הפסקת הנקה כדי להכנס להריוןיהודית123

בס"ד

שלום לכולן.

אני מניקה תינוק בן חצי שנה בערך הנקה מלאה. בזמן האחרון אני חושבת המון על כניסה להריון אך בשביל זה עליי להפסיק להניק. אם כי אני יודעת שיש שאומרות שהנקה לא מונעת הריון, כנראה שאצלי כן.

בכל מקרה, נאמר והחלטתי להפסיק להניק..איך עושים את זה??

הבנתי שלא בבת אחת.. אז איך אדע כמה???

ואחרי שאשלב לו מטרנה או משהו תוך כמה זמן אני אמורה לקבל מחזור והביוץ יסתדר??

תעשו לי סדר בבקשה!!!!

לדעתי- לא מפסיקים הנקה בשביל הריוןאורי8
סליחה על הנחרצות אך למיטב ידיעתי זו גם הדעה ההלכתית, בוודאי לתינוק כ"כ צעיר, אלא אם כן את בגיל מבוגר וצריכה להספיק כי השעון הביולוגי מתקתק, אני חושבת שאם זה לא המצב עדיף לתת לתינוק עוד תקופת הנקה ההמלצה היא להניק עד גיל שנה לפחות, אם זה אפשרי כמובן ואם לך נעים עם זה, אך רצון להכנס להריון הוא לא סיבה להפסקת הנקה בגיל חצי שנה
התיעצנויהודית123

התיעצנו עם הרב של בעלי והוא נתן את ברכתו..

ממליצה על דיקור סיניאמא_מאושרת
הייתי בדיוק במצב שלך, ואחרי דיקור קיבלתי למרות הנקה מלאה..
ובאותו חודש ב"ה קיבלתי שני פסים בבדיקה.
שווה לנסות..
הרב התיר להפסיק הנקה בגיל חצי שנה בשביל הריון ???בת 30

מצטערת אבל זה צורם לי.

כל אחד והרב שלו, אבל רק שתדעי שהבן איש חי פוסק שאסור להפסיק לפני גיל שנתיים אא"כ יש סיבה.

תראי, תעשו בטוב בעיניכם, אבל נראה לי שכדאי לך לקרוא עוד קצת על נושא ההנקה לפני שאת מפסיקה.

חצי שנה זה גיל מאוד צעיר להפסיק. בגיל הזה ההנקה נותנת תזונה מצוינת, הגנה טובה מאוד למחלות רבות, ביניהן מחלות בדרכי הנשימה, דלקות אזניים ועוד.שלא לדבר על המקום הרגשי והנפשי של הילד.

סליחה שאני מתפרצת לך ככה.ואולי זה לא לענין,

אבל אני נכנסתי להריון תוך כדי הנקה 7 חודשים אחרי לידה. לא שלא שמחתי מההריון, אבל התבאסתי מהפסקת ההנקה, אחרי שהנקתי עוד 4 חודשים בהריון עצמו.

חודש אחרי שהפסקתי להניק היו לנו שתי נסיעות למיון, באמבולנס עם מסכת חמצן, ואשפוז של כמעט שבוע, עם אנטיביוטיקה וסטרואידים לילדה בת שנה. וברור לי שההנקה נתנה לה הגנה למערכת הנשימה, וברגע שההנקה הפסיקה- מערכת החיסון נשארה חשופה.

מאז למדתי עוד קצת על ההנקה והבנתי שאם יש לי מתנה טובה כזו להעניק לילדה שלי אני לא אפסיק אותה מרצוני . לפני שחושבים על ילד שעוד לא נולד- חושבים על הילד הקיים.

זו בכל אופן החוויה שלי, והדעה שלי.

וסליחה אם זה בוטה מדי.

שיהיה לכם בהצלחה.

בלי להיכנס לדיונכן,ד.

אבל מסופקני אם יש ראיה מהבן-איש-חי, בגלל התנאים השונים של תזונה ללא הנקה בימיו.

[אם כי ברור שבלי קשר לשאלה הספציפית, בגילאים המתאימים אין כמו ה"אוכל" הזה]

הוא כותב שע"פ תורת הסוד ילד אמור לינוק עד גיל שנתייםבת 30

ולכן לא "מתעסקים" עם הפסקת הנקה ללא סיבה.

גם אם יש היום מטרנה- היא לא תחליף מושלם לחלב אם וראיתי תינוקות שסבלו, הן והאמהות שלהן כשהפסיקו הנקה בגיל כ"כ צעיר.

מעבר לזה אני לא רוצה לדון בענין. שכל אחת תעשה כרצונה.

כתבתי מה שכתבתי מתוך תחושה שלא מספיק מבינים את המשמעות של ההנקה.

לגבי החשיבות,ד.

אכן זה ברור.

לגבי הוראה למעשה עפ"י תורת-הסוד, מי שלא פוסק עפ"י שיטה זו, אינו נוהג הלכה-למעשה עפ"י הסוד בדברים שלא מובאים מפורש כהלכה.

לגבי ההקשר שכאן, החשיבות בלידת ילדים אינה פחותה מחשיבות ההנקה. על כן, צריך לראות כל מקרה לגופו.

והחשיבות בהענקת ההנקה לילד קיים אינה פחותה מלידת עוד ילדבת 30

אני לא נגד לידות נוספות, אתה יודע...

אני פשוט חושבת שיש לפעמים בציבור, גם אצל זוגות צעירים מעין לחץ חברתי לעוד ילד ועוד ילד. והגם שזה לחץ חיובי באופן עקרוני- לפעמים הוא עלול לשבש את הדרך הטבעית שבה העולם נוהג, ושבה ה' ברא אותנו. והדרך הטבעית היא להמשיך להניק תינוק בן חצי שנה עד לגיל שבו ההנקה פחות קריטית עבורו או עד שיש הריון נוסף . זה לא טבעי להפסיק הנקה בשביל הריון נוסף.

תראה, אלו תחושותי וזו דעתי.

אני אישית בחיים לא הייתי מעלה על דעתי להפסיק הנקה בגיל כזה בשביל הריון.

אני ראיתי איך הנקה בגיל שנה ותשעה חודשים היתה מאוד משמעותית עבור הילדה שלי בזמן שחזרתי מאשפוז של יומיים אחרי איזה ניתוח. הנקה היא אינה דבר שאפשר לבטל אותו ויותר מזה- צריך להיזהר איתו.

כמובן שכל אחת תעשה כראות עיניה ובע"ה כל ילדינו יגדלו להיות אנשים שמחים ובריאים בגופם ובנפשם.

רק כדאי שיותר אמהות יהיו מודעות לכמה ההנקה משפיעה על הדברים האלה, ועד כמה יש לזה השלכות.

כדאי לשמוע את השיעור של הרבנית דינה ראפ בנושא ב"ערוץ מאיר".

אני מסכים עם כל מה שכתבת.ד.

[חוץ מה"שיעור" שלא שמעתי, ואני מכיר אותו מהחיים..]

והאמת, שגם אני לא שמעתי מעולם על הפסקת הנקה מכוונת לצורך הריון, אלא בד"כ הסדר הוא הפוך - כשמגיע הריון, ממילא ההנקה מתמעטת/נפסקת.

ובאופן טבעי כזה, סביר לגמרי שאחרי כשנה וחצי או פחות, כבר יהיה ילד נוסף.

הדגש היה על איזון-הערכים, ולא בגלל גישתך. כלומר, לאפוקי מכאלה, שלא ממקורות שלנו, שמדגישים הנקה, אבל ילדים זה לא בדיוק האישו שלהם...

וגם, בעקבות זה, הנחה שמן הסתם מי שהמליץ כך, היה מודע לנסיבות הספציפיות של השואלים הללו ולרצונותיהם העמוקים.

^^^ מסכימה עם כל מילה שלך.ירושלמית טרייה

אישית אני לא מבינה איך יש כח להיות בהריון עם תינוק בן חצי שנה, אבל יש בנות הרבה יותר חזקות ממני ב"ה.

מעבר לזה, גם לי נראה שצריך לחשוב טוב טוב. כי באמת לפעמים זה לחץ חברתי. לא במודע, אלא שכולם ככה אז חושבים שחייבים ילד שני תוך שנה וחצי. אם אין איזה סיבה ממשית להילחץ, ולא רוצים דווקא עשרים ילדים, אז ממש חבל למנוע מהילד דבר טוב כל כך.

במיוחד שהפותחת מניקה הנקה מלאה, אז זה עלול להיות תהליך קשה מאד גם מעבר לפן הבריאותי.

חשוב גם לאמא להתאושש ולהשלים חוסרים תזונתיים, חשוב גם לבריאות הילד הבא שיהיה בעז"ה.

החכמת גם אותי..רק אמונהאחרונה

אני מפסיקה בבת אחת..א..א..
שמה עלי כרוב, מקלחות חמימות על המקום, כמה ימים המקום רגיש אבל עובר. רק זהירות עם העלי כרוב בפעם האחרונה שהפסקתי להניק, נשארתי איתם הרבה זמן והרגשתי שאני בעצמי מתייבשת...
. אחרי שהחלב מתייבש לגמרי לוקח לי חודשים עד שהמחזור הראשון מגיע.
כי ההנקה מונעת לי לגמרי
אני מפסיקה קודם את ההנקה בלילההרפו ודעו...
ובהמשך את ההנקה של היום.
תתכונני נפשית שזה יכול להיות קשה!!!! אבל חשוב להיות עיקביים כדי לא לשגע אותו..
בהצלחה!!
רגיש??זה סיוווטטט!! ולפותחת- בבקשה תקראי!!מעין אהבה
נאלצתי להפסיק בבת אחת בגלל דימום וסכנה להריון והכאבי גודש היו יסורי תופת בכיתי 2לילות שלמים וזה כאב בטרוף כמה ימים.

בחיים לא ממליצה להםסיק בבת אחת. גם לתינוק זה די טראומתי.

ולפותחת-.
אפשר לתת לך כיוון מחשבה אחר?

גם לי יש תינוק בן 7 חודשים.הנקה מלאה .בינתיים בלי מחזור. וגם אני ממש ממש רוצה הריון נוסף.
כותבת כדי שתדעי שאני מבינה את הדחף הפנימי הזה.

אבל
בראיה אמונית להפסיק הנקה בגלל זה מרגיש לי טעות.
ה' יכל לשלוח לך הריון גם ככה.
זאת לא השתדלות חיובית בעיני. זה לקחת משהו מילד שכבר חי וקיים. משהו שחשוב לו פיזית ונפשית.
ואם תפסיקי ולא תכנסי מהר להריון? עד שנה של נסיונות זה זמן סביר כדי להפקד.
מי אמר לך מה ה' רוצה ממך?
להפסיק זה לנסות לשלוט בכח במציאות כאילו היא בידיים שלך.
לעשות השתדלות את עושה בזה שאת לא מונעת.
ואין לך דרך לדעת בוודאות שההנקה לא מונעת אצלך.
גם אם היית מקבלת מחזור לא בטוח שהיית נפקדת.
ואפשר להפקד גם לפני קבלת וסת,בביוץ הראשון. אז אולי זה יקרה החודש? אינך נביאה.

וגם אם את נורא רוצה לעשות משהו מעשי- למה להפסיק לגמרי????
הוא בן חצי שנה, תתחילי לתת לו לאכול מוצקים. לאט לאט זה יכל להפחית הנקות. וזה בעצמו יכל להביא מחזור.
וגם אפשר לשלב תמ''ל, נגיד בלילה וזה עדיף מלהפסיק לחלוטין.

תחשבי עם עצמך נשמה אם זה באמת מדוייק ורצוי בעיני ה'.

ושוב...גם אני ממש רוצה הריון.ועדיין...
תאמיני שה' ישלח מתי שצריך.
^^ בפרט שהנקה שמונעת זה בעיקר בחצי השנה הראשון ולאט לאט יורדaima

מנסיון אישיאנונימי (2)
אחרי הילד הראשון התלבטתי אם להפסיק להניק, בסוף הפסקתי שהיה בן שנה ו4, נכנסתי להריון רק שהיה בן שנתיים.
ובילד השני, שלא תכננתי להפסיק, נכנסתי כשהיה בן שנה, וונאלצתי להפסיק.
אנחנו לא עושים חשבונות של ה' בטח אם זה על חשבון ילדינו.
(אלא אם כן, את בגיל מבוגר...ובהתייעצות)
רוצה להגיבl666

יכול להיות שהנקה מלאה מונעת לך אבל ברגע שתתחילי טעימות היא כבר לא תמנע - אצלי זה ככה ולעוד נשים.

לא נראה לי שזה מאוד קריטי להיכנס להריון דווקא חצי שנה אחרי לידה ולא שנה אחרי לידה.

אם את נכנסת להריון עכשיו זה הפרש של שנה ושלושה חודשים. וזה קשה. כי יש לך שני תינוקות בבית.

ובמהלך הריון תצטרכי להרים כל הזמן את הראשון ולקום בלילה ולרדוף אחריו עם בטן ואחר כך עם מנשא. ולסחוף עגלת תאומים. וכל יציאה מהבית תהיה אתגר. ואם לא תצליחי לסנכרן אותם אז בקושי תשני אחרי לידה בכלל.

אני חושבת שאם גוף שלך היה מוכן להריון אז היית מקבלת ווסת גם בהנקה. ואם לא אז זה סימן שצריך לנוח קצת.

אם זה מעניין אותך,בלדרית
http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3687835,00.html

אני לא הייתי מפסיקה, הייתי מחכה מעט עד שיגדל ויאכל מוצקים וגומלת אותו לאט.
ווואווויהודית123

חחח קודם כל תודה לכל העונים והעונות.

באמת שאני מבינה שזה מכל הלב...

למען האמת , עשיתם לי די יסורי מצפון על המחשבה להפסיק להניק..(בקטע טוב)

בנוסף, יצא לי לאחרונה לדבר עם מישהי שגם שינתה לי את כיוון המחשבה בנושא.

בכל אופן .. לכל אלו שאמרו לי להתחיל לשלב לו מוצקים וככה יחזור המחזור.. כמה שאלות הבהרה:

כרגע הילד מקבל טעימות פה ושם אבל זה ממש לא בכיוון של ארוחה.. הוא לא שבע מזה והבנתי שגם צריך כמה כפיות ביום רק בשביל שיטעם לא בשביל לשבוע. אז איך זה בדיוק אמור לסדר את המחזור?

ובכלל- באיזה גיל מתחילים ממש לאכול?

ועוד נקודה למחשבה.. אני לא הכי זקנה בעולם...אבל גם ממש לא הכי צעירה.. חברות שלי כבר עם 3 ילדים ויש גם עם ארבעה.. אני לא מרגישה כ"כ לחץ חברתי מצדן , זה לא כ"כ מעניין אותי ואני לא נכנסת לחדר המיטות של אף אחד. אבל אני מרגישה על עצמי שבשלב כזה של החיים הייתי רוצה עוד ילדים. לכן הלחץ לילדים בא קודם כל מרצון אמיתי ופנימי שלי!!!

בלדרית- הקישור שלך לא נפתח..

היה די מובן מראש,ד.

שמה שרציתם למרות ההנקה, ומה שהרב אמר - זה בגלל חשבון של גיל ומס' ילדים.

זה לא חשבון מבוטל כלל.

ואחרי כל מה שקראת וחשיבה עליו, חיזרו לשיקול עצמי שלכם. איש לא יכול לדעת במקומכם, אולי חוץ מהרב שאיתו התייעצתם וסיפרתם לו פרטים.

הצלחה רבה.

הכי חשוב שתחליט את ובעלך בלבד..א..א..
את יודעת מה טוב לך. ילד אחד שלי, גם אותו הפסקתי להניק בגיל חצי שנה גם מאותו סיבה.
עד שהגעתי לפורומים לא ידעתי שאסור להפסיק להניק בשביל עוד הריון.
אני חושבת שזה החלטה שלכם בלבד, ואל תכנעי ללחץ שהפעילו פה עליך, זה בידים שלך בלבד.
ובקשר לאוכל לא תמיד זה נכון שאם תתחילי לתת טעימות יגיע המחזור. ההנקה מונעת לי ב100 אחוז ואני גם נותת טעימות מגיל 5 חודשים בערך ואני לא מקבלת עד שאני מפסיקה להניק לגמרי לגמרי.
את יודעת מה טוב לך. ילד אחד שלי, גם אותו הפסקתי להניק בגיל חצי שנה גם מאותו סיבה.
אני חושבת שזה החלטה שלכם בלבד, ואל תכנעי ללחץ שהפעילו פה עליך, זה בידים שלך בלבד.
ובקשר לאוכל לא תמיד זה נכון שאם תתחילי לתת טעימות יגיע המחזור. ההנקה מונעת לי ב100 אחוז ואני גם נותת טעימות מגיל 5 חודשים בערך ואני לא מקבלת עד שאני מפסיקה להניק לגמרי לגמרי.
וחשוב מאוד להרגיל לבקבוק קודם כלl666

עכשיו קיץ ואם הוא יסרב לשתות מבקבוק אז הוא עלול להתייבש

חוץ מזה אם תוסיפי תחליף חלב בהדרגה אז חלב שלך יתמעט וייעלם בהדרגה

אבל פשוט חבל. 

וחשוב מאוד להרגיל לבקבוק קודם כלl666

עכשיו קיץ ואם הוא יסרב לשתות מבקבוק אז הוא עלול להתייבש

חוץ מזה אם תוסיפי תחליף חלב בהדרגה אז חלב שלך יתמעט וייעלם בהדרגה

אבל פשוט חבל. 

שאלה נוספת..יהודית123

שמתי לב שבזמן האחרון התינוק שלי מתעורר קבוע באותו זמן שבו אני מתעוררת..

למשל, אם אני מתעוררת (רק מתגלגלת קצת במיטה) באמצע הלילה הוא מתעורר גם!!

מה הוא מרגיש אותי?? אני בכלל לא מרעישה!!!

בבקרים, בשנצ"ים הוא פשוט מתעורר בדיוווווק כשאני מתעוררת..

איך שאני פותחת את העיניים אני שומעת אותו מתחיל לזוז לקראת קימה..

זה הזוווויייי!!!! קרה למישהי???

אולי הפוך את קמה ברגע שהוא קמה..א..א..
זה משהו בתת מודע שמאותת לנו מתי הילד שלך מתעורר, אפילו תזוזה קטנה. פלא הבריאה.
אני זוכרת שעם הילד הראשון שלי גם הייתי בשוק מזה איך בדיוק שאני קמה אפילו לשניה גם הבן שלי קם או זז.
גם אצלי זה כך.ש.א הלוי
מתעורר איתי או טיפה לפני..
ואני אישית חושבת שתינוק מרגיש את האמא שלו (אחרי הכל 9 חודשים הם לא זמן קצר )

כשאת הכי עצבנית ועייפה- הוא הכי עצבני ובכייני ולא ברור
כשאת רעבה- גם הוא רוצה לאכול
לפחות כך זה אצלי
בטח. הם מרגישים אותנו היטב.בת 30

קורה כל הזמןאורי8
כשאת מניקה ובמיוחד כשהתינוק ישן בסביבתך הקרובה נוצרת התאמה בין מנגנוני השינה שלכם, כשאת ישנה שנה עמוקה - גם הוא ישן ,ומתעורר לינוק כשהשנה שלך קלה יותר- עוד אחת מנפלאות ההנקה
אצלי זה עובד הפוך- ברגע שאני נרדמת הוא מתעורר!מעין אהבה
אפשר לתת כבר ארוחה שלמהעדיין טרייה

זה תלוי ברצון של הילד הבת שלי אכלה ארוחה אחת מגיל חצי שנה ו2 ארוחות מגיל 7 חודשים. אולי באמת כדי לך לחכות קצת ולראות אם חוזר לך המחזור בלי להפסיק להניק כי ממה שהבנתי זה קורה להרבה נשים שמגיל שהילד מתחיל לאכול מוצקים חוזר המחזור. אם בכל זאת המחזור לא יחזור לך ותחליטי להפסיק העובדה שעשית את ההפסקה בהדרגה (הילד כבר אוכל כמה ארוחות של מוצקים) תעשה את ההפסקה לקלה יותר.

איני הפותחת אך החכמתי מאוד מהדיון.תודה לכם..כתמר יפרח

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך