הורים לילדים עם וועדות השמה... עשיתם? מחפשת תשובות לשאלותבית המקדש

אם יש כאן אפשרות לשאול אני אשאל בפורום באופן כללי. 

אם יש הורים שישמחו לעזור לי באישי זה גם טוב. 

(לא רוצה סתם לעלות את נושא הבעיה ללא שום תועלת)

תודה. 

תשאלי כאן למה לא?אנונימי (2)

לפני שנה היה לילד שלי ועדת השמהאוהב תורה

סיפור קצת הזוי, אבל אולי למדתי מזה כמה דברים.

הבן שלי לא רצה ללכת לבית הספר, ותקופה ארוכה באמת לא הלך. סיפרתי על זה כאן פעם.

הזמינו אותנו לכזו ועדה. לפי מה שקראתי אחר כך, לפי החוק צריך להזמין בדואר רשום זמן מה מראש ועוד כל מיני דברים שלא עשו איתנו; אבל בכל אופן אמרו לי היכן זה מתקיים ואפילו סדרו לי ולאשתי טרמפ הלוך ושוב לועדה זו, עם המנהל של בית הספר שבני עזב.

ישבו שם כל מיני אנשים בועדה, שלא מכירים ולא הכירו את הבן שלי, ורק שמעו בקצרה כמה מילים מהמנהל והעו"ס שקראו דוחות של בעלי מקצוע, והיו בדעה חד משמעית, כי הבן שלי צריך חינוך מיוחד.

הדבר היה נראה לי קצת תמוה, שכן מדובר בילד חכם ומוכשר.

האמת היא שעד לאותה פגישה דווקא די סמכתי על בעלי המקצוע כמומחים ומבינים גדולים בעניין.

אולם כששמעתי את יושב ראש הועדה אומר, כי חמש עשרה שנה הוא בתפקידו, ומעולם הוא לא שמע על ילד שלא רוצה ללכת לבית הספר, זה היה נשמע לי קצת מוזר. כי אם הוא יכתוב בגוגל "בני לא הולך לבית הספר" או משהו דומה, הוא יכול למצוא כל מיני מאמרים ועצות מבעלי מקצוע (ואולי הוא רק התכוון שבני מתגבר על כל העצות האלה כי הוא חכם מכולם...).

בכל אופן, לא חשבתי להתווכח יותר מדי, בפרט שאמרו לי שנותנים לי זכאות להסעה מיוחדת לבני לבית ספר מרוחק המתאים ל"צרכיו". חשבתי שנותנים לי אפשרות, שאם משום מה ארצה להשתמש בה, לא תהיה לי בעיה בכך.

אולם לאחר מכן התוודעתי לעובדה, כי האישור המתקבל מועדה זו, יכול למנוע מבני ללמוד בבית ספר רגיל, ועל כן הגשתי ועדת ערר על החלטת הועדה (ובין היתר טענתי במכתבי כי היו בעיות בחוקיות ועדה ההשמה, ועל כן אין תוקף להחלטותיה).

ועדת הערר מעולם לא התכנסה, משום שב"ה הצלחתי לשכנע מנהל ת"ת ביישוב אחר לקבל את בני ללמוד אצלו (שהסס בתחילה אחרי שראה את הדוחות השונים שנכתבו, אולם כשראיתי את ההיסוס כתבתי לו מכתב ובו השבתי על הדברים שכתבו בעלי המקצוע, והסברתי היכן לדעתי הם טעו), ומעשית הוא כבר התחיל ללמוד שם בפועל לרצון כל הצדדים, לפני שהספיקו לעשות לי בעיות בעניין...

ניתן גם לפנות אלי באופן אישי.  

אוהב תורה זה סיפור דומה לשלי. אספר לכם..בית המקדש

הכל התחיל.. בגיל שנתיים הבן שלי התגלה בגן כילד היפראקטיבי. הפריע המון לגננת בריכוז ולא ישב כמעט בריכוז כאשר ילדים אחרים כן יושבים ומשתפים פעולה עם הגננת.

הגננת ביקשה שאכניס אותו לקלינאית.

בגיל 3 קיבל קלינאית ואתה המשכנו עד גיל 3 וחצי.

גיל 3 זה גן עירייה. כבר בגן זה קיבלתי תלונות שהילד "מופרע" אבל לא במלא מובן המילה אלא.. ילד חסר סבלנות לא מבין או משתף פעולה מדרישות הנהלים בגן חוצה גבולות וע"כ חשבתי יחד עם הגננת להכניס אותו לגן שפה.

התחלנו תהליכים... למי שמכיר זה חוסך לי את הכתיבה. עד סוף גיל 3 הכל היה מוכן לוועדה בכדי להכניס את הבן לגן שפה.

אך טענו בעירייה שהגשנו טפסים מאוחר. לנסות בשנה שיהיה בן 4 .

גיל 4 נכנס לגן רגיל עם אישורים מוכנים לוועדה. וכך הכל בעצם התחיל.

הוזמנו לוועדת שילוב והעבירו אותו היום לוועדת השמה לשיבוץ הילד בגן שפה. 

אך בוועדה התהפך הקערה על פייה.

אני והגננת בוועדה בסיכום שהוא נכנס לגן שפה יחד בצירוף כל הגורמים המקצועים שהמליצו לגן שפה. אך לסיכום החליטו בוועדה שהילד לא צריך גן שפה. אלא גן של חינוך בעיות התנהגות אחרי כל הטפסים שקראו וכמובן אחרי הטענות שהיו לי כלפיו כגון:

הילד מתנגד להיכנס לגן מגיל 2 זה כך. ועד היום!!

יש לו מופרעות התנהגות של חוסר הקשבה. יש לו אלימות פיזית. (הוא לא ילד קל) אבל אם אני לבד איתו ואני מציינת לבד!!! הוא ילד מקסים. אם הוא לבד עם סבתא או אבא או דודה או גננת או אח!!! בקטע של בדידות הוא ילד מקסים רגוע שליו מדבר מסביר מתנהג יפה משתף פעולה מבין את הנאמר... 

לפי תמונה זו ראיתי לנכון שכנראה גן שפה זו כיתה קטנה שיוכל להתפתח בה בצורה טובה יותר.

אבל זה הצטייר לי אחרת לגמריי. הם רוצים להכניס אותו לגן של בעיות התנהגות כאשר הגן הוא במרחק של 40 דק' נסיעה. מעיר לעיר. כי אצלנו זה רק חילוני. וגם אם היה דתי לא רוצה לשים אותו שם.

אני בעלי מתנגדים.!! חברה וגננת אומרות לי שזה תרגיל של וועדת השמה כדי למנוע בכלל לשים את הילד בגן שפה כדי לייאש כדי לא לשלם על כסף לעומת זאת אימי טוענת שעשיתי טעות עם הוועדה והיא תאלץ הוועדה לשים את הילד בגן של בעיות התנהגות. 

אמרתי לה שבוועדה אמרו לי שאפשר להגיש עירעור. וכבר אמרתי להם בוועדה שאני לא מסכימה שהילד יצא מהעיר.

היא עדיין בשלה אומרת שהם לא ייקבלו את העירעור. הגננת אומרת זה תרגיל... 

ואני מבפנים בוכיה כ"כ... לא רוצה להעיק על הילד לא לשם התכוונתי. האם באמת אגיש עירעור וישללו את הבקשה?

הורים, אשמח לקבל יעוץ!

תודה. 

שונאת את הועדות האלה.אנונימי (3)

כגננת: תתעקשו!אנונימי (4)

אומרת את זה מבפנים. כגננת בגן חינוך מיוחד.

העיריות פוחדות מהורים שעושים בלאגנים, ואם זה לא מופרך, הם מסכימים עם ההורים ופתאום מתחשבים בדעתם. לכן אני אומרת שכדאי להביא חוות דעת ממישהו חיצוני, ועם זה לחזור לעירייה ולהתעקש!!!

חוץ מזה יש גם נקודה שאני לא חושבת שקשור לכאן אבל כדאי לשים לב: לפעמים להורים שמכירים את הילד כל כך טוב, ואוהבים אותו הכי בעולם, קשה לראות דברים (אפילו נכונים) על הילד שלהם. ולפעמים הסתכלות חיצונית טובה מאוד ועוזרת לראות את הילד ממבט נכון. אני מכירה ילדים שההורים התעקשו לכיוון מסוים שלא היה להם טוב, ובזכות וועדת השמה הלכו למקום שהיה להם טוב יותר.

בהצלחה!

אחרי שכבר הייתי בוועדה...בית המקדש

אני חושבת שאקבל מכתב שבו יצויין שהילד הולך לגן בעיות התנהגות. כי כך זה סוכם ואמרו לי תוכלי לתת עירעור.

השאלה היא: אני עכשיו אצליח לתת עירעור אחרי כזו שיחה? 

קצת הרגיז אותי שצוות הגן אמרו לי להגיד שהוא מתפרע כתוצאה מכך שהוא לא מצליח לתקשר עם ילדי הגן וכך זה מתבטא באלימות פיזית. ולכן הוא צריך גן שפה.

איך מכזו אמירה הם הגיעו לבעיות התנהגות?

בכל מקרה.... אחרי מה שהיה בשיחה יש לי עדיין הזדמנות? או שאם זה אכלתי אותה???

אם במידה והם יתנגדו בתוקף לשים אותו בגן שפה? אוכל להחזיר אותו לגן רגיל עם המשך ללכת איתו לקלינאית?

יש דרך לצאת מכל הסיפור הזה לצד הטוב ביותר? 

?????? יש תשובה????בית המקדש

למה שלא תגישי ערעור ושם תסבירי את כל הטיעונים שלך?אנונימי (4)

אגיש וודאי!! אני רוצה להגיש מכתב לפני המכתב שלהם. כדיבית המקדש

שבמכתב יסוכם שאני רוצה רק בעיר שלי.!! 

ולא מחוץ לעיר!!

ודאי שיש דרךאוהב תורה
המציאות פעמים רבות נראית מורכבת, ואנחנו צריכים לבטוח בה' אשר מכוון את דרכנו, והוא המוליך אותנו לדרך הנכונה - גם אם אין זו הדרך שחשבנו עליה בהתחלה.

הדברים שאת מספרת נשמעים מאוד מתסכלים. מה שאני יכול לומר מהנסיון של הסיפור שלי - שיש הבדל גדול בין המקרים - שברגע שהיה ברור לי היכן אני רוצה שבני יהיה, הרגשתי כי הקב"ה סייע להתגבר על המכשולים, ואיש לא עמד בפנינו.
למעשה, זו העצה שיעצה לך הגננת שכתבה כאן למעלה - לעמוד על שלך.

צוות הגן יכול להביע את דעתו, אבל אם לפי הכרותך את הילד הם טועים - את האמא, ואת יודעת מי זה הילד שלך. אין שום סיבה שתגידי משהו שאת חושבת שהוא לא נכון, רק משום שצוות הגן אמר כן - גם אם זה צוות מנוסה. מבחינתם, הם צריכים להתמודד עם הרבה ילדים, כך שחוסר שיתוף פעולה והקשבה יכול להתפרש אצלם כבעיית התנהגות, למרות שייתכן שמדובר בסך הכל בילד שמחפש לקבל תשומת לב, שחסרה לו כשהוא בלוע בקבוצה גדולה של הרבה ילדים, והרבה יותר נח לו להשאר בבית עם אמא.

את יכולה מבחינתך להבהיר, שלא שייך שהילד יצא מהעיר, והפתרון צריך להימצא בתוך העיר.
לא צריך לחשוש שמא "אכלת אותה" ושמא לא תהיה עוד הזדמנות. אם לא טוב לילד, אפשר וצריך להעביר אותו ממקומו, בכל זמן.
ואם יש מקום שלדעתך יהיה לו טוב שם, כדאי כבר לברר עם הנהלת המקום, ולראות אם אכן יש אפשרות.

לא צריך להיבהל מהועדות האלה, וגם לא להתרשם מהם יותר מדי.
האנשים שיושבים בועדות הללו מתעסקים עם כל כך הרבה ילדים, שמבחינתם זה לא צריך להיות משנה אם החלטתם תכובד או שיתקבל הערעור או שדברים יסתדרו מבחינה אחרת.
נכון שיושבים שם אנשי מקצוע, אבל הם לא מכירים את הילד. ההחלטה צריכה להיות בראש ובראשונה של ההורים, ואנשי הועדה נמצאים שם בשביל לעזור. החלטה של ועדה בניגוד לרצון ההורים, צריכה להיות דבר יוצא דופן, ואם אכן היה דבר כזה בועדת ההשמה, בכלל לא ברור שכך יהיה בועדת הערר.

בברכת הצלחה, והעיקר לבטוח בה' שהדברים אכן יסתדרו על הצד הטוב ביותר.
אוהב תורה!! תודה תודה על כל הפירוט והעזרה..בית המקדש

יש לי עדכון, אחרי שהייתה לי שיחה עם הגננת של הילד בטלפון,

אמרה לי הסדר הוא כזה: 

הם יישלחו לי מכתב שבו יצויין שהילד צריך ללכת לגן עם בעיות התנהגות מחוץ לעיר.

אנחנו ההורים יחד איתה מצורפת חתימתה של הגננת. שאנחנו מתנגדים בתוקף שהוא ייצא מהעיר. ולכן, הם ייתנו לנו בתוך העיר!

אבל.!!!  בעיר אין לנו גן עם בעיות התנהגויות אלא רק גן של מעוכבי התפתחות. כששם יש:

*טיפול פרא רפואית קלינאית תקשורת

*תרפיה באומנות

*טיפול רגישי

*וקבלת ארוחת בוקר.

מדובר בגן ממלכתי דתי. 

בכיתה יש 11 ילד. 

ז"א גן שפה הוא לא אמור לקבל מכיוון ויש לו בעיות התנהגות.

האם אתם יודעים מכירים גם מסוג זה?

איך סוג הילדים שם?

לשעבר הייתי סייעת מחליפה בגני חינוך מיוחד בעיר שבו אני גרה ולצערי הרב הייתי בגנים מפחידים צורת ההתנהגות של הילדים לא מצאה חן בעניי וכל שכן הבן שלי הוא לא כזה. הוא הרבה יותר עדין ורך..

השאלה אם גנים כמו עיכוב התפתחות הם ילדים בגדר "מופרעים". ?

מה שכן, אני עכשיו דיי רגועה אחרי שיחה עם הגננת ואחרי שאתם הגבתם.

תודה לכם!!

תלכי לראות את הגן הזהאנונימי (4)

תראי את סוג הילדים ההתנהלות והגננות.

גם אם לא יתנו לך לראות את הילדים - מהצצה אפשר לקלוט.

אנונימי, אלך לראות את הגן.בית המקדש

למרות ששאלתי אמא שהבן של חברה שלה היה בגן הזה היא הייתה מרוצה ממנו מאוד!!

לעומת זו אותה אמא שסיפרה לי זאת, הבן שלה היה באותה מסגרת והוא נכנס למסגרת חילונית כאשר הם חרדים.

למה? כי לא היה מקום בגן הממלכתי דתי. 

חוששני... מטורלל

^^^^^^^ הוועדות האלו הזויות כדאיפופקוו
מאוד חוות דעת פרטיות להביא
מניסיון של מישהו קרוב במשפחה..
ובוועדה לא לפחד
לדבר ולדבר ולהסביר שאתן מעוניינים במסגרת רגילה ואחרת לילד ותעשו את המאמץ למצוא את המקום המתאים.

בהצלחה רבה..!
טוב.. וועדה שניה כבר עברנו..בית המקדשאחרונה

מה שכן יש לי עזרה מצוות הגן לטפל בעניין בעזרת מכתבים..

מקווה שזה יעבוד. הלכתי לדבר שוב עם ראש הוועדה אבל היא בוועדות אחרות במהלך כל החודש!!! (אני גם ראיתי הורים ממתינים בחוץ)

אדאג לפני שאקבל מכתב לעירעור. 

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך