תיוגים:
@*צועד*
@עוד סתם אחד
@עוגי פלצת
@ענבל
@נפש חיה.
@רחפת..
@גוונא
@חלושששש
@חוזרת
@מאמע צאדיקה
@תתתתתתתתת @טהר ליבנו @נפתלי הדג @צריך עיון
יש עוד אנשים שלא הצלחתי לתייג, נא לא להיעלב...

ארץ השוקולד
כאשר מדובר על תלמוד תורה באופן גורף, דהיינו למשל, גמרא לא רק למי שמעוניינת אישית, אלא כאילו "אין הבדל", אז מוצאים מתאם בין אנשים שמחזיקים מדעת תורה בצורה מחייבת לבין שלילה של זה.
לא ישירות בגלל "סמכות הרב כמנהיג", אלא פשוט כי זה בד"כ אותו "סוג" אנשים. כאלה שדעת התורה כמו שהיא מאד חשובה להם, ואז הם גם בתחום זה לא מנסים "לחדש" מה שמגיע לא-פעם לאו דווקא מתוך באמת שמיעה למה שהתורה רוצה.
אבל, כאשר מדובר על לימוד של דברים תורניים שמקובל - בפרט היום - שטוב שנשים תלמדנה (הלכה, אמונה וכו'. וגם מעבר לכך - כאשר זה בא לא כ"התרסה חידושית" אלא מתוך רצון חזק אישישל אותה בת. מתוך יראת שמיים), אז אדרבה. בגלל אותה סיבה. ולכל היותר - זה תלוי מי הרב שאליו שומעים.. (למשל אצל חב"ד, יש העצמה של ערך לימוד התורה לנשים, במה ששיך להן ובצד עוד תחומי חיים. ושם מסמיכים את זה על מחלוקת עוד מלפני כמה וכמה דורות... כמובא ב"ספר הזכרונות" לרבי הריי"ץ זצ"ל, ועוד).
הוא שאל אם יש מיתאם בין היחס לנושא "סמכות הרב" לבין היחס ללימוד תורה לנשים.
ואי אפשר להתעלם מהמציאות, שכמו שכתבתי, אכן "לפעמים כן". בגלל מה שכתבתי לעיל, שאין צורך לחזור עליו.
זה לא אומר שאין בנות שלומדות גמרא כי זה מתאים להן אישית ורוצות בכך. אני גם מכיר כאלו שהלכו לזה, ובמפורש מתוך "גישה אחרת" לתורה. ולא כי חשבו שזה אישית מתאים להן או רצון אישי חזק לנושא. ולא פעם, גם ממש במקביל, זלזול בדברים אחרים, כולל בשמיעה לדעת תלמידי חכמים, לאו דווקא בנושא זה.
הדרך ללמוד את דבר ה' לנשים, אינה דווקא בלימוד גמרא. אם כי, כנ"ל, מי שמרגישה צורך אישי ושזה אישית מרומם אותה ביראת שמיים וקישור לתורה וקיומה כדבר ה', ברוכה תהיה.
אינני יודע מה דעת הרב ליכטנשטיין זצ"ל בענין. אני מניח שגם הוא מבדיל בין אופני הלימוד. ומכל מקום, אכן מי שזה הרב שלה, ובגלל דבריו - כ"מצוה לשמוע דברי חכמים" תעשה כך - אז אכן, אין-הכי נמי..
אבל אי אפשר להתעלם ממה שאנו רואים שאכן לא פעם יש "מיתאם" בין הדברים. ולא כפי מה שאת כותבת כעת. ואנילא רואה קשר בין "מחלוקת מה זה דעת תורה" וכו', למה שנכתב כאן. וגם לא בין "להכליל ולקטרג כשאתה לא מכיר".. למה שנכתב.
שאינך יודע מה דעת הרב ליכטינשטיין-
ביתו של הרב, אסתי רוזנברג, היא ראשת מדרשה ומלמדת גמרא לבנות- בעידודו המוצהר.
הרב היה ידוע כמי שעודד הרבה לימוד גמרא לבנות באופן מאד מוצהר וכולל.
לגבי דעתו על דעת תורה- מוזמן לקרא כאן:
http://etzion.org.il/vbm/archive/17-sichot/RAL-im-ein-daat-manhigut-minayan.pdf
אדרבה, אמרתי שזה כלל לא היה בדיון.
על ביתו של הרב אני יודע. איני בטוח שהוא חשב ששם צריכים ללמד בדיוק כמו שהוא לימד בישיבתו. אחרת אולי היה ר"מ שם. על זה ציינתי שאני מניח שהיה מבדיל. שוב, לא מדבר על מה שאיני מכיר מובהק]
אבל מהיכרות שלי עם הרב ועם בית מדרשו ועם הקהילה שלו- אני מאמינה שהוא אכן האמין שבנות צריכות ויכולות להגיע לרמה של בחורי ישיבת הגוש (שידועה ברמתה הגבוה מאד)
ואכן המדרשה במגדל עוז גם ידועה ברמה מאד גבוה של לימוד, ובבנות שנשארות גם לכמה שנים.
הרב ליכטנשטיין האמין בעמקות וברוחב של לימוד. והאמין שאדם צריך ללמוד ברמה מאד גבוהה.
לענ"ד הוא לא חילק בזה בין גברים לנשים, לפחות לא ברמת האידאל.
(ושוב, לא דברים ששמעתי מפורשות, אלא מתוך ההיכרות עם דבריו ועם תלמידיו וכו')
@תולתול יש לך מידע על זה? יכולה להגיד לי אם אני טועה?
שזה ענין של רצינות למשהו שלומדים,
לבין שלא חילק ברמת האידיאל, כשידע את ההבדל בין חיוב לימוד תורה כמצוות ת"ת, לגברים לבין נשים.
לכן, זה יהיה מאד מענין אם מישהו יאמר ששמע ממנו מפורש דבר כזה.
שאם התורה "חייבה" - אז זה לא משהו בעלמא, אלא בהתאמה לעומק הנפש, התפקיד והתיקון של כל אחד. כלומר: זה לא "תקלה"...
[והרב קוק זצ"ל, ממש מדגיש את זה]
קובץ א, פיסקה תקי"ד.
ושם אומר הרב בין השאר, "כל קלקולי החיים באים, ועל כל פנים רבים מהם, מזה שהאיש רוצה ללבוש בגדי אשה, לגדול מאליו כצמח השדה, במובן הרוחני והמעשי, והאשה חפצה ללמוד ולכבש. יבואו ימים ויכיר העולם את עוותו ויחזיק כל מין במדתו" וכו'.
אינני אומר שדברי הרב זצ"ל הללו עניינם להיות "שולחן ערוך" מעשי לכעת. כלומר, כדי להחליט מה עושים בפעל, צריך גם לראות לכאורה את תנאי-החיים של הזמן, נטיות אישיות ועוד.
אבל זה מראה על כיוון של תפיסה רוחנית-מהותית אצלו, שמבוססת כמובן גם על הבנתו בעומק דברי חז"ל. ואפשר ללמוד מהם דברים השייכים למהות.
סתם, "וודאי שזה מושג שלא קיים אצל כל גדולי התורה בדורות האחרונים".. זה לא שייך.
מעבר לכך, הענין העקרוני הזה, שדברי תורה וההלכות, בנויים עפ"י עומק הנפש/הנשמה, הכללית והפרטית, ומכוונים לרוממותה והופעת גדולתה וטהרתה, זה לא "חידוש של הדורות האחרונים". זה כל עניינה של תורה, שאיננה סתם "קפריזות", אלא חוכמה אלוקית מופלאה מיוצר האדם הבוחר בעמו ישראל באהבה, שבאה להוציא לפועל את אופיים הפנימי, ולרוממם. ועי' מהר"ל תפארת ישראל פרק ז', ועוד. וספרי חסידות שמלאים מזה.
יש דברים שמותאמים אל הנפש, יש דברים שבאים להוציא לפעל רבדים יותר עמוקים ממה שמורגש באופן נפשי חיצוני. כל דבר כעניינו.
בנוסף, צריך לזכור שהרב קוק זצ"ל היה גדול-שבגדולים, שכל גדולי חכמי התורה שהכירוהו, כולל כאלו שלא קיבלו דעתו בעניינים שונים או לא עמדו עליה, חרדו ממנו והעריצו אותו ואת תורתו. עי' לדוגמה, בספרו של הרב זווין זצ"ל - שגם הוא עצמו היה גאון מיוחד - מה שכותב על ייחודו של הרב זצ"ל.
אשר על כן, אדם שלא רוצה לגרום לעצמו עוול, דומני שכדאי לו לא לפטור את עצמו בקלות, "זו וודאי גישתו של הרב קוק", אלא לעיין בדבריו היטב, וללמוד מהם. בוודאי מי שרוצה להעמיק בתורה.
כי לא העליתי בדעתי שמישהו חושב אחרת לגבי ציויי התורה ככלל...
כתבתי, בתור הערה: "שאם התורה "חייבה" - אז זה לא משהו בעלמא, אלא בהתאמה לעומק הנפש, התפקיד והתיקון של כל אחד. כלומר: זה לא "תקלה"..."
וזה נכתב ככלל, על דבר שהתורה מחייבת מישהו לעשותו/ללומדו.
[ואכן, ממילא מסתבר שאם התורה בקדושתה האלוקית, מחייבת מישהו במשהו מסויים, ומישהו אחר לא - יש חילוק בתיקון/עבודה של כל אחד מהם, ואל זה זה מכוון. לא "במקרה". לא סותר שיש למשל בדברים מסויימים גם ערך ב"לא מצווה ועושה" וכד']
אבל באמת לא כתבתי את זה דווקא ביחס לנושא הספיצפי שהזכרת כעת (גמרא). זה נכתב בכללי ביחס למצוות ת"ת.
אם כי אכן, אני חושב שמהתבוננות בהבדלי החיוב ומהותם, שיסודם עוד בתושב"כ וגם בדברי הגמרא, אפשר גם להבין למה בנושא לימוד-הגמרא הדברים יותר מחודדים, כשמדובר בהדרכה כוללת. ולא כאן המקום להאריך בזה. אבל כתבת יפה. יישר כח.
אולי קודם נגדיר מהי סמכות של רב? באיזו רמה? האם רק בהקשר של לימוד תורה לנשים?
האם אישה שלומדת גמרא תשאל רב האם כדאי שהיא תלמד?
או שזה שהיא לומדת זה מקנה לה ידע הלכתי לפסוק לעצמה והיא ממילא פחות צריכה סמכות של רב?
קיצור, מבולבלת.
לאחר שקראתי שו"ת של מספר רבנים אני יכולה לנסותרחפת..לענות-
בחורה שמתחשבת בדעת רבהּ, כאשר הוא יאמר לה לא ללמוד גמרא אלא להעמיק בדברים אחרים, היא תישמע לזה.
כלומר, יש קשר.
זווית שונה - כאשר הגישה של הרב מאפשרת 'עצמאות הלכתית'. הוא ייתן לבחורה להכריע לפי הרגשתה עד כמה היא מרגישה צורך ועניין בלימוד גמרא.
יש קשר בין התפיסה של הסמכות הרבנית (או יותר נכון - המחויבות האישית) לבין האחריות האישית על לימוד וידיעת התורה, בין לגברים ובין לנשים. מעבר לזה אני לא חושב שיש קשר בין שאלת הסמכות לשאלת לימוד תורה לנשים, שתיהן שאלות חשובות אבל לא קשורות זו לזו בעצם.
לפי תפיסתי יש לכל אחד אחריות על קיום המצוות ושגגת תלמוד עולה זדון (ואי ידיעה מרצון גרועה משגגת תלמוד), לכן יש חובה ללמוד הלכה - וזה כולל גברים ונשים כאחד.
מקווה שעניתי על השאלה.
גדול תלמוד, שהתלמוד מביא לידי מעשה.
לדעתי נשים וגברים צריכים ללמוד הלכה כדי לדעת מה ואיך לקיים.
אם כבר - יש קשר בין האופן בו אתה תופס את הסמכות של הרב לבין כמה אתה חושב שיש לך אחריות ללמוד ולדרוש בעצמך. וזה לענ"ד נכון לגברים ולנשים.
תודה חברות
ומי שלא תענה כאן- תמצא את זה חפירה אצלה אישית!!! (מאיימת)
ליכאבגדול אני חושבת שיש מתאם. בהכללה גסה-
מי שבגישה רציונליסטית יותר- בד"כ יראה ברב סמכות שאפשר לפנות אליה בשאלות הלכתיות, אולי גם הגותיות, אבל לא דמות בעלת כוחות רוחניים או כתובת לשאלות לא- הלכתיות. בהתאמה הגישה לנשים תהיה שכלית- אם רואים במציאות שנשים מסוגלות לעשות X Y וZ, אין סיבה לחשוב שהן אינן מסוגלות לכך.
אנשים בגישה מיסטית/קבלית יראו ברב דמות מעבר למקור של ידע והשראה, ויפנו אחריו בעיניים (כמעט) עצומות מתוך תפיסה שהרב הוא בעל סמכות רוחנית עם כוחות מיוחדים ולכן אין לחלוק עליו. הגישה כלפי נשים תהיה מבוססת על תפיסות מהותניות- לאישה מתאים X, Y מקלקל את נפש האישה וכדו', בתור סוג של אקסיומות, ללא בדיקה של התפיסות במציאות.
1. מה ההגדרה של "ת"ת לנשים" ומה ההגשרה של "סמכות רבנית"?
לדוג'- אם אני הולכת לפי הרב ליכטנשטיין זצ"ל, אזי אני הולכת לפי גישתו על דעת תורה, וגם לפי גישתו על גמרא לנשים.
כלומר- אני תופסת את הסמכות הרבנית כמוגבלת ברובה (ומוזמנים לקרא את מאמר הרב בנידון http://etzion.org.il/vbm/archive/17-sichot/RAL-im-ein-daat-manhigut-minayan.pdf ) ובצורבה אחרת ממי שלודג' הולך לפי הרב טאו.
וגם אני ראוה את לימוד הגמרא לנשים בצורה אחרת ממי שהולך לפי הרב טאו.
או במשפט אחד- יש מתאם, כי יש מתאם אצל הרבנים.
או במילים אחרות- אם אני אלך לרב שלי כדי להתיעץ איתו על כל דבר, גם לא הלכתי, הוא יעשה לי שמו"ס על חשיבה עצמאית.
לעומת רבנים אחרים שמעודדים את העניין.
(כלומר- גם אלו שלא מאמינים בסמכות רבנית מוחלטת, ומאמינים בחשיבה עצמאית- הולכים בעצם לפי הרבנים שלהם.
)
ורק לגבי ת"ת לנשים- מבחינה מספרית יש יותר גברים שהלכו לעשות סמיכה רבנית מתוך תאוות כבוד ועשו בזה אח"כ שימוש לרעה בניצול של אנשי הקהילה מאשר נשים.
ועדיין כל אשה מיידית חשודה ב"כוונות פמיניסטיות טהורות" ועד שלא תוכיח שאכן אהבת תורה בעצמותיה- הרי היא פורצת גדר ועדיף שישרפו דברי תורה ולא ינתנו לה.
ואילו גברים לא עוברים שום כוונומטר אלא הפוך- מיידית הם נהיים "סמכות רבנית" ודבריהם הופכים ל"דעת תורה" גם אם אין בהם דעת.
אני מאמינה שאשה שעומלת ללמוד גמרא (והיא צריכה לעמול פי שניי מגבר שמקבל הכל על מגש של כסף.) לא עושה זאת כדי להתריס. כי היא צריכה מניע הרבה הרבה הרבה יותר חזק.
כשאני רואה כמה קשה לי- כאשה עובדת עם ילדים, להצליח לסיים מסכת אחת בבקיאות או ללמוד דף יומי (כל פעם מחדש מתחילה ובסוף נשארת מאחור..) למרות שזה חשוב לי, וחלק מתהליך שאני חולמת לעבוד כדי להיות יועצת הלכה.
אני מבינה עד כמה צריך מניע חזק ואמיתי כדי ללמוד גמרא כאשה.
ועד כמה אשה שהמניע שלה לא מספיק חזק (והתרסה זה לא מניע חזק עד כדי כך..) תצליח לשרוד את כל זה ולהתמיד, ולסיים מסכת ועוד מסכת.
ואני רואה את זה סביבי, כל הזמן.
מכירה כ"כ הרבה נשים שלומדות גמרא. מקרוב. כולן מתוך אהבת תורה ומתוך אמונה שלמה שזה מה שה' רוצה מהן.
לא מכירה אפילו אחת שזה בא לה ממקום אחר.
ואשרינו שזכינו, שאנחנו בדור שכזה- שיש בו כ"כ הרבה תורה, כ"כ הרבה אנשי הלכה. כ"כ הרבה תלמידי ותלמידות חכמים. כ"כ הרבה אנשים שמעמיקים ולומדים ועומלים.
ובמקום להתפעל אתם מחפשים כוונומטר?!?!
מספיק לי לראות את רשימת הרבנים והרבניות שאני מקבלת מהם ותומכת במדרשות שמלמדות גמרא ברמה גבוהה לנשים.
מספיק לי לראות את הרבנים והרבניות שמשתתפים בטקסי הסיום של תוכניות ליועצות הלכה\סמיכה לרבניות.
אני תומכת בלימוד תורה לנשים כתפיסה ציבורית. ומרגישה שיש לי גב של ענקי רוח לסמוך עליו.
זה שאני לא הולכת לפי הרבנים שלא תומכים בלימוד תורה לנשים- לא אומר שאני לא מחזיקה מסמכות רבנית בכלל.
(וכאן שוב אני שואלת- מה ההגדרה של סמכות רבנית? מעמד הרב בקהילה? כי אני מאד מחזיקה מכך שצריך רב, לשאלות הלכתיות. וכמובן שכל אדם ילמד לעצמו כמה שיותר כדי שידע לבד.
אבל אני לא אלך לרב לשאלות שאין לההן זיקה הלכתית, אלא אם הוא ידוע כבקי בנושא- נניח רב שהוא גם פסיכולוג במקצועו- אני אלך אליו להתיעצות פסיכולוגית. אם הוא לא- אז לא.)
כלומר: יש הרבה דברים אחרים תורניים שחשוב שבנות לומדות. אבל גמרא לדעתי לא מתאים כהכללה, אלא למי שמרגישה אישית שממש רוצה ושזה מוסיף לה ביראת שמיים ושייכות ליהדות.
לגבי הדבר השני - לא חושב שקשור לעמדה בנושא הזה.
כי זה לא חודש מצחיק
משהו בלי הסימן של לא נוסה על בעלי חיים שלא נהפוך אנחנו לשפני הניסיון
הכי טוב אם יש לך "נוסה בהצלחה על סוורוס סנייפ"
בשמן שומשומין ראשי
כתבתי פה על זה כבר, אבל מסתבר שאתרוג לא גומר להפתיע לרעה!!!
מה אתם אומרים על זה שבאופן קבוע אחרי שאני לא משתמש כמה שעות במחשב, אני יכול לפתוח אותו ולהיכנס לאיזה ערוץ שאני רוצה ביוטיוב כולל פורנו???
ואני עוד במסלול הכי חסום!!!
זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.
עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢
שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.
ומה יעזור לך להתלונן כאן?
אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,
ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים
(ואני מכיר כמה סיפורים..),
מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם 
תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.
מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?
ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,
מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.
הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום
אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.
ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.
בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...
אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.
לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.
מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.
תחפש בגוגל אטמים נגד רעש
אני מכירה את הפשוטים שמוכרים בסופר פארם אבל יש הרבה סוגים לאיטום מקצועי יותר
לק"י
ראיתי פעם בדן דיל.
בטוח גוגל יידע לכוון אותך.
רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים
מעניין
שמות אתה זוכר?
בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.
אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.
פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי
ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם
(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)
בזיכרון פרצופים במחשבה
גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,
אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם
זה נשמע סבבה לחלוטין.
כשאני מדמיין
קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם
גם אם אני מכיר אותו די טוב
אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.
נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.
לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.
עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה
מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה
או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!
חג שמח!🌸🌸🌸
הראשון יפה...
אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה
באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון
הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף
האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊
או הקניה הכי גדולה.
האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?
האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?
אני חושב שאצלי הכל קרה😅
אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.
כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים.
קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)
אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..
עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.
וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.
ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן..
מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות
רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים
והזמינות כמובן מיידית
מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים
למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים
או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל
וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות
חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)
ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד
אני משתמש בו לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.