אז בסוף האורחים לא באו השבת אבל הגיע אורח לכל הסעודות .
(הוא כבר הגיע בעבר והציג את עצמו וניסה לדבר איתי ) השבת נראה שהוא הבין את הדיסטנס,
היה טוב ברוך השם, הייתי במטבח ובשולחן וכולנו דיברנו, וגם הרגשתי בנוח לפרוש לחדר או לסלון לקראת סוף הארוחה וזה אכן היה נחמד.
כן הרגשתי שהיה אולי חציית גבולות דקה כלשהי, זה אכן עניין של דקויות שקשה להצביע מה וצריך להיות בתשומת לב לזה, אך הגבולות נהיו ברורים לאורח כך שלא הייתי צריכה "לעבוד קשה" כי זה כבר אוטומטית קרה.
הבעייה העיקרית שנוצרת היא שבעלי די רחפן בקטע של הכנסת אורחים- ואם אורח בא מבחוץ כשחם וכו הוא יכול לדבר איתו שעות עד שהאורח מכחכח בגרונו בחוסר נעימות ומבקש לשתות.
וזה בהרבה דברים, להגיש אוכל בצלחת אני נותנת להם שיקחו לבד כי אני מרגישה שזה יותר מדי, אז בעלי מציע לשים לו ועל כל כף הוא שואל "זהו? " או "עוד?" וברור שאחרי גג שלוש כפות במקרה הטוב האורח יגיד זהו אם לא בכף הראשונה . גם תה אני מכינה, אז שואלת כמה סוכר /דבש לשים והאורח אומר שסומך עליי- ואם זאת הייתה אורחת בכיף הייתי מרגישה בנוח ושואלת אותה כמה היא אוהבת ושלא תתבייש ... בקיצור, בגלל כל זה- וגם שאני מאוד אוהבת שבאים אורחים- אז נהיה פה איזה רצון שיהיה לאורחים הכי נוח וטוב ושיאכלו טוב והכל- ויש פה גבול עדין שאני נזהרת מלחצות אותו אך מתקשה לשים אותו. ( וזה לא ככ עובד שאני אשאל את בעלי כשהוא שומע כמה סוכר האורח רוצה- זה גם מביך ).
עוד עניין שקשור למה שימ"ל כתב- זה עניין הישיבה.
כשבאים אורחים כמו זוג- אנחנו יושבים בנפרד, הנשים לחוד והגברים לחוד אך כשאין נשים אני לא מרגישה שזה טוב שאני נמצאת לבד בצד.
בדרכ בשבת אני יושבת ליד בעלי כמובן,
מה שעשינו עם האורח- בעלי ישב בראש השולחן, אני בראש השני, והאורח קרוב לבעלי.
גם פה הייתה לי שאלה- פעם ב- זה סבבה, ארוחה פה ארוחה שם, זה סביר, אבל האורח הזמין את עצמו ( אני שמחה שאורח מרגיש בנוח להזמין את עצמו, זה סימן טוב מבחינתי ) לשלושת הסעודות.
ואז בשלב מסויים הרגשתי קצת צער שאני לא יושבת ליד בעלי, מצד שני- איפה היינו שמים את האורח? זה לא ככ צנוע שאהיה כל הזמן מול עיני האורח, וגם לא שייך שיישב מולי . בראש השולחן מול בעלי זה יכול להיות קצת בודד ומרוחק וגם אז אני מול עיניו למרות שזה דיסטנס גם מעצם זה שהוא רואה אותי לצד בעלי.
בעזרת השם אנחנו גם רוצים שיבואו עוד אורחים אז השאלה מתחלקת לשניים- צורת הישיבה כשיש אורח אחד וצורת הישיבה כשיש כמה אורחים..מה נכון וטוב?
ממש ממש תודה רבה !!!
( היו לי בעצם שתי שאלות- על עניין הגבולות ועל עניין הישיבה )