מה עושים כדאי שזמן ארוחת ערב וההשכבות יהיו בפחות עצבים..א..א..
6 ילדים, לבד בערבים, הקטנה בת 11 חודשים,
מרגישה שזה זמן של לחץ, זמן לא רגוע, מרגישה שאני משתגעת. מנסה לשנות אבל לא מחזיק מעמד הרבה זמן.
חייבת לציין שאני מרגישה שלא חזרתי לכוחותי הרגילים מאז הלידה
אני ממש מרגישה רע עם זה.
כל ילד דורש את הצומי שלו, גם הגדול בן 12 עוזר המון אבל לפעמים דורש הרבה כוחות נפש.
בעלי לא נמצא בכלל בשעות הכי קריטיות לי ביום.
זה אכן קשה..ד.

א. ברור שחשוב למצוא בזמן שהילדים לא בבית/ישנים - זמן לנוח ביום. כהוגן ובשלוה.

ב. אפשר  לשבת בשעה רגועה עם הילדים, להגיד להם מה קשה בערב - ולבקש רעיונות.. לא חייבם לקבל הכל - את מחליטה מה שייך ומה לא. ועושים איזה דף על הסדר שהחלטתם. תולים בכניסה לחדר שלהם, למשל.

כשהילדים שותפים בתכנון ומבינים מה קשה לאמא בענין, הם יכולים לגלות הרבה רצון טוב, וגם ליישם.

ג. יש גם אפשרות לחלק: לגמור קודם עם הקטנים יותר, שיכולים לישון יותר מוקדם. הפסקה קלה - ועם הגדולים בפאזה אחרת.

תודה..א..א..
א. הלוואי והיה לי את הזמן לנוח, עבודה וכו
ב. רעיון יפה אנסה ליישם
ג. אני עושה את זה הבעיה שבשבועים האחרונים הקטנים לא הולכים לישון מוקדם יוצא שכולם נרדמים באותה שעה כמו הגדולים וזה גם משהו שמשגע אותי כי אז כשבעלי מגיע או שהם עדין ערים או שאני בלי כוחות ופשוט הולכת לישון, וממילא כל הזמן של ארוחת ערב היא על קוצים
אני גם מרגישה שהילדים גדולים הגילאים נעים בין 12..א..א..
ל4. והתינוקת.
הם גם דורשים יותר וגם השעות שינה שלהם משתנים, הם הולכים לישון יותר מאוחר ממה שהיה פעם.
אני פשוט אובדת עצות מה לעשות להתחיל ארוחת ערב יותר מאוחר?
ואז לא יהיה לי את כל הלחץ הזה, נשמע הגיוני?
בכל זאת בת ה6 וה4 הן עדין קטנים, להרשות להם לישון בזמן של הגדולים?
זה דבר הגיוני.ד.

אם זה ימנע ממך את הלחץ - שווה.

אפשר לראות אם הקטנים לא "מחזיקים את עצמם בכח".. אבל אם לא - פשוט תעשי חשבון-לאחור, מהשעה שהם קמים בבקר, ותראי שיש להם מספיק שעות שינה. אם יש - אז למה לא..  זה דבר לא נדיר. אם מתחילים ארוחת ערב בשעה שהיא סבירה גם לגדולים - לא חייב להיות מאד מאוחר - אז אח"כ אפשר להשכיב קודם את הקטנים.

ו"תחליטו ביחד" על הסדר שהולכים לישון, ועל העזרה בערב.

אולי הגדולים יכולים לאכול מוקדם יותרaima

ומקסימום לאכול עוד פרי/קרקר לפני השינה אם נראה לך שזה מידי רחוק להם מהלילה

מחזקת את העיצות ובנוסף.מחפשת דרך

א. הייתי ממליצה לך לישון לפחות פעם או פעמיים בשבוע.

ב.דברי עם הגדול/ה על הצורך שלך בעזרה, תסבירי להם, 

לא כעס על מה שאת מצפה.

ג. מסכימה לחלוטין.

והייתי מוסיפה בכלל. לכי לעשות בדיקות דם!

קחי ויטמינים.

ברזל ירוד הוא מתכון לחולשה וחוסר כוח.

הרבה כוח יקרה!

צודקת יכול להיות שבאמת חסר לי ברזל..א..א..
אני כל הזמן עייפה
לפעמים קורסת ונרדמית מוקדם(10 בלילה)ובבוקר קמה כאילו לא ישנתי.
באמת אבדוק. תודה
תבדקי גם אפשרות למונו ו CMV!רבקה כהן

אם את נרדמת בעשר וקמה עייפה (ולא מקימים אותך בלילה כל הזמן) סביר להניח שיש כאן בעיה כלשהיא. 

לי יש CMV ואכן יש לי תקופות שאני ישנה עשר שעות וקמה גמורה. 

מה זה אומר..א..א..אחרונה
כי אף פעם לא חסר לי ברזל בגוף ב"ה.
תמיד בבדיקות דם זה טוב גם כשאני סובלת מעיפות
מה עם לפצל את הגדולים והקטנים?ש.א הלוי
לעשות א. ערב מוקדמת לקטנים ואז כשהם בהשכבה הגדולים אוכלים(יסתדרו לאכול לבד?)
מה עם לשים שירי ערב מרגיעים כדי להרגיע את האנרגיות ולהשתדל בצהריים לתת לכל אחד את היחס שלו.
עצה קטנה שלי אישית מאד עוזרתמטפלת

לפני שמתחילים עם האטרף של הערב [מקלחות, חדרים, ארוחת ערב, מערכת, בטוח שאין שיעורים ?מסרק סמיך, סיפור, שמע ישראל ונשיקה]  אני עושה הפסקה אמיתית של כמה דקות ואוכלת משהו שותה[!חשוב במיוחד בהנקה]  מנסה כמה שיותר לאגור כוח ואורך רוח וזה קצת עוזר

תודה על העצות באמת רעיונות טובים...א..א..
אני חושבת שזה משהו מעבר לטכני.
השנה הזאת מאוד קשה בעלי בלימודים ועבודה מאוד אינטנסיבית, מה שבעצם קורה זה שהכל נופל עלי, ידעתי מראש שזה יקרה אבל לא תיארתי לעצמי שיהיה עד כדי כך גרוע,
מתיש אותי לגמרי, אני יודעת שאין כ"כ מה לעשות אבל טוב שיש איפה לפרוק
זה מאוד מובןבהתהוות

בעצות פרקטיות אחרים פה יותר טובים, אבל אני רק רוצה להגיד לך שאם את תוהה על רגשותייך ועל הקושי שלך עד כמה הם הגיוניים, התשובה היא כן וכן וכן! לטפל בשישה ילדים לבד ערב אחרי ערב זו משימה עצומה, ממש ממש לא דבר של מה בכך. תעריכי את עצמך המון על כל ערב שנגמר וכולכם שרדתם אני לא בטוחה שאני הייתי שורדת...

אם קורה ואת מצטערת על דבר שעשית כך או לא עשית אחרת, אנא תני לעצמך אותה התייחסות אוהבת שאת שואפת לתת לילדים שלך: לראות את המכלול ולא את הרגע, את ההשקעה העצומה שלך והכוונות הטובות והניסיון להשתפר כל הזמן ולהיטיב עם הילדים שלך ככל יכולתך. לא להתמקד במה שהתפשל, כי זה ברור ואין שום ספק שדברים יתפשלו מדי פעם. אנא אל תהיי קשה עם עצמך ואל תצפי מעצמך להיות מלאך.

ובכלל, ממליצה בחום שתשימי את הצרכים שלך במקום מאוד גבוה בסולם השיקולים. כשאת מתלבטת מה להרשות ומה לא, איפה להתגמש ואיפה להיות איתנה כסלע - הטיעון "כי ככה נוח לי יותר" הוא טיעון לגיטימי מדרגה ראשונה. חשוב לך שלמטפלת של הילדים שלך יהיה נוח ונעים. זה קריטי.

שולחת לך קטע לקריאה אם בא לך, וחיבוק.

תודה! בהתהוות..א..א..
בהתהוות-קראתי את הקטע ששלחתאנונימי (4)

ואני לא מפסיקה לבכות

דברי, דברי. ספרי לנו.בהתהוות

וואו קראתי, מדהים!..א..א..
ממש ריגשת אותי
מי כתב?..א..א..
לפי מה שכתוב שם זה הרב ארז משה דורוןש.א הלוי
וכתוב שם שזה לקוח מספר-ההורות שלו, "אבק לזהב"בהתהוות

נשמע ששווה לקרוא את הספר כולו...

גם אותי הקטע הזה מרגש מאוד מאוד ומחזק בימים קשים.

מדהים כמה שהוא מבין...

ממש לא הבנתי את הסוף שלו שםaima

את הקטע כתבה חיה הרצברג, עד כמה שאני זוכרתמתואמת
עבר עריכה על ידי מתואמת בתאריך י"א באייר תשע"ו 18:19

(מופיע בספרה "מילים טובות"), והרב ארז משה דורון מביא אותו בספרו.

באמת קטע מרגש!

(@בהתהוות, שימי לב)

תודה על הדיוק. אכן מילים טובות בהתהוות

אני כ"כ אוהבת את הקטע הזה.בת 30

תודה שהזכרת לי אותו

תודה על קטע - כל כך נכוןl666

בדרך כלל הגישה מסביב - הבאת ילדים אז תהיי אימא מושלמת אחרת איך העזת?

וכל מיני רווקים שכותבים על דברים שלא מבינים שצריך רישיון להורות. וזקנות שהיה להם ילד אחד וחגורה אז הן לא רגילות לבכי. וגם מחנכים שמבלים עם ילד חצי שעה ביום כשהוא כבר מקולח ואחרי ארוחת ערב. הם מספרים שחצי שעה זה מספיק ואפשר בנחת. כמובן מספיק הרי מישהו כבר בילה אתם 5 שעות ועשה את כל העבודה השחורה ופחות נעימה ונשאר רק לדבר בנחת. ואמהות קרייריסטיות שרק בחופש הגדול מבינות מה זה ואז הן דורשות לבטל את החופש. רק שהן חושבות שאימא צריכה להיות סבלנית תמיד ומצפות לזה מכול מי שמטפל בילדים. 

אף אחד באמת לא מעריך. דווקא אם אישה תהיה בחוץ, תשקיע בכל מה שלא משפחה שלה אז יעריכו ויכבדו.

וגם דרישה שתהיה מעבר - חייבת להיות יפה גם עם 16 ילדים, ולעשות חסד בין לבין ולעבוד כמובן ותהיה מעניינת...

לאתגר את הילדיםמתואמת

הילדים שלי (שני הגדולים, בני שמונה ושבע) אוהבים לעשות "מסעדה". הם עורכים לבד את השולחן לארוחת ערב, חותכים ירקות (בסכין חד"פ), מורחים פרוסות, מחליטים על פינוקים מיוחדים לארוחה...

זה ממש לא כל ערב, אבל זה מציל אותי בזמנים שאין כ"כ כוח. אני שואלת: "רוצים להכין היום מסעדה?" ובד"כ הם נענים בשמחה.

כנ"ל במקלחות: "מי רוצה להתקלח ראשון?" "בוא נראה אם אתה מספיק להתקלח בתוך כך וכך דקות!" ולפעמים אפילו הגדולה מתנדבת לקלח את הקטנים... היא עוד בגיל שזה כיף ונותן לה תחושה של גדולה...

לשינה, לצערי, אין לי פתרונות, כי גם אצלי זה הקטע הקשה... אבל לדעתי אפשר להרפות. שלא יישנו כ"כ מוקדם... לתת להם לשחק בחדר (להשתדל שיהיה בשקט), לשים להם דיסק וכדומה, ופשוט להתעלם מכך שהם עוד לא ישנים... כי אחרת זה גוזל כוחות נפש...

עזרה בתשלוםמיניונית
יקרה, את מדהימה שאת ככה מפרגנת לבעלך להתפתח בלימודים.. וכל הכבוד על לקיחת נטל הבית על כתפייך
את מלכה ומגיעה לך עזרה
תמצאי בייביסיטר שתגיע לך לשעה כל יום בזמן ההשכבות ( אם יש לך בעיית תקציב תביאי אפילו ילדה בת 13 או 14, שמן הסתם תדרוש פחות כסף)
או שתביאי בייביסיטר לצהריים ותנוחי ותברי כוחות לערב
^^^^^אנונימי (2)
מסכימה לגמרי עם הרעיון של להביא עזרה בתשלום..
ייקל עליך מאוד!!
הכלל: לשים כללים ברוריםשמחי
שלום: בה יש לי גם שישה ילדים... אותם גילאים פחות או יותר.. לאחרונה שמתי כללים מאד ברורים לילדים וזה מה שהכי טוב לכל המשפחה .. למשל; תורנות סדר המקלחות. אנו קבענו לכל יום מי מתקלח ראשון מי שני וכו..עוד משהו חשוב כולם נשכבים פחות או יותר באותה שעה רק שלגדולים יש מנורה קטנה ליד המיטה והם יכולים לקרא בשקט או לשמוע משהו בשקט... והקטנים רגועים ונרדמים בשעה סבירה.
אם האמא שמה כללים והיא עקבית, לילדים יש סדר בראש!!
בהצלחה!
תודה לכולם, עזרתם לי..א..א..
שמים טיימר שתוך כך וכך.... כולם במיטות - הקטנים כמובןאנונימי (3)

ואז הם בוחרים סיפור....

לא יודעת אם כתבו לך כברבת 30

אולי כדאי להפעיל את הגדולים בעזרה עם הקטנים.

ילדה בת 6-7 יכולה לקלח ילדה בת שנתיים או שלוש. והן אפילו יהנו מזה.

גדולים יכולים להלביש קטנים

יכולים לחתוך ירקות, להכין חביתות, להוציא דברים מהמקרר, לערוך שולחן, לפנות שולחן, לטאטא, לשטוף כלים.

ובטח עוד יכולים לעשות כל מיני פעולות קטנות שאת יכולה להיעזר בהן מאוד.

ולגבי זה שלא חזרת לכוחות שלך- למה את מרגישה רע עם זה. זה הגיוני!! את עם 6 ילדים!! ותינוקת!! לא סתם אמרו חז"ל שזמן התאוששות הוא 24 חודש.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך