שאלות תאומיםאנונימי (פותח)
אז אני בהתחלה שבוע 9 וכבר ממלאות את ראשי שאלות כה רבות.
אני ממש ישמח לתשובות לכל המבינות ואלו שזכו לתאומים

1. כבר יצאה לי הבטן. זה לא הריון ראשון אז היא יוצאת מוקדם אבל עכשיו ממש. ואני לא מהמספרות מחכה לחודש שלישי. אז ברוח המשאל של תחיה סיפרתן? ולמי? אמרתם שזה תאומים? אני למשל לא מספרת את מין העובר עד הלידה ולא מספרת עד שלוש חודשים ואז למשפחה ועונה כן למי ששואל וזהו. ובעלי ביקש שהפעם חוץ מלמשפחה שלא נספר שזה תאומים. כדי שהברכה תשרה עלינו. ואני מבינה ומכבדת אבל נראה לי קצת מצחיק לא? בטח רואים הבדל לא? או שזה בראש שלי?

2. איך עוברים את השלב הראשוני שהם נולדים עם ילדים בבית? אני רק חושבת על כמה זה קשה ילד אחד שנכנס ומפר איזון וכמה זמן לוקח להתאזן שוב כמשפחה איך עושים את זה עם שניים? והכוחות לטפל בשניים בו זמנית ועוד ילדים נראה לי כרגע כמו משימה בלתי אפשרית - אז אני מקווה שתרגיעו אותי פה. אני יודעת שהשם נותן כוחות להכל אבל בנתיים צריכה גם הרגעות כל שהן.

3. טוב אתן לא תאמינו אבל אני אדם שאוהב לחשוב קדימה ותכנן טוב אז אני כבר מסתכל על עגלות בנט. המלצות לעגלה קלה יחסית. זולה. יציבה. ועם כיסויים מלאים (אני לא מתכוונת לקנות אמבטיות ואני ילד באמצע החורף בעז"ה)

4. יש מקום טוב בנט שאפשר להיתעץ בכיף על תאומים שאתן ממליצות? לדוגמא ראיתי שיש בתפוז אם משהי מכירה

אני יודעת זה מוקדם. אין צורך להגיד לי. אבל אני אדם שהידע מרגיע אותי. וככול שאני יודעת ומתיעצת מרגישה יותר מכוונת למקום הנכון ולכן אני כותבת פה אז תודה מראש לכל העונות 😘
לגבי 1ירושלמית טרייה
מבינה דווקא יותר את הרצון של בעלך להסתיר. חלק מזה בוודאי בראש שלך, וגם החלק שלא, את תמיד יכולה לומר שאת צריכה לעבוד על שרירי הבטן. הם באמת נחלשים ונמתחים מהריון להריון. לחברה שלי היה כך, כל הריון הבטן יצאה יותר מקודמו. בהריון החמישי הרופאים ממש צעקו עליה שהיא חייבת לעבוד על זה. והבטן שלה הייתה ככ בולטת שבקושי נכנסה לשירותים בעבודה..
אז זה טבעי ואפשר למרוח ולהסתיר את התאומים.
בשעה טובה, בקלות ובשמחה!מתואמת

1. נראה לי שהבטן שרואים עכשיו היא נפיחות הורמונלית, שאח"כ תרד. אבל כן, תתכונני לזה שבחודש רביעי כבר לא יהיה אפשר לטעות שאת בהיריון... אני הקפדתי בהיריון התאומים לא לומר באיזה שבוע אני, כדי שלא "יחשדו" - למרות שכן היו כאלה שאמרו לי - "יש לך תאומים, נכון?"... (והיו כאלה שחשדו, אבל היו מספיק בעלות טקט לא לומר לי את זה עד אחרי הלידה, ב"ה). להורים כן סיפרנו, אבל לא לאף אחד אחר. יש לי חברה, לעומת זאת, שסיפרה לכל מי שיוכל לעזור לה (כולל לי, שהייתי כבר עם פז"מ של תאומים) על התאומים שבבטנה.

2. אנחנו היינו בהתחלה אצל הוריי (עם עוד שני ילדים מעליהם). תבדקו אם אתם יכולים להשיג עזרה כזאת, כדי שתוכלי להיות פנויה נטו לטיפול בהם. ואולי אפילו עזרה בטיפול בהם עצמם.

3. נדמה לי שהעגלה שלנו הייתה של בייבי סייף. סך הכול עגלה נוחה וקלה. יש לה קיפול מגניב - אחרי הקיפול הרגיל היא מתקפלת גם לחצי, וכך זה חוסך מקום. היא די צרה, אבל לא הכי צרה שיש. (בבית הקודם שגרנו בו היא לא עברה בדלת, והיינו מכניסים אותה על הצד - וכך היא נהרסה אחרי כשנתיים...)

4. אני התייעצתי בעיקר פה, אבל אני יודעת שבאמת יש פורום בתפוז (תפוז חסום לי, אז אין לי גישה לשם). ואם תגגלי "תאומים" - תגיעי להרבה תוצאות...

ומבינה אותך על הרצון להיות עם ידע... את רוב ההיריון הזה ביליתי באמת בשיטוטים וירטואליים אחר מידע...

לגבי הנ"לאנונימי (3)

אין לי תאומים (עדיין) אבל יש לי סיכוי לתאומים.

בעלי תאום ויש לו דודים תאומים וכ'ו וכו'.

אני הרבה פעמים חושבת ע"ז שאם אני אהיה בהיריון לתאומים וכו' מה אעשה.

אני לא ארצה לספר שיש לי תאומים. שיהיה הפתעה לכולם ושיחשבו מה שיחשבו.

בהיריון הראשון של הגדול שלי- חשבו שיש לי תאומים והיה רק אחד. שיחשבו.

אני אפילו מתלבטת אם אגיד להורים שיש תאומים או לא. אבל ני'רלי שבעלי כן ירצה לספר להורים!

אני חושבת שבייבי ג'וגר היא עגלה נוחה וקלה יחסית לתאומים.

לכל אחד גגון נפרד וגדול. שכיבה מלאה. קיפול קל ושטוח. לא כבדה. קלה להסתובב איתה...

וזהו.

בהצלחה רבה רבה והרבה ס"ד

גידול קל ובנחת!

אמן 

סליחה שזה לא קשור..אנונימי (4)
נדמה לי שלא יכולים לך תאומים מגנים כיוון שכשזה גנטי האישה מביצת כפול וכאן הגנים הם מהצד של בעלך ולא מהצד שלך..
יכול להיות תאומים זהים מביצית שהתפצלה אבל זה קורה בלי קשר לגנטיקה.

תקנו אותי אם אני טועה.
את צודקתקטנה67

גנטיקה של תאומים היא רק דרך האם.

את צודקת חלקיתג'נדס
לתאומי אחווה זה באמת קשור לגנטיקה של האם.
אבל יש גם גנטיקה לאופציה שביצית מופרית תתפצל... לכן זה יכול להגיע מהצד של הבעל.
עדיין מדובר בביציתקטנה67

כלומר- מהאם.

כן אבלג'נדס
האופציה להתפצלות קשורה *גם* במטען הגנטי של העובר. וביצית מופרית כלומר, עוברון, מכיל את המטען הגנטי של האם והאב.
לגבי 4תחיה דולה

יש קבוצה בפייסבוק של הריונות תאומים ושלישיות וגם של הורים לתאומים ושלישיות

איך הם נקראיםאנונימי (פותח)
זה קבוצה סגורה? כי כמו שרשמתי לא בא לי שידעו עדיין
יש כמהתחיה דולה

אני לא חברה בהן אז לא יודעת מה מומלץ.

מה שכן- זה קבוצות סגורות, לא סודיות. 

אז מי שלא בפנים לא יודע מה את כותבת אבל כן עלול לראות שהצטרפת לקבוצה ושאת חברה בה.

תחפשי "תאומים" ותראי כמה קבוצות יש.

אולי נשים פה מכירות קבוצות סודיות ותוכלה להוסיף אותך

לגבי 3 (המוח שלי עובד היום מאד הגיוני )תחיה דולה

אחרי לידת תאומים מקבלים מהמדינה מענק לידה של בערך 8000 ש"ח, פעם המדינה היתה מממנת עוזרת לחודשיים הראשונים, היום פשוט מקבלים את זה במענק,

אז ההמלצה שלי- להקדיש חלק ניכר מהכסף לעזרה בתשלום, עוזרת לניקיון (את אמורה ללדת לקראת פסח בעצם?), נערות שישחקו עם הילדים אחרי צהריים ויקלו עליך. 

ובכלל להסכים לכל עזרה,

אני אומרת לזוג שאני מכירה ללידת תאומים-

מה זה בשבילך כשאת בשגרה ללכת לשכנה ולשטוף לה אפילו חצי שעה כיור עמוס כלים? 

לא הרבה. רובנו נעשה את זה בכיף פעם ב... אם רק נדע שזה יעזור למישהי,

וכשאת אחרי לידת תאומים מישהו ששוטף לך כלים זה וואחד עזרה, אם יש לך כבר ילדים את יכולה לתאר לעצמך. 

אז שכנה אומרת לך- "תגידי איך אפשר לעזור" במקום להגיד "תודה אני אחשוב על זה" תגידי- "האמת, אם רק מישהו ישטוף לי את הכלים יום אחד אני אהיה אסירת תודה". אז במקום שהיא תבזבז חצי שעה על להכין לך עוגה כי לא נעים לה שלא עזרה בכלום ולך יהיו ערימות של עוגות בפריזר תרוויחי עוד כמה כלים.

אגב כלים, כלים חד פעמיים זה אחלה עדיף שיעשו לך כביסה בעצם  

בקיצר הבנת- לחשוב על מטלות קטנות עד חצי שעה של עבודה ומי שמציע עזרה לבקש ממנו את זה. כביסות של בגדי ילדים יש כל הזמן וזה פחות מביך לבקש, אז יאללה. 

את צודקת בעיקרון אבל...😞אנונימי (פותח)
השכנות פה לא באמת עוזרות.
אני לא גרה בישוב אין פה קטע לעשות לאחרים.
והאמת- אין לי פה בכלל חברות.
אמא ואחותי כאן אז אני יכין אותן לפני אבל
אמא שלי מבוגרת וכבר לא מסוגלת לעזור הרבה וגם לגור אצלה בהתחלה לא בא בחשבון. ואחותי יש לה בית משלה עם ילדים ובעל אחרי הכל.
לפחות נקבל כסף אז אני כבר יכין את בעלי שניקח אותו בעיקר לעזרה בשלום. כי אין לי ספק שאצטרך אותה
באסה תחיה דולה

אבל באמת תשתמשו בכסף לזה. זה משמעותי בטירוף. 

עונה לגבי עגלהפלא ההורות
אנחנו השתמשנו בדוקטור בייבי והייתי מאוד מרוצה!
בלי אמבטיות, מרופדת טוב (לא היה צריך להוסיף מזרון פנימי בתוספת תשלום...), מדרך רגליים מתכוונן גם כלפי מעלה כך שניתן לסגור קצת כמו אמבטיה+ כיסויים. גגון אחד אבל לי זה לא הפריע. דווקא אם יש לך ילד נוסף בגיל שצריך עדיין לשאת לפעמים אז אפשר להושיב על הגגון. החזיק מעמד יפה אצלינו , מתקפלת בקלות אפילו ביד אחת (ברגע שלומדים את הקטע), יציבה ולא מתהפכת בקלות אחורה, מתגלגלת טוב ברחוב כולל סיבובים. עולה ויורדת טוב מדרכה.
החסרון- אי אפשר לעלות ולרדת מדרגות בקלות. הברקס נתקע. אז אם יש לך הרבה מדרגות בתדירות גבוהה לא ממליצה..
בהצלחה!!
כמה עלתה לךאנונימי (פותח)
ומעניין אם יש בשוק היום כי הם פשטו רגל לא?
לא שמעתי אז לא יודעת...פלא ההורות
קנינו לפני ארבע שנים ועלתה 1300 בערך..
מוסיפה ביחס לשאלות בהמשךפלא ההורות
מספיק צרה לעבור בכל דלת סטנדרטית - אכן חשוב מאוד!!!
יש כיסוי גשם מצויין!
ולגבי לספרפלא ההורות
אנחנו סיפרנו רק להורים שזה תאומים.
השאר גילו בלידה
יפה שהחזקת מעמד. מקווה שאני גם אחזיק אנונימי (פותח)
לדעתי לא צריך להחזיק בכוח פלא ההורות
זה מה שהיה לי מתאים וזה לא היה עבורי מאמץ.
אם מרגיש לך אחרת תעשי מה שטוב לך!
בשעה טובהמולדת

1. להורים של שנינו סיפרנו ישר שיש תאומים. ולחלק מהאחים מחודש שלישי או רביעי. חוץ מאלו לא סיפרנו לאף אחד שיש תאומים. הבטן באמת הייתה ענקית והיו אנשים ששאלו אם זה תאומים (בשבועות יותר מתקדמים). לחלק אמרנו שגם בהריון הקודם הייתה לי בטן גדולה (מה שבאמת היה נכון). לחלק כאילו בצחוק אמרנו שיש לנו שלישיה.. גם אם חשדו או משהו לא כל-כך התייחסתי לזה.

2. (לא יודעת מה הגילאים של הילדים שלך)- זה גם אותי ממש הלחיץ. מעליהם עוד ילדה אחת בבית. בחודש הראשון היינו אצל ההורים שלי. אחר-כך חזרנו הביתה והיה הרבה יותר נוח בבית. השעות של ההשכבות היו הבלאגן. ותמיד היינו בעלי ואני. ואם הוא לא היה אז אמא שלי או מישהו כי באמת זה היה בלאגן. (אנחנו עשינו טקס שינה שכלל: אמבטיה, חושך, בקבוק, שירי קריאת שמע.. כבר איך שחזרנו מהבית חולים ואני מרגישה שזה ממש עזר לנו ללילות כבר מחודש אחרי..) נראה לי חוץ מלדאוג לעזרה מבחוץ (אם את מעוניינת) אז אין יותר מידי מה להתארגן על זה- כי אי אפשר לדעת.

אגב, התאומות שלי היו כל אחת הרבה יותר רגועה מאיך שהייתה הגדולה בחודשים הראשונים. ובהמשך אחרי כמה חודשים אני זוכרת שאמרתי שנראה לי הרבה יותר קל עם תאומים כי הם ממש מעסיקים אחד את השני. 

וגם- אני בטוחה שה' איתנו כי היום כשאני חושבת על איך הסתדרנו זה בטוח כי הוא איתנו.

וגם- אני זוכרת שכששאלו אותי אחרי חודש וחצי על התאומות אז אמרתי, שמראש זה היה נראה לי הרבה הרבה יותר מלחיץ ממה שזה.

3. לנו יש בייבי ג'וגר סיטי מיני של תאומים. קנינו ביד 2. ממש ממליצה.

אני גם אוהבת לחשוב קדימה, וקנינו דברים שהיו חסרים עוד לפני הלידה : סדינים, בקבוקים, סלקל וכו'(וסגרנו אותם בארון סגור)

4. אני פחות אהבתי להסתכל בפורומים גם לפני הלידה וגם אחרי כי זה גם סתם יכול להלחיץ.

אני דיברתי עוד בהריון, עם 2 נשים שגם להם יש תאומים וזה עשה לי טוב.

בע"ה שההריון יעבור בשלום ובקלות, ולידה בזמן. בהצלחה. 

גם ממליצה על בייבי ג'וגר סיטי מיני כעגלת תאומים! תבדקי...אנונימי (3)

תודה על הפירוטאנונימי (פותח)
ומאוד הרגעת אותי לגבי ההתנהלות עם הילדים. צריכה לזכור שהשם תמיד איתנו ותמיד עוזר
לגבי העגלה: בגלל שאני לא קונה אמבטיות נראה לי בעייתי בייבי גוגר כי המושב רגליים לא מתכוונן ואז אין הרגשה שאני עושה דמוי אמבטיה כמו עם האחרים וגם לגבי הכיסוי של השמש/גשם הוא יורד עד למטה? ויש כיסוי לרגליים? זה קריטי כי אני ילד בחורף בעז"ה
הרגליים בכלל לא מגיעות למושב רגליים עד גיל שנה+מעין אהבה
כך שאין לזה שום משמעות. כשאת משכיבה תינוק קטן בעגלה הוא פשוט שוכב לו מוגן בפנים וממש לא צריך מושב רגליים מתכוונן.
הוא לא צריך לשכב דוקא עם רגליים מורמות למעלה...

אפשר לקנות כרית ריפוד .מעולה לחורף.

ולמושב רגליים מתכוונן לדעתי אין שום משמעות
יש כיסויי רגליים?אנונימי (פותח)
וכיסוי נגד שמש רוח שמגיע עד למטה?
אני לא יודעת אבל מאמינה שיש...מעין אהבה
ושוב-אין צורך שיכסה את המושב רגליים למטה כי הרגליים שלו לא יגיעו לשם..
לבייבי ג'וגר יש סוככי שמש מעולים,אנונימי (5)
וכיסוי הגשם המקורי שלהם, שקונים בנפרד, הוא מצויין. זה כיסוי של בד שאינו חדיר למים, מכסה את כל העגלה ממש, ורק החלק הקדמי הוא ניילון קשיח עם רוכסן.
אני מכירה את עגלת היחיד. תבדקי איזה כיסוי קיים לעגלת התאומים.

והעיקר- שיהיה בקלות ובשעה טובה!
את יודעת זה קצת מחרפן אותי הקטע הזהאנונימי (פותח)
כאילו מה עוד אפשר לקחת על חשבון ההורים? אה כן סוככים.
למה לא להאריך מלכתחילה את הסוכך? גם בסוף כל הבנות הולכות בשמש עם חיתולים על הסכך או קונות כיסויי גשם תלוי לפי עונה
למה???

טוב זה מתסכול שאני לא מוצאת את מה שאני אוהבת בעגלות תאומים
הסוככים בג'וגר הם ענקיים מלכתחילה.אנונימי (5)
זה כן מובנה בעגלה ואין צורך בהצללה נוספת. את כיסוי הגשם אכן קונים בנפרד.
אההה אז למה צריך כיסוי גשם אם הסוכך גדולאנונימי (פותח)
הסוכך יורד עד למטה או שלא? התלבלבתי כבר :-/
הסוכך מגן היטב מהשמש, אך אינו מונע מרוח וקור לחדור פנימה.אנונימי (5)
מזל טוב!! איזה כיף לך!! (אמא לתאומים ראשונים בעצמי)אנונימי (6)

אז דבר ראשון תשגעי שתאומים זה כיף אדיר! וככל שעובר הזמן זה נהיה יותר ויתר כיף!

1. גודל הבטן משתנה מאישה לאישה. לא על כולן רואים שזה תאומים. (ובנינו- יש כאלו שסתם יש להם בטן גדולה)

אישית, לכל מי שסיפרתי על ההריון מיוזמתי, סיפרתי גם על המין וגם על התאומים.

כל מי ששאל אח''כ- פשוט עניתי מבלי לפרט.. את בהריון? כן. מה המין של התינוק? בן (בלי לפרט שיש לי שניים) יש לך תאומים? כן.

אבל זו סתם אני שלא רואה עניין בלהסתיר, כי במילא בסוף ידעו..

בעניי, מי שלא רוצה לספר- לא חייבת. תמצאי לך משפטים מתחמקים על כל שאלה.. למשל: את בהריון? תשובה: א-ת בהריון? או- אווצ' השמנתי כ''כ?.

מין העובר? תשובה: אנחנו לא מגלים או- מתחיל ב-ב'

תאומים? תשובה: אווצ' אני כ''כ שמנה? או- אני רק בשישיות..

2. בעניי, הכל בראש. אני הרגשץי שהקושי שלי עם התאומים נובע מזה שנכנס מישהו חדש הבייתה ולא כי הם שניים. אם שניהם בוכים בלילה- מה ההבדל? בכל מקרה הייתי קמה. אם צריך להאכיל (אגב, ממליצה על הנקה בו זמנית, חוסך זמן בטירוף!) אז בכל מקרה הייתי מניקה.. וכן הלאה..

אם תחשבי על הקושי, ומה יהיה.. והם שניים.. באמת יהיה קשה. כשמתמקדים בזה שהקושי הוא בעצם בראש- הכל נהיה יותר קל.

ולפרטים הטכניים: ***עזרה בתשלום!! מישהו שישגיח על התאומים בזמן שאת ישנה ויוכל, לצורך העניין להאכיל אותם מבקבוק שאוב או מתחליף מזון או סתם להרגיע אותם אם הם לא רעבים- ואת תוכלי לישון.

***אל תתעסקי במטלות הבית בזמן העירות!! חבל על הכוח שלך! עזרה ממישהו, בתשלום אם צריך.

*** לישון בכל הזדמנות שיש! את תצטרכי את זה!

*** לא להיות לחוצה על הנקה. הנקה לילד יחיד היא קשה גם ככה. הנקה לשתיים היה קשה עוד יותר (בייחוד כשמניקים לחוד) תפרגני לעצמך תמ''ל כשקשה לך.. אל תילחצי אם את מרגישה שאין לך כוח להניק.

(וכמו שאמא שלי אמרה לי בזמנו- את אכלת כמעט כל הזמן ר-ק מטרנה וברוך ה' את בסדר..) אני שילבתי להם מטרנה ממש מההתחלה וברוך ה' הם במצב מעולה, נסיכים, מתוקים, חכמים ונבונים (אוהבי ה' ויראי אלוקיםחושף שיניים)..

*** תבקשי מיועצת ההנקה בבית החולים- כבר מההתחלה שתראה לך איך מניקים ביחד, גם אם תחליטי שאת לא משתמשת בזה- שיהיה לך את הידע.

*** במקרה שאת מחליטה להניק את שניהם- כרית הנקה!!!! הכי נוח שיש.

*** בהתחלה- לא צריך 2 עריסות.. אפשר להסתפק באחת כשהם שוכבים לרוחב (יש כאלו שטוענים שזה גם טוב להם כי ככה הם התרגלו בבטן)

*** תכיני מלאי של גופיות ובגדים להחלפה!! תתכונני להפצצות חיתולים*2 והרבה כביסות.. (אין מה לעשות...)

זה מה שעלה לי עד כה. אם תרצי- אין לי בעיה שאחת המנהלות תקשר בנינו בשביל עוד שאלות.

3.עגלה. טוב, זה ממש תלוי במה חשוב לכם בעגלה.

לנו היה מאוד חשוב שהיא תהיה צרה (לידיעתך, עגלת תאומים סטנדרטית לא נכנסת בדלת רגילה), ושתהיה נוחה לתמרון.

יש לנו עגלה של מאונטן באגי. ממליצים מאוד מאוד!!!! יש לה שתי סוגי גלגלים- גלגלי גומי וגלגלי פלסטיק. ממליצה בחום על הגומי!!! זה כמו גלגלים של אופנים לכן הם גם בולמי זעזועים ונוחים בטירוף לתפעול (יכולה להסיע ביד אחת בלי קושי, עולים על גבי אבנים ומהמורות בדרך מבלי להיתקע). החיסרון שלהם הוא כמובן זה שהם יכולים להתפנצ'ר (ולכן ממליצה להחזיק בבית כמה גלגלים ופנימיות במידה שלהם- להחלפה) אבל בעניי הייתרונות עולים על החסרונות (נסינו לעבור לטיולון עם גלגלי םלסטיק והיה סיוט..).

בנוסף, היא אחת העגלות הכי צרות בשוק. עוברת בכל דלת בלי שום קושי. (מאוד מאוד מאוד חשוב בעניי).

אגב, בעניין האמבטיות- לדעתי אתם צודקים שאתם לא רוצים- זה כבד מאוד מאוד מאוד.

4. גם אני שמעתי על הפייסבוק של התאומים והשלישיות.. אישית, אין לי פייסבוק, אבל אם תרצי- כולה לברר איך נכנסים לשם.

יאאלה, חפרתי

בהצלחה לך! ומזל טוב!!

(בקרוב אצלי, הלוואי שעוד פעם תאומים!)

רק מוסיפה:אנונימי (6)

חיסרון נוסף של המאונטן באגי שהיא קצת כבדה. אבל שוב- זה תלוי מה את מחפשת.

דבר נוסף- אפשר להשיג עגלות ביד שתיים- במצב כמעט חדש לגמרי בפחות מחצי מחיר!! שווה לך להיכנס ולבדוק שם (עגלת תאומים זה דבר יקר..)

אנחנו קנינו עגלה שהשתמשו בה חודש. היא הייתה נראית כמו חדשה ולא הרגישו בכלל שהשתמשו בה

את פשוט מקסימהאנונימי (פותח)
תודה ככ על הפירוט. המון עיצות ורעיונות.
באמת לא חשבתי על הנקה בו זמנית זה היה נשמע ככ פנטזיה אבל עכשיו אני קולטת שבעצם למה לא ללמוד על זה ולנסות. אין לדעת.
הרעיון של העריסה ממש טוב וגם חוסך טיפה בכל הדברים הכפולים שצריך לקנות וגם במקום
אולי בגלל שהראשונים שלך תאומים זה פחות הזוי לך אבל המחשבה שלקום לשניים שצריכים אותי בו זמנית בני יומם ואין איך להגיד להם סבלנות כמו עם הגדולים מפחיד אותי קצת.
לגבי העגלה... הכל מבלבל אותי ככ. יש ככ הרבה והמון מבחר. אני יודעת מה אני רוצה ומצד שני עדיין... אין לי ספק שנקנה מיד 2 כי לא נעמוד כלכלית בהוצאות גבוהות. רק שמקווה שאעשה את הבחירה הנכונה ולא אתקע עם עגלה לא טובה לי.
כמה נקודותפלא ההורות
לגבי קניות כפולות- ממליצה לקנות אחד ולנסות להשיג בהשאלה או מגמח וכדומה את השני (חוץ מבגדים כמובן). למשל סלקל, עריסה, מיטת תינוק וכדומה. כשאת אומרת שילדת תאומים בדרך כלל יש הרבה אמפטיה סביבתית לעזור...
לגהי קימה בלילה מה שאנו עשינו שהיה ממש הצלה עבורי, מיום שחזרנו הביתה בעלי פשוט הודיע שהוא קם פעם אחת בלילה. ואז יש לך רצף של ארבע שעות שינה. זה יכול להיות חלב שאוב או תמל. לי זו היתה עזרה עצומה!
את כבר תראי אם הנוחיות שלך לתזמן אותם לאותה שעת התעוררות או לתת לכל אחד את הלוז שלו.
ולגבי בכי- אני חושבת שצריך מאוד רוגע ושלווה פנימית שלא להלחץ כשילד אחד בוכה ואת כרגע לא יכולה להתפנות אליו (וזה כולל גם את הגדולים). את אישה אחת עם שתי ידיים. ואת עושה כמיטב יכולתך! אם תהיי רגועה, תשדרי רוגע, תדברי ממקומך, זה ישדר לילדים. אבל הכי חשוב לשמור על הרוגע שלך. וכשתוכלי מיד תתפני ותגשי!
רק בקשר לעריסה-מולדת

לא תמיד יש מקום בעריסה אחת ל-2. במיטת תינוק אולי כן.

וגם נראה לי קצת מסוכן לשים באותה מיטה.

שמעתי מקרובה על תאומים שישנו באותה מיטה לא יודעת באיזה גיל (לא נראה לי ממש בהתחלה) בדיוק ואחד עלה על השני  ואחד התאומים נפטר..

וגם בלי קשר, עוד משהו שעשינו בחודשים הראשונים- כשבלילה אחת התאומות קמה אז הערנו ונתנו אוכל גם לשניה ואז זה נתן יותר רצף לשינה.

זא שמלכתחילה עדיף שהאכלה תהייה מסוכרנתאנונימי (פותח)
בינהם. האמת נשמע נכון כי זה פחות קימות בלילה.
ולפי מה שאני מכירה את הגוזלים שלי אין שנת לילה רציפה כמו כל מיני מקסימים של אחרים שישנים לילה שלם מהתחלה. אני כבר יודעת ששלי זה 3 שעות בול לאוכל. אפילו פחות.
מה שמזכיר לי
יש דבר כזה תאומים שנולדים בזמן בלי להיות בפגיה? מותר לחלום???
שלי לא היו בפגיהג'נדס
ומכירה עוד כמה זוגות כאלה...

בע"ה בעיתו ובזמנו
אמן. מקווה ממש. זה מעודד שאתן כותבות לי אנונימי (פותח)
גם שלי לא היו בפגיה.אנונימי (6)

שבוע 38 (ששוה ערך לשבוע 40 בלידה רגילה)

והייתי סוחבת עוד אם הרופאים לא היו כאלו לחוצים..

אני ילדתי בשבוע 38 עם זירוז..מולדת

וגם עוד משהו שהמליצו לי לפני הלידה ואני ממש שמחה על כך-

מההתחלה- לא לנסות להפריד בשינה בין התאומים בחדרים נפרדים. כי כשהם מההתחלה יחד הם רגילים כבר לרעש אחד של השני. ואם אחד בוכה אז השני לא מיד מתעורר. (אגב, השאלנו מיד שרה 2 עריסות).

וגם לא ישר להוציא מהחדר לחדר אחר כשתינוק אחד (שלא יעיר את השני). במיוחד בלילה.

בגיל כמה חודשים אחת התאומות שלי הייתה ישנה רצוף יותר מהשניה בלילה. וכשהשנייה קמה זה לא העיר אותה למרות שכל ההחלפת טיטול ובקבוק היו באותו חדר.

נראה לי כשמנסים יותר מידי שלא יעירו אחד את השני ומוציאים כל פעם מחדר או להשכיב בחדר אחר- בסוף לא יודעים איך לצאת מזה..

^^^אנונימי (6)

שלי, עד היום, לא מעירים בבכי אחד את השני ברוב מוחלט של המקרים...

חחח אני ככה עם הגדולים שלי למעשהאנונימי (פותח)
כולם בחדר אחד. ולא מתעוררים מהשטיות של אמצע הלילה של השני. וככה רגילים לרעש וזה מצויין
ושלי (לא תאומים) מתעוררים גם מחדרים נפרדיםמעין אהבה
כל בכי של אחד מעיר את השני ....
ולגבי העריסה טוב שהזהרתאנונימי (פותח)
לוקחת לתשומת ליבי.
אולי אני השתמש במה שיש לנו כרגע גם עריסה וגם מיטת תינוק כל אחד במקום אחר.

מדברת על שלושת החודשים הראשונים..אנונימי (6)

הם לא ממש יכולים לזוז.. ;-|

אצלנו בחודש הראשון היו ביחדג'נדס
ואז התחילו לזוז מלאאא ובדיוק הגענו הביתה, ושם חיכתה לכל אחת מיטת מטר....
עונה משלינהורא
עגלה-- לנו היתה מאונטיין בוגי
אם תרצי נמכור אותה בשמחה במחיר סמלי.
הייתי מרוצה מאוד מהניידות שלה!! היא יציבה וחזקה וישבו בחלק הקדמי שלה שני ילדים נוספים באופן קבוע טרמפיסטים. החלק הקדמי הזה ששימש לישיבה של הבן הגדול אצלנו היה החלק שהייתי הכי מרוצה הוא יציב וחזק והילד ישב שם עם חברים והרכבנו אותם לגן וחזרה. זה לא כמו לשבת על גגון שעלול להישבר וצריך להחזיק את הילד כל הזמן. התפנצ'רה לנו אולי פעמיים במשך השנתיים והטיול איתה היה לי יותר קל מאשר לסחוב עגלת יחיד רגילה, היא ממש מחליקה גם כשיודבים עליה גדוד ילדים. במדרגות קשה יותר להתנהל איתה-היא פחות מתאימה לזה.

החסרון הגדול היה שלא יכולתי לקפל אותה לבד בגלל המאסיביות שלה והיא לא נכנסה לתא המטען של הרכב שלנו (שהיה די גדול) בעלי היה מעמיס אותה על הגגון וקושר בחבל- אבל זה פרוייקט ששמור לשבתות מחוץ לבית ולא לנסיעה קטנה לרופא...

בקיצור כל זמן שהתניידנו בסיבת הבית היה מעולה, הגנים והמעון והמכולת וגם החברים- כולם היו במרחק הליכה , כך שלנו זה התאים רוב הזמן. וגם כמו שציינו למרות החוזק והמאסיביות היא עדיין צרה! 73 ס''מ אם אני זוכרת נכון. אבל לא היתה צפופה כלל והשתמשנו בה עד גיל שנתיים לפחות. יש לנו גם עריסות במצב מעולה ושמורות ממש וגם טיולונים במצב משומש אבל לא קרוע וצריכים ניקיון רציני.
עכשיו בדקתי קצת יותר עגלותאנונימי (פותח)
במיוחד ביוטיוב.
אני חייבת.להגיד שאני לא מתלהבת מאף אחת כרגע.
כל אחת נראת לי משהו אחר שלא מתאים.ממש מתסכל
לגבי המאנטיין בוגי זה דווקא חשוב לי מאוד תא מטען ויכולת להרים אותה כי אני לא יכולה להשאיר אותה במדרגות שלנו - ראיתי מה זה עשה לעגלות אחרות שלנו. ונסיעות עם החמודים עוד יהיו בעז"ה

לא נראה לי שיהיה מנוס מלסוע לירקא או משהו כזה רק לשם בדיקת העגלות ואחכ לקנות מיד 2
למרות שחייבת לציין שהמחירים של רוב העגלות שפויים למדי.
אולי חוץ משניים שלוש דגמים כמו הבוגבו
לנו המאונטיין באגי כן נכנסת לבגאז'ג'נדס
כרגע אנחנו עם האמבטיות...
הוא נכנס..אנונימי (6)אחרונה
אבל הוא אכן דיי גדול...

ואצלי לא הייתה בעיה להעלות אותו במדרגות.
להיפך... לדעתי הגלגלים שלו מאוד נוחים בשביל זה..
תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

נראה לי זה לא חוקישיח סוד

מקלט של מקום ציבורי כמו בית ספר מתנ"ס בית כנסת פארק

חייב להיות פתוח לכולם בזמן אזעקה

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאניאחרונה

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

נכון זה בסדר פשוט להתרסק בבכי במיטה?הריון ולידה

גם אם זה היום נישואין שלנו?

הוא לא פה

אני עם כמה וכמה שחלקם חולים

ההרדמות נהיו בגלל זה קשות במיוחד אחרי אחהצ שלמים שאני איתם לבד

הגוף שלי שבור מפורק לרסיסים מהחודש התשיעי הזה

הורמונלית ונפשית בכלל

ואני בכלל אמורה להיות במנוחה עד הלידה

צירים סימפיוליזיס ושמירה זה שילוב לא טוב וכל דבר מדליק לי את הבכי

אין לי עזרה כמעט ולא חייבים לי כלום אבל כן ניסיתי להשיג כזו

גם בתשלום

הגננת מציקה ולא מבינה מה זה "אני מצטערת, אני לא יכולה לדבר עכשיו, אני בהשכבות" ואז מתחילה להטיח חפירות  וטענות על זה שהילד עם מגפיים כשבא לה שהוא יהיה עם נעלי ספורט כי עם המגפיים הוא משחק בזמן האוכל או לא יודעת מתי.

למרות שהיא גננת חנ"מ אין לה ניסיון בגידול ילדים וכנראה שגם לא ביחסים בין אישיים

ונמאס לי!

ואיבדתי בשעה האחרונה שלוש פעמים את הסבלנות ואפילו צעקתי 

ועכשיו אני פשוט בוכה

וגם צץ עניין בפרוייקט להגשה ואני לא מסוגלת יותר! 

אויש... בטח שזה בסדר! חיבוק לבינתיים...ירושלמית במקור
ברורררר. אמאל'ה. חיבוק גדול מותקאורוש3
אני בדרך להביא לך תעודת התרסקות מוצדקתSeven

ברור שזה בסדר!!!

וגם לא לעשות שום דבר+ להזמין לעצמך משהו טעים שישמח אותך🫶

את החייםהריון ולידה
תודה אהובה 
😘Seven
וואו חיבוק ענקקקרקאני

נשמע קשה מאוד וכואב

ואת הגננת חובה לסנן ולא לענות

אפשר לבכות גם מהתמיכה הזאת?הריון ולידה

כמה כוח יש בפשטות של הסביבה הנשית

כל כך תודה 

וואי בטח שמותר להתפרקנעומית

וצריך

ממש יפה שהצלחת לשמור את זה אחרי שהילדים נרדמו.

מצטרפת, כל מה שעובר לי בראש היום זה מה השכנים שמעו, ומה הסיכוי שהם לא היו בבית היום. 

מותק בא לי לתת לך מדליהממשיכה לחלום

איזו אישה לביאה את

עם כמה את מתמודדת

תבכי כמה שאת צריכה

תנקי את הלב

ותנשמי נשימות חדשות❤️

שולחת הרבה כוחותממתקיתאחרונה

נשמע לא פשוט, את גיבורה שבכלל שרדת לספר
מבאס שאין עזרה.

הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11אחרונה
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
התינוק שלי כבר לא ממש תינוק אבל השיער שלו לא גדלפרח חדש

הוא בן 1.7

אבל נראה יותר קטן בגלל שאין לו כמעט שיערות

בשבילי הוא חמוד ככה

אבל מבינה שזה קצת חריג כי כולם שואלים אותי איפה השיער שלו חח

הייתן מנסות תרופות סבתא? מכירות משהו שעוזר באמת לזה?

אני לא יודעת אם מותר אבל שמן רוזמרין מזרז צמיחהנפש חיה.
אפשר לטפטף קצת לשמפו ולחפוף לו
מצאתי משהו של מי הדס באתר "פרוג" תראינפש חיה.

לבשל כמה ענפים של הדסים בסיר מיים

לסנן, להעביר את המיים של ההדסים לבקבוק תרסיס

ולהשפריץ כל יום על שיער יבש.

אני השפרצתי כל בוקר, עזר מאוד

לא מורגש על השיער מבחינת המרקם, ממש כמו מיים רגילים, מתייבש ואין זכר.

אפשר למהול במיים שיצא לך הרבה.

זה לא מכתים בגדים?אנונימית בהריון

הבת שלי בת שנה וחצי ויש לה שיער ממש דליל,

אין סיכוי לקוקיות או סיכות

אצלנו במשפחה יש גנים כאלו(אהבת עולם)

לא מעט היו ככה עד גיל גדול (כאלו שלא היה מה לגזור בחלאקה).

את הקוקו הראשון של אחותי עשינו לה בגיל שלוש פלוס והיום יש לה אחלה שיער...

לסרק את מה שישרק טוב!
קראתי פעם שהסירוק (גם במברשת רכה זה טוב) ממריץ את התאים ומעודד צמיחה. לילדים שניסינו את זה צמח יותר שיער.

אומרים גם ששמן קיק מעודד צמיחה. תבדקי בגוגל. לא נסיתי.

וכמו שכתבו לך זה לא אומר כלום על השיער שיהיה בהמשך חייו.

אז כאמא לילדה שבכיתה א' היה לה פלומה כמו תינוקאמהלה

ניסיתי מלא דברים. לא יודעת מה בסוף עזר, אבל כיום היא נערונת צעירה ויש לה כמויות שיער ב"ה.

יש לי גם 2 בנים שבחלאקה לא היה בכלל מה לגזור

גם הם היום עם רעמה שלא מביישת אריה.

אז ככה

מי הדסים- ניסיתי לתקופה ארוכה, לא ראיתי שעזר

שמפו שמן קיק- גם לא עזר

הברשה במרשת לא רכה- נראה לי שכן קצת עודד צמיחה

מה שהכי עזר- חפיפה בשמן ליפיקאר באום של לה רוש פוזה- זו ההמלצה שלי לכל נזקי העור ותכלס הילדים שהשתמשתי להם בשמן הזה כשמפו קבוע היו היחידים שצמח להם שיער.

יש שמפו טום וג'רי לילדים שמומלץ לעידוד צמיחה- אני לא מצאתי אותו בחנויות.

והכי חשוב- להתפלל, כן, גם על זה

כשהילדונת מהסיפור למעלה חזרה בוכה מבית הספר כי חברות צחקו עליה שהיא תינוקת, הבנתי שאת הכי חשוב לא עשיתי

ואז התחלתי להתפלל על זה

ואז קרה השינוי.

בכיתה ב' כבר יכלנו לעשות לה קוקו קטנטן

הייתי מצרפת תמונה כדי שתאמינו לי אבל זה ו"ואחד אאוטינג" כי יש לה צבע שיער ייחודי וזה היה בולט....

בטח הבנתם

העיקר שתהיו בריאים

תודה למגיבותפרח חדש

למי שאמרה לסרק

אז אין כמעט מה לסרק 🤭

שמנים למיניהם קצת חוששת מלכלוך שעובר לבגדים ולא יורד

אולי באמת אנסה לחפש את הקרם ש @אמהלהכתבה זה משהו סביר שאני מוכנה לנסות

ובאמת ב"ה העיקר הבריאות

הוא תינוק מתוק שממלא אותנו אושר

לאחרונה גם פחות חולה בכל מיני וירוסים אז באמת תודה לה' על הכל

גם אם אין מה לסרק מסרקים את הקרקפתרק טוב!
עם מברשת רכה כדי לא להכאיב. 
לא הייתי עושה כלום, במיוחד לא לבן. הכי חמוד.שיפוראחרונה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקיתאחרונה

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור
אוניברסיטה וטרמפולינה לתינוקחולמת להצליח

יש לנו טרמפולינה שהביאו לנו, אבל עוד מעט החגורה שם תהיה קטנה על התינוקת ואני רוצה גם טרמפולינה עם מנגינות.

יש לכן המלצה על משהו, במחיר עד 200 ש''ח?

בנוסף אוניברסיטה לתינוק, יש לכן המלצה למשהו טוב גם בערך במחיר הזה?

תודה 

מקפיצהחולמת להצליח
ממש אשמח להמלצות
באוניברסיטה אני לא חושבת שצריך המלצותיעל מהדרום

לק"י

זה מוצר פשוט.

הייתי קונה מה שנראה לי. רק אולי לא עם חלקים מנגנים, שלא תהיה בעיה בשבת. או רק עם חלקים שאפשר להוריד לפני שבת.

קניתי מעלי אקספרס במבצעי נובמבר בזול ונחמדפלפלונת

אולי גם עכשיו יש משהו במחיר טוב...

התכוונתי לאוניברסיטהפלפלונת
תודה! פשוט ממש התאכזבתיחולמת להצליח
מהטרמפולינה שקיבלנו במתנה ואני רוצה לקנות חדשה שאפשר לשים מנגינות.
בטרמפולינה אני לא מבינה. התייחסתי רק לאוניברסיטהיעל מהדרום
נראה לטייני לאב יש משהו עם מנגינותהשקט הזה
שגם יש לו כמה מצבי שכיבה ככה שמתאים גם לתינוקות די קטנים
אנחנו ממש אוהבים את של טייני לאבאור מאיר
חח אני לא סבלתי אותה! עד שהעפתי אותהאמא לאוצר❤

וקניתי אחרת

היא טרמפולינה מה זה גרועה בעיני

חחח כנראה בעיני המתבונןאור מאיר

היו לי 2 טרמפולונת פשוטות עד עכשיו. ועכשיו התחדשנו בכזו. וסעיניי זה שילד יכול לישון שם שאני עם הגדולים, זה מושלם.. אולי תכתבי לה חסרונות.. וככה היא צוכל להחליט

גוגל הראה לי שהיא הרבה יותר יקרה ממה שהיא מחפשתיעל מהדרום
אכן.. רק יש המוןן ביד 2אור מאיר
מקפיצה שוב, אולי מישהי מכירה טרמפולינה טובה? 🙏חולמת להצליח
לי יש נדנדההתלבטות טובה

לא טרמפולינה. של fisher price יחסית מהפשוטים (קניתי יד 2). הילדים מאוד אוהבים. הרגיע אותם מאוד ועזר לי לתקתק דברים.

לא יודעת בדיוק מה ההבדל בין זה לבין טרמפולינה האמת, ומה היתרונות החסרונות מכל דבר. שכנה שלי מכרה בזול אז אמרתי ננסה...

לגבי אוניברסיטה, יש לי אחד שאפשר לשים בטריות למוסיקה אבל מעדיפה לא לשים בגלל שבת והילדים הגדולים יותר. אולי בגלל שחורף הייתי מחפשת אחד קצת יותר עבה אם הרצפה אצלכם קפואה. אני צריכה לשים לפעמי שמיכה מתחת וזה סתם מעצבן אבל ממש לא קריטי..

יש אוניברסיטה שזה בלי משטח בכלליעל מהדרום
לק"י

ואז אפשר להניח על המקום הרגיל שעליו מניחים את התינוק.

וואי זה באמת מעולה.. יש לחמותי כזה וזה נוחהשקט הזה
שוקלת להתחדש לזה בילד הבא בעז"ה😅 (גם תופס פחות מקום)
האמת שלנו יש עם משטח מבד, זה גם מתקפליעל מהדרום
יש לי כזאתהשם שליאחרונה

קניתי אותה אחרי שטרמפולינה עם משטח מבד נהרסה.

האמת שלא השתמשתי בה הרבה, כי עד שקניתי התינוק כבר גדל.

בעז"ה לילד הבא.

אוניברסיטה ב180 שקל באתר ניגון טויספה לקצת
מצרפת תמונה, זה ממש נחמד וזול.פלפלונת

אני גם הזמנתי כזו, אחלה אוניברסיטה..התייעצות הריון
אחרי כמה ילדים שלא השתמשתי בטרמפולינהרק טוב!

מסרתי אותה. היתה לי אחת פשוטה בלי משחקים. בילדים הראשונים השתמשנו גם להאכיל בה. אבל זה שובר את הגב (שלי..)

אולי תדייקי מה הצורך שלך ולפי זה ימליצו לך?

ועוד נקודה למחשבה, מוזמנת להתעלם אם לא מתאים לך-

עדיף פחות לשים את התינוקות בדברים כאלה שמונעים מהם תנועה והתפתחות. הכי טוב זה שטיח/מזרון/משטח שמגן מהרצפה אבל מאפשר לנוע עליו. 

אצלי השימוש הוא בעיקרחולמת להצליח

בגלל שהתינוקת פולטת הרבה, אז אחרי שהיא יונקת אני שמה אותה שם.

בד"כ כשאני שמה אותה על הבטן ועל הגב היא לא מפסיקה לפלוט, אז צריכה לחכות כמה זמן מהאוכל.

אולי יעניין אותך