דבר ראשון- לא להילחץ,הכל בסדר ישלך המון זמן לברר עם עצמך.
את לא חייבת תשובה לעכשיו להרגע,את יכולה לנוח ולברר עם עצמך מה הדרך לאט לאט בזמן שלך.
עכשיו יש לך חופש ישלך זמן יותר.
גמאני הייתי ככה ועודני. וזה למה גם נכנסתי לפורום בסך הכל רציתי לשואל מהי הדרך הנכונה ומפה הכל......
ישפה כמה אנשים מקסימים מקסימים שיוכלו לעזור לך.
את צריכה לשאול את עצמך שאלות:מה אני מי אני מה אני רוצה להיות איפה ללמוד איזה מקום יתן לך נוחיות חופש איזה מקום יקדם אותי בעבודת ה באיזה מקום אני מרגישה שייכת אהובה שטוב לי עם האנשים שם.
זה בכלליות:
לאחר מכן את יכולה לשאול את עצמך שאלות בהשקפה ההבדלים בין כל הדרכים זה יתן לך דעות משלך.
יש כאלה שאמרו שלא צרי לבחור מגזר או דרך. אבל זה לא נכון אדם כן צריך להכניס את עצמו לחיי חברה שמתאימה לו.
אם הייה אפשר לחיות בלי להגדיר את עצמנו זה הייה דבר מבורך שהיה פותר הרבה בעיות בעיקר הבדלים שונים שיוצרים שנאת חיינם.
אדם יכול לחיות לא לפי שום קיטלוג וזה בסדר גמור הלוואי.
אבל יש מסלול דרך שונה,ואדם כזה יתבלבל כל הזמן ולא ידע איפה הוא.
כל אחד לפי מה שמתחבר אוהב מרגיש ומה שהיא נכון לו בסופו של דבר הבחירה הזאת תהייה הכי טובה בשבילך כי את בחרת אותה.
ואם בחרת אותה סימן שאת עברת הרבה החלטות דעות אנשים,ברורים. וההחלטה הסופית זה הטוב עבורך.
אולי לא הבנת נכון את לא צריכה להרים פרוייקט בשביל זה. אבל לפי החוויה שלי זה תהליך.
תהליך שאת עוברת אותו מתלבטת שואלת חוקרת מבררת.
אולי זה קצת מטיש מבלבל אבל זה מה האדם רוצה לחפש וזה לא דבר רע.
זה מעולה ,זה דבר הכי טוב שיש.
ואשרייך
את יכולה להתייעץ עם רב או רבנית או משפחה או חברה.
אני הייתי אוהבת להתייעץ עם רבנים\ משפחה ,בעיקר משפחה היא יודעת הכי טוב עבורי. פחות עם חברות כי רציתי ראש נקי בלי השפעות מסביב.
תחפשי לך את המקום הבטוח הטוב עבורך הנינוח הנעים שכייף לך בו שחיי הקהילה שם טובים לך מעניקים לך מספקים אותך. שאת אוהבת להיות בדרך הזאת שאת מעריכה אותה.
ותעשי הכל לאט לאט תתחילי לשאול ולברר יש לך פוווול זמן להקשיב לעצמך לשמוע לקבל להחכים לדעת.
וגם אם סיימת תיכון ועדיין את לא בטוחה הכל בסדר החיים עוד לפנייך כל אחד והזמן שלו.
הייתהלי לי תקופות ששאלתי הרבה על הדרך שלי באיזשהוא שלב אמרתי דיי ! אני כרגע עסוקה בלימודים שלי וזה הורס לי את העבודת ה' שלי ,לא מוכנה לבלבולים ולהטרדות ,שאלתי הרבה אנשים והרבה דעות שחידדו לי יותר וגם אנשים אהובים מפה
וכרגע ישלי איזושהיא דרך והדרך היא דרך שלי. דרך מיוחדת שאני רוצה,שאני אוהבת שטוב לי באה שאני מאושרת בה. זה לא סופי ,כי דעות תמיד משתנות וכל החיים הדעות מתחלפות מתגבשות. תבררי לך לאט בלי לחץ מדי פעם.ושאני כתבתי איזושהיא דרך זו דרך .אבל כרגע אני מעדיפה באמת,ואני קצת מסתייגת ממה שכתבתי למעלה אני באיזושהיא דרך אבל אני לגמרי בכל הדרכים ז"א אני ממשיכה בדרך הזו אבל אני גם לא מחוייבת אלייה. כי אני מעדיפה להחליט לי עוד קצת (:
ולא משנה איזה דרך תבחרי ה' אוהב אותך ומלווה אותך איתו בכל הדרך
בהצלחה רבה! ולכל שאלה את מוזמנת (: