בעיה קשה מאוד..שמחהה
יש לי חברה מוצלחת מאוד.
כולם אוהבים אותה, היא מאלה שמצליחים בכל דבר שהם עושים...
עד עכשיו לא היתה לי בעיה עם זה, היא חברה טובה בסך הכל..
אבל, לאחרונה, אני מרגישה שאני לא מסוגלת לסבול את זה שהיא לידי.
הקנאה הורגת אותי. מה עושים עם זה?
חשוב לציין שאין לי שום אפשרות להתרחק ממנה ואני גם לא רןצה
יואווריבתות

אין לך ככ מה לעשות עם זה..
רק עם עצמך, אני לוידעת איך אפשר להפחית קנאה אבל תבדקי
בהצלחה ממיחצי חיוך

לשמח במה שיש לך,הכל מאת ה'
אם טוב לך עם עצמך,אז את מעריכה את עצמך,
ושלאחר טוב,אז את שמחה עבורו,
כי גם לך טוב,לכל אדם,פשוט צריך להסתכל על הדברים הטובים שיש לך.
שאת בוטחת בה' שמה שנתן לך,זה עבורך,ואך ורק שלך,
אז לא אכפת מאחרים,
בן אדם יכול להיות לו הצלחה,רכבים,מילארדר,בתים מפוארים,הכי עשיר בעולם,
אבל מי אמר שבאמת טוב לו?
מי אמר שהוא באמת שמח?
האדם שבאמת שמח,זה האדם שמסתפק במועט,
שהוא כלכך עניו,שאפילו קשה לו לקבל מימשהו אחר.
הצלחה זה לא רק לימודים,יופי,ציונים,
מה עם מידות?
צריך להשתדל גם להצליח,וגם להיות בעל מידות טובות.
גם בחוץ,גם בפנים.
קנאה זה דבר נוראי,ולכל אחד ואחת ישלו קצת קנאה באדם האחר,כי זה טבע העולם,וצריך כמה שיותר להתרחק
אבל וודאי שאפשר להפחית.
תקראי על מידת הקינאה,זה יעזור לך.
וככל שתתגברי על הקנאה,יהיה לך יותר טוב,
כי גם חבל,היחסים שלכם די טובים,ולא כדאי לקלקל חברות שאת רוצה בה.
בטוח,אני ממש בטוחה,שה' נותן לך הרבה דברים טובים,עצם זה שאת כותבת פה,שיש לך יכולות לדבר לנשום,לאכול,שיש לך חברות.
ויש לך עוד הרבה,את פשוט צריכה למצוא את הדברים הטובין שיש בך,תעריכי את מי שאתה באמת.
ישנם אנשים שלא מעריכים את עצמם מספיק,והם שוקעים בעצב ולא שמחים,וחבל כי הם יכולים להיות שמחים ומאושרים במה שהם.
רק צריך להגיד להם כמה הם טובים,וכמה שפע יש להם,וכמה טוב להם.
ואם יש בן אדם שמצליח למצוא בו דברים טובים,מה טוב.
עצם הכתיבה שלך,זה רק מראה כמה את רוצה להתרחק מהמידה הזאת,ורק ה-לנסות לפתור את הבעיה,מעידה על הרבה דברים טובים
בהצלחה רבה!!
ווואוווו ארוך.... וגם יפהאילנה ז.

חשבתי עלזהריבתות

והגעתי לרעיון בשבילך אם את רוצה..
תקחי על עצמך לקרב את הבנות היותר דחויות בחברה,
לנסות לחבר אותן ואפילו להרגיש יותר טוב עם זה שאת איתן
וזה ייתן לך ביטחון שאת לא תלויה בבנות הואוו בשכבה ובילדה הזאת,
את אדם בפני עצמו שאוהבים אותו ולא קרה כלום אם יש חברה (אפילו טובהחצי חיוך) שאוהבים אותה יותר
ועוד משהו-- ככל שתהיי עם הבנות הפחות ואוו בשכבה אז-
א. תרגישי שיש בנות הרבה יותר מסכנות ממך    ב. יהיו לך יותר חברות!! (= יותר אהבה??)
בהצלחה כפרה אמן!!

לקרוא את הספר "בגן האמונה"שירי"ה

תקופות...חננה

יש תקופות של קנאה כ"כ חזקה שאתה מרגיש שכל מה שתגיד בשכל לא יעזור.

פשוט תתני לזה לעבור, לאט לאט אדם יותר משלים עם עצמו, ואוהב את עצמו (בדר"כ בנפש בריאה) וומילא פחות מקנה.

ותמיד נשארת קנאה אבל היא פחות שורפת..

זה באמת סיוט לקנא!!

לדעתינסיכה בגרביים

להתעסק יותר בעצמך ופחות בחברה שלך.

לפתח תחומי עניין משלך, להשקיע במשפחה, בחברות. לגרום לעצמך כמה שאפשר להרגיש טוב עם עצמך.

וכשאת איתה, תהיי איתה: תשתדלי לכוון את כל המחשבות שלך כשהיא מדברת- אליה. כלומר כשהיא מספרת על המבחן שהיא הצליחה בו, לא לחשוב על המבחן שלך. לחשוב רק על שלה, על איך היה לה, לשאול איך היה. ולפרגן לה. אם את מפרגנת זה לפעמים מוכיח לנו בנפש שבעצם זה לא בא על חשבונינו.

בהצלחה רבה!

התיקון - את צריכה להבין את השורש לקנאהאופניק

אז מה השורש?

דוגמה:

אם לדוגמה תעבור לידך ברחוב האשה השמחה והעשירה בעולם (דונה גרציה נשיא לדוגמה), נכון שזה לא יזיז לך?

העינין הוא כך: את מרגישה שהיא יונקת אור ושפע מהחיים שלך כביכול! שהיא לוקחת ממך מה ששייך לך כביכול!

(תקראי את השורה עוד פעם)

התפיסה הזאת היא שאיננה נכונה ודורשת תיקון.

אז מה נכון:

אמונה! כלומר את צריכה להבין שאת בעולם הזה כמו "שחקן בסרט קולנוע" בסרט הזה יש הרבה דמויות כל דמות קיבלה את הגוונים שלה הרקע שלה הרכוש שמתאים לה הכל בדיוק כדי שתוכל לשחק את המשחק שלה באופן הטוב ביותר.

את צריכה להאמין בכל הלב שהשם נותן שפע אינסופי ולא מוגבל (זה כאילו שהחיים שלנו הם כמו מוצר חשמלי שאם נחבר אותו לחשמל הוא יעבוד לא משנה כמה המכשיר צורך כי החשמל בתקע "אינסופי").

החברה שלך --לא-- מחוברת אליך בשום אופן ולא יונקת ממך חיים בשום אופן. אולי לדוגמה קיבלת בעולם הזה גוונים מסויימים פחות קורנים בהשוואה אליה, אולי כדי שאת תחווי רגשות ספציפיים כדי שתוכלי ללמוד להתגבר עליהם, אולי קיבלת יכולת קליטה פחות טובה כדי שתוכלי לרכוש יכולת התמדה בלימוד (שהיא יכולת יותר חזקה! מנסיון אישי :-> )

אולי חברה שלך קיבלה "הקלה" באופן מסויים כדי שיהיו לה כוחות נפש להתמודד עם דברים אחרים בהמשך הדרך ,שלך יראו טריוויאלים ונהירים.

ואנחנו צריכים לאחל לה כל הטוב שבעולם.  זאת האמונה, האמונה שכל אחד מקבל בדיוק מה שהוא צריך מהשטקר כלומר מבורא עולם כדי שנוכל לבצע את תפקידנו. כל אחד ומה שבא לילמוד בבית הספר של העולם הזה.

אז יש הבנה והתחלת אמונה.

איך מתאמנים בזה?

את צריכה להקדיש כל יום במשך תקופה עשר דקות או יותר עבודה פנימית. תפסי פינה שקטה בבית ותתחילי לאחל לחברה שלך מאוצר מתנות חינם כל ברכה וכל טוב שאת יכולה לאחל לה. שמחה זוגיות טובה שפע כלכלי בריאות ....הכל.

את תראי שזה יביא לך:

1. שימחה עצומה.

2. זה ישמח את בורא עולם שעלית מדרגה רוחנית צלחת את המבחן.

3. ב"ה עלידי התרגיל הזה את "בונה כלי" פנימי חדש לקבל את אורו ית'

לסיום: הקדוש ב"ה כולו משפיע, אם את רוצה שיתן לך שפע רוחני וגשמי את צריכה לשאוף להיות

משפיעה כמוהו ("מה הוא רחום אף אתה רחום"). כשאת משפיעה (ולא נופלת לצמצום ורצונות של קבלה עצמית) את מקבלת כלי חדש. הכלי החדש הזה מאפשר לך לקבל שפע חדש של אור ושמחה גשמיים ורוחניים בעולם הזה ובעולם הבא.(זה עניין של הסכך בסוכות למשל).

אז נפלת לצמצום. עכשיו הגיע הזמן לקום! קדימה לקום!

ו.ו.א.ו.!!!!!!!פוסעת

כתבת מדהים!!!

את כנה ואמיתית וזו התחלה טובהצפרירים

קנאה היא רגש אנושי בסיסי.

את לא חריגה, וזה שאת מעלה את הנושא - מראה שאת אמיתית, ולכן גם תצליחי להשתחרר מזה.

קנאה נובעת מזה - שאני לא שלם עם מה שיש לי - ורוצה את מה שניתן לזולתי.

תקבלי את עצמך, תשמחי במה שאת.

תאהבי את עצמך.

ככל שתרגישי שלמה - לא תצטרכי השלמות מבחוץ.

תרשמי לך - את כל הדברים הטובים שקיימים בך, ותראי כי יש לך הרבה כאלה.

תשמחי עליהם. כי זה מה שהקב"ה חנן אותך. וזו את.

האיש שלך יאהב אותך ממש כמו שאת.

הילדים שלך יאהבו אותך כמו שאתה.

אוהבייך - אוהבים אותך כמו שאת. אז למה לך לשאוף להיות מישהו אחר ? 

תזכרי שמה ששלה- הוא לא על חשבונך. זה חשבון נפרדאורין

לחלוטין. תתחילי להגדיל את עצמך- לא על ידי הקטנת אחרים אלא על ידי העצמה רוחנית, עשיה, תרומה לאחרים- נותן הרגשה ממש טובה שאת שווה. ותשמחי בחברות עם בת שווה כמו חברתך, כנראה שאת שווה לא פחות ממנה. תן יכולות להעשיר האחת את חברתה.

וכן , זו עבודת חיים לכולנו... כך ברא אותנו בוראנו312214471

כיוון קצת שונה-יום מבולבל
אני יודעת שזה מעצבן שאומרים כשיש בעיה לדבר. וזה מביך לדבר עם חברה על זה שאני מקנאה בה. אבל- תחשבי שכמה שהיא מוצלחת, את בטוח חשובה לה, והיא לא מבינה למה פתאום הקשר ביניכם אחרת... בשיחה פתוחה וכיפית תוכלי להגיד לה אפילו בכללי שקשה לך עם - - - וישמצב (יש מצב!) שהיא תספר לך על קשיים שלה, וכך תישבר לך הסטיגמה של המושלמת...
בהצלחה!
מוכרהריש

זה קורה לכולם, והפתרון הוא פשוט לחשוב במה את טובה, אפילו יותר ממנה.. ותזכרי שבטוח יש ילדה שמסתכלת עלייך וכל כך רוצה את התכונות האלה שבך.. וככל שתתקרבי אליה יותר את גם תלמדי את התכונות האלה ותאמצי אותם אלייך.. בהצלחה

תודה רבה לכולם!שמחהה
לקחתי על עצמי דברים שהצעתם..
מקווה שה יעזור
בהצלחה.תועה בשדה.

אני רק אכתוב את מחשבותי

את לא היחידה, ממש לא, כולנו (כמעט) מסתכלים מסביב, ומקנאים, וזה כואב.

נתנו לך פה עצות מעולות, אין לי מה להוסיף.

אני רק אומר, שהעצות האלה הם לא פתרון קסם,
זה עבודה, ארוכה מאוד. 

אבל, עובדי ה' אנחנו, לא חייבים הצלחות, אנחנו רק צריכים לעבוד.. 

תפילהתפוחית
תתפללי על זה.. וכל הכבוד על הרצון זו כבר חצי דרך
לשרשר נכון..נחלאחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך