אז דבר ראשון תשגעי שתאומים זה כיף אדיר! וככל שעובר הזמן זה נהיה יותר ויתר כיף!
1. גודל הבטן משתנה מאישה לאישה. לא על כולן רואים שזה תאומים. (ובנינו- יש כאלו שסתם יש להם בטן גדולה)
אישית, לכל מי שסיפרתי על ההריון מיוזמתי, סיפרתי גם על המין וגם על התאומים.
כל מי ששאל אח''כ- פשוט עניתי מבלי לפרט.. את בהריון? כן. מה המין של התינוק? בן (בלי לפרט שיש לי שניים) יש לך תאומים? כן.
אבל זו סתם אני שלא רואה עניין בלהסתיר, כי במילא בסוף ידעו..
בעניי, מי שלא רוצה לספר- לא חייבת. תמצאי לך משפטים מתחמקים על כל שאלה.. למשל: את בהריון? תשובה: א-ת בהריון? או- אווצ' השמנתי כ''כ?.
מין העובר? תשובה: אנחנו לא מגלים או- מתחיל ב-ב'
תאומים? תשובה: אווצ' אני כ''כ שמנה? או- אני רק בשישיות..
2. בעניי, הכל בראש. אני הרגשץי שהקושי שלי עם התאומים נובע מזה שנכנס מישהו חדש הבייתה ולא כי הם שניים. אם שניהם בוכים בלילה- מה ההבדל? בכל מקרה הייתי קמה. אם צריך להאכיל (אגב, ממליצה על הנקה בו זמנית, חוסך זמן בטירוף!) אז בכל מקרה הייתי מניקה.. וכן הלאה..
אם תחשבי על הקושי, ומה יהיה.. והם שניים.. באמת יהיה קשה. כשמתמקדים בזה שהקושי הוא בעצם בראש- הכל נהיה יותר קל.
ולפרטים הטכניים: ***עזרה בתשלום!! מישהו שישגיח על התאומים בזמן שאת ישנה ויוכל, לצורך העניין להאכיל אותם מבקבוק שאוב או מתחליף מזון או סתם להרגיע אותם אם הם לא רעבים- ואת תוכלי לישון.
***אל תתעסקי במטלות הבית בזמן העירות!! חבל על הכוח שלך! עזרה ממישהו, בתשלום אם צריך.
*** לישון בכל הזדמנות שיש! את תצטרכי את זה!
*** לא להיות לחוצה על הנקה. הנקה לילד יחיד היא קשה גם ככה. הנקה לשתיים היה קשה עוד יותר (בייחוד כשמניקים לחוד) תפרגני לעצמך תמ''ל כשקשה לך.. אל תילחצי אם את מרגישה שאין לך כוח להניק.
(וכמו שאמא שלי אמרה לי בזמנו- את אכלת כמעט כל הזמן ר-ק מטרנה וברוך ה' את בסדר..) אני שילבתי להם מטרנה ממש מההתחלה וברוך ה' הם במצב מעולה, נסיכים, מתוקים, חכמים ונבונים (אוהבי ה' ויראי אלוקים
)..
*** תבקשי מיועצת ההנקה בבית החולים- כבר מההתחלה שתראה לך איך מניקים ביחד, גם אם תחליטי שאת לא משתמשת בזה- שיהיה לך את הידע.
*** במקרה שאת מחליטה להניק את שניהם- כרית הנקה!!!! הכי נוח שיש.
*** בהתחלה- לא צריך 2 עריסות.. אפשר להסתפק באחת כשהם שוכבים לרוחב (יש כאלו שטוענים שזה גם טוב להם כי ככה הם התרגלו בבטן)
*** תכיני מלאי של גופיות ובגדים להחלפה!! תתכונני להפצצות חיתולים*2 והרבה כביסות.. (אין מה לעשות...)
זה מה שעלה לי עד כה. אם תרצי- אין לי בעיה שאחת המנהלות תקשר בנינו בשביל עוד שאלות.
3.עגלה. טוב, זה ממש תלוי במה חשוב לכם בעגלה.
לנו היה מאוד חשוב שהיא תהיה צרה (לידיעתך, עגלת תאומים סטנדרטית לא נכנסת בדלת רגילה), ושתהיה נוחה לתמרון.
יש לנו עגלה של מאונטן באגי. ממליצים מאוד מאוד!!!! יש לה שתי סוגי גלגלים- גלגלי גומי וגלגלי פלסטיק. ממליצה בחום על הגומי!!! זה כמו גלגלים של אופנים לכן הם גם בולמי זעזועים ונוחים בטירוף לתפעול (יכולה להסיע ביד אחת בלי קושי, עולים על גבי אבנים ומהמורות בדרך מבלי להיתקע). החיסרון שלהם הוא כמובן זה שהם יכולים להתפנצ'ר (ולכן ממליצה להחזיק בבית כמה גלגלים ופנימיות במידה שלהם- להחלפה) אבל בעניי הייתרונות עולים על החסרונות (נסינו לעבור לטיולון עם גלגלי םלסטיק והיה סיוט..).
בנוסף, היא אחת העגלות הכי צרות בשוק. עוברת בכל דלת בלי שום קושי. (מאוד מאוד מאוד חשוב בעניי).
אגב, בעניין האמבטיות- לדעתי אתם צודקים שאתם לא רוצים- זה כבד מאוד מאוד מאוד.
4. גם אני שמעתי על הפייסבוק של התאומים והשלישיות.. אישית, אין לי פייסבוק, אבל אם תרצי- כולה לברר איך נכנסים לשם.
יאאלה, חפרתי
בהצלחה לך! ומזל טוב!!
(בקרוב אצלי, הלוואי שעוד פעם תאומים!)