ילדים שמתחצפיםאין אחר
שלום.
איך מתמודדים עם ילדים שמתחצפים?
(גילאי גן)
משפטים כמו-אני יבעט לך בראש, חוצפנית, וכד'
אני אציין שבעלי ואני ממש לא מדברים ככה.. לא אליהם ח"ו ולא לאחרים
אשמח לרעיונות.. תודה
שמים גבול ברוראורי8
אומרים בהחלטיות- אנחנו לא מדברים כך, אם זה לא עוזר אפשר לומר שמי שימשיך לדבר כך לא יכול להמשיך להיות בסלון ולקחת את הילד לחדר, אם את מעריכה שהליכה לחדר זו מלחמה נוספת אפשר לומר 'ילד שמדבר כך לא יוכללה שיך לשחק ב... ולקחת את המשחק או לא נוכל להמשיך ליהיות בגן שעשועים וללכת הביתה, בקיצור - להבהיר בצורה ברורה שכוללת מעשים שלא מדברים כך , לאחר מכן כשהילד רגוע אפשר לדבר איתו ולשאל למה דיבר כך, אולי כעסת על אמא ולהסביר שכאשר כועסים אפשר לומר זאת בדרך אחרת ולהדגים איך וגם לחזק על הטוב, בפעם הבאה שתכעס ותאמר לי יפה כמו שדיברנו תקבל שלוק/ נקודה וכו...
לדעתיאמא_מאושרת

אולי פשוט לגרום לכך שמשפט כזה יסיים את הויכוח

אני מניחה שזה מגיע ממקום של "אני רוצה משהו ולא מקבל'

אז אפשר לדבר ואפשר להסביר למה לא הולכים עכשיו לגן שעשועים (לדוגמא), ואפשר גם לנסות להציע פשרה, אבל ברגע שנאמר משהו כזה כל הדלתות נסגרות, הויכוח נגמר, אמא\אבא לא מוכנים לדבר על זה יותר ואולי אפילו מתרחקים. אפשר להגיד בטון אסרטיבי ש"בכלל לא מתאים לילד כמוך לומר דברים כאלה ואמא עכשיו לא מדברת על זה יותר.."

וברור שזה לא הכרחי שהם שמעו את זה ממכם, הילדים שלי מביאים לי כל מיני מטעמים (לטוב או לרע) שהם שומעים בגן מחברים..

אולי יעזור:אנונימי (2)

http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=9635&cat_id=3809

"למה אתה מתחצף?" 

http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=9620&cat_id=3809

השבת הסמכות ההורית

ד"ר מיכאל אבולעפיה

אינני מבין איך עלי לנהוג עם ילדי בן העשר בנושא גבולות וסמכות... מזה מספר שבועות הוא מתחצף אלי, ובעלי טוען שאין הקול שלו נשמע... מה עלי לעשות בנידון?

להלן 12 תנאים להשבת הסמכות ההורית:
1. יצירת חיבור. יש להרבות במחמאות, בחיבוקים, בחוויות חיוביות משותפות. בראש ובראשונה יש לערוך שינוי בתפיסה של ההורה, כדי לראות בילד את הטוב הקיים בו. כי הרי זהו התנאי להשבת הסמכות, היות שבגיל זה לא ניתן לשים גבול אלא מתוך יצירה של מרחב בלתי מוגבל של אהבה אין סופית. 
2. תיאום בין ההורים. מאחר שהילד הוא האחד המאחד בין ההורים, תצטרכו לתאם ביניכם: מהו הקו האדום, ומהי התוצאה הטבעית של המעשה הרע. אפשר אף לכתוב סולם תגובות, ובו לכל התנהגות - תגובה מתואמת.
3. הדרגה. החזרת הסמכות הנה תופעה הדרגתית, וביכולתם של שני הצדדים להקל על השינוי, עד שמתהווה תהליך כמעט טבעי. כמו כן, לכל ילד גבול אחר המוצב לפי טבעו, טבעו של ההורה וחכמתו כמחנך. לכן חשוב לא לעסוק בהדבקות של עיקרון נלמד, אלא לאפשר לו לצאת באופן טבעי מתוך תוכנו.
4. אין עונש! העונש הוא חיתוך הכוחות של הילד, וממילא הוא מותיר אווירה של טינה ושנאה. תחת זאת קיימת תוצאה טבעית של מעשה שלילי: "הרמת יד על אחותך, תיגש לחדר ותחשוב על המעשה שלך כמה דקות". התוצאה הטבעית תהיה מותאמת לגילו של הילד. עם הנער לדוגמה, יהיה ניתן לדבר על כך שהוא כעס ושבר את הגיטרה ולכן עליו לעבוד כדי לשלם עבור גיטרה חדשה... מתוך שיחה הגיונית ולא שיפוטית. 
5. זהירות מתוויות. יש להפריד בין המעשה השלילי ובין המהות הטובה של הילד. הילד איננו 'שקרן' אלא 'משקר', הוא אינו 'חוצפן' אלא 'מתנהג בחוצפה'. הבלבול בין המהות הפנימית והממד החיצוני גורם להדבקת תוויות, וקשה יהיה לילד להיפרד מהן בהמשך חייו.
6. דיבור נינוח. "דברי חכמים בנחת נשמעים". כלומר הצבת הגבול אינה קשורה לצעקות או להרמת יד. המכות אינן מחנכות כלל. להפך, הן גורמות כעס, ערך עצמי נמוך ובהמשך אלימות מילולית, חוצפה, או אפילו תוקפנות פיזית מצד הילד. 
7. שיקול דעת. לפעמים יש צורך בהעלמת עין, כלומר אף שהילד "עבר על החוק", ההורה מבין שעדיף להתעלם, כי כך הילד יחזור לטוב הנשמתי שבו. לפעמים להפך, יש צורך "לעשות הצגה גדולה" בתגובה למעשה רע, כדי שהילד יבין את חומרת המעשה, כמו לדוגמה כשילד עושה דבר מסוכן לעצמו או לחברו. אז על ההורה להעמיד פנים כאילו הוא כועס באמת. אולם גם אז הילד אינו חש שההורה שונא אותו או מנתק קשר עמו, ולכן השמת הגבול אינה משאירה רושם שלילי מדי.
8. יראה וכבוד. יש הבדל מהותי בין האב והאם. הרי ידוע שהילד ירא יותר מאביו ומכבד יותר את אמו. על כן, על האב לנסות לעורר בעיקר את בחינת היראה בלב הילד, יראה מלשון 'ראיה', לראות את הבחינות השונות לפי ערכן הפנימי. האב יעבוד על הסמכות דרך עוררות היראה, והאם על ידי עוררות הכבוד. 
9. סלידה מהרע. עיקר עבודת הסמכות קשורה בהבנה הברורה שאינני שלם עם המעשה הנורא שנעשה. אי אפשר לייצג עמדה נפשית בלא בהירות ודבקות במטרה. כשאהיה משוכנע שמדובר בנושא חשוב ביותר, אוכל לשים גבול.
10. דוגמה אישית. כאשר אנו מציבים לעצמנו גבולות ופועלים לפיהם, הדבר פועל ישירות על נפש הילד.
11. אל ייאוש. לפעמים הצבת הגבולות מצריכה תהליך ארוך. העיקר הוא להתמיד באותו כיוון, ולפעמים נדרש זמן רב.
12. עשה טוב וסור מרע. חשוב לדעת: תמיד יש להעדיף הסרת פרס שהובטח בעבר או העדר חוויה טובה שהייתה אמורה להיות, במקום גבול שלילי. 
בתקווה שתצליחי לעצב לילדך את אישיותו על ידי גבולות, כי הם חלק נכבד מהחינוך... אך מתוך אהבה ואמונה בנשמה היקרה שה' נטע בו. 

לדעתימודדת כובעים

בגילאים האלה הם לא מבינים את מה שהם אומרים, לא מבינים שזו חוצפה. הם סתם חוזרים אחרי משפטים ששמעו בגן.

להסביר בנחת שכך לא מדברים עם אמא ואבא ונותנים משפט חלופי שמכיל רגש: אני עצוב ש... אני כועס ש... אני מאוכזב ש... 

תודה רבה לכל המגיביםאין אחר
הלוואי ומצליח לעמוד בניסיון על הצד הטוב ביותר...
לדעתי זה מספיק חמוראני123
כדי שתגיבו באופן שהילד יבין שהוא עבר כאן גבול.

איך תגיבו בחומרה? זה תלוי בכם. הכל יחסי למה שאתם רגילים
שני חלקיםפרקר

מסכימה עם מה שנאמר לפני, שככל הנראה זה משפטים שהוא שומע איפשהו ופשוט חוזר עליהם.

לדעתי צריך לחלק את זה לשני עניינים:

1) אופן הדיבור: לומר (ובנחת ובחיוך..) - "אצלינו בבית לא מדברים כך"

2) העובדה שכרגע הוא מתוסכל/כועס/מרוגז ומחפש דרך להביע את זה: "אני מבינה שאתה מאוד כועס בגלל...?"

לא חושבת שצריך להתרגז או להיות נורא קשוחים , בטח לא בגיל צעיר אבל גם בכלל, אלא אם יש סיבה ממש ממש ממש סופר מוצדקת. להיפך. הילד עוד יבדוק גבולות הרבה פעמים, זה התפקיד שלו כילד - לגלות מה עושים בבית וזה התנהגות מקובלת ומה לא. ככה לומדים. אם נאבד שיווי משקל כל פעם שהוא "יבדוק", איפה הדוגמא שלנו כהורים שלא מדברים בעצבים ובחומרה? אני מאמינה בחינוך מחיוך ושמחה. (עד כמה שאפשר כמובן..) זה התפקיד שלנו להבהיר בנחת מהי התנהגות מקובלת בבית ומה לא.

מצד שני - הילד מתוסכל וצריך לתת לו כלים חלופיים להביע כעס או תסכול. אם נכעס ולא נקשיב לו בגלל שהוא אמר מילה לא יפה, רק הגדלנו את הכעס ואת התסכול במקום לעזור לו לפתור ולמצוא דרך להתמודד.

לי יש בת שלוש בבית, שחוזרת עם פניני חכמה מדהימים מהגן (אומרת לסבתא: את מטומטמת!!) וזה פשוט מצחיק כי היא כזו מותק, וברור לי שהיא שמעה את זה בגן, כמו הרבה דברים אחרים שילדים אומרים זה לזה, ואין לה דרך להבחין מהו דיבור לגיטימי ומה לא. 

על כן, אומר לה: אנחנו לא מדברים ככה לסבתא. אני מבינה שאת כועסת בגלל שרצית שהיא תשב לידך?

ולרוב, זה פותר את הבעיה.

כמובן, שזה תיאור של מצב אידיאלי, שבו אני רגועה ועם סבלנות (לצערי.. לא תמיד )

לגבי 1 אולי עדיףאנונימי (2)אחרונה

"זאת מילה לא טובה. לא טוב להגיד אותה" 

ואז במוח שלה נקלט מטומטמת=לא טוב

ולא רק כי אצלנו מדברים אחרת. 

כמובן זה רק כיוון. ואיש הישר בעיניו יעשה.

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך