עצה איך לשרוד את שלושת השבועות?יום מבולבל
גם ככה הכל מעפן כזה, ולא יוצאים לשומקום.
והשיא- אין שירים. קשה לי ממש, יש עצה למישהו איך עוברים את זה בלי להשתגע?
מותר לצאת לטיולים רק בתשעת הימים אסורמשועמם...

לומדים על נושא החורבן...מרדכי
בס"ד

וכך מבינים למה קבעו חז"ל את שלושת השבועות האלה, דווקא כשזה נראה הכי תקוע.
אבלות שלושת השבועותיהלום שבכתר

זו בדיוק הסיבה שיש מנהגי אבלות, עדה עדה כמנהגה. אחרת, פשוט נשכח שאנחנו מתאבלים, או לפחות צריכים להתאבל, על החורבן הגדול. קשה לנו אפילו לדעת כמה בהמ"ק חסר לנו. לא דוס

אבל בכל זאת...יום מבולבל
אי אפשר לשבת ולבכות שלוש שבועות
אמרתי לבכות כל הזמן? הענין רק בט' באב והלוואי שהשנה נחגוגיהלום שבכתר

לא רק בט' (שבת) אלא גם בי'(הצום) כן

לצאת מהחשיבה שאנחנו 'שורדים' את שלושת השבועות.נער גבעות מצוי

בשלושת השבועות זה הזמן שאפשר לחשוב, ללמוד ויותר להתעניין בביהמ"ק שנחרב. וללמוד איך לרצות אותו.

איך לרצות אותו? שנבין מה הפסדנו. תלמד מלכים א', על מקדש שלמה, הפאר וההדר של המקדש והממלכה האדירה הישראלית, על המצב הרוחני העלאי של עמ"י. על הקשר הישיר עם רבש"ע, ארון הברית, השפע האדיר.

וחוץ מזה, אפשר לשמוע שירים. שיר שקט או רגוע, לא קצבי. ויש כאלו (הרה"ג דוב ליאור שליט"א, כמדומני) שמתירים לשמוע שירים עצובים, בעיקר בהקשר על ביהמ"ק אפי' בט' במנחם-אב עצמו!

בהצלחה לכולנו, ובעז"ה, המקדש, המשיח, המלוכה, הכהונה וכל הדברים הטובים שהיו ואבדו, יחזרו אלינו ונשמח בתשעה במנחם-אב!

אני גם לא אוהבת תתקופה הזאת.. זה תקופה של עצבותת...אדם שמח בעולם

אף אחד לא אוהב את שלושת השבועות...נער גבעות מצוי

וזו בדיוק המטרה של חז"ל, שהצער הזה יזכיר לנו קצת את שחסר לנו...

כך צריך להיותמרדכי
בס"ד

זאת תקופה של אבלות על הבית החרב וחשבון נפש למה הוא עדיין לא נבנה.
נמצאת באותה התלבטות-ועלו לי כמה רעיונות...הישראלית הגאה

קודם כל שתדעי שאת לא היחידה שמוטרדת מהעניין... גם אני לא מתה על פרק הזמן הזה... בכל אופן-חשבתי על זה קצת, ואמרתי שזה בדיוק הזמן לנסות להעמיק את כל הקטע של החורבן, לאו דווקא במובן המילולי של לשבת ולבכות כל היום, אבל בכלל להבין את המשמעות, כי דוגרי-מלא פעמים אנחנו בכלל לא מרגישים את החוסר של בית המקדש... אני מציעה, כמו שכבר הציעו לפני כאן למעלה ללמוד על בית המקדש בתפארתו ובחורבנו, לנסוע לירושלים-פעם למנהרות הכותל, ופעם להתפלל בכותל, לנסוע לעמק צורים-מסננים שם עפר של הר הבית, ומחפשים כל מיני ממצאים ארכאולוגים, פעם את יכולה ללכת לעיר דוד, ואת מוזמנת לקרוא את הספר-"עד שינוסו הצללים" שממחיש ומתאר את סיפור החורבן... חוצמזה-זה זמן טוב להתחיל לעשות הכנות לשנה הבאה, לעטוף ספרי לימוד וכאלה, ללמוד קצת יותר טוב אנגלית ומתמטיקה לקראת שנה הבאה וכד'... את יכולה לבחור נושא שבא לך ללמוד עליו ולעשות את זה בחלק הזה של החופש, שיחסית ריק... את יכולה נגיד ללמוד היסטוריה, או על מקומות בארץ ישראל, או על צה"ל, או אם את בקטע אז אפילו כימיה או משו בסגנון... את יכולה להציב לעצמך מטרות-נגיד לעשות כל יום הליכה/ריצה/נסיעה באופניים, את יכולה לבדוק איך את בתחום הקולינרי חיוך לבשל ארוחות שוות לכל המשפחה,  או בתחום האומנות, או כל דבר אחר... מומלץ בחום למצוא לעצמך התנדבות, וגם להתנדב יותר בבית בשטיפות כלים וכאלה... את מוזמנת לעשות סיבוב סבים-סבתות (לקבוע נגיד שאת מבקרת את סבא וסבתא שלך פעמיים בשבוע) זה  גם אחלה זמן לבלות עם אחים קטנים (אם ישלך) ולקחת אותם ליום כיף בגן חיות, או לעשות איתם פיקניק בגן סאקר. תקבעי לעצמך רשימת יעדים להגיע אליהם (נגיד ללמוד חמישים מילים בסיסיות בערבית/צרפתית/ספרדית/פורטוגזית/כל שפה אחרת) אני יודעת שחלק גדול המדברים שהצעתי זה דברים שמציעים מתחילת החופש לאנשים שלא יודעים איך לאכול חודשיים של חופש, אבל אני מרגישה ששלושת השבועות זה בדיוק הזמן לעשות חלק מהדברים האלה שתכננו לעשות בתחילת החופש, אבל הם התפספסו לנו כי היינו עסוקים ביציאות עם חברים... בכל אופן שיהיה מלא בהצלחה, ושבעזרת ה' נצליח לחוות השנה את כל תקופת בין המצרים כמשו יותר משמעותי מבחינת חורבן בית המקדש, ושבעזרת ה' בתשעה באב כבר לא נצטרך לצום כי ייבנה בית המקדש.

אני חושבת שעצם הגישה שלך לשאלה היא מוטעת...עם אחד!!

במקום לחשוב איך להעביר ת'זמן ולא להשתגע, אפשר לנסות לחשוב מה אפשר לעשות בזמן שיש בעקבות הסבה לאבלות-חורבן בית המקדש.

אני לא חושבת שחסר דברים...

למשל יש השבוע אוהל מחאה להפסקת הטרור מול בית ראש הממשלה.

כל יום שישי אתה יכול לקנות כמה נרות שעווה להדפיס דבר תורה יפה ללכת למרכז מסכרי ולחלק..

ללכת לכותל, להר הבית,

לבקר בציונים של גדולים...

לעשות דברים לעילוי נשמת כל הנרצחים מתחילת הגולה..

לומר תהילים..

בקיצור לקום ולפעול, רק שזה יבוא ממקום אחר..

מקווה שהבנתם...

לך לעבוד!!!ידיד
(( לינסוע בטרמפים, והמבין יבין...כי אין פיסבוק

בבקשה תבינו

לא הבנתי..עם אחד!!

((כי אין פיסבוק

-עולה על טרמפ

-אוףף, הם שומעים וואוקלי

אתה איזה שבוע בלי שירים ואז אתה עולה על טרפ בפול ווליום.. זה גם באונס וגם תענוגקורץ

תגיד תודה!סתמישוו
ברמת העיקרון אסור לשמוע שירים כל השנה..
הגמרא אומרת, גם נראליי השו"ע..
אח"כ התירו כל השנה לשמוע ואסרו בזמנים מסוימים

אנחנו צריכים להרגיש צער על החורבן.. אז ב"ה.
אתה יכול להשתגע..
באמת אפשר להשתגע, איך אפשר בלי ביהמ"ק?!
תראו משהו מעניין...נסימי

למה אתם משתעממים ורוטנים על שלושת השבועות האלו??? אתם יודעים למה??? כי אתם חושבים שזה כמו עצירת הכיף והנופש בהמצע החופש וזה באמת נכון אבל צריך להפנים שמפנימים ש....לפני כמה אלפי שנים בהמ"ק נחרב!!!!! המקום הכי הכי חשוב והכי הכי קדוש והמשמעותי איננו ולמה??? כי לצערינו אנחנו......ויורדים לעומקם של הדברים ושיורדים לעומקם של הדברים אז אנכנו באמת מתאבלים ומימלא שאנחנו מתאבלים ואבלים ושקועים בתוך משמעות השבועות הללו אז אנחנו לא מרגישים את חסרונם של הנופשים והטיולים והאי שמיעת שירים ושלא נדבר על היתלוננות מעשית בכך שאין באפשרותינו לנסוע למקומות אנכנו גם לא חיייבים להראות נורא לשבור את הגרון על בכי ולהוציא את כל הכוחות והעניים במשך כל היום על ספרי חורבן ואבלות ממש ממש לא!!! אבל מישהי פה כתבה:"אך לשרוד את שלושת השבועות?" מה זה השאלה הזאת?? אולי כדאי לשאול אך בדיוק אנכנו חיים בלי בהמ"ק כבר מאות שנים???....זה שאלה של תת רמה מבלי לפגוע באמת שלא אבל קצת חשיבה זאת שאלה מוטעית מה זאת החשיבה הזאת אך "שורדים"???? למה זה בדיוק זה יוצא בהמצע החופש הגדול ופוגע לנו ובכל בתוכניות העתדיות שתכננו לאחר שנת לימודים\עבודה\....כשמגיע לנו קצת להנות אה? את התשובה הזאת אתם יכולים לענות בעצמיכם.....................חוץ מזה אפשר לעשות הרבה דברים לקרא לבשל ללמוד ליהות קצת יותר עים הילדים להיתקשר לאנשים שלא דיברת הרבה זמן ויש עוד הרבה דברים אבל כדאי שלא נשכח את המטרה האמיתית שלה נועדה שלושת השבועות להיזכר ולהיתאבל{עים זאת בקטנה] ולהיתפלל שיבוא משיח צידקנו במהרה בימינו אמן!!!! נ"ב בשלושת השבועות אפשר לצאת למקומות ולטיולים על פי ההלכה 

אוקי אז ככה:יום מבולבל
קודם כל תודה רבה רבה לכל העונים, ובמיוחד ל הישראלית הגאה ( חיממת את ליבי)
אז... סליחה שאני אומרת את זה, כן, זה רעיון יפה ללמוד על המקדש, או לעשות מעשים טובים בזמן הזה, נכון חסר לנו משהו רציני בחיינו, כל כך רציני, שאנחנו אפילו לא יודעים כמה. זה בדיוק העניין. קשה לי בתקופה הזאת, משום שאין לי מושג בכלל מזה בית המקדש, ואין לאף אחד פה. סליחה מכבודכם, אבל כולם חולמים על משהו כל כך גדול ורוחני, שאין לנו באמת מושג מזה. אני מבינה שזה רע. זה מאוד רע. אבל ללמוד איך בית המקדש היה בתפארתו לא יעזור לי, כי זה רחוק ממני מאוד. מאוד מאוד. אז לפעמים, כמו כל דבר שקשה, אני מעדיפה להיתנתק, במקום לעשות את עצמי אבלה על משהו שאני לא יודעת מה הוא.
תודה שוב על העצות ...
אה, ואני בת דרך אגב..יום מבולבל
יש איזה סיפור כזה..סתמישוו
אני לא זוכר בדיוק ת'פרטים והכל..
אני גם אקצר כי בטח זה לא כ"כ מעניין.. (וגם כי אני לא זוכר הכל)

אחרי מלחמת ששת הימים אז מלא חיילים היו ליד הכותל, ואז מסופר שהיה איזה אחד חילוני גמור, אינלו שום קשר לדת בכלל..הגיע לכותל והתחיל לבכות ולבכות מלא זמן..
אחרי כמה זמן בא אליו חבר שלו מהצבא, דתי רציני כזה.. ושואל אותו - מה, למה אתה בוכה? מילא אני, מגיע לכותל, אני בוכה כי אני רוצה בית מקדש, כי ירושלים חריבה.. כי אני יודע שיש מציאות מפעם שאני רוצה להגיע אליה.. אבל אתה? למה שתבכה? חסר לך בית מקדש?
ואז החילוני עונה לו - אני בוכה כי אינלי על מה לבכות, על זה אני בוכה..

אז ברור שאנחנו לא באמת יודעים מה זה בית מקדש, ואחד שראה בית המקדש בחורבנו והיה רגיל לחיות במציאות עם בית מקדש בטח הרבה יותר קשה לו מלנו..
ואנחנו צריכים לבכות על זה..לבכות על זה שאנחנו אפילו לא יודעים על מה לבכות.. לבכות על זה שזה לא מרגיש לנו חסר כי אנחנו בכלל לא יודעים מה המציאות של חיים עם ביהמ"ק..

אתה מוכן להיות כנה לרגע?יום מבולבל
אתה *באמת* מאמין למה שאתה אומר? לבכות כי אני לא יודעת על מה? אפשר להבין את זה בשכל, ולהגיד- אוקי אז עכשיו אני אמורה להיות עצובה כי אני לא יודעת למה אני אמורה להיות עצובה. אבל תכלס- זה לא יזיז לי דבר.
זה עצוב שזה כ"כ רחוק ממינו שאנחנו לא יודעם מה זה...עם אחד!!

זה עצוב כמה שאנחנו רחוקים מה' יתברך!

וואי ממש אהבתי..עם אחד!!

אפשר להיסתדר כי שלושת השבועות מותר לעשות דבריםגפן

הממ..תאמת שזה מ ממש קשה..בלי שירים..אבל שלושת השבועות מותר לעשות טיולים וכו רק בתישעת הימים אסור יש מחמירים שלא עושים בכל שלושת השבועות אבל אם אתה לא מהמחמירים זה סבבה אפשר לעעשות הכול..והשירים..זה כמו ששורדים את כל ספירת העומר;)

תשרדי1משפוחה

בלי שירים סוף העולם אפשר לחשובמשפוחה

בשביליסר מהחינוך

אני לא מסוגל בלי שירים וכמעט כל הזמן אני מנסה להתאפק אבל בסוף אני שומע שירים

שומעים שיריםדי"מ
נו באמתשפיות
באמת.די"מ
די עלוב, סורישפיות
קשה לי לא לחלל שבת, מה עושים?
ת. תחלל שבת, דה.

עלוב
רק שלחלל שבת זה אסור. לשמוע שירים מותר.די"מ
במיוחד אם זה גורם לך לעצבות.
תביא לי מקורותשפיות
אני שמעתי שבשלושת השבועות אין מקום להקלות
הראש ישיבה שלי.נער גבעות מצוי

הוא הורה לנו שמותר שירים רגילים ועצובים. העיקר שירים שלא גורמים לך לשמוח.

בשלושת השבועות?שפיות
לדעתי זה תקף רק לספערת העומר
הוא אמר את זה בפירוש גם לגבי שלושת השבועות.נער גבעות מצוי

אבל, הוא פוסק בשבילי, ולכן זה אולי לא ממש תקף לגבייך, אם יש לך פוסקים אחרים..

תמוה.די"מ

מה הבעיה לשמוח?
להיפך, יש עניין לשמוח.

א"כ, אין בעיה בכלל לשמוע שירים?!נער גבעות מצוי

בבין המצרים, אין עניין להיות מדוכאים, פשוט להפחית ממה שרגילים, כדי להתעורר למה שחסר לנו!

אבלות לא שווה עצבותדי"מ
ממליץ לך לשמוע את בשיעור שהבאתי למטה של הרב דביר טל
מותר שירי תחנונים.די"מ
ואם זה גורם לך לעצבות מותר גם שירים מקפיצים בט' באב מכיוון שבעצבות יש צדדים של איסור דאורייתא ולא לשמוע שירים זה רק מנהג. כך פסק הרב ליאור.
יש לי שיעור של הרב דביר טל שאומר את זה בשם הרב ליאור.די"מ
כשאהיה בבית על המחשב אשלח בלנ"ד.
אוקישפיות
תודה
שיעור מעולה לימים אלו:די"מ

שיעור בנושא אבלות מאת הרב דביר טל בשיעור יש התייחסות גם למה שאמרתי לגבי שירים.

כמה מילים בנוגע לשמיעת מוזיקהמרדכי
בס"ד

נכון. יש רבנים שמתירים.
אני לא חולק על פסיקתם ההלכתית, אבל אני רוצה כן להביא נקודה שבעיני חשובה.

לא סתם תיקנו חכמים את שלושת השבועות. אלו שבועות שנועדו להיות באבלות על חורבן הבית ועל כך שהוא עדיין לא נבנה. אלו שבועות שנועדו לחשבון נפש למה הוא עדיין לא נבנה.

לכן שמיעת המוזיקה היא בעיני פספוס של הנקודה המרכזית. שזה לא יהיה עוד 3 שבועות רגילים בשנה, אלא שבאמת נרגיש שחסר לנו משהו. משהו גדול.

הרי אדם שח"ו מת אחד מהוריו הוא מבין את גודל החסרון והוא לא יטייל, לא יתגלח, לא ישמע שירים, כי הוא כרגע באבל על האבידה שנאבדה ממנו. כך גם אנחנו צריכים להרגיש על עצם זה שאין בית מקדש. זה לא שאין לנו אבא או אמא או שניהם. אלא אין לנו לב. אין לנו את העיקר.

לכן אנחנו מתאבלים 3 שבועות. 3 שבועות שבהם זוכרים את הלב ומתחברים אליו.
בהצלחה לך, אצלנו לא שומעים רק מראש חודש אב.אין קדוש כה

בהצלחה לכםמרדכי
בס"ד

אני אצליח להתמודד שלושה שבועות בלי לטייל, לשמוע מוזיקה, להסתפר וכו'... לא שזה לא חסר לי, אבל אפשר להתמודד גם בלי.
תודה אח שלימשפוחה

תעשה דברים שלא משמחים.. לדוגא"י לעמ'יאחרונה

אפשר סתם ללכת להיפגש עם חברים ולשבת לדבר

יעני דברים כאלה..

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך