ראיתי פה שכמה בנות שמתכוונות ללמוד במדרשה. מבורך!!!!
בנוסף לשירות לאומי?
גם וגם באותה שנה?
שנה ראשונה שירות ואז מדרשה?
שנתיים שירות ואז מדרשה?
(לא חייבות לענות על עצמכן מפאת האווטינג, אפשר בכללי מה בנות עושות)
ראיתי פה שכמה בנות שמתכוונות ללמוד במדרשה. מבורך!!!!
בנוסף לשירות לאומי?
גם וגם באותה שנה?
שנה ראשונה שירות ואז מדרשה?
שנתיים שירות ואז מדרשה?
(לא חייבות לענות על עצמכן מפאת האווטינג, אפשר בכללי מה בנות עושות)
רוב הבנות שעושות מדרשה עושות לדעתי שנה אחת, שלמה (יש גם שהולכות על שילוב ובודדות שעושות יותר משנה)
עכשיו התחיל טרנד של מדרשה לפני שירות..
אני מתכננת בע"ה שנה שירות ואח"כ שנה מדרשה, סטנדרטי.
אמנם אין לי מה להתלונן כי גברים מתעכבים יותר שנים אבל בכל זאת..
לא מפריע לכן שאתן מתעכבות שנתיים מלהתחיל לימודים אקדמיים? לרוב לגברים לוקח הרבה שנים עד שהם מסוגלים לפרנס בגלל צבא וישיבה, וכשזה נהיה נורמה שבנות רק מתחילות לימודים אקדמיים ב21-22 זה ממש מקשה להתחתן בגילאים האלה, שהם האידאלים והרצויים לפי התורה (להבנתי).
יכול להיות שזה שווה את זה. לגבי מדרשה אני יותר מבין, אבל שירות קצת לא ברור לי.
אבל שרות לאומי זה קצת לא פשוט שזה תורם. בפשטות כנראה שיותר יועיל למדינה שתלמדי ותעבדי בשנה הזאת. המדינה גם מוציאה לא מעט כסף על כל התחזוק של המפעל.
הרי את מתכוונת לתרום למדינה כל החיים במיסים, שזה הרבה יותר מועיל, וגם לגדל משפחה בדרך התורה שזה גם מועיל למדינה מכל הבחינות.
למה לדחות שנה דווקא בשנים הקריטיות ביותר? דחיית גיל הנישואין היא לא חיובית בשנים האלה. לא לגברים וגם לא לנשים. מה שיוצא זה שפשוט המון זוגות צעירים חיים בקשיים כלכליים שנים רבות או נאלצים להסתפק בעבודות פשוטות ולא מכניסות וככה תורמות פחות למדינה.
אבל אני ממש לא מזלזל ברצון ובהשקעה! חלילה!!

דוגרי אני חושבת שכלכלית זה מזיק למדינה.
על ההיבט הערכי אפשר להתווכח (עד כמה התרומה במובן הזה שווה את ההשקעה הכלכלית)
על כל פנים, תלוי באיזה שירות בוחרים. יש משמעותי יותר ויש פחות.
אם מישהי מרגישה שהיא לא תתרום בשירות לעם ישראל וסתם תבזבז שנה (והיא מעדיפה לתרום בדרכים אחרות), שתלך על זה. עניין אינדיבידואלי.
המניע שלי לשירות הוא חיזוק מידת הנתינה, הבנייה האישיותית שזה נותן, והרצון להפסקה בין לימודים לעוד לימודים 
ומדרשה זה די ברור נראה לי.
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד