כיניםימ''ל

במעון של הקטן יש 2-3 ילדים שבאופן קבוע מלאים בכינים, הם הדביקו אותו ועכשיו כולנו מתגרדים. מה אפשר לעשות? הרי לפנות להורים זה מעליב ולא שייך (המטפלות כבר ביקשו מהם מזמן לנקות את הילדים), ומצד שני אנחנו ומשפחות אחרות מאד סובלים מזה...

(במאמר מוסגר - במדינות שונות בעולם יש נורמה שילד שיש לו כינים לא מגיע למוסד הלימודים, זאת נראית לי התנהלות נכונה כי יש פה עניין של 'חב לאחריני' = גרימת נזק לאחרים. אבל לא אני מנהל את המעון...)

יש עצות?

תודה (וסליחה אם גרמתי גם לכם להתגרד..).

לפנות להורים. אין פה עניין של לא שייך או לא נעיםש.א הלוי
אחרת הילד ימשיך לחזור עם כינים.
להתאגד כמה הורים ולהעיר להם.

אחרי סירוק וניקוי - לשים טיפות של שמן רוזמרין אמור לעזור.
אבל כל עוד הילדים ימשיכו להגיע "נגועים" למעון - זה לא יעבור.
ואיך אפשר לזהות מי הילד שקבוע בא עם כינים?כמו צמח בר
ויותר מזה, אם זה היה הילד שלך שחושדים בו, היה לך נעים?
א. במקרה הנ"ל יודעים מי הילדיםש.א הלוי
ב. אם זה היה הילד שלי - המטפלות כבר העירו לכולם והייתי מטפלת בזה.
ג. ושוב- אם יש ילד שמגיע חולה ומדביק את כולם באופן קבוע אין כאן עניין של נעים או לא- וכן זה פגוע בהורה אבל זה לטובת שאר ילדי הגן.
לפעמים אנחנו כ"כ עסוקים בפגיעה האישית שלנו שאנחנו לא שמים לב לתמונה הגדולה או למציאות מולנו, במקרה זה- שאר הילדים שנדבקים וסובלים.

וכן- הייתי נפגעת, אבל הייתי מנקה לילד את הראש ולפחות שאר הילדים הרוויחו.
אין מה להפגע, זה קורה..~א.ל

חחח חופשי גרמת לי להתגרד..אמא_מאושרת

כמניעה אומרים שהכינים מאוד לא אוהבים ריח של רוזמרין

אני מכינה פעם בשבוע תמצית רוזמרין (קצת מים חמים, הרבה עלי רוזמרין, 5 דקות על הזג) ומעבירה לילדים שלי יד רטובה מהתמצית הזאת בראש כל בוקר. היא נשמרת סבבה במקרר גם ליותר משבוע.

אני יודעת שיש גם תרסיס כזה לקנות בפארמים, פשוט מעדיפה את הטבעי..

ולדעתי פשוט לדבר עם ההורים, אולי הם צריכים קצת עצות לגבי איך להתמודד עם זה, סה"כ זה גם לטובת הילדים שלהם- אף אחד לא נהנה מזה..

רוצה להגיבl666

כמובן שצריך לבקש אבל נראה לי שבארץ זה חסר סיכוי לחיות בלי כנים יותר מכמה חודשים.

שמפו נגד כנים הוא מאוד יקר. רוזמרין מאוד מסריח. כשניסיתי לשים טיפות לבנות שלי הן לא אהבו וגם בנות אחרות בגן הריחו ואמרו שזה מסריח.

להוציא הכל הכל רק עם מסרק כנים כשיש כמה ילדים עם שער ארוך זה גם בלתי אפשרי.

ולא תמיד אפשר לשים לב בזמן. מה שקורה בפועל שהורים מקפידים שלא יהיה ראש מלא כנים אבל הוא עדיין נגוע. 

וכך זה עובר בלי הפסקה. 

האמת אני פשוט לא מאמינה שיש רק שניים שלושה ילדים עם כנים. 

רוזמריןאמא_מאושרת

דווקא סבבה מבחינת ריח,

אבל אולי זה עניין של טעם.. (או ריח )

מעדיפה שיהיה ראש מסריח ונקי משיהיו כינים ש.א הלוי
אם אתם מירושליםחלוש
יש את החנות של ״רינה פארם״ באזור הדוידקה. לא זול אבל עושה פלאים! הדבר היחידי שעזר לאחיינית שלי אחרי שניסו הכל.. בהצלחה!
לנו מאוד עזרבת 30

תמצית שמנים של "פיור אויל" שקנינו בבית מרקחת טבעי. הרוב זה רוזמרין אבל לא הכל וזה לא מסריח כ"כ. טיפה שתיים על השיער בסיחק- והן נקיות לגמרי, גם כשיש מכת כינים בגן או בכיתה.

היום לא פונים באופן אישי להורי הילד,~א.ל

אלא שולחים פתקים בתיקי הילדים עם בקשה לבדוק את הראשים,

מכיון שנמצאו כינים בגן.

תבקשו מהגננת

מוכר.. חברה של ילדה שלי מוצפת בכינים. יום אחד תפסתי אומץאנונימי (2)

אמרתי לאמא שה בעדינות עדינות שהילדה שלי מתגרדת ואולי מתוקף חברותן הצמודה תנקה גם...

לקוח מספרי חיים ולדר

יפה~א.ל
יש ילדים שמה שלא יעשו יהיה להם כינים תוך מספר שעות מהטיפול44444
האחרון.
יש ילדים יחיו ראש בראש עם יחדים מפוצצי כינים ולא ידבקו.
לכן אני לא רואה עניין לומר להורים.
כל עוד לא מדובר בהזנחה כללית שרואים על היחד אלא רק את עניין הכינים סביר להניח שהם מטופלים.

אני כוצבת את זה בתור אחת שהיה לה המון כינים ולאחיותיה גם יום חאחר ניקיון יסודי.
לחזור לגן ולהיות שעה בחברת ילדים שמספיק שאחד עם כינים זה המון המון זמן.
אגב ב"ה עד היום ראיתי על כל אחד מילדי כינה אחת (ואני מומחית לעניין) שטופלה בו במקום וזהו.... מעולם לא טיפלתי יוצר. אני יודעת עח בעיות כינים בגן ובמעון.
אגב זה הרבה פעמים גנטי לכן הגיוני שיש יוצר למשפחה אחת מאשר לאחרת. אמא שלי ואחותה סבלו כמוני וכמו אחיותי. לכולן עבר בגיל 12בערך.
מישהי ספרה לי שהיו לה 2 בנות. לאחת מעולם לא היו כינים ולא טופלה. השניה כל יום מסרק דק וכל חומר שיצא לשוק והיה לה כינים עד סוף יסודי.

ממש לא סביר להניח.. תמיד כדאי להאיר עיניים~א.ל
ממש ממש לא חושבת כך.44444
כנראה מי שלא עבר את זה בטוח לא יבין.
כינים זה לא משהו שצריך להיות מומחה לחרקים כדי לראות.
אם זה באמת לא מטופל שום הערה לא תעזור לזה.
אם זה מטופל מה תעזור הערה.

כאמור הקשר בין טיפול להמצאות כינים בראש הוא לרב לא קיים.
חוץ מבושה מה תעשה ההערה???44444
כתבתי- שולחים פתק כללי, לכל ילדי הגן~א.ל
מבלי התייחסות ספציפית.
לא מבינה למה שיעלבו במצב כזה.
ההארה תגרום להם לבדוק את הראשים ולנקות. לפעמים מניחים שאין כלום או שלא שמים לב.
לא תמיד זה לא מטופל מתוך הזנחה
אז מה כן אפשר לעשות, סוכ"ס אנשים אחרים סובלים מזה?ימ''ל

מצטערת לומרבת 30

אבל יש הורים זלא אכפת להם. או שהם עמוסים ולא חושבים שזה כ"כ נורא ולכן אין צורך לטפל בזה.

שמעתי אמירות כמו :"כינים זה לא מחלה". וכד'

ומספיק שבכיתה או בגן יהיה ילד אחד כזה, וזה לא נגמר.

ולכן הכי טוב למנוע מראש הדבקה- ע"י שימוש בחומר שדוחה כינים וסירוק מונע פעם בשבוע.

ממש לא מסכים,ימ''ל

אני לא חושב שנכון לקבל את המצב הזה שבכל מקרה יהיו כינים כטאבו.

אם הסיבה לנגיעות המתמשכת היא עצלות ולא כמו שכתבה 44444 אז ממש לא הייתי מקבל את זה. גם אם זה לא מפריע להם זה עדיין פוגע באחרים, במקרה כזה צריך פשוט להבהיר להורים שהם חייבים לטפל בילד ולו רק בשביל שלא ידביק אחרים.

להגיד שכולם צריכים למנוע בגלל שיש הורים שזה לא מפריע להם זה נראה לי אבסורד. אם מישהו רוצה לשמוע מוזיקה ברמקול באוטובוס זה אומר שכולם צריכים לשים אטמי אוזניים בשביל שקט? לא! צריך להעיר לו. וכן על זו הדרך.

זה נכון מצד האמת. אבל בפועל זה לא קורה.אנונימי (3)

זה באמת מאוד מקומם.

ובאמת בחו"ל לא חוזרים לביה"ס עד שלא נבדקים אצל האחות ומקבלים אישור שנקי.

אני לא רואה איך בארץ זה קורה.

^^^בדיוק ככהבת 30

זה אכן מקומם אבל יש גבול לכמה הגננת יכולה לדבר דוגרי עם ההורים ה"בעייתיים". בגן של אחת הילדות שלי זה הגיע למצב ממש גרוע. ילדה אחת לא מטופלת ברמה שהגעילה את הצוות. ניסו לדבר עם האמא ישירות, אחרי שכתבו על זה בלי סוף בדפי קשר. זה עזר קצת. אבל לא באופן טוטלי.

בקיצור- מי שלא רוצה כינים בבית שימנע, וזהו.

ול4444- בוודאי שיש קשר בין טיפול לבין כינים בשיער....אם אני מגלה ילדה עם כינים- אז כל יום חפיפה וסירוק, ושמן מונע ביתר שאת, ותוך שבוע נגמר.

שאלהימ''ל

ואם יש ילד שמקלל ומנבל את הפה ומלמד את כל הילדים מילים מלוכלכות,

או ילד שמרביץ / נושך ופוצע ילדים בגן באופן קבוע,

האם גם במקרים כאלה היית אומרת שאין טעם לדבר עם ההורים?

אישיתאנונימי (3)

יצא לי להציע בעדינות לכמה אמהות, כשהיה מדובר במקרים קשים, עזרה בטיפול בכינים ושמירה על ניקיון הראש.

הכל תלוי איך מדברים. וגם זה לא תמיד עוזר.

את רוב התלונות, בכל מיני עניינים, הורים מעדיפים לעשות דרך הצוות החינוכי.

ברור שאם מעירים זה צריך להיות בצורה מכובדת ויפהימ''ל

וגם עדיף שזה לא יהיה בצורה ישירה.

אין לי פתרון ברור כמו שכתבתי בהודעה הפותחת, אבל לקבל את המצב כעובדה מוגמרת ולא לעשות כלום לשנות אותו נראה לי לא נכון.

ברור. אפשר לפנות לוועד ההורים.אנונימי (3)

זה יקל על הגננת ואולי יהיה יותר אפקטיבי.

בהצלחה.

מה שאתה מתאר זה שונהבת 30

זו פגיעה אגרסיבית בילדים אחרים. לא פגיעה היגיינית של משהו שמציק עד מאוד אלא פגיעה פיזית ממשית. ובמקרה של קללות- זו פגיעה חינוכית ממשית.

כינים הן אחרי הכל חיות קטנות מעצבנות ומציקות. הן לא גורמות לנזק או למחלה או לבעיה חינוכית. הן בעיקר מטרד- להורה ולילד.

חוצמזה שמה לעשות אבל אני לא מדברת על איך נכון לפעול ברמת העקרון. אני מדברת על מה שאני יכולה בפועל לעשות כדי שלבנות שלי לא יהיו כינים, כי בסופו של דבר זה מה שמענין אותי...

הם כן גורמות נזק. הן מוצצות את הדם.בתאל1

למה הן באות לגוף נראה לכם? ולמה דווקא לשיער הראש? כי שם יש הרבה מאד כלי דם...וגם מחבוא מצוין.

זה בערך כמו להשאיר ילדים נושכים בגן בלי להעיר להם

אז מה אם הן מוצצות דם?בת 30

גם יתושים מוצצים דם וחוץ מעקיצה מגרדת הם לא עושים נזק בדר"כ.

אז הן נשאיותכוחות שמימיים
והן מעבירות מחלות.

הן נוגעות בדם, ולפני כן נגעו בדם של מישהו אחר.

זאת דרך מעולה להדביק.
בתקופה שעבדתי במעון- חליתי ורק בשל כך עלה בדעתי לבדוק כינים.
התשובה כמובן הייתה חיובית.
אחרי שניקיתי הבראתי מיד.
פעם ראשונה שאני שומעת שכינים מעבירות מחלות.בת 30

או שאני בורה או שזה מאוד נדיר.

גם יתושים עוקצים ושותים את הדם וחוץ מסוג אחד שיש בארץ (הנמר האסייתי, שעלול להעביר מחלות) לא ידוע לי שיתושים הם בחזקת מעבירי מחלות

גם יתושים מעבירים מחלותבתאל1

כל מי שמוצץ דם מעביר מחלות.

מחלות עוברות בדם.

לא סתם מתו מלא אנשים כשהיו בארץ ביצות ויתושים...

הם העבירו מחלות נוראיות.

אבל היום אין מלריה...בת 30

וילדים וגם מבוגרים נעקצים כל הזמן מיתושים.

סתם יתושים לא מעבירים מחלות, לא במקומות נורמלים שבהם אנחנו גרים.

יוצא דופן הוא יתוש הנמר האסייתי, שעלול להעביר מחלות לא נעימות.

אין ב"ה להעביר אז הן לא מעבירותבתאל1

ואנחנו מחוסנים במדינה 

ישנם סוגים ספיציפיים של חיידקים או גורמי מחלות שיכולים לעבוריש בי אהבה ו..אחרונה
מעבר לזה לא ניתן להגיד שמחלות עוברות דרך כינים או יתושים כי זה פשוט לא נכון. מה גם שרוב החיידקים והווירוסים כלל אינם נישאים בזרם הדם, וגם אם נישאים אינם בכמות מספקת כדי לעורר הדבקה בכמות הדם שעוברת לחרק כזה או אחר. בכל אופן, לא ידוע על מחלות שמועברות על ידי כינים. ישנן מחלות המועברות על ידי יתושים שכמעט אינן קיימות בארץ, על ידי זבובים מסוימים ועל ידי פרעושים.
>>> (לכוחות שמימיים)כמו צמח בר

@כוחות שמימיים

http://www.doctors.co.il/ar/15089/%D7%9B%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D%3A+%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%9D+%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%95%D7%AA

העתקתי לך את השורות הרלוונטיות:

בנוסף, הכינה עצמה אינה מעבירה מחלות. עם זאת, גירוד יתר עלול לפגוע בעור הקרקפת ולהשאיר אותו חשוף לזיהומים.

http://cafe.mouse.co.il/article/1413959/

6. כינה הינה גורם המעביר מחלות- לא נכון. הכינה עצמה אינה מעבירה מחלות. עם זאת, גירוד יתר עלול לפגוע בעור הקרקפת ולהשאיר אותו חשוף לזיהומים. 

http://www.mako.co.il/home-family-kids/healthcare/Article-fcc774681c56831006.htm

3. כינים מעבירות מחלות

לא נכון. כיני ראש לא מעבירות מחלות. כינמת הגוף, שאינה קשורה לכינים שאנחנו מכירים וכמעט לא רואים אותה, מעבירה מחלות, אך זה סיפור שונה לגמרי. כיני הראש עלולות לגרום לגרד, לאי נוחות ולתחושה לא נעימה, אבל לא יותר מכך.  מה שכן, גרד קשה יכול ליצור זיהום משני שלא קשור באופן ישיר לכינים

http://atmag.co.il/%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94/%D7%9B%D7%90%D7%91-%D7%A8%D7%90%D7%A9

בניגוד לסברה הרווחת, ד"ר זבולונוב מבקש להדגיש שהכינה אינה מעבירה מחלות. עם זאת, הגירוד שנוצר כתוצאה מהעקצוץ עלול לגרום לפציעת העור, לזיהום משני בעור הקרקפת ובמקרים נדירים יותר לתגובת יתר של בלוטות הלימפה. מעבר לכך, גירוד הראש הוא לרוב סימן אופייני להימצאות כינים, המתחיל כחודשיים לאחר העקיצה הראשונה.

http://www.resultz.co.il/%D7%93%D7%A8-%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A7-%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%94/

האם כינים מעבירות מחלות?

תשובה: הכינה עצמה אינה מעבירה מחלות. אך תופעת הגירוד של עור הקרקפת עשויה לחשוף את הילד או הילדה לזיהום.

בקיצור,

אי אפשר לעשות מחקר על עצמך ועל סמך זה לבסס הכללות לכולם.

או- אהכוחות שמימיים
השקעת בי, תודה!

אז נכון, לא עשיתי מחקר אך פעמיים רצופות כאלו במעון כן גרמו לי להיות בטוחה בזה.

ודווקא בכלל לא גירדתי, אז הריני לסתור את המחקרים

אבל- תודה שתיקנת אותי, כנראה שמעכשיו כבר לא אצא בהצהרות כאלו נגד קהילת הכינים...

איזה ענווה את כוחות... מעניין להכיר אותך!אנונימי (2)

חיחי,כוחות שמימיים
דווקא ענווה לא,

אבל תודה , גם אני אשמח להכירך, את נשמעת לי בעלת עין טובה!
כמו צמח בר
בהחלט יצאת חמודה
אישיתימ''ל

אני מעדיף שינשכו אותי מלהידבק בדבר הטורדני הזה, הגירודים המשגעים האלה גרועים יותר מכאב וגם הרבה יותר קשה להיפטר מהם בניגוד לכאב שעובר תוך כמה דקות (אנחנו עדיין עם כינים כי הילד חוזר כל יום עם כינים מהמעון למרות שהוא עובר ניקוי על ערב).

ניסיתם לשפוך תמציות רוזמרין?אנונימי (5)
פעם בעלי נדבק מיונים והיה לו בזקן- תסבוכת אדירה להוציא.

השרה את הזקן במים שבישלנו רוזמרין ואין, התנדפו.

אצלנו זה קסם מומלץ לשפוך או להשרות בסוף המקלחת והריח נשאר למשך היום.
עוד לא, היום קנינו.ימ''ל

אבל בעיקר מתסכלת אותי הנקודה שזה פשוט לא היה קורה אם כל ההורים היו מטפלים בילדים שלהם, למה צריך מלחמה ומניעה תמידית בגלל שיש ילד שנגוע באופן קבוע?

תודה, בכל אופן. ננסה.

בוודאי שגורמות נזק. ילדים חסרי שקט,חמסה עלינו
חוסר יכולת להתרכז, מגרדים כל היום, חברים מתרחקים, צוות מתרחק, עצבנות- לא חסר. ורואה את זה כמי שעובדת עם ילדים וכאמא
אבל אתה לא יכול באמת לדעת למי יש ולמי איןl666

כשגדולה שלי הלכה לגן טרום גננת אפילו אמרה באספת הורים שלא ראתה אצל אף אחת. תוך חודשיים כולן היו עם כנים. כי לא מוציאים עד הסוף. קשה לעבור עם מסרק בכל מקום כששער ארוך ועבה. ונגיד מי שבודק פעם בשבוע - בזמן הזה כבר הטילו ביצים והתרבו והדביקו הלאה.

אני לא, אבל המטפלות כןימ''ל

כמו שכתבתי יש 2-3 ילדים שנגועים באופן קבוע (לדברי המטפלות), השאר מתנקים ונדבקים לסירוגין.

אם הייתי מחליט לדבר עם ההורים הייתי שואל מי הילדים (כי זה לצורך) ומדבר עם ההורים.

אפשר לנקוט בכמה אמצעים:אנונימי (3)

לאסוף את השיער היטב. בצמות לבנות (וגם לתינוקות בנים).

להקפיד על תפריט שמכיל B12 (ביצה כל יום, ויש גם בחמאה, בשר, כבד) - לויטמין הזה יש ריח אופייני כשהוא מופרש דרך הזיעה שדוחה את הכינים.

שמן אניס עוד יותר עוצמתי משמן רוזמרין. להוסיף כמה טיפות לשמפו.

שאלה על שמן אניסאמא_מאושרת

הכוונה לשמן אתרי?

איפה להשיג? בסופר פארם?

תודה שבוע טוב!

האמת שגם אני מחפשת אנונימי (3)

כן. זה שמן אתרי.

חיפשתי בעדן טבע ולא היה להם.

בטוח יש בניצת הדובדבן וכאלה - חנויות טבע מתמחות.

באמת? לדעתי שמפו כמו הדרין הורג את כולםl666

אולי להפחיד אותם זה יעזור?אור1111

להגיד להם שילד שכל הזמן נגוע , הכינים יכולות ממש לפצוע אותו וזה עלול לגרום לזיהום.

וזה נכון.אנונימי (3)

אני מכירה משפחה שהאמא מסכנה היתה חולה תקופה (צהבת), והכינים התפשטו באין מפריע...

כשהאמא החלימה בחסדי ה', המצב של אחד הילדים היה כל כך חמור - הכינים התחפרו בעור הקרקפת.

לא היה מנוס מלגלח את כל השיער ולטפל טיפול רפואי אגרסיבי.

ואיך שסיימתי לכתוב, התחלתי להתגרד...אנונימי (3)

זה קורה במקרים נדירים.ענבל
זה קורה אם מזניחים את הטיפול לגמרי.אנונימי (3)

ענין של התרבות האוכלוסיה על פני שטח קבוע.

התפוצצות אוכלוסין עצוב.

עידודטלי נאומבורג

בתור אמא לבנות גדולות אני יכולה לומר לכם בוודאות שזה עובר קרוב לגיל 12...ועד אז פשוט לסרק ולסרק.

שמן רוזרין כל בקר 2-3 ואחריזה לסרק את השער .....אבני חן

דיס- עידוד. יש בנות שחטפו כינמת גם בשירות לאומי...מאמע צאדיקה

ויש גם אמהות שנדבקו, אבל עקרונית טלי נאומבורג צודקתאמא לא מקצועית

מכיוון שהנטיה היא תלויה (גם) במצב הורמונלי

זה בדרך כלל עובר בגיל ההתבגרות.

אבל כמובן שזה אישי, יש כאלה שנדבקים בגיל מבוגר כמו שיש כאלה שגם בילדות לא נדבקים .

אישית אני נדבקתי המון כילדה עד גיל 13-14 , וכיום לא נדבקת אפילו שביתי חוזרת מהגן עם ראש מלא..

כיפה בוכרית ולטפטפף עליה שמן רוזמרין כל בוקראנונימי (4)

לשפוך עליה מים רותחים כשחוזר

לבנות אפשר ברט או מטפחת עם גומי

עונהאנונימי (5)
טוב- כתבת מעון- זה שונה מגן.

אני ממליצה לפנות למנהלת המעון- ולבקש ( או לדרוש! ) לדבר עם המשפחות בשם ההורים- כך שאתם לא צריכים לעמוד מול מצב לא נעים מול ההורים.

בתור מטפלת יצא לי להתקל במקרה יוצא דופן ומזעזע, הכולל הזנחה מחרידה.
ברגע שגיליתי את זה שמתי את הילדה האומללה בצד, הלכתי למנהלת והודעתי לה שאם הילדה הזאת באה מחר עם ראש לא נקי- אני הולכת.
( ולא ממלחמות אלא כי אני לא מסוגלת )
כמובן שזה עבד והמנהלת דיברה איתם- ( היא גם אמרה לי שלה אסור לומר להם שלא יביאו אותה אבל היא פשוט מסרה להם את דבריי ) ולמחרת הילדה הגיעה מצוחצחת.
ולא הרגשתי טיפת חוסר נעימות, כי דבר ראשון הילדה שלהם סבלה ( וגם משום מה הייתה חולה בתקופה הזאת ) וקיבלה החל מגיל ינקות את הזכות להיות דחויה.
ושנית- אני בתור מטפלת לא מוכנה ששאר הילדים כולל אני נדבק, חוץ מהחוויה המחרידה של זה שאחר כך כיבסתי את כללל הבגדים כולל אותי.

אני חושבת שזה תלוי כמה זה חשוב לכם- אם זה מאוד חשוב אז תצליחו בעזרת השם.

מישהו מכיר?ימ''ל
"כינים" של life, כתוב שזה משמיד כינים וביצים תוך חצי שעה.

לא מכירה את זה, אבל זה אותו עיקרון כמו תכשיריםאנונימי (3)

אחרים של חברות אחרות.

למעשה זאת הדברה לכל דבר...

אבל אם אין ברירה ואתם לא משיגים שליטה על המצב, אז כדאי.

לילדים לא השתמשתי.

השתמשתי על עצמי כשנדבקתי מהם כי לא הצלחתי לנקות בוודאות של 100%. וגם אז עשיתי שימוש חד פעמי בלבד.

אבל כתןב שה ללא חומרי הדברה. עדיין?!אנונימי (2)

עונהאנונימי (3)

הלכתי להביא את התכשיר שלנו מהמדף: אני השתמשתי ברידלייס של גילקופארם. כתוב שזה תוך 10 דק'.

על בסיס אותו חומר DIMETHICONE, כתוב אותו דבר על המנגנון הפיזיקאלי היחודי.

בכל אופן התחושה על הקרקפת היתה של חומר כימי.

מעתיקה את האזהרות בעלון למשתמש: 1. אין לבלוע

2. מאושר לשימוש מעל גיל שנתיים

3. הרחק מהישג ידם של ילדים ו/או תינוקות

4. בעת הטיפול יש להימנע מלהבות פתוחות, סיגריות, ומקורות הצתה אחרים.

5. להימנע ממגע בעינים בזמן שטיפת החומר מהשיער...(יש המשך).

6.במקרה של גירוי מקומי או פריחה יש להפסיק את השימוש במוצר...(יש המשך).

נכון, לא מכיל חומרי הדברה, אבל בכל אופן מדובר בחומר כימי חזק פעיל יותר משמן או חומץ.

כל חומר הוא כימי. כימייה היא תורת החומרים.אנונימי (6)

נכון. אבל יש פעילים ואגרסיביים יותר מאחרים.אנונימי (3)

אולי הייתי צריכה לכתוב שהתחושה היא של תגובה כימית.אנונימי (3)

לא מכירה.בת 30

אבל גם אם עובד- הכי חשוב זה למנוע אח"כ...

אצלנו המטפלות היו מסרקות את הילדים האלהmshlomo

לא מיידעות את ההורים, פשוט מסרקות וזהו.

מטפלות צדיקות, אין מה לומר...

כיניםחידניסטית

מנהלת המעון צריכה לפנות להורים.

כשהייתי ילדה בדקו כינים בבתי הספר,מי שנדבק וקיבל פתק מאחות זו היתה בושה גדולה..

היום הגענו לקיצוניות שניה,שזה "אין" ואסור להעיר להורים.

נראה לי שחוזר מנכ"ל לא מקל לא המורים והגננות בענין.

מה שעוזר:סרוק  סרוק,שמן עץ התה,רוזמרין ,תכשיר בשם "הידרין" -מכיל חומר שעוטף את הכינ ים "בפלסטיק וחונק אותם. להשתמש במסרק שדומה למסרק של פעם "לוכדן"(יש ללי אתו מעל 20 שנה) ראיתי בסופר פארם משהוא דומה ,מחיר בערך 45השקלים.רציתי לקנות שהמסרק עתיק שלי נעלם,אבל מצאתי אותו אחרי כמה ימים.

להוציא את הביצים ידנית,עבודה סיזיפית אבל משתלמת.

יש סיכות ששמים בהם שמן רוזמרין-לא יודעת את השם.

זה תלוי p.h  של העור.

לקראת גיל התבגרות,זה עובר.

גם כי הילדים גדללים,ומטפלים בעצמם,וגם בגלל השינויים של גיל ההתבגרות.

כדאי להוציא פתק כללי להורים ובו גם פירוטאורין

של המלצות איך להפטר מהכינים ועל הצורך לחפוף ולסרק יוםיום- כ יש הורים חסרי אונים שהתיאשו והרימו ידיים

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך