בבקשה תקראו ותגיבו! אני אובדת עצות ממש! תודה למי שקראאנונימי (פותח)
ככה: הסיפור קצת מסובך ,אנסה לתמצת: אחותי כיום בת41 עם 3 ילדים בגילי 12-17, התגרשה לפני 3 שנים אחרי נישואים קשים, אני יכולה לומר שנדיר שהילדים ראו צל צילו של שלום בית ממש מרגע שנולדו. האם-אחותי אישה קשת יום שעסוקה בהשרדות יומיומית, מטופלת ברווחה, מספקת באופן סביר צרכים פיזיים אך לא נפשיים- לא יודעת להראות אהבה לילדים, מבקרת אותם קשות, מרגישה שהחיים שלה דפוקים וכפי שאומרת שוב ושוב - רק היא נדפקה..היא יודעת לגייס אנשים לעזרצה מבחינת תמיכה כספית כולל הרשויות וכפי הנראה מרגישה שהכל מגיע לה.. הגרוש שלה איש מבוגר ממנה בכ15 שנה, אדיש כזה, חלש, לא דומיננטי בכלל בשונה מאחותי שהיא בעלת פה גדול...
עכשיו, מה שקרה הוא שמישהו שידך לה מישהו ( בהתערבות ההורים שלי) , הם ערכו מן מסיבת הגרה בזוגיות החדשה ( כמובן בלי נישואים לצערי), כשקודם לכן היא הוגיעה לילדים שאולי תביא גבר חדש ( ומובן שלא אהבו את הרעיון והתנגדו אבל למילה שלהם אין שום משקל בעניין..). מיד אחרי זה הוא כבר נשאר לישון אצלה. והילדים נדחקים ולא יודעים איך להכיל. האיש נשאר אצלה שבת וביום ראשוןהיא התקשרה אליי כדי לבקש ממני לבוא איצה לרוםא נשים כדי לקבל מרשם גלולות ( הוא הפעיל לחץ כשהיא הייתה במחזור!! אני כמובן הזעזעתי שויתרה על על העקרונות שהנחו אותה מאז ומעולם- גם בנידה, גם חא נשואה לו וגם מעכשיו לעכשיו.. , בשיחה היא אמרה שהוא איש לא טוב וכו ומטבע הדברים כעסתי עליו, עליה ועל חוסר האחריות גם כלפי עצמה וגם כלפי הילדים שלה ובכלל..). התקשרתי ל 2 האחיות האחרות שלי כדי לטכס עצה מה לעשות ובסוף החלטנו ללכת אליה כדי חהכניס אותה לפורפורציות כדי שתבין את גודל הטעות בהתנהלות שלה..בשיחה הזאת היא חשפה עוד ועוד פרטים שגרמו לנו פחות ופחות לסמפט את האיש וכמה ההתנהלות דלה חסרת הגיון וקלוקלת..בשלב מסויים ממש הזדעזענו ואפילו צעקנו כי כל מה שאמרנו לה כאילו נכנס באוזן אחת ויוצא באחרת ( היא אמרה שנוסף אליה האיש עוד הולך לגרושתו, לישון שם והכל..).. , הטון עלה והיא כל הזמן אמרה שהיא דפוקה והיא לא יודעת איך מנהלים קשר וכו ממש כמו ילדה קטנה, האמת היא שהתחרפנו מהטענות שלה. בשלב מסויים התפתח ויכוח עם אחותי ( הנשואה) וגחש לתחומים שונים ממה שתוכנן- ( יש לציין שדי ברור שאחותי הגרושה מקנאה בנשואה כי השלום בית שלה מעולה, זוגיות מעולה, ילדים מושקעים בחום ואהבה, הילדים של הגרושה הולכים בכל הזדמנות לבית של הנשואה כי בהית שלה תמיד יש אווירה של שמחה, קבלה וחום).
בכל מקרה, בסוף יצא שהגרושה הסתכסכה עם 2 מהאחיות , חוץ ממני, עדיין.
עם הזמן( עברו כבר 3 חודשים) הגבר החדש קיבל יותר ויוצר מקום אצל אחותי, השבוע עבר לגור אצלה לגמרי. והילדים- נשבר הלב! נמצאים אצלה הרבה אחרי הגבר היא מתקשרת לילדים שלה כדי לומר להם חדאוג לו, להגיש לו אוכל ושתייה . הילדים היו שבת אצל אחוצי הנשואה ובכו לה! ממש בכו! כל פעם שמביעים חוסר רצון והתנגדות לגבר הזה אחוצי אומרת להם "אם כך,קומו ומאו מהבית! לכו לאבא שלכם!"...וכיוצ"ב..
כרגע מצב היחסים עם אחותי שבריריים ביוצר, היא מעלילה, פשוט מעלילה , משנה מן האמת ומכפישה את דמה של אחותי הנשואה לכל הקרובים ( כשהעא מדברת יש לה יכולת שיכנוע, נשאר באמת רק לכופף את הראש ולהמתין עד יעבור זעם..- לקח שנלמד מסבבי ריב קודמים לצערי...) ההורים תומכים בזוגיות החדשה הודפים כל ניסיון להרוס מבחינתם וכך יוצא שאין עם מי לדבר.
הילדים אמרו שהם רוצים ללכת לרשויות הרווחה ולהתלונן כדי שיוציאו אותם מהבית (בת ה12,ו-14, הגדולה לא נכחה..)
גיסי עצר אותם רגע לפני שהלכו ואמר שידבר עם אמא שלהם ושיתנו לה צ'אנס...

איך עוזרים לאומללים האלה???
אוי! זה כ"כ עצובאישה ואמא

למרות שאין לי מה לומר לך ואין לי עיצה.

אבל זה כ"כ עצוב!

רוצה רק לעודד אתכן שתמשיכו לתת לילדים האלו הרבה הרבה חום ואהבה והקב"ה יחזיר לכם בכל כפליים.

תודה. היכולות שלנו מוגבלות , צודקת הלוואי שנצליח.אנונימי (3)
הפותחת-אני מתלבטת אם לערב את העוסי"ת והרווחה,אנונימי (3)
מצד אחד ברור לי שצריך לגייס כל עזרה אפשרית ומנגד אם יתקבלו החלטות קשות כגון להוציא את הילדים מהבית וכו' , אפשר לומר שזה יהיה הסוף שלי מבחינת המשפחה, יאשימו אותי וכו'.
מה הייתם עושים?
בבקשה תגיבו!
אפשר לפנות לרווחה ולבקש שלא יגידו מי פנה אליהםאנונימי (4)

לצערי, מנסיון. גם אני הכנסתי רווחה למישהי

יש לך אולי מושג אילו אפשרויות ותסריטים עלולים להתפתח?אנונימי (3)
כדי שאדע מה לקחת בחשבון שיכול להיות...
מוציאים ילדים שמבקשים לצאת בקלות?
איך זה הולך?
אולי יש עמותה או גוף אן משהו שמייעץ ומסביר מה האפשרויות העומדות?
הם ידעואנונימי (4)

שזה מישהו מהמשפחה, אבל לא ידעו מי.

לא הוציאו להם את הילדים מהבית כי זה לא היה נצרך וזה ילדים קטנים

(פשוט איך שנכנסה הרווחה לסיפור הם כ"כ נבהלו שהתחילו לטפל בילדים. שם היה מצב של הזנחה.

לא אגיד לך שהיום הכל פיקס, אבל יותר טוב ונסבל איכשהו)

אני מאמינה שסוציאלית תדבר עם הילדים (הם מספיק גדולים) ותחליט מה לעשות לפי הסיפור.

אני לא כ"כ מתמצאת בדברים באלו כדי לומר לך.

אולי תנסי לפנות לעובדת סוציאלית באופן פרטי ולשאול אותה מה הכי מומלץ לעשות ומה יכולות להיות ההשלכות.

אצלינו זה יהיה שקוף מי. או אני או אחותי הנשואהאנונימי (3)
רק שתינו מתייסרות ושוברות את הראש בעניין הזה.
שתינו ניסינו להקים קול זעקה ולרתום את ההורים ללא הצלחה כ"כ..
אחותי הגרושה עוצמתית במידה מסויימת, חסרת פחד וההורים כל הזמן באים לקראתה, עוזרים לה, משלמים את החובות שלה, מגוננים עליה למרות שיודעים שהיא קשה ובלי בלמים ומעצורים כמעט.
אז נראה ליאנונימי (4)

שתפני באופן פרטי לסוציאלית, לא דרך הרווחה, כדי להתיעץ מה אפשר לעשות ואיך

גם אני מכירה סיפור על התעללותאנונימי (7)
הייתה פנייה לרווחה ועצם עירוב הרווחה גרם לשינוי עצום. הילדים לא הוצאו מהבית.
יש חשש קל (!!) שהילדים יעברו לפנימיותאנונימי (5)
בגלל הגיל
אם המצב יראה גרוע מספיק לרווחה
(למרות שזה לא נשמע לי המצב הזה, זה מצב לא פשוט ולא קל אבל עדיין, יש סיכוי קלוש, שזה ה"סיכון")

אז השאלה היא כזאת - יש לילדים מקום אחר להיות?
מה רע שיהיו אצל האבא?

עד כמה זה יפגע בך ובמשפחתך אם ידעו שזו את?
כי יש פה ילדים מהצד השני שמאוד פגועים ויש אותך ואת המשפחה האישית שלך שלא פחות חשובים.
אולי כמו שהציעו לעשות את זה באופן מוסתר?

נשמע כ"כ קשה ולא פשוט..
הלוואי והיה לי עצה ודרך יותר מוחשית לעזור לך.
מה ש"יאשימו" אותך...ד.

אם בינך לבעלך והילדים אתם חזקים ועצמאיים - לא צריך לעניין אותך.

"יאשימו". העבריינות כלפי הילדים, חמורה בהרבה. גם בחבורה של גנבים מאשימים את מי שמנסה להפסיק את זה...

זה נכון ולא נכוןאנונימי (4)

מצד אחד, באמת, מצד הדין שצריך לעשות את מה שצריך- אתה צודק. צריך להפסיק את הסיפור האיום הזה.

מצד שני, יש כאן אישה, ואישה זה רגש. יש כאן אישה שרוצה את המשפחה שלה, שלא רוצה שיכעסו עליה, יאשימו אותה ויריבו איתה. וזה מאד מאד מובן.

ולכן הדילמה שלה מאד מאד מאד קשה. לא הייתי רוצה לעמוד שם במקומה

אבל גם לא לומר לה איך להתנהג ולא לשפוט על מה שלא תעשה ומה שכן תעשה

אכן..ד.

וברור הרצון שלא יכעסו וכו'..

בוודאי שאין לזלזל בדילמה - ואיש לא "שופט".

אבל היא הפצירה: בבקשה תגיבו.

כלומר, רצתה לשמוע מה אומרים. אולי לקבל חיזוק שלא לפחד לעשות מה שכנראה צריך, למרות מה שיכול להיווצר עם המשפחה.

צודק.אנונימי (4)

אני רווקה וגרה עם ההורים. ההורים והמשפחה יאשימואנונימי (3)
אותי בבירור.
תלוי בכחותייך.ד.

מוסרית, לדעתי חייבים להפסיק את זה.

נפשות של שלושה ילדים שלא פשעו.

אבל מי אמר ששאר האופציות טובות יותר מבחינתם?אנונימי (3)
האבא- אדיש וגרוע בקושי רואה אותה
ןעכשיו גם לאבד משמעותית קשר עם האמא.
אני מפחדת שירגישו עוד יותר תלושים. לפחות עכשיו הם ביחד . אולי יפצלו אותם וזה יחליש אותם עוד יותר?
מובן דאגתך. נראה שעדיף שיצאו. תשאלי מי שיודע ומכיר.העני ממעש

לכן אמרתי גם אני,ד.

שלפני פניה, צריך לראות אם יש מי שיכול לקלוט אותם כהוגן.

אבל באמת מצב כזה, שילדים שלפי מה שאני מבין התרגלו שהם "דתיים", צריכים להיתקל במציאות מגעילה כזו, ועוד "לשרת" את המופקר... זה נשמע נורא.

חשבתי על אפשרות לעודד את הילדים לעשות מה שהם כרגע מרגישיםאנונימי (3)
או הרגישו ולדבר עם העוס"ית בלי שאצטרף אליהם. השאלה אם זה אחראי
זה מאד תלוי מי העוסי"ת....ד.

^^^ "לא תעמוד על דם רעך", מספיק חשוב?מקרוני בשמנת
אפשר תגובה לא קונבנציונלית?אנונימי (6)
אני יודעת שזה לא הסטטוס קוו פה,
אבל נשמע שהכל נובע מאיזשהי הערכה עצמית דיי נמוכה של אחותך
הספר שאני ממליצה עליו לא נמצא בגבולות הצניעות המוגדרות של העלם הדתי, אבל גם המקרה הזה כבר גלש קצת החוצה..
יש ספר שנקרא "למה גברים אוהבים ביצ'יות". לי הוא עזר מאוד (בנסיבות שונות )
ממליצה אולי לקנות לה, סתם כמתנה.. שאולי תשנה לה קצת את התפיסה לגבי עצמה ולגבי הסובבים אותה
ואולי אחרי שהיא תעריך את עצמה יותר היא תצליח גם להעריך את הילדים שלה יותר..

הילדים לכאורה צודקים.ד.

לפי הנתונים הקשים שכתבת.

השאלה, האם אתם יכולים לארגן שהרווחה יוציאו את הילדים אליכם למשל. 

כלומר, לפני שמוציאים מהבית - צריך לראות שיש מקום אחר טוב, שישקם אותם.

ואז, זה יכול להיות אומנה למשל. הילדים צריכים גב חזק, שיאפשר להם לחיות חיים נורמליים ולהיבנות מחדש.

ההורים לא יתמכו בהרחקת הילדים מהבת שלהם.אנונימי (3)
תיאורטית זה אפשרי אבל לא יהיה להערכתי.
מי שואל אותם?!ד.

הרווחה - אם יתערבו - לא ישאלו את ההורים.

אולי יראו בהם שותפים-לפשע.

לא ברורהעני ממעש

אם יש, ומה, ואיך,

תקנה לאחותך.

תמיד אפשר להתפלל.

הילדים, נראה נכון לנסות לשנות את מיקומם.

תשאלי עו"ס מהתחום שאת מכירה.

לא צריך "לפחד" מההלשנה.

מה שכן, כדאי - אם הולכים על המהלך- לשער מה עלול לקרות, ולחשוב על כיווני התמודדות.

ההורים שלך מודעים לכל הפרטים לגבי הגבר החדש?ירושלמית טרייה
כדאי לספר להם כמה שיותר כדי שיבינו גם הם שכדאי שהוא יסתלק.
אולי הנכדים יוכלו להיות אצלם יותר זמן? לפחות אחותך בקשר טוב עם ההורים אז זה ייראה לה בסדר ולא כאלו לקחו לה את הילדים? לא שאני יודעת איך מארגנים כזה דבר. זה ממש נורא. אנשים מבוגרים שהולכים עם הראש בקיר והורסים את החיים.
מקווה לישועה לאותם ילדים מסכנים.
זה קצת מסובך. כי מיד אחרי השיחה עם אחותי, הלכנו להוריםאנונימי (3)
וטענו בפניהם למה הסכימו להכרות עם אדם כזה, סיפרנו הכל. ההורים שלי היו בשוק ואמרו שהם רוצים לשמוע ממנה ושלא נתערב.
האיש הסתובב המון בעולם ופחדנו שאןלי נושא מחלות וכו..
כעבור כשבועיים אחותי שינתה המון דברים שאמרה לנו ועומדת בתוקף שלא אמרה שהולך לגרןשתו
( האמת היא שמבחינת הקשר שלה איתו כרגע נראה שטוב לה), וההורים כאילו לא יודעים לאיזה צד להאמין, היא עקשנית וחזקה ואנחנו שלוש..אז הם לא רוצים שנתערב ושתעשה מה שטוב לה מבחינתם.
ההורים לא יסכימו שבגלל שיש כתובת להוציא את הילדים יוציאו אותם.אני מכירה אותם טוב.
לפעמים כשהאחיינים שלי הולכים לבית של אחותי הנשואה, כי טוב וכיף להם שם, אחותי הגרושה מתעצבנת שהולכים דווקא לשם, עכשיו בגלל שהן מסוכסכות אחותי מתקשרת להורים כדי שיגידו לאחותי הנשואה שתשלח את הילדים חזרה כאילו היא קוראת להם לבוא..
ועוד דבר,אנונימי (3)
כדי להראות את רצינויות כוונתו בקשר לשידוך הוא נתן סכום כסף של כמה אלפי שקלים...בחיים לא שמעתי שעושים דבר כזה אבל זה מה שהיה...אלפי שקלים שמן הסתם שמחה לקבל אותם וזה אולי מסביר למה הרגיש נוח ללחוץ ולמה היא נכנעה
א**ן?אנונימי (8)

ואת זה ההורים שלך יודעים??ירושלמית טרייה

זה מזעזע. הוא ממש קנה אותה.

הם צודקים.מקרוני בשמנת
נשמע שאחותך עמוק עמוק בתחושת ה"קורבנות" שלה ולא לוקחת ולו צעד אחד כדי לצאת מהמצב ולעזור לעצמה.
אם באמת היא תא תעשה משהו, אז לעניות הבנתי חובה להוציא מרשותה את הילדים - ועוד שהבקשה באה מהם! ילד לא הולך סתם ככה בבקשה להתנתק מאימו.
נשמע ששום דבר בבית שלהם לא יציב ולא מכיל והם זקוקים לדמות בוגרת ממנה ילמדו ויעצבו את עצמם. היא לא נשמעת כמו דמות שכדאי ללמוד ממנה בשלב הזה.

זה עצוב מאוד ובעיקר כואב לי לשמוע שהיא פשוט לא מבינה שיש לה את הכוח לשנות, שהיא יכולה לקחת את המצב לידיים ולשנות את מסלול ההתרסקות אליו היא מכוונת.
לטובת הילדים נשמע שבאמת כדאי שיהיו איתה כמה שפחות וגם כשאתה אז בלי בן הזוג.

אני לא אשת מקצוע והעצות כאן הן מנסיוני ודעתי בלבד.
מסכימה ומוסיפה עוד משהומחפשת דרך

לא יודעת מה צריך לעשות עם הילדים,

בעיקר עם אחותך.

לפי איך שאת מתארת היא נשמעת אחת שצורת התקשורת שלה היא רק בתקיפות ,

מזכירה ילדים קטנים שצורחים ומשתוללים אם לא מקבלים את מה שהם רוצים כאן ועכשיו.

עד מתי את וכל המשפחה שלך תתנו לה לסובב אתכם?!

אתם חייבים לתת לה לספוג את התוצאות של עצמה.

תיראי איך ההורים שלך רועדים ממנה , מצדיקים אותה  למרות שהם מזועזעים!!!!!

את באמת רוצה את טובתה או  שגם לך קשה לשמוע את ההתבכיינות שלה והסחטנות הרגשית שהיא מפעילה על כולכם.

אם את הנורמלי האחרון שנשארה  אסור לך לאבד את זה!!!

ואפילו בשביל עצמך.

המציאות המרה של החיים מראה שאדם כמוהו יפקיר אותה בסוף ,והיא תהיה עוד בהריון ממנו ,

אחרי שיגמור איתו,  וינצל אותה עד הסוף  יזרוק אותה לאנחות .. כמו שעושה לגרושה שלו הקודמת!!

היא לא רואה את זה , אלא רק את האהבה המזויפת שהיא מקבלת ממנו.

היא צמאה בטירוף ליחס ואהבה והערכה אמיתית ובגלל שהיא לא בנתה את זה באמת , ממקום אמיתי של בנ"א עם ערכים , היא הצליחה לזרוק את בעלה הראשון , עכשיו את האחיות ואחר כך יהיה  הילדים שלה. 

והגבר הזה שאיתה מצה בדיוק את מי אפשר לנצל,ף  בטח מחזקר אחריה ונותן לה את כל מה שאין לה. עד שימאס לו  והיא שוב תהיה זרוקה על הקרשים.

מה שאני חושבת -  אני לא אשת מקצוע רק קצת עם נסיון בחיים.

את חייבת לאמר לך את דעתך ולאמר לה שאם היא לא תהיה אסטרטיבית לחיות עם הבן זוג הזה לפחות בדברים שחשובים לה כמו נידה וכו.  היא מנתקת את הקשר איתו.

במידה והיא שוב אומרת לך שלא תתערבי - תאמרי לה שיותר לא תפנה אליך בשום בקשת עזרה - כלום!!!!

היא חייבת להתמודד עם התוצאות של ההחלטות שלה.

זכותה לעשות מה שהיא רוצה אבל את לא  חייבת לה שום עזרה.

במקרה  ושי לה קושי אם תוכלי תעזרי לה ואם לא אז לא!!!

וכיון שהיא עושה מה שהיא רוצה את רואה את עצמך פטורה !!!

יש גם סיפורי אימה מאומנהנהורא
לא בטוח מה עדיף כבר. אולי עצם זה שהילדים בסביבת המשפחה המורחבת ורואים משפחה נורמטיבית מידי כמה ימים , זה עדיף מאשר האופציה שיוציאו אותם מהבית ואז אי אפשר לדעת בכלל את התסריט .... פנימיה זה גם לא המקום הכי חם ויציב בעולם- ישנם סיפורי הצלחה ויש גם סיפורי זוועה.
נראה לי שכל זמן שלא מדובר באלימות וסמיםנהורא
קשים עדיף להשאיר בבית בייחוד שיש דודות נורמליות וסבים שמתפקדים ומעניקים חום ואהבה- במרחק הליכה והילדים כבר בגילאים יותר גדולים ועצמאיים לבקר בין המשפחות.
לצערי לא בטוח שברווחה יהיה יותר טובאנונימי (9)
אולי להפך.
מהרגע שתפנו לרווחה זה כדור שלג שלא תוכלו לעצור אותו.
גם אומנה וגם מוסדות לא יותר טובים מהאמא.
אם אתם רוצים לעזור- תעזרו עם מה שיש. בלי להוציא אותם מהבית. האמא שלהם הכי טובה בשבילם. גם במצב הזה.
אחותך צריכה אישפוז דחוף! מה זה???אנונימי (3)
ואיך בדיוק התגובה הזאת אמורה לעזור לה??אנונימי (10)

יש לרווחה מגוון אופציות לעזור לילדיםonאחרונה

גם בלי להוציא אותם ולהרחיק מהאמא.

תדווחי בלי לומר אפילו שאת מהמשפחה. דיווח אנונימי יכול להגיע מכל כיוון. אם חשוב לך לא "להישרף" אפילו שהעו"סית לא תדע מי את. אפשר לשלוח פקס או מייל ולדווח באופן כללי שהילדים סובלים ואולי עוד 2, 3 מילים ותפקיד הרווחה לבדוק את העניין ולראות במה צריך לעזור.

יכול להיות שאפילו אם הילדים יקבלו תמיכה מקצועית או סיוע אחר (ולאו דווקא הוצאה מהבית) זה יציל אותם.

מה אני אגיד לך, כל הכבוד לך!!

ו...נראה לי שכדאי להישאר אנונימית. אצלנו לפחות אני יודעת שמתייחסים לכל פנייה בכובד ראש ובעדינות עד כמה שאפשר גם אם היא אנונימית.

בשורות טובות

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך