שאלתי כבר כמה פעמים אבא, אח שלי.. לא סיפק![]()
אז ככה-
למה ה' ברא את העולם?
מה, היה לו משעמם?
זה אחד המוזרים.
הלוואי שיהיה תשובות טובות.
שאלתי כבר כמה פעמים אבא, אח שלי.. לא סיפק![]()
אז ככה-
למה ה' ברא את העולם?
מה, היה לו משעמם?
זה אחד המוזרים.
הלוואי שיהיה תשובות טובות.
מממ לא זוכרת 100% אבל..
הקב"ה רצה לראות את הטוב בעולם. של התחברות של רוחניות וגשמיות.. וכשהוא היה רק עם מלאכים, הוא ראה רק טוב ורק רוחניות..
משו כזה.. זה היה לפני שנה ועדיין זה מעניין אותי..
אז למה דווקא עולם של בני אדם?
אני בטוחה שיש לו עוד מלאן אפשרויות, והוא בכלל לא צריך לרארות את הרוע על ידי משו גשמי.
והוא יכל לעשות ציור או משו או סרט.
ובכלל למה הוא צריך לראות רוע? למה זה מעניין אותו?
הוא כזה משו נשגב וגבוה, אז למה הוא צריך? רוצה?
משעמם לו?
והרי הוא רוצה שכולנו נהיה טובים, אז הוא רוצה רק טוב.
הוא רוצה שלמות. (לפי מה שאני הבנתי)
אז למה לראות רע? נשמע מוזר.
בע"ה מחר אם אספיק.הכל מאת ה'
טוב לונורא. תודה לך.יש לי סיכוי

יש לי סיכויענה על חלק
בעיקר- למה הוא בנה מלכתחילה?
אחרי שהוא החליט לבנות עולם, אני מבינה את העניין של טוב ורע.. (פחות או יותר..)
אבל מה הביא אותו ללבנות את העולם?
שהיא כבר אמרה את זה....
כתוב "נתאווה הקדוש ברוך הוא להיות לו דירה בתחתונים"
דבר ראשון עניין הבריאה כולה הוא פשוט "תאווה" של הקב"ה - ועל תאווה בכללי לא שואלים שאלות (ישאלו אדם למה הוא אוהב פרי כלשהו מה הוא יענה? - "כי ככה ! כי זה טעים ! כי אני אוהב את זה" - )
- נברא לא יוכל להבין סיבות למעשיו של הבורא - במקרה הזה זה פשוט תאווה - רצון שלמעלה מהכל. - העולם לא נברא מתוך מחשבה הגיונית (ובטח שלא מתוך מחשבה שנברא יכול להשיג) אלה מהרצון הכי פנימי של הקב"ה - ולכן זו גם מטרה כ"כ נעלית. בכל מקרה מה שמממש את התאווה והרצון הזה של הקב"ה זה קיום התורה והמצוות של בנ"י בעולם הזה הגשמי והשפל.
כנסת ישראל משולים ל"כלה" של ה' , ורק בשביל לממש את הרצון להתחבר עם עמ"י ה' ברא את העולם- [דרך אגב בלי קשר- בחירה אמיתית היא בין שני דברים שווים כשה' בחר בעמ"י (לפני בריאת העולם- גם הזמן הוא רק נברא- בנ"י "עלו במחשבתו של הקב"ה") הוא לא בחר בנשמות אלא בגופים שלנו ,שאין הבדל בינם לבין גופם של הגויים] בשביל להתחבר עם הכלה ה' ברא עולמות צמצם את עצמו וכו. עד שנברא עולם גשמי לגמרי, שבו ע"י המצוות ולימוד התורה יתחברו ממש ממש עם הקב"ה בעצמו ( מצווה מלשון צוותא- יחד- חיבור) - אדם שלומד תורה ומתאמץ להבין מה שרשום בה,- נניח אדם שלומד גמרא - יש מצב שמה שהוא לומד לא קרה ולא יקרה לעולם! אז בשביל ה הוא לומד? - בשביל החיבור וההתאחדות של המחשבה שלו עם המחשבה של הקב"ה! - וזה מה שה' רצה - להביא לחיבור שנראה חסר הגיון שהבלי גבול לגמרי יתחבר עם הגבול ויחדור לפנימיותו ממש.
המצוות הם ה'איברים' של הקב"ה כביכול והם כנגד האיברים שלנו רמ"ח (מצוות עשה) ושס"ה (לא תעשה) כשאנחנו מקיימים מצוות אנחנו ממש תופסים בקב"ה [וכשמחבקים את המלך גם אם המלך לבוש בלבושים רבים עדי תופסים במלך].
כל עמ"י כולו הוא גוף אחד שמרכיב את הכלה של הקב"ה שאיתה ה' רוצה להתאחד ( האיחוד המושלם יהיה בגאולה) יש יהודים בבחינת ראש, ישנם בבחינת יד וכו...
התכלית של בריאת העולם והקיום שלנו פה הוא לא כדי להיות בגן עדן ולהנות מפירות המעשים הטובים שעשינו פה - בגן עדן נהנים רק( זה לא רק אבל..) מזיו השכינה- מהאור של ה'- לא ממנו עצמו! כמו שכשכלה רוצה לקבל את החתן שלה היא לא רוצה את מה שמסביבו או רק חלק ממנו היא רוצה אותו בעצמו .כשאנחנו עושים פה מצווה דווקא כאן אנחנו מקבלים את השכר הגדול ביותר "שכר המצווה היא המצווה בעצמה" - אנחנו מקבלים את ה' בעצמו את החיבור איתו .
וואוו נסחפתי
...
מקווה שעזרתי קצת , ערבבתי פה מלא נושאים ביחד שה' יעזור...(פשוט תנסי לעשות סדר בבלאגן ולחשוב קצת על כל נושא בנפרד)
וכל הכבוד לך שאת שואלת שאלות - זה הדבר הכי טוב שיש (כשלא מתייאשים באמצע מלחפש תשובות
)
קיצר- גרמת לי לחשוב ולהתחבר לעניין הזה מחדש- ממש ממש תודה
אבל הקב"ה ותאווה? לא נשמע הגיוני.
מה הוא מתאווה למשו? הרי הוא לא גשמי בכלל.
מהרצון הכי פנימי של הקב"ה? יש לו בכלל רצונות? למה הוא צריך אתזה?
אחרי שאבין למה ברא עולם, יהיה לי קל הרבה יותר להבין למה את עמ"י.
זה נשמע לי כבר יותר הגיוני.
כתבת ממש יפה
תודה!
אם נקבל את זה שה' ברא את העולם בשביל להתאחד עם עמ"י - גאולה - הרי עוד לפני בריאת העולם כבר היה את המציאות של המשיח ("ורוח אלוקים מרחפת על פני המים -רוח אלוקים- רוחו של משיח) .
האור שבא אחרי ומתוך החושך הוא האור הכי גדול . מסכימה ? (כמו אדם ששמח ומודה לה' אחרי שניצל מצרה גדולה - ניצל ממוות נניח, השמחה שהוא מרגיש אחרי שהוא ניצל היא הרבה יותר גדולה מכל יום אחר למרות שגם אז הוא חי... )
האור של הגאולה שבאה אחרי הגלות היא האור הכי אמיתי והתכלית הכי גבוהה שעצם הרע הופך לטוב.
כדי שבנ"י יבחרו באמת בה' - בחירה אמיתית - ה' העלים את עצמו בתוך העולם וברא כח נגדי לקדושה.
המלאכים נמצאים בדרגת ביטול מוחלט לה' לא מתוך בחירה - אין להם אפשרות אחרת הגילוי אלוקי כ"כ גדול שבאופן טבעי הם מתבטלים אליו.
לכן ה' רצה עולם גשמי שבו יבחרו בו באמת - ובשביל שהנבראים ימשיכו להתקיים הוא מוכרח להסתיר את עצמו ולצמצם את האור שהוא משפיע לעולם- עד שאנחנו עם הבחירות שלנו והעבודה שאנחנו עושים בעולם נהפוך אותו לאט לאט להיות "כלי" לקבל את הגילוי המוחלט של ה' בעצמו בעולם הזה .
כל התשובות האלה מהממות. באמת.
אבל קודם, אני צריכה להבין למה בכלל בנו את העולם.
אחרי שאבין, יהיה לי הרבה יותר קל אני חושבת.
תודה
את נשמה.....
יש לי סיכויאופ.
הי, תודה
ה' הוא כנראה קצת גדול מדי מכדי שאני יבין למה הוא עושה דברים.
...המושג 'משעמם לו' לא שייך כלפי הקב"ה...
כל תשובה תהיה מתוך העולם (לעשות טוב לנו וכו' וכו') אבל את מחפשת תשובה אלוקית-מחוץ לעולם. ולכן אני לא חושב שתהיה תשובה כזאת.
אמנם אני מכיר שתי תשובות- רמח"ל והרב קוק. אבל אותי שתיהם לא סיפקו.
רמח"ל- להטיב לנו, כי טובו הגדול פשוט השתפע ויצא ויצר עולם שכולו להטיב.
הרב קוק- ה' מושלם. אבל כשמושלמים אין התקדמות, אז אם ה' בורא עולם אז עכשיו יש גם שלמות וגם התקדמות (השתלמות). ולכן העולם ממלא יעוד אלוהי של השתלמות והתקדמות.
אני חושב אבל שזו שאלה לא נכונה. השאלה היא- מצב נתון אני קיים, מה עושים עכשיו?ומכאן אפשר להגיע למקום נכון ושלם שיכוון את החיים נכון.
המושג "משעמם לו" נכתב במין ציניות כזאת..
דווקא אני חושבת שזוהי בדיוק השאלה המדויקת.
כדי לדעת מה לעשות הלאה אני צריכה לדעת את העבר,
והוא יוכל לעזור לי להתקדם ולפרוח.
אבל תודה.
העולם הזה הוא בעצם המסדרון שלנו לעלום הבא...
תנסה לקרוא את תשובת הרמח"ל לזה..
תודה.יש לי סיכויבס"ד
ככה.
מה רע? אנחנו, כחלק מהיותנו נבראים ומוגבלים, חייבים סיבות למעשים שלנו. הוא לא.
למה לא לדעת? יש המון רבנים שמתעסקים עם זה.
וזה בכלל לא רע. זה פשוט מוזר.
אבל הוא לא חייב שתיהיה כזו?
אם לא, אז הוא ברא בגלל ש.."סתם?"
בס"ד
זו הגדולה.
זה מה שאריסטו לא הבין.
אז אני בעולם בגלל "סתם"?
בס"ד
השאלה "למה" פשוט לא שייכת במקרה הזה.
בתור נבראים מוגבלים לא יכולים לתפוס את הסיבה לזה.
(להבדיל אין סוף הבדלות - כמו שאיינשטיין יסביר לילד בגן למה הוא קבע חוק מסוים בפיזיקה ...)
בס"ד
וההבדל בין זה לבין מה שאמרת הוא, שלומר "אנחנו בתור נבראים לא יכולים לתפוס את הסיבה" יישאר הבדל כמותי, בדיוק כמו המשל שהמשלת, ולא משנה עם כמה אלפי הבדלות.
אבל אם אין סיבה- זה כבר משהו אחר לגמרי. למה זה לא חסר משמעות? את זה אנחנו באמת לא יכולים להבין.
יש הבדל קטן בין מה שאמרת- כשיהיה את הספר שממנו למדתי את זה לידי אני יגיד לך את זה יותר מדוייק....
(בערך היה רשום שם שחז"ל אמרו "נתאווה הקב"ה להיות לו דירה בתחתונים" - כלומר ככה ה' רצה וזהו - ולמה אמרו את זה ? כדי לתת פורפורציה מסוימת לשאלה הזו "למה ה' ברא" - שאת הסיבה לבריאת העולם ממילא לא נוכל להבין - אבל זה לא מדויק אז... )
ויש גם מימרא בגמ'-"אמר רב יהודה לא ברא הקב"ה את עולמו אלא כדי שייראו מלפניו שנא' "והאלקים עשה שייראו מלפניו"."
התכלית של הבריאה היא שנכיר את גדולתו.
ובשביל להבין את הטעם הזה-צריך להכיר את גדולתו. (הרי אם לא- לא נוכל להבין איזה ערך יש בלהכיר את גדולתו, או למה מגדולתו נבע רצון כזה)
ולזה אנחנו מגיעים ע"י מדות טובות, דעות ישרות ולימוד.
מקוה שהדברים שכתבתי מניחים את הדעת ופשוטים דים.
אבל למה צריך שנכיר את גדולתו??
למה הוא צריך גדולה???
אוקיי אני אנסה להסביר כמה שאני יכולה ואגיד את הדעה שלי לגבי זה.
אני שאלתי פעם רב איך יודעים שהכל לטובה.ואז הוא התחיל להסביר לי את בריאת העולם.
למה בכלל ד' ברא את העולם?קודם כל אנחנו הילדים שלו, יש לנו מטרה ענקית וקדושה כ''כ זה עצום!
והוא ברא את העולם כדי שהוא יתקים ,כדי שיהיה חיי!שיהיה מה להוסיף כאן.
שיהיה איך לקיים את התורה שהוא נתן.נכון זה מוזר ותמיד יש שאלות כאלה בגילאים שלנו.
הרב הסביר לי שד' תמיד רוצה בטובתינו, לא אפרט כי זה לא ממש קשור לעניין אבל
ד' אוהב אותנו כ''כ כ''כ והוא ברא אותנו כדי שנוסיף כאן טוב ואור!לדעתי. מקווה שעזרתי.ב''הצלחה!!
מציע לשאול מישהו שבאמת מבין,ובאמת לשאול עד שתיהיה\י מרוצה מהשאלה!
יכול להיות שבאמת לא תבינ\י כי השכל שלנו לא תמיד קולט! ויש לו קליטה מוגבלת..
לילה טוב
אני יכול להסביר את זה בסוג של מהלך לוגי, אבל חוששני שגם זה לא יספק.
אנסה, ואח"כ אנסה לברר מה חסר.
ה' הוא מלך. הוא היה מלך גם לפני שנברא העולם, אבל כיון שלא היה את מי להנהיג, הוא מנהיג בכח אבל לא בפועל. לכן הוא הוציא מהכח אל הפועל את המלכות שלו. כלומר-הוסיף את הצד השני של המשוואה.
ואני מדגיש- הוא לא עשה את זה כדי למלוך, אלא כדי להפוך את המלכות מאמת למציאות.
וכאן מגיעה הנק' הבעייתית-שמעת פעם על הבדל בין אמת למציאות? יש הבדל. האמת היא מה שראוי להיות. וראוי להיות פירושו- ראוי להיות מציאות. הקב"ה הוא מלך-א"כ ראוי שהוא יהיה מלך. לכן ה' שעבד את המציאות לאמת- ברא עולם שיהיה לו לממלכה.
עכשיו את יכולה לשאול מה טוב בזה שהוא יהיה מלך? אז כאן אני חושב שיש משהו שהוא גבוה יותר ממושגים של טוב ורע. אמת ושקר. זו האמת, הטוב הוא בסה"כ הדרך של האמת.
וכאן את יכולה לשאול מה טוב בלהפוך את האמת למציאות? והתשובה היא שזה עצם הטוב-כי האמת היא מה שראוי להיות, ומה טוב יותר מלקיים מה שראוי להיות?
זו תשובה שכלית יבשה. הקב"ה הוא מלך, ובטובו-הוא ברא עולם למלוך בו.
כדי להתחבר לזה יותר-אז כמו שאמרתי כבר, צריך להכיר את גדולתו-להבין את מלכותו, להכיר בזה שהוא מלך (להבין את זה, לא רק לדעת), להבין את הטוב שביושר שבהליכה אחרי האמת.
אני אבין אם לא תביני אותי. ניסיתי.
אין לי כרגע מה להגיב.
ב"ה אני אשן על זה לילה או שניים, יקרא כמה פעמים, ויכתוב.
ניסחת בצורה מהממת. תודה.
מחר מתחיל הזמן...
..
בראשית- בשביל ראשית. שהיא ישראל או התורה.
בכל מקרה ליקום יש מטרה. שישראל יקבלו את התורה ויקיימוה. ואם עמ"י לא היו מקבלים את התורה בסיני או יפסיקו אף לרגע מלימוד תורה העולם יהפוך לתוהו ובוהו.
זה לא איום. זו פשוט מציאות.
ברגע שמטרת הקיום נפסקת העולם חרב כי אין סיבה לקיומו.
למה הקב"ה צריך שנקיים מצוות?
כלומר, אם הוא החליט לבנות עולם בגלל כך כך,
אני מבינה שיוסיף לזה מצוות שיהיה עולם טוב יותר.
אבל מלכתחילה בשביל שנקיים מצוות?
שאלת ה"לֶמה" נענתה.
עכשיו השאלה "לַמה" זה נושא אחר.
התורה לא נותנת תשובות שהן הסיבה אלא תשובות שמהוות מטרה.
התורה מסבירה מהי מטרת בריאת העולם. אך לא מהי הסיבה המקורית שבגללה הקב"ה החליט לברוא את העולם.
זה מתסכל

יש לי סיכויאלא שזה לא רצון חיצוני לעצמיות כמו אצלנו ולא רצון שמעיד על חיסרון או שאיפה למשהו. הקיצור הוא שה' נתן לנו תורה וממנה משתקף רצונו על אף שאנחנו לא מסוגלים לתפוס שום דבר בסיבת או תכונת הרצון הזה אלא רק לטעון שזו עובדה שהוא קיים שהרי ה' נתן תורה, ורק בשיכלנו הקטן איננו מסוגלים לתפוס משהו מחוץ להגדרותינו כמו ה' שהוא בורא המציאות ולכן לא נוכל לדבר על מציאותו.
יש לי סיכויהיו איזה חודשיים שנתקעתי עם השאלה הזאת בראש ואף תשובה לא היתה קרובה ללספק מתישהו פשוט וויתרתי אני לא חושב שאני אי פעם ימצא תשובה שתספק אותי אפילו קצת אבל אני מאחל לך בהצלחה בחיפוש!!אולי את תמצאי משהו שיספק אותך...
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...