בנות, הייתן יוצאות איתו? ולמה?יערה ל
הציעו לי לפני חודש וחצי בחור ממש מקסים. רציני, ירא שמים )נראה מעולההה( בקיצור מתוק. העסק התקדם עד שיצא לנו לנהל שיחה שהתגגלגלה לשעות הקטנות והגענו לדבר על כל מיני חוויות מהתיכון וכו' והוא בעדינות סיפר לי שהוא לא שמר נגיעה והגיע לסיטואציות מיניות עם בנות. כמובן שהוא לא נכנס לפרטים אבל אני מכירה את הבחורה שהיתה חברה שלו אז )בין גילאי 17-20 עם הפסקות והיא לא דתיה. מפה לשם אזרתי אומץ ושאלתי אותה מה היה. היא סיפרה לי )בנינוחות הזויה( שהם הגיעו למצב של כמעט יחסים כמה פעמים ו"הסתפקו" בשלב אחד לפני. מאז עברו כמה ימים ואני שבורה ומזועזעת....נכון עברו כמה שנים והוא השתנה אבל זה לא נותן לי מנוחה. מה אני אמורה לחשוב?!
מזעזע ממש!!!רותה החמודה
אני אישית הייתי חותכת
גם לא נשמע שהוא הכי מסתיר ומתבייש בזה
וזה עבירה כ"כ חמורה!!!!
הוא לא סיפר...רקיערה ל
אמר שהוא ממש לא שמר נגיעה ושזה ממש יושב עליו והוא מתחרט...
ואם הוא שב בתשובה?אור המאיר

למה את כזאת נחרצת ואת אפילו לא מכירה אותו?

מה כל כך "מזעזע" בזה?kly3

מה קרה, לאנשים אסור לעשות טעויות? כולם כל כך מושלמים? כבר היה על זה דיונים שלמים. לשון הרע יותר טוב? אין מי שלא נופל בלשון הרע וגם לא טורחים להסתיר את זה.

למה את כל כך נחרצת בזה? את כאילו בכח מנסה למצוא תירוצים ללחתוך?

קורה שעושים דברים או שקורים דברים לאנשים. בגלל זה לחתוך? גזרת על עצמך עכשיו לחתוך אולי 30% מהאוכלוסיה הפוטנציאלית שלך. לא חבל?

מזעזע, נכוןחופשיה לנפשי
אבל אני מאוד מעריכה אותו על האומץ לספר את זה במיוחד שאם הוא חזר בתשובה הוא בטח מתבייש בזה מאוד.
אישית,נורופן.
לא היה מפריע לי.
הוא רוצה להתקדם בחיים.
לא צריך לשלם על דרך שעשית ובחרת. אני אשאיר את החלק הזה לקב"ה.
לכל אחד מאיתנו יש נקודת פתיחה אחרת ודרך שאנחנו צרכים לעבור בחיים...
אמנם אלו חוויות שהיו לו שיכולות לגרום לך לחוסר בטחון, ואת צריכה לדבר איתו על זה כשזה יהיה יותר רלוונטי... אבל תכלס... למה לא...?
כייערה ל
פשוט נראה לי קשה לדעת שאני לא אהיה הראשונה איתו בסיטואציה ככ אישית
מה זה משנה?עוד סתם אחד

א. את תהיי הראשונה. כתבת שהיא אמרה לך שהם לא הגיעו לדברים רציניים. 

ב. גם שלא באופן 'פורמלי' - את בוודאי תהיי הראשונה שזה משמעותי איתה. גם זה משהו. 

ג. גם גרושים מתחתנים. אנחנו נותנים משמעות למציאות בכל רגע מחדש. גם אם פעם זה היה משמעותי בשבילו, היום מה שמשמעותי בשבילו זה לעשות את זה בקדושה ובטהרה, ואם תתחתנו את תהיי זו שמאפשרת לו את זה. זה בהחלט משהו. 

מבינה אותךאהבה בתענוגים
זכותך.
לכל דבר יש השלכות, גם הקב"ה סולח, זה לא אומר שאת חייבת לקבל את זה.
בכל מצב, תשבי עם עצמך, תחשבי על זה...
באופן עקרוני- כןבת 30

יש ב"ה הרבה בעלי תשובה היום. ויש גם מי שגדלו בבתים דתיים וחיפשו את עצמם כמה שנים וחזרו שוב לתורה ומצוות, ויש גם שנפלו וחזרו בתשובה על נפילתם.

אם את בטוחה בוודאות שהוא השתנה, אז לדעתי את לא צריכה לעשות מזה יותר ממה שזה באמת- נפילה של גיל הנעורים של בחור שתפס את עצמו בידיים והתקדם לכיוון תורני.

תכלסיערה ל
ברור לי שכל בחור שאפגוש נפל בנושא אבל לא ברמה הזו...בשכל הכל נכון אבל בלב זה קשה
נכון. לכן כתבתי שבאופן עקרוני כןבת 30

אבל באופן מעשי אם את רואה שאת לא מצליחה להתגבר ולראות אותו בעין טובה וחיובית, ושהדבר הזה מעיק עלייך- אז קשה באמת להמשיך ולבנות קשר.

אני מבין שהיה קשהבחור כארזים
אבל לא היית צריכה לפתוח את התיבה פנדורה הזו ולשאול אותה. רק עשית לעצמך יותר בלאגן ברגש.
אבל אמרת בעצמך שבשכל הכל טוב, אז את צריכה לשבת לעבד את הרגשות האלו. אני מניח שאת כבר יודעת את זה, ולא באת לחפש אצלנו טענות הגיוניות אלא דברי ניחומים... (או שכבר החלטת מה לעשות, ואת רק מחפשת אישור חיצוני להחלטה?)
ממש קשה עם הקביעה ש*כולם* כי גם אם הרוב כן זה עדיין לא כולםחופשיה לנפשי
משגע אותי ההנחות שעושים לבחור שמעד לעומת בחורה!!חלושששש
למה את חושבת שזה רק לבחור?עוד סתם אחד

במקרה הספציפי הזה היא מדברת על בחור. לא יפה להסיק מזה על התפיסות של העונים במצב ההפוך מבלי לבדוק איתם. 

ראיתי מגמה כללית כשהיה שרשור על בחורה שמעדה...חלושששש
ובכלל, אני רוצה לראות בחור שחברתו מעדה עםמישהו , ןלא סתם מישהו, מישהו שאותו הוא מכיר ויש לו דיבור איתו יעביר את זה בקלילות..לא נורא, עלק...
יכול להיות שיש באמת הבדל?*צועד*
תחשבי על זה.
יש הבדל מסויים,בסדר.חלושששש
אבל כמה מאלה שפוסלים מסוגלים לשים יד על הלב ולומר שמה שבאמת מפריע להם זה המשמעות ההלכתית,כתובה וכו..
משום מה אני נוטה לחשוב שמה שמניע לפסול זה בעיקר הכבוד וההסבר יבוא האיצטלה של הלכה וכו ( לפחות אצל חלק די ניכר מהם).
הכתובה זה סיבה לקולא -עוד סתם אחד

מתחייבים לה פחות כסף

בכל אופן - זו השלכה כלכלית גרידא, לא הלכתית. אין שום משמעות הלכתית להבדל המגדרי בין בן שנפל בזה לבת שנפלה בזה. רק בת שנפלה בזה ולא סיפרה לבעלה לפני הנישואין - הוא יכול לגרש אותה בלי כתובה בטענת 'פתח פתוח' (ושוב, זוהי השלכה כלכלית. פשוט היא נידונה בבית הדין, אז אפשר להגדיר אותה בעקיפין כ'הלכתית', אבל זה עניין משפטי נטו, לא ביטוי של מהות הלכתית כלשהי). 

נראה לי שהוא התכוון לכך שאצל בחורה יש לזה גם השלכות פיזיולוגיות (שמשום מה משנות משהו לאנשים - לא נכנס לשאלה אם זה אמור להיות כך או לא, זו פשוט עובדה קיימת), ואילו אצל הגבר לא. 

[עריכה: אה, לא. התבדיתי. הוא כתב מדוע הוא חושב שיש הבדל. לא משנה. אני מבין אחרת את ההלכות האלה ולכן נוטה יותר להסכים עם חלוששש]

גברת,*צועד*
המשמעות ההלכתית, כתובה(ואני מוסיף-שגבר יכול להתחתן עם יותר מאישה אחת, בגידה של אישה חמורה פי כמה ועוד..) נובעת מהמקום הנפשי המיוחד של האישה, ומהמקום הנפשי המיוחד של האיש. ולא להפך.

בחלק מהדברים(לא הלכתיים, מציאותיים) אפשר לראות את זה בקלות גם היום. בחלק אנחנו לא בדיוק מבינים.
אין לי בעיה עם מי שמבין את זה כמוך.חלושששש
יש לי בעיה עם מי שפוסל עלמזה בגלל הכבוד. כן, כבוד.
ואם היו נותנים התחייבות ( תאורתית) שלכל העניין מהעבר אין במצב נוכחי כיום שום השפעה נפשית. לא היה מפריע?
לא כ"כ מבין.*צועד*
את שואלת, אם היו משנים את נפש האיש ונפש האישה, ו'שותלים' בהם משהו חדש, האם זה היה מפריע?
סביר שלא.
גם סביר שהם לא היו מתחתנים.

תביני, שאני אומר מקום נפשי אני לא מתכוון להרגל שהושרש בעולם והיום, לצערינו, אנחנו נדפקים ממנו.

ה' טבע במכוון מקום נפשי שונה בתכלית בין איש לאשתו, קיבע חסרונות באיש ויתרונות באישה בהתאמה, וייתרונות באיש וחסרונות באישה בהתאמה, שהחיים שלהם ביחד יוצרים את השלם
עזוב, אתה בסדר. לא תבין, נראה לי..חלושששש
יש אנשים בחוץ מסןרתיים ואפילו חילוניים שמתפעלים ןמחפשים דווקא בנות תמימות ולא כי הם מבינים מה שאתה מבין על נפש האיש והאישה..
ידוע שיש בעולם אנשים פרוצים.*צועד*
ותאמיני לי, אני שומע סיפורים של חברים עם כמה בנות הם היו ברגילה..איכס.
אחי לא מדברים על דברים כאלו ליד דתייםחפש
אם הם לא חברים שלך צא מהחדר.
ואם הם חברים שלך תיכנס בהם (כמובן בצורה קלילה וכיפית)שלא ידברו ככה לידך.
במחלקה שלי אני די לא שומע כמעט כלום. ויש פעמים שאתה נכנס לחדר וכולם משתתקים... ואז אתה מציע לצאת והם אומרים לך עזוב תישאר נעבור נושא
ברור שלא מספרים סיפור כזה לידי.*צועד*
אבל כמה שמכירים ורגילים להזהר כשהם לידך, עדיין יוצא להם פליטה, שכמובן מושתקת מיד.

ואני התחלתי נוהל חדש, נוהל שקל, כל קללה שקל לקופה.

על מה שכתבתי קודם, דווקא שמעתי ממישהו שצינזר את עצמו כשהוא סיפר לידי,
הוא ''**]אני[ היה חרד לשמוע מה היה באילת ברגילה...כמה בנות ואלכוהול ו..''

אני ''בואנה, אם אתה ממשיך אתה לא ישן בלילה דקה..''
^^^נורופן.
חזק ואמץ. 💪
יש אצלנו מישהוצריך עיון
שאומר "אם לא היית דתי הייתי אומר עכשיו ****"

רק לידי הוא לא אומר את זה, ב"ה
לעניות דעתיפלוניאלמוני
א-שזה שהתירו לשאת כמה נשים אינו מתיר בגידה הם נישאו כדת וכדין וזה היה מקובל אז(שגם זה אינו מקרה שבא על סתם פנויה כדרך זנות אלא ע"י חופה וקידושין או פילגש שגם אז הוא מחוייב לפרנס שכן אישה לא הייתה יכולה לפרנס כי לא היה לה חלק ונחלה אלא רק שאביה ובעלה מפרנסים ואפילו בדיני ירושות אינה יורשת כאשר יש בנים והם מחוייבים לפרנס אותה עד החתונה שאז עוברת לרשות בעלה )ולימינו אין לזה השלכות כי כבר קיבלו עליהם ישראל שלא לשאת יותר מאישה אחת ומנהג ישראל דין הוא .(ולמרות זאת אנו רואים מהתורה והתנך שעדין תמיד אישה אחת הייתה אהובה יותר ויעקב אהב את רחל או במקרה של בן שנואה ובן אהובה או מהתנך אלקנה שאהב את חנה יותר מפנינה אז לדעתי המצב הקיים היום הוא המצב האידיאלי. ראה ספר בראשית בו נבראה אישה אחת מצלעו של גבר,אצל חז"ל המילה צלע יש לה שתי משמעויות, לאו דווקא העצם בחזה אלא כי צלע זה צד.
חז"ל אומרים כי האדם נברא דו פרצופים גב אל גב , היצור האדם, זה לא גבר, האדם, לפי חז"ל, נברא בחציו גבר ובחציו אישה, האישה לא נלקחה מהגבר אלא שניהם שווים ביצירתם . "ויקח אחד מצלעותיו(מצדדיו) ויעשה אותה לאישה" כן הם נוצרו ביחד - שזהו רעיון מונוגמי מובהק. )
ב-לא דובר פה על בגידה שזה מקרה שונה מדובר פה על לפני הנישואין שאין הבדל בין אישה בין גבר (למרות מי שיגיד לאישה יש פגם) גם לגבר יש פגם וזה שאי אפשר להוכיח (ויש כאלו שמנצלים זאת)לא אומר שזה על אותו משקל.
ג-ואין איסור הלכתי לשאת אישה שאינה בתולה ההבדל הוא בעניין התשלום בכתובה כמו דין אלמנה שהמחיר הוא100 ולבתולה 200
ד- כן יש הבדל בין נשים לגברים בעניין הזה כי ככה חינכו שלגבר קל יותר ליפול בנושא הזה ולכן צריך לוותר (הן בתרבות המערב והן אצלנו) כאילו שלאישה אין יצרים אבל זה כבר לנושא אחר
אז*צועד*
א. לא הבאת שום הסבר למה אז לא התירו לאישה לשאת 2 גברים, פשוט ברחת מעיקר הדיון.

ד. תירוץ חלש להגיד שהכל נובע מאיך חינכו אותנו..

היצרים של האישה אחרים לחלוטין, והבנות פה יעידו.
היצרים של האישה אחרים וזה עדיין לא אומר שהם לא קיימים.ענבל
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ט בסיון תשע"ו 14:23
בס"ד

נערך לבקשת הפותחת.

קשה לנו מאוד לא לגעת בחבר שלנו, סבבה?
מחילה אם זה נשמע עצבני קצת, זה באמת עצבני קצת, כמו שאני לעולם לא אבין מה אתה עובר ככה גם אתה לעולם לא תבין לגמרי מה אני עוברת וגם לנו יש רצון לקרבה ואינטימיות מאוד גדולים.
יכול להיות שאצלנו זה נובע ממקומות אחרים אבל זה עדיין קיים.
צדיקה,*צועד*
אני מסכים איתך, איפה כתבתי אחרת?
לא חשבתי מעולם שהבנתי את היצרים של הבנות. לא קרוב ללהבין. אני בן..

אבל אני רואה בבירור שזה שונה. שונה לא בא להמעיט צד כלשהו.

לא נושא מתאים לדון עליו פה. ובאסה כי יש מלא דוגמאות ברורות.
מה דין הנערפלוניאלמוני
נערה שגילו שאין לה בתולין ולא יודעים מי או שהיא לא רוצה להגיד נסקלת ברור שמדובר על שזה היה בהסכמה אז בטוח שהיא יודעת מי הוא לא ברור למה היא מעדיפה לשתוק
אבל נגיד והנער/גבר סיפר שהוא לא בתול ונגיד שהוא לא יגיד מי הנערה מה דינו האם יסקלו אותו על זה על מעשה הזנות הזה או שרק הנערה אשמה במקרה הזה שלפי שיטתך הרי גברים מלאי יצרים ובלי לחץ מצד הגבר כנראה לא היה כלום .

ולא הבנתי מה אתה רוצה להגיד שזה שהתירו להנשא לכמה נשים מתיר בגידה (שוב האישה ידעה שהגבר יכול לשאת אישה נוספת והדגש הוא על לשאת ולא על פריצות שכל לילה יבלה במקום אחר וגם יש הגבלה שלשאת עד 4 נשים וחיוב לפרנס אותן שזה לא פשוט ומה עם העניין הזה שנקראת צרה גם חזל מבינים שזה לא חיים קלים תראה היום שנולד ילד ואמא מפנה את צומת הלב כלפי הילד הגבר נמצא בעדיפות שניה אז תאר לך 2 נשים )
וזה שאישה לא התירו זאת כי לא ידעו מי האב וככה יתרבו הממזרים בישראל
לא הבנת את הנושא בכלל.*צועד*
אני אמרתי שיש הבדל במהות בין איש לאשה, מה שאפשר לראות גם בהיתר לגבר להתחתן עם 2 נשים, ועם נושא הבגידה(שחמורה יותר אצל נשים ביחס לגברים).

לא אמרתי לרגע שאני בעד להתחתן עם 2 נשים ואני לא הולך לבגוד עם אף אחת ח"ו בגלל שזה יוצר קל לי הלכתית.

מחכה לתגובה לטענה שלי
אניפלוניאלמוני
יודע שהבדל במהות שזה שהאישה יכולה להיות לה זיקה וקשורה לבעלה בלבד ולכן העונש הוא חמור עד שבמקרה שהייתה הסכמה משני הצדדים שניהם חייבים מיתה .
מה שאין כן הגבר שהוא שהוא כן יכול להיות קשור בין כמה נשים.
שכן אדם האונס אישה נשואה פוגע בגבר אליו האישה נמצאת בזיקה אליו ולפיכך דינו מיתה ולא בגלל מעשה האונס עצמו אלא בגלל הזיקה לגבר שלו היא נשואה.
מה שאין כן באישה שאינה בתולה ולא נשואה (גרושה, אלמנה, רווקה)
שלפי פסיקת הרמב"ם בדיני אונס ומפתה מעלה באופן ברור כי לדעתו נאנסת שאינה בתולה אינה זכאית לפיצוי על מעשה האונס (אלא, כאמור, רק על החבלות הנגרמות לה בעקיפין, במקרה שהיו כאלו). כך, בדיונו בפיצויים השונים להן זכאית נאנסת או מפותה מציין הרמב"ם רשימה של נשים שאינן זכאיות לתשלום קנס משום שאינן בתולות, ובהלכה העוקבת הוא פוסק כי כל אישה שאינה זכאית לקנס אף אינה זכאית לפגם ולבושת (משנה תורה, הלכות נערה בתולה, פרק ב, הלכה ט-יא). ההגיון בקביעות אלו נעוץ בכך שהקנס, הפגם והבושת קשורים כולם בפגיעה בבתולי האישה ובהשלכותיה של פגיעה זו.
דיוק בדברי הרמב"ם בהלכות אלו ובהלכות נוספות בשני הפרקים הראשונים ב"הלכות נערה בתולה" מעלה כי הרמב"ם סבור שנשים אלו, שאינן בתולות, אף אינן זכאיות לתשלום "צער". זאת, בשל תפיסתו כי תשלום זה קשור לפיצוי על הכאב הפיזי הנגרם לאישה בביאה ראשונה מדבריו עולה אפוא כי תשלומי הפיצויים בגין אונס – קנס, פגם, בושת וצער – קשורים תמיד לבתוליה של הנאנסת, וממילא, אישה לא-בתולה שנאנסת אינה זכאית לשום פיצוי מן האנס על מעשה האונס עצמו.
עיון ברמב"ם מעלה כי לדידם מעשה האונס עצמו אינו כרוך בעבירה. שכן אדם האונס אישה נשואה פוגע בגבר אליו האישה נמצאת בזיקה אליו ולפיכך דינו מיתה.
ועדיין אני שואל מה דין נער שנמצא שהוא לא בתול לפני החתונה האם גם אז נגיד מכיוון שבמהות שלו גבר היה יכול להיות עם כמה נשים הוא לא צריך להענש????? כי הוא לא פגם בכלום גם גופני וגם במובן המהותי ואם תאומר שזה שונה מהאישה שכן פגמה משהו גופני ומהותי(שכן האישה מיועדת לגבר אחד) אם כן מה לגרושות ואלמנות להתחתן? כל הזיקה (שבין אישה לגבר) נובעת מעצם קשר הנישואין שעל זה לא אמרתי כלום.
אני דברתי על ההבדל בין נערה ונער לפני החתונה הרי איזה הרתעה יש לזה אם רוצים למנוע מעשים כאלה צריך שגם הנער יקבל עונש ולא רק הנערה
מזעזע..שמישהו בבקשה יסביר את הדברים באופן שיתקבלו על הלבחלושששש
ממה את מזועזעת?*צועד*
שנאנסת לא זכאית לשום פיצוי על מעשה אונס. נשמע איום ונוראחלושששש
בפשטותטהר ליבנו

(והדברים לא פשוטים) דיני התורה עוסקים רק באירוע כשלעצמו ולא באנשים המעורבים. הדין נועד "לעשות צדק" ולא "לשבר ידם של רשעים". כל מה שניתן לכימות מספרי (נזקים שהאנס גרם, כולל בושת) האנס ישלם. דברים אחרים, הקשורים להענשת האנס על המעשה שעשה או פיצויים נוספים, לא קשורים למשפטי התורה אלא למשפטי המלוכה

אוי..למה קשה עם זה?חלושששש
אם זה היה תלוי בי הייתי בעד עונש מוות לאנסים...
אוי?טהר ליבנו

אם תהיי מלך, תוכלי לעשות את זה.

זה לגמרי תלוי בך במה את בעד ובמה את נגד... קורץ

מוות*צועד*
אני מזדעזע מאונס.
אבל עדיין לא מגיע למוות.
להרוג? זה לא מידתי ולא נכון.

לפי הרגשתי זה מידתי ועוד איך!חלושששש
אני בטוחה בלי שום ספק שיש בנות שהיו מעדיפות למות ולא לעבור דבר כזה, לא על אף אחת מישראל.
הפגיעה נוראית.*צועד*
אבל באמת עדיף שלא תהיה לנו מלכה בטעות, שתקבע מהרגש דברים כאלו..
נוספו לי שאיפות נוספות היום הזה...חלושששש
*צועד*
פחות!
תקשיבטהר ליבנו
הרגש זה מה שמשמעותי כאן, הרגש הוא זה שמגדיר את מידת הפגיעה.
אונס זה דבר נורא, אני לא יודע האם אני מסכים שצריך להרוג על זה, אבל אני בהחלט מבין אותן
מעניין.*צועד*
אתה מכיר פסק כלשהו שמחייב אדם על פגיעה רגשית? לפי מה זה מוערך?
לא הבנתי...טהר ליבנו
אתה שואל מהי המתודה להערכה או האם יש הבדל בין קצת והרבה.

אם אנחנו מניחים שעל מעשה קל יש עונש קל ועל מעשה חמור יש עונש חמור אז מתקבל על הדעת להעניש יותר על פגיעה חמורה, המוגדרת, בין השאר, על פי מידת הרגש של הנפגע לאחר האירוע
סליחה שלא סידרתי..*צועד*
א. האם קיים מקור בהלכה היהודית שקובע עונש ע"פ הפגיעה הנפשית של הנפגע?

ב.איך מודדים שם פגיעה כזו?
מילא היום, פסיכולוג/פסיכיאטר. אבל אז..
סדרטהר ליבנו

א.1. זה לא משנה. כמו שכתבתי בכמה מקומות, המלך אמור לטפל באנסים, לא הסנהדרין. וממילא, זה בכלל לא משנה.

ככלל, בכל התורה כולה לא מצינו עונש מוות (תורני, לא מדיני מלוכה) אלא על בן אדם למקום.

א.2. אממ... ככה:

ראשית, מידת הפגיעה בה נפגע הנפגע מאוד משמעותית עבורנו כאשר אנחנו קובעים את העונש. אינו דומה עונשו של חובל לעונשו של גוזל נפשות לעונשו של רוצח וכו'. וממילא, ברור שלמידת הפגיעה של הנפגע(ת) יש השלכה על חומרת העונש המתבקש.

"כל המלבין פני חברו ברבים כאילו שופך דמים" ו"נוח לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן ואל ילבין פני חברו ברבים" (יש שיטות בראשונים שזה יהרג ועל יעבור). ונראה לי אונס לא גרע ואכמ"ל...

ב. מה זה רלוונטי? היו מוצאים איזה מדד... חוסר היכולת למדוד לא מעידה על חוסר בהבדל בין רמות שונות

נו.תכלסרחפת..
עבר עריכה על ידי רחפת.. בתאריך כ"ט בסיון תשע"ו 18:10
לדעתך מחבל צריך להרוג?
אנס לא יותר טוב ממחבל.
אם הייתה סנהדרין היום, מה לדעתך היא הייתה פוסקת בעניין?
זה לא מתפקידה של סנהדריןטהר ליבנו
זה תפקידו של המלך
אנס=מחבל??*צועד*
וואו. אנחנו על סקאלה אחרת לחלוטין.

אם אני נותן לך לדרג חומרת מעשה של אדם בין 1-100 המחבל והאנס יקבלו שניהם 100??
אני גם לא אדע איפה להכניס את האנס בחומרה. אבל ברור לי שהוא לא כמו מחבל.

לדעתי:
סנהדרין וודאי לא היו הורגים.
מלך היה מעניש בחומרה רבה. אבל לדוגמא, היה מעניש בחומרה יותר בוגד/בוגדת.
אם כבר מדידותחלושששש
אפשר לשאול את הנפגע מה הוא היה מעדיף:
להפסיד חצי מיליון שקל או לעבור טראומה כזאת?
למות בפיגוע או לעבור טראומה זאת?

והנה לך תשובה...

(ויתכן שהתשובה תשתנה מאחת לשנייה, לי ברור מה התשובה "הנכונה"...)

אפשר למדוד

אנס= מחבל.
בחורה שמעדיפה למות ולא להאנס*צועד*
כמה שהמשפט הזה נראה נוראי, היא טועה. בגדול מאוד!
(אם הייתי בישיבה בדיון עם חברים הייתי חריף יותר, רק שאני מאמין שזה לא יקדם את הדיון אלא יקפיץ אותך.)

ובשביל שלא תכנסי בי:
אם היו שואלים אותי אם אעדיף. למות או שיסרסו. אותי ח"ו, התשובה היתה ברורה. ילדים זה המון המון בחיים, אבל יש גם חיים מחוץ לילדים, ויש לי מה לעשות בעולם גם בלי ילדים(ח"ו!!!)
הנה, הבאתי לך דוגמא חמורה פי כמה מאינוס, שגם לא ניתנת לשיפור, וגם ממשיכה עד יום המוות.

דרך אגב, מעניין לעיין בדברי רחל "למה לי חיים".
המשפט באמת איום!חלושששש
האמת היא שאין לי מושג איך נדברים ומסבירים לבנאדם שמסביר מה עדיף על מה לפי הרושם רק עפ"י השכל..
אני קוראת את מה שאתה כותב והמומה, חסרת מילים..
בקלות יכולתי לעדן את הדברים*צועד*
אני יודע להכניס יותר רגש בחיים שלי.
אבל כן, במכוון הייתי קיצוני.

ואני עומד מאחורי הדברים שלי, ומאמין שאני צודק לחלוטין.

ותקני אותי - לא כתבתי כלום אישית עלייך או על רחפת. נכון?
בחורה שמעדיפה למות ולא להיאנס טועהטהר ליבנו

כמו מי שלא מוכן להקריב את בנו היחיד בציווי הקב"ה. וד"ל

קצת בחינת עימו אנוכי בצרהאסתי80

קשה לך להבין עד כמה זה חמור כי אולי ראית שכן יש דרך להתמודד עם זה, ואולי לא ראית את הקושי כי אני מניחה שאולי לא רצית להכנס להעומק כדי להפגע מבחינה רוחנית ומה גם שאתה נמנע משמיעה של מקרים אחרים(אשריך)
אך מקרה אחד לא מעיד על הכלל יש הרבה נשים וגברים לא מקבלים/ות תמיכה נפשית ופיזית ובפרט כאשר זה קורה ע"י קרוב משפחה/ובגיל צעיר/דמות מוכרת וחשובה שמנסים(גם הקורבן עצמו) להסתיר את זה ולא מטפלים בבעיה הדבר הראשון שקורה דבר כזה זה איבוד האמון באנשים ושנאה עצמית מטורפת שהקורבן מאשים עצמו על המקרה ולצערנו יש אנשים שאומרים שאם היה קורה דבר כזה הייתי נלחם/ת עד הסוף אך במציאות הדברים שונים והדוגמא הכי טובה שאני יכולה להביא זה הלם קרב/אי תיפקוד ברגע הצורך (אנשי רפואה וכו) שכל משך הכשרתם הם למדו איך לתפקד במצבים כאלה אך עדיין יש כאלה שלא מצליחים לעשות את המוטל עליהם אז תאר לך מצב שאישה שלא "מוכשרת" להתנהלות במצבים כאלה ופעמים "מעדיפות" להאנס כי מפעיל אלימות קשה(בכמהמקרים שאני טיפלתי בזמנו נשים איבדו את ההכרה מרוב האלימות שהופעלה כלפיהן או התוקף/תוקפים עם סכין או שהוא חונק אותן בידיו (שרק על 3 אמרו יהרג ולא יעבור ומה גם שמקרים שיש גילוי עריות הרוב הן קטינות שלא יודעים שזה אסור) ומה גם שכן נשים עוברות שעורי הגנה עצמית הן לא אמורות לחיות בפחד 24/7 מאיפה יבוא האנס הבא אני כן חושבת שיש הבדל עצום לשמוע מה עובר על אישה אחרי המעשה ולא את פרטי המעשה עצמו אני לא יודעת איך דיינים/רבנים שומעים (מה שנראה לי שלא ,מחמת הצניעות ,אך אולי כן מתייעצים עם נשותיהם כדי להבין חומרת המעשה ובטוח מנסים להכנס לנעלים של הקורבן בחינת עימו אנכי בצרה ) וכן כרווק אולי יהיה לך קשה מאד להבין שזה חמור מאד (מה גם שיש מצבים ביחסי האישות שגורמים לכאב )ותעזוב את הפגיעה הפיזית ההתמדדות הנפשית לא כולם חזקים נפשית באותה רמה זה כמו באבל יש כאלה שיודעים לצאת מהמשבר מחוזקים אם כל הקושי שדבר ותאמין לי בתור אחת שחוותה ומכירה את השכול ומקרוב עד שאדם לא חוה הוא לא מבין מזה וזה התמודדות יום יומית לא ליפול לעצבות ודיכאון ויש אנשים שנשברים עד כדי פגיעה בנפשם.
ויש בנות שחושבות שהן כבר לא יתחתנו כי מי ירצה אישה שגם מבחינה פיזית אינה שלמה כי מה לעשות אתם לא מבינים דעתי האישית הייתי מכפילה לה סכום הכתובה שאחרי כל מה שעברה היא עדיין לא נשברה וגם יגידו מבחינה נפשית זה לא פשוט(אני לא שופטת את מי שפוסל אני כן חושבת אדם צריך לדעת באמת האם הוא יכול להמודד או לא ולהבין שזה לא פשוט) , ויש כאלה הצריכות מפגשים קבועים אחת ל כפי הצורך ושימוש בתרופות כאלה ואחרות וטראומה וסיוטים ובפרט עם זה קורה לאישה נשואה אפשר לומר שחיי האישות יפגעו מזה קשות כי היא שבה לאותה סיטואציה שוב ושוב .
דברים אלו לא נאמרו מתוך כעס או חס וחלילה שנאה אלא באמת אולי קצת שתבינו הגברים עד כמה זה חמור
יישר כוחך..*צועד*
רחפת..
כמה נכון.. תודה שכתבת.
עזוב, אני לא יודעת מאיפה להתחילרחפת..
ניסיתי, לא מסוגלת להגיב.
כפרה עלייך רחפת!! מזל שאת פה כדי להרגיע אותי!חלושששש
איך להרגיע אותך?רחפת..
אני לא מצליחה להרגיע את עצמי..
וזה בדיוק מה שמרגיע אותי. קצת. אני לא לבד.חלושששש
לא יודע*צועד*
מה אני אמור להבין מהתגובות שלכן.

אם בא לכן להגיד, זה יהיה מעולה..
זה אומר שהזדעזענו עד עמקי נשמתנו מהתגובות שלךרחפת..
זה הבנתי.*צועד*
למה?
פגעתי בהן?
עכשיו אני מתחילה להפנים שיש שוני בין בנים לבנות. רק עכשיוחלושששש
או שסתם אני מוציאה לעז על הבנים...לא יודעת..
נשמע שיש לך הרבה לפתוח עלי*צועד*
והחלטת לשתוק..

החלטתך.
אשמח לשמוע איך אתה מסתדר עם הפסוקים להלן?פינגו0

כה וְאִם-בַּשָּׂדֶה יִמְצָא הָאִישׁ, אֶת-הַנַּעֲרָ הַמְאֹרָשָׂה, וְהֶחֱזִיק-בָּהּ הָאִישׁ, וְשָׁכַב עִמָּהּ:  וּמֵת, הָאִישׁ אֲשֶׁר-שָׁכַב עִמָּהּ--לְבַדּוֹ.  כו וְלַנַּעֲרָ לֹא-תַעֲשֶׂה דָבָר, אֵין לַנַּעֲרָ חֵטְא מָוֶת:  כִּי כַּאֲשֶׁר יָקוּם אִישׁ עַל-רֵעֵהוּ, וּרְצָחוֹ נֶפֶשׁ--כֵּן, הַדָּבָר הַזֶּה.  כז כִּי בַשָּׂדֶה, מְצָאָהּ; צָעֲקָה, הַנַּעֲרָ הַמְאֹרָשָׂה, וְאֵין מוֹשִׁיעַ, לָהּ.

(דברים פרק כ"ב פסוקים כ"ה-כ"ז)

פשוט*צועד*
'נערה המאורסה'
תעיין. בגמרא על הנושא הזה.
יכול להרחיב באישי. לא רוצה לעצבן פה את הבנות עוד..
פשוט לא!פינגו0

עיין ברמב"ם ובשו"ע, אמנם הפסוק הוא רק על מאורסה, אבל לומדים את זה גם לשאר.

רמב"ם הלכות רוצח פרק א' (קישור) מהלכה י' ותמשיך עד סוף הפרק.

שאר עריות...טהר ליבנו

מאורסה היא מקרה פרטי של ערווה, אבל זה לא משנה. הבעייתיות היא איסור עריות, לא האונס.

תמשיך תמשיך לקרוא..פינגו0

רואים מההמשך שזה ברור שמדובר על כולן!

המשכתי והמשכתיטהר ליבנו

ועדיין אינני רואה...

מאיפה דייקת את החידוש המפליא הזה?

חידוש מפליא???פינגו0

הוא כותב מפורשות שאין חילוק בין העריות!

אם הדין היה שונה בפנויה, לא נראה לך שאחרי שהוא כולל את כולן, הוא היה צריך למעט פנויה??

אחי...טהר ליבנו

אם הוא מדבר על עריות למה שימעט פנויה? היא לא חלק מהקבוצה...

תיכף גם תגיד,פינגו0

שהן מותרות בנגיעה, ושמותר להן לשיר בציבור וכו'.

מה איתך אתה הזוי???

לדעת הרמב"ם, המיעוטים היחידים שיש לעניין דין רודף, זה אלמנה לכהן גדול וגרושה וחלוצה גם לשאר כהנים (כשזה לא באונס).

כל השאר, יש עליהן דין רודף - סוף!

וגם אם נצא מהחיוב כרת, יהיה דין 'הבא במחתרת' ומ'הבא להרגך השכם להרגו'.

עיין בתשובה לשאלה:

האם מותר לנערה רווקה, שאדם תוקף אותה לאונסה, ואין לה דרך אחרת להגן על עצמה, להרוג את התוקף?

תשובה:
נראה שמותר הדבר, וזאת משלוש סיבות:

1. מדין רודף. ``אחד הרודף... ואחר נערה המאורסה, ואחר חייבי מיתות בית דין, ואחר חייבי כריתות, מצילין אותן בנפשו`` ''סנהדרין עג א-ב''. רווקה מגיל שרואה דם דינה כנידה: ``הנדה, הרי היא כשאר כל העריות... חייב כרת`` ''רמב``ם, הלכות איסורי ביאה ד א''. הגמרא רק מיעטה אלמנה לכהן גדול וגרושה וחלוצה לכהן הדיוט ''סנהדרין עג א-ב''. כך כתב המנחת חינוך אך הסתפק לדעת רש``י, שכתב: ``אפיגמה רבה קפיד רחמנא - כגון עריות דכריתות שהן חמורות והויא חרפתה מרובה, שהולד ממזר ונעשית זונה בבעילתו`` ''סנהדרין שם''. מה שאין כן בנידה, לכן לא ניתן להצילה. אך לרמב``ם שסתם, נראה שהפגם הוא עצם בעילת חייבי כריתות, ונשאר בצ``ע ''מנחת חינוך תר''. ואם הוא גוי הרי נפסק: ``עובד כוכבים הבא על בת ישראל אינו בכלל גילוי עריות`` ''שו``ע יו``ד סי קנז סע א, הגה'', אם היא פנויה ''ש``ך שם ס``ק יב''.

2. מדין הבא במחתרת. הרי התורה התירה להרוג את הגנב שבא במחתרת, לפי שהוא יודע שאין אדם מעמיד עצמו על ממונו, ובעל-הבית לא ישתוק שזה נוטל ממונו, אלא יעמוד נגדו. אלא שחושב הגנב, שאם בעל-הבית יתנגד לו, הוא יקום נגדו ויהרגנו, והתורה אמרה: ``הבא להרגך השכם להרגו`` ''סנהדרין עב א. רש``י ד``ה חזקה אין אדם. עב ב רש``י ד``ה בעל הבית''.
והוא הדין לעניננו. התוקף יודע שהבחורה עשויה להיאבק, ותוך כדי מאבק הוא עשוי להורגה. אך לכאורה, זו סברת רבי יהודה: ``האי דקאמר רחמנא קטליה, משום דמסרה נפשה לקטלא`` ''סנהדרין עג א-ב'', לכן התורה התירה להרוג את הרודף, אך לרבנן ההיתר הוא, מפני שפוגם אותן. פירש רש``י: ``דמסרה נפשה לקטלא - שיש צנועות שמוסרין עצמן למות שיהרגנה ולא תבעל לו, ואמרה תורה הציל דמה ודמו`` ''סנהדרין שם''. וכן כתב היד רמה: ``מאי דאמר רחמנא ליקטליה משום דמסרה איהי נפשא לקטלא הילכך אמר רחמנא ליקטליה דלדיליה כי היכי דלא ליקטלה איהו לדיליה`` ''סנהדרין שם''.
אם כן רבי יהודה הוא שסובר, שדין רודף אחרי נערה מאורסה, הוא משום סכנת נפשות שלה, ולא כן רבנן הסוברים שהוא מדין פגם של גילוי עריות ''ועי באריכות בית זבול ב, סי א אות יא-יג''. ורבנן יאמרו, שמשום סכנת נפשות דידה אין להרוג את הרודף, שהרי אינה מחויבת למסור נפשה ''כתובות ג ב''.
אך בכל זאת, אפשר לומר, שהם סוברים שיש לו דין הבא במחתרת, שהרי חילוק יש בין רודף שמצוה וחובה להורגו, לבין הבא במחתרת שהוא רשות, כדברי התוספות ''סנהדרין עג א ד``ה אף רוצח'', וכן משמע מהרמב``ם: ``מצווין להציל הנרדף מיד הרודף ואפילו בנפשו של רודף`` ''רמב``ם, הלכות רוצח א ו''.
והסביר בנר מצוה את החילוק שהבא במחתרת אין דינו כרודף ממש שבא מתחילתו על עסקי נפשות ולא על עסקי ממון, ולגביו כתוב בתורה לשון דיעבד: ``והכהו ומת אין לו דמים``, לעומת רודף שכתוב: ``ואין מושיע לה``, משמע שאם יש מושיע חייב להושיע ''על סהמ``צ לרמב``ם ל``ת רצג''. ורבי אליעזר ממיץ אמר, שמה שהורגים מסור, כהא דרב כהנא ד``שמטיה לקועיה`` דההוא מסור ''ב``ק קיז א'', הוא מדין בא במחתרת, לפי שאין אדם מעמיד עצמו על ממונו ''סמ``ג לאוין ל``ת קס. שמו'', ומותר להורגו אף-על-פי שאינו רודף להורגו.
ואין לשאול: שמא האונס הזה אינו מתכוין להורגה אם תתנגד ותברח, שהרי נפסק: ``אם ברור לך כשמש שיש לו שלום עמך, אל תהרגהו, ואם לאו הרגהו`` ''סנהדרין עב א''. אם ברור לך כשמש שהתוקף הזה לא יהרוג אותה, אסור לה להורגו.

3. מדין ``הבא להרגך השכם להורגו``. שהרי אירעו מקרים רבים שאחרי מעשה האונס, הרג האונס את הבחורה, כדי שלא תוכל להעיד נגדו ולא ייתפס. והנרדף עצמו אינו חייב לדקדק כל-כך בכוונות הרודף, בדומה למה שכתב המשנה למלך: ``דהנרדף עצמו אינו חייב להתרות לרודף אבל אחר הבא להציל הנרדף מיד הרודף הוא שצריך התראה``, ``וכיוצא בזה כתבו ז``ל דהא דאמר דאם יכולין להציל באחד מאיבריו של רודף שאין הורגין אותו ''סנהדרין עד א'', שדין זה לא נאמר אלא באיש אחר הבא להציל אבל הנרדף אינו מדקדק בזה`` ''מל``מ הלכות חובל ומזיק ח י. ובהא דאבנר בן נר בסנהדרין מט א עי עיניים למשפט שם''.

תשובהטהר ליבנו

לא, אסור. ואם היית מעיין בחלק הראשון של התשובה שהבאת לי לא יודע מאיפה היית גם יודע למה. היום, בנות מעל גיל 12 הן בחזקת נידה, שהיא ערווה (כך בפשטות, יש על זה ויכוח בפורום בית מדרש אם בא לך) וממילא לבנות היום יש דין של ערווה גם.

כל זה, וגם מה שכתוב בחלקים הבאים של התשובה, לא מעלה ולא מוריד מכך שאור הזרקור לא נמצא על מעשה האונס כשלעצמו אלא על דברים אחרים ודו"ק

רגע רגע. אתה בעצם אומר שאסור לאישה להרוג את האונס אותה??רחפת..

לא.*צועד*
בכוונה השארתי את זה לא מובן, בשביל שמי שרוצה ילך ויעיין בספרים ויגיע לאמת. כתבתי רק מקור.

לא כתבתי כלום בכללי. כתבתי נטו מהלימוד מהפסוק המדובר.
אתה פצל''ש של טהר ליבנו?רחפת..
יש דברים שלא נגיע ללמוד אותם. שלא נדע ולא נצטרך. אבל זו נראית לי שאלה פשוטה. הלכה למעשה ח''ו אם מותר/אסור. הפוסקים באמת חלוקים בזה?
לא למדתי הלכה זו.*צועד*
עבר עריכה על ידי *צועד* בתאריך ב' בתמוז תשע"ו 12:46
ולא הייתי לומד אותה מאנשים פה.
עריכה:
זה מה שאני ממליץ לך גם.
ואם את לא יודעת לפתוח מפרשים, שזה נורמאלי ומובן מאוד, תמתיני לבעל הנכסף, שבעז"ה תוכלו ללבן את הדברים יחד.
עריכהרחפת..
עבר עריכה על ידי רחפת.. בתאריך ב' בתמוז תשע"ו 17:53
ממש לא מתכוונת לחכות לו בשביל לדון בדיני אונס ל''ע. המסקנה המעשית שלי בעניין זה השכל הישר , אם מישהו מנסה לפגוע בי אני לא אמורה להתחיל לחשב אם הוא ימות או לא.
וכל הפילפולים ההלכתיים כבודם במקומם מונח.
טוב, החלטה שלך.*צועד*
אופס אופס. חשבתי שהגבת על מה שכתבתי היום בבוקר*צועד*
למטה פה.
(ההודעה 'אח יקר...')

מחילה
נראה לי שא"א להאשים אותך...כל השרשור הזהחלושששש
איבד צורה לגמרי...א"א לעקוב כבר .
מלוחרחפת..
מתוק*צועד*
חמוץ*צועד*
הוא לא פצל"ש שליטהר ליבנו

היה מת... (סתם סתם). אם זה היה נכון זה היה די מוזר שמישהו מתווכח עם עצמו...

בכל מקרה. אממ... למה שיהיה לה מותר לעשות את זה? ההלכה די שמרנית ביחס לחייהם של אנשים ולא מתירה להרוג אותם כל כך בקלות. מצד האונס אנילא יכול לחשוב על סברא שתתיר לה להרוג אותו, אם היא חוששת לחייה אז אולי (בבחינת הבא להורגך השקם להורגו), אבל על פניו - לא, אסור לה. 

זה נשמע שזה הזוי בעיניך, למה?

אתה שואל ברצינות?!רחפת..
דיי. אני מיואשת פה מהמצב.. סלח לי.
ממה נובע הדין להרוג אותו?*צועד*
לא רציתי לכתוב את זה פה.
מאמר דעה של הרב חנן פורת זצלנתן.1
זה אולי ירייה ברגל, אבל היושר האינטלקטואלי מחייב...טהר ליבנו

א. מדובר בנערה מאורסה, לא בסתם אישה.

ב. למיטב זיכרוני,ע"פ חלק מהשיטות בראשונים, ההשוואה היא לאשה ואכמ"ל

אח יקר(וכל המדיינים על הפסוק הנ"ל*צועד*
וכל מי שכתב בנושא הפסוק הזה...

ניכנס שניה לבית המדרש..
פתחתי חומש, והבנתי שאני כ”כ בשוק שלא עניתי לכם מיד.
יש בתורה שלושה מקרים צמודים.
מאורסה ברצון.
מאורסה שלא ברצון.
לא מאורסת.
תפתחו חומש, באיזה מהן כתוב הפסוק המדובר? יפה..

הסתכלתי גם במפרשים. ברור שהפשט בא להגיד דבר שונה לחלוטין(עיינו שם, זה קל.).

זהו, שבת שלום
השכל מבין שזה לא אישי.רחפת..
פשוט אני לא יודעת איך להסביר את מה שמובן מאליו. וזה לא המקום.
ומחלל שבת ומחבל?עוד סתם אחד

ולדעתך הומו יותר גרוע מאנס? 

תגיד כבר מה אתה מנסה להגיד..חלושששש
כולם חייבים מיתה לפי התורה עם עדים והתראה..
אני יודעת שאנחנו כפופים לתורה, בסדר?
ולא כתוב שאת האנס צריך להמית..
מותר לי לרצות שיענישו אנסים במוות, נכון?
רק עכשיו ראיתי את התגובה שלךעוד סתם אחד
נראה לי שלא הובנתי כראוי: אני מסכים איתך...

הטענה שלי היתה שעונש זהה בתורה לא מעיד על חומרת המעשה
אתה חותר*צועד*
לבדוק אם זה לא מפריע לי כי זה לא עברה(לא יודע..)??

התשובה היא לא.

הומו גרוע מאנס.
לא במבט מצומצם של למי שהו עשה את העוול הנוראי(כמו שאתה רוצה לשמוע.) אלא מסיבות מהותיות הרבה יותר.
לוט והבנות שלו.איך היה לי קשה בשיעור הזה.. אתה כנראה צודקחלושששש
אבל הרגש לא מסכים לקבל.
ואיך גילית את המבט המורחב הזה?עוד סתם אחד
על ידי זה שזה כתוב בתורה...

במילים אחרות - כן, בגלל שזו עבירה.

אני לא רוצה לשמוע כלום. יש לי הדעות המוצקות שלי והביסוס שלהן.
בכל מקרה עונשי מוות עפ"י ההלכה אינם על המעשה אלא על המרידה (עדים והתראה)
לא נכון.*צועד*
מה לא נכון?עוד סתם אחד

אם זה לא היה כתוב בתורה שהורגים על משכב זכר היית מנחש את זה מרוחב שכלך (כמובן, בניגוד למבט המצומצם שלי)? תמהני. על בסיס מה בדיוק?

אבל לא באמת טענת טענה, אז כנראה הויכוח באמת מיותר. 

רק הערהטהר ליבנו

אין שום פסול בלהיות הומו... יש בעיה בלבצע משכב זכר. נא לדייק

פסול?*צועד*
יש. לענ"ד.
הלכתית אתה צודק.
זה סתם ממש באסה...טהר ליבנו

אולי אתה צודק... הבדלי שפה.. לא כזה חשוב.

לא לא, זה פסול.*צועד*
זה משהו בעייתי, שצריך לעשות עבודה לתקן אותו.
אפשר לתקן אותו?טהר ליבנו

נחלקו החוקרים... או שאתה מומחה לתחום ויש לך משהו לחדש

אין לי מה לחדש.*צועד*
ואני לא יודע אם להאמין לחוקרים במסגרת היחס להומואים בעולם.

וגם לא יודע הרבה בתחום. לא אייעץ למי שישאל אותי..
אז מאיפה אתה שואב את המידע?טהר ליבנו

השקפה ששמעתי וקיבלתי.*צועד*
מאנשים, ורבנים שאני סומך עליהם.
מה הקשר השקפה?טהר ליבנו

זה עניין מציאותי. למה שרב ידע על זה יותר מסתם אדם  ברחוב?

באמת לא מידתי!רחפת..
הוא רצח אותה כשהיא בחיים! הרג אותה נפשית וכמעט פיזית! מגיע לו להיות מת חי! לסרס אותו, לתת לו לסבול ואז להרוג אותו.
לייק!!חלושששש
לפעמים אנשים חושבים רק עם השכל לבד ובמנותק מהרגש שזה משגע..אנחנו לא רובוטים מהלכים אז לפני שאומרים שזה לא מידתי כדאי שנייה לעצור ולדמיין מה עובר על האומללה שבמחי יד הפכו את כל עולמה. (איפה שמעון ולוי של הדור הזה..? מעריצה שלהם..)
אחרי זה אני מרשה לומר שזה לא מידתי. ...
כלי חמס מכירותיהםטהר ליבנו
אפשר להעריץ אותם, אבל לא על זה...
רבים מחז"ל ומהפרשנים תמכו בשמעון ולויארץ השוקולד

אמנם יעקב לא אהב את מעשיהם, אבל מה חשבו על כך הקב"ה וחז"ל???

האמת שאני מזועזע מדברי "צועד"... @צועד

אבל כמו הבנות כאן אין לי הרבה מילים, אני רק אעלה לכאן אוסף מקורות מחז"ל ומהפרשנים התומכים במעשה שמעון ולוי.

כדי שלא תחשוב שברור כי מעשה שמעון ולוי היה לא נכון...20160706120802.docx

@חלושששש 

@רחפת..

מוזמנות לראות קצת תמיכה;)

ולאנשים שלא יכולים לפתוח קובץ, הדברים מצוטטים להלן:ארץ השוקולד

אוסף מקורות התומכים בשמעון ולוי:

1. פסיקתא זוטרתא (לקח טוב) בראשית פרשת וישלח פרק לד סימן יג

יג) ויענו בני יעקב וגו' במרמה. כשם שלקח יעקב הברכה במרמה והיא חכמה, כך ויענו בני יעקב במרמה, ושמא תאמר ברמיה, ת"ל אשר טמא את דינה אחותם, כדין וכשורה עשו:

דיון בהמשך בסימן לא:

לא) ויאמרו הכזונה. השיבוהו תשובה נצחת, ללמדך שאנוסה היתה, ולא נתרצה בו:

2. שכל טוב (בובר) בראשית פרשת וישלח פרק לד

אחי דינה. והלא אחות כל השבטים היתה, אלא אלו שמסרו נפשם עליה נקראו על שמה, וכן אתה דורש ותקח מרים הנביאה אחות אהרן (שמות טו כ), שמסר נפשו עליה שנאמר אל [נא] תשת עלינו חטאת (במדבר יב יא), לכך נקראת על שמו:

בהמשך בסימן לא:

לא) ויאמרו הכזונה יעשה. לשון תימה, כמו הכמכת מכהו (ישעי' כז ז). האם יחרוש, וכל דומיהן, אמר הכל יודעין שאנס את אחותינו ואם הנחנוהו חי, הרי נתרצית לו כזונה, ומעתה יהיו הכל נוהגין בנו כבני אדם של הפקר, וזו היא תשובה נצחת:

עוד בהמשך:

ויענו בני יעקב [וגו'] במרמה. כשם שלקח יעקב את הברכה במרמה, בחכמה ושמא תאמר חנם, ת"ל אשר טימא את דינה אחותם כדין וכשורה עשו:

3. ילקוט שמעוני תורה פרשת וישלח רמז קלד

ויענו בני יעקב את שכם [ל"ד, י"ג] מה את סבור רמיית דברים יש כאן, ורוח הקודש משיבה אשר טמא את דינה אחותם [ל"ד, י"ג],

4. תרגום ירושלמי בראשית פרשת וישלח פרק לד

(לא) עַנְיָין תְּרֵין בְּנוֹי דְיַעֲקֹב כַּחֲדָא וְאָמְרִין לְיִשְׂרָאֵל אֲבוּהוֹן לָא יָאִי הוּא דִיהֲוֵי מִתְאַמַר בִּכְנִישְׁתְּהוֹן דְיִשְׂרָאֵל וּבְבֵית מֶדְרָשֵׁיהוֹן עָרְלִין סְאִיבוּ בְּתוּלָה וּפַלְחֵי צַלְמִין בְּרַתֵּיהּ דְיַעֲקֹב בְּרַם יָאִי הוּא דְיֶהֱוֵי מִתְאַמַר בִּכְנִשְׁתֵּיהוֹן דְיִשְׂרָאֵל וּבְבֵית מֶדְרָשֵׁיהוֹן עַרְלִין אִיתְקְטִילוּ עַל עִיסַק בְּתוּלָה פִּלְחֵי צַלְמִין עַל דִסְאִיבוּ לְדִינָה בַּת יַעֲקֹב דְלָא יֶהֱוֵי שְׁכֶם בַּר חֲמוֹר מִתְגָאֵי בְּלִבֵּיהּ וַאֲמַר כְּאִיתָּא דְלֵית לָהּ אֱנַשׁ תְּבַע עוּלְבָּנָה כֵּן יִתְעֲבֵיד לְדִינָה בַּת יַעֲקֹב וְאָמְרִין כְּאִיתָּא זָנֵי וְנַפְקַת בָּרָא מַחְשַׁב יַת אֲחָתָן:

5. רד"ק בראשית פרשת וישלח פרק לד

להבאישני - שימאסוני וירחקוני, וכמו שמואס אדם ומרחיק הדבר הנמאס והנבאש והנסרח, ויעקב היה מפחד כמנהגו, ובניו היו אנשי לב לנקום את חרפתם על נפשם:

(לא) הכזונה - יעשה שכם את אחותנו, כאשה זונה, ולא נקח נקמתינו ממנו:

6. דיון בנושא: משיבת נפש בראשית פרשת וישלח פרק לד

"ויהרגו כל זכר (שם)"

רבים מתמיהים איך יתכן שהרגו אנשי שכם מאחר שנתגיירו. ושמעתי שהתנו עמהם ב' תנאים, להיות נימולים ושלא יעבדו עוד ע"ז. וזה שאמרו אם תהיו כמנו. פי' שלא לעבוד ע"ז עוד וגם להימול. ואחת מהתנאים עברו שחזרו לע"ז. ואני תמה על המקשים שהרי פירש"י ויענו בני יעקב במרמה, בחכמה, והפסוק מעיד שלא היה כ"א חכמה, שהרי טימא את דינה אחותם והוציא מלשון פשוטה שלא יאמרו רמאים הם כי הרשות נתונה עם עקש תתפל. ומן הדין עשו אף כי לא נמצא שבן נח חייב מיתה על המענה בתולה מ"מ קנאין פוגעין בו מגואליהם כמו רוצח בשגגה שאין חייב מיתת ב"ד ואמר גואל דם רשאי להמיתו או בועל ארמית אינו נידון בב"ד וקנאין פוגעין בו אכן משום שהמאנס חייב נ' כסף ושכם בן חמור לא נתן להם וחשיב גזלן ובן נח נהרג על הגזל ואנשי העיר נהרגין על הדינים שהיה להם להושיב ב"ד ולדון על שכם. וכן מצאתי במיימוני הלכות מלכים פרק ט' ע"ש.

7. אברבנאל בראשית פרשת וישלח פרק לד

"אבל בניו השיבוהו הכזונה יעשה את אחותינו. ופירשו בו המפרשי' הכמו זונה יעשה שכם לאחותינו ואין זו תשובה מספק' לדברי הזקן אבל הרלב"ג כתב בשם אביו פי' נאה והוא שבני נח כמו שזכרו חז"ל לא היו מוזהרים על הזנות מופקרות כי הותרו אצלם אבל היו מוזהרים על העריות שלא ישכב אדם אלא עם אשתו המיוחדת לו או עם זונה מופקרת ואם לא היו מענישים אנשי העיר ההיא והורגים אותם יחשב שהיתה דינה זו מופקרת ושלכן שכב שכם עמה ואיש אין בארץ שימחה בידו ולכן היה מההכרח אחד משני דברים אם שישימו יד לפה ויסבלו קלונם או שיהרגו כל זכר כ"א יהרגו את חמור ואת שכם בלבד יעמדו עליהם כל אנשי העיר ולכן הוצרך להיות הדבר כולל אם הסבל ואם הנקמה כדי שלא תשאר דינה כזונה מופקרת שאין הורגים עליה וכלל דבריהם שעל הקלון הזה היו מחוייבים להמסר עצמם בסכנה כי המות בכבוד טובה מחיי החרפה והבוז וכבר הסכים דעת המקום ב"ה שעשו כי היה חתת אלדים בכל הערים אשר סביבותיהם ולא רדפו אחרי בני יעקב והותרה בזה השאלה הי'"

בהמשך:

ולהודיע גם כן כמה יגיע לאנשי המעלה והכבוד שום חרפה וקלון שיעשה להם שישימו נפשם בכפם להסתכן הם ונשיהם ובניהם וכל אשר להם כדי להנק' מאויביהם.

8. נוטה מהספורנו: ספורנו בראשית פרשת וישלח פרק לד

(ל) להבאישני. שיאמרו ששקרנו באמונתנו אחר שנמולו:

(לא) הכזונה. שאין ראוי לתבוע עלבונה יעשה עם הארץ את אחותנו. שאינה זונה וראוי לתבוע עלבונה ושהיא אחות לנו וראוי לנו לתבוע עלבונה והנה כשיתבונן יושב הארץ באלה אין ראוי שיתקומם:

9. אור החיים בראשית פרשת וישלח פרק לד

(לא) ויאמרו הכזונה וגו'. צריך לדעת מה תשובה זו עושה למיחוש יעקב על השמדתו הוא וביתו והלא אפי' לכתחילה אם שאלו (ויאמרו) הגוים אחת מהכת ויחדוה נותנים אותה להם (ירושלמי פ"ח דתרומות) ולא יהרגו כולן עליה אפי' בעריות ומכל שכן בדרך זה שכבר היה מה שהיה. ואולי שיכוונו לומר כי לא יחוש על הדבר כי לא ירעישו אלא אם היו הורגים בלא סיבה אבל הריגה זו לסיבה ראויה היתה שלקח אחותינו בעל כרחה ועשאה זונה, והוא אומרם הכזונה יעשה את אחותינו, ואין הכוונה שחייב על הזנות שהרי פנויה היתה ובן נח אינו מצווה אלא על אשת חברו וזכר ובהמה חיה ועוף ואחותו מאמו:

או ירצה להשיב כי אדרבא יסתכנו בין האומות כשיראו שבזוי אחד שלט בבת יעקב ופעל ועשה כחפצו ורצונו לא תהיה לשונאיהם תקומה בין העמים, ואדרבה בזה תהיה חתתם על העמים וירעדו מפניהם:

10. נוטה מהכתב והקבלה: הכתב והקבלה בראשית פרשת וישלח פרק לד

מתי מספר. נראה שאין מתי מתים אנשים סתם, כ"א חסרי כח מדוכאים ואומללים, כמו אל תיראי תולעת יעקב מתי ישראל כלומר חלושי ישראל, וכן יחי ראובן ואל ימת ויהי מתיו מספר, כלומר יהיה בו מעט מן החלשים ומדוכאים, וכן החרם כל עיר מתים במלחמת משה ויהושע, וכן באיוב מעיר מתים ינאקו בכולם עיר דבוק למתים, ובאיוב יש פסיק בין מתים ובין ינאקו ומראין הדברים שהיו מיחדים מקום לחלושי כח וחולים כמו שעשו למצורעים וקראוה עיר מתים, ואמר מתיך בחרב יפלו וגבורתך במלחמה, הגבורים יפלו במלחמה והחולים והחלושים על משכבם (רל"ש).

(לא) הכזונה יעשה. כי שכם לא אמר לבני יעקב ששכב עמה אבל היה אומר שהנערה נתרצה לו ושהוא רוצה אותה, וכן חמור לא אמר להם רק שבנו חשק בה ושהיא נתרצה לו, ולא שאנס אותה ושכב עמה לכן השיבו שמעון ולוי תשובה נכונה ליעקב, הכזונה יעשה את אחותינו, כלומר אם היו אומרים שכם וחמור את האמת שעינה אותה בע"כ, הרי גם אנחנו אז היינו לוקחים נקמתינו מהם עפ"י המשפט או באיזה אופן שאפשר, אבל הם שקרו על אחותינו לומר שחשק בה ושנתרצתה לו א"כ הרי עשו אותה כזונה בשקר ותרמית באמרם שנתרצת שלא ברשות אביה לכן גם אנחנו עשינו בתרמית (רא"ש).

11. רש"ר הירש בראשית פרשת וישלח פרק לד

בתשובתם היחידה, הכזונה וגו', הם מגלים את כל נימוקם. האדון לא היה מרשה לעצמו את כל זה אלמלא היתה זו נערה יהודיה, זרה ועזובה. רעיון זה עורר בלבם את ההכרה שיש רגעים, בהם גם משפחת יעקב תאחז בחרב כדי להגן על כבוד וטוהר. כל עוד יכבד העולם רק את זכותו של זה שהכוח עומד לצדו, צריך גם יעקב לאמן את ידיו בחרב. הם גם לא ביקשו לנהוג בחכמה. הם רצו להפיל את אימתם על הבריות, שלא יעיזו אחרים לעשות כדבר הזה. בנות יעקב לא תהיינה הפקר. אך הם הרחיקו ללכת, כאשר הרגו צדיקים בעוון רשעים תקיפים.

מענינת הסמיכות בין המעשה הזה לבין המעשה שלפניו. לשעה קלה ראינו שם כמין "קול יעקב", התעוררות של רגש אנושי - בלב עשו, וראינו בכך ניצוץ ראשון לרוח האנושיות העתידה להביא לידי התפתחותה המלאה גם בעשו. כאן אנחנו רואים לשעה קלה את חרבו של עשו בידי בני יעקב, ולהבהרת דברי ימי ישראל אנחנו למדים: אם בסופו של דבר סולדת נפש עמנו משפיכות דמים, עד שהיינו אנחנו הרך והרחמן שבאומות, הרי לא חולשתנו או מורך לבנו הביאונו לידי כך, - הימים האחרונים של המדינה היהודית גילו לכל את אומץ לבנו ואת רוחנו המלחמתית, עד שהחזקים שבלגיונות עשו נקראו להיחלץ כנגדנו. יכולים גם אנחנו להניף את החרב, יכולים גם אנחנו להיות צמאי - דם. רוחנו האנושית והרכה הנה פרי לחינוך, שהקב"ה העניק לנו בגורלנו ובתורתו.

אולם רק בדרכים ובממדי הפעולה, רק בהם יש לתת דופי. הנימוק שהניע את שמעון ולוי, והמטרה ששאפו אליה, היו קדושים ומוצדקים. הרוח שפעמה בלבם היתה הכרחית למשפחה שגדלה לאומה בתורת "יעקב" וניטל עליה לסבול כל קושי וכל השפלה, ועם זה נועדה לזקוף את קומתה מתוך אצילות הדעת וגמישות הרוח להליכה הנצחית שאין כמותה דרך כל דברי הימים. עוד על ערש מותו נראה את האב הישיש מקלל את הדרכים וה"עֶברה" הקשה, אך מברך את המניעים ואת הרוח. עוד נראה את המעמד שהעניק לשמעון ולוי בקרב יעקב - ישראל, מעמד מחוסר כוח, ומעמד של פיזור, למען לא תפרוץ החרב שבידיהם כל גבול בישראל; ועם זה רוחם החזקה, הערה תמיד לכבוד וליעוד המוסרי והרוחני, תישאר קיימת ופעילה, מחיה ומצילה בכל חוגי העם. חרב זו שלוי הפנה כאן כלפי חוץ, להצלת כבודה המוסרי של האחות, חרב זו עצמה הופנתה אחר - כך כלפי פנים כאשר נאלץ להעלות את אחיו הוא מעומק השחתתם, להעלות ולהציל בלא מעצור ובלא משוא פנים - "ואת אחיו לא הכיר ואת בניו לא ידע" (דברים לג, ט).

קוים אלה, כפי שנתגלמו לנו במאורע זה וכפי שעוד יתגלו במאורעות אחרים, יכולים בסופו של דבר להסביר מה צורך היה לבחון ולצרף את הגזע הזה ב"כור הברזל" של היסורים בטרם יוכשר לבחירתו, ובטרם יסוגל להליכתו המופתית שתביא גאולה לעולם. לא כאומה נכנעת, אלא כאומה סרבנית וקשה - "עז שבאומות", כלשון חז"ל (ביצה כה ע"ב) - נבחרנו לכלי שרת להשגחת ה'. ממנו חישל את הפלדה הקשה, העומדת בפני כל, ובהיענותנו גילה לראשונה את כוח הפלא של הנהגתו ואת כוח הפלא של תורתו.

מה?טהר ליבנו

למה שמת אותנו יחד? אני חלקתי עליולאורך כל הדרך

צודק, אבל הצגת את שמעון ולוי כטועים במעשיהםארץ השוקולד

דבר שממש אינו ברור!

לכן, צירפתי אותך איתו, אבל אתקן זאת...

טוב, זה לא כזה מזעזע לחשוב כך, נכון?טהר ליבנו

על שמעון ולוי יש צדדים להבין את התומכים והמתנגדיםארץ השוקולד

אז זה פחות מזעזע.

על אף שמקריאת חז"ל והפרשנים, נראה שמה שהפריע להם במעשה שמעון ולוי זה האמינות או שמא משפחת יעקב תיפגע ופחות הצד של ההרג שעשו בשכם...

'לפעמים אנשים חושבים רק ע"פ הרגש בלי שכל..'*צועד*
המשפט בדיוק יכול להראות גם ככה..

לפי הסטטיסטיקה של הנאנסות*צועד*
לפי דעתך, רובן לא אמורות להיות בחיים.
את מגזימה קשות.
אף אחד לא הרג אותה פיזית! וגם נפשית, רובן מצליחות לעלות אחרי..

ואל תגידי לי אתה לא מבין. היה מקרה של אונס שהיה מאוד קרוב אלי, ואני לא מעט השתדלתי לעזור לה.

אני מבין את הכאב שלך, אבל את מעוררת את הרגש ולא תוכלי ככה לפסוק נכון.
אוקיי אני מנסה להפחית מהרגש אם זה אפשרי.רחפת..
אונס= רצח נפשי.
כנראה אתה לא מבין את הכאב. תנסה לאזן את עצמך ולהכניס טיפה רגש. אם ח''ו משהו היה אונס את אחותך, לא היית רוצה שימות? עם הכי הרבה סבל??
לא צריך להגיע לשםטהר ליבנו

גם אדם שכלי שעובד עם ניתוח קר וקטגוריות מדויקות (כמו שראוי לעשות במקרה שלנו, למשל) צריך לעבד את המציאות כאשר הוא חושב. וחלק מהמציאות זה הסבל הנורא והתהליך הנפשי הקשה שעוברת הנאנסת. באמתשלא ברור לי מהי הנקודה ש*צועד* לא הבין...

אני רוצה שתחזיר לו באותו מטבע..*צועד*
באותו רגע הייתי רץ אליו עם סכין אולי.*צועד*
מתוך עצבנות.

מה הייתי עושה אחרי שבוע(שנרגעתי קצת)
מזמבר לבן אדם את הצורה, שהוא לא יחשוב, לעולם, לגעת בבת בלי שהיא מעוניינת.
יכאב לו ברמה משוגעת. אני ישבור אותו לחתיכות, שלא ישכח לעולם!
וישאיר אותו חי.

אמ...טהר ליבנו

וליטעמיך... מה המתיר של איסור חובל?

הוא יבריא וישכח את הכאב. תהיה ריאלי.רחפת..
מה היית עושה כדי שזה לא יחזור על עצמו? אונס זה לא מעידה חד פעמית, נכון?
העניין הוא להעניש אותו או להגן על החברה מפניו?טהר ליבנו

זה היינו הך מבחינתי.רחפת..
מה?טהר ליבנו

מה הצד השווה ביניהם?

בעיניי, עונש=תוצאהרחפת..
התוצאה למעשה כזה צריכה להיות חמורה מספיק כדי למנוע הישנות. בבסיס.
אז זה לא היינו הך אלא גם וגםטהר ליבנו

שיעור לשון. תודה.רחפת..
לא נכון!טהר ליבנו

זה שני דברים בעלי מובן שונה לחלוטין.

מה אתה רוצה להגיד?רחפת..
לא יצא כלום מהדיון הזה...טהר ליבנו

התכוונת לתוכן או למילים שבחרתי?רחפת..
לתוכן, כמובןטהר ליבנו

אבל זה תת סעיף בתוך הדיון. חבל לבזבז על זה דיו

טוב, אז תעזרי לי למצא*צועד*
דרך לפגוע בו בנפש בצורה רצינית.
לפגוע בו בנפש = להרוג טהר ליבנו

לא בגוף.*צועד*
אעזור להגדיר:
(הגדרות לצורך פה, לא האמיתיות)
נפש-אונס.
גוף-רצח.
השאלה שלך מזכירה מקרה ששמעתי עליו בחדשותחלושששש
לא מזמן..
על בחור שאיזה בריון שכונתי התעלל בו וגם אנס אותו ואותו נאנס הרג את האנס...
הבנתי שרבים רבים מנסים לשחרר את הנאנס...
זאת למשל דרך שבה אפשר לקבל מושג כלשהו עד כמה זה איום. . למי שזה לא זורם טבעי.. .
וסליחה על הדוגמא
מה באת להראות בדוגמא?*צועד*
מה פוגע בנפש של גבר? סירוס?רחפת..
אני לא באמת יודעת.
בטוח לא כסף . אולי רק בנוסף (למרות שאתה היית לוקח כסף מהאנס של אחותך חס ושלום?? אני לא. )
נניח סירוס.*צועד*
נשמע לי כואב ופוגע מספיק, גם בשבילו וגם בשביל אחרים שיראו. לא תואם לאונס לדעתך?

אני סתם זורק! רק מנסה להכנס למסגרת עונשים.
לא הבנתי מה אתה זורק ואיזו מסגרת.רחפת..
כוונתי*צועד*
שלא יודע אם הייתי מסרס.

אבל אני מנסה לעשות מסגרת ברורה לענישה בהתאמה למעשה.
שתהיה מסגרת של גנבה
מסגרת של אונס
מסגרת של רצח
ואו'

לכל מסגרת יהיה עונשים תואםמים מידתיים ויעילים.

'זורק' כוונתי להצעה לסרס..סתם זורק הצעות שאולי יתאימו למסגרת העונש.
תוצאה של העונש היא שזה לא יחזור על זה שניתרחפת..
אני צודקת?
לפי התורה יש עניין להעניש על מעשה רע?
גם.*צועד*
א. מגיע לו עונש על דבר רע שעשה.
ב. עונש שלא יעשה שוב.
ג למען יראו ויראו.
איזה עונש כן נראה לך?רחפת..
סירוס נשמע מתאים.*צועד*
לבד מהעובדה שזה פגם לכל חייו ומונע ממנו המשך, בשונה מאונס שזה אולי פגם לחיים אבל לא מונע המשך.
אני כן מבין שאני לא יודע לקרא נכון מה המשמעות של אונס בעינכן.
לדוגמא, עכשיו עלי לי בראש שאלה, מה הייתי עושה לאדם שגרם לאישה שלא תוכל יותר ללדת(בלי אונס), ויותר מזה, האם אדם כזה חמור יותר מאנס??
פה נקודת חוסר ההבנה שלי.
אני מניח שתזדעזעי יותר מהאנס, ואני מהשני.
ילדה בת 12 נאנסה ל''ע - מה אכפת לך מההמשכיות?רחפת..
מה אכפת לה? נכות רגשית לא פחות חמורה מנכות פיזית.
אמרת שאתה מודע מקרוב להשלכות של אונס מכל ההיבטים. זה לא מרגיש ככה .
אני לא רוצה לפרט פה. אולי כדאי שתקרא חוויות של נשים נוספות כדי לקבל תמונה מלאה של המציאות.אם דווקא ההמשכיות מעניינת אותך , היא בהחלט נפגעה גם אם לא נגדעה.
אני מודע מכל ההיבטים?*צועד*
לא אמרתי. ואני מבין כאן שממש לא.
אמרתי שאני מכיר אונס אחד מקרוב, והמסקנה שלי משם היא שיש פגיעה ממושכת לכל החיים, ועם המון עבודה של הנאנסת ותמיכה מסביב היא מצליחה לצאת מזה.

לא מצליח להפנים את החומרה שנתתם למקרה האונס.
מנסה, לא מצליח. מצטער.

כל עוד אני לא צריך לפסוק במקרה כזה או אחר, אני לא הולך לקרא סיפורים של נשים שנאנסו. לא צנוע (אא”כ תגידי שזה צנוע)

עזבי את זה. סירוס זה עונש תואם?*צועד*
אסביר את עצמי טיפה.
הפריע לי שהרגשתי שלא התאמתן בין המעשה לעונש. רק הזדעזתם וישר רציתן להרוג.

רציתי שתכניסו פרופורציה למעשה הזה, למרות שהוא נוראי, ותתאימו לו עונש.

מה שאני רוצה להראות לך שאין עונשרחפת..
פרופורציונלי חוץ מסירוס או מוות.
תחשוב על אחיות שלך שעלולות להיפגע. על האחיות שלך שלא המשיכו את החיים שלהן ובחרו להתאבד. עזוב את הסטטיסטיקות. מספיק אחות שנהרסו לה החיים בשביל שחיי אנס נאלח לא יהיו שווים. וזה בהחלט למען יראו וייראו.
זה לא נכון.*צועד*
תיאורתית - להחזיר לו באונס.

להגיד תחשוב על אחות שלך שנאנסה ובחרה להתאבד זה פשוט לא חשיבה נכונה. אם רוב רובן לא מתאבדות את לא יכולה ללמוד מאחת שהתאבדה על כל הבנות האחרות.

ותודה שחזרת לדיון*צועד*
למרות הזעזוע. באמת מעריך..!

אני עצמי עושה לעצמי בדק בית אם היה חכם להגיד מה שאמרתי.
הקדוש ברוך הוא חולק עליךחליל הרועים
לצערכם הקב"ה בעצמו לא חושב כמוכם. זה פסוק מפורש בפרשת כי תצא לגבי אונס "כי כאשר יקום איש על רעהו ורצחו נפש כן הדבר הזה". אונס = רצח.

זאת הכותרת הנחרצת והמהדהדת. העונש זה כבר פרטים של איך יתנהל בית הדין באירוע הזה. ואתם סתם מתפלפלים כמו בנישים
או שלא.*צועד*
אם ממש תרצה, תוכל להבין פשט אחר בפסוק. לא עיון ועומק. פשט..

תסתכל על 2 פסוקים אחורה.
יש נערה שזינתה, ויש נערה שנאנסה. התורה מביאה את 2 המקרים, אחד אחרי השני, ובשביל שלא תתבלבל היא מדגישה את השוני..

"ולַנַּעֲרָ לֹא-תַעֲשֶׂה דָבָר, אֵין לַנַּעֲרָ חֵטְא מָוֶתלמה??, כי..) כִּי כַּאֲשֶׁר יָקוּם אִישׁ עַל-רֵעֵהוּ, וּרְצָחוֹ נֶפֶשׁ--כֵּן, הַדָּבָר הַזֶּה"(אולצה וצעקה ואף אחד לא שמע)

הגמרא עצמה לומדת את הפסוק, עיין שם ובתגובות פה..

וחלילנו, לכתוב הקדוש ברוך הוא חולק עליך לא הופך את הדברים לנכונים יותר..
לא אמרת כלום אחיחליל הרועים
יש משוואה ברורה ואתה עושה עם האצבע לומדעש.

הסיבה שאין עונש מוות היא האמת הברורה והבלתי תלויה בהקשר, שהיא אנוסה לגמרי. בדומה לרצח.

לא אני בחרתי להשוות לרצח אלא התורה. היה אפשר סתם לומר שהיא לא אשמה וזהו.
לא. האנס אשם. הוא אחראי לכל המקרה והוא רוצח.

כמו ש"עין תחת עין" בא לבטא את החומרה שבפגיעה ביהודי שהיה צריך מצד הדין להוציא לפוגע עין אלמלא שיקולים אחרים.

הגמרא אפילו לומדת מכאן את כל העקרון של "אונס רחמנא פטריה"
תפתחי חומש*צועד*
תעצמי עיניים, ותדמייני(טענו שבנות טובות בזה)

אדם רואה בחורה הולכת ברחוב, הוא קושר את עיניה ואונס אותה.
איכס! בן אדם מגעיל! נכון?

התורה אומרת שהוא חייב להתחתן איתה(כלומר החיוב עליו)

נשמע לך הגיוני? לחייב אותו? הרי הסיכוי שהיא תרצה לחיות עם אדם שאנס, א נ ס(!) אותה שואף לאפס, מלמטה.

לפעמים יש דברים שצריכים להכניס לגדרים הלכתיים כספיים, ואז באמת מחשבים את האישה בפן קנייני.

את צריכה לאזן כל מאמר כזה ש'מזעזע' אותך בהערכה המטורפת שהעריכו חז"ל את נשותיהם, ולהבין שהכל בסדר, ושום דבר בתורה לא מזעזע.
התורה אומרת שאם היא *רוצה* הוא חייב להתחתן איתהחופשיה לנפשי
וגם אז הוא לא יכול לגרש אותה, בשום צורה.
אמרתי משהו שונה?*צועד*
למה שהיא תרצה? תנסי שניה לחשוב על זה ברצינות(לא אגיד על עצמך, לא רוצה בטעות לפגוע..) זה נראה לא הגיוני בעליל.
זה מאוד הגיוניטהר ליבנו

למה שמישהו (לפני 3300 שנה) ירצה להתחתן עם מישהי שנאנסה? אתה מבין איזה השלכה דרמטית יש לזה על המעמד האישי שלה? אף אחד לא היה מתחתן איתה ככה. והיא, מצידה, רוצה להתחתן עם מישהו (אחרת היא צריכה לפרנס את עצמה, לא כל כך אפשרי בימים דאז) וממילא, יש רק מישהו אחד לזרוק עליו את האחריות הזו...

אני מבין את זה*צועד*
אבל תראה לי בת שתגיד את זה.
וגם אם תמצא אחת, רוב רובן לא יסכימו לשמוע לזה לרגע..
כי הם חיות במאה ה21טהר ליבנו

וקשה להן יותר לצאת מהראש הזה, מכיוון שהוא השתנה הרבה יותר וד"ל

כי זה לא הגיוניחופשיה לנפשי
אבל בתקופה שבה נשים היו חלשות וכנראה שאף אחד לא היה מוכן לדאוג לה ולילד (בהנחה שיש הריון) אז להכריח אותו לדאוג לה נשמע הגיוני פתאום.
סליחה שאני מתערבת. זה פשוט צץ איתך כל פעם מחדש.רחפת..
זו עבירה להזדעזע ממשהו בתורה??
אנחנו לא שולטות במה שמזעזע אותנו! זה מזעזע. נקודה. זה לא סותר שנחפש תשובה למה זה ככה. כי בתור מאמינות כנראה ההבנה שלנו בעייתית. לא התורה ח''ו.

אז אתם מעלים נושא. והוא מזעזע. עובדה. תדאגו לאזן בעצמכם!
אני למדתי*צועד*
לא לעלות פה דברים כאלו, ולא להתדיין עם אנשים בנושאים כאלו
בלי נדר.
טוב. אז גם אני לא אגיב פה יותר.רחפת..
למרות שככל שעובר הזמן יש לי יותר מה להגיד. ואם קודם התערער לי את הבטחון עכשיו אני יותר בטוחה בדעה שלי.
אני חושבת שאם יש סיכוי שאני טועה, אמשיך לדון בזה ולחפש תשובות. עם אנשי תורה. פשוט גם השכל שלי צועק שאתה טועה.
גם לי יש המון מה להגיד.*צועד*
אבל החלטתי שזה לא יעיל, ויותר מזיק מיעיל.

תמשיכי לדון להתבונן ולעיין בדברים ותחתרי. תמיד לאמת.
יישר כח!
יפה שאתה יודע רמבם.*צועד*
א. אתה לא בבית מדרש, ותחשוב פעמיים לפני כל משפט שאתה כותב. יש לזה משמעות גדולה לאנשים שלא למדו לפני כן.

ב.אתה פשוט לא נוגע בנקודה אלא מביא המון המון מידע מסביב.

1 יש הבדל מהותי בין נפילה של בן לנפילה של בת.

2 שניהם שעשו מעשים לפני החתונה חטאו ונהגו שלא כשורה.

3. כפועל יוצא מההבדל הפנימי(מודגש!) בנפש האישה ונפש האיש, נפילה(עם בת) של בן היא טכנית-מינית הרבה יותר משל אישה, שאצלה היא לא סתם עוד הנאה אלא עמוקה הרבה יותר(לא רוצה להביא דוגמאות בעולם שלנו כיום, אבל עריכה: החלטתי לצנזר)

4 תוכל לראות בצורה ברורה שבנים מתיחסים בסלחנות גדולה לבן שנפל(ביחס לבת), וזה לא בגלל שהם חברים שלהם(יש גם סיבות רדודות כמובן) אלא בגלל שהם מסתכלים על הנפילה לא כפגיעה ישירה בזוגיות אלא כעוד מעידה.
זאת הבעיה שמסתכלים על זה כעוד מעידהפלוניאלמוני
ועדיין שזה שהנפילה אצל הגבר היא יותר מינית משל האשה שצריכה הרבה דברים מסביב עדיין לא מוריד בכהוא זה מחומרת העניין.
והרבה עם לא הרוב נובע מעניין הזה שאפילו גברים לא רואים בזה עניין של פגיעה בנישואין.
צריך להפסיק להסתתר מאחורי ההסבר שגבר מיני יותר ולכן יותר קל לסלוח אנחנו צריכים לקחת אחריות על עצמנו(אני ישמח לקבל בפרטי את מה שצנזרת)
שומעים היום הרבה אנשים שאומרים הרב הזה והזה מושפע מהפמניזם וכו אבל אף פעם לא יגידו ויחשבו האם הייתה השפעה מהתקופה ההיא על היחס לנשים.
(אולי באמת בגלל זה לנשים לא כדאי ללמוד תורה )
מה (לגבי החלק הראשון)?טהר ליבנו

על מה אתה מדבר? מה עם עדים והתראה?

לגבי המיתה דברתי על הדין בכללי בלי להכנספלוניאלמוני
לפרטי פרטים
פרטי פרטים?טהר ליבנו

ההבדל בין זה:

"נערה שגילו שאין לה בתולין ולא יודעים מי או שהיא לא רוצה להגיד נסקלת ברור שמדובר על שזה היה בהסכמה אז בטוח שהיא יודעת מי הוא לא ברור למה היא מעדיפה לשתוק"

לבין זה:

"נערה שזינתה לעיני עדים שהתרו בה ואמרו לה שמה שהיא עושה זה אסור ושיהרגו אותה על זה והיא אמרה "אף על פי כן""

הוא פרטי פרטים? 

אכן אתה צודק לא התנסחתי טובפלוניאלמוני
באופן עקרוני את צודקתעוד סתם אחד

זוהי מגמה עולמית, ולא רק בפורום הזה. יש מחקרים שמראים שגם גברים וגם נשים (!) סלחניים יותר לגבר בוגד (שזה לא בדיוק המקרה כאן, אבל העיקרון הוא אותו עיקרון) מאשר לאישה בוגדת (כאמור, גם אצל נשים המגמה הזאת קיימת). 

אבל - את הגבת ל-בת 30, לא לפותחת השרשור. וזה היה נראה כמו מתקפה אישית על מה שהיא כתבה. במקרה כזה הייתי ממליץ לא להסתמך על מגמה עולמית / מגמה כאן בפורום, אלא על הודעה ספציפית של המגיבה. כי באמת הדעה של אדם פרטי לא מחוייבת למגמות הרווחות בפורום או בעולם... אני רוצה להאמין שדעתי לגבי היכולת לחזור בתשובה ועניין ה'משמעות' של המעשה (כפי שכתבתי בהודעתי לעיל) נכונה גם לגבי גברים וגם לגבי נשים. 

מתקפה אישית? חלילה. ממש לא.חלושששש
מצטערת אם זה נתפס ככזה.
פשוט מעצבן אותי שאפילו בעלי תשובה פוסלים בעלות תשובה...מכירה כמה מקרים כאלה מקרוב.
אז סבבהעוד סתם אחד

פשוט להבא כדאי להפנות את הזעם (שבאופן כללי הוא מוצדק) בהודעה לפותחת השרשור, ולא לאדם ספציפי שהגיב. 

ו-סירייסלי? חוזר בתשובה שפוסל חוזרת בתשובה? - זו אכן קצת חוצפה מצד האנשים שאת מדברת עליהם. 

אבל זה כמו שיש רווקים מבוגרים שאינם מוכנים לצאת עם בנות גילם... קוראים לזה חוסר מודעות עצמית. וזה ממש עצוב לפעמים. 

בכל אופן - זה בטח לא המקרה של פותחת השרשור... 

קיבלתי .חלושששש
לא חשבתי שאת תוקפת אותי...בת 30

אני מסכימה איתך. אין הבדל מהותי בין בחור לבחורה שנפלו בגיל הטיפשעשרה וחזרו מרצון לחיי תורה ומצוות.

ב"ה.חלושששש
כי באמת לא התכוונתי לשום דבר אישי, לדעתי זה לא יכול להיות אישי כל עוד המחלוקות ( אם ישנן) ענייניות ולא נוגעות לגופו של אדם.
אבל כן מבינה שאנשים עלולים לפרש את זה כאישי כשמציגים עמדה באופן קצת חד וללא הקדמות .
הערה: כולנו בעלי תשובה.שטות-ניק

לא רק מי ש"נפל" בעניין הזה הוא חוזר בתשובה.

כולם! כולם! בלי יוצא מן הכלל 'חוזרים בתשובה' בהגדרה.

האמתיערה ל
שאני חוששת שהזיכרונות מהסיטואציה הזו משפיעות עליו גם היום...
אז כאן הפתרון יותר פשוטסביון
דברי איתו על זה. תגידי לו שזה מפריע לך ואת מה שכתבת כאן, ואם הוא יגיד לך שהוא כבר לא במקום הזה בכלל והזיכרונות לא משפיעים עליו, תאמיני לו בלב שלם ותשתדלי להוציא כל שמץ של פקפוק. וכדאי גם שתבקשי ממנו לספר את סיפור ההתחזקות והחזרה בתשובה שלו עד לפרטי פרטים - אני מניח שזה יעזור להקל מהמעמסה שיושבת לך על הלב.
אם הוא אומר שזה עדיין משפיע - זה כבר סיפור אחר לגמרי...
יש מישהו שאין לו זכרונותשטות-ניק

הרי את אמרת שבטוח שכל מי שתצאי איתו..

אני לא חושב שיש לך על מה להתייעץ כי זה מאוד אינדבדואלייואב גל
אם את מרגישה שלך זה מפריע ברמה האישית(כך זה נראה) תחתכי ללא ספק
אם את מרגישה שלך זה לא מפריע ורק החשש שלך שזה יושב לו בראש עדיין אז תנוחי דעתך אם נגמר הקשר ועבר כל כך הרבה זמן הוא עבר הלאה..
חבל להפסיד אותוטהר ליבנו
לא יודע האם זה כזה דרמטי, במיוחד אם הוא רוצה לשים את זה מאחוריו. תנסי לתת לעצמך כמה ימים להירגע מהטראומה ולחשוב בצורה הגיונית
שהוא נפל בניסיון קשה מאוד וחזר בתשובה מאז.ענבל
בס"ד

מה מזעזע אותך כל כך?

(אגב, במחילה מכבודך, לדעתי זה היה מאוד לא ראוי לשאול אותה. אם הוא לא סיפר לך אולי הוא לא רצה? אם רצית לדעת יכולת להגיד לו שחשוב לך ולא ללכת מאחורי הגב שלו).
^^^^^מבינה לגמרי שלא נעים לגלות דבר כזהיעל מהדרום
לק"י

אבל תבדקי מה המצב שלו היום.
ואם הוא השתנה והתעלה מאז- אז קבלי אותו כמו שהוא.

^^^^יטבתה

נשמע שהוא במקום אחר ממה שהיה בעבר

דף חדשמאן דהו1
כדאי גם להבחין בין נפל לכמעט נפל אבל אם הוא עשה תשובה אמתית אז זה באמת לא משנה כי זה דף חדש וחלק
תמשיכי,ammyy admin

אצל גבר זה לא כזה נורא מאשר אצל בת.. 

אין מה להכנס לסרטים. 

(: 

זה ממש קשה לא חושבת שהייתי ממשיכה..ביינישית
ומבין אותך לגמריי,ammyy admin

לכן יש דברים שלא צריך לספר.

לטובת כולם.. 

(: 

זאת הונאה.. הוא חייב לספר מזתומרת?ביינישית
איזה הונאה,ammyy admin

תאמיני לי שזה בשבילה. 

יש דברים שעליהם נאמר "אם לא יודעים לא כואב.." 

יצא מזה משהו עכשיו שיודעת? 

כלום! 

חוץ מלהכנס לסתם לחצים, חרדות וכ'ו 

(: 

היית רוצה שמישהי תעשה לך דבר כזה??ביינישית
לא הייתי רוצה שמישהי תעשה לי דבר כזהShilof11
אבל מצד שני יש דברים שרק יכולים לפגוע ולכן עדיף לא לספר אותם
במקרה שבו העניין נגמר, הבנאדם השתנה והכל מאחוריו-יעל מהדרום
לק"י

אז אישית לא הייתי רוצה לדעת. סתם הרגשה רעה וכאב לב.

בטח ובטח שלא בתחילת הקשר...
אחרי שנשואים כמה שנים וכבר יש קשר הדוק ומכירים את הבנאדם מקרוב- דברים כאלה יכולים להלחיץ פחות.

אבל שוב, מה זה יתן לי לדעת?!
אני לא חושבת שזה מוגדר כהונאה אם זה לא פוגע בקשר.ענבל
בס"ד

אם את מדברת מבחינה הלכתית אז אני לא בטוחה שמחוייבים לספר דבר כזה.
אני חושבת שההנחייה לספר דבר כזה היום היא הי אשכרה יש אנשים שיחתכו על זה ולכן לא רוצים ליצור מצב של מקח טעות אבל באופן כללי זה לא משהו שפוגם בטיב הנישואין ככה שקשה לי להאמין שיש חובה הלכתית לספר.

חובה מוסרית? למה?
את מספרת על כל חטא שנפלת בו?
מסיבה לא ידועה אנחנו תופסים נפילה בנגיעה כמשהו הרבה יותר גדול ממה שהוא.
לאור התגובות פה אני ממש מבינה אנשים שלא רוצים לספר, אל תשכחו שגם להם לא נעים לנבור בזה.
אישית אני בעד לספר סתם כי אני מאמינה שצריך לחיות עם אדם שמקבל אותך עם הכל ולא רק עם חלק. אם אתה מסתיר משהו מבן הזוג שלך כי אתה מפחד מתגובתו אז משהו בקשר שלכם לקוי.
עקרונית אני חושבת שזה לא בסדר שזה הפך לחובה לספר ואני עוד יותר חושבת שזה אפילו טיפה מעצבן שעל זה פוסלים.

אבל הי, החיים שלכם, ההפסד כולו שלכם. אני מעדיפה בן אדם שיודע מה זה ניסיונות ויודע גם לצאת מהם מאשר אחד שלא יצא מבית המדרש כל חייו.
אתם מפסידים אנשים מדהימים בגלל שטות, וכן, זאת שטות.

זהו.
עד כאן דבריי.
^^^^^^^מה הונאה פה?!יעל מהדרום
לק"י

אם הוא חזר בתשובה והתעלה, הוא כבר במקום אחר.
ואין עניין שאדם יספר על חטאיו.
מזעזע..הייתי חותכת..אם לא היית מכירה אותה זה היה פחות נורא.חלושששש
לדעתי חבל.danielo

בואו נאמר את האמת כן?ברור לי שהרוב המוחלט שזה מזעזע אותם זה נטו מצד העניין שמפריע להם העניין שאדם חווה דבר כזה אינטימי,וזה בסדר גמור,אנחנו בני אדם - וזה עוד עניין.

כל מה שאומרים פה על עבירות חמורות,הלוואי שיחמירו בלשון הרע ששקול כנגד 3 עבירות של יהרג ובל יעבור - כמו שמחמירים בזה,אז עדיף לחסוך בעניין,ולהצטדק בשם הדין.

הבחור בחור מצויין וכמו שאני מבין לא חסר לו כלום.אז הוא עשה טעות.מה זה אומר עליו?שיש לו כרגע מחשבות לא טובות מתרוצצות?שזה השפיע עליו ריגשית?שהוא כבר לא מה שהוא היה פעם?

ברור שלא.

מעבר לכך,האם הוא גדל בבית שתפס אותו?חיזק אותו?כיוון אותו?האם זאת אשמתו?

אנחנו לא שמים לב,אבל אנשים גדלים במציאויות לא פשוטות,במסגרות שהם על פניו דתיות אבל לא מכוונות נכון.

אז שאנשים יחמירו בכל מי שנפל

אבל ברור לי שמי מפסיד בעיקר מהעניין זאת הבחורה,וחבל.

אם הוא חזר בתשובה אז מה הבעיה?צריך עיון
ממה שתארת נשמע שהוא במקום שונה לגמרי, למה לפסול אותו על שטויות מפעם?

(כמובן שאם את לא מצליחה מצליחה להתגבר על הדחיה הרגשית אז תפרדי, מגיע לו מישהי שתעריך אותו.)
נשמע טוב מידי מכדי לוותר!שאולי18

אל תתרגשי מזה שהוא היה בקשר מיני עם אחרת, זה לא אמור לפגוע בקשר איתך.

אם אתם שמחים אחד בשני (בהתעלמות מפרט זה)- זה צריך להיות שקוף בעינייך (לדעתי).

אתה מוכן בבקשה לפתןחמשרשור מקבילחלושששש
על בת שמעדה באותו עניין בדיוק?

התשובות כאן...
את נשמעת כמעט אובססיבית...צריך עיון
אני גבר ואין לי בעיה עקרונית לצאת עם מישהי שנפלה וחזרה בתשובה, סבבה?
אובססית? תודה רבה באמת.חלושששש
ראוי בעיניך?

אמרתי שאני מכירה חוזרים בתשןבה שפסלו חוזרות כשניסיתי להכיר ביניהם. וכן, הפסילה הזאת עיצבנה אותי.
מצטער על הניסוח, הוא באמת ממש לא במקוםצריך עיון
אני מסכים איתך שחוזר בתשובה שפוסל מישהי שחזרה בתשובה הוא מפגר, וכדאי להבהיר לו את זה (בצורה עדינה?).
מה פשר ה"בצורה עדינה?"?חלושששש
אני קוראת לו חצוף ואתה מפגר.
צריך להסביר לו שזה לא עובד ככהצריך עיון
יש כאלה שצריך להסביר להם בעדינות, יש כאלה שצריכים "לחטוף כאפה" כדי להתאפס. זה אישי וצריך להכיר את הבנאדם.
אחי, שים לב לחתימה שלך.אביאל00
היא ענתה באופן ענייני, אומנם דעתה מאוד נחרצת מדי גם לדעתי, אבל ענייני. התגובה שלך אישית וגם פוגעת וזה לא לעניין.
צודק, וכבר התנצלתי בהודעה אחרי זהצריך עיון
במבט לאחור היית רוצה שהוא יספר?משה באלאנגא
בנות בכללי אתן מעדיפות לדעת על דברים כאלה או שעדיף לא לספר לכן?..
לענ"ד לא צריך לספר- מעבר להרגשה לא נעימהיעל מהדרום
לק"י

אין בזה יותר מידי תועלת.
הרב אבינר אומר לא לספרחליל הרועים
אין בזה תועלת ורק נזק
אם זה משפיע עליו אז כן, אם לא אז לא.ענבל
בס"ד

אם זה יעלה תוך כדי שיחה אז סבבה.
אבל זה לא אמור לפתוח שיחה..
תסתכלי על איך הוא עכשיו. אני יודע שקל לומר אבל זאת ההסתכלותאביאל00
הנכונה,
אם הוא בסדר משאר הבחינות.
הלוואי ולא תחתכי בגלללולוש1
זה. אם הוא מקסים וכו ממש חבל.
אני מכירה באופן אישי שני בחורים יראי שמיים שעשו שטויות בעברם. תינוקות שנשבו שחזרו בתשובה. בחורים מתוקים שב"ה התגלגלו החייםוהם שבו לדרך האמת.
כמו שכתבו לפני, ניתן לקבה לקבל את תשובתם ואני מציעה לך להתפלל הרבה על השכחה..

ועוד משו בדיעבד,
אני באמת חושבת שאם בחור/ה מספרים שהם חטאו בעבר בלי לתת יותר מדי פרטים, הם ממש מתחרטים על זה. אין עניין ללכת ולשאול אנשים על חטאי העבר שלהם. זה מכניס אותנו לבלבלות מיותרות.
ההתעסקות הזאת מיותרתמאן דהו1
זה שבנאדם נפל אז הוא כבר לא יכול לקום?
אחד האלמנטים בתשובה זה תיקון הרצון ועקירת הרצון הרע
מה שהיה זה לא משהו שאפשר לשנות. אבל הרצון- בהחלט-ו שם אדם נמדד
אפילו בהנחה שהוא השתנה,פינגו0

את צריכה לחשוב עם עצמך אם את מסוגלת להמשיך איתו את הקשר בלי שהנושא הזה כל הזמן יצוף במחשבות שלך.

אם זה לא נותן לך מנוחה, אז אין מה לעשות, את צריכה להרגיש שלמה עם מי שאת מתחתנת איתו.

אם נראה לך שאת מרגישה מספיק טוב איתו, כך שהנושא הזה כבר לא יטריד את מנוחתך - אז תמשיכי.

נ.ב.

אני אכתוב כאן משהו, אבל תקחי אותו בערבון מוגבל.

לרוב האנשים יש בושה במעשים החמורים שלהם,

ומצד שני יש להם מצפון שהרבה פעמים מונע מהם להכחיש לחלוטין את מה שקרה.

בד"כ הפתרון שלהם זה להגיד משהו בכיוון אבל לא לספר עד הסוף..

(וזאת אפשרות מסויימת לנינוחות שבה היא סיפרה לך.

אפשרות אחרת, מכיוון שמדובר במישהי שאינה דתיה, ואצלם זה לא כזה ביג-דיל,

אצלם בחור/ה ששומר/ת את עצמו/ה בגילאים האלו נחשב/ת בזוי/ה חברתית.)

האם את מעולם לא נפלת במשהו דומה אפילו רחוק מזה?תתתתת
בגדול התפיסה צריכה שאדם שעשה תשובה הוא בסדר.מוטי113

אם את רואה שהוא מצטער על זה וכו' תאמיני בו שזה אמיתי ואם את רואה שזה לא רציני תחתכי בעדינות.

אם את רואה בזה עניין רציני אז את יכולה לשתף אותו בזה ששבר אותך לשמוע מה ששמעת ושאפילו שאת מאד מחבבת אותו כבד עליך העניין ואולי יחד תעברו את המשבר הזה במקום לחתוך. 

אם בכל זאת את לא מסוגלת יותר לחשוב על הבנאדם - יכול להיות שעדיף לחתוך וזהו.

וזו דוגמא נפלאה לדברים שלא מדברים עליהם לפני חתונה - מה שהיה היה והבנאדם חזר בתשובה, וזה שונה בין בנים לבנות באופן משמעותי. 

גם אם אתם כן ממשיכים הלאה תשימו לב שלא מדברים יותר על מה שהיה כי זה שובר אותך וממילא אם תהיו יחד גם אותו.

ודבר נוסף - אם לא מאמינים בתשובה צריך לקחת בחשבון שכל מערכת זוגית תהיה קשה מאד כי אמונה בתשובה היא מפתח קריטי להתקדמות הלאה.

אני חושב שרוב התגובות פה לא ענייניות...nave7

לפי מה שהבנתי לא מפריע לה החטא (או לפחות זה לא הדבר העיקרי שמפריע) אלא ה"אישה אחרת", כמו שהיא כתבה ש"אני לא אהיה הראשונה איתו בסיטואציה ככ אישית", ולכן זה לא ממש רלוונטי אם הוא חזר בתשובה או לא, כי לצורך העניין אם זה היה קורה איתה - לא הייתה בעיה... אפילו שזה אותו חטא.

לכן מה שאני חושב שיעזור לך הוא להבין מה הוא מרגיש כלפייך, ואם הוא באמת שכח ממנה, ואם את תוכלי לאהוב אותו בעתיד למרות זאת.

בכל אופן תנסי לחשוב שאת צריכה לסמוך עליו ולא לבדוק את עברו מאחורי הגב, אפילו שזה קשה לא לדעת על זה.

תלוי עד כמה העבר מטריד אותך. חושב שנכון להמשיךאוראל1234
לדעתי כדאי לברר את זה לעומקאביולאחרונה

עם רבנים שמכירים אותו, חברים טובים.

עד כמה הוא חזר בתשובה על זה.

כי יש לפעמים שאומרים שחזרו בתשובה אבל החזרה בתשובה עדיין לא שלימה.

בהצלחה!!

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

צודקת..בנות רבות עליאחרונה

מי שנראת טוב וזה יכול לתרום לה להתקדם.... למה לא.

רק חשוב שזו תהיה תמונה משקפת.. לפעמיים יוצאות תמונות ממש טובות שלא תואמות למציאות.

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfbאחרונה

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך