בס"ד
לקרוא, להתחזק ולהיות שייך.
"דַּבֵּר אֶל כָּל עֲדַת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְאָמַרְתָּ אֲלֵהֶם קְדשִׁים תִּהְיוּ כִּי קָדוֹשׁ אֲנִי..."
הפסוק מתחיל ב"דבר" דיבור קשה, שמטרתו היא לקרוא לכל עם ישראל וכפי שאומר רש"י "מלמד
שנאמרה פרשה זו בהקהל מפני שרוב גופי תורה תלויין בה".
הקריאה הזו, הזכירה לי אמירה אחרת "שמע ישראל!!!" תקשיבו, תפנימו עם ישראל, כל אחד מאיתנו.
זה ההתחלה לקדושים הקריאה הגדולה לשמוע להפנים, להיות שייך.
אני ואתם הקדושה הפנימית.
כשאנו מתעסקים בקדושה, אז אנחנו מפחדים ואז מגיעה התורה ואומרת "ואמרת אליהם" אמירה רכה, דברים שנכנסים ללב, ומגלים את הלב.
הקב"ה מגלה לנו ש"קדושים תהיו" שאכן אנו קדושים, הקדושה בנו, "כי קדוש אני ה' " כי ה' הוא אבא שלנו, הוא נטע בתוכנו את הקדושה והעוצמה.
צריך רק לגלות אותה ולהבין ש"ה' אלוקינו" ה' הוא האלוקים שלנו הוא מקדש אותנו וממילא אפשר לומר "ה' אחד" להתאחד איתו ולהתקדש יותר.
לשים לב לדברים.
אני קצת יקח אותכם אל מחוץ לדרשה כדי להבין קצת את הדברים, נתתי התמקדות קטנה על שני מילים, והנה אנחנו כבר בחצי דף ולפי המסמך במחשב 160 מילים בערך. תחשבו לרגע מה זה כל מילה של תורה, יש בתוך התורה כל כך הרבה, וצריך להביט על המילים האלה, לשים לב לדברים שאנחנו עושים, כמה מתוקה ושווה כל מילה של תורה שאנחנו לומדים עכשיו.
"והערב נא את דברי תלמוד תורתך בפינו" שיהיו ערבים, ולמה? כדי שנכניס אותם לתוכינו, כדי שנרגיש אותם ונלמד.
כמו שאמרנו, התורה פותחת לנו את הלב ואומרת לנו "קדושים תהיו" תגלו את הקדושה שבכם תשימו לב למעלתם, "כי קדוש אני" כי ה' נתן לנו את הקדושה ממנו.
אז תקחו רגע להסתכל על הדרשה שוב, להבין כל מילה של תורה שאתם לומדים, להעריך את עצמכם, ולהיות קדושים.
יום הזיכרון לשואה ולגבורה.
אין לי הרבה מה להגיד, אני לא יודע הרבה, אבל אני יודע את הסיפורים ששמעתי, אני יודע שהיהודים בשואה גילו את זה את "הקדושים תהיו" מעל לכל דמיון, והקדושה הזו קיימת.
צריך הרבה עוצמה, ויש לנו את העוצמה הזו בתור יהודים, העוצמה לקום שוב, להתחזק, להוסיף עוד אור, להמשיך את האור של כל היהודים.
אני זוכר שבמסע לפולין עשינו התבודדות ליד בורות הירי לילדים בעיקר, וחשבתי שזה הכל, הם נרצחו בגלל היותם יהודים, לכן אני רוצה להיות יהודי, שכולם ידעו שאני יהודי, לכן אני רוצה להיות חזק, להיות קדוש.
וזה אפשרי.
קדושים תהיו.
שנזכה לגלות את הקדושה שבתוכנו, להיות אמיצים ולהבין את הקשר לבורא עולם.
להוסיף אור, להוסיף את הרוח היהודית.
ופשוט להיות קדושים, כי אנחנו בנים של ה'.
שבת שלום ומבורך מאיתו יתברך!!!
פרשת קדושים