בבקשה תקראו ותגיבו! אני אובדת עצות ממש! תודה למי שקראאנונימי (פותח)
ככה: הסיפור קצת מסובך ,אנסה לתמצת: אחותי כיום בת41 עם 3 ילדים בגילי 12-17, התגרשה לפני 3 שנים אחרי נישואים קשים, אני יכולה לומר שנדיר שהילדים ראו צל צילו של שלום בית ממש מרגע שנולדו. האם-אחותי אישה קשת יום שעסוקה בהשרדות יומיומית, מטופלת ברווחה, מספקת באופן סביר צרכים פיזיים אך לא נפשיים- לא יודעת להראות אהבה לילדים, מבקרת אותם קשות, מרגישה שהחיים שלה דפוקים וכפי שאומרת שוב ושוב - רק היא נדפקה..היא יודעת לגייס אנשים לעזרצה מבחינת תמיכה כספית כולל הרשויות וכפי הנראה מרגישה שהכל מגיע לה.. הגרוש שלה איש מבוגר ממנה בכ15 שנה, אדיש כזה, חלש, לא דומיננטי בכלל בשונה מאחותי שהיא בעלת פה גדול...
עכשיו, מה שקרה הוא שמישהו שידך לה מישהו ( בהתערבות ההורים שלי) , הם ערכו מן מסיבת הגרה בזוגיות החדשה ( כמובן בלי נישואים לצערי), כשקודם לכן היא הוגיעה לילדים שאולי תביא גבר חדש ( ומובן שלא אהבו את הרעיון והתנגדו אבל למילה שלהם אין שום משקל בעניין..). מיד אחרי זה הוא כבר נשאר לישון אצלה. והילדים נדחקים ולא יודעים איך להכיל. האיש נשאר אצלה שבת וביום ראשוןהיא התקשרה אליי כדי לבקש ממני לבוא איצה לרוםא נשים כדי לקבל מרשם גלולות ( הוא הפעיל לחץ כשהיא הייתה במחזור!! אני כמובן הזעזעתי שויתרה על על העקרונות שהנחו אותה מאז ומעולם- גם בנידה, גם חא נשואה לו וגם מעכשיו לעכשיו.. , בשיחה היא אמרה שהוא איש לא טוב וכו ומטבע הדברים כעסתי עליו, עליה ועל חוסר האחריות גם כלפי עצמה וגם כלפי הילדים שלה ובכלל..). התקשרתי ל 2 האחיות האחרות שלי כדי לטכס עצה מה לעשות ובסוף החלטנו ללכת אליה כדי חהכניס אותה לפורפורציות כדי שתבין את גודל הטעות בהתנהלות שלה..בשיחה הזאת היא חשפה עוד ועוד פרטים שגרמו לנו פחות ופחות לסמפט את האיש וכמה ההתנהלות דלה חסרת הגיון וקלוקלת..בשלב מסויים ממש הזדעזענו ואפילו צעקנו כי כל מה שאמרנו לה כאילו נכנס באוזן אחת ויוצא באחרת ( היא אמרה שנוסף אליה האיש עוד הולך לגרושתו, לישון שם והכל..).. , הטון עלה והיא כל הזמן אמרה שהיא דפוקה והיא לא יודעת איך מנהלים קשר וכו ממש כמו ילדה קטנה, האמת היא שהתחרפנו מהטענות שלה. בשלב מסויים התפתח ויכוח עם אחותי ( הנשואה) וגחש לתחומים שונים ממה שתוכנן- ( יש לציין שדי ברור שאחותי הגרושה מקנאה בנשואה כי השלום בית שלה מעולה, זוגיות מעולה, ילדים מושקעים בחום ואהבה, הילדים של הגרושה הולכים בכל הזדמנות לבית של הנשואה כי בהית שלה תמיד יש אווירה של שמחה, קבלה וחום).
בכל מקרה, בסוף יצא שהגרושה הסתכסכה עם 2 מהאחיות , חוץ ממני, עדיין.
עם הזמן( עברו כבר 3 חודשים) הגבר החדש קיבל יותר ויוצר מקום אצל אחותי, השבוע עבר לגור אצלה לגמרי. והילדים- נשבר הלב! נמצאים אצלה הרבה אחרי הגבר היא מתקשרת לילדים שלה כדי לומר להם חדאוג לו, להגיש לו אוכל ושתייה . הילדים היו שבת אצל אחוצי הנשואה ובכו לה! ממש בכו! כל פעם שמביעים חוסר רצון והתנגדות לגבר הזה אחוצי אומרת להם "אם כך,קומו ומאו מהבית! לכו לאבא שלכם!"...וכיוצ"ב..
כרגע מצב היחסים עם אחותי שבריריים ביוצר, היא מעלילה, פשוט מעלילה , משנה מן האמת ומכפישה את דמה של אחותי הנשואה לכל הקרובים ( כשהעא מדברת יש לה יכולת שיכנוע, נשאר באמת רק לכופף את הראש ולהמתין עד יעבור זעם..- לקח שנלמד מסבבי ריב קודמים לצערי...) ההורים תומכים בזוגיות החדשה הודפים כל ניסיון להרוס מבחינתם וכך יוצא שאין עם מי לדבר.
הילדים אמרו שהם רוצים ללכת לרשויות הרווחה ולהתלונן כדי שיוציאו אותם מהבית (בת ה12,ו-14, הגדולה לא נכחה..)
גיסי עצר אותם רגע לפני שהלכו ואמר שידבר עם אמא שלהם ושיתנו לה צ'אנס...

איך עוזרים לאומללים האלה???
אוי! זה כ"כ עצובאישה ואמא

למרות שאין לי מה לומר לך ואין לי עיצה.

אבל זה כ"כ עצוב!

רוצה רק לעודד אתכן שתמשיכו לתת לילדים האלו הרבה הרבה חום ואהבה והקב"ה יחזיר לכם בכל כפליים.

תודה. היכולות שלנו מוגבלות , צודקת הלוואי שנצליח.אנונימי (3)
הפותחת-אני מתלבטת אם לערב את העוסי"ת והרווחה,אנונימי (3)
מצד אחד ברור לי שצריך לגייס כל עזרה אפשרית ומנגד אם יתקבלו החלטות קשות כגון להוציא את הילדים מהבית וכו' , אפשר לומר שזה יהיה הסוף שלי מבחינת המשפחה, יאשימו אותי וכו'.
מה הייתם עושים?
בבקשה תגיבו!
אפשר לפנות לרווחה ולבקש שלא יגידו מי פנה אליהםאנונימי (4)

לצערי, מנסיון. גם אני הכנסתי רווחה למישהי

יש לך אולי מושג אילו אפשרויות ותסריטים עלולים להתפתח?אנונימי (3)
כדי שאדע מה לקחת בחשבון שיכול להיות...
מוציאים ילדים שמבקשים לצאת בקלות?
איך זה הולך?
אולי יש עמותה או גוף אן משהו שמייעץ ומסביר מה האפשרויות העומדות?
הם ידעואנונימי (4)

שזה מישהו מהמשפחה, אבל לא ידעו מי.

לא הוציאו להם את הילדים מהבית כי זה לא היה נצרך וזה ילדים קטנים

(פשוט איך שנכנסה הרווחה לסיפור הם כ"כ נבהלו שהתחילו לטפל בילדים. שם היה מצב של הזנחה.

לא אגיד לך שהיום הכל פיקס, אבל יותר טוב ונסבל איכשהו)

אני מאמינה שסוציאלית תדבר עם הילדים (הם מספיק גדולים) ותחליט מה לעשות לפי הסיפור.

אני לא כ"כ מתמצאת בדברים באלו כדי לומר לך.

אולי תנסי לפנות לעובדת סוציאלית באופן פרטי ולשאול אותה מה הכי מומלץ לעשות ומה יכולות להיות ההשלכות.

אצלינו זה יהיה שקוף מי. או אני או אחותי הנשואהאנונימי (3)
רק שתינו מתייסרות ושוברות את הראש בעניין הזה.
שתינו ניסינו להקים קול זעקה ולרתום את ההורים ללא הצלחה כ"כ..
אחותי הגרושה עוצמתית במידה מסויימת, חסרת פחד וההורים כל הזמן באים לקראתה, עוזרים לה, משלמים את החובות שלה, מגוננים עליה למרות שיודעים שהיא קשה ובלי בלמים ומעצורים כמעט.
אז נראה ליאנונימי (4)

שתפני באופן פרטי לסוציאלית, לא דרך הרווחה, כדי להתיעץ מה אפשר לעשות ואיך

גם אני מכירה סיפור על התעללותאנונימי (7)
הייתה פנייה לרווחה ועצם עירוב הרווחה גרם לשינוי עצום. הילדים לא הוצאו מהבית.
יש חשש קל (!!) שהילדים יעברו לפנימיותאנונימי (5)
בגלל הגיל
אם המצב יראה גרוע מספיק לרווחה
(למרות שזה לא נשמע לי המצב הזה, זה מצב לא פשוט ולא קל אבל עדיין, יש סיכוי קלוש, שזה ה"סיכון")

אז השאלה היא כזאת - יש לילדים מקום אחר להיות?
מה רע שיהיו אצל האבא?

עד כמה זה יפגע בך ובמשפחתך אם ידעו שזו את?
כי יש פה ילדים מהצד השני שמאוד פגועים ויש אותך ואת המשפחה האישית שלך שלא פחות חשובים.
אולי כמו שהציעו לעשות את זה באופן מוסתר?

נשמע כ"כ קשה ולא פשוט..
הלוואי והיה לי עצה ודרך יותר מוחשית לעזור לך.
מה ש"יאשימו" אותך...ד.

אם בינך לבעלך והילדים אתם חזקים ועצמאיים - לא צריך לעניין אותך.

"יאשימו". העבריינות כלפי הילדים, חמורה בהרבה. גם בחבורה של גנבים מאשימים את מי שמנסה להפסיק את זה...

זה נכון ולא נכוןאנונימי (4)

מצד אחד, באמת, מצד הדין שצריך לעשות את מה שצריך- אתה צודק. צריך להפסיק את הסיפור האיום הזה.

מצד שני, יש כאן אישה, ואישה זה רגש. יש כאן אישה שרוצה את המשפחה שלה, שלא רוצה שיכעסו עליה, יאשימו אותה ויריבו איתה. וזה מאד מאד מובן.

ולכן הדילמה שלה מאד מאד מאד קשה. לא הייתי רוצה לעמוד שם במקומה

אבל גם לא לומר לה איך להתנהג ולא לשפוט על מה שלא תעשה ומה שכן תעשה

אכן..ד.

וברור הרצון שלא יכעסו וכו'..

בוודאי שאין לזלזל בדילמה - ואיש לא "שופט".

אבל היא הפצירה: בבקשה תגיבו.

כלומר, רצתה לשמוע מה אומרים. אולי לקבל חיזוק שלא לפחד לעשות מה שכנראה צריך, למרות מה שיכול להיווצר עם המשפחה.

צודק.אנונימי (4)

אני רווקה וגרה עם ההורים. ההורים והמשפחה יאשימואנונימי (3)
אותי בבירור.
תלוי בכחותייך.ד.

מוסרית, לדעתי חייבים להפסיק את זה.

נפשות של שלושה ילדים שלא פשעו.

אבל מי אמר ששאר האופציות טובות יותר מבחינתם?אנונימי (3)
האבא- אדיש וגרוע בקושי רואה אותה
ןעכשיו גם לאבד משמעותית קשר עם האמא.
אני מפחדת שירגישו עוד יותר תלושים. לפחות עכשיו הם ביחד . אולי יפצלו אותם וזה יחליש אותם עוד יותר?
מובן דאגתך. נראה שעדיף שיצאו. תשאלי מי שיודע ומכיר.העני ממעש

לכן אמרתי גם אני,ד.

שלפני פניה, צריך לראות אם יש מי שיכול לקלוט אותם כהוגן.

אבל באמת מצב כזה, שילדים שלפי מה שאני מבין התרגלו שהם "דתיים", צריכים להיתקל במציאות מגעילה כזו, ועוד "לשרת" את המופקר... זה נשמע נורא.

חשבתי על אפשרות לעודד את הילדים לעשות מה שהם כרגע מרגישיםאנונימי (3)
או הרגישו ולדבר עם העוס"ית בלי שאצטרף אליהם. השאלה אם זה אחראי
זה מאד תלוי מי העוסי"ת....ד.

^^^ "לא תעמוד על דם רעך", מספיק חשוב?מקרוני בשמנת
אפשר תגובה לא קונבנציונלית?אנונימי (6)
אני יודעת שזה לא הסטטוס קוו פה,
אבל נשמע שהכל נובע מאיזשהי הערכה עצמית דיי נמוכה של אחותך
הספר שאני ממליצה עליו לא נמצא בגבולות הצניעות המוגדרות של העלם הדתי, אבל גם המקרה הזה כבר גלש קצת החוצה..
יש ספר שנקרא "למה גברים אוהבים ביצ'יות". לי הוא עזר מאוד (בנסיבות שונות )
ממליצה אולי לקנות לה, סתם כמתנה.. שאולי תשנה לה קצת את התפיסה לגבי עצמה ולגבי הסובבים אותה
ואולי אחרי שהיא תעריך את עצמה יותר היא תצליח גם להעריך את הילדים שלה יותר..

הילדים לכאורה צודקים.ד.

לפי הנתונים הקשים שכתבת.

השאלה, האם אתם יכולים לארגן שהרווחה יוציאו את הילדים אליכם למשל. 

כלומר, לפני שמוציאים מהבית - צריך לראות שיש מקום אחר טוב, שישקם אותם.

ואז, זה יכול להיות אומנה למשל. הילדים צריכים גב חזק, שיאפשר להם לחיות חיים נורמליים ולהיבנות מחדש.

ההורים לא יתמכו בהרחקת הילדים מהבת שלהם.אנונימי (3)
תיאורטית זה אפשרי אבל לא יהיה להערכתי.
מי שואל אותם?!ד.

הרווחה - אם יתערבו - לא ישאלו את ההורים.

אולי יראו בהם שותפים-לפשע.

לא ברורהעני ממעש

אם יש, ומה, ואיך,

תקנה לאחותך.

תמיד אפשר להתפלל.

הילדים, נראה נכון לנסות לשנות את מיקומם.

תשאלי עו"ס מהתחום שאת מכירה.

לא צריך "לפחד" מההלשנה.

מה שכן, כדאי - אם הולכים על המהלך- לשער מה עלול לקרות, ולחשוב על כיווני התמודדות.

ההורים שלך מודעים לכל הפרטים לגבי הגבר החדש?ירושלמית טרייה
כדאי לספר להם כמה שיותר כדי שיבינו גם הם שכדאי שהוא יסתלק.
אולי הנכדים יוכלו להיות אצלם יותר זמן? לפחות אחותך בקשר טוב עם ההורים אז זה ייראה לה בסדר ולא כאלו לקחו לה את הילדים? לא שאני יודעת איך מארגנים כזה דבר. זה ממש נורא. אנשים מבוגרים שהולכים עם הראש בקיר והורסים את החיים.
מקווה לישועה לאותם ילדים מסכנים.
זה קצת מסובך. כי מיד אחרי השיחה עם אחותי, הלכנו להוריםאנונימי (3)
וטענו בפניהם למה הסכימו להכרות עם אדם כזה, סיפרנו הכל. ההורים שלי היו בשוק ואמרו שהם רוצים לשמוע ממנה ושלא נתערב.
האיש הסתובב המון בעולם ופחדנו שאןלי נושא מחלות וכו..
כעבור כשבועיים אחותי שינתה המון דברים שאמרה לנו ועומדת בתוקף שלא אמרה שהולך לגרןשתו
( האמת היא שמבחינת הקשר שלה איתו כרגע נראה שטוב לה), וההורים כאילו לא יודעים לאיזה צד להאמין, היא עקשנית וחזקה ואנחנו שלוש..אז הם לא רוצים שנתערב ושתעשה מה שטוב לה מבחינתם.
ההורים לא יסכימו שבגלל שיש כתובת להוציא את הילדים יוציאו אותם.אני מכירה אותם טוב.
לפעמים כשהאחיינים שלי הולכים לבית של אחותי הנשואה, כי טוב וכיף להם שם, אחותי הגרושה מתעצבנת שהולכים דווקא לשם, עכשיו בגלל שהן מסוכסכות אחותי מתקשרת להורים כדי שיגידו לאחותי הנשואה שתשלח את הילדים חזרה כאילו היא קוראת להם לבוא..
ועוד דבר,אנונימי (3)
כדי להראות את רצינויות כוונתו בקשר לשידוך הוא נתן סכום כסף של כמה אלפי שקלים...בחיים לא שמעתי שעושים דבר כזה אבל זה מה שהיה...אלפי שקלים שמן הסתם שמחה לקבל אותם וזה אולי מסביר למה הרגיש נוח ללחוץ ולמה היא נכנעה
א**ן?אנונימי (8)

ואת זה ההורים שלך יודעים??ירושלמית טרייה

זה מזעזע. הוא ממש קנה אותה.

הם צודקים.מקרוני בשמנת
נשמע שאחותך עמוק עמוק בתחושת ה"קורבנות" שלה ולא לוקחת ולו צעד אחד כדי לצאת מהמצב ולעזור לעצמה.
אם באמת היא תא תעשה משהו, אז לעניות הבנתי חובה להוציא מרשותה את הילדים - ועוד שהבקשה באה מהם! ילד לא הולך סתם ככה בבקשה להתנתק מאימו.
נשמע ששום דבר בבית שלהם לא יציב ולא מכיל והם זקוקים לדמות בוגרת ממנה ילמדו ויעצבו את עצמם. היא לא נשמעת כמו דמות שכדאי ללמוד ממנה בשלב הזה.

זה עצוב מאוד ובעיקר כואב לי לשמוע שהיא פשוט לא מבינה שיש לה את הכוח לשנות, שהיא יכולה לקחת את המצב לידיים ולשנות את מסלול ההתרסקות אליו היא מכוונת.
לטובת הילדים נשמע שבאמת כדאי שיהיו איתה כמה שפחות וגם כשאתה אז בלי בן הזוג.

אני לא אשת מקצוע והעצות כאן הן מנסיוני ודעתי בלבד.
מסכימה ומוסיפה עוד משהומחפשת דרך

לא יודעת מה צריך לעשות עם הילדים,

בעיקר עם אחותך.

לפי איך שאת מתארת היא נשמעת אחת שצורת התקשורת שלה היא רק בתקיפות ,

מזכירה ילדים קטנים שצורחים ומשתוללים אם לא מקבלים את מה שהם רוצים כאן ועכשיו.

עד מתי את וכל המשפחה שלך תתנו לה לסובב אתכם?!

אתם חייבים לתת לה לספוג את התוצאות של עצמה.

תיראי איך ההורים שלך רועדים ממנה , מצדיקים אותה  למרות שהם מזועזעים!!!!!

את באמת רוצה את טובתה או  שגם לך קשה לשמוע את ההתבכיינות שלה והסחטנות הרגשית שהיא מפעילה על כולכם.

אם את הנורמלי האחרון שנשארה  אסור לך לאבד את זה!!!

ואפילו בשביל עצמך.

המציאות המרה של החיים מראה שאדם כמוהו יפקיר אותה בסוף ,והיא תהיה עוד בהריון ממנו ,

אחרי שיגמור איתו,  וינצל אותה עד הסוף  יזרוק אותה לאנחות .. כמו שעושה לגרושה שלו הקודמת!!

היא לא רואה את זה , אלא רק את האהבה המזויפת שהיא מקבלת ממנו.

היא צמאה בטירוף ליחס ואהבה והערכה אמיתית ובגלל שהיא לא בנתה את זה באמת , ממקום אמיתי של בנ"א עם ערכים , היא הצליחה לזרוק את בעלה הראשון , עכשיו את האחיות ואחר כך יהיה  הילדים שלה. 

והגבר הזה שאיתה מצה בדיוק את מי אפשר לנצל,ף  בטח מחזקר אחריה ונותן לה את כל מה שאין לה. עד שימאס לו  והיא שוב תהיה זרוקה על הקרשים.

מה שאני חושבת -  אני לא אשת מקצוע רק קצת עם נסיון בחיים.

את חייבת לאמר לך את דעתך ולאמר לה שאם היא לא תהיה אסטרטיבית לחיות עם הבן זוג הזה לפחות בדברים שחשובים לה כמו נידה וכו.  היא מנתקת את הקשר איתו.

במידה והיא שוב אומרת לך שלא תתערבי - תאמרי לה שיותר לא תפנה אליך בשום בקשת עזרה - כלום!!!!

היא חייבת להתמודד עם התוצאות של ההחלטות שלה.

זכותה לעשות מה שהיא רוצה אבל את לא  חייבת לה שום עזרה.

במקרה  ושי לה קושי אם תוכלי תעזרי לה ואם לא אז לא!!!

וכיון שהיא עושה מה שהיא רוצה את רואה את עצמך פטורה !!!

יש גם סיפורי אימה מאומנהנהורא
לא בטוח מה עדיף כבר. אולי עצם זה שהילדים בסביבת המשפחה המורחבת ורואים משפחה נורמטיבית מידי כמה ימים , זה עדיף מאשר האופציה שיוציאו אותם מהבית ואז אי אפשר לדעת בכלל את התסריט .... פנימיה זה גם לא המקום הכי חם ויציב בעולם- ישנם סיפורי הצלחה ויש גם סיפורי זוועה.
נראה לי שכל זמן שלא מדובר באלימות וסמיםנהורא
קשים עדיף להשאיר בבית בייחוד שיש דודות נורמליות וסבים שמתפקדים ומעניקים חום ואהבה- במרחק הליכה והילדים כבר בגילאים יותר גדולים ועצמאיים לבקר בין המשפחות.
לצערי לא בטוח שברווחה יהיה יותר טובאנונימי (9)
אולי להפך.
מהרגע שתפנו לרווחה זה כדור שלג שלא תוכלו לעצור אותו.
גם אומנה וגם מוסדות לא יותר טובים מהאמא.
אם אתם רוצים לעזור- תעזרו עם מה שיש. בלי להוציא אותם מהבית. האמא שלהם הכי טובה בשבילם. גם במצב הזה.
אחותך צריכה אישפוז דחוף! מה זה???אנונימי (3)
ואיך בדיוק התגובה הזאת אמורה לעזור לה??אנונימי (10)

יש לרווחה מגוון אופציות לעזור לילדיםonאחרונה

גם בלי להוציא אותם ולהרחיק מהאמא.

תדווחי בלי לומר אפילו שאת מהמשפחה. דיווח אנונימי יכול להגיע מכל כיוון. אם חשוב לך לא "להישרף" אפילו שהעו"סית לא תדע מי את. אפשר לשלוח פקס או מייל ולדווח באופן כללי שהילדים סובלים ואולי עוד 2, 3 מילים ותפקיד הרווחה לבדוק את העניין ולראות במה צריך לעזור.

יכול להיות שאפילו אם הילדים יקבלו תמיכה מקצועית או סיוע אחר (ולאו דווקא הוצאה מהבית) זה יציל אותם.

מה אני אגיד לך, כל הכבוד לך!!

ו...נראה לי שכדאי להישאר אנונימית. אצלנו לפחות אני יודעת שמתייחסים לכל פנייה בכובד ראש ובעדינות עד כמה שאפשר גם אם היא אנונימית.

בשורות טובות

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך