אני כן!..
.
דווקא בגלל שמותר לאכול מכל הגן,ואסור רק משו אחד- על הפרנציפ הייתי אוכלת, זה מסקרן!....
מה איתכם?
שאלה טובה.
נראלי שלא, אני לא אחת של פרנציפים.
אבל אי אפשר לשפוט..
[למרות שאם היו מביאים לי פה את חווה הייתי מרביצה לה! אני לא צכה לסבול בלידה בגללה!! ]
בס"ד.
"הייתי דופקת לחווה מכות"- קצת כבוד. המדרשים מתארים לנו שאדם וחווה היו גדולי עולם ולא סתם 2 חבר'ה....
ודבר שני, לאדם היה מותר לאכול מעץ הדעת בשבת. ז"א שאם הוא היה מתאפק כמה שעות, הוא היה יכול לאכול אותו...
בס"ד.
האם הייתם אוכלים מהעץ, בידיעה "שיוסיף דעת יוסיף מכאוב"?
האם לא היה עדיף להישאר במצב הנתון בלי טרדות מיותרות?
בנאדם בלי דעת הוא לא בנאדם!
וחוצמיזה, בלי האכילה מעץ הדעת לא היינו כאן. כאילו, זאת דעתי..
זה שיא האנושי!!!!!!!!!!!
(אם כי יכוליות שאם ה' היה מדבר איתי ישירות אז הייתי מחזיקה תצמי
)
וזה שיא המסקרןן!!
ובמת כריזה עם חוה!!
אני ממש מסכימה עם אחד מאלף!!!
ואני אוסיף- אני חושבת שהשירשור הזה מוביל לזילזול ולגלוג על אנשים שאנחנו אפילו לא מגיעים לקצה רגליהם!!!
תחשבו מה חווה הייתה אומרת עלינו!!!
מי אנחנו בכלל שנדבר עליהם ככה? אפילו אם זה בצחוק או משו, לדעתי זה לא במקום.
ספר עמק המלך - שער יז - פרק יא
צריך אתה לדעת, כי בשעת בריאת העולם, היינו בשעה שנולד אדם הראשון, היו כלולים בו כל ס' רבוא של נשמות, זכר ונקיבה היו, וזהו שדרשו רז"ל, על פסוק איפה היית ביסדי ארץ [
ספר לקוטי תורה - ספר תהלים
הנה כשברא הקב"ה את אדם הראשון כל הנשמות שנכללו בו לא היו אלא נשמות ישראל ואם לא היה חוטא לא היו האומות יוצאין לעולם ואחר שחטא נתערבו בו ניצוצות או"ה וזהו אדם אתם ישראל לבד היו כלולין נשמותיהם באדה"ר,
ספר השל"ה הקדוש - ספר ויקרא - פרק תורה אור מספר תורת כהנים. (א)
ויהי לנפש חיה, כלומר כי נפשו היה כולל כל נפשות העולם, כמו שאמרו רז"ל (תנחומא פקודי ג') כי כל נשמות היו כלולות בנשמת אדם הראשון.
ספר יערות דבש - חלק ראשון - דרוש ז
אבל כבר נודע כי אדם הראשון היה כלול כל נשמות
ספר מאור ושמש - פרשת כי תשא ד"ה הדקדוק
פרש לי לפרש על פי מה דפירשו על פסוק הנאמר באיוב איפוא היית ביסדי ארץ ופירשו איפה שלך היכן היתה, כי אדם הראשון הוא היה כללות כל הנשמות ובו היו כל הנשמות העתידים לבא לעולם, הרבה מהם היו כלולים במצחו של אדם הראשון והרבה נשמות היו בחוטמו והרבה בשפתים ובעינים והרבה נשמות היו תלוים בדיקנו, ואדם הראשון היה כמו איפה לכל הנשמות והיא העיקר עבדות בכדי שכל אחד ואחד יתקן את שורש נשמתו כפי שרשו באיזה איפה שהיה באדם הראשון. וזה שאמר הקב"ה לאיוב איפוא היית ביסדי ארץ רצה לומר איפה שלך היכן היתה באדם הראשון, כן הוא במדרש רבה בפרשת כי תשא, ורצה לומר כי אדם הראשון הוא היה איפה לכל הנשמות כי באם לא חטא אדם הראשון רק היה מתקן הכל כפי רצונו של הקב"ה שבראו בכדי שיתקן הכל אז לא היה צריך להולדת דורות רבים כי הוא היה מתקן עצמו עם כל הנשמות שהיו בו, רק כאשר חטא והיה השבירה ונפילה להנשמות בחטאו לכך הוצרך להוליד דורות רבים היינו הנשמות שהיו באדם הראשון בכדי שכל נשמה ונשמה תתקן שרשו באותו איפה שהיה אז באדם הראשון. וזהו שאמר שלמה המלך ע"ה בקהלת לבד ראה זה מצאתי את אשר עשה האלהים את האדם ישר היינו שכונת הקב"ה היה רק ליצירת אדם הראשון לבד והוא יתקן הכל, והמה בקשו חשבונות רבים רצה לומר בחטאו הוצרך להוליד דורות רבים היינו הנשמות שהיו כלולים בו בכדי שכל אחד יתקן את שורש נשמתו באותו איפה שהיה באדם הראשון וזהו העיקר עבדות וזהו בהיות הקב"ה שורה בישראל אזי יש יכולת לעבוד ולהמציא עצמו באיזה איפה שהיה באדם הראשון ולתקן את שורש נשמתו, אבל באם ח"ו אין השכינה שורה בישראל בפרט בגלות המר הזה בלתי אפשר להמציא עצמו באיזה איפה שהיה ולתקנה.
לאכול- כי זה מסקרן, ומה כבר יקרה לי אם אני יעשה את זה?.. חפיף!..ואולי גם סתם דווקא כי פשוט זה מה שאמרו שלא, אז דווקא כן?..
לא לאכול- כי זה מפחיד, ואולי מסוכן?
אבל מצד שני--- בטח חוה לא חשבה על זה בכלל לא? כי לא הייתה לה דעת! נכון?..
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.