גיוון בדייטיםביינשון

כמה אתם מגוונים במקומות בדייטים? כל פעם מקום אחר או אפשר אותו מקום (כמה פעמים?)? 

קצת מתיש כל פעם רק עצם זה שצריך כל פעםלחפש מקום ועוד כשהבחורה גרה לא באיזור שלי וצריך למצוא מקומות באיזור שאני לא מכיר....

מה אומרים?

כמה דבריםעוד סתם אחד

א. הגיע הזמן שגם היא תטריח את עצמה לאיזור מגוריך שהיא לא מכירה. 

ב. אם היא מכירה את איזור מגוריה - אפשר לבקש גם ממנה להציע רעיונות. 

ג. נראה לי שיש שלב מסוים שבו כבר לא צריך 'גיוון', ומספיק פשוט להסתובב ביחד ולדבר. אבל אני לא יודע אם אתם כבר בשלב הזה או לא. 

...ביינשון

א. תודה על התגובה

ב. זה עוד בדייטים הראשונים

ג. מאיזה שלב? (מאיזה דייט?)

אם הפגישות באיזור מגוריה, אז אפשר כבר בדייט הראשון..פינגו0

תשאל אותה אם היא מכירה מקומות נחמדים באיזור, ופשוט תבחרו אחד מהם..

אם התכוונת לשלב שבו כבר לא צריך גיוון -עוד סתם אחד

נניח, מרגע שאתם מחליטים שאתם 'זוג' (לא בהכרח כשמגדירים את זה במילים הללו). 

כמובן - גם אז, פעם בכמה זמן עדיין מומלץ לגוון (בלי קשר לדייטים, זו עצה טובה לחיים...). 

לא ממש הייתי לוקחת את ההצעה הראשונה כהלכה למשה מסיניאהבה בתענוגים
עבר עריכה על ידי אהבה בתענוגים בתאריך כ"ו בניסן תשע"ו 02:28
כל עוד אתה מחזר אחריה ועוד לא השגת אותה, לא חושבת שזה חכם "שגם היא תטריח את עצמה"... במיוחד לא בנימה כזאת.
אפשר להציע ולראות אם היא בעניין...
סליחה שאני לא מפרטת נימוק, פשוט ככה נראה לי. לא נכון לצפות ולדרוש ממנה...

(עריכה- בעצם אנמק קצת.
אספר על עצמי, כי רק על עצמי וכו',
קורה שבהתחלה אני עוד לא יודעת שאני מעוניינת, והחיזור משחק משחק מאוד חשוב בעניין הזה. ואם הוא מצפה ממני שאחזר כשאני עוד לא שם, אני פשוט מוותרת. (מכמה סיבות, ובעיקר כי אני עוד לא שם)

ככל שגבר יותר משקיע ומחזר (מחזר זה לא רק שולח פרחים. מחזר זה אחד שמבין שהוא צריך להשיג אותה ולהשקיע כמה שאפשר.
כשאישה מרגישה רצויה ומחוזרת, היא מרגישה אישה, והיא אוטומטית מסוגלת להתייחס אליו כאל גבר, ואולי אפילו גבר שלה.
זוגיות זה אומנם הדדיות. אבל יש דברים שבהם המינונים והקצב והאופן קצת שונים בינהם.
כמו למשל החיזור עצמו.

גם אישה מחזרת... כשהיא מעוניינת. ואם היא עוד לא מעוניינת, היא לא תחזר. וגם כשהיא תחזר, לא תמיד זה יהיה חיזור זהה לחיזור של הגבר. אפילו ברוב המקרים לא.
ולכן, לדרוש ממנה לחזר, זה אבסורדי.
תן לקצב לעשות את שלו. זה יבוא בסוף, אולי לא ככה...
וככל שלא תצפה למחויבות "הגיע הזמן שגם היא תטריח את עצמה" הקשר יהיה בריא יותר.
אני חושבת שגם אם יש נשים שהן שונות ממני בעניין החיזור, עדיין אני חושבת שהעיקרון נכון. (ומי שלא טוב לו וכו' )

מאיזה שלב? מהשלב שזה נראה ומרגיש לך בסדר. סמוך על עצמך ועל הלב שלך...
לא כ"כ מסכימה...חלושששש
זה רק הוגן שהיא תציע להגיע למקום מגוריו אחרי פגישה- שתיים.. לא קשור השיג או לא השיג אותה.. ( וגם אם הוא היה מציע לא היייתי רואה בזה "אסוו" גדול..)
לדעתי נתנת משמעות גדולה מדי לזה שגם היא קצת תטריח את עצמה..
נכון...אהבה בתענוגים
כי להגיד למישהי "תטריחי את עצמך" זה להגיד "את חייבת לי"... וזו כבר התחלה גרועה מאוד של קשר.

אם זה בא ממנה, יפה מאוד... אבל היא לא חייבת.
כשהיא לא מעוניינת בו עדיין (או לא מספיק) בכלל אין על מה לדבר. למה שתשקיע בכלל? (אח"כ זה כבר מרצון ואהבה, ותאמיני לי שזה הכי משתלם לשניהם)
אם הוא רוצה אותה והיא עוד לא, שישקיע... לא קרה שום דבר. הוא צריך להשיג את האבדה שלו.
סליחה, מה זה "לא מעוניינת בו?" אם היא לא מעוניינת בוותן טל

אז שתחתוך את הקשר. בעצם זה שהיא ממשיכה לצאת איתו היא מראה שהיא כן מעונינת להמשיך א-י-ת-ו את הקשר.

בדיוק כמו שהוא, יכול להגיד "אני עדיין לא מעוניין בה, אז למה שאני אשקיע בכלל"?

הפגישות והיציאות הן דבר הדדי - כל אחד נפגש עם השני, ומכירים ככה אחד את השני, אז נכון שהגבר הוא זה שבדרך כלל יוזם ראשון ויוצא לכיוונה של האישה בפעמים הראשונות בגלל סיבות היסטוריות / מנטליות כאלו ואחרות - אבל זה לחלוטין לא אומר שלאישה אין אחריות בכלל והכל חייב להיות  על הגבר ושכעת אם במשך 5-6 דייטים היא עדיין לא מרגישה שהיא "מעוניינת בו" אז הוא צריך לשלם...זה הזוי.

בסוף עוד תגידי שכל עוד היא לא מרגישה שהיא "מעוניינת בו" אז הוא צריך להמשיך לשלם עליה בבית קפה/מסעדה שהם אולי הולכים אליהם... גם אם זה המון דייטים.

זה לא שייך ולא נכון ולא קשור ישירות לחיזור של הגבר. בטח לא כשמדובר בנסיעות ארוכות מאוד. לא יקרה כלום לבחורה גם אם תציע בעצמה לאחר 2-3 דייטים, שגם היא תיסע או לאיזור שלו, או שיפגשו באמצע. ובנות שחושבות שזה מוריד מה"חיזור" - זאת בעיה שלהן והן צריכות לדעתי לבדוק את עצמן שהן לא שקועות באיזה סרט הוליוודי מטופש. 

וכמובן  - אין להשוות את העבר להיום - בעבר נשים גם היו אנאלפביתיות והיו כנועות לבעל הרבה יותר אחרי החתונה, אז אולי הבעל היה המחזר העיקרי - וגם חיזור רב היה לכיוון האבא של הבחורה לבקש את ידה ממנו וכן הלאה. כיום בעולם ובמציאות כמו שלנו כשהנשים הן חזקות בפני עצמן ומסוגלות "לבצע" הרבה דברים בעצמן - לא מופרך לחשוב שגם הן מסוגלות לעשות מאמצים כאלו ואחרים בפגישות.

כתבתי "לא מעוניינת בו עדיין"אהבה בתענוגים
מה לעשות, העניין לא מגיע על ההתחלה.

כבר אמרתי, הוא יכול להגיד וללכת... אף אחד לא מפריע לו (רק מעניין כמה שנים יקח לו להשיג מישהי בגישה כזאת)

ומבחינתי זה חלק משמעותי מאוד (ובסיסי) בחיזור.

זו דעתי, ואתה לא חייב להסכים איתה כמובן (וגם לא להתעצבן, כי זו רק דעתי)
אז אני לא אמשיך להתווכח ברשותך
וכמה שנים ייקח לה להשיג מישהי בגישה הזאת?ותן טל

תזכרי - הנתונים מדברים על זה שיש יותר רוקות פנויות מרווקים. לרווקים באופן ברור יש יותר הצעות ויותר מבחר מאשר לבנות.

בת ש, סליחה על הביטוי, מרימה את האף וחושבת שהיא לא צריכה להשקיע בכלל בקשר כל עוד היא "לא מעוניינת עדיין" ואילו שהגבר דווקא כן צריך לעשות את זה גם כשהוא עדיין לא בהכרח מעוניין בה עדיין - זה דפוק.

"אף אחד לא מפריע" - זאת הסתכלות ילדותית וסליחה שאני חריף.

כמו שהבהרתי בהודעה אחרת - את מבלבלת בין שיטת הדייטים שאינה עם היכרות מוקדמת והגבר נמצא באותה עמדה של האישה, לשיטות אחרות, דוגמת היכרות מוקדמת, שיש לגבר רצון וסיבה ממשית לצאת עם הבחורה והוא משקיע ממש בשביל זה כי הוא כבר, נקרא לזה "מאוהב בה".

נראה לי שאת חיה בסרט ורוד מידי ורומנטי מידי שלא מחובר למציאות.

ואין שום כוונה לפגוע בך וסליחה אם את נפגעת.

חבל, כי אני לא קוראת.אהבה בתענוגים
זה ילדותי אבל זכותך. אני כותב את מה שאני כותב בשביל עצמיותן טל

ובשביל יתר הקוראים, שיוכלו לראות ולהבין בבירור מי מדבר כאן ביותר היגיון.

כל טוב.

אגב, בלי להתווכחאהבה בתענוגים
רק בשביל להסביר.

אני לא אומרת שמצידה היא לא צריכה לעשות השתדלות להקל עליו. אבל זה צריך לבוא מרצון.

(כהלכה ליחיד לעצמי- אני כן מציעה להתקרב אליו (כשמתחשק לי ונראה לי, גם אם קורה שאני עוד לא מעוניינת וחושבת שאולי יש פוטנציאל) וגם לגבי הבית קפה... אבל לא מתוך חובה, אלא מתוך רצון.
למה? כי ברור לי שאני המחוזרת והוא המחזר, ולכן כל הנקודת מוצא שלי שונה משלך.)
הנה, נתת, שוב, את אחת הסיבות שיש מון רווקות (בנות) בפרט,ותן טל

ובכלל רווקות מאוחרת.

כאשר מתעקשים על כללים מטופשים כאלו שאין בינם לבין המציאות כלום - אין מה להתפלא שקשרים נופלים כמו גרביים, ומגיעים לגילאים מאוחרים ולא מבינים "מה לא היה נכון".

באופן כללי אני לא ה"פמיניסט" הכי גדול בעולם - אבל כאן אפילו לא מדובר על פמיניזם אלא על שיטות פגישות שונות שכל אחת מחייבת התנהגות אחרת. לא דומה יציאה לאחר היכרות מוקדמת שבאה ממוטיבציה גבוהה של הבן, ליציאה בדייטים שבאה פחות או יותר ממוטיבציה זהה של שני הצדדים, שבכלל לא מכירים אחד את השנייה עדיין.

ולהניח שהוא צריך להגיע אליה זה "אתה חייב לי"חלושששש
מי אמר שהוא כבר החליט שהוא מעוניין? בסה"כ בודקים אם שייך בכלל להמשיך
לאהבה בתענוגים זה לא משנה. זה בדיוק "אתה חייב לי"ותן טל

מהנחה שתמיד הגבר חייב לחזר גם כשבכלל לא יודעים אם ימשיכו, ואל תתנו לעובדות ולמציאות לבלבל אותה.

זאת גישה לא הכי טובה בדייטים אבל שיהיה לה בהצלחה. שתמצא את הגבר שיחזר אחריה גם כשהוא בכלל לא יודע אם הוא רוצה אותה בכלל. אני אישית חושב שזאת דרך חשיבה מוטעית והרסנית. 

והנה, מסתבר שלא רק אני( / בנים) חושב ככה אלא יש גם בנות שמבינות את זה

מבינות את זה? חושבות בדיוק ככה.כמעין הנובע
מסכימה עם כל מילה שכתבת כאן.

אני אישית לא ארגיש בנוח בכלל שהוא יסע עד אליי אם הוא גר רחוק.
זה לא פייר בשבילו, ולי אישית לא יהיה נעים שרק הוא טורח ולי זו נסיעה של גג 10 דקות.

מקימים כאן זוגיות. מלשון זוג.
שניהם צריכים להיות תורמים ולטרוח..
אז נכון, בפגישות הראשונות כן חושבת שכדאי שהוא יבוא לאיזור שלה (מכל מיני סיבות ולמרות שזה לא נעים לי), אבל אחריהן- בוודאי שאבוא גם אליו או שניפגש באמצע.
זה לא שייך שרק הוא יטרח.
אגב,אהבה בתענוגים
עבר עריכה על ידי אהבה בתענוגים בתאריך כ"ו בניסן תשע"ו 22:15
בלי להתערב בינכם,
אם הובן מדברי אחרת,
ברור שבפגישות מתקדמות (כשהיא מעוניינת בו) כדאי שגם היא תבוא ולא שייך בלי שום קשר להטריח אותו גם לא בפגישה הראשונה (אבל יש אילוצים בד"כ, ואם זה או הוא או היא, אז כן כדאי שהוא)... (אבל גם בפגישות יותר מתקדמות, היא לא חייבת וכדאי לה, בדיוק כמו שהוא לא חייב בהתחלה אבל כדאי לו).

אני חושבת שעד שלא מתחתנים, אין שום מחוייבות רשמית. כל מה שעושים, עושים מרצון טהור, ותמיד אפשר לבחור אם הוא כמו שהוא מתאים לי, או היא כמו שהיא מתאימה לי.

אחרי שמחליטים להתחתן, הוא בחר בך, וכרתתם ברית ואתם איש אחד... (ואולי גם לפני כן, אבל כשאתם בדרך לשם) זה כבר סיפור אחר ולא נדבר עליו כאן עכשיו.
לא בטוחה שהבנתי את דברייך.כמעין הנובע
זה לא מפתיע אותי כי קורה הרבה שאני לא ממש ברורה...אהבה בתענוגים
אם תגידי מה בדיוק, אולי אוכל להסביר...
אשמח אם תנסחי אחרת פשוט ותגדירי את מסקנת דברייךכמעין הנובע
לא הובן לי מה "בתכלס" את מנסה להגיד.

תודה רבה.
גם באישי אמרו לי שזה לא ברור...אהבה בתענוגים
אין לי זמן עכשיו, בע"ה אסביר בהמשך...
תודה לך עדן ותן טל

מסכים גם עם העניין שבפגישות הראשונות דווקא שהוא יבואכמעין הנובע
או מסכים מחוסר ברירה?
נוהג שבעולם שבפגישה ראשונה מג'נטלמניות וכן הלאה, הבחורותן טל

מגיע אל הבחורה - וזה בסדר. זה לא מוגזם. אין לי התנגדות להשקיע בבחורה ואני אכן משקיע - אבל התחושה ש"זה מגיע לי" כמו שיש בנות שחושבות, והתחושה של "הוא זה שצריך לעשות הכל ורק הוא להתאמץ" לא כל כך מוצאת חן בעיניי. בטח לא אחרי שעברנו דייט ראשון ואפילו שני-שלישי. 

אב זה כנראה עניין של אופי כזה ואופי אחר, וכל אחד ואחת ימצאו מה שהם מחפשים  

אוקי. ומה עם הדעה אשר אומרת כי הוא יגיע אל הבחורה לא רק דייטכמעין הנובע
ראשון, אלא דייטים ראשונים..?
אמרתי - דייט, שניים, שלושה - פחות מפריע לי. זה נימוס גבריותן טל

אבל יותר מכך, לא יודע, לי אישית מרגיש קצת נצלנות של הבחורה... ומצטער אם אני בוטה - זה לא מכוון כמובן כלפי אף אחד/ת אישית כאן...

אבל באמת שאם הבחורה לא מוכנה אחרי 2-3 דייטים, לבצע אקטים פשוטים כמו להציע להיפגש באמצע הדרך/להגיע לאיזור של הבחור, או בנושא אחר - לשלם על עצמה במידה קונים משהו, או לפחות חלק מהסכום, וכןן הלאה - זה כבר באמת מרגיש שהבחורה פשוט מרגישה שהיא לא צריכה להשקיע בזה מאמץ כי "ממילא זה התפקיד של הבחור". זהו, שיש גבול לכל דבר.

מבינה. תודה על הפירוט.כמעין הנובע
רק כן שימו לב,
לבחורה חשוב שישקיעו בה או יחזרו לה/ אחריה.
החיזור לא מתבטא רק בנסיעה של הגבר אליה או בתשלום שלו בשבילה, אבל גם.
ובנוסף, נשמע פה הרבה פעמים מבנים כי הם מתלוננים על התשלום על האוכל והנסיעות. נכון, אני מבינה אתכם מאוד. גם במיוחד שבגילאים כאן ההכנסות לא בשמיים.. אבל, כן חשוב שתשקיעו בבחורה ותתנו מכם לה. זה יפתח את ליבה כלפיכם כי כמה וגם כמובן יועיל לכם להרגיש יותר שייכים לקשר.
זה לאו דווקא חייב להתבטא (ובכלל לא בעיניי) בכסף (להיפך, לדעתי- כאשר החיזור והמאמץ מצד הגבר לא נגרמים או נעשים ע"י גורם כספי בדרך זה מעצים פי כמה את החיזור שלו).

(הציק לי קצת לקרוא זאת שוב ושוב כאן. ראיתי לנכון לכתוב זאת כאן.. נשמע כי אין ברצונכם בכלל להשקיע. אתם עושים זאת כי אתם "חייבים"...)
^^^הרוזן!

לא כי חייבים, ח"ו.

שמחים להשקיע. גם אמר לי פעם אברך מהישיבה, שמי שלא משקיע, לא יצליח להתחבר אליה... נשמע לי נכון.

רק רוצים הדדיות. כמו שההשקעה שלו מתבטאת במעשה, כך גם ההערכה שלה אל ההשקעה לא צריכה להתבטא רק בזה שהיא תעריך או אפילו שתגיד שמעריכה, אלא במעשה... שתבוא לקראתו וגם תיתן מעצמה.

אחרת גם קשה להשקיע.

אכן. בוודאי..כמעין הנובע
אך כמו שכתבתי לותן טל- מרוב שאתם מתלוננים ע"כ זה כבר נותן תחושה לא נעימה, לרצון כבר לא לקבל כלום..

ודעתי לגבי השתדלות הבת- ברורה וצויינה גם בשירשור זה.
אויהרוזן!
עבר עריכה על ידי ניכלשהו בתאריך כ"ז בניסן תשע"ו 02:06
נשמע כמו מעגל קסמים...
הבן מרגיש שהבת לא מספיק העריכה את ההשקעה, אז מאבד את הכוח להשקיע מעצמו. ואז הבת מרגישה שהוא לא מספיק משקיע, או כשכבר כן - אז מתוך כפייה ולא מתוך רצון אמיתי... ואז הבן עוד פחות מרגיש שהשקעתו מוערכת... וחוזר חלילה...

מה צריך לעשות?
אולי להוסיף אמון פנימי.
שכל אחד יתרכז במה שעליו לעשות, ישקיע מעצמו כמה שיכול, ויעריך כמה שיכול את השקעת הצד השני.
ולא ינסה לנחש אם הצד השני מעריך, או למה משקיע, או למה לא משקיע.
מקסימום, לדבר על זה, ואז לדעת מה באמת ההרגשה בצד השני...
בדיוק.כמעין הנובע
אנחנו צריכים לעשות את ההשתדלות שלנו.
לבוא "נקיים" בנפש, להשקיע, להשתדל, לתת (הן במובן הרוחני והן הגשמי) ובעז"ה ה' הטוב בעיניו יעשה ונזכה להקים את ביתנו בקרוב.
בעז"ה.
אמןהרוזן!

(כ"א בעתו ובזמנו)

זה לא קשור ללא להשקיע בכלל. תאמיני לי שהשקעתי סכומייותן טל

כסף גדולים בדייטים - אבל הבנים בהחלט מרגישים שיש בנות שלא יודעות את הגבול... אין להם בעיה להשקיע במידה גם כסף, וגם הרגשה, תשומת לב, מילים טובות ועוד ועוד - להשקיע הרבה מאוד. אבל חשוב להם שהבחורה תבין שזה לא כי "Zה מגיע לה" אלא זה כחלק מהקשר, ושבשלב מסויים גם היא צריכה לשתף פעולה.

תסלחי לי על הבוטות - אבל בחורה שבדייט חמישי עדיין לא תשלוף את הארנק כשהם, נניח, ישבו בבית קפה/מסעדה, וירצו לשלם - יש לה בעיה חברתית דגדולה לדעתי.

וכן, אין מה להתבייש - זה בהחלט קשור גם לזה שבגילאים ובמצבי החיים שבהם רוב מוחלט של האנשים כאן נמצאים, הם לא ממש משופעים בכסף כל הזמן - זה לא בושה. זאת מציאות. והם בכל זאת רוצים להתחתן. זה לא סיבה להפיל עליהם 6-7 דייטים לשלם הכל בעצמם, לשלם על כל הנסיעות בעצמם, והכל בשם "החיזור". זה לא חיזור - זה ניצול. וזה מה שמפריע לבנים רבים, לדעתי.

אנחנו משקיעים ונותנים אבל גם הבחורה צריכה להבין שהיא צריכה להיות מחושבת והגיונית בקטעים האלו. בטח כשהיא יכולה יום לאחר הדייט לזרוק את הבחור לכל הרוחות...

למען האמת - הרבה יותר הגיוני "לחזר" ולהשקיע כלכלית בבחורה, דווקא בעיקר בשלב מאוד מתקדם כששניכם בטוחים בקשר ודי יודעים שהוא מתקדם לשלב הנכון והמלא - אז החיזור הוא יותר מעשי... דווקא בדייטים הראשונים - בסך הכל מדובר בבירורים ראשוניים, בגישושים כדי לבדוק האם זה יוכל להתקדם הלאה. 

לא נעים לי הלגיד אבל יש בנות שמרוששות גברים בדייטים ראשוניים בין אם מתוך מודעות ובין אם מתוך בורות מדהימה.

לסיכום - לא, אני לא מכיר כמעט גברים שלא מוכנים להשקיע בבת. הם רק רוצים קצת איזון. קצת, זה הכל. 

מי הבנות האלה??חלושששש
וואי וואי..איך אתה מגזים!!!

ואם אתה רואה ניצול- למה אתה משתף פעולה והופך למנוצל???
??
לא אמרתי שכולן כאלו.ותן טל

ולא אמרתי שאני בהכרח זה שיצאתי איתן (אולי כן, אולי לא ) - אבל כן יש בנות כאלו. 

לא, לא כולן. ברוך ה'. אבל יש.

לגבי ה"הופך למנוצל" - ובכן, כאן את כבר מנגנת על הקטע הגברי שבו הגבר מודע לכך שסירובים "קשוחים" ממנו עלולים להיתפס רע מאוד...ואל תיתממי, את יודעת בטח על מה אני מדבר...

זה לא קשור לזה שבאיזה שהוא שלב הבחור כנראה אולי יבין שמשהו פה לא הגיוני...

ושוב - אני מאמין שלא מעט בנות בפגישה שלישית-רביעית וכן הלאה, בהחלט יסכימו ואף יציעו בעצמן לבוא לקראת הבחור, שלא לדבר על לשלם בבית קפה אם יושבים וכו'... (@עדן. תוכיח! ) - ככה שהן בסדר גמור.

אבל בחורה שחיה בסרט שעד פגישה שמינית, או עד שהיא רק תרגיש לגמרי לגמרי לגמרי בתוך זה ושהיא ממש "רוצה" אותו - גם אם זה ייקח הרבה דייטים, עד אז הבחור צריך להיות הוא ורק הוא זה שמשקיע בכל ההיבטים (מלבד האיפור של הבת ) - בחורה כזאת, מצטער, היא לא תהיה בשבילי  

ואולי "המנצלת" בודקת אם אתה מסוגל לעמוד על האמת שלךחלושששש
ואתה נכשל שוב שוב באותו מבחן..?
.מצטערת, עוד לא יצא לי להכיר נצלניות דוסיות (לפחות) כאלה ..לא נשמע סביר.

פשוט נורא שזה מה שאתם מרגישים...!
שוב, לא אמרתי לך שיצאתי בהכרח עם מישהי כזאת בעצמי...ותן טל

לך לא יצא. בסדר. זה לא אומר שהן לא קיימות..

אבל בואי נעצור כאן את זה, סבבה?

והרבה דברים נוראיים יש בעולם.

אל תדאגי, יש הרבה דברים אחרים יותר מעצבנים שבנים מרגישים "בגלל" בנות, אבל אני באמת לא הולך לפתוח את זה כאן, אחרת אפשר לצרף אותך לפורום "ברוך" של הבנים, ונסגור עניין .

אוקי, סיקרנת אותי מאוד מאוד.כמעין הנובע
ומדוע שלא תשתף אותנו?
הרי בזכות שיתופים אלו נוכל לעבוד על עצמינו.
ואני אשמח לכך, מאוד.
כי יש דברים שנשארים בפורום של הבנים ותן טל

יש דברים שבנים שומרים לעצמם מסיבות כאלו ואחרות, מוצדקות בשבילם.

לעבוד על עצמינו כולנו עושים עם ובלי קשר לזה שאומרים/לא אומרים לנו על מה הצד השני מתעצבן

יהיה בסדר, בעזרת ה'...

לא אמרתי שאין ברצונכם להשקיע,כמעין הנובע
ציינתי כי מזוית ראייה שלי נראה כי אתם מתלוננים על עניין זה רבות וזה כבר יוצר הרגשה מגעילה.
מבחינתי לפחות.
(מבחינת- לא רוצים? לא צריך. אל תשקיעו ואל תשלמו כלום.
ואני מבינה ויודעת שזו לא הכוונה מלכתחילה אך כךזף זה מרגיש ונשמע..).

לגבי פיסקה 5- ספציפית בעניין הזה חשוב לי במידה מסויימת לחדד-
יש להבדיל בין דייטים ראשונים, דייטים מתקדמים במעט (לאחר הדייטים הראשונים) ודייטים מאוד מתקדמים.
בדייטים הראשונים- אכן, שניכם רק בודקים אם יש כאן שותפות או התאמה כלשהי ע"מ לפתח ולקדם את הקשר. בזמן כזה- מידת החיזור אכן צריכה להיות במידה מה פחותה.
אך לאחר שביררתם שאכן נראה אופציה לקשר (דייטים מתקדמים במעט), אכן ראוי לפתח ולהעצים במידה מה את החיזור.
החיזור הוא עניין בפני עצמו ובעל חשיבות גדולה. חשוב (!) להשקיע בו כי הוא יכול לקדם ולהביא את הקשר לרמות נפלאות אשר היו יכולים לא לקרות בלעדיו..
לכן, אין להשקיע רק בדייטים מתקדמים מאוד ואין כזה דבר לדעתי. החיזור עצמו מוביל לדייטים מתקדמים מאוד. הוא מהווה חלק מהתהליך וההגעה למצב זה.

ואיך ניתן בדייטים ראשונים לרושש כ"כ גבר??

או...תתפלאי איך...חחח (לגבי השורה האחרונה שלך)ותן טל

אבל אני לא אתחיל לדבר עכשיו על זה. חחחחח

(חוץ מזה שכן הגזמתיקצת במילה "לרושש" - אל אני מניח שהצלחת להבין בגדול את המשמעות האמיתית שניסיתי להעביר)

אם זאת ההרגשה שלך אני לא יכול להתווכח עם הרגשה, אני רק אעיר שאולי זה פשוט נראה כך כי פשוט זה פורום שבו פורקים - אז עיקר מה שאת רואה זה הפריקות בנושא הזה ולא את כל המוני המקרים שזה עובר בלי בעיה מצד הגברים... הכל צריך להיות בפרופורציות, כן? יש תלנות בנושא הזה אבל יש בעוד המון נושאים, ובכל מקרה מספר התלונות לא מתחיל להתקרב אפילו למספר הפעמים שהכל סבבה...

זה מזכיר לי את זאת שבפורום נשואים טריים אומרת שלפי כל השרשורים על הקשיים היא כבר מתחילה לפחד שבשביל מה בכלל להתחתן, ושהכל נראה נורא כל כך לפי מה שהולך שם בפורום...  

לגבי רמת החיזור ברמות הדייטים השונות - נראה לי שהשלב השני שאת הגדרת הוא השלב שגם אני בעצמי הגדרתי כשלב שבו ראוי להשקיע יותר - נראה לי שמה שאת מגדירה כדייטים מאוד מתקדמים זה למעשה בשלבים האחרונים לפני האירוסין...ואני לא דיברתי על השלב הזה אלא על עוד קודם, שהגבר עוד צריך לגרום לכ שהבחורה "סופית" תינעל על ליבו ככה שלא נראה לי שיש לנו חילוק בזה.

אכן, כל דבר יש לקחת בפרופורציה.כמעין הנובע
לגבי ההשוואה שהבאת בדוגמה-
זה לא אותו עניין בעיני.
לפי הדוגמה שהבאת- מדובר על נישואין באופן כללי עם קשיים לכאן ולכאן.
בענייננו- מדובר על צד מין אחד. וכך זה מתפרש לעיתים (באופן פחות פרופורציונאלי) ע"י המין השני (מתוך הבדלים ושינויים וכו').

ואכן, דעותינו בעניין זה נראות שוות (רק יש לשים לב כיצד מציגים אותן).
הכוונה היא:ותן טל

שכאן את רואה ריכוז גבוה יחסית של תלונות, כי זה פשוט המקום של זה.

זה ממש לא אומר ש"כולנו" "כל הזמן" "מתלוננים" על זה ו"לא רוצים" להשקיע. זה ממש ממש לא נכון וזה שהשרשורים בנושא גרמו לך להרגיש ככה זה די חבל, למען האמת. (למרות שאני לא באמת דואג לך. אני יודע שאת אינטליגנטית

כן? מי סיפר לך?כמעין הנובע

אממ זה גרם לי קצת האמת, אבל מניחה לאותו רגע נתון ותו לא.
כמובן כמובן שלא כל גבר שאצא איתו אחשוב עליו כך (חלילה, כך בוודאי א"א להקים זוגיות).

וזהו.
אנו ניתן את שלנו, נשקיע, נעשה השתדלות, ובעז"ה זה יהיה הבא/ה שנצא איתו/ה.
בעז"ה.
דרך אגב,כמעין הנובע
טוב שפתחת זאת כאן.
מודעות לכל דבר (אפילו הכי קטן) שיכול לפגוע בצורה כזו או אחרת בבן הזוג היא חשובה וקריטית.
ותן טלאחרונה

המציאות הוירטואלית בפורום סיפרה ותן טל

ומעולה שלא תחשבי ככה על כל אחד שתצאי איתו

ונכון. אנחנו צריכים לעשות את ההשתדלות, להיות טובים - ומה שמכין לנו ה', יהיה. 

הוא לא חייבאהבה בתענוגים
אבל יהיו מספיק שיעשו את זה מרצון, ובלי להרגיש חייבים... אז בשביל מה לך להכניס את עצמך מראש עם מישהו שדורש ממך לחזר אחריו כשאת בכלל לא שם עדיין?
יש הרבה דגים בים. ויש... (ואני חושבת שאם תחשבי על זה לעומק, תראי שזה לא נובע ממקום של "מרימה את האף" אלא ממקום אמיתי...)
אני לא מבינה למה את מפרשת את ההגעה אליו אחרי פגישה- שתייםחלושששש
כחיזור.
בסה"כ התנהגות מנומסת, מתחשבת ואנושית..
.ומי דרש?
מן הראוי שבאופן כללי אדם לא יהיה במקום מצפה לקבל...אף אחד מכם עדיין חא חייב שום דבר לשני...
ומי אמר שיהיו מספיק פעמים?
רוב הקשרים מסתיימים לפני פגישה שלישית- רביעית...

באופן אישי ,דווקא בתחילת קשר אני מעדיפה מקום נייטרלי, לא אצלו ולא אצלי..אבל כל אחת ואחד ינהגו לפי מה שנוח להם...
(בגלל המוסכמה שדרכו לחזר וכו הוא כבר מגיע בפגישות הראשונות למרות שהוא ממש לא יודע אם בכלל מעוניין בה..לא מספיק?)..
אני אגיד לך למהאהבה בתענוגים
כי אני מפרשת כל השקעה כחיזור... הוא באמת באמת לא חייב. אבל אם הוא לא יבוא, איך ניפגש? כי אני בטוח לא אבוא עד אליו כשאני לא מעוניינת. אני לא פמיניסטית ולא נואשת.
(אגב, בגלל זה אני מעדיפה שלא לצאת עם מישהו שהוא מידי רחוק ממני... לא רוצה שזה יקשה עליו)

התייחסתי לאמירה של ה"הגיע הזמן שהיא תטריח את עצמה" היא מריחה לי כמו אמירה דורשת... (וקצת עצבנית... כאילו עד עכשיו היא היתה חייבת אבל הייתי לארג')

(וזה לא נכון שרוב הקשרים מסתיימים לפני פגישה שלישית רביעית עובדתית )

אני מבינה את ההגיון שלך לגבי תחילת הקשר, ואולי גם מסכימה איתו באיזושהי מידה

ובכ"ז בינתיים כולם רצו לבוא עד אלי כשהצעתי להם לבוא קצת לקראתם (בדייט ראשון, ושלא נדבר על דייטים יותר מתקדמים) ואני לא אפריע להם לחזר, זה בריא לשנינו
אני לא מסכימה איתך..חלושששש
אני חושבת שאת כל החיזורים האלה והמשחקים והלחפש להרגיש צריך לשמור כמה שניתן למי שמתחתנים איתו..יש מקום להיות להיות יותר תכליתיים בקשרים האלה, סתם בזבוז כוחות נפש לשני הצדדים. .נכון, אנחנונלא רובוטים וצ, אבל טוב למנן במידה הראויה. . מבחינתי כל עוד לא עמדתי איתו תחת החופה הוא לא שלי ואני לא שלו ובהתאם לכך להתנהג..
מי יודע מי הוא הבעל שלך ומי אישתונשל המדוייט שלך...?

אם הוא ( המיועד שלי)היה שומע אותי הייתי אומרת לו שישמור על הכוחות שלו כמה שניתן עבורי וכמובן אני עבורו. . ( וממש לא הייתי מחבבת את מי שגורמת לו לחזר אחריה מדי...חחח. )
את לא חייבת להסכים...אהבה בתענוגים
אני אחשוב על הדברים שלך... כרגע אני עדיין חושבת שחיזור מתחיל בחיפוש עצמו, ולא רק במציאה

אבל זכותך לחשוב אחרת, וגם לא לחבב אותי
זה בכלל לא קשור ל"חיזור" אלא לנימוסים בסיסיים.ותן טל

בחורים משקיעים המון הן בנסיעות וה כספית - ומן הנימוס שגם הבחורה תשתתף בזה אחרי פעם-פעמיים, גג שלוש. זה בכלל לא קשור ל"חיזור". שני הצדדים מעוניינים בקשר בנתיים, אפילו רק כדי "לבדוק". אם הבחורה לא מעוניינת בקשר אז מה היא עושה איתו? שתחתוך וזהו. ואם היא כן מעוניינת להמשיך לבדוק, אז בבקשה, שלא תפיל על הצד השני את כל נטל התשלום והזמן והמרחק וכן הלאה.

א. לא הייתי מתייחס לשום דבר כהלכה למשה מסיניעוד סתם אחד

מלבד הלכה למשה מסיני, כמובן. 

ב. did it occur to you שגם לגבר יש מה לעשות בחיים, ושגם הוא לא תמיד בטוח שהוא מעוניין? חוסר השקעה מצד הגברת עשוי להיתרגם גם אצלו כסיבה לחתוך... 

אבל מה שעושה לך טוב

זה עניין של סידרי עדיפויות...אהבה בתענוגים
ברור לי שגם לו יש מה לעשות בחיים (גם לי, אגב)... השאלה היא כמה אני מעניינת אותו.
אם הוא לא בעניין, שילך אף אחד לא מפריע לו. אני לא מחפשת מישהו שהוא לא בעניין שלי כמובן.

ואם החוסר השקעה מצד הגברת עשוי להיתרגם גם אצלו כסיבה לחתוך- שיחתוך...
(היא לא צריכה לעשות דברים כשהיא עוד לא מתחברת אליהם)

ואגב, בינתיים לאף אחד זה לא הפריע (וכשזה מתקדם גם מבחינתה, היא כבר מציעה את זה באופן טבעי)
ואם זה היה מפריע למישהו, אני יודעת שהוא לא היה מתאים לי מהרבה בחינות. אולי במיוחד כי הוא חושב שאני חייבת לו...

תודה גם אתה...
למה הגברת לא צריכה לעשות דברים כשהיא עוד לא מתחברתותן טל

אליהם והגבר בהכרח כן צריך?

את יודעת - קשר לא נוצר מהאוויר. זה לא שהגבר כבר מאוהב מעל כל הראש בבחורה הזאת ומוכן להתאבד בשבילה - זה המציאות שאת בערך מתארת ושאז באמת הגבר י-ר-צ-ה לחזר כל עוד נשמתו בו, דוגמת רומיאו ויוליה. זאת ל-א המציאות כאן - מדובר בשני זרים שנפגשים כדי להכיר אחד את השנייה, דייטים ממש, בלי היכרות קודם - ואם האישה לא תראה התעניינות ונכונות לעזור לקשר - למה שהגבר כן יראה נכונות כזאת? זה פשוט, סליחה על המילה, מטומטם. הגבר אמור לבזבז את זמנו ולהשקיע ע אף שהוא עדיין לא מעוניין, ואילו הגברת לא?

כאמור - לא מדובר כאן שהוא יצא איתה לאחר שהכיר אותה כבר רבות וממש ממש ממש מעוניין בה. אלא על מקום שיש הרבה יותר הדדיות.

ואם חוסר השקעה אצל הבחור עשוי להיתרגם אצל הגברת כ"חוסר חיזור" - אז שתחתוך...בערך אותה אמירה שאת אמרת רק הפוך... אז מה יצא מזה?

בנות צריכות לצאת מהסרט ההוליוודי שהן חיות בו. שיטת הפגישות של הדייטים אינה דומה לשיטות פגישות אחרות. צאו מזה!

ואולי בין היתר גם זה אחת הסיבות לריבוי הרווקות המאוחרת - הרמת האף יותר מידי...

הייתי רוצה פעם לערוך מחקר מקיף בעניין בציבור הדתי לאומי על גווניו השונות, ולאחר מכן בכלל הציבור בישראל - לבדוק באופן מדעי מי יותר חותך, באילו שלבים של הקשר, ועל אילו סיבות. יש לי חשד מאוד מאוד מאוד חזק שמין היפה הוא זה שחותך יותר.

לא ראיתי סרטים הוליוודים פשוט לא אוהבת סרטים...אהבה בתענוגים
וכבר אמרתי, לא ממשיכה להתווכח.
את לא צריכה לראות סרטים כדי להיות שקועה בהם. ואת לא חייבתותן טל

לקרוא או להתווכח. אני כותב את הדברים בשביל עצמי ובשביל הקוראים והקוראות האחרים והאחרות.

כמה מירמור..הפי
מירמור? ממש לא. ההיפך - אני אומר לה שאני לא כותב את זהותן טל

בשבילה אלא בשביל אחרים, כדי שתבין למה אני ממשיך לכתוב על אף שהיא לא רוצה להגיב.

אני לא כותב את זה רק בשבילה, זאת הייתה הכוונה. ממש לא ממורמר או משהו. 

כן אבל יש דרך להגיבהפי
ואם זה לא בשבילה אז למה אתה עונה להודעות שלה.
אפשר לחשוב מה היא אמרה אתה לא יכול לדעת מה הסיבה שהיא חושבת ככה זה לא שהיא אמרה עכשיו דבר אסורר והיא תשים לבב המליצהה הרגת אותה..
אמרתי שזה לא בשביל להעליב ונועד להעביר עמדה ודעהותן טל

ואני עונה להודעות כי זה פורום וכי זה מה שעושים בפורום. אם הייתי רוצה לדבר איתה אישית הרי הייתי יכול לעשות את זה בפרטי נגיד... בפורום כותבים לא רק בשביל הצד השני אלא בשביל כל הקוראים, ואז גם הם יכולים להצטרף לדיון.

במחילה, לא "הרגתי" אף אחד - היא הביעה את העמדה שלה, אני חושב שהיא טועה וכותב את העמדה שלי - אסור? זה מה שעושים בפורומים. לה מותר להביע את עמדתה, וגם לי מותר. וגם לך, אגב. היא ממליצה משהו אחד, ואני ממליץ משהו הפוך. נראה לי לגיטימי בהחלט. 

תקרא את ההודעות שכתבת לה..הפי
תהיה בריא
אמן. גם את. ואכן קראתי.ותן טל

אני חריף, אני לא אומר שלא, אבל אני מביע עמדה. אני לא מנסה להעליב בכוח או לפגוע. ואם נפגעה, כבר ביקשתי סליחה. בדיוק כמו שברור לי שהיא בדעותיה לא מנסה לפגוע בי

וכאמור - אמן על התהיה בריא, ותהיי בריאה גם את  

אמןהפי
אני רוצה לשאול אותך שאלה שמסקרנת אותיתפוח יונתן
האם קרה לך אי פעם שהיית מאוד מעוניינת במישהו בזמן שהוא עדיין לא להוט אלא רק מוכן לתת צ'אנס?
זאת שאלה אישיתאהבה בתענוגים
שאין לי בעיה לענות לך עליה באישי...

אבל אשמח לדעת מה אתה מנסה לבדוק בשאלה שלך, כי היא נשמעת שאלה שאלה
סבבה, הייתי צריך אולי לכתוב ישר למה אני שואלתפוח יונתן
כי אם לא היה לך מקרה כזה, זה יכול להסביר למה את חושבת כך. לפי דעתי, הגישה שלך היא מקרה פרטי מתוך 2 אפשרויות שיכולות לקרות, כשהשניה היא הפוכה: בת מעוניינת בבן, מחזרת אחריו, מנסה לגרום לכך שהיא תמצא חן בעיניו ונותנת לו את כל הזמן שהוא צריך בשביל לפתח אצלו רגשות כלפיה גם. במילים אחרות, מי שמעוניינת בבחור מסויים כנראה שתהיה מוכנה להשקיע ולהשתדל ככל יכולתה בשביל להגיע להתעניינות הדדית, כי אחרת היא עלולה לאבד אותו.
שני דבריםאהבה בתענוגים
אף פעם לא הייתי מעוניינת בבחור על ההתחלה. (אולי כי אני בת ואומרים שלבנות לוקח יותר זמן לעומת בנים שנמשכים ואח"כ הכל קל להם יותר. וחתיכים לא מרשימים אותי בד"כ... אז יוצא שלפני שיוצא להכיר יותר לעומק, באמת עוד לא מגיע עניין).

דבר שני, אני לא חושבת שהפיתרון לאחת שרוצה שגבר יהיה מעוניין בה, זה לחזר אחריו ולהשקיע בקשר (שוב, אני לוקחת כל השקעה כחיזור), אולי אפילו ההפך, היא צריכה לתת לו להשקיע... כי ההשקעה עושה משהו.

לא קרה שהייתי מעוניינת במישהו כשהוא עוד לא מעוניין.
ואולי כי חלק מהעניין (חלק קטן אמנם, אבל עדיין) תלוי בעניין שלו. אין לי שום עניין במישהו שאני לא מעניינת אותו.

(אני לא מתכוונת להכיר מישהו מפה, אז גם אומר בכנות, יש מספיק אחרים שאני מעניינת אותם, אז אם תיכנס לנעלים יהיה יותר קל להבין, שבשביל מישהי שלא מחפשת אתגרים בכיוון הזה, אין שום סיבה שהיא תימשך דווקא למי שהיא לא מעניינת אותו )

אני לא מרגישה מיוחדת בשום דבר, ולכן אני לא חושבת שזו "הוראה" סובייקטיבית.
ככה נראה לי שכדאי לנהוג. ומי שלא מסכים, לא חייב.
אני לא מבין משהוהרוזן!
את מצפה שהוא "יהיה בעניין" לפנייך כי הוא גבר?
סליחה שאני שואל כך... ככה זה נשמע, קצת...
אני לא יודע מה בדיוק העמדה הנפשיתהרוזן!
שממנה כתבת.
אבל איך שזה נשמע, זה מאוד-מאוד דורש מהצד השני, ומאוד-מאוד לא מעריך, לא נותן בחזרה.
מבינה את כוונתי?
אתם מחפשים זוגיות, לא?כמעין הנובע
גם היא יכולה לחשוב על מקום.
בכמה דייטים הראשונים- אכן טוב שאתה בחרת. מכאן- גם היא יכולה.
וכמובן, אין זה ראוי שרק אתה תסע אליה.

צריך שניים לזוגיות..
בעיניי אכן עדיף לגווןריבוזום

כמובן לא נורא לחזור שוב לאותו מקום אחרי שעבר זמן (ובעצם לא נורא בכל מקרה, גם רצוף. רק פחות מומלץ לדעתי).

לגבי מה שאמרת על האזור: לדעתי כשנפגשים קרוב אליה הגיוני שהיא תמצא מקום וכשנפגשים לידך שאתה תמצא. כמובן, אם לשני יש רעיון מוצלח - מה טוב. או שתחשבו שניכם ביחד.

יותר חשוב מלגוון במקום זה לגוון במה שעושים ביחדובצאתי
נשמע מענייןביינשון

תוכל לפרט? להדגים? איך מגוונים במה שעושים יחד?

אני לא מתכוון ל"רשימת עשרת הדברים הכי הזויים שאפשר לעשות בדייט", אלא לדברים בגדר הנורמליים שאפשר לגוון בהם. (אפילו שזה קצת סוטה מהנושא..)

ותודה רבה לכל המגיבים והמעשירים מנסיונם

תכלסביינשון

ותכל'ס- כמה יצא לכם לחזור על אותו מקום ברציפות/ לאחר זמן? באיזה שלב?

הייתי שמח לשמוע קצת תכל'ס בקצרה מעבר לדיונים הנרחבים שכמובן גם כן תורמים.חיוך

יצא לי באותם מקומות...הרוזן!
או לפחות, באותו אזור. נראה לי שמותר בהחלט...
אבל - למה שלא, פשוט, תשאל אותה?
חסר לך מקומות לצאת? בשביל זה יש פורום לנ"וה-מיוחד

זאת אחת המטרות העיקריות של הפורום הזה. לי באופן אישי מאוד עזרו, תודה XXXXXX (לא נחשוף ניקים)

מה מחבר אתכם?intuscrepidam

אשמח לשמוע מה גורם לכם להתחבר לצד השני?

וכנ"ל לגבי חברים / חברות.

פעילות משותפת, תחומים משותפיםארץ השוקולד
שיח טוב שזה הרבה פעמים תלוי
הקשבהadvfb

כשאני מקשיב למישהו ביחס לעולמו הפנימי, מה שמעניין ומעסיק אותו אני מרגיש שאני פותח צוהר לעולם שלו.

וכן, להיפך, שמישהו מקשיב לי וממוקד בי ובעולם שלי, אני מרגיש שהוא מתחבר אלי.

במקרים שתחומי העניין הם שונים אז העניין יותר בולט. כשאיש מקשיב לרעהו בצורה אקטיבית בנושא שאין לו בו יד ורגל, זה יכול לעורר חיבור גדול.

עין טובה ואהבת החייםהרמוניהאחרונה
מקום של תורהשירגול
שלום אני מתעניינת לשמוע על מקומות עם קהילה תורנית שמתאימה לזוג צעיר. מקום שיש בו נגיד כולל( במקום ישיבה).

לא מקומות גדולים כמו עיר.

אולי גבעת שמואל?תפוחית 1
אולי תשאלי פהadvfbאחרונה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני מעדיף איזה אוגית ירוקה כזאתelicoאחרונה
אני לא אוהב את זה בכללמשה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

גדולות? זה פרופורציונאלי...elico

לגודל שלו.

וסליחה, אבל, אולי בוגרות יותר?

הוא דיבר על בשלותמבולבלת מאדדדד

ולכן דיברתי על זה ולא על בוגרות. 

הוא כתב שהתחיל לצאת לדייטים לפני חצי שנה. מי ישמע כמה גדול הוא יכול להיות... לא בקטע רע, אבל לכן אמרתי גם על בחורות יותר גדולות. בדרך כלל זה גורם להיות יותר בשלים.

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

בקשה קטנהintuscrepidam
האם אפשר בבקשה דוגמאות שלדעתך בנות חותכות בגללן למרות שהיה נחמד כפי שתיאר הבחור?
קרה לילגיטימי?

בגלל הגיינה לקויה.

משאר הבחינות היה די סבבה, אבל ממש התביישתי להיות לידו. דיברתי עם מי ששידך, לא אמרתי בפירוש מה הפריע לי, והוא שכנע אותי לצאת פעם שנייה. קיוויתי שהיה משהו חריג באותו היום, אבל מסתבר שלא היה.

לגיטימיintuscrepidam
אשמח לדוגמאות נוספות. הרושם שלי ושל רבים מחבריי שהרבה התאמות מעולות נפסלו לשווא.
מסכימהמבולבלת מאדדדדאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה

אולי יעניין אותך