הכל תלוי לאיזה מקום יגיע בפריימריז.
מצד שני אולי זה יכול לגרום למתחים מול ש"ס? להתנגחויות הדדיות שלא יוסיפו טוב?
בגדול כל כוח שמרגיש שהוא יכול להתאים לערכי הבית היהודי אני שמח שמצטרף למפלגה. ככה מרחיבים את המעגלים, נפתחים לקהלים חדשים ונפתחים לזוויות ולתפיסות שאולי בעבר פחות הצלחנו להתחבר אליהם. אז יש כמובן עוד הרבה דרך ואנחנו עדיין מאוד מצומצמים ומוגבלים (אנחנו = הבית היהודי) -אבל אולי זה סוג של סימן לבאות. כבר לא הצנחות כפויות מלמעלה אלא התמודדות מלמטה, בטח גם ינסה לפקוד ספרדים רבים ובכלל הרבה תומכים שלו, ואני בעד מפקד רחב.
וגם מהצד השני אני מאמין שצריך עוד "איילת שקדים" במפלגה. למרות היותה חילוניה (ואולי גם בזכות זה) היא הצליחה להץחבב על דתיים רבים ולהצטייר כמי שלא מאיימת בכלל על התפיסות הדתיות לאומיות של המפלגה (במובן מסויים פחות מבנט אפילו).
בקיצור, המפקד החדש נפתח בשבוע הבא.מי שרוצה להיות שם, לנסות להשפיע על הרכב המפלגה וכו' - ההתפקדות בשלושת החודשים הראשונים מאפשרת פטור מתקופת אכשרה ומאפשרת תיאורטית הצבעה מיידית בבחירות של המפלגה.
והלוואי. הלוואי שבתקומה כבר יבינו שהגיע הזמן להתפקד. אני מאמין שהקול שלי ושל עוד רבים יהיה נתון להם אם יחליטו להתפקד למפלגה ולאחד באופן מלא את השורות. וצריך למצוא איזו שהיא נוסחה לעשות את זה. אני מאמין שזה יחזק את המפלגה ולא להיפך. בטח לאאותה פארסה כל פעם מחדש של ממד אחד התלבטות בבית היהודי מה לעשות ומה לאשר ומצד שני בתקומה האם לפרק את החבילה (ואם כן האם יש להם אלטרנטיבה) או להמשיך לנסות לדהוק בבית היהודי אבל כנפרדים.
מבחינה מהותית הם חלק אינטגרלי ממפלגת הציונות הדתית.המצביעים שלהם הם קהל הבוחרים הטבעי בהחלט של הבית היהודי.

. ביבי אפילו שילם לבית היהודי דאז בח"כ על חשבון הליכוד שהתמודד אצלו בגלל מצביעים שנרתעו מעוצמה יהודית.