אני לא הולך כבר שלוש שנים לריקוד דגלים(לא משנה למה)
אבל משהו שהטריד אותי זה שברוך ה' הולכים הרבה אנשים,(אני מקדים כך אני הרגשתי)
שרובם מצפים לכותל, כאילו אין משהו אחרי הכותל.
אשמח לתגובות...
שרובם מצפים לכותל, כאילו אין משהו אחרי הכותל.
אשמח לתגובות...
"רובם מצפים לכותל, כאילו אין משהו אחורי הכותל",
אתנצל מראש אם זה יהיה חריף מדי, אבל.
מאיפה לך?
אנשים מצפים לבית המקדש, אבל מסיבות כלשהם לא יכולים להביע את כיסופיהם אליו דרך מקום אחר חוץ מהכותל.
האם זה אומר שהם מצפים לכותל כאילו אין משהו מאחוריו?
ועוד דבר אמרתי רובם אם אתה לא מבניהם אשריך!!!
בשכחת הכותל.
לא את המשתתפים.
שוב,
סורי על התקיפות.
דרך אגב,
אחלה ניק.
אני לא הייתי מתיימר.
אבל יש עובדים בעולם..
שרובם מצפים לכותל, כ
בדיוק עכשיו דיברתי על זה עם הרב,ואמרתי לו מה אני מרגיש, ומה שכתבתי זה מה שהרב אמר.![]()

פעם בחודש למשך של שעה וחצי...
סתם..
לא בא לי לנהל צא'ט מעל הפורום.
אם בא לך הסבר אז בכיף באישי.
גם אני חושב כך. אנשים חושבים שהכותל המערבי של הר הבית- הוא העיקר, ושוכחים שמאחוריו עמד ויעמוד בית מקדש! הר הבית!!!
לכן אני מגיע לריקודגלים למרות שזה בושה וחרפה שאנשים באים בשביל לצעוד ל"כותל הקדוש" ומדבר על בית המקדש! מעודד עלייה להר הבית ומצפה לבניין המקדש!
ובכל זאת הם כמהים בכל נימי נפשם למעבר.
(כמובן שיש ויש, אבל אני לא מבין על מה הזעם.)
אבל יש אנשים שלצערנו לא...
בפרסום של הריקודגלים עצמו כתוב "נצעד כולנו אל הכותל המערבי ממנו לא זזה שכינה מעולם"
(מי שחושב ככה- טועה, כי מדובר על הכותל המערבי של ההיכל או של העזרה. אבל משום מה אנשים חושבים שמדובר על קיר התמך של הר הבית... זה מאד מעצבן.
ע"ע הרידב"ז שמוכיח שזה לא יכול להיות הקיר של הר הבית.
מי שכן חושב כך- חייב לבוא לכותל רק אחרי טבילה במקווה...
אבל מי שאמר את זה לא היה אדם פשוט הוא היה רב גדול מאוד(ברח לי שמו)
אז אסור להגיד שהם טועים???
אני מסכים איתך בכל הנושא הזה ויכול להיות שיותר, רק אמרתי לא לזלזל.
הכול סובב סביב הכותל
מקום לא זזה ממנו שכינה!!נו רוקדים שם כי זה המקום הכי מקודש שאנו יכולים להגיע-כמובן שכל קדושתו נובעת מההר פנימה.. אך גם לכותל חשיבות[אני לא רואה פה צורך להיכנס למחלוקת אם מותר או אסור-כל אחד לפי רבו..]
מה קדוש בכותל?
התפללו לכותל 300-400 שנה, רק אז בכלל התחילו לדבר על הכותל.
אז מה קדוש בו?
ואם נגיד שיהודים התפללו בו רק 400 שנה אז הוא לא מקום קדוש??? יהודים מכל העדות והזרמים התרפקו על האבנים האלה ובכו בציפייה לבניין המקדש ואתה אומר שהוא לא קדוש??? לא מקבל.
חוץ מזה כבר הגמרא אומרת ששכינה לא זזה מכותל המערבי..
ויהודים מתפללים כבר בערך מתקופת השליטה הפרסית בארץ בכותל -המאה השביעית לספירתם ..
אני לא בא להמעיט מהר הבית , ואני יכתוב עוד פעם - הקדושה של הכותל מגיעה מהר הבית-הכותל המערבי של הר הבית.
אבל אל תמעיטו מערכו של הכותל , זה מקום קדוש וחשוב לעם ישראל!
לא זזה שכינה מהכותל המערבי - מדובר על הכותל המערבי של המקדש ולא של הר הבית, מה שאומר שזה לא הכותל שלנו.
"הרב צב"י חולק עלי?" נשמע קצת...
. אבל, בטח לא התכוונת, בהצלחה 
"שכינה לא זזה מכותל מערבי" מערבי של מה? של העזרה לא של הר הבי.( רק שיטה אחת אומרת שמדובר בכותל,ולפי זה כל אחד שמגיע לכותל צריך לטבול).
ובהר הבית היה בית כנסת במשך אלפי שנים שכל פעם שהשלטונות היו נותנים ליהודים להיכנס הם נכנסו אחרי שלא נתנו יותר הלכו לקיר המזרחי, ורק אחרי זה הלכו לקיר המערבי, והיום לצערי רבנים אומרים שאיננו ראויים(כמו שאמרתי פעם אם השלטונות היו נותנים יהודים היו רצים בשביל להגיע לבית כנסת בהר).
לא חושב כמוך, אז גם הרמב"ם לא חשב כמו הרב צבי יהודה.
שאתה אומר לי משהו אתה צריך להביא מקור(רמב"ם, חז"ל וכו)
ונ.ב הרב צבי יהודה אמר(או אבא שלו) שהוא מחמיר רק על עצמו.
הרב אמר את זה בשיחה בישיבה, זה לא נראלי רק בשבילו ..
הבאתי לך מקור מהגמרא ..
??? ??? ????
סתם לידיעה- מדובר או על הכותל המערבי של ההיכל או של העזרה. ככה שבטוח לא מדובר על קיר התמך של הר הבית.
אבל זה כן קיר התמך של הר הבית- חייבים להגיע לשם רק אחרי טבילה במקווה...
אבל זה לא נכון לומר שזה הכותל שלא זזה ממנו שכינה לעולם.
זה דעה ממש יחידה וזה לא הגיוני לומר כך.
הרב עשה מדידות?תשובה לא, הרב סומך על דעה אחד בלבד.
אלא של ההיכל או העזרה
אל ההריםהרידב"ז סובר שהכותל שלנו הוא עצמו כותל העזרה.
[על דעתו יש קושיות חזקות, ולא נהוג לחשוש לה].
ומאיפה הבאת שהוא דעה יחידה ??
אם תגיד שאתה מסתמך על רבנים אחרים , אני יקבל . חוץ מזה שלא ראיתי אף אחד שחולק עליו.. בעניין הזה..
אבל להגיד לא נכון ??! מי אתה בכלל ?? אתה יודע מי זה הראי"ה והרצי"ה שאתה אומר שהם טועים???
אתה בעצם אומר שאחד מגדולי הדור הקודם אם לא הכי גדול , טועה??
אם תגיד שאתה מסתמך על רבנים אחרים , אני יקבל . חוץ מזה שלא ראיתי אף אחד שחולק עליו.. בעניין הזה..
אבל להגיד לא נכון ??! מי אתה בכלל ?? אתה יודע מי זה הראי"ה והרצי"ה שאתה אומר שהם טועים???
הרב צבי יהודה כנראה סובר שדברי חז"ל על הכותל המערבי, מדברים על הכותל המערבי של הר הבית. לא שהכותל המערבי המוכר הוא כותל העזרה.
יש מאמר של הרב זלמן קורן שמבסס את השיוך של דברי חז"ל לכותל שלנו, כרגע לא הצלחתי למצוא אותו.
הבאתי מקור -לנתיבות ישראל א. במאמר אחר כותלנו.
סתמישוואנשים פה, חשבו בטעות, שהדברים האלה מבוססים על הדיעה שהכותל המוכר הוא קיר העזרה.
שהוא הקיר של הר הבית, ושאין הרחבה להר הבית לכיווני מזרח ומערב. (הרב טוקצ'ינסקי והרב גורן זצ"ל, ויבדל לחיים הרב זלמן קורן).
הר הבית חמש מאות אמה על חמש מאות אמה.
והמרחק בין הכותל המזרחי למערבי, דרך כיפת הסלע, הוא חמש אמה ע"פ שיעור חזו"א.
אמנם גם אני התנדבתי אצלם, אבל ראיתי את הקמפיינים והחולצות, כואב הלב. אומרים: הכותל, לב האומה. עצוב. אבל ברור (!!) לי!! רוב האנשים לא באמת חושבים שהכותל הוא העיקר! אז מה שאומרים שהכותל הוא קדוש?
הקיצר, תהנה, זה שווה רק בשביל להרגיש מאוחד ושייך לעם מיוחד. חג שמח!!!
כולם שואפים לקדושה ומחפשים קדושה.. כרגע אין לנו את זה והדבר שיש לנו שהכי קרוב לזה , - זה הכותל ולכן אצל כולם בראש זה הכותל וירושלים וכל זה..
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים