נתחיל בלהכיר את הגיטרה. וללמוד איך קורים טאבים.
לגיטרה יש שני חלקים עיקריים- הצוואר והגוף.
בראש הצוור יש את מפתחות הכיוון, שבהם מכוונים את הגיטרה לצליל הנכון. ארחיב פעם אחרת.
ואז יש את שאר הצוואר, שבו יש את ה'פינגרבורד', שם לוחצים על המיתרים, לפי הסריגים שעליו.
ואז מגיעים לגוף. הגוף הוא חלול (זה המילה הנכונה..?) אז הוא חלול, קוראים לאזור החלול הזה בפנים 'תיבת התהודה'. על ידו הצליל כשמנגנים מוגבר, ולכן יש חור באמצע הגיטרה
הגשר הוא איפה שהמיתרים מחוברים לגוף הגיטרה.
זהו בערך.
ישנם שישה מיתרים בגיטרה.
כל אחד מהמיתרים מכוון לתו מסוים- כלומר כשלא לוחצים עליו אז הוא מוציא את הצליל הספציפי הזה.
הסדר הוא כך, מנמוך לגבוה: מי, לה, רה, סול, סי, מי.
(באנגלית קוראים לתווים באותיות לועזיות מA-G. כך שהשמות התואמות באותיות אנגליות למיתרים הם ככה- E, A, D, G, B, E. {משמאל לימין} ).
יש גם אנשים שקוראים למיתרים במספרים- מאחד עד שש, כאשר 6 הוא המיתר הנמוך ביותר ו-1 הוא המיתר הגבוה ביותר. כדוגמת: E=6, A=5, D=4, G=3, B=2, E=1.
חשוב לזכור את סדר המיתרים.
ועכשיו, כמה דברים בסיסיים במוזיקה:
סדר התווים באופן כללי הוא ככה- דו, רה, מי, פה, סול, לה, סי, דו (וכן הלאה). והאותיות התואמות לכך C,D,E,F,G,A,B,C.
אקורד הוא צירוף של כמה תווים שנשמעים טוב ביחד. משתמשים בהם בשביל ללוות מנגינה.
עכשיו נתחיל בדברים הנוגעים לנגינה עצמה.
ביד שמאל את לוחצת על מיתרים בשביל לשנות את גובה הצליל; ביד ימין את פורטת המיתרים עם מפרט/אצבעות.
בעצם, מה שרוב האנשים מנגנים בגיטרה זה אקורדים. אז את זה אני מתכוונת ללמד אותך..
ככה. אני מעלה כאן תמונה שהיא דיאגרמה של אקורד, ואסביר את התמונה.
איור של האקורד Am: (משום מה לא מציין את שם האקורד בתמונה)
זה איור לדוגמה של האקורד Am , הוא מלמד אותנו איך מנגנים את האקורד Am.
אוקיי. מצויר לנו בתמונה כאן בעצם סוג של ציור של הצוואר של הגיטרה.
הפסים האופקיים הם המיתרים עצמם.
מצד שמאל יש לנו את שמות המיתרים, המיתר הכי למעלה בתמונה הוא הכי גבוה בצליל, והכי נמוך בתמונה הוא הכי נמוך בצליל.
ועכשיו נסביר את הפסים האנכיים- הם הסריגים של הגיטרה. הראשון, העבה, הוא מציין את תחילת המיתרים. וכל קו משם והלאה הוא סריג, הראשון מספר 1 השני מספר 2 וכן הלאה לאורך כל הסריגים.
העיגולים מראים לנו איפה אנחנו שמים את האצבעות על המיתרים. במקרה זה, ככה שמים את האצבעות בשביל לקבל את האקורד Am. בעצם איך האקורד יוצא מזה? אמרנו שאקורד זה הרכב של צלילים מסוימים, אז אנחנו משנים את הצלילים של המיתרים כדי לקבל את ההרכב המסוים הזה.
אז במעשה, איך עושים?
אנחנו נשים את האצבעות לפי האיור.
אצבע ראשונה במיתר B, בין סריג 0 ל1,
אצבע שניה במיתר D, בין סריג 1 ל2,
אצבע שלישית במיתר G, בין סריג 1 ל2.
חשוב לשים את האצבעות חזק, כך שאם את פורטת במיתר שאת לוחצת עליו הצליל יצלצל חזק ולא מעומעם. אם זה יוצא מעומעם, סימן שאת לא לוחצת מספיק חזק.
זה כואב בהתחלה, אבל בשביל המוזיקה סובלים אין מה לעשות

והאצבעות כבר מתרגלות אחרי קצת זמן.
אני ככה למדתי, לפי איורים של אקורדים. לקחתי את האיורים של אקורדים בסיסיים, למדתי אותם והתאמנתי עליהם, ואז חיברתים אותם לשירים.. זה היה השיטה שלי לפחות.
פריטה נעסוק בזה בהמשך. לימוד מהנה בינתיים