אני חושב על כמה התורה מעצבת אותי ואת ההשקפה שלי, ואני רואה סביבי כמה לפעמים בנות דוסיות הולכות ומאבדות כיוון בגלל שאין חיבור לתורה.
התורה היא תשתית החיים שלנו ומקור ההשקפות שלנו. היא מעצבת את התפיסה שלנו ומכוונת אותנו בכל שלב בחיים.
איך אפשר לחיות חיים של קודש אם לא לומדים?
אז נכון לא תמיד מדגישים כמה זה חשוב, אבל קחו את עצמכן בידיים, תקבעו עיתים לתורה, אמונה או הלכה או מה שמתאים ואפילו גמרא אם זה מחזק את היראת שמים. אבל אי אפשר להסתובב פה בעולם הזה ולכוון לרצון ה' בלי לדעת מה הוא אומר על העולם ובלי לדעת תורה!
אז נכון תתחתנו בעז"ה עם בעל צדיק שיקבע עיתים לתורה, אבל אתן צריכות לעצב את עצמכן, כבר בגיל התיכון, וללמוד תורה ברצינות והתמסרות, מה שאתן מסוגלות, וגם לקבוע עיתים להמשך.
אני יודע שהנפש שונה מאוד ולפעמים הקשר לה' מתבטא בדרכים אחרות אבל בסופו של דבר אי אפשר לשמור על יראת שמים אמיתית בלי זה. למען האמת זה שנשים לא למדו בעבר, זה נראה הסיבה האמיתית של כל המשפטים המעליבים נגד נשים שלפעמים נמצאים במקורותינו, כי אם לא לומדים נשארים נמוכים.



