דבר ראשון וקטן-
איזה מסילת ישרים עם פירוש כדאי ללמוד? ( כאילו איזה פירוש של רב כדאי ומובן...)
דבר שני-
מה אתם חושבים על אבקת חלב נוכרי?
בזמן האחרון אני מרגישה שאם אני אוכלת אז אנשים חושבים שאני גויה...
אני אשמח שתגידו מה אתם חושבים
תודה!
אאאאנונימממידבר ראשון וקטן-
איזה מסילת ישרים עם פירוש כדאי ללמוד? ( כאילו איזה פירוש של רב כדאי ומובן...)
דבר שני-
מה אתם חושבים על אבקת חלב נוכרי?
בזמן האחרון אני מרגישה שאם אני אוכלת אז אנשים חושבים שאני גויה...
אני אשמח שתגידו מה אתם חושבים
תודה!
אז כדאי לא לאכול....
יענו זה אמור להיות פירוש על מסילת ישרים אבל בתכלס זה שיעורים של הרב אבינר על בסיס וסדר של המסילת ישרים
כי ככה כמעט אף אחד לא מבקש ממני...
![]()
קיצור לגבי מסילת ישרים את יכולה אם יש לך וואצאפ להיכנס לקבוצה כזאת כזאת אני לא שם כי אין לי וואצאפ אבל בעיקרון היא ממש טובה כבר רשמו עליה פעם.. בפורומים נראה לי אולפניסטיות אם אני לא טועה...
ולגבי החלב נוכרי בעיקרון אין אם זה בעיה אבא שלי אמר שאני צריכה לנהוג שאסור לקנות בכוונה תחילה אך מותר לאכול אם נותנים לך.. ברור שעדיף שלא כדי להתרחק מספקות... בהצלחה!! ![]()
נגזרה גזירה על חלב שנחלב בידי גוי בלי שיהודי ראה בשעת החליבה שנחלב מבהמה כשרה
נקרא חלב עקו''ם ואסור בשתיה מספק שמא הגוי החליף החלב בחלב בהמה טמאה
היום ישנו חוק בארה''ב שכל קופסת חלב שמצוייר עליה פרה אסור שיהיה שם חלב אחר
[גורר כנסות של עשרול אלפי דולרים]
לכן בטל הטעם אך ישנו כלל 'בטל הטעם לא בטלה התקנה' [עד שיהיה ב''ד גדול בחכמה ובמניין שיבטל]
לכן חלב עקו''ם נאסר לפי רוב רובן של השיטות [ע''פ הבנתי]
אבל נשאלת שאלה לגבי אבקת חלב עקו''ם אם נחשב כחלב מיובש ועל כן הגזירה תקיפה לגביו
או שמא נחשב לבריה אחרת ועליו לא נגזרה הגזירה ולכן הותר
מקווה שהועלתי
לפי זכירתי כאשר הטעם כתוב אז כן בטלה תקנה (ובחלב נוכרי הטעם כתוב) אם אני לא טועה המחלוקת על החלב באמריקה הוא אם הגוי מפחד או לא
הרי חלב שחלבו גוי וישראל רואהו ואפילו אם רק מידי פעם- החלב מותר, וזה כי הגוי יפחד לערבב. ולכן הסברא של הרב פיינשטיין היא שהפיקוח הממשלתי הוא מועיל כמו ישראל רואהו, וזו סברא הגיונית שלא מבטלת את התקנה. יש גם מחלוקת ראשונים בכלל על חלב נוכרי אבל אין כאן מקום להאריך. ככה שיש דעות מכובדות שחלב גויים מותר.
לגבי אבקת חלב נוספת כאן עוד סברא שחלב שנשתנת צורתו כבר לא חלה עליו הגזירה כמו שרואים לגבי חמאת גויים שיש בה עוד מחלוקת האם היא מותרת. עיינו ש"ע יו"ד קי"ד אני חושב. אולי קי"ב או קי"ג.
הרב פיינשטין כתב שמותר לכתחילה ורוב האשכנזים ובמיוחד אשכנזים פסקו כמוהו...והוא פוסק על פי דבר שכתוב בגמרא...ככה שהעניין של תקנה לא רלוונטי
זה עניין של מנהגים מי שההורים שלו נוהגים לאכול שיאכל ואם יסתכלו עלי כאילו אני גוי אני יגיד להם תחנקו עם עלית אני אוכל נוטלה!!!
זה אח שלי!!
א- גויה את בטוח לא, כנראה מקנאים בך..
ב- לא מומלץ לשאול פה שאלות הלכתיות- רובנו עוד לא רבני עיר ואפילו לא רבני שכונות..
ממש מסביר מעולה, הוא מביא פסקאות מהרב זצ"ל ומסביר אותם לעניין! שווה ללמוד.
ואם לומדים בלי פירוש, אז רצוי וכמעט חובה ללמוד עם חברותא!
ואבקת חלב נוכרי זה למי שלא מעוניין, עניין של החמרות והקלות.
לפי דעתי האישית זה קצת התחמקות ולי זה לא עושה טוב לאכול את זה..

את לא צריכה להרגיש גויה!זה כמו שיש מינהגים והולנדים שומרים שעה בין בשר לחלב אז הם גויים? ...קיצצ את ממש לא צריכה להרגיש גויה![]()
וחוץ מיזה שזה אחלה משפט לא נראה לי שצדיק יכתוב ספר לא מובן
כמה אנחנו קטנים ולא מבינים כלום...!
לדעתי אבקת חלב נוכרי זה ממש לא מסמל אם את גויה או לא!!
תמיד תעשי מה שהלב שלך אומר לך לעשות ולא אלא מה אחרים יגידו אם אני ניעשה ככה וככה.. (המלצה שלי
)
חלב נוכרי זה רק משו שגויים מכינים אותו.. לדעתי מותר לאכול ואין איסור בכך..
אבל תמיד תלכי אחרי הלב שלך
בהצלוחח
שבהלכה הולכים לפי "מה שהלב שלך אומר"...
בכל זאת הלב לפעמים נוטה לצדדים לא טובים..
קודם כל ללמוד את זה נקי.לא לפחוד מטעויות.אחרי זה לחפש פירוש קליל.
אחרי שני אלה תנסי לעשות מין תימצוטים של כל פרק ופרק.אבל העיקר העיקר-כמו שכתוב בהקדמה(שהיא החלק האהוב עלי והכי חשוב לדעתי) לחזור על הספר שוב ושוב ושוב וכו'.
וגם של הרב אבינר... קצת ארוך אבל מדהים! לגבי אבקת חלב נוכרי... בעקרון לפי ההלכה אין איסור אבל עדין להישמר בעיקר בגלל שאנשים אומרים מה ההבדל אבקת חלב חלב אותו דבר..( לא דווקא אתה אלא אפילו מישהו שרואה אותך).
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים