שאלות לדייטיםאחת1111
שלום לכולם

א. מה אתם מבררים על הבחור או הבחורה לפני הדייט?

ב. אני לפני דייט ראשון, מה אני צריכה לדעת?
לא פעם ראשונה שלי, ואני מרגישה שאני זזורמת והכל אבל איך אני אמורה להרגיש? באיזזה ציפייה לבוא? אשמח לעצות כלליות
לבוא בלי ציפיות.הלוי
לשאול שאלות ולהעלות נושאים חוויתיים, לחלוק עם הצד השני חוויות, לראות אם את מתחברת אליו ויכולה להנות איתו.
פחות שאלות תכניות בדייט ראשון.
עדה? רמה תורנית?רב מג של מילים
איפה למדה?
תואר/שירות לאומי/מדרשה/צבא
מה התיכנונים לעתיד?
איך היא נראית?
מה המידות שלה?
גובה
כיסוי ראש-מלא/חלקי
מה היא מחפשת
וכלמיני דברים בכללי
שיעזרו לך להיכרות בסיסית
(היכרות מעמיקה תעשו כבר בדייט)

בהצלחה!!
עדה?חפש
מה זה משנה?
שנא' "לא משנה מאיזו עדה" עוד סתם אחד

קצת משנהרחל 10
גם אני אשמח בכל עדה. יחד עם זאת לכל עדה יש תכונות שיותר בולטות לפעמים זה יכול להיות חיובי ולפעמים 😕...
בלי להיפגע ויש כאלה שממש לא, אבל הרוב כן.
מרוקאים נטייה לעצבנות
תימנים נטייה לחסכנות עד קמצנות
גרוזינים ובוכרים כדאי לבדוק את מעמד האישה
אשכנזים כמה הרגשות באות לידי ביטוי
...
מה מברריםרחל 10
אני חושבת שכדאי לך לברר מב שחשוב לך לדעת. לי לדוגמא חשוב לדעת בן כמה? מה עושה כרגע בחייו? מה מתכנן לעשות? איזה רמה דתית / השקפתית? עדה? סגנון משפחה? איך הוא כחבר קרוב? תכונה מידה בולטת?
בתכלס זה רק רקע כללי ברור שלא הכל בדיוק כמו שאני מבינה וקולטת. אבל זה נותן לך קביים בפגישה. לדוג' אם הבחור קפא ואת יודעת שבנושא מסויים הוא ממש מבין אז אפשר להעלות את הנושא וכו... וגם מה נראה לך שכדאי לבדוק בפגישה, לדוגמא אמרו לך שהוא בונקר תבדקי כמה פעמים מדבר על חיסכון האם הוא נדיב כלפייך...
בהצלחה הכי חשוב שתבואי ממקום של קבלה, אהבת ישרל והערכה עצמית טובה.
יש כאלה שזה משנה להם.כמעין הנובע
גם מבחינת תרבות, וגם מצד הבנות לעיתים- שינוי נוסח, מנהגים והלכות. דבר שלא לכולן קל.
נכוןחפש
אבל זה באמת לא משנה.
ביחוד כיום שכל החברה מעורבת וההבדלים הם בעיקר במראה ובהלכות. אין כבר כמעט הבדלי אופי.
נכון. ואצל דתיים- הבדלי מנהגים והלכות הם קריטים. הם חלקכמעין הנובע
מהשיגרה היום יומית.
אז יש בנות שאין להן בעיה פתאום לשנות הכל ויש כאלה שכן.
זה לא באמת לשנות הכלחפש
חוץ מנוסח התפילה שלא נראה לי שיהיה לו אכפת אם תישארי בשלך.
כמה דברים הם מחלוקת כבר בין השוע לרמא?
זה בכל מיני פינות בהלכות שבת ואיסור והיתר. קצת בחגים קטניות תמורת חלק.
בכל אופן לי זה לא נראה כל כך גרוע.

למרות שיכול להיות שלי כבוץ דם ()זה נראה פשוט יותר
אוקי. אבל הילדים כן יתפללו אחרת. ותפילות שבת, ועליות לתורהכמעין הנובע
וכו'.

אז כן, מי שאומרת שקשה לה דבר כזה אני מבינה אותה. כי זה קשה לשנות פתאום מנהגים שאדם הורגל אליהם כל חייו עד יום חתונתו.

ומזה "כבוץ דם"?
מהארי פוטרהרוזן!
אני מניח שהוא התבלבל בביטוי, והתכוון לכתוב "חצוי-דם".
"בוצדם" - כינוי גנאי לילד קוסם שהוא בן לשני הורים "מוגלגים" - נטולי קסם.
"חצוי-דם" - צד אחד של המשפחה נטול-קסם, צד שני קוסם (אבא קוסם ואמא מוגלגית, וכדו').
משער שהוא התכוון לכתוב "חצוי-דם" - יענו, צד אחד אשכנזי וצד שני ספרדי
עוד פעם זה? תודה.כמעין הנובע
איזה כיף שלא קראתי הארי פוטר.
בשמחה חחח, למה, דווקא ספרים נחמדיםהרוזן!
ואפשר לתת איתם הרבה משלים יפים
יש לי שנאה מוגברת לפנטזיה ושות'.כמעין הנובע
מה הפשט כבוץ דם?*צועד*
התכוונתי חצוי דם כמו שהסביר ניכלשהוחפש
אני כנראה לא לגמרי אוחז.
אבל לפחות אני מנסה😅
עכשיו אני קורא..*צועד*
ואני לא אוחז בכלל בספר הזה..
כך שדיברת סינית

ומה הבעיה להגיד חצי חצי? היית פותר אותנו(מארי פוטר ו)מהמון בעיות..
אבל זה עדיין לא משנה אם אתה כבוץ דם או לאכמעין הנובע

עדיין מתפללים והבית הולך עפ"י הנוסח של האבא.
ועל זה הדגש שלי. השינוי ...
נכוןחפש
אבל זה נראה לי מובן מאליו שזורמים
טוב. יש אנשים שקל להם יותר ויש שקשה.כמעין הנובע
ולכן יעדיפו לצאת עם עדה מסויימת ספרדי/ אשכנזי.
לומר את האמת?הרוזן!
נשמע לי כמו קטנוניות, במחילה.
נוסח ומנהגים זה בערך הדבר הכי קטן שהולך להשתנות אצלה אחרי החתונה...
מבין את מה שאת אומרת. מבין מי שתרגיש כך. אבל לדעתי? לא מוצדק.

אין לי בעיה אם מישהי תיתן את זה כעדיפות מלכתחילה. אבל כשכבר יש הצעה?
אפילו אם זה "הקש ששובר את גב הגמל", זו קטנוניות בעיני.
לדעתך. אך יש כאלו שכן.כמעין הנובע
וגם יש כאלו שיראו זאת יותר מ"הדבר הכי קטן שהולך להשתנות אצלה אחרי החתונה", כי זה שינוי שיגרה באיזה שהוא מקום.

ומדוע זו קטנוניות?
זה מה שטוב לה ונכון לה. קשה לה לשנות מנהגים, קשה לה לשנות נוסח. אז בכח?
מספיק יהיו שינויים אחרי החתונה, ואם זה דבר שיפריע לה מאוד באופן שיהיה לה קשה- אז זכותה.

שבנים פוסלים על עדה? זה אני באמת פחות מבינה. המנטליות כיום בשני העדות הולכת ונהיית דומה יותר ויותר, וכמובן- אצל בנים רק המנטליות היא השאלה כאן, שהרי נוסח וכו' הם לא משנים.
אז אולי יש משפחות שאצלם כן המנטליות חזקה, לא יודעת.
נכון, לדעתיהרוזן!
ואני עומד על דעתי זו בתוקף, כי לדעתי צריך לצאת מהמקום שבו היית בעבר כדי להתחתן. וצריך להכיר עולמות חדשים שלא הכרת בשביל להתחתן. וצריך לעשות דברים שלא חשבת שתעשה בשביל להתחתן.

כוונתי היא, שהמון שיגרות הולכות להשתנות. יש המון הרגלים שונים מבית, שהולכים להתגלות אחרי החתונה - ולהרבה מהן, גם לא תהיי מודעת מראש. פה, את לפחות מודעת מראש ויכולה להתכונן...

למה זה בכוח? בעיני, צריכים להיות מוכנים לדברים שיבואו. לא צריך בכוח, ואם למישהי זה בכוח - אז לא. אבל לדעתי, כדאי לה לשאול את עצמה למה היא מרגישה שזה בכוח... כי זה הרי דבר קטן. צריך להיות פתוחים לאפשרויות...

ובהנחה שיש מנטליות שונה, למה מנטליות פחות משנה מאשר מנהגים? לא רואה כל הבדל. בעיני, שניהם משנים באותה מידה (כלומר: לא משנים מבחינה אמיתית, פשוט להיות מוכנים לפערים, כמו בכל תחום אחר. מה שכן, אם במהלך פגישות, מגלים שהפערים מפריעים לחיבור רגשי - אין טעם להכריח את עצמנו לחיבור רגשי...)
מודעת מראש ויכולה להתכונן,כמעין הנובע
או פשוט להיות מודעות מראש והחליט גם לא להיכנס לזה.

נכון. יהיו עוד הרבה שינויים לאחר החתונה. דברים שאפילו לא עולים על הדעת. ואם מישהי בוחרת לצמצם לה את הדברים שיהוו שינוי והסתגלות אצלה כי דבר זה ספציפית קשה לה- זה בסדר.
זה לא מעיד שיהיה לה קשה לקבל כל שינוי שהוא לאחר החתונה ולא מעיד שיהיה לה קשה לשינויים באופן כללי. זה דבר ש*ספציפית* קשה לה יותר איתו.

כי מנטליות לא תדע עד שלא תראה. לא אצל כולם יש הבדלי מנטליות. אז קשה לי להבין מדוע מצד הבן יש עניין לפסול מראש בת בעלת עדה אחרת כל עוד לא פגש אותה או נחשף למנטליות שלה.
וזאת שונה מצד הבת, שכן היא באופן אוטומטי יודעת אם תהיה מוכנה לכך או לא. כי דבר כזה- בוודאי שישנה. לא כמו מנטליות שאין וודאות עד שנחשפים.
אני חולק במציאות,הרוזן!
זה לא באמת מצמצם. מובן למה זה מרגיש כך, אבל לדעתי זו אשליה...
זה לא שכאילו - יש איזה סף מסוים של פערים קבועים, ואם הוספתי את פער העדה - הסף עלה, ואם הסרתי אותו - הסף ירד... זה לא ככה.
יש פערים, כמה בדיוק? לא תדעי, עד שתיפגשי.
אז כדאי, במקום לחפש את הפערים שעלולים להיות ישמעותיים לגביי, לחפש את הדברים הגדולים - מידות. השקפות. שאיפות. תכניות לחיים.
זה המהות של זוגיות, והפערים הם רק הדברים הקטנים שצריך לעבור בדרך. נכון, שגם הם חשובים, ולפעמים אפילו נפסול עליהם - אבל או, שזה יהיה אחרי מפגש וניסיון להיפתח, כשרואים שזה באמת מפריע להתחבר; או, שזה יהיה משהו שמאוד מהותי לקשר עצמו, ליכולת התקשורת ביניהם ולמה שרוצים לבנות (כגון: מישהו שגילה ששתקנות מהצד השני, סוגרת אותו טוטלית, ומראש אין טעם). כך לדעתי.

ומה שכתבת על מנטליות, שא"א לדעת מראש - כך גם לגבי מנהגים, א"א לדעת מראש כל מנהג ומנהג; ויותר מכך א"א לדעת, כמה זה יישאר חשוב בעינייך, אחרי שתפגשי אדם שלם וחי, שמתאים לך - אבל בעל מנהגים הפוכים.
אשליה?כמעין הנובע
לא חושבת.
כאשר יש דבר שמבחינת האדם הוא מפריע יותר אז כן, זה פער שנוסף.
הוא יכול להיות פער קטן ומזערי ויכול להיות פער עצום. אך כל עוד נוסף פער-מכאן, סף הפערים עלה.
גם אם לא היו קודם פערים.. זה לא משנה.

"לא תדעי עד שתפגשי" זה נכון. אך לא על דברים שאנו יודעים שמפריעים מאוד.
אם מלכתחילה היא יודעת על פער כזה, ויודעת שאיתו ספציפית יהיה לה קשה מאוד. מדוע להיפגש בכלל? היא יודעת שיהיה לה קשה. מאוד.
ונכון, יש דברים חשובים ומהותיים יותר. אך ברגע שיש עניין שמפריע לאחד הצדדים וזה קשה- כנראה שגם זה מהותי. כל אחד והדברים המהותיים לו. החשובים לו להמשך חייו.
הוא זה שמתחתן בסוף ויתמודד עם זה יום יום.
אז יש אחד שיראה זאת כחסר כל חשיבות לבדוק ויש אחד שזה יהיה בין הדברים הראשונים החשובים לו לבדוק. זה אינדיבדואלי.

ומנהגים? וודאי שניתן לדעת מראש.
גם נוסח תפילה, גם אופן חגיגת החגים וכו' וכו'.

והאמת היא, באופן אישי (שהרי כל מה שכתבתי כאן היה רק ע"מ להביא ולהראות דעה באופן כללי. בלי קשר לדעתי האישית)- מסכימה גם עם דבריך וגם עם דבריי. זה עניין שכל אחד צריך לחשוב ולהסתכל באופן אישי. כי אלו הם חייו. ואם יש אדם שקשה לו- זה בסדר. הוא לא חייב ואין צורך לשכנע אותו. הוא יחיה עם זה בסוף.
לא הסברתי כראוי את האשליה.הרוזן!
זה פער שנוסף, אבל המחשבה שהוא זה שהגדיל את הסף - היא אשליה. אסביר, בע"ה: יכולה להיות מישהי אשכנזייה שיהיה לי הרבה פערים מולה, כי יש כל מיני הרגלים שונים. ואז, זה יקשה מאוד על החיים. ובאותה מידה, יכולה להיות ספרדייה, שאחד הפערים היחידים בינינו, יהיה הבדלי המנהגים... ובסך הכולל, יש הרבה פחות פערים. אם פסלתי אותה מראש בגלל היותי אשכנזי, והלכתי על האשכנזייה - נפלתי לאשליה, שעכשיו הורדתי את סף הפערים.
כמות הפערים משתנה בין כל שניים, לא בגלל פער מסויים שידעתי מראש. אפילו כשמתחתנים, לא באמת יודעים כמה פערים יש ולא מכירים את רובם - בטח שלא בבירורים, לפני שהיתה אפילו פגישה אחת...
לחשוב שפער מסויים שידעתי מראש, בהכרח ישנה את סף הפערים - זו אשליה.

זה בדיוק מה שאני אומר. שאם יש מישהי שזה ממש מפריע לה, זו קטנוניות. כי זה דבר קטן.
מאחל לכולנו, שהדברים ש"ממש מפריעים לנו לחיים" ושהם "הדברים המהותיים לנו" יהיו גדולים יותר מאשר מנהגים ונוסח תפילה.
ושוב, אם זה המצב - אז לא להכריח. אבל מוצדק, זה לא. וגם, מוכנות לזוגיות, זה לא - קשה עד בלתי אפשרי, לנהל זוגיות מוצלחת מתוך קטנות.

אם זה מנהג מסויים שמפריע, תוכלי לדעת. אבל אז אין קשר הכרחי להיותו מעדה מסויימת.

כן... זה אכן היה מובן מדברייך קודם. מחילה שאני כותב בגוף שני, שנשמע כאילו דווקא את זו שפוסלת על עדה - זה רק בשביל זרימת הדיבור...
אוקי, גם אני אנסה להסביר.כמעין הנובע
בעניין האשלייה- יצרת מציאות או שהיא בת עדה כמוך ויהיו פערים שונים, או שהיא לא ויהיו פערים מעטים כמו עדה וכו'.
אני יודעת שלא התכוונת להראות רק צד זה, ואתה יודע כי קיימים צדדים אחרים, אך צריך להשוות עם בסיס שווה. אם לאדם יש קשר טוב עם שניהן? ועדה זה דבר שחשוב לו? הוא יעדיף אדם בעל העדה שלו. מדוע? כי זה מוריד את סף הפערים.
כמובן שכאשר הבסיס לא שווה אין מה להשוות. כי הכל יהיה שונה וחסר כל טעם להשוות.
ואפשר להגיד שמי שפוסל על עדה מצמצם לו לכאורה את האפשרויות אך זו החלטה שלו.

ואני חושבת שאם דבר זה באמת מפריע אז זה מוצדק. כי זה באמת מפריע. הבעיה היא, שלדעתי רובנו לא יודעים לאמוד נכון את כמות ההפרעה שבדבר לאור שאר חיי הזוגיות.
עדיין לא הובנתי עד הסוףהרוזן!
ודאי שאת צודקת, אבל *אין דרך לדעת* מראש כמה פערים יהיו. זה העניין. שיכול להיות שיהיו הרבה פערים עם כל אחת, ויכול להיות שיהיו מעט פערים עם כל אחת - וזה לא תלוי בשאלה של פער מסוים זה או אחר, שידוע מראש...
הרי לא מדובר במישהו שיוצא עם 2 במקביל. אז א"א באמת לדעת, שהפערים שווים מלבד עניין העדה...
כך שעל הנייר, העדה מוסיפה פער. אבל במציאות - זה ממש מנש לא מחייב; כי זו לא "כל הספרדיות" מול "כל האשכנזיות", אלא מישהי מסוימת, שאינה מהעדה שלו; איך אדם יכול לדעת, שהורדת הפער הזה, תביא לו מישהו עם פחות פערים? אולי זה יביא מישהו עם יותר פערים?

כלומר, אני מסכים שעל הנייר ובתנאי מעבדה, זה כביכול שיקול (ועדיין, קטן ולא רלוונטי). אבל לחשוב שהנייר הזה יורד לחיי המעשה, זו אשליה... הכלל הוא, לך על מה שיש כרגע. אל תדמיין שבהמשך יהיה טוב יותר - כי אפילו אם תקבל מה שבדימיון שלך, אין שום סיבה לחשוב שזה דווקא טוב יותר...

כל דבר קטן עשוי להפריע... השאלה אם אני חי חיים קטנים או גדולים. השאלה אם אני מסוגל להתעלות מעל הדברים הקטנים, ולאחוז בעיקר.
ואם לא, אז איך אגש לזוגיות? מתוך קטנות, מתוך הישארות בתפיסות הישנות שלי את עצמי ואת העולם?
מקווה שהבנתי.כמעין הנובע
נכון, יתכן כי עם בת מסויימת שיצא והיא מעדה אחרת יהיה לה יותר טוב.
אך אם הוא מעדיף מלכתחילה לא להיכנס לזה, בעיניי ניתן להבין.
ומן הסתם הוא יתחבר למישהי מהעדה שלו כל עוד הוא מחפש באמת..

ולגבי פיסקתך האחרונה-
אם אדם בחן ואמד זאת נכון וראה כי הוא לא מוכן כרגע לצאת עם עדה אחרת, זה לא דבר קטן מבחינתו. ואולי גם חלק מעיקר הדברים שמברר כי רואה בהם חשובים.
וכאשר לאדם חשוב עניין מסוים אז הוא לא ניגש מתוך קטנות כי הוא רואה בכך חשיבות וזה עניין שיחיה אולי כל חייו.
אז לך זה עניין דולי ומזערי ולאחרים זה לא, ובעיניי ניתן להבין זאת.
וזה לא תפיסות ישנות ולא כלום.
אחד מאיתנו לא מביןהרוזן!
לדעתי זו את, אבל אולי זה אני.
סתם אחזור על עצמי
שבת שלום
קצת טיפים לדייט עצמוכלנית1

פגישה ן: אחרי שבדקתם רקע מתאים (מנטליות- אם יש גורם מאד מפריע, כפי שכתבתי מעט בהמשך, ראיית החיים המשותפים באותו כיוון- למשל, הוא מתכוון ללמוד בישיבה גבוהה/הסדר/לימודים /לקראת מקצוע ואת מבינה שתהיה תקופה לא פשוטה ולא קצרה בה תצטרכו להצטצמם בהוצאות, המשך לימודים לקראת מקצוע אם זה מאד חשוב לך) ונפגשתם, אל תשללי בחור על סמך הפגישה הראשונה, רק בגלל פרט אחד שהפריע, שיחה שלא זרמה כמו שצריך, מראה חיצוני (אלא אם כן זה ממש דוחה אותך). תזכרי שבאותה מידה שאת מתרגשת, גם הבחור יכול להתרגש ולהיות לא הוא עצמו.

תוכן פגישה ן: פגישה זו עלולה להיות קצת מביכה לשני הצדדים. לפעמים מאד טכנית (כמה אחים יש לך, מה ההורים עושים, תחביבים,..). לפעמים הפגישה מלווה בשתיקות ארוכות (הבחור למד בישיבה ולא רגיל לדבר עם בחורה כמו שאת לא רגילה לדבר עם בחור בצורה חופשית), במבוכה שמנסים להסתכל על הבחור ובאותו זמן גם הוא נועץ בך עיניים. לכן, נסי לחשוב על כמה נושאים שמעניינים אותך ואולי גם אותו (בלי התנצחויות פוליטיות, בבקשה, על הפגישה הראשונה), לספר על מקרה מעניין שקרה לך בתיכון או בהצעות לדייטים, את גם יכולה לחשוב מראש על בדיחה או שתיים בנושא שידוכים, להפיג את המתח.

כפי שהזכירו, עדה: עניין של העדה/שפה/מידת הדתיות שלו ושל המשפחה (חוזר בתשובה, משפחה חרדית,..)  יכול לפעמים להיות גורם בעייתי לאחת, ולאחרת- עלול להיות גורם מפריע מאד. אם יש לצד אחד מנטליות מאד מסויימת של אותה עדה והם מקפידים על נוסח תפילה דווקא בבי"כ כזה, נעולים על סוגי מאכלים שאת לא יכולה לחשוב עליהם, שפה מסויימת שהבחור מדבר עם ההורים ושאר המשפחה ואת לא מבינה מילה וזה מפריע לך מאד, משפחה חילונית/חרדית שלא מכבדת את הבן ורצונותיו, כך שהוא מתנתק מהם.

לכן, אחרי כמה פגישות שבהן יש התאמה מסויימת ביניכם, חשוב לראות אותו בחיק המשפחה ולראות אם הסגנון של המשפחה מאד מפריע לך- שפה שונה שגורמת לך להרגיש עולה חדשה, אם את איסטניסטית מאד והמשפחה אוכלת מאותם כלים, משפחה קולנית מאד וגם הבחור בהתאם ואצלך הרגשות נשארים בפנים...

לעומת זאת, אם הבחור זורם ויותר ארצישראלי כמוך, יהיה לך יותר קל להסתגל גם אם המשפחה שלו שונה ממה שציפית. אם נחשפת באולפנה או בתיכון למשפחות של חברות מתרבויות שונות, יהיה לך יותר קל.

והעיקר- תהיי את עצמך. תני לעצמך 2-3 מפגשים לחשוב בכיוון אם לא שללת ממבט ראשון את המראה או סגנון הדיבור החריג לך. תזכרי שאת לא מתחתנת מתוך כוונה לשנות את הבחור, אלא מתוך כוונה להתפשר ולהגיע להשלמה של יתרונות/חסרונות של שניכם, כשיש זוגות שדווקא השוני מקרב אותם ויש זוגות שדווקא הדימיון בקווי האופי מקרב אותם.

בפגישותרחל 10
אל תנסי למלא שתיקות
תהי את בעדינות
אל תספרי בדיחות ואל תשתמשי בסלנגים שהוא עלול לא להבין זה מוריד ברמה ובהבנה..
לזרום בלי לשפוט תוך כדי. תהני ואחר כך בבית תתחילי לחשוב.
כשיצאתי עם הבחור הראשון עשיתי פדיחה אשתף כדי שלא יקרה. סיימנו את הפגישה וחזרנו ברכבת בכיוונים הפוכים. היה חשוך וכבר התקשרו אלי להתעניין איך היה וכמובן ששיתפתי בשיא ההתרגשות ואחר כך התברר לי שהבחור היה בצד השני ושמע הכל ... אז לא להתקשר אחרי הפגישה...
וואי.. הרגת מצחוק!חלושששש
חחחחחח....מכלליסטית

את חייבת לנו את המשך הסיפור- מה אמר ומה את....חלושששש
חחחאמבא
או...אלטלנה
א. בעיקר חשוב לי לברר על השקפה, רמה דתית, מידות!!! (תחשבי על תכונות שחשוב לך שיהיו בו ותשאלי עליהן בבירורים) אפשר גם עיסוק כרגע ותיכנונים לעתיד

ב.אין לי מושג אבל בגדול לבוא חיובית, עם שמחה, עם רצון ומוטיבציה להכיר ולקבל אדם חדש
תודהאחת1111
בעיקרון היה לי ממש טוב! הרבה יותר מפעמים קודמות
אבל הבחור לא שאל אם הגעתי הביתה וגם לא אמר שנדבר, או שאני אכתוב לו כשאני מגיעה או משהו כזה
בעיניי זב קצת מראה שהוא לא בקטע.. אני צודקת? או שלא כולם מכירים את העניין לעשות את זב?
יופי שמחה99
לא תמיד. לא כל הבחורים מבקשים שתודיעי שהגעת הביתה.
לדעתי יש בזה משהו מציק, במיוחד בפגישות ראשונות.
בהצלחה!!
לא. זה בסדר גמור. לא כולם עושים את זה.כמעין הנובע
גם לדעתי שיבקש שתודיעי לו כשהגעת הביתה זו ציפייה מוגזמת מידיי וגם ציפייה שכלל לא צריכה להיות בתחילת קשר. הרגע הכרתם. הוא בקושי מכיר אותך...
אפילו לא חשבתי אי פעם לצפות לזה אפילו בתחילת קשר.

זה גם נשמע מציק מידיי.
למה שאני אשאל בחורה אם היא הגיעה הביתה?!חפש
בנות כמה אתן (מגרד בראש)
אהה נכון פה זה לא צמע
אין באמת עניין בתחילת קשר...כמעין הנובע
גם אםילו לא הועלה בדעתי אי פעם.

בקשר רציני ומתקדם מאוד? למה לא?
גם אני וחברות שלי מבקשות לפעמים לעדכן אחת את השנייה שהגענו הביתה.. אם חזרנו בשעה ממש מאוחרת
מדינת ישראל אחרי הכל. זה בסדר לדאוג לפעמים ()
טוב לדעתחפש
אז נתחיל לעשות את זה

זה דבר שהייתי עושה לאחיות קטנות. זה לא נותן לכם תחושה שאני לא סומך עליה להגיע הביתה לבד? מה כבר יכול לקרות בדרך?

זה מזכיר לי את הזה שלא הציע לשתות רק שהפעם זה אני

חחרחל 10
כבחורה זה באמת קצת מעיק ומרגיש כאילו אני ילדה קטנה או משו כזה.. אבל בתכלס בחור שבכלל לא מתעניין גם מוזר. עדיף לשאול בנחת בקצרה ולראות מה הבחורה רוצה. אתה יודע לא להתקע איתה עד שהמונית שלה תגיע או משו חופר..
לא הבנתיחפש
את מדברת על ללוות אותה לאוטובוס/מונית .
אם אני מלווה אותה אז אני לא צריך לשלוח הודעה אם היא הגיעה הביתה?
לא. זה נותן תחושה טובה ושאיכפת לך.כמעין הנובע
כמובן, לא בקטע לחוץ.
בקטע רגוע ויפה. כפי שניכלשהו (הרוזן! ) והייזל ציינו.
הרוזן!
(דיברתי גם על פגישה ראשונה, אגב. כך בעיני)
כן. הבנתי.כמעין הנובע
כך גם בעיניי.
התבטאתי לא נכון אך לא תיקנתי עצמי.
אבל מניחה שזה מובן שאסכים לכך.. במיוחד לתגובותיי כאן בעבר וגם בשירשור של השתייה בדייטים.

כן, בעד חיזור בסיסי וזה מוסיף לקשר גם מצד הבת וגם הבן.
בפגישות ראשונות? שיהיה חיזור עדין. יפה ועדין. לא לוחץ. כפי שאתה והייזל תיארתם. זה מקסים.
את בעצמך מקסימה.הייזל
את בעצמך נעלמת!כמעין הנובע
שבת שלום הייזל!
שב"ש, עדן!♡הייזל
כי אולי היא הולכת להיות הבנאדם הכי חשוב בחיים שלךהייזל
ומתחשק לך שהיא תגיע הביתה בריאה ושלמה.
וגם כי אתה מנומס ונעים ומתחשב.

כמו שניכלשהו כתב, זו רק הודעה קטנטונת שמעידה על דאגה בסיסית, ונותנת תחושה טובה לצד השני.
"היי, הכול בסדר? את כבר בבית?"
"כן, ב"ה. ואתה?"
"גם כן. לילה טוב!"
"לילה טוב!"
זהו.
הפסקתי להיות הרוזן??הרוזן!
נעלבתי
אויש. אני כבר לא יודעת איך אתה רוצה שאקרא לך...הייזל
אבל מודה שגרמת לי להרגיש מכובדת. הו!
הרוזן, הרוזן. בטח הרוזן. הרוזן הנחמד והמנומס שיזכה בקרוב ממש לדאוג למישהי לא רק שתגיע הביתה לשלום, אלא בכלל שיהיה לה טוב ושתשמח ושתהיה מאושרת אתו לעולם.
אמן, גם אתהרוזן!
מכובדת?

מכולם הייתי רוצה "הרוזן", אבל לאלה שלא מכירים אני מוותר בינתים
ממש לאו דווקא...הרוזן!
אני כן משתדל להגיד בסוף איזה משפט כמו "אתקשר מחר, בע"ה", בעיקר כדי שתדע לצפות לזה ובשביל שאדע שהיא מחכה לזה. שנוודא שאנחנו "על אותו גל" מבחינת הציפייה לשיחה.
וגם כן משתדל לשאול בנעימות אם חזרה הביתה בשלום - אחרת, ירגיש לי קצת כאילו הפגישה היתה איזה מטען גדול שכדי להכיל אותו צריך זמן ואסור לדבר בשום אופן כי זה מבלבל ונורא ואיום - טוב, קצת הגזמתי. אבל, מרגיש לי יותר בנוח, שלא להרגיש זרים גמורים זה לזו עד השיחה למחרת, אלא להתעניין בקטנה שחזרה הביתה בשלום (ממש לא יותר מזה. חיוני, שיהיה זמן לעצמנו לעכל. אבל ככה בקטנה, טוב בעיני).

אבל כפי שראית, אצל אחרים זה אחרת...

יצא לי לכתוב פה ממש לא מזמן, שזוגיות זה מפגש בין אנשים עם ציפיות והרגלים שונים.
אין טעם לנתח כל פיפס ולבנות עליו תילי תילים של השערות - לא מפני, שלא כל פיפס הוא חשוב; כל פיפס הוא חשוב.
אבל המון פעמים, פשוט הניחוש יהיה גרוע, כי דברים קטנים מבטאים אצל אנשים שונים דברים שונים.
כל הכבוד. באמת.כמעין הנובע
קצת ג'לטלמניות בפורום הזה

עושים הכל למען ה"פמינזם" ושוכחים כבר את הרגעים הקטנים והיפים בתירוצים חסרי כל תירוץ "מה היא תינוקת" וכו'.

(מן עיצבון על השירשור בעניין שתייה בדייטים)
??הרוזן!
(עיצבון עלי?)
זה היה נשמע כך?כמעין הנובע
לא.

להיפך, עודדתי את מה שכתבת לעיל.
ותגובתי הזאת היתה באופן כללי על השירשור ההוא, כפי שציינתי בסוגריים.
לאו דווקא,הרוזן!
לא הבנתי מה כתבת, אז חששתי לרגע.
ואם ככה, אז תודה על העידוד
לגמרי מסכימה!ביינישית
שוב זה מראה על רגישות ודאגה גם אם רוצים לחתוך למחרת.. אני בעצמי מבקשת שיגיד לי שהוא מגיע הביתה/לישיבה וכן מצפה גם ממנו..
זה אכן מעלה חשד סביר..אבל רק חשד...חלושששש
לבסוף הוא חתךאחת1111
אני מרגישה שאני מציגה את עצמי בצורה שלילית :-/
אל תדאגיחפש
מי שחותך אחרי פגישה ראשונה זה בדכ על הבדלים ופערים גדולים.
אולי קצת מבאס אבל זה לא מעיד על כלוםמאן דהו1
זה שלא הלך זה לא אומר עלייך כלום את יכולה להיות אדם טוב בלי קשר למי שאת יוצאת איתו..!
אסור למדוד את עצמנו לפי זה!
לבדוק שבכלל יש על מה לדברמאן דהו1
שהמפגש בינכם אם יש בו פוטנציאל אם שניכם מתאימים מבחינת רמה דתית או משהו ספציפי שאת רוצה לשאול עליו לפני
כל שאר המידע תשיגי באמצעות הפגישה ואחרי כמה פגישות תעשי את החושבין שלך ותוכלי להתייעץ לגביהם עם אנשים שמכירים אותו או אנשים שמכירים אותך
חשוב שמי שאת מתייעצת איתו יהיה אובייקטיבי(בהרבה מקרים חברים לא בהכרח אובייקיטיבים)
אמנם אני כבר נשואה אבל ארשום מה עשיתי....44444
א. אני לפני דייט ראשון ביררתי על רמה וסגנון דתי בכללי ואופי. היו תכונות מסוימות שממש לא רציתי שיהיו בבן זוגי(2) ועליהן ביררתי.

ב. הציפיה היא לבוא בראש פתוח להכיר בן אדם מצד שני לשים לב לקווים אדומים.
ב. שמעתי בשם הרב טאואשכוליתאחרונה

לבוא עם ראש כזה-

זה יהיה בעלי ואז בסוגריים - אולי.

ככה התפיסת עולם

זה יהיה בעלי (אולי)

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולדאחרונה
אתה מרגיש שזה מיידי?
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולדאחרונה
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandyאחרונה

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך