הבנתי....אבל העיקר שאתה רוצה ללמוד יותר ומנסה!תחשוב טוב...

ופשוט באמת תתפלל יותר שתצליח תמיד לשמור על הרצון , ותצליח ללמוד ולהבין יותר...

ואתה מכיר את זה כש "אדם מקדש עצמו מעט למטה מקדשין אותו הרבה מלמעלה" קיצר אם תרצה באמת ה' יעזור לך לקיים באמת .

מה שכן , אני באמת לא מבינה את הגישה של המנהל שלך...

והזכרת לי שיש אצלנו ישיבה (שאח שלי מדיך בה אז אני מעודכנת חיוך) לבחורים שהיה להם קשה ללמוד רק קודש אז הם לומדים בישיבה גם מקצוע ועושים בגרויות וכו' , אבל בנוסף יש להם סדרים של לימוד גמרא וחסידות בתחילת היום ובסוף היום - ואני לעולם לא יבין איך הם מצליחים להחזיק ראש כל היום וללמוד כ"כ הרבה !!! כאילו בערך מ7 וחצי שמונה עד תשע עשר, ולהקדיש אחרי זמן ללמוד למבחנים ולבגרויות!!! הזויים!

כמו שתחיה אמרה,~תות~
זה בחירה שלנו.

ונועם, זה נשמע ככ מקסים. אשריך שזכית
אני בת.ציון חמדתי
ואוהבת ללכת לטישים כשיכולה. ונהנית מזה מאוד מאוד
פעם הבאה תבוא למודזיץ'טופי תות

אחרי אמירת שירת הים, הם שרו איזה שעה את "המעביר בניו" ורקדו ממש.

ושמעתי שלפני זה (לא הייתי) היתה אופרה של 40 בתים.

באיזה לחן של המעביר בניו? אני הכי אוהב את הלחן של נדבורנאיהדות=דרך חיים

לזה!. אמור להיות ב ד' אייר יארצייט של אחד מהאדמורים הקודמים אז אני מתכנן ללכת לשם

לרוץ מטיש לטיש הלוואי עליכבשהאחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך