שאלה קצת מורכבת....נציגה של הקב"ה

איך בוחרים דרך?? 

אנחנו משפחה דתייה מאוד אבל בכלל לא מוגדרת....

לכל אחד במשפחה שלי יש השקפה שונה וגם ההשקפות של ההורים שלי מנוגדות.

כל אחד מהמשפחה שלי פשוט מוצא את הדרך שלו וממש קשה לי למצוא את הדרך המתאימה.

לכל מגזר יש יתרונות וחסרונות וכל אחד אומר שהדרך שלו הכי הכי טובה...

למדתי עד עכשיו בכמה סוגים של בתי ספר ואין לי מושג לאיזו דרך אני אלך אחרי התיכון שאוטו-טו נגמר....

אם מישו יכול לתת עצה...

תודה! 

לגמרי לא מורכבת..שאלו פרטי תדעו
עצרי שניה הכל וסתכלי..- וועאלק מה נראלי הדרך הנכונה ? (כמובן שלהיות אדם מאמין ושומר תורה ומצוות זה הנכון. אבל מה שיבסס את זה , זה בעצם החיפוש מה נכון- אינלי מושג מה אני מחרטטת אני אחרי יומייםבלי שינה..) אחרי שבחרת תתחילי לחיות ככה את האורח חיים שלך, לתפוס דיעות משלך וכו וכו.. המשפחה לא אמורה להוות משוואה או שיקול בעניין הזה.. ואחרי תיכון את יכולה לעשות שנת שירות -בלי קשר לשירות לאומי.. פשוט להתנדב שנה בשומר החדש.. שיא המגניב והשווה.. אבל זה תלוי למה את מתחברת.. וצבא? בלי קשר דתיה לא דתיה.. (לומרות שאני כנראה כן אלך לצבא..אבל עדיין) מישהי שבכלל לא קשורה לדת הסבירה לי שלגמרי צבא זה לא מקום לבנותוכוכו.. אז תעשי איזה שירות או איזה משהו כיפי כזה.. תעשי את כל שביל ישראל ואז תתחילי לעבוד ולחסוך וללמוד באוניברסיטה או משהו כזה ( אם את מתכננת.. אני זה לא כ"כ בראש שלי) ואז לעבוד ולהקים משפחה ולהיות פעילה בקהילה שבה תגורו ובלה בלה.. קיצור.. הבנת תפואנטה.. נכון? יומיים בלי שינה...
מנסה לעזור..מוריוש
א. אל תילחצי!! מי אמר שאת חייבת לבחור את הדרך לכל החיים עכשיו??
ב. תחשבי על זה, תחפשי רב שאת מתחברת אליו, תתענייני בנושאים שעליהם המחלוקות ההשקפתיות ותראי כבר לבד מה יותר משכנע אותך...
כל אחדאחיה רווח
לכל אחד יש את הדרך שמתאימה לו, לכן אין דרך טובה או לא...
אני חושב שהכי טוב שתראי איפה את הכי פורחת והכי חושבת שטוב לך!
אוקי,הכל מאת ה'

דבר ראשון- לא להילחץ,הכל בסדר ישלך המון זמן לברר עם עצמך.

את לא חייבת תשובה לעכשיו להרגע,את יכולה לנוח ולברר עם עצמך מה הדרך לאט לאט בזמן שלך.

עכשיו יש לך חופש ישלך זמן יותר.

גמאני הייתי ככה ועודני. וזה למה גם נכנסתי לפורום בסך הכל רציתי לשואל מהי הדרך הנכונה ומפה הכל......

ישפה כמה אנשים מקסימים מקסימים שיוכלו לעזור לך.

את צריכה לשאול את עצמך שאלות:מה אני מי אני מה אני רוצה להיות איפה ללמוד איזה מקום יתן לך נוחיות חופש איזה מקום יקדם אותי בעבודת ה באיזה מקום אני מרגישה שייכת אהובה שטוב לי עם האנשים שם.

זה בכלליות:

לאחר מכן את יכולה לשאול את עצמך שאלות בהשקפה ההבדלים בין כל הדרכים זה יתן לך דעות משלך.

יש כאלה שאמרו שלא צרי לבחור מגזר או דרך. אבל זה לא נכון אדם כן צריך להכניס את עצמו לחיי חברה שמתאימה לו.

אם הייה אפשר לחיות בלי להגדיר את עצמנו זה הייה דבר מבורך שהיה פותר הרבה בעיות בעיקר הבדלים שונים שיוצרים שנאת חיינם.

אדם יכול לחיות לא לפי שום קיטלוג וזה בסדר גמור הלוואי.

אבל יש מסלול דרך שונה,ואדם כזה יתבלבל כל הזמן ולא ידע איפה הוא.

כל אחד לפי מה שמתחבר אוהב מרגיש ומה שהיא נכון לו בסופו של דבר הבחירה הזאת תהייה הכי טובה בשבילך כי את בחרת אותה.

ואם בחרת אותה סימן שאת עברת הרבה החלטות דעות אנשים,ברורים. וההחלטה הסופית זה הטוב עבורך.

אולי לא הבנת נכון את לא צריכה להרים פרוייקט בשביל זה. אבל לפי החוויה שלי זה תהליך.

תהליך שאת עוברת אותו מתלבטת שואלת חוקרת מבררת.

אולי זה קצת מטיש מבלבל אבל זה מה האדם רוצה לחפש וזה לא דבר רע.

זה מעולה ,זה דבר הכי טוב שיש.

ואשרייך

את יכולה להתייעץ עם רב או רבנית או משפחה או חברה.

אני הייתי אוהבת להתייעץ עם רבנים\ משפחה ,בעיקר משפחה היא יודעת  הכי טוב עבורי. פחות עם חברות כי רציתי ראש נקי בלי השפעות מסביב.

תחפשי לך את המקום הבטוח הטוב עבורך הנינוח הנעים שכייף לך בו שחיי הקהילה שם טובים לך מעניקים לך מספקים אותך. שאת אוהבת להיות בדרך הזאת שאת מעריכה אותה.

ותעשי הכל לאט לאט תתחילי לשאול ולברר יש לך פוווול זמן להקשיב לעצמך לשמוע לקבל להחכים לדעת.

וגם אם סיימת תיכון ועדיין את לא בטוחה הכל בסדר החיים עוד לפנייך כל אחד והזמן שלו.

הייתהלי לי תקופות ששאלתי הרבה על הדרך שלי באיזשהוא שלב אמרתי דיי ! אני כרגע עסוקה בלימודים שלי וזה הורס לי את העבודת ה' שלי ,לא מוכנה לבלבולים ולהטרדות ,שאלתי הרבה אנשים והרבה דעות שחידדו לי יותר וגם אנשים אהובים מפה  

וכרגע ישלי איזושהיא דרך והדרך היא דרך שלי. דרך מיוחדת שאני רוצה,שאני אוהבת שטוב לי באה שאני מאושרת בה. זה לא סופי ,כי דעות תמיד משתנות וכל החיים הדעות מתחלפות מתגבשות. תבררי לך לאט בלי לחץ מדי פעם.ושאני כתבתי איזושהיא דרך זו דרך .אבל כרגע אני מעדיפה באמת,ואני קצת מסתייגת ממה שכתבתי למעלה אני באיזושהיא דרך אבל אני לגמרי בכל הדרכים ז"א אני ממשיכה בדרך הזו אבל אני גם לא מחוייבת אלייה. כי אני מעדיפה להחליט לי עוד קצת (:

ולא משנה איזה דרך תבחרי ה' אוהב אותך ומלווה אותך איתו בכל הדרך

בהצלחה רבה! ולכל שאלה את מוזמנת (:

תפתחי מחברתזקוק לגאולה

ותתחילי לראות נושא נושא - זה לוקח זמן, מאמץ, עיו וכו', אך זה הכי טוב. תכתבי מה ההוא אומר על זה (לדוגמא - לימודי חול, צניעות, יחס לחילונים ועוד), תאגדי דעות, ותבחרי מה מתאים לך (או אפשר מיד לרשום מה נראה לך, אך מה שארתי הוא אם אין לך דעה), וכך לאט לאט תגבשי משנה ואידיאולוגיה, ובסוף תבחרי איזה מגזר/דרך הכי מתאים לך (בלי לטשטש את האידיאולוגיה כמובן! אם את קצת שונה במשהו - זה יכול להישאר כך!)

יישר כח ובהצלחה. 

אצלי זה גם אותו דברהברווזה שבאגם

ולכן אני באמת לא יודעת מה לעשות, כל אחד אצלינו עשה מה שרצה ואני לא יודעת , באמת אין לי פתרון אבל אני מבינה אותך

אני שאלתי בדיוק את אותה השאלה...מי שאניאחרונה
מה שהמליצו לי לעשות ולדעתי כדאי לך גם זה
א.לא לפחד לשאול שאלות ולא להפסיק לשאול עד שאת מוצאת תשובה שמניחה את דעתך...
ב. תפתחי ספרים ותנסי למצא תשובות גם בכוחות בעצמך...
בהצלחה!
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך