לא מצאתי לגוף טוב אלא שתיקה?moshlev20

אוף!!

אני בחור מה שנראה לי נקרא ברחוב "דוס פתוח", בא מבית טוב, לומד בישיבת הסדר, וסה"כ מבסוט מהחיים. הבעיה היא שהגעתי לגיל שבו אני כבר לא יכול לסנן את ההצעות שמציעים לי בכל מיני טיעוני סרק, ובקרוב מאוד יגיע היום בו אהיה חייב להיכנס לעולם הדייטים.

אממה - בחיים לא דיברתי עם בחורה. לא רק בגלל שאני 'דוס', אלא בעיקר בגלל שאני ביישן רצח. לא סתם ביישן, אלא הרבה מעבר לרגיל. ליד חברים טובים אני אדבר פחות מהממוצע, אבל יחסית אהיה בסדר, אבל ליד אנשים שהם כבר פחות קרובים אלי - אני אשתוק, ליד אנשים זרים אני בכלל נעלם, וכשמצטרף לכל זה שהאדם הזר הוא גם ממין נקבה - כבר בכלל אין על מה לדבר..

אני פשוט רואה את עצמי מגיע לדייט, אומר יפה כמה מילות נימוס (שגם הן יעלו לי במאמץ רב), ומשם והלאה - גם אם אני אכין מראש דו - שיח שלם, אני פשוט אשתוק, בלי שיעלה אפילו קצה של רעיון על מה לדבר.

אני מכיר את כל העצות של "פשוט תהיה עצמך", "תן לה להוביל", "בסוף אתה תיפתח" וכו' וכו', אבל אני פשוט לא רואה את כל זה קורה. אני לא רואה את עצמי מצליח להגיע עם מישהי למקום שבו אצליח להיפתח לפני שהיא תתיאש מהדג השתקן, (וגם האפטי לכאורה) שיושב מולה.

בסופו של דבר אני מאמין שה' יעזור, עם השתדלות גדולה והרבה תפילות מצידי, ועד אז -  גם אם זה יהיה עוד 20 שנה - נתגבר.

רק רציתי לפרוק, תודה.

אפשר בכל זאת לענות?סביון
אתה בעצם כבר ענית לעצמך. האחת שתתאים לך היא בדיוק אותה אחת שתהיה לה סבלנות לחכות דייט אחד ועוד אחד ועוד עשרים אם צריך עד שתצליח להיפתח. אין צורך להילחץ (זה נשמע שאתה די לחוץ מזה ומנסה לנחם את עצמך) - אם זה הטבע שלך, וזה מה שאתה, אז תהיה עצמך - כי זה בדיוק עצמך, השתיקה ליד זרים היא חלק ממך. דווקא אם תנסה בכוח להיפתח זה יהיה מלאכותי.
אז אתה לא צריך למצוא מאתיים בנות עם סבלנות, מספיקה לך אחת. וכתבת יפה שהקב"ה ודאי יעזור שזה יסתדר ואם לא עכשיו אז אפילו עוד עשרים שנה. הקב"ה לא מצפה שתכפה על עצמך דבר שלא מתאים לטבע שלך.
הערה לסיום: כל זה אך ורק אם אתה מרגיש בנוח עם השתקנות שלך ואתה חושב שזה אכן הטבע שלך. אבל אם היא נובעת מחסימה לא טבעית שמפריעה - ראה את תגובתי כבטלה ומבוטלת, לא שרירה ולא קיימת. במקרה כזה כדאי שתתייעץ עם מישהו שמכיר אותך טוב (או עם מישהו מקצועי) מה ניתן לעשות בעניין.
מקווה שעזרתי במשהו.
אם אתה בן 20 כמו שכתבת בניקתפוח יונתן
אז זה בסדר שתחכה עוד קצת זמן עד שתתחיל להפגש.
אני בן קצת יותר מ20...moshlev20

אם זה רק קצת יותר, אז אתה עדיין יכול לחכות.תפוח יונתן
שאף אחד לא יכריח אותך אם אתה מרגיש עדיין לא מוכן.
תודיע על זה מראש דרך המציע או מישהושמש אא
'שמעי, הבחור קצת ביישן והוא לא רגיל לדבר עם בנות אז ייקח לו קצת זמן להיפתח' והכל יהיה תותים! בנות מתות על ביישנים
^^^פאי פקאן
גם אני ביישן ושתקן מטבעי והיו לא מעט בנות שחתכו בגלל זה אחרי פגישה אחת.

תהיה שלם עם עצמך, תציג את את עצמך בדיוק כמו שאתה באמת.

בהצלחה
אפשר להגיד לפנייטבתה
לבחורה שאתה קצת ביישן ולוקח לך זמן להיפתח לאנשים אחרים.
היא תבין אותך, זה בסדר.
אני חושבת שאם אתה כבר מוכן לצאת מצד עצמך ולא כי אין ברירה ואני לא יכול כבר לסנן את ההצעות האלו כי לא נעים, אז תקפוץ למים וה' יהיה בעזרך
לפעמים אנחנו מונעים מעצמנו דברים טובים כי אנחנו פוחדים להתמודד איתם וזה חבל כי אם ננסה בסוף נצליח.
בהצלחה
נסה צ'אטים באתרי היכרויות כשלב ראשוןעוד סתם אחד

גם ביישנים גדולים עשויים להיפתח כשממול יש דמות וירטואלית. אחרי שתכירו קצת באתר - ייתכן ותוכל להיפתח יותר גם בשיחה פנים אל פנים, כי תרגיש שאתה כבר מכיר אותה. 

סלח לי רעיון גרוע!יוני
התכתבות וירטואלית לא דומה לדיבור עם בנאדם וזה רק יכול להזיק
להזיק ל-מה? איך בדיוק?תפוח יונתן

להזיק להתפתחות התקשורת האישית עם אנשיםיוני
תקשורת וירטואלית אינה דומה בכלל לתקשורת אמיתית ומי שלא מכיר יכול לחשוב שצורת ההתקשרות שלו עם בחורה בצורה וירטואלית דומה לצורת ההתקשרות בחיים האמיתיים ואז כשהוא יבוא לפגוש בחורה הוא יגלה שזה אינו דומה בכלל ועצם המחשבה לתקשר עם בחורה באותה צורה שהוא תקשר וירטואלית יפגע ביכולות הטבעיות שלו (גם אם הוא לא יודע על קיומן עדיין)
לא מסכים איתך. בדידי הווא עובדא.ותן טל
גם אני כמו הנ"ל ממש כמעט מעולם לא דיברתי עם בנות. עם בנים דווקא כן אבל הייתי מנותק ממש מבנות וגם כשהיו כמה בנות בסביבה/עבודהנוזה,אני הייתי ממש אילם שם. לא מסוגל לדבר לידן.

הקשר הראשון שהיה לי התחיל בצורה וירטואלית. ככה היה לי קל יותר להיפתח ולדבר באמת.

אחרי זה כשעברנו למציאות היה חשש באמת שיהיה פער גדול מידי בין הוירטואלי למציאות אבל מסתבר שלא. ההכנה הוירטואלית שהכנתי את עצמי (ואולי היא את עצמה) עזרה לי להתנהג בטבעיות יותר ובצורה משוחררת יותר בדייט עצמו וככה סוף סוף נפתחתי לעולם הזה שבו אני מסוגל לדבר עם בת 4 דקות ברצף (והרבה יותר...) בלי לנוס על נפשי.

אז יש אנשים שלהתחיל קשר באתרי היכרויות/בצורה וירטואלית בכלל, זה יותר טוב ומועיל להם ויש כאלו שפחות.

לא חסרים סיפורים על הרבה היכרויות וירטואליות שהתמשכו ובסוף עברו למציאות והתחתנו. וזה שיש מקרים הפוכים גם לא מבטל את הדרך הזאת מעיקרא.
מסכימה איתך, שיעבוד על הוורבאליות בחיים האמיתיים.חלושששש
לקח לי זמן להבין עוד סתם אחד

בהתחלה קראתי 'שעבוד', ולא הבנתי מה הענין... 

לצורך העניין - למה זה לא נקרא לעבוד על הוורבאליות החיים האמיתיים?

צודקת או לא?חלושששש
נראה שהבעיה שלו היא לא יצירת קשר עם אנשים אלא פחד מבנות, לכן כדאי שיתמודד בלייב וכך יראה ויחוש שנשאר עומד וחי למרות האיום המבעית.
בת.
חחחחח
( המסך לא יעזור לו לענ"ד, אבל ותן טל טוען אחרת..אז. .אולי כן..)
סולח, אבל זה לא רעיון גרועעוד סתם אחד

אתה מוזמן לחלוק, אבל: 

א. אני לא יודע על איזה הבדל בין תקשורת 'אמיתית' לתקשורת וירטואלית אתה מדבר. מה בדיוק ב'צורת התקשרות עם בחורה בצורה וירטואלית' שונה מהותית מ'צורת התקשרות עם בחורה בחיים האמיתיים'? הרבה אנשים אומרים את הסיסמה הזאת, אבל אף פעם לא הבנתי מה עומד מאחוריה, אתה מוזמן לפרט. 

ב. כיוון שהבחור אומר שאין לו יכולות טבעיות, להגיד שתקשורת וירטואלית תפגע ביכולות הללו (ולהניח את קיומן שהוא לא מודע אליו) - זה רעיון יותר גרוע, להבנתי. 

ככהיוני
א. אתה מול המסך, אתה לא רואה הבעות פנים, היא לא רואה אותך, יכול להיות בכלל שאתה שוכב עם הפלאפון במיטה

ב. תמיד אתה יכול פתאום להתנתק כי לא נוח לך או שאתה מפחד, פנים אל פנים אתה לא תקום ותלך, אתה תתמודד עם זה.

ג. כמו שאתה מדבר איתה אתה יכול לדבר עם בחורה אחרת! זה פוגע ברגש האנושי של שיחה

ד. הזמינות, אתם יכולים להתכתב באיזו שעה שנוח לכם, ללכת לעשות סנדוויץ באמצע או לקרוא חדשות תוך כדי. זה גורם לכל הצורה של השיחה להיות שונה מבמציאות שבא אתה צריך להתרכז בה בשיחה בלי הפרעות.

ה. מאחורי המסך אתה לא יכול לדעת באיזה טון נשאלה השאלה

ו. במציאות אתה תהיה יותר טבעי בעניית תשובה כי היא מולך ולא מול ממולמחכה לראות שאתה "מקליד/ה"

בכלל, הכל כל כך שונה, יש לי עוד הרבה מה לומר אבל אין מה להאריך בשוני הברור הזה.

לעניין השני, זה כמו שתגיד לבנאדם שאם יש לו פחד מנהיגה שישחק משחק מכוניות במחשב. שם הוא יקבל רושם שאם נסעת מהר מדי והתנגשת בבניין לא קרה כלום, תחליף מכונית, אפחד לא נפגע.. למרות שבמציאות הוא נפגע ומשתמשי דרך אחרים גם נפגעים.
לא הבנתיעוד סתם אחד

לא אמרתי לו לנהוג כמו כל מה שאתה אומר שעשוי לקרות. כל מה שהתכוונתי זה שאת הפלטפורמה הראשונית עדיף לעשות בכתב. אבל כמובן לנהוג בדרך ארץ בדיוק כמו בשיחה פנים אל פנים. אבל זה עדיין יותר קל כשאתה מול מקלדת. יש גם אנשים שיותר קל להם להתבטא בכתב. 

בקיצור - כל מה שאמרת לא רלוונטי לעצם הרעיון, רק מגביל אותו לביצוע באופנים מסוימים. סבבה. לא חולק על הנקודה הזאת. 

והמשל ממשחק המחשב למכוניות מאליו לא רלוונטי, אחרי ההבהרה הנ"ל. זו אפילו השוואה מעליבה... 

אם הוא לא מכיר התנהגות אחרתיוני
כי הוא לא דיבר עם בנות אף פעם, לתת לו להכיר את זה בדרך וירטואלית יכול להזיק כי ביום שהוא יכיר בחורה במציאות הוא לא יכיר התנהגות אחרת מלבד התכתבות וירטואלית

לדעתי עדיף להגיע כדף חלק מאשר ניסיון וירטואלי.
אני חושב שיש סתירה בדבריךעוד סתם אחד

בין ההשערה שהוא יגיע לזה בטבעיות לבין המחשבה שהתכתבות וירטואלית תחרב את כל הטבעיות שלו (בייחוד כשבעצמך ציינת ש'במרחב הוירטואלי יכול לקרות X ולא בחיים האמיתיים', כאילו מישהו יצא לדייט אחרי שהוא התכתב עם בחורה כשהוא במיטה ויסיק מזה שהוא יכול להגיע בפיג'מה ולשכב על הספסל הציבורי). 

ובכל מקרה אני חושב שמן הראוי לתת קרדיט לבן אדם. זה שהוא יודע שהוא ביישן וצריך משהו שיפתח אותו לא אומר שהוא חסר טקט ברמות אחרות ודביל מושלם שאינו יודע כללי נימוס בסיסיים. 

רעיון גרוע ומסוכן !!!צוףצוף
למה לדבר ואולי להקשר בלי לראות או לדבר ???
לא הבנתי את הביקורתעוד סתם אחד

מה קשור? הבנאדם מעוניין להתנסות בדיבור עם בנות, ולכן המלצתי לו לדבר עם בנות. ולכן לדבר ולא 'להיקשר בלי לראות או לדבר'. 

אגב - תוספת סימני קריאה לא מוסיפה לטענה (בייחוד כשאין לה שום ביסוס מלבד עצם העלאת הטענה). וכן עצם היות הטענה קיצונית לא הופך אותה לנכונה יותר, או את הטענה שמולה ל'רעיון גרוע ומסוכן (!!!)'. 

הייתי ממש כמוך!שלג בירושלים

מבחינה חברתית הייתי מהשתקנים,

וגם אני גדלתי במסגרות נפרדות ולא דיברתי עם בחורות עד לדייטים.

אכן, עם הראשונה שנפגשתי - היה שוק!

אבל עם הזמן מקבלים ורוכשים ביטחון.

בזוג זה שונה מאשר בחברה..

יש כאלה שבחברה הם שתקנים, אבל בדייטים א"א לעצור את שטף הדיבור שלהם.

יש כאלה שבחברה הם 'מסמרי הערב', אבל בזוגיות אין להם יותר מדי מה לתת.

ורובם נמצאים היכנשהו באמצע.

דייטים וזוגיות, זה גם מסע גדול בלהכיר את עצמך,

בתקופה הזאת, אתה תגלה על עצמך הרבה מאד תכונות ויכולות שאף פעם לא חשבת עליהם..

בהצלחה!

אתה חןשב ככה רק בגלל שאף פעם לא עשית את זהיוני
ברגע שתיפגשו תהיה חייב לומר משהו וברגע השני תהיה חייב להגיב על משהו שהיא אמרה ואחרי 30 שניות אתה כבר לא תזכור שאתה ביישן

קפוץ למים!

ואני חייב לציין שזה לא דומה בכלל לחברים ועוד יותר לא דומה לאנשים זרים.. זה מפגש אחד על אחד עם בחורה שאולי היא הולכת להיות חלק משמעותי מחייך, אתה תיפתח די מהר
עצות אם תרצההיום הוא היום
קודם כל אני מבין את הדברים ומזדהה איתם.
קודם כל חשוב לזכור שביישן זה לא דבר רע. זו תכונה מיוחדת של עם ישראל. התרבות המערבית אוהבת מוחצנים אבל בעולם של עבודת השם יש יותר מקום לביישנים. (יש ספר יפה שנקרא שקט/ סוזן קיין שמסביר על העולם של הביישנים והטוב והמיוחד שבו)

לדעתי בתחילת קשרים שווה לך להתחיל קודם בהתכתבויות. (חולק לגמרי על יוני בעניין) ואחר כך לעבור לשיחה ופגישה אחרי 5-10 פעמים שהתכתבתם. זה הרבה יותר פשוט מצד הלחץ של שני הצדדים.

עוד משהו שעוזר לי להירגע ואולי יהיה רלוונטי לך אם תהיה לחוץ: אני מזכיר לעצמי שאני לא יודע לחלוטין שזו אשתי ולכן אם זה ילך ואתחתן אחלה וזה רצון השם ואם לא זה גם רצון השם ווגם לטובתי)
בהצלחה!
אל תדאג, יש בנות שמומחיות בדיבוב ענבל
בס"ד

מכירה כמה כאלה אישית.

בשלב מסוים אתה תפגוש מישהי שתדע לגרום לך להרגיש בנוח, לגרום לך לרצות לדבר ולא רק כי חייבים.

מצטרפת לאלה שאמרו להודיע על זה בשלב הבירורים.

אם זה מעודד אותך, אישית לא הייתי פוסלת על זה בשלב הבירורים.

חוץ מזה שאני מסוגלת לנהל שיחה שלמה לבד
איפה @שמש אא שיעיד?
ענבל, כולנו יודעים שאצלך זה נכון;)ארץ השוקולד
אבל זה רק אומר שאני חכמה ויש לי המון מה לומר!ענבל
וגם שאת יודעת להקשיביוני
אפילו לחפירות כאלה!
בזה אני מומחית ענבל
בס"ד

ענבל שירותי הקשבה בע"מ ✌
תעבוד על זהים...

עם הזמן יעבור

אני הייתי מאוד ביישנית פעם, כשיש רצון חזק עושים את זה וזהו

וזה נכון לכל התחומים בחיים. עוד מעט תסיים את המסגרת שאתה נמצא בה ותצא לחיים האמיתיים ואתה צריך להיות מסוגל להתקדם ולהצליח בעצמך

תתחיל עם מסגרות מעורבותמקיין

אבל שמחייבות אותך לדבר עם בחורות.

טיולים חוג סריגת כיפות! מקרמה! קדרות וכו'

ואתה כמובן דוחף את עצמך בכוח לדבר גם אם אתה מסמיק מגמגם ורועד

אתה מתעלם מכל זה ומדבר על נושאים לא מחייבים וקלילים.

אל תראה את זה 'לא קורה'- אתה לא קוראת בקפה - תגיע לגשר תקפוץ ממנו למים ותשחה. אין לך ממש ברירה אחרת.

וכמובן - וירטואליות וצ'אטים זה דמיון אחד גדול. שאין בינו לבין המציאות חצי שקל.

למה צריך 'לקלקל' את עצמך בשביל זה?שלג בירושלים

הוא יכול לעשות אותו דבר בחברת גברים אם זה בעיה מבחינתו.מקיין

למה זו בעיה לדעתך?אמא ל6 מקסימים
לא השכלתי להבין למה זו בעיה בעיניך. ביישנות זו תכונה טובה של עמ"י. אין צורך להתבייש בזה, או להרגיש דפוק בגלל זה.
בקשר לשידוך: אתה לא מכיר ביישנים נשואים?
אני מכירה זוג שתקנים, שאני בטוחה שבפעם הראשונה שנפגשו לא פתחו את הפה, אח"כ אין לי מושג מה קרה, אבל הם נשואים באושר! ..
ייתכן שתמצא אישה שדומה לך, ותחליטו שאתם מתאימים אחד לשני, וייתכן שתמצא אשה הפוכה, שאוהבת לדבר, ורק רוצה להשמיע את עצמה, ו(כמעט) לא נותנת לאחרים לדבר, ותהנה להקשיב לה, ותחליטו שאתם מתאימים.
מה שבטוח הוא ש
בסוף תמצא מישהי שתסתדר ותעריך את התכונה שאתה רואה בה חיסרון, והביישנות תהפוך להיות היתרון (בה"א הידיעה) שלך
אם זה מגביל אותו זו בעיהים...

הוייי הכותרת. לפעמים הכי טוב ובריא וכיף לשתוק.dora

בסוף תמצא את עצמך מדבר..
חרדה חברתית?אחת הנשים

פעם קראתי מחקר על התופעה הזו שבכותרת, והתסמינים שתיארת די דומים. זה לא הדייטים, זו בעיה שיפה שאתה מודע אליה, וחשוב מאד שתטפל בה בעזרת גורם מקצועי,כי שום דבר מהסוג הזה אינו חולף מעצמו, אין סיבהלסבול ממשהו שאפשר גם אפשר לטפל בו.

זה דווקא לא נשמע כמו חרדה חברתיתסביון
סתם ביישנות. חייבים להבדיל ביניהם, ביישנות היא תכונת אופי וחרדה חברתית היא בעיה פסיכולוגית (די נפוצה, יש לציין). לא צריך לעשות בעיה גדולה מכל דבר קטן. כל עוד זה לא דבר שהוא צריך *להתמודד* איתו ביומיום אלא מבחינתו זה סבבה, אז זה כנראה לא חרדה חברתית. בכל מקרה לעשות מבחן לייבוביץ' לחרדה חברתית (בטח יש איפשהו באינטרנט) בטח לא יזיק.
לא קראתי את כל התגובות אבללומדת

קודם כל אתה נשמע אחלה בחור.

אני מציעה לך לעבור טיפול. ולשחרר זאת במידת מה, חבל לסבול!

עצות מביישנית (כמעט) לשעבררונה המאמנת
עבר עריכה על ידי רונה המאמנת בתאריך כ"ב בסיון תשע"ו 15:03

שלום משה,

כתבתי לך די הרבה ויצא קצת מבולגן

מקווה שיעזור לך-

דבר ראשון מסקרן אותי לדעת -

האם היו מקרים בהם הצלחת להתגבר על הביישנות שלך ולפעול לפי רצונך בלי עכבות?

האם אתה מרגיש שאתה עובר שינוי מאיך שהיית בעבר? או שהביישנות שהיית לך בעבר זהה לאיך שהיא כיום?

איך אתה מנסה כיום להתמודד? ברגע שאתה נמצא במצב שבו אתה רוצה לדבר ומרגיש שהביישנות עוצרת אותך ומשתקת אותך אז מה אתה עושה?

אני מציעה לך להזכר במקרים בהם כן הצלחת להתגבר בטוח שהיו כמה מקרים כאלו.

ולהאמין שיכולים להיות עוד מקרים כאלו.

הביישנות הזו זה מן תחושה כזו כאילו שאחרים טובים יותר, כאילון משהו איתי לא בסדר. מן צורך כזה לצאת מושלם.

ואתה יכול להסתכל מהצד על אנשים שמדברים ולראות שהם לא דווקא יותר חכמים ממך ובכל זאת הם לא חוששים להביע את עצמם. ואז אתה מתבאס וחושב איך זה שהם אומרים דברים בלי לעשות חשבון בעוד שאני מפחד מכל הברה קטנה שתצא לי מהפה??

אנשים עם ביישנות הם כאלו שיש להם רגישות רבה לסביבה שלהם ורצון להיות"בסדר" לרצות אחרים, רוצים מאוד שיאהבו אותם.

אני מציעה לך לשאול את עצמך למה זה כל כך חשוב לך להיות מושלם?

למה זה כל כך חשוב לך שיאהבו אותך? ברור שזה נחמד מאוד שאוהבים אותך אבל תקח בחשבון שתמיד יהיו מי שפחות יחבבו אותך . הדבר שחשוב הוא שאתה תדע שאתה בן אדם טוב ושאתה חכם ושיש לך דברי טעם להגיד , דברים שאחרים יכולים גם ללמוד מהם. ושיש לך דברים להגיד שיכולים לעזור לאחרים, להביע רגש לאחרים , שלמח אחרים וכו'.. והביישנות שלך כרגע מונעת ממך ליצור את הקשרים האלו.. אנשים לא יכולים להכיר אותך ככה , לא יכולים לקלוט את מי שאתה וזה חבל מאוד!!! ברגע שתוכל לדבר בחופשיות רק ככה אנשים יכירו אותך ויוכלו לשאול אותך לעצה או יתעניינו בדעה שלך . אתה יכול להעניק הרבה לאחרים ואתה עוצר את עצמך. מרוב שאתה מפחד שאולי תגיד משהו לא במקום או שתגמגם או שאולי תדחף לדברים של משהו אחר וכו' וכו'..

בנוסף, אני חושבת שיכול להיות שאתה רואה בבישנות שלך איזה פגם נוראי ונדמה לי שהפחד שלך שיקלטו שאתה ביישן הוא פחד אפילו גדול הרבה יותר מהביישנות כשלעצמה.

תזכור תמיד שאף אחד לא מושלם וכולם טועים לפעמים. יכול להיות גם לאנשים עם הכי הרבה בטחון עצמי מקרים בהם יגידו משהו לא מתאים, במקרה כזה, אדם עם בטחון יגיד "סליחה התכוונתי בעצם להגיד...." ופשוט יתקן את הדברים שלו ולא ילחץ מכך שעשה טעות. לעומת זאת אדם ביישן יחשוב שזה דבר נוראי ושכולם בטח שמו לב לזה ועשו מזה עניין גדול...

כדאי שתדע שרוב האנשים מרוכזים יותר בעצמם ולא כל כך ישימו לב אם מישהו אמר משהו לא הכי במקום, כמובן שאם אותו אדם עושה מזה עניין גדול ונכנס ללחץ אז במקרה כזה הם כן ישמו לזה לב. הבעיה של ביישנים זה שיש להם מודעות מאוד גדולה לעצמם ואז זה משתק אותם. מודעות עצמית זה טוב אבל לא ברמה שזה מקלקל לך להיות מי שאתה רוצה להיות. 

כרגע הביישנות שלך מבטלת את עצמך וגורמת לך להרגיש נחות לעומת אחרים. אין שום סיבה שתרגיש ככה. אתה מי שאתה, חלק ממך זה הביישנות הזו. אתה לא רע או טיפש בגלל הביישנות. אם הבחורה תראה שאתה ביישן שום אסון לא יקרה, אתה צריך לאהוב את עצמך כמו שאתה ואתה צריך ללמוד להסתדר יחד עם הביישנות ולא לפחד ממנה. אתה לא פחות טוב מאף אחד אחר, אני בטוחה שהרבה בחורות ישמחו מאוד להכיר מישהו בדיוק כמוך ואחרי הכל אתה צריך למצוא רק אחת אז אני בטוחה שזה יקרה ושתמצא משהי שתדע מה לעשות כדי לגרום לך להרגיש בנוח ויחד איתה יהיה תרגיש הכי בבית בעולם.

העצה שאמרו לך על שיחות וירטואליות נשמעת לי עצה טובה, גם אני הייתי מאוד ביישנית וגם התחלתי קודם לדבר באינטרנט לפני שהכרתי. היום אני עדין קצת ביישנית אבל הרבה פחות מאיך שהייתי בעבר. 

בעבר הייתי כל כך ביישנית שממש לא היה יוצא לי קול כשהייתי מדברת. ולרוב לא דברתי בכלל.. תמיד בסיטואציות חברתיות הייתי מאוד לחוצה והלב שלי היה דופק חזק לפני שהייתי צריכה לדבר, ממש הייתי בחרדה נוראית. מאוד רציתי להתבגר על החרדה הזו ולכן עבדתי על עצמי לשנות זאת. אני מאמינה שכל אחד יכול לשנות זאת ולמצוא דרכים להתגבר על החרדה. אני פעלתי בכמה דרכים כדי להתגבר, למדתי שעורי משחק, שרתי במקהלה, קראתי תכנים בנושא של על איך להתגבר על ביישנות, וגם עשיתי שינוי במחשבות שלי, במקום לחשוב כל הזמן שאני רוצה שכולם יאהבו אותי ושאוי ואוי אם אני אטעה או יראה טיפשה או שישימו לב לזה שאני ביישנית החלטתי לשים את המחשבות האלו בצד ולחשוב שאני שווה וחכמה וטובה ושמגיע לי (בדיוק כמו שמגיע לכולם) לבטא את עצמי ולהגיד את מה שאני חושבת כי אני שווה לא פחות מאחרים וגם אם מישהו לא יאהב אותי אז זה לא ישפיע עליי כי אני אדע שאני טובה ואני לא צריכה "אישור" מאחרים כדי לדעת שאני "בסדר". 

לגבי שיחות עם אנשים אני חושבת שיעודד אותך לדעת שאנשים בעיקר אוהבים להרגיש שמתעניינים בהם ככה שבתור ביישן יש לך אפילו יתרון על בחורים אחרים כי זה לא שאתה צריך עכשיו לתת נאומים על נושאים שונים ולבדר את הבחורה שאתה יוצא איתה, אלא בעיקר להקשיב לה, להתעניין בכנות. כמובן חשוב שזה לא יצא כמו חקירה אלא לשוחח איתה מתוך הקשבה אמיתית. מה זה אומר? כשהיא מדברת תתרכז רק במה שהיא מדברת ובתחושות שלה כשהיא אומרת את מה שאומרת ואל תשקע במחשבה של איך להגיב אחרי שתסיים לדבר. אם אתה תחשוב ככה אז לא תוכל להתרכז בדבריה ולא תוכל להגיב בכנות. בנוסף, זה יגרום לך להיות לחוץ ואז באמת לא תדבר כמו שצריך.. יהיה לך הרבה יותר קל אם תוריד את המחשבה הזו ממך ובמקום זה פשוט תנסה להיות קשוב לבחורה שאיתך. אתה גם יכול להגיד לה שאתה קצת ביישן ושלקח לך זמן להפתח, ברגע שתגיד את זה תרגיש יותר טוב, אם היא תפסול אותך על זה אז סימן שהיא פשוט לא מתאימה לך ממילא וחבל על הזמן של שניכם ולכן אין סיבה לנסות להתעסק באיך להסתיר את הביישנות שלך. 

בנוסף מסכימה עם עצה אחרת שהיית כאן- שאתה צריך לחפש דרכים להיות בסיטואציות חברתיות ולדחוף את עצמך בכוח ממש לדבר ולהכיר. אל תחכה לאיזה "רגע" או שפתאום יפול עליך אומץ פשוט תעשה את זה בכוח כי ככה צריך. תחשוב כאילו שהחיים שלך תלויים בזה תכיח את עצמך לדבר בכוח. כרגע אתה עוד מרגיש שאתה יכול לברוח מזה ולשתוק בצד או לחכות לנס ואין זה לא דבר שיקרא לבד, אתה חייב בכח להתאמץ כדי להשיג את זה. גם אני בבגילך ממש הכרחתי את עצמי לדבר והמשכתי למרות שהייתי מגמגמת ומפוחדת והלכתי לשיעורי משחק והיו הרבה פעמים שהברזתי מהשיעורים מרוב פחד אך בכל זאת המשכתי ונסיתי וניסיתי והיום אני מרגישה שהביישנות לא תעצור אותי מלהשיג את מה שאני רוצה ולא תמנע ממני להיות מי שאני. אני מאמינה שגם אתה תוכל להגיע לזה- אין שום סיבה שתתן למחשבות רעות ופחדים לשתק אותך ולמנוע מעצמך להיות עצמך ולהביע את עצמך! אתה שווה כמו כל אחד אחר!

מקווה שתוכל לשאוף מזה תקווה לגבי שינוי במצב שלך 

שיהיה לך המון בהצלחה

רונה

סחטיין על ההשקעהפסידונית

כתבת טוב ונכון.

מצאתי אתר שיש בו מדריכים לעזרה עצמית- שווה להסתכלרונה המאמנת
עבר עריכה על ידי רונה המאמנת בתאריך כ"ב בסיון תשע"ו 16:19

https://sites.google.com/site/sastag/guides/overcoming-social-anxiet-step-by-step

הוא לפחות דומה לך? תפוח יונתן

לא משנה שהכותרת בכלל לא נכונה, כי עוד לא נפגשת...

אני מת על התמונות שהם בוחרים!arixon
צודק. יעבור לך.העני ממעש

לדעתי תוך כמה זמן זה יעבור לך ותשתחרר..קורה להרבההלליש
קח את זה בטוב- אבל לדעתי אתה יכול להפיק תועלת מטיפול מקצועיבלי קונצים

בס"ד

למרות שאתה מגדיר את עצמך "מבסוט מהחיים", נשמע לי שאתה לא ממש מרוצה מהמצב הזה, ואולי אפילו מצפה לשינוי

טיפול של מאמן טוב או פסיכותרפיסט לא חייב לבוא רק במצבים קריטיים. אם תעבור תהליך טוב- גם אתה יכול פשוט להפוך לאדם אחר ולהרגיש הרבה יותר טוב גם בסיטואציות כאלה. 

גילוי אישי- אני הלכתי למטפל מעולה שפשוט עזר לי להיפתח ולרכוש הרבה אמון ובטחון בעצמי. אני טיפוס די גמיש אז זה לקח לי בדיוק שני טיפולים וחציחיוך

אגב, מייד אחרי הטיפול התחתנתי, וסיימתי תקופת דייטים ארוכה ומייסרת בת 7 שנים...

לפני שאתה הולך "לטיפול" כפי שאחרים וטובים הציעוהגלגול

מותר לך, מותר לך להיות ביישן, מופנם, שתקן. תבחר מה שבא לך.. [נכון יש הבדלים בין ביישן למופנם ושתקן ולא זה המקום לפרט]

אל תשכח שביישנות זה אחד מהסממנים של היותך בן ישראל. אז מזל-טוב!

אם אתה מרגיש שזה ממש מציק לך, זה משהו שמבחינתך מגביל אותך מלהיות אתה באמת, אז כנראה שקוצ'ינג באמת יכול לעזור. אבל אם טוב לך עם מי שאתה והדאגה היחידה שלך זו הבת שתצא איתה והשתיקות המביכות שעלולות להיות, אז הסר דאגה מליבך, גם לפטפנים/יות עלי אדמות יש רגעים של שתיקה.

אנחנו פשוט שקועים בתרבות כזו של החצנה, שיווק, ולא יודעים להעריך את האנשים השקטים המופנמים, לא כולם צריכים להיות מוחצנים. הדמיונות שלך מאיך יהיו הדייטים הם שמקבעים אותך מלנסות, ולא השתיקה.

הרבה הצלחה!

נ.ב

בנות הרבה יותר סבלניות מגברים בעניין הפתיחות ;)

תגובה יפה מאד.נפש חיה.
מסכיםפינגו0

מותר לך...אבל אין סיבה לסבולאחת הנשים

כן, אין שום רע בביישנות, ויש אפילו שמתבלבלים וחושבים שזו אותה ביישנות שחז"ל מתכוונים אליה כשמתארים את ישראל כביישנים. כאילו יש שני מצבים: מופנם או מוחצן....כמובן, זה לא נכון .אתה לא מחפש מוחצנות, אלא דרך לצאת מאי היכולת להשתלב בשיחה באופן טבעי כשיש זרים מסביב. אני קוראת את דבריך ושומעת הרבה מאד אי נחת. לא שלא טוב לך עם "מי שאתה" כי זה לא "מי שאתה". זו תכונה שמעיקה עליך, וכל מי שאומר שזה יסתדר בעצמו עם הזמן מונע ממך את הדבר הפשוט ביותר: לכוון את חייך בעצמך, לזהות צורך בעזרה ולקבל אותה. מצטערת לאכזב, למרות נסיונם האישי של אחדים שכתבו כאן, שבסוף "זה הסתדר" - בדרך כלל דברים אינם מסתדרים מעצמם פתאום, לאחר שנים רבות שהם מעיקים עלינו. נכון, יכול להיות שתמצא פתאום מישהי שתקבל, תאהב, תעדיף תכונה זו...אבל הרומנטיקה ההוליוודית הזו לא תמיד מתרחשת, וגם אם כן - נראה כי קשה לך גם ככה.

לא קראתי את התגובות, בכמ, תנסה טיפולדניאל55אחרונה

אין סיבה שאדם יעלם כשהוא ליד אחרים.

אם זה קורה, יש פה בעיה

הדבר הכי קשה בעולםהפי

סתם הגזמתי, זה לא הדבר הכי קשה בעולם... אבל כן יש בזה מן התסכול

לסיים קשר רציני עם בחור שהוא באמת זהב טהור, ואז למצוא את עצמך שוב בעולם של הרווקים והרווקות... איך עושים את זה בכלל??

פתאום מרגיש לי שכל הגברים לא ברמה שלו.

לא באופי לא בנראות לא באצילות

יש בזה משהו שקצת מלחיץ אותי.

לא יודעת אם זה תקין, אבל יש בי קצת געגוע אליו, למרות שבתוך הלב אני כבר מרגישה שזה היה או חתונה או ביי וטוב שזה ביי

וזה הופך את זה ליותר מסובך שהוא עדיין רוצה

באמת שלא סתם צחקו אשכרה קריעת ים סוף

דמט אני לא בנויה לשטויות האלה

כאילו מציעים לי ובראש שלי עובר.. למה לנסות בכלל

הכי תקין בעולם!!advfb

סימן שהלב פועם ומרגיש,

גם זה בסדר אם יש געגעוע, השאלה האם זה מנהל אותך

דהיינו - שאתה מקבל הצעה והמחשבה "וואו זה לא יהיה כמוהו" עוברת בראש זה סבבה, השאלה עד כמה את מאמינה לאותה מחשבה ועד כמה היא תופסת מקום בלב שלך. אם זה רק עובר אבל את יודעת שאת רוצה להתקדם וזה, אז הכל טוב.

אם את רוצה שכרגע זה תופס מקום בלב, גם הכל טוב, תחכי קצת זמן ותראי אם זה נרגע..

בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

מן הצניעות לנצחיותNachman Wilhelm

אדריכלות של נצח

בעולם שסוגד לחומר ולדחפים רגעיים, אנו עומדים בכל יום מול ברירה חריפה: להיסחף אחר החולף או לבנות חיים של נצח.

חז"ל לימדונו: "אין אדם עובר עבירה אלא אם כן נכנס בו רוח שטות". הכניעה לתאוות ולמכשולי הראייה היא רק תעתוע רגעי של הדמיון. הגיבור האמיתי עומד בחוסן מול הזרם, כמו יוסף הצדיק, ושומר על קדושה וטהרה.

הצניעות אינה מצמצמת – היא מאפשרת לנשמה להאיר. בכל בלימת דחף ושמירת עיניים, אתה דבק בבורא ומביא לחיים שלום, שלוות נפש וברכה.

אל תבחר ברגע חולף. תבנה נצח.

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1

תשובת הצ'אט - רווקבחור עצוב

• שיהיה גבוה, אבל לא שחצן.

• חתיך, אבל שלא יידע שהוא חתיך.

• חכם, אבל שלא יתקן אותי.

• עשיר, אבל שיהיה עניו.

• תורני, אבל שלא יהיה "כבד".

• קליל, אבל רציני.

• מצחיק, אבל שידע מתי להפסיק.

• רגיש, אבל גברי.

• גברי, אבל מחובר לרגשות.

• ספונטני, אבל מתכנן הכול מראש.

• כריזמטי, אבל צנוע.

• מנהיג, אבל שייתן לי להוביל.

• אוהב לטייל, אבל גם אוהב להישאר בבית.

• ספורטאי, אבל שלא יהיה מכור לחדר כושר.

• בשל רגשית, אבל עם נשמה של ילד.

• חברותי, אבל שלא יהיו לו יותר מדי חברות.

• שיהיה לו תואר.

• רצוי שניים.

• ועדיף שגם יעשה מילואים בלי להתלונן.

• שיהיה לו עסק מצליח או עבודה בהייטק.

• אבל שיסיים לעבוד בארבע כדי להיות עם הילדים.

• שיאהב ילדים.

• אבל שלא ייתן להם מסכים.

• שידע לבשל.

• ושלא יעשה מזה עניין.

• שיקום מוקדם לתפילה.

• אבל גם יישאר ער לדייט עד חצות.

• שילמד דף יומי.

• וגם שיספיק לקרוא ספרי פסיכולוגיה.

• שיהיה מחובר לרב.

• אבל שיחשוב בעצמו.

• שידע לרקוד.

• אבל לא יותר טוב ממני.

• שיאהב מוזיקה.

• אבל שלא ישמיע טראנסים באוטו.

• שיהיה כריש במשא ומתן.

• אבל עדין איתי.

• שיזכור כל תאריך חשוב.

• בלי שאני אזכיר.

• שידע להחליף גלגל.

• לתקן ברז.

• להרכיב איקאה.

• להבין במשכנתאות.

• להשקיע בבורסה.

• ולהוציא את הזבל בלי לבקש.

• שיהיה עמוק.

• אבל גם זורם.

• שידע להכיל.

• אבל גם להציב גבולות.

• שיכבד את ההורים שלי.

• ויאהב את האחים שלי.

• ויצחק מהבדיחות של אבא שלי.

• שיהיה בן 29.

• עם ניסיון החיים של בן 45.

• והאנרגיות של בן 23.

• בלי מטענים.

• בלי אקסיות.

• בלי דרמות.

• ועם אינטליגנציה רגשית של מטפל זוגי.

• וכמובן... כימיה. כי אם אין כימיה — כל השאר לא משנה.

עכשיו אותו דבר לגבריםחושבת בקופסא
עבר עריכה על ידי חושבת בקופסא בתאריך י"ד באב תשפ"ו 20:19

כמובן ג'נרטתי את המקבילה לגברים (חלק חמודים, חלק קצת פספס והייתי עורכת יותר)

שתהיה צנועה, אבל נראית כמו דוגמנית.

תורנית ומשכילה, אבל שאין לה ידע הלכתי יותר ממני.

חכמה ושנונה, אבל שלא תנצח אותי בוויכוח.

זורמת וקלילה, אבל שתקפיד על קלה כבחמורה.

שתפרגן לי מול החברים, אבל שלא תגרום לזה להיראות כאילו היא מחנכת אותי.

נשית וענוגה, אבל שתדע להרים ספות כשמנקים לפסח.

דעתנית ומבינה, אבל שתיתן לי להרגיש הראש בבית.

עצמאית, אבל שתחכה להחלטה שלי.

שתרצה לפרנס את לימוד התורה שלי, וחס וחלילה לא שתפתח קריירה.

שתעשה תואר פרקטי.

עדיף בהוראה או חינוך מיוחד.

אבל שתרוויח כמו בהייטק כדי לשלם שכר לימוד לישיבות.

שתעבוד חצי משרה.

כדי שתהיה בבית כשאני חוזר מסדר ערב.

שתאהב ילדים.

שתגדל שבט של שמונה ילדים.

אבל שלא תיראה עייפה לעולם.

שתדע לבשל כמו אמא שלי.

ושלא תשתמש באבקת מרק.

שתכין חלות כמו במאפייה.

ותלמד את כל הסגולות להפרשת חלה.

שתאהב אורחים בשבת.

ותארח 15 חברים מהישיבה בהתראה של שעה.

ותשמח לשטוף את כל הכלים במוצאי שבת בלי להזעיק אותי.

שתהיה מחוברת לרבנית שלה לתמיכה רגשית.

אבל שתסכים עם הרב שלי בכל נושא.

שיהיו לה אידאלים לתמוך בחצי שנה רצוף מילואים.

אבל שלא תדרוש ממני לגור בגבעה.

שתדע לשיר זמירות שבת.

אבל שלא תשמיע קול ליד חברים שלי.

שתאהב מוזיקה יהודית עמוקה.

אבל שלא תביא לי שירי קרליבך של שלוש שעות.

שתעשה ספורט ותשמור על כושר.

אבל בצניעות ובלי לעשות מזה עניין.

שתדע לנהוג בצורה בטוחה.

אבל שתיתן לי לנהוג תמיד.

שתדע לקפל את הציצית היטב בלי שהפתילים יסתבכו בכביסה.

ותגהץ לי את החולצות הלבנות בלי קמט אחד.

שתהיה עמוקה מחשבתית.

אבל שתסתפק בוורטים פשוטים על הפרשה.

שתדע להכיל את הספקות שלי.

אבל שתהיה יציבה כמו סלע אמוני.

שתכבד את ההורים שלי.

ותאהב את השטויות של אחים שלי.

ותצחק מהווארטים הנאמרים בשולחן שבת של אבא שלי.

שתהיה בת 21.

עם בגרות נפשית של בת 50.

והמראה הרענן של בת 16.

בלי היסטוריה של דייטים.

בלי חפירות של 'לאן הקשר הולך' - שפשוט תזרום עד האירוסים.

ועם יכולת הקשבה של פסיכולוגית קלינית אחרי יום עבודה.

וכמובן... שיהיה ענווה ופשטות. כי אם אין פשטות — איפה כל התורניות?

חחח שיתחתן עם עצמו או עם עץראומה1

ארץ השוקולד

יש שיר כזה

שיתקצר(:אני:)))))

אמונההפי

אגב זו תשובה לכל אתגר

חחחחחהפי

חתן מתוק מדבש*

היי אני עדיין צעירימח שם עראפת

כולנו צעיריםאביעד מילוא

אני חושב שכולנו רוצים לבנות בית ורק מחכים לזה

לא אתה זקןימח שם עראפת

שיעור ד' זה לא צעיר

אם אני זקןאביעד מילוא

לא צריך לקחת אותי כפרוייקט כדי לשדך לי?

לכאורה כןימח שם עראפת

אבל אני כופר וצעיר מכדי להכיר בחורות שיתאימו לך

נע אני סך הכל בן 20.5אביעד מילוא

זקן בעלז. ואולי אתה לא מכיר בחורות שיתאימי לי אבל אולי את הסגנון כן

לתומי סברתי שאתה שיעור ד'ימח שם עראפת

את הסגנון ודאי שאני מכיר, אבל את הבחורות לא

היית קרובאביעד מילוא

מתחיל שיעור ג'

להכיר בנות בסגנון זה כבר משהו אחר. השאלה יותר מי יכול לעזור לי להכיר

אכןאביעד מילואאחרונה

אני נאלץ לבשר משהו לא כ"כ טוב ( בקטע קליל כן ?)מוקי_2020

אם עכשיו קשה לכם והמון סימני שאלה וכל האונליין והוואצאפ והרשתות החברתיות

אז קחו בחשבון שעוד 30 שנה, לכל אחד יהיה חבר רובוט עם בינה מלאכותית, ששום בן או בת זוג בעולם יוכלו לנהל שיחה אפילו קצת קרובה לרמה שלו.

תחשבו על השיחה המושלמת. הכל מדוייק, גם האי דיוק יהיה מדוייק.

לדבר הזה יהיו השלכות עצומות על התא המשפחתי..

איך למה וכמה ? אין לי מושג.

אבל העוצמה תהיה גבוהה מאוד. השינוי יהיה גדול מאוד.

אני לא בטוח שאנשים מפנימים את השינויים שבדרך.

לכן....אההמ אההמ...

אני מבקש מכולם, להזדרז ולהקים תאים משפחתיים כמה שיותר מהר,

אני פונה בעיקר לנודניקים שיכולים להקים את זה כבר מחר בבוקר ואין להם שום מגבלות אמיתיות. כלום. הכל בראש אצלם.

מאלה אני הכי מאוכזב. לא רוצה להלחיץ אבל זה על גבול חיל_ _ ה _ _ . זה לא בסדר.

בכל מקרה ברגע שגברים (שהם למעשה ילדים) יתקלו ברובוטיות של 2035, המצב יהיה הרבה הרבה יותר מורכב.

תקימו כבר השבוע תא משפחתי. תגמרו עם זה וזהו. די. מספיק.

אני מבקש שתקחו את ההתראה ברצינות,

כמו התראה על טיל בליסטי איראני שבדרך אליכם ואתם באמצע שום מקום ואין לכם מה לעשות,אז אתה ממשיכים ללכת ולהאזין למוסיקה באייפון

כי אתם יודעים שהשם איתכם והוא ורק הוא מחליט מתי הסרט מסתיים וזה לא הגיוני שזה יהיה בגלל טיל בליסטי,

בטח כאשר אתם נותנים מעשר כל חודש לנזקקים באמת ולא מחליפים מעשרות בין חברים כדי לסמן וי.

תודה על תשומת הלב, למרות שאני מודה שהייתי עוצר כבר בכותרת ולא נכנס לתוכן,

אבל אתם עשיתם את זה. כל הכבוד.

לדעתי ברור שאדם עדיף על רובוטארץ השוקולד

לא הייתי חושש מזה לשניה

אני חוששת אפילו לתת לו משהו לעשותנחלתאחרונה

במקומי; שיר או סיפור וכו'. חוששת שהוא יעשה זאת טוב יותר.

ולזה אני לא מוכנה. באמת רוצה להאמין שאף פעם לא

יוכל להחליף את האדם, את היצירתיות האנושית.

אחרת, מה אנחנו עושים פה בכלל?

לא מטריד אותי,חתול זמני

מהסיבה הפשוטה שאיני אוהב לנהל שיחות.

פלוטרכוסנקדימון

הרימו כוס לחייו ואמרו: "ומה עלינו לספר למלך על אודותיך, זנון?".

"לא כלום", השיב להם, "מלבד שישנו איש זקן באתונה שיכול לשתוק בשעת משתה".

"על הפטפטנות", פלוטרכוס.

מסכימה.נחלת

כוחה של מילה טובהמוקי_2020

(מיועד לכל המינים, רשום מנקודת מבט זיכרית, כי אני זכר )

מה תעדיפו יותר מתוך 2 אפשרויות.

אפשרות 1 :

בת זוג שתעגל פינות כשהיא תביע את דעתה בחיוך ונועם לגבי דברים שהיא מספרת לך, כדי לא תפגע, לא תכעס או לא תתעצבן

( גם דברים שלא קשורים אלייך אלא גם אליה או לאחרים)

אפשרות 2 :

בת זוג שתגיד הכל דוגרי, אמת טהורה, בצורה הכי ישירה. בלי לעגל. בלי לטאטא. כשאתה הולך לישון אתה יודע בדיוק מה היא חושבת באמת.אין משחקים. אין הפתעות.

עכשיו אני כבר מכיר את המגיב בתגובה השלישית שירצה מישהי שהיא גם וגם

והיא תדע מתי להיות ככה ומתי להיות ככה כאילו היא AI מהלך עם הוראות הפעלה.

אז זהו שבשאלה הזו אין כזה פטנט.

לכן, צריך לבחור מבין 2 האפשרויות כדי להבין מה תעדיפו יותר 1 או 2 .

תדמיינו שתקבלו 100% כזו לכל החיים ואז תענו.

גן עדן רוחני עוד בחייכם, לעונים

לא הבנתי למה אי אפשר גם וגםהפי

ברור שאפשרות 1חושבת בקופסא

טאקט ויכולת להתאים את עצמך לסיטואציה שאתה נמצא בה היא נכללת בכישורי חברה בסיסיים.

ברור שיש מקרים שעדיף לוותר על הנימוסים ולדבר ישירות, אבל הרבה יותר מעצבן בן אדם שלא יודע להתאים את עצמו לסיטואציה.

לכל דבר יש מחיר והשלכות (עונה לאלפי המגיבים)מוקי_2020

אוקי,

למשל אם בן אדם "מתאים את עצמו לסיטואציה" ולמעשה נרצה או לא, צבוע כלפי הצד השני,

איך נדע שהוא לא עושה את זה איתנו ?

כי אצל הבן אדם הישיר, עם כולם, נדע שמה שהוא אומר, זה מה שהוא חושב

ואם הוא רוצה "להתאים את עצמו לסיטואציה", הוא לא מחרטט הוא פשוט שותק.

ואם הוא אוהב את הצד השני הוא מחייך לו ואם הוא לא אוהב הוא לא מחייך. הכל ברור. בלי לעגל פינות. בלי צביעות.

אחרי ההבהרה הזו,

איזה אופי תעדיפו יותר ?

גם אני מעדיף בחורה יפה וגם שמאוד אוהבת את המטבח וגם אוהבת מאוד לגדל ולחנך ילדים (ממש אוהבת, נהנית מזה)

אבל מה אני מעדיף יותר ? שתאהב לגדל ולחנך ילדים.

אין לי בעיה שהיא לא תהיה יפה ושלא תאהב את המטבח, למרות שגם אלה דברים חשובים, אבל אם צריך לבחור, בחרתי. ויתרתי.

רואה ? עניתי על התשובה.

עכשיו תורכם (פנייה לנשים וגברים)

מה חשוב לכם יותר ? ישיר כלפי כולם (סותם במקרה שלא רוצה לפגוע אבל לא מחייך ולא מספר סיפורי סבתא)

או...מעגל פינות ? זורם ? ונרצה או לא מחרטט קלות. או זה או זה.

זו השאלה.

שאלה שיש לה תשובה ברורה מאוד וניתן לענות עליה בצורה החלטית,

גם אם זה פחות נח, אבל זה פורום אנונימי, אז אני מאמין שזה אפשרי.

זכיה ב 20 מיליון שקל בשנה הקרובה , לעונים.

חושבת שישיר. זה מעורר אמון. הכן זה כן והלא זה לא.נחלתאחרונה

אני בחור. זה חשבון של אמא שלי. הצעות שהיו תפוסות -יעל11

האם שייך לגבי הצעות שאמרו לי שלא פנויות כרגע, או שבדיוק קיבלו הצעה אחרת, לשאול לאחר זמן מה את המשדך מה קורה ואם פנויה? או שלא שייך?

לענ"ד שייךאשר ברא

גם לדעתי שייךגב'

לברר אף פעם לא מזיקאביעד מילוא

אם אמרו שלא פנויות או קיבלו הצעה אחרתארץ השוקולד

שייך,

סביר מאוד שאפילו לא קיבלו את הפרטים שלך בגלל זה.

לאחר זמן כןברוקוליאחרונה

החברה של אחותי, הפספוס שלי, והלב שעדיין צובטיאיר45

הי, לא יודע אם מתאים לשתף כאן אבל בכל זאת...

אני גר בישוב מאוד קטן אי שם... היתה לאחותי חברה טובה שגדלה אצלנו ממש, ותמיד הדיבור היה היא לי ואני לה... [גם ממנה גם ממני]

בסופו של דבר כל אחד פנה לדרכו... ובאמת שכחתי ממנה עד שגענו לגיל היא לא הייתה הראשונה, אבל אני כן אגיד שלפני שנה ניסינו להציע אבל היא הייתה בוף תקופת מבחנים, מיד אח"F יצאה עם מישהו והתחתנה..

וואלה עבר לי יצאתי עם עוד, עדיין לא מצאתי...

אבל פתאום זה חזר לי בברומנג, לא יודע כל פעם שאני רואה אותה עם בעלה (נולד להם בן)... זה כן עושה משהו בלב...

ובשבוע האחרון פתאום יוצא לי לחושב עליה, ואני בלחץ מזה... מה הקשר שאני חושבב, זה כבר עבר לי.

וגם אני כאילו אומר מה אני ימצא...

בקיצור אני אוכל תסביכים...

אני חושבת שמה שאתה מרגיש הוא די אנושיהפי

לפעמים דווקא כשהאדם כבר לא רלוונטי עבורנו הדמיון מתחיל להשלים את כל מה שלא באמת קרה. הוא בונה בראש מה היה יכול להיות ובקלות מצייר תמונה מושלמת ( מידי) שלא בטוח שהייתה קיימת במציאות.

כשאתה רואה אותה עם בעל וילד אתה לא באמת רואה את החיים שהיו יכולים להיות לכם. אתה רואה תוצאה מוגמרת והמוח באופן טבעי משלים את החסר..

אל תשכח שגם אם הייתם נפגשים אף אחד לא יודע אם באמת הייתם מתאימים. יש הבדל גדול בין פוטנציאל שדמיינו במשך שנים לבין זוגיות אמיתית שנבנת יום יום .

ובעיניי, המשפט שכתבת מה אני אמצא? הוא כנראה הדבר שבאמת יושב מתחת לכל זה. מתי שלי תגיע

אל תיתן למחשבות האלה לשכנע אותך שפספסת את האחת. יכול להיות שהן פשוט מזכירות לך כמה אתה רוצה כבר להקים בית משלך. וגם זה, בעזרת ה' יגיע.

ועם כל מה שכתבתי לי יש כלל ישר שקופץ לי לא להשוות לאחרים תתרכז בעצמך זה באמת הרבה יותר כיף

ואוו נכון מאודיאיר45

זה באמת מה שחשתבי בהתחלה... מי אמר שאנחנו בכלל מתאימים. וזהעבד טוב

רק שבחודש האחרון לא יודע פתאום נכנס למח

בהצלחה(:הפי

צודקת לחלוטין.נחלתאחרונה

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עלי

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

תלוי בהומור שלהארץ השוקולד

חד משמעיתהפי

יש מי שיתפסו דבר כזה כהטרדה, או בתחום האפורנקדימוןאחרונה

קשה לדעת.

אולי יעניין אותך