איך אני לא אפחד פעם הבאה?זוהרת בטורקיז
יוצאים,יש שיחה טובה,כימיה עומק ואפילו צחוקים! הכל לפי הספר..ואז בום משום מקום..:"זה לא זה".
ואיך בקשר הבא לא אחשוש שפתאום עוד פעם משום מקום זה יבוא...
ברור שהכל לטובה ובאמת הכל מאת ה'.
פריקה קטנה
הצעהdanielo

כדאי כן להיפתח וכו',אבל לקחת את הדברים בעירבון מוגבל,ולדעת שאין ערובה לשום דבר.

ואם זה לא הצליח זה עוד אחד ממבחני האמונה שלנו.

רציתי יותר להאריך בעניין הזה של ההפתעה שפתאום חותכים,אבל אני חושב שזה לא מתמטיקה ותמיד נכון.

אני רק אגיד שמהנסיון שלך אני מאמין שתשימי לב שהתופעה הזאת,יכולה לאפיין אנשים שנמצאים בשלבים פחות בשלים בדר"כ,וזה לא סותר את זה שהם אנשים מעולים.

בסוף?רק אמונה,זה גם מה שאני אומר לעצמי וברור לי שאת יודעת את זה כבר.

אבל בכל זאת - אם נתחזק באמונה החיים יהיו הרבה יותר פשוטים.

רק אמונה. תאמיני לי שזהנוסע
קורה לכולם וזו לא רק בעיה שלך (אם כי צרת רבים - נחמת שוטים..) וגם תביני תביני ש"זה לא זה" יכול להיות רק הסוואה לדבר אמיתי שלא מצא חן בעיני הצד השני.
מבאס לגמרי...ומה שאמרו מעלי^^^אלטלנה
קרה לי גםהכול מה'
אין מה לעשות, ואין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים
ת'כלס? מפחיד קצת..חלושששש
אבל אנחנן גיבורים מאמינים, לא?

ב"ה, עוד לא קרה לי...
וואי אני ממש מבינה..מכלליסטית

גם לי קרה לא מזמן משו כזה..היה ממש זורם וטוב ופתוח..שיתוף והכל..ופתאום הוא התקשר להגיד שלא נראה לו..זה באמת קשה, כי זה גורם לך באיזשהו מקום להבהל ולהרתע מלהיפתח שוב..כאילו את משאירה חלק מעצמך אצל אנשים אחרים ואז חוטפת סטירה..לפחות ככה אני הרגשתי. זה נראה שמתקדם טוב וכבר מריצים את ההמשך בראש..זה גם סוחט הרבה אנרגיות וכוחות נפש..
אבל תכלס בסוף, צריך אולי הפסקה קטנה לנשום, לחזק את עצמי שאם זה לא הוא אז כנראה שמחכה לי משו יותר טוב ובעז"ה יגיע האדם הנכון בזמן הנכון..ובמקום הנכון בחיים..להמשיך בלב שמח ומאמין ובינתיים פשוט להתפלל וכמובן לבדוק עם עצמי תמיד מה עוד אני יכולה לעשות כדי להביא את עצמי לקשר זוגי נכון וטוב.
ואת עושה השתדלות שלך ותשאירי מקום לקב"ה!!חיוך

חח..טעות בשרשור..חלושששש
אז מה בן שרוצה לחתוך במצב כזה אמור לעשות?חסדי הים
את צריכה לחדד לעצמך את הדברים.מחדשת כוחות
ממה את מפחדת בדיוק?
ממה זה נובע?
לפי מה שהבנתי ממה שכתבת, את מפחדת ליצור כימיה עם מישהו וצחוקים ואז שזה יפסק?
כימיה וחיבור וצחוקים יכול להיות לך עם הרבה בנים. בציבור הדתי לא מכירים את זה כלכך, אבל אצל החילונים זה מוכר, יש לבת הרבה ידידים.
כמובן שזה לא נכון ולא צריך להיות, אבל אני מנסה להגיד שזה קיים וחיבור ״חברי״ יכול להיות לך עם עוד הרבה בחורים.
אם לא מזה את מפחדת, ואת מפחדת מהקטע של להפתח למישהו, לדבר על דברים פרטיים על הנפש שלך, אז.. אני תמיד אמרתי לעצמי כל פעם שנפתחתי בפני מישהו- יש עוד הרבההה מאוד דברים שהוא לא יודע עליי.
וכן, כל פעם את מגלה לו עוד ועוד ועוד. ועוד איזה משהו גדול. אבל, עדיין, יש כלכך הרבה שהוא לא יודע. ויש גם דברים, שאפילו את לא יודעת, ושאת תופתעי לגלות אותם בעצמך, יחד עם בעלך.
ואם את נפתחת בפני מישהו, סימן שהוא כן בחור טוב באיזשהו אופן לפחות. בחור ישר. אז את כן יכולה להרשות לעצמך ולקוות שזה ישאר אצלו... אצל אותו בחור שעזר לך לבנות בעצמך עוד קומה. אותו בחור ששינה בך משהו לטובה. אותו בחור שהיית צריכה לעבור איתו משהו. אותו בחור שדרכו קיבלת מסר מאבא.
אז תני לו את המתנה הזאת, בתקווה שגם הוא הצליח לקבל מסר חיובי.

אך עם כל זה, הקטע של הפתאומיות, לפעמים זה לא בידיים שלנו- הכל משמיים.
שמעתי הרבה סיפורים כאלה. שובר את הלב לשמוע....

אז שתהיה תפילה טובה
וואי, איזו תגובה נעימה...הייזל

שאלה טובה.אורח כלשהו

ואלי השאלה היא איך נתמודד עם הפחד.

לא אפחד/ כי לעולם איני בודד ...נפש חיה.

וואי, אני מה זה מכירה את זה...הגברת מהירח

אם הבנתי נכון את הכוונה שלך.

קרה לי המון פעמים שאני מתחילה לצאת עם מישהו, ואני לא מצליחה להתרכז ולהנות. אני פשוט מפחדת שזה עלול להיקטע, שזה לא זה. כל פעם מחדש מקווים שהפעם זה זה, והפעם אני אזכה למצוא את הזיווג שלי ולהקים בית. ואני פשוט מפחדת שפתאום זה יגמר.

לא יודעת איך אני מתמודדת. אני מנסה לפגוש את האדם שמולי. אם אני לא מצליחה להפסיק לפחד - לפחות לעשות את זה ביחד עם הניסיון להכיר אותו וליצור אתו קשר. 

פעם מישהי אמרה לי: אל תתמקדי בניסיון להקים בית. תחשבי על זה שאת באה לפגוש בן אדם, ללמוד משהו חדש בחיים שלך. ואם זה לא זה - אז בכל זאת זכית להכיר עוד אחד מיצירי כפיו של הקדוש ברוך הוא. 

לא יודעת אם זה תמיד עובד, אבל זו מחשבה מעניינת. 

קראתי את מה שכתבת גם בנשואים טריים...~א.ל

זה בהחלט בהחלט לא נעים!! וכואב מבפנים..
אבל לדעתי גברים שאומרים משפטים כלכך מחברים,
ומרשים לעצמם לפזר מילים כאלה לחלל האוויר מבלי לקחת אחריות זה אומר או שהם לא אמינים, או שמשהו בקשר קצת מתנהל ב- "חופשיות"..
וצריך קצת למתן את הדברים.
אז ה' כנראה באמת מסנן את מי שפחות מתאים, ב"ה
ומצד שני, אולי יש פה מקום לחשיבה מחדש על האופן בו הקשרים מתנהלים..

מקווה שאת מקבלת את דבריי בהבנה ובשמחה..
אין לי כוונה לפגוע חלילה
מקווה שהועלתי ולו במעט..

את לא יכולה לפחד.ה-מיוחד
כל המדוייטים הם בחורים טובים ונחמדים וכנראה לא בשבילך.
אין מה לפחד ממסע אל עצמך, אל בעלך, אל המשפחה שלך.
שתמצאי את הזיווג שלך את תסתכלי על העבר ותראי שכל מה שקרה איתך בעבר רק הצמיח אותך.
אז כן. מותר לבכות, להתעצבן ולהתייאש אבל להבין שזה ירידה לפני העליה
זו אכן בעיה לא נדירה..ד.

אנשים נוטים "תוך כדי" להתנהג בצורה נאה, אם אין משהו ממש חריג; וגם - לא תמיד מחליטים ממש המהלך הפגישה.

אח"כ, מסתכלים סובייקטיבית על המכלול - לא חייב להיות קשור בכלום למעלתך האישית - משהו סובייקטיבי, ואומרים.

אז אולי כדאי, מצד אחד אכן להתנהל טבעית, כדי לתת אופציה להיכרות אמיתית. אבל מצד שני, להביא בחשבון, שכל ההיכרות הזו, "הקשר", אין עניינה בשביל עצמה - אלא לבדיקת אפשרות לנישואין.

נכון שמאכזב אם מה שנראה שייך, מתברר כ"לא זה". אבל יותר קל לעכל כך.

לא לחשוש. לעשות את שלך - ולראות אם זה הדדי אחרי הכל, את עצמך רוצה להתקדם עם מישהו שגם רוצה...

הצלחה רבה.

זו התמודדות עצמית,פינגו0

אין תרופת פלא שאחרים יכולים לתת לך!

זה ממש מה שהיא ציפת לשמוע, עזרת לה, תודה!!....נבנה המקדשאחרונה
שאלה יש לי לשאולימח שם עראפת
אני רק בן 19, עוד מעט עשרים, ואני בפירוש לא בקטע להתחתן בקרוב. בקיצור, עוד לא התחלתי לצאת לדייטים או לשמוע הצעות. הקטע הוא, שיש לי חברים צעירים ממני, בני 17-18, שבקושי יש להם חתימת שפם(לי יש זקן מפואר) שפתאום מפרסמים שהם התארסו. זה גורם לי להרגיש רווק מזדקן, במיוחד בגלל שאני זוכר את החבר'ה האלה כחמשושים חיים בסרט.

ולעניינה של שאלה- יש פה כאלה שגם כן התחילו לצאת לדייטים בגילאי 20 פלוס, וגם כן הרגישו שהם מזדקנים עד שהתחילו לצאת? (צרת רבים חצי נחמה רבותיי)

לכל סיר יש מכסה - גם בנות זוגם בגיל הזה, 17-18?נייקיי
ממה וכיצד הם מתכננים לחיות? 
אחד נהייה אברך, אחד הקים עסק משלוחיםימח שם עראפת

השלישי עוד לא התחתן, אז אני לא יודע מה הוא יעשה

כן, גם נשותיהם בגיל הזה

''חברים בני 17 פתאום התארסו''פשוט אני..
תגיד שאתה נער גבעות בלי להגיד שאתה נער גבעות
מה זה משנה...דומיה תהילה
אני חיכיתי לצאת לגיל מאוחר יותרארץ השוקולד
ושמח שככה עשיתי.

אין סיבה שתצא בגיל צעיר אם אתה לא רוצה להתחתן כעת.

ובתור אחד שאוהב להחליט לפי דברי רבותינו, רבותינו אמרו שילמד אדם תורה ואחר כך ישא אישה. (קידושין כט עמוד ב, רמבם הלכות תלמוד תורה פרק א הלכה ה, טור ושולחן ערוך יורה דעה סימן רמו סעיף ב)

ימח שם עראפת

רבותינו גם אמרו בן 18 לחופה, ו"עד עשרים שנה יושב הקב”ה ומצפה לאדם מתי ישא אשה, כיוון שהגיע עשרים ולא נשא, אומר: תיפח עצמותיו"

ההבדל בין רבותינו להיום:קעלעברימבאר

מצד אחד גיל ההתבגרות הפסיכולוגי כיום עלה ואנשים בגיל 19 עדיין לא בוגרים מספיק, למרות שכל מקרה לגופו.

מצד שני יש רווקות מאוחרת ולא טוב שאדם יחכה עד שיסיים ללמוד את התורה לגיל 25 ורק אז יתחיל לצאת.

אני מכיר כמה ישיבות שם המליצו להתחיל לצאת בשיעור ד (אם זה נגיד הסדר שעושים צבא בשיעורים ב ג), מתוך תקווה להתחתן כשעדיין לומדים בישיבה. כי לעיתים כשאדם יוצא לחיים העסק יכול להסתבך עם רווקות מאוחרת ויש ייתרון בלהתחתן כשעדיין לומדים בישיבה. מצד שני לא צריך להלחץ וכמובן להתחתן רק עם מי שמתאים ולא חייבים דווקא בגילאים טלה אלא מתי שיבוא בעתו וזמנו

אפשר גם להתחתן בשיעור ג ד ה ו, לא צריךקעלעברימבאר
לחכות שאדם יסיים ללמוד תורה ורק אז.

מעולם לא ראיתי  רב בדורינו שמורה שקודם כל ילמד אדם ורק אז יישא אשה.

כמובן שנראה שגיל 19 זה עדיין צעיר יחסית ואולי עדיף לחכות מבחינת הגיל

הרב אליקים לבנון מורה לחכות לפחות לשיעור גארץ השוקולד
זה די ההוראה שאמרת שלא שמעת עליה, לא?
כן שיעור ג ומעלה מצוין. גם כי לפני זה זהקעלעברימבאר

מוקדם מדי, וגם כדי שילמד תורה.

אבל לא צריך לחכות לשיעור ה רק בגלל שאדם לא למד תורה מספיק. זה יותר עניין הגיל ולא עניין התורה

מסכים שזה בעיקר עניין הגילארץ השוקולד

אבל גם חשוב מוכנות נפשית ויכולת פיסית וכלכלית להחזיק משפחה.

היה כתבה בערוץ פעם על הרבה בתים שנהרסו בגלל אי חשיבה כלכלית:

לא כלכלה דרכנו

ומצרף תגובה מאוד יפה שנתקלתי בה כעתי:

בואו נדבר על כסף

זה גם תלוי אם ההורים יכולים לסייע כלכלית, בכלקעלעברימבאר
מקרה אם ההורים יכולים לסייע, אין סיבה לדחות את גיל הנישואים לגיל מאוחר. מאחר שהחשש של רווקות מאוחרת גדול יותר
שאלה לגבריםכל קול קן כן

עד כמה הייתם מוכנים להתפשר(אם בכלל) ברמה הרוחנית של הבת זוג?

דוג' אתם רוצים מישהי שכיסוי ראש מלא זה חלק מהגדרת הצניעות שלה

ומבחינתה סרט או קשת זה די והותר, וכן על זה ההדרך.

מה שתבחרי מתוך האמת הפנימית שלך - מקובלפ.א.
אני מאמין שכל אחת צריכה לבחור את הדרך הרוחנית שלה מתוך אמת פנימית. בעיניי, כל החלטה של אישה לגבי כיסוי הראש, בין אם זה כיסוי מלא, סרט או קשת, ראויה לכבוד ולשמחה. העיקר שזה בא ממקום של בחירה אישית חופשית ולא מכפייה של לחץ חברתי/סביבתי
אחיכל קול קן כן

גרמת לי עכשיו לרוץ סביב הבניין

לעשות 50 כפיפות בטן

ולצעוק אחי לכל זר שני.

אתה הבאת אמירה יפה לנשים אך לא התייחסת לשאלה שלי

😂😂😂😂מחפש שם
עניתי. כל מה שהיא תחליט - מקובלפ.א.
מבחינתי זה לא נקרא להתפשר 
מסכים לגבי הכיסוי ראשארץ השוקולד
בטווח שארגיש בנח איתה והיא איתיארץ השוקולד
לא קריטי מה בדיוק על כל פרט, הרעיון הוא ששנינו נרגיש בנח עם דרך החיים הדתית של הצד השני.
האמתלא שלם,משתלםאחרונה
שבכלל לא. מעדיף שהיא תיהיה יותר ממני
יעצבןלא שלם,משתלם

פה כמה אבל בכל זאת.

חייב להגיד שמתסכל הפער בין כמה שחשוב לנו הגברים  מראה לבין כמה שאתן מבינות את זה.

כן גם לנו הגברים הדוסים דוסים  שמשתדלים לשמור עיניים, שמעניין אותנו הפנימיות, צניעות, ואישיות. בכל זאת.

אתן לא מבינות את הפער הזה  והוא צועק כל פעם מחדש.

למה אני אומר את זה?

1. בבקשה! תשקיעו בנראות בדייטים.לא רק בדייט ראשון אנחנו רוצים  להסתכל על הפנימיות  אבל זה לא תמיד פשוט. בבקשה תעזרו לנו

2. תבינו את הרצון לראות תמונה לפני דייט. לא אמרתי שתסכימו- זה כבר עניין אישי. אבל תבינו..

3. לפחות דוסיות- בבקשה תתלבשו צנוע, אתן לא מבינות( כמה שאתן חושבות  שכן אז אתן לא בכיוון אפילו) מה זה עושה לנו.

בבקשה תחסכו מאיתנו.

סיימתי

..הרמוניה

זה לא קטע של אשמה

קטע של אכפתיות מההשפעה של המעשים שלך

חוץ מזה את הופכת את הגברים ללא בסדר בגלל שיש להם מחשבות לא צנועות כשהם רואים מישהי לא צנועה... אז אם יש לך טענות תפני להקב"ה

מה אתם אומרים על זה?פתית שלג

הרבי מסאטמר נגד תזמורת בחופה 

בגדול הטענה שלו היא שהוזלנו את החופה עם כל התזמורות והזמרים השונים.

"חופה היא דבר חשוב וקדוש, ולא מקום למסיבות. מביאים תזמורות וזמרים ועוד משלמים על זה סכומי עתק". "בחתונות של פעם, כמו אצל הרבי מצאנז, היה פחד ויראה בחופות. החסידים לא העיזו להרים עיניים, לא דיברו ולא צחקו". הוא הביע זעזוע מהתנהגויות שנראות כיום: "ראיתי מישהו יושב בחופה ומעשן. איך אפשר? בחופה צריכים לעמוד באימה וביראה"

אני חושב שיש הרבה אמת בטענה הזאת. לאו דוקא שנגנים הורסים את החופה, אלא השטיקים הקבועים בניגונים של החופה ונספחיהם, הנטיה של מחזיק הרמקול להחליק בדיחות (לרוב קבועות), גם הלבוש (בדרך כלל כשאנשים מגיעים למקום מכובד הם נוהגים להתכסות יותר\חובשים כיפה).

לדעתי יש הרבה מה להתחזק בעניין

הקיצוניות - מוגזמתגבר יהודי
כשהרבי מליובאוויטש ראה שמוליכין חתן וכלה לחופה בלי ליווי נגינה - הוא שילם מכיסו על זה שיביאו מי שינגן שם!

אם כי שם דובר על הנגינה *בהתחלת* החופה ולא *באמצע*.

מה הנימוק ההלכתי לא הבנתי?נקדימון
עם גישה כזו הוא גם בטח ירתח על חזל שאישרו לקדש בתמר. לקדש באוכל? נפלנו על הראש?! טירוע כזההקדוש להוזיל לתחתית החומר?
חז"ל לא "אישרו לקדש בתמר"גבר יהודי
הם אמרו שבדיעבד אם קידש בתמר שווה-פרוטה - מקודשת.

מלבד מה שבזמנם הקידושין לא היו תחת החופה!

פספסת את הציניות שלינקדימוןאחרונה
לא אותו דבר בכלל. גם כי חופה וקידושין זה דבר שונה,פתית שלג

וגם כי לא מדובר בקלות הדעת.

מה הבעיה בבדיחות?פשוט אני..

אם הדור צריך בדיחה בשביל להקשיב,

אז שתהיה בדיחה בשביל שיקשיבו.

כי הא דרבה, מקמי דפתח להו לרבנן אמר מילתא דבדיחותא ובדחי רבנן, לסוף יתיב באימתא ופתח בשמעתא

רש''י:

ובדחי רבנן - נפתח לבם מחמת השמחה

הבעיה היא כאשר עושים אותן בזמן הלא נכון.גבר יהודי

לדוגמא אם באמצע סליחות או קינות מישהו יעמוד ויספר בדיחה - זה ממש לא לענין...

המקובל בקהילות רבות בישראל הוא שזמן החופה הוא זמן של "וגילו ברעדה", זמן של בכיה ותפילה, ולא של בדיחות וקלות ראש.

וכפי הדוגמא שהבאת:

*לפני* השיעור - רבה/רבא סיפר בדיחה כדי לפתוח את הלבבות.

ואחר כך - ישב *באימה* ופתח באמירת השיעור.

לא יודע מה זה ''קהילות רבות בישראל''פשוט אני..

הייתי בחתונות של כל מיני זרמים בציונות הדתית,

הייתי בחתונות של חרדים ליטאים, חסידי גור, ספרדים ..

וכמובן גם בחתונות חילוניות.

עוד לא ראיתי בחיי חופה שבה יש ''גילו ברעדה'' במובן שאתה מתכוון אליו. כן יש דמעות של התרגשות, לפעמים הכלה בוכה בכסא כלה בזמן שהיא מתפללת, אבל החופה עצמה היא תמיד שמחה ומרגשת מתוך אושר ולא מתוך רעד.

החופה היא שמחה רציניתגבר יהודי
הזמן לריקודים ולבדיחות-הדעת - הוא בסעודה.
כנראה רבים לא מסכימים...פשוט אני..
לסוף יתיב באימתא- דבר ראשוןפתית שלג

דבר שני, מי אמר שהמטרה העליונה היא שיקשיבו?

וחוץ מזה יכול להיות שמה שמקשה על אנשים זה האורך של החופות בימינו ולא ה"כבדות"

היחלשות יראת הכבוד/הרוממות בדורנו היא באמת בעייתיתנוגע, לא נוגע

זה מקשה על ההערכה וממילא על חיבור לדברים. וזה בהרבה תחומים (כולל שידוכין).

מצד שני, מי שכן עובד עליה, משיג אותה באמת, ע"י חיבור פנימי, ולא בגלל דברים חיצוניים או הגבלות.

לגבי החופה- הוא מדבר על ההגזמה, ולכן מדגיש את הצד השני לדעתי.

מי שבאמת מרגיש את היראה בחופה, הבדיחות (אני לא יודע בדיוק על איזה סגנון אתה מדבר, אני מדבר על מה שהכרתי בישיבה, כשאחד החבר'ה היה מקריין) דווקא משתלבות יפה ומאזנות. והשירים עוזרים להוריד לעולם את גודל המעמד.

כשאין מקדש, החוויה הרוחנית שהכי קרובה אליו זה חופה. יותר מכל תפילה או מעמד רוחני אחר. רק צריך להתנער מהסחות הדעת ולהיות ממוקד כדי להרגיש את זה (וכמובן שתהיה חופה מתאימה).

יש בחופה המון רגשות מיוחדים שהתלכדו למעמד אחד- הזוג יוצא מבדידותו ומשלים את הרצון הפנימי השורשי ביותר, ולא רק כרצון אנושי טבעי אלא כרצון שמחובר לרצון ה'. ההורים שמחים בשבילם ובגלל שתהיה להם המשכיות. מחילת עוונות. כריתת ברית. האדם מפסיק להיות "פלגא דגופא" מבחינה רוחנית, הזוג מתחבר באופן מהותי ועמוק יותר לעברו של עמ"י ולעתידו. זכרון ירושלים והקשר של החתונה אליה. ציבור גדול נמצא יחד במעמד הזה איתם. יש פה אהבה זוגית מרוממת לפני שממש ירדה לעולם, חיבור לה', חיבור של עם ישראל, אהבת החיים.

מי שבאמת מתבונן בזה, לא יכול שלא להיות בחופה עם יראה אמיתית מגודל המעמד (וגם עם שמחה, רק רגועה יחסית).

מישהו יודע איך אפשר להירשם למיזםאמא טובה---דיה!

של השידוכים לחיילים פצועים?

יש אפשרות באתר 'הבאר'נפשי חמדהאחרונה
אז הלכתי אתמול לחתונה, ולהלן המסקנותבינייש פתוח

לדעתי, אם באים לחתונה אנשים פחות דתיים, אין מנוס מחתונה נפרדת לחלוטין כולל ישיבה נפרדת.

נשים עלולות לשכוח להתלבש באופן מלא (זה קורה לכולם כמובן, פעם שכחתי ללבוש מכנסיים) וישיבה נפרדת מונעת מגברים לראות.

מה גם שבחתונה של אתמול בסבב השני של הריקודים הכל הפך למעורב, כנראה בגלל מי שרקדה עם הסבא או מי שרקד עם הדודה.

ההורים שלי בחרו לומר יפה שלום וברכה והצלחה ולנסוע הביתה, בעוד שאני נשארתי עד הסוף, אבל מחוץ לאולם, חיכיתי לסוף ולשבע ברכות.

אבל... יש אנשים שהיו מתפתים לרקוד עם החברה של הכלה, מה גם שהחתן או אמא שלו אינם יכולים לשבת בצד או לדרוש מהדוד לא לרקוד עם האחיינית.

וכך אנשים דתיים מאוד רקדו ביחד בפומבי.

לדעתי הפתרון הוא ישיבה נפרדת לחלוטין (למרות שאני בדרך כלל פחות מתחבר לרעיון של אירוע בו אבא שלי לא יראה את אמא שלי או אחותי, וכנ"ל דודים ודודות עם ילדהם).

זכותך לחשוב כךנפשי תערוג

ולעשות כך בחתונה שלך.

ולדעתי אין קשר בין ישיבה מעורבת

לבין ריקודים מעורבים.

יכול להעיד שהייתי לא פעם בחתונות עם ישיבה מופרדת.

אבל הריקודים היו מעורבים (היתה מחיצה. באיזה שלב מישהו הוריד אותה)

ומנגד. אצל רוב חבריי (וגם אצלנו בחתונה) היתה ישיבה מעורבת ולא היו ריקודים מעורבים.

תראה,בינייש פתוח

ברור שברוב החתונות שההפרדה רק ברחבת הריקודים היא בהחלט תופסת, אבל משום מה אתה מתעלם ממה שכתבתי בהתחלה על כך שהאוכלוסייה שוכחת להתלבש ועלולה לרקוד במעורב.

הייתי בחתונה נפרדת לחלוטין והיו שתי כניסות שונות ומחיצה קבועה מקיר לקיר, להוריד את זה זאת חוצפה של ממש, ואי אפשר להיערך לכל תרחיש. אבל כדאי לעשות השתדלות עבור רוב הדברים.

כמו שאי אפשר להיערך לקריסה של האולם (אסון ורסאי) או למחבל שישחט את כולם.

דעתך חשובה לנושפלות רוח
תודה על המשוב, נציג יחזור אליך בהקדם.
אין צורךנפשי תערוג
חחחחחחחחח יא אחשפלות רוחאחרונה
מזל~טוב~מזל~טוב~מזל~טוב מזל~טוב~מזל~טוב~מזל~טוב~מזאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי משה בתאריך ט"ז בחשוון תשפ"ו 10:58

למנהלת הפורום הדגולה שלכם @יעל מהדרום לרגל הולדת בנה החמישי.

ואם אתם שואלים למה אחרי שהיא התחתנה והולידה 5 ילדים היא עדיין מנהלת לנ"ו אתם שואלים בצדק, אני כבר התייאשתי מלשאול.

(עריכה: באג בסלולרי, סליחה אריק).

מזל טוב!!!פצלושון
מזל טובזיויק
איזה שמחה!
מזל טוב 🥂פ.א.
המנהלת הכי טובה בפערהפי

מזל טוב הרבה בריאות שלווה ישוב הדעת שמחה וכו' .

בגלל הכותרת - זו התשובה שלךברוקולי

מזל טוב אריק ויעל !! 

חחחחהפי
מזל טובבבבבהרמוניה

הרבה נחת❤

מזל טוב!!!♥פתית שלג
מזל טוב!קפיץ
מזל טוב!!!קעלעברימבאר
תודה לכולם על הברכות!יעל מהדרום
המון מזל טוב🥳ארץ השוקולד
בריאות, שמחה, נחת, רוגע ואושר למשך שנים רבות!!!
מזל טוב לכם!!advfb

מה הבעיה? אפשר גם להיות סבתא ולהיות מנהלת פורום לנ"ו

מזל טוב🥳לגעת באור

הרבה נחת ושמחה

מזל טוב, תזכו להכניסו בבריתו של אברהם אבינו בעיתוהסטורי
ובזמנו ולגדלו לתורה לחופה ומעשים טובים.
תודה לכולם!יעל מהדרום
מזל טוב ענקי גם כאן 🎉🎈✨נגמרו לי השמות
מזל טוב! הרבה נחתנוגע, לא נוגע
מזל טוב אריק ויעל !משהאחרונה
זה כבר עבר כל גבולרק גולני
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ד בחשוון תשפ"ו 12:59

יש הפסקת אש נכון? אז למה למען ה' אנחנו עדיין בעזה? נמאס מהמקום המסריח הזה

זה נושא לפורום אקטואליה וחדשותזמירות
מציע לך לפתוח את הדיון שם 
צודקרק גולני

אבל זה לא מגיע ממקום ערכי או משו כזה, סתם תסכול אישי שוואלה נמאס לי כבר לטחון את עזה חאן יונס ורפיח.

ראבק אנשים יורדים מלוחמה במסות, התחלנו מאה ואנחנו עכשיו 20

שמעתי בפודקאסטנקדימון

מישהו שסיפר שהבן שלו לומד הנדסת חשמל ופשוט לא מצליח לשלב את זה עם המילואים, וזה די גומר אותו. הבאסה, האתגר, העומס.

אז הוא אמר שהוא אמר לבן שלו כך: "עכשיו יש משימה שצריך לבצע. אחר כך תתבאס ונמצא פתרונות".

אנחנו נמצאים עדיין בעזה גם כדי לקבל כמה שיותר מהחטופים החללים, וגם כדי להמשיך לנקות ולאטום תאי שטח ומנהרות, וגם כדי לשמור על האופציה לחזור ללחימה עצימה. הדבר היחיד שמונע כרגע את הטבח הבא זה הנוכחות שלנו שם. ואל תשכח שהגזרות האחרות עדיין פעילות והכל יכול להתלקח ברגע אחד.

אני בטוח שזה לא ינחם אותך, אבל לדעתי את העולם הבא שלך אתה כבר הבטחת. לא אכביר בסופרלטיבים, אבל אני באמת מוריד את הכובע בפני אנשים כמוך.

דווקא המילואים שלי התבטלובינייש פתוח
תודה רבה רבה לךנגמרו לי השמות

דע שבכל רגע אתה מחייה את העם שלך, פשוטו כמשמעו.

את כל האימהות שיכולות לחבק את ילדיהן,

את כל התינוקות שבאים לעולם בביטחון ולא תחת איום ממשי ותמידי,

את כל הסבתות והסבים שיכולים להניח רגע את הראש על הכרית בנחת ולא לפחד מהרגע הבא,

את כל החיים, השמחות, הצחוק, החיוכים, החוויות של כל אחד ואחת מהעם שלנו

בעצם היותך שם

מגן, שומר, לוחם, מציל,

אתה מאפשר לכולנו חיים

וכולנו חבים לך תודה עצומה שמילים לא יוכלו להביע

בעזרת ה' שהקב"ה יברך אותך שבעתיים על כל הטוב העצום הזה ועל החיים שאתה נותן לכל העם שלך!

שתראה רק אור וטוב וישועה שלמה בכל תחום ותחום

שוב תודה ענקית!

ה' ישמור צאתך ובואך מעתה ועד עולם, ותחזור לשלום לאחר משימת קודש זו להמשך חייך במתיקות גדולה ב"ה🙏

תחשוב על זה שובהאור בקצה
היי, חייל פה. מבין אותך לגמרי. לפעמים אפילו שותף לתסכול.

אבל חשבת על המשמעות של החזקת 50 אחוז משטח הרצועה? עד כמה זה חשוב כדי להגן על הנגב וכל המדינה?

זה פשוטו כמשמעו מונע 7 באוקטובר נוסף.

(האם יש דרכים טובות יותר להתמודד עם האיום? לדעתי כן, ובכל זאת עדיפה החזקת שטח על פני נסיגה ומתן אפשרות לאויב להתעצם ולשלח התקפות במרחק דקות בודדות מהיישובים)

כתבת יפהארץ השוקולד
זה מבאס ממש ומתסכלארץ השוקולדאחרונה

אציע כיוון אחר:

יש לא מעט חיילים ששומרים ומבצעים מעצרים ביו"ש למרות שכבשנו את המקום במלחמת ששת הימים, למה?

כי עדיין יש שם אויב שצריך לטפל בו.

יש לא מעט חיילים שתופסים קו באזור לבנון למרות שיש שם הפסקת אש, כי כדי לשמר את האש באופן הרצוי צריך את יכולת האיום וההגנה.

זה מתסכל להגיע למילואים בזמן הפסקת אש, אבל זה מה שמאפשר לשמר הישגים.

בהצלחה, שתזכו אתה וחבריך לשוב בריאים ושלמים פיסית ונפשית הביתה, בתפילה להצלחתכם והערכה גדולה על ההשקעה

אולי יעניין אותך