סתם פריקה.
כי כואב לי איך שאני לפחות שופטת אנשים.
(וכמובן שאני בכלללל בכלל לא מכלילה ויש חשיבות כמובן ללימןד בישיבה וגודל כיפה וכו- כמובן! אבל צריך להבין שזה לא העיקר) מוזמנים להגיב

ובכל זאת.... כל עמי מושלםםם! וה' אוהב כל אחד ואחד..

אוהבת את מלכנואחרי המעשים נמשכים הלבבות, רוצה להשתפר בצניעות? גם אם את לא מבינה למה בחייאת, שימי חצאית ארוכה. רוצה להשתפר בשמירת נגיעה? קודם תשמור, לאט לאט תבין למה...ככה זה בחיים (לענ"ד). רק יחידי סגולה יכולים להיות דוסים מבפנים ממש ובחוץ להיות לגמרי פושטקים..יום טוב

מקיים את ההלכה.
אז ככה דוס זה הגדרה שבאה מהחילונים והיא באה לבטות מישהו שקרוב לה' כך שדוס יכול להיות מישהו חרדי לאומת מישהו דתי לאומי וחרדלניק יכול להקרא דוס לאומת דתי ודתי לאומי יכול להקרא דוס ע"י חילוני כך שזה משהו מאודד אינדבדואלי!!!
אם את שופטת דוס עפ"י כמה דפי גמרא הוא למד ואיזה ישיבה הוא עשה הוא לא נקרא דוס.....
דוס זה ביטוי לעג על מי שחזק יותר מאיתנו (ממי שעומד מולו)...
כך שמי שלומד בישיבה שחורה הוא חרדי מי שלומד הסדר הוא חרדלניק ומי שלומד בישיבה תיכונית הוא דתי לאומי, וגם זה לא מחולק בוודאות סתומרת את יכולה לראות חרדים עושים הססדר ודתיים לאומי עושים ישיבה שחורה הכל יכול להיות ואי אפשר לשפוט אדם עפ"י החיצוניות או הלך חייו!!!!!!!!!
יום טוב....
השאלות האלו, מה זה חרדי, מה ההגדרה של חילוני, מה מבדיל..., מי זה...., איך זה, די!!!!
דוס זו סתם המצאה שבאה מדוסי (דתי, הגייה אשכנזית/יידישית), והשתרש שזהה אחד דתי חזק. בפשטות! ואני מכיר רבים שהם במקיפים, כאלו עם כיפה קטנה, לא רואים ציציות/פאות, אבל התפילות?! משהו מעולם אחר! אין תפילות כאלו! רואים שהם מתפללים מעומק הלב! הלימוד? עוד דף. ומקובלני, שאם רוצים לדעת מיהו ירא שמיים אמיתי או אחד שכדאי להתחתן איתו (דיברו על זה בהקשר של חתונות, ולרוב זה נכון), תסתכלו איך הוא מתפלל!!!
כמו שהרב הנזיר (ונדמה לי שיש סיפור דומה על הר' חרל"פ) בחר בר' קוק לרבו בגלל איך שהוא ראה אותו מתפלל. בתפילה האני הפנימי מתגלה, ואדם שמצליח לגלות אותו באמת הוא בנאדם גדול.
דבר ראשון שאומרים ''דוס'' ישר עולים כל מיני סטיגמות!
דבר שני דוס זה מישהו שחי חיים אמיתים
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים