כי ממש בא לי לכתוב משהו אבל אין לי מושג מה
המקלדת הזאת עושה לי חשק לכתוב
הבעיה היחידה שלה זה שדבל מקש לא עושה נקודה כמו במקלדת של הסמארט'
אם אין לכם רעיון לנושא לפחות תביאו קטגוריה שהייתם מעדיפים לקרוא כרגע לפי מצב הרוח שלכם
תודה
כי ממש בא לי לכתוב משהו אבל אין לי מושג מה
המקלדת הזאת עושה לי חשק לכתוב
הבעיה היחידה שלה זה שדבל מקש לא עושה נקודה כמו במקלדת של הסמארט'
אם אין לכם רעיון לנושא לפחות תביאו קטגוריה שהייתם מעדיפים לקרוא כרגע לפי מצב הרוח שלכם
תודה
מי שמעוניין לקרוא את הסיפור שיפנה בפרטי.
מודיע מראש, רק מי שיש לי קצת היכרות איתו פה יקבל את הסיפור באישי ויתבקש לא להעביר את הסיפור ולהמנע מאאוטינג (כי יצא משהו נחמד, אם אעשה בו שימוש יום אחד, לא בא לי אאוטינג)
שאגשזה "חחחח" בשפת ה'אחי אתה על אנגלית'
וגם אחת מהקוראות לא הבינה את כל הסיפור רק בגלל שהיא לא הבינה מי זה אחד הדמויות רק בגלל שכתבתי את השם של הרכב והיא חשבה שזה אחד מהדמויות
(לא בדיוק אבל בערך
)
פרפר לבן.
צריך עיון
שטותלמרות שאין לנו שום היכרות שידועה לי..

אל תדאג, זה לא שאני מזלזלת בך או משו,
יש לי בדודה רפורמית ואני מתה עליה,
פשוט לא ציפיתי כ"כ ממך..
אוח, לא משנה..
אתה יכול לנסות לנהוג על פי פסיקותיו של שו"ע הרב, ספר שנכתב לפני תחילת הרפורמה, או לחילופין ע"פ החיי אדם, ספר שנכתב במקביל לתחילת תקופת הרפורמה, אבל בריחוק מקום ממנה [כך שלא נראה לי שמסתבר לייחס לו תגובת נגד משמעותית], ולראות האם אתה נהיה יותר אורתודוקסי ממה שהיית עד היום, או פחות.

ירא ורך לבבאני לעולם לא אעזוב אותך!
![]()
שוברת גלים
תחשוב טוב...
עוגי פלצת
עוגי פלצת
ציף
יוניהיה לי כיף לקרוא מה שירא ורך הלבב כתב כי זה האידאל, להיות חבר ללא תנאי ולאהוב באמת.
מהצד השני, אני מבינה גם את החברים. בלי לדעת מי הם, בלי להכיר.
א. זה כואב, כואב נורא נורא נורא כשחבר הולך בדרך אחרת שמנוגדת למה שלנו נראה הנכון והאמת, במיוחד אם זה חבר שאנחנו אוהבים. אז זה כואב לנו ולפעמים מעדיפים להתרחק כדי לא להתמודד עם הכאב.
נכון, זה לא האידאל אבל יש חברים מהסוג הזה.
ב. אני אומר בעדינות ממש, כי אני בהחלט לא מכירה אותך בגרוש חוץ מהודעות שלך פה ושם.
יש איזושהי מגמה כזו של אנשים שמחליטים יום אחד לעשות מהפך ולללכת לכיון "ליברלי": יותר , לזלזל, בגלוי או במוסתר בכל הישן והטוב שכל השאר רגילים אליו. וחיים איתו, ומתמודדים איתו. ולמה? כי אני האדם החושב מעבר לקופסא, המשכיל, הפתוח והנאור ו*אני* יודע, ו*אני* חושב. ושוב, אני לא מדברת עליך ספציפית אבל רק כמגמה כזו, של אנשים שהם חברים שלי אפילו, וכל כך קשה לי איתם בגלל הבחינה הזו.
אז בגלל שאני חושב ולא הולך בזרם אז מותר לי לזלזל ברבנים גדולים ממש \ קבוצות שלימות במגזר הדתי\ חרדי\ הנהגות שעברו מדורי דורות\ מצוות מסויימות
זו קצת גאווה, וזה מרחיק מאוד.
ככה לי זה עשה עם אנשים שמאוד אני אוהבת. אז כולנו צריכים להזהר בזה. ולבוא לדיון על דברים תמיד מתוך ענווה (מדברת מהמקום שלי כמובן, גם כחברה של אנשים שנעשו ליברלים יותר, ומהצד השני כבחורה שמעולם לא טרחה לשחות עם הזרם. תכלס, זה די משעמם.)
זהו, רק הגבתי לנסות להראות או לראות בעצמי נקודת מבט אחרת של הדברים.
תחשוב טוב...שה' יתן לך המון המון כח למצוא את האמת ולבחור בטוב...
(ולחברים שלך גם, לאהוב אותך כמו שאתה)
בהצלחה בחיפושים - האמת שווה את כל הכאב.
רק תתפלל שתמצא אותה מהר...![]()
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד