כך אמר בפירוש רבי נחמן בליקוטי מוהר"ן תורה יז, ובשיחותיו של רבי נחמן:
מִכָּל הַדְּבָרִים צוֹעֵק כְּבוֹד הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ כִּי מְלא כָל הָאָרֶץ כְּבוֹדוֹ
וַאֲפִילּוּ מִסִּפּוּרֵי הַגּוֹיִים צוֹעֵק גַּם כֵּן כְּבוֹד הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ
כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "סַפְּרוּ בַגּוֹיִם כְּבוֹדוֹ"
שֶׁאֲפִילּוּ בְּסִפּוּרֵי הַגּוֹיִים צוֹעֵק כְּבוֹד הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ
כִּי כְּבוֹדוֹ יִתְבָּרַךְ צוֹעֵק תָּמִיד וְקוֹרֵא וּמְרַמֵּז לְהָאָדָם שֶׁיִּקְרַב אֵלָיו יִתְבָּרַךְ
וְהוּא יִתְבָּרַךְ יְקָרֵב אוֹתוֹ בְּרַחֲמִים בְּאַהֲבָה וּבְחִבָּה גְּדוֹלָה
אני לא חושב שיש בעיה עם עיון וקריאה וצפייה ושמיעה וכו' ביצירות שנוצרו על ידי גוים. בין אם אלו שירים, או סרטים, או ספרים, בכולם מלובשים מסרים ורעיונות רוחניים שאדם בעל עומק בינה יוכל להשכיל מהם דברים לעבודתו. לפעמים ההארה וההבנה הגדולה ביותר יכולה לצמוח מדברים שכאלו, רבי נחמן אמר משהו בסגנון של 'לפעמים לפני שבאים לגדולות צריך לפול לקטנות'. ההארה והמדרגה יכולים לצמוח דווקא מהמקומות האלה, הטריוויאלים, הקטנים, מאלו שלעולם לא היית מצפה מהם לכך. זה יכול לקרות מקריאה בתנ"ך, מצפייה בסרט, וכן האלה.
אליהו הנביא זרק את הדלת שלו על אלישע ודווקא אז אלישע קיבל הארה. מוזר, אבל ככה זה. אני לא קשור לברסלב ולא מבין כלום בברסלב, אבל מהמעט שאני יודע עליהם, שמעתי על עניין כזה שהצדיק יסוד עולם, רבי נחמן מברסלב, שהוא שורש כל הנשמות, מזריע את ספירת המלכות, שהיא השכינה, [וגם בזוהר מלכות פירוש מילה, דיבור] ועל ידי כך הוא משפיע על כל המציאות כולה, על האופנות הקיימות, על החדשות, על מזג האוויר, וכן הלאה. כמדומני הוא גם בעצמו אמר שמי שבקי בשיחותיו יכול למצוא את השיחות שלו ואת העצות שלו ואת דרכיו בכל דבר שבעולם. בחדשות, בספרים, בסרטים ובסדרות, בשירים, וכיוצא באלו.
זה סוד כ'פטיש יפוצץ סלע', ששיחותיו ודרכיו ועצותיו של הצדיק יסוד עולם מתפשטות ומתפזרות לכל העולם כולו. רבי נחמן גם אמר אם אני לא טועה שישנם יחסי גומלין בין ישראל לעולם, שהשפעות מהגוים מגיעים לישראל [ואין עם כך שום בעיה] ושהשפעות מישראל עוברות אליהם, רק שההשפעות שהולכות מהכיוון שלנו, הן עוברות תהליך של הקצנה, הן הרבה יותר חזקות ומשמעותיות כשהן מגיעות מצדנו.
זאת אומרת שאם כולנו נפסיק עם המחלוקות המטופשות והקיצוניות המסוכנת, אותם תהליכים יקרו בכל רחבי העולם, בצורה משמעותית ורחבת היקף. ישראל הם מעין הלב של העולם כולו. לכן הקיצוניות שיש בסקטורים מסוימים בארצנו היא לא רק בעיה שלנו, אלא בעיה כלל עולמית חמורה מאד. הלוואי וכולנו פשוט נאהב אחד את השני וכל העולם יפרח יחד איתנו ותתגלה מלכות ה' יתברך גם בדברים הקטנים והשפלים ביותר.
למעשה, לפעמים ה' יתברך בכוונה תחילה מכניס ומפיל צדיקים [או לא צדיקים] למקומות צרים ודקים ונמוכים - ולפעמים אפילו מזעזעים ממש - שאני לא אזכיר פה כדי שלא יצלבו אותי על לא עוול בכפי. למה? אני לא אתחיל להכנס פה להסברים של ניצוצות שמיצוצות וקליפות ומלכות שיש לאדם, אך בקצרה: על ידי כך שהוא מחלחל למטה ומוצא את ה' יתברך ואמיתתו יתברך גם במקומות האלו - הוא מעלה למעלה את כל הנפשות שירדו למטה למקומות הנמוכים והמטונפים ואיבדו דעת ברורה בריבון העולמים. סולו לרוכב בערבות!