אני כן!..
.
דווקא בגלל שמותר לאכול מכל הגן,ואסור רק משו אחד- על הפרנציפ הייתי אוכלת, זה מסקרן!....
מה איתכם?
שאלה טובה.
נראלי שלא, אני לא אחת של פרנציפים.
אבל אי אפשר לשפוט..
[למרות שאם היו מביאים לי פה את חווה הייתי מרביצה לה! אני לא צכה לסבול בלידה בגללה!! ]
בס"ד.
"הייתי דופקת לחווה מכות"- קצת כבוד. המדרשים מתארים לנו שאדם וחווה היו גדולי עולם ולא סתם 2 חבר'ה....
ודבר שני, לאדם היה מותר לאכול מעץ הדעת בשבת. ז"א שאם הוא היה מתאפק כמה שעות, הוא היה יכול לאכול אותו...
בס"ד.
האם הייתם אוכלים מהעץ, בידיעה "שיוסיף דעת יוסיף מכאוב"?
האם לא היה עדיף להישאר במצב הנתון בלי טרדות מיותרות?
בנאדם בלי דעת הוא לא בנאדם!
וחוצמיזה, בלי האכילה מעץ הדעת לא היינו כאן. כאילו, זאת דעתי..
זה שיא האנושי!!!!!!!!!!!
(אם כי יכוליות שאם ה' היה מדבר איתי ישירות אז הייתי מחזיקה תצמי
)
וזה שיא המסקרןן!!
ובמת כריזה עם חוה!!
אני ממש מסכימה עם אחד מאלף!!!
ואני אוסיף- אני חושבת שהשירשור הזה מוביל לזילזול ולגלוג על אנשים שאנחנו אפילו לא מגיעים לקצה רגליהם!!!
תחשבו מה חווה הייתה אומרת עלינו!!!
מי אנחנו בכלל שנדבר עליהם ככה? אפילו אם זה בצחוק או משו, לדעתי זה לא במקום.
ספר עמק המלך - שער יז - פרק יא
צריך אתה לדעת, כי בשעת בריאת העולם, היינו בשעה שנולד אדם הראשון, היו כלולים בו כל ס' רבוא של נשמות, זכר ונקיבה היו, וזהו שדרשו רז"ל, על פסוק איפה היית ביסדי ארץ [
ספר לקוטי תורה - ספר תהלים
הנה כשברא הקב"ה את אדם הראשון כל הנשמות שנכללו בו לא היו אלא נשמות ישראל ואם לא היה חוטא לא היו האומות יוצאין לעולם ואחר שחטא נתערבו בו ניצוצות או"ה וזהו אדם אתם ישראל לבד היו כלולין נשמותיהם באדה"ר,
ספר השל"ה הקדוש - ספר ויקרא - פרק תורה אור מספר תורת כהנים. (א)
ויהי לנפש חיה, כלומר כי נפשו היה כולל כל נפשות העולם, כמו שאמרו רז"ל (תנחומא פקודי ג') כי כל נשמות היו כלולות בנשמת אדם הראשון.
ספר יערות דבש - חלק ראשון - דרוש ז
אבל כבר נודע כי אדם הראשון היה כלול כל נשמות
ספר מאור ושמש - פרשת כי תשא ד"ה הדקדוק
פרש לי לפרש על פי מה דפירשו על פסוק הנאמר באיוב איפוא היית ביסדי ארץ ופירשו איפה שלך היכן היתה, כי אדם הראשון הוא היה כללות כל הנשמות ובו היו כל הנשמות העתידים לבא לעולם, הרבה מהם היו כלולים במצחו של אדם הראשון והרבה נשמות היו בחוטמו והרבה בשפתים ובעינים והרבה נשמות היו תלוים בדיקנו, ואדם הראשון היה כמו איפה לכל הנשמות והיא העיקר עבדות בכדי שכל אחד ואחד יתקן את שורש נשמתו כפי שרשו באיזה איפה שהיה באדם הראשון. וזה שאמר הקב"ה לאיוב איפוא היית ביסדי ארץ רצה לומר איפה שלך היכן היתה באדם הראשון, כן הוא במדרש רבה בפרשת כי תשא, ורצה לומר כי אדם הראשון הוא היה איפה לכל הנשמות כי באם לא חטא אדם הראשון רק היה מתקן הכל כפי רצונו של הקב"ה שבראו בכדי שיתקן הכל אז לא היה צריך להולדת דורות רבים כי הוא היה מתקן עצמו עם כל הנשמות שהיו בו, רק כאשר חטא והיה השבירה ונפילה להנשמות בחטאו לכך הוצרך להוליד דורות רבים היינו הנשמות שהיו באדם הראשון בכדי שכל נשמה ונשמה תתקן שרשו באותו איפה שהיה אז באדם הראשון. וזהו שאמר שלמה המלך ע"ה בקהלת לבד ראה זה מצאתי את אשר עשה האלהים את האדם ישר היינו שכונת הקב"ה היה רק ליצירת אדם הראשון לבד והוא יתקן הכל, והמה בקשו חשבונות רבים רצה לומר בחטאו הוצרך להוליד דורות רבים היינו הנשמות שהיו כלולים בו בכדי שכל אחד יתקן את שורש נשמתו באותו איפה שהיה באדם הראשון וזהו העיקר עבדות וזהו בהיות הקב"ה שורה בישראל אזי יש יכולת לעבוד ולהמציא עצמו באיזה איפה שהיה באדם הראשון ולתקן את שורש נשמתו, אבל באם ח"ו אין השכינה שורה בישראל בפרט בגלות המר הזה בלתי אפשר להמציא עצמו באיזה איפה שהיה ולתקנה.
לאכול- כי זה מסקרן, ומה כבר יקרה לי אם אני יעשה את זה?.. חפיף!..ואולי גם סתם דווקא כי פשוט זה מה שאמרו שלא, אז דווקא כן?..
לא לאכול- כי זה מפחיד, ואולי מסוכן?
אבל מצד שני--- בטח חוה לא חשבה על זה בכלל לא? כי לא הייתה לה דעת! נכון?..
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים