אם הייתם אדם הראשון- הייתם אוכלים מפרי העץ???...אנונימי (פותח)

אני כן!...

דווקא בגלל שמותר לאכול מכל הגן,ואסור רק משו אחד- על הפרנציפ הייתי אוכלת, זה מסקרן!....

מה איתכם?

אממ, וואו.פגזניקית גאה!

שאלה טובה.
נראלי שלא, אני לא אחת של פרנציפים.

אבל אי אפשר לשפוט..
[למרות שאם היו מביאים לי פה את חווה הייתי מרביצה לה! אני לא צכה לסבול בלידה בגללה!! ]

נראלי שכן...אנונימי (פותח)
לא הייתי עומדת בפיתוי... חוצמזה שזה טעים....
נרא לי שהייתי גם אוכלת....היסטוריונית
דבר ראשון,אחד מאלף

בס"ד.

"הייתי דופקת לחווה מכות"- קצת כבוד. המדרשים מתארים לנו שאדם וחווה היו גדולי עולם ולא סתם 2 חבר'ה....

ודבר שני, לאדם היה מותר לאכול מעץ הדעת בשבת. ז"א שאם הוא היה מתאפק כמה שעות, הוא היה יכול לאכול אותו...

אבל, האם היית מוכנה לקבל "דעת"?אחד מאלף

בס"ד.

האם הייתם אוכלים מהעץ, בידיעה "שיוסיף דעת יוסיף מכאוב"?

האם לא היה עדיף להישאר במצב הנתון בלי טרדות מיותרות?

נראה לי שכן..~~אני~~
ברור שעדיף "דעת"!טל_טול

בנאדם בלי דעת הוא לא בנאדם!

וחוצמיזה, בלי האכילה מעץ הדעת לא היינו כאן. כאילו, זאת דעתי..

בכלל לא ברור שאדם ידע מה ההשלכותהרועה
של זה, יש דעה שהוא נקרא "עץ הדעת טוב ורע" ולא עץ הדעת בגלל שבגללו האדם חובה דברים רעים.
קשה לדעת.אנונימי (פותח)

אבל כיום לא ההיתי מוותרת על הדעת שניתנה לי מתוך ידיעה שזה יקל עלי.

ולדעתי, לא בהכרח הוספת הדעת מוסיפה מכאוב, אלא זה שנוספה לך דעת גורם להבנת הצרות שיש לאדם.

עדיף לחיות בלי להבין? אולי במובן מסוים ובמצב מסוים.

ברווור שהייתי אוכלת!!!סקרנות והתמרדות והתחמדות וכומתו"ש

זה שיא האנושי!!!!!!!!!!!

(אם כי יכוליות שאם ה' היה מדבר איתי ישירות אז הייתי מחזיקה תצמי)

לויודעת....חיוכים
אני לא אחת כזאת שחייבת כל דבר לבדוק עד הסוף...לא יותר מידי סקרנית...
מקבלת את המצב כמו שהוא... ואם אמרו לי לא לעשות דבר מסוים אז אני לא יעשה.. לפחות ישתדל שלא...
לא הייתי אוכלת,אבל אדם ללא דעת..קלמנטינה
מזכיר קצת את הדחליל מארץ עוץ.. :]
גמאני בעד לנקום טיפה בחווה..
אולי אם היא לא הייתה אוכלת לא היינו יודעים מה אנחנו מפסידים,
אוולי ה' היה נותן לנו את זה מתישהו בלי שנחטא.
היום ראינו את הסרט של ארץ עוץ בבית ספר ^ ^ באמתחיוכים
מזכיר,אנחנו עושים על זה הצגה באנגלית!! איזה כיף!! מפסידים לימודים!! [אל תחשבו שאני מציגה משהו...]
אני מלא פעמים חושבת על זה-איזה קריזה עםאנונימי (פותח)

חוה הזאת, שבגללה אנחנו צכות לסבול,

או איזה מעצבנים כל האנשים במגדל בבל-בגללם יש לנו היום שיעורי אנגלית..!

ברור שהיית אוכלתת!!הייתי צכה לדעת מה הטעם של זה..יושי=]

וזה שיא המסקרןן!!

ובמת כריזה עם חוה!!

בטוח שלא...ילץ
כי אני לא אוהב פרות...חחחחחחחחחח..................
וערבית, וצרפתית--טל_טול
מה את מאשימה אנשים אחרים?=]
אני כן!!אנונימי (פותח)

הייתי אוכל בגלל שאלוהים לא אמר (אם אנלא טועהב) לחוה למה אסורלאכול..                     אבל לא סגור על זה.

חברה, הגזמתם...SIMI

אני ממש מסכימה עם אחד מאלף!!!

ואני אוסיף- אני חושבת שהשירשור הזה מוביל לזילזול ולגלוג על אנשים שאנחנו אפילו לא מגיעים לקצה רגליהם!!!

תחשבו מה חווה הייתה אומרת עלינו!!!

מי אנחנו בכלל שנדבר עליהם ככה? אפילו אם זה בצחוק או משו, לדעתי זה לא במקום.

כולנו היינו ואכלנואנונימי (פותח)
כמבואר בכל הספרים, הרי כל הנשמות היו בתוך אדם הראשו ובחוה, וכולנו אכלנו מעץ הדעת, וsmi צודקת שאנו כללל א מבינים את עומק העניין, בטוח שהניסיון לא היה סתם לאכול מתפוח או לא, אדם הראשון יציר כפו של ה' אשר אין היצר הרע בקרבו, לא היה נופל \בכך, יש בדבר סודות עמוקים
כל הנשמות היו באדם וחוה?קוצ'יניו
מאגניב....איפה זה כתוב?
אהמ... עד כמה שידוע לי-רחלקה
בכל נשמה יש ניצוץ מנשמתו של אדם הראשון- ולא שהיא הכילה את כולם.
נצוץ מהנשמה של האדם הראשון?טל_טול
לא נראה לי הגיוני.. אולי התכוונתם לצלם אלוקים שיש בכל אדם?
מוזר...קוצ'יניו
דווקא מהאדם הראשון? למה? הוא היה צדיק או משהו כזה?...
כי הוא כל מה שהיה. לא היה אדם אחר חוץ ממנואלעד
ומאותו "אדם" יצאנו כולנו, לכן כווווולנו חלקים שונים שלו. גם מבחינה גופנית-גנטית פשוטה, וגם מבחינה נשמתית.
אז לפי מה שאתה אומר-טל_טול
יש לנו גם חלקים מהנשמות של הסבתות והסבים והסבתות והסבים של הסבתות והסבים וכו' וכו'..(חוץ מהגנטי)??
מקורות לכך שאדם הראשון היו כלול מכל נשמות ישראלאנונימי (פותח)

ספר עמק המלך - שער יז - פרק יא

צריך אתה לדעת, כי בשעת בריאת העולם, היינו בשעה שנולד אדם הראשון, היו כלולים בו כל ס' רבוא של נשמות, זכר ונקיבה היו, וזהו שדרשו רז"ל, על פסוק איפה היית ביסדי ארץ [

ספר לקוטי תורה - ספר תהלים

הנה כשברא הקב"ה את אדם הראשון כל הנשמות שנכללו בו לא היו אלא נשמות ישראל ואם לא היה חוטא לא היו האומות יוצאין לעולם ואחר שחטא נתערבו בו ניצוצות או"ה וזהו אדם אתם ישראל לבד היו כלולין נשמותיהם באדה"ר,

ספר השל"ה הקדוש - ספר ויקרא - פרק תורה אור מספר תורת כהנים. (א)

ויהי לנפש חיה, כלומר כי נפשו היה כולל כל נפשות העולם, כמו שאמרו רז"ל (תנחומא פקודי ג') כי כל נשמות היו כלולות בנשמת אדם הראשון.

ספר יערות דבש - חלק ראשון - דרוש ז

אבל כבר נודע כי אדם הראשון היה כלול כל נשמות

ספר מאור ושמש - פרשת כי תשא ד"ה הדקדוק

פרש לי לפרש על פי מה דפירשו על פסוק הנאמר באיוב איפוא היית ביסדי ארץ ופירשו איפה שלך היכן היתה, כי אדם הראשון הוא היה כללות כל הנשמות ובו היו כל הנשמות העתידים לבא לעולם, הרבה מהם היו כלולים במצחו של אדם הראשון והרבה נשמות היו בחוטמו והרבה בשפתים ובעינים והרבה נשמות היו תלוים בדיקנו, ואדם הראשון היה כמו איפה לכל הנשמות והיא העיקר עבדות בכדי שכל אחד ואחד יתקן את שורש נשמתו כפי שרשו באיזה איפה שהיה באדם הראשון. וזה שאמר הקב"ה לאיוב איפוא היית ביסדי ארץ רצה לומר איפה שלך היכן היתה באדם הראשון, כן הוא במדרש רבה בפרשת כי תשא, ורצה לומר כי אדם הראשון הוא היה איפה לכל הנשמות כי באם לא חטא אדם הראשון רק היה מתקן הכל כפי רצונו של הקב"ה שבראו בכדי שיתקן הכל אז לא היה צריך להולדת דורות רבים כי הוא היה מתקן עצמו עם כל הנשמות שהיו בו, רק כאשר חטא והיה השבירה ונפילה להנשמות בחטאו לכך הוצרך להוליד דורות רבים היינו הנשמות שהיו באדם הראשון בכדי שכל נשמה ונשמה תתקן שרשו באותו איפה שהיה אז באדם הראשון. וזהו שאמר שלמה המלך ע"ה בקהלת לבד ראה זה מצאתי את אשר עשה האלהים את האדם ישר היינו שכונת הקב"ה היה רק ליצירת אדם הראשון לבד והוא יתקן הכל, והמה בקשו חשבונות רבים רצה לומר בחטאו הוצרך להוליד דורות רבים היינו הנשמות שהיו כלולים בו בכדי שכל אחד יתקן את שורש נשמתו באותו איפה שהיה באדם הראשון וזהו העיקר עבדות וזהו בהיות הקב"ה שורה בישראל אזי יש יכולת לעבוד ולהמציא עצמו באיזה איפה שהיה באדם הראשון ולתקן את שורש נשמתו, אבל באם ח"ו אין השכינה שורה בישראל בפרט בגלות המר הזה בלתי אפשר להמציא עצמו באיזה איפה שהיה ולתקנה.

אמרו לה- אסור. מה זה משנה העונש?טל_טול
הקפצה לא מתייאשאנונימי (פותח)
עוד הקפצהרחלקה
ועודאנונימי (פותח)
2 צדדים..נמאס לי=(

לאכול- כי זה מסקרן, ומה כבר יקרה לי אם אני יעשה את זה?.. חפיף!..ואולי גם סתם דווקא כי פשוט זה מה שאמרו שלא, אז דווקא כן?..

לא לאכול- כי זה מפחיד, ואולי מסוכן?

אבל מצד שני--- בטח חוה לא חשבה על זה בכלל לא? כי לא הייתה לה דעת! נכון?..

מעלת חוה לנמאס ליאנונימי (פותח)
טעות גדולה לחשוב שחוה היתה טיפשה ללא דעת, אין זה כלל הפירוש בפסוקים.
חוה היתה קודם החטא ללא יצר הרע פנימי כלל, ובנחש היה מלובש היצר הרע בכבודו ובעצמו אשר שידלה בדברים לאכול מעץ הדעת, ועף הדעת טוב ורע, הכוונ היא עץ אשר חיבר אותה לטוב ולרע, מאחר והיו מעורבים בו כוחות הטומאה והקדושה יחד, ואילו היתה נמנעת לאכול את העץ עד שבת היה העץ מותר מכוחה של השבת שהיתה מבדילה את הטוב מהרע, וכמבואר בדברי חז"ל.
תראי....אנונימי (פותח)
ברור שאם זה היה בלתי אפשר לאכול אל הייתי אוכל אבל אז זה היה משנה את כל מהלך ההיסטוריה וכלום כמו שאנחנו מכירים אותו ככה לא היה קורה והיה כמו שהוא היום אני מאמין שכל מה שקורה זה מה שמוביל את הבנאדם למה שהוא עכשיו!
לא!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
אני לא מתה על פירות , אז למה דווקא ???
אוכל כדי לעצבן<^TNT^>
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך