סורי על השעה חחח לא נרדמת. צריכה עזרהרחלולו
אני בת 18 וחצי.לא ילדה מבחינת אופי כשאני רוצה משהו-אני נלחמת..לא מתביישת מאף אחד ומשום דבר ולא מפחדת מלהתערבב עם "המבוגרים "אם נקרא לזה ככה.אז ככה.הייתה תקופה שהשנה לקחתי חזק את המקום של לעשות שידוכים לאנשים.גם כאלה שרק הרגע פגשתי וניסיתי .באמת שניסיתי.אספתי רשימה של אנשים.ניסיתי אפילו לשדך את אחי דרך הרב שלי.הרבה פעמים הייתי מאחורי הקלעים ושחקתי שם בחוטים כדי להכיר לו..לפני שבוע הייתי מלוות כלה.כל הערב ניסיתי להכיר לכלה כל גבר פוטנציאלי(היא כבר בת 32.מספיק שיש לו 10 אצבעות בידיים ו10 ברגליים)
חלק מסתבר היו נשואים..חלק הייתי בטוחה שהם צוחקים שהם נשואים..היחידי שבאמת לקח את זה רציני היה הצלם בחתונה שבאמת היה בינהם ממש קליק.רצתי לתת לו את המספר שלה..רק שהאדיוט לא טרח לספר שהוא נשוי(לא מדובר על דתיים..)באמת הבחורה ממש התבאסה(בוא נגיד שדיי ניסיתי לפשפש במעשיי למה זה קרה דווקא לי וכנראה יש פה משהו..שמגלגלין זכות ע"י זכאי..ו..) בקיצור.לא יודעת.אני רוצה לשדך.באמת רוצה.אז למה לא הולך?איך להצליח בזה?עניין של "מזל " כביכול הייתם אומרים?להמשיך בדרך שלי?
שלום (:danielo
מבין את הרצון הטוב שלך וברשותך כמה הארות.

שידוך זה לא דבר של מה בכך,לא מפגישים אנשים עם אחרים בצורה רנדומלית ומקווים שייצא מזה משהו (:
אם את מכירה שני אנשים יחסית,וחושבת שהם יכולים להתאים אז אחלה,תנסי.

מעבר לכך יש לך תמימות וזה דבר יפה,אבל לא הייתי מציע לך להתעסק עם אנשים שאת לא מכירה ולנסות להפגיש ביניהם - בטח ובטח חילונים,לכן הם גם לא לקחו את זה בצורה רצינית.
את צריכה לדעת,בן אדם זר שפגשת בחתונה והחלפת איתו שתי מילים - את בכלל לא מכירה אותו.יש המון סוגי אנשים ולא כולם ישרים ונחמדים כמו שאולי הם ניראים.

גם אם הוא נראה לך נחמד את לא יודעת מה יתברר לך הלאה,אם לצורך העניין היית אישה מבוגרת עתירת ניסיון עם אינטואציה נשית פנומנלית - היה מקום לומר שזה שייך כי באמת יש כאלה שקולטות אדם ברגע.
אבל סתם כך את לא יכולה לדעת במי מדובר במיוחד לאור העובדה שזאת אוכלוסייה לא דתית.

אז הרצון הטוב שלך הוא יפה,אבל אל תכניסי את עצמך לדבר שלא כדאי. ואם את חושבת שאת מכירה שני אנשים בצורה טובה,אז תנסי,אבל לא אן דן דינו.
בהצלחה ! (:
.⬅אהבה בתענוגים
לא הבנתי כל כך את הסיפור, ניסית להציע לכלה?

ואת לא אשמה.
זאת בעיה שלו,
יש כאלה שרמת המוסר והערכים שלהם, לא בשמיים.
את כנראה אמינה וישרה מידי בשביל לזהות אנשים כאלה... (וגם לא בטוח שהבנתם אותו נכון, אולי הוא סתם נחמד? ואולי לא...)

לגבי השידוכין. כל הכבוד לך על הרצון...
לא יודעת איך מצליחים בזה, אבל אני יודעת שצריך לכוון לשם שמיים, וגם אז לא תמיד יש את הכישרון לזה, וזה בסדר
הרצון שלך הוא מה שחשוב, אולי אם את מרגישה שאת מתאמצת מעבר לגבולות היכולת שלך, או שתרפי ותתני לאחרים לעשות את העבודה, או שתחכי קצת לאחרי שאת תהי בשלב הזה, אולי תצליחי לדייק יותר.

בהצלחה

כל הכבוד על הרצוןברקת

אני באמת מעריכה את זה, אבל לצערי יש טעות (לדעתי לפחות) בצורת ההתנהלות שלך. 

אישה בת 32 לצערי היחס הדפוק אליה שכל אחד יתאים לה וכל אחד יכול להיות אופציה וזה לא נכון,אפילו בצחוק אל תכתבי ואני מצטטת "היא כבר בת 32.מספיק שיש לו 10 אצבעות בידיים ו10 ברגליים".

בחורה בת 32 היא לא "חבילה עוברת", תאמיני לי שבכול הזדמנות היא מקבלת מבטי רחמים וצקצוקי לשון, והאשמות של בררנות יתר.

עצתי היא- אם את רוצה יותר להתקדם בנושא- תקני מחברת תכתבי נתונים קרי- גיל,מוצא,מגורים, אופי, רמה תורנית, וכן הלאה ומשם תלכי לקריטריונים וככה יותר תדעי להתמקד. בהצלחה.   

אני הבנתי את זה שהבחורה עצמהאהבה בתענוגים
זה מה שהיא אומרת.

אבל אם לא, זה באמת לגמרי לגמרי מעליב... ולא נכון. בחורה בת 32 מגיע לה מישהו הגון ומתאים בדיוק כפי שמגיע לבחורה בת 22, ואולי יותר בשביל מה היא חיכתה עד עכשיו.
אבל יש בזה שבגלל שהאפשרויות מתמעטות, יש צד שנעשים מכילים יותר... (נראה לי שזה חיובי)
אז ככהרחלולו
הבחורה בת ה32 בחורה מהממת..זה היה לצחוק לחלוטין.הכרנו באותו היום של החתונה.תהיתי להכיר לה כמה אנשים ןאז הבנתי שהם תת רמה.וזה לא בשבילה.לגבי התאמות תורניות?היא לא דתיה כך שהכל הרבה יותר קל ופשוט..אני מחפשת לה מישהו נורמאלי.סתם התבדחתי בקטע עם ה10 רגליים וידיים.תודה לכם;)
טובברקת

קודם כל תהיי בטוחה שמספיק נשים רווקות בגילאי 30+ נכנסות לכאן ואני מאמינה שחלק ייפגעו ממה שכתבת.

עכשיו אני אמשיך הלאה- את אומרת שהיא לא דתייה? סבבה, אבל גם בזה יש דרגות. יש כאן זילות מסוימת לפחות בדרך שתיארת איך שניסית להכיר לה- 

"חלק מסתבר היו נשואים..חלק הייתי בטוחה שהם צוחקים שהם נשואים..היחידי שבאמת לקח את זה רציני היה הצלם בחתונה שבאמת היה בינהם ממש קליק.רצתי לתת לו את המספר שלה..רק שהאדיוט לא טרח לספר שהוא נשוי(לא מדובר על דתיים..)באמת הבחורה ממש התבאסה"

"כל הערב ניסיתי להכיר לכלה כל גבר פוטנציאלי"

איך עשית בראש את ההתאמה? אני אקח ניחוש פרוע (ציניות כמו שאת אוהבת) ואהמר שאין לך מושג מה הבחורים חיפשו ויותר מזה אם שאלת את הבחורה מה היא מחפשת. שידוכים לא עושים בשיטת "גלגל המזל, חבילה עוברת" (you name it) , שידוך את עושה אחרי שאת יודעת מה היא מחפשת, מה הבחור מחפש, שיש לך היכרות מינימלית.

תראי, כמו שכתבתי מראש הכוונה שלך טובה והלוואי שיותר אנשים היו מנסים לשדך, אבל לא בדרך כזאת, זה פוגע. תאמיני לי שאם חברה שלך הייתה מנסה להכיר לך כמו שציינת גם את היית נפגעת כי וואלה יש דרך להכיר ולחבר בין אנשים. לצערי הכרתי "שדכנית" שעל כל הצעה (!) לקחה כסף  שפשוט שיחקה עם המשודכים שלה בלי קשר לקריטריונים שלהם. 

בכל מקרה, בהצלחה לך ולכולנו בשידוכים.

תקשיבי אחותירחלולו
עבר עריכה על ידי רחלולו בתאריך י"ט בתמוז תשע"ו 12:18
נראה לי שאת בעצמך מרגישה פגועה ממה שכתבתי.אז.סליחה!באמת..דבר שני..בואי נדבר על זה רגע תאכלס?בתור אחת שדי רוב החיים שלה עם אנשים פלוס מינוס מסורתיים חילוניים -הדרישות אצל הדתיים מפה ועד לים ..שתהיה ככה וככה ומידה כזאת ומידה כזאת ..וסיפורים.ולה לה לה.ברמה מסוימת אצל "פשוטי העם" הבחירה הרבה יותר קלה.נראה לי \לא נראה לי.במכלול.בחורה טובה\לא בחורה טובה..אבל אין טעם להמשיך לכתוב את דעתי..
את טוענת שאצל החילונים זה קל יותר?ברקת

אולי, אבל "אדם טוב" גם אצל חילונים זה לא מספיק. תראי אופי זה חשוב וזה אצל הרבה דתיים שאני מכירה זה עולה אפילו על רמה תורנית, אבל זה לא הכול. 

^^^ריבוזום

לשדך זה חשוב, אבל זה עניין רציני. נדרשת היכרות מוקדמת עם הצדדים: אמונותיהם, אישיותם, כישוריהם, השכלתם, ולדעת מה הם מחפשים בבן \ בת זוג.

איך הבנת את זה שהבחורה עצמה אומרת את זה?ברקת

בכל מקרה, המשפט הזה עצמו הוא שגוי ופרמיטיבי .

אחותי.אני בן אדם ציניקן ברמות.ראיתי את זה מאתר של צחוקים.רחלולו
אבל יכול להיות שיש משהו מעוות בתפיסה שלי.רחלולו
שאלה לי אלייךברקת

וזה הכל? בן אדם טוב זה לא מדד עיקרי לקבוע האם זה מתאים, אף אחד לא רוצה שהיא תישאר רווקה אבל את צריכה להבין שיש עוד קריטריונים. לדוגמה (זאת לא דעה אישית שלי ואני לא שופטת את הקריטריונים האלה אבל תנסי להבין)- אם לבחורה חשוב מאוד הגובה או שהיא רוצה בחור בעדה שלה או שהיא רוצה בחור אקדמאי וזה מבחינתה קו אדום, זה שהבחור הוא בחור טוב זה נחמד וזה סבבה אבל זה לא מתאים. כל אחת רוצה להתחתן אבל אף אחת לא רוצה להישאר במצב שמציעים לה בחורים שהיא לא רוצה לצאת איתם, ורמת ההצעות שמביאים לה זה ברמה מעליבה.

בנוגע להתפשרות, אין 100%, אין מצב בעולם שתתחתני עם מישהו בדיוק כמו שרצית חותמת לך את זה כאן. אבל תביני, יש עוד קריטריונים, יש עוד דברים שצריכים התייחסות. 

אני מסכימה איתך באמת שכןרחלולו
מסכימה עם כל מה שאמרת עד עכשיו.על אף שזה נראה שאני חלוקה.אני גם כמעט ולא שלימה לחלוטין עם הערב שידוכין שניסיתי לארגן שם בערב הזה.לא יודעת איך גרמת לי לאיזה "הארה" בנוגע למקום לשים את עצמי שם ולהבין איזה צחוק עשיתי כביכול ומה ההרגשה.הסיפור הזה כמובן היה שונה ואני מדגישה.לא היה אכפת לה מה מי מו.באמת זרמה על כל אופציה.מה שבאמת עם אחרות לא הייתי עושה..הסכמתי איתך.אני חושבת שהאירוע הזה היה קצת שונה..מה עוד שהיינו בהיי של האירוע.בקיצור הבנתי ואשתדל ליישם בעזרת ה'.תודה;)
ולגבי הרחלולו
שמחה שאנחנו מסכימותברקת

בהצלחה!

סתם זה היה בראש שלי, לא אומרת שזו הבנה נכונה בהכרח...אהבה בתענוגים
תחום השדכנות זה מקצוע לכל דבר וענייןתפוח יונתן

כמו שאת לא תתחילי להתעסק בהשמת עובדים באופן חובבני כי התוצאה תהיה בהתאם. כך גם תהיה התוצאה אם תעסקי בשדכנות בלי ללמוד את התחום.

בשביל להצליח לשדך בלי להסתמך על מרכיב המזל, צריך לדעת כמה דברים:

1) מה זה בכלל התאמה בין בני זוג? מה קריטי ומה לא קריטי, אילו דברים הכרחיים ואיזה לא בשביל שתהיה התאמה.

2) מה הן השיטות היעילות למצוא את האנשים שאת מחפשת או להגדיל מאגר האנשים שאת מכירה, ומה הן השיטות היעילות להכיר את אותם אנשים בצורה טובה. כי אם את מכירה 6 בנים ו-8 בנות, כנראה אין הרבה סיכוי שמישהו מהם מתאים למישהי מהן.

3) מה הדרך הנכונה לשדך מבחינה טכנית? איזה צד לשאול קודם? איזה פרטים לחשוף למשודך? איך להתנהל נכון במהלך ההצעה כדי לתת הרגשה טובה למשודכים ולא להקלע בטעות לסיטואציות של העלבה, מריחת זמן, אי הבנה, פגיעה, או פדיחות שונות שיכולות לקרות.

ויש עוד דברים שצריך לקחת בחשבון.

אני לא כותב את זה כדי לרפות את ידיך, אלא להפך, כדי לעודד אותך להתייעץ עם שדכניות, ללמוד את התחום, אולי לקחת קורסים בנושא, ולנצל את הרצון הטוב שכבר יש לך כדי להצליח באמת. בהצלחה ויישר כח!

הי לא ילדה מבחינת אופי בת 18 וחצייוני
אולי תביני ששידוכים זה דיני נפשות ותשאירי את זה לאנשים שיש להם קצת מושג בנפשות?

אני לא אומר שלא יכול לצאת למישהי בת 18 שידוך טוב, אבל זה יהיה בפוקס, לא כי היא ניסתה בכוח לחפש שידוכים.

נשמע שאת רוצה לעשות שידוכים בשביל הריגוש האישי שלך או תחושת הסיפוק שלך (וגם מתוך רצון שיש לכולנו, לראות אנשים תקועים מתחתנים). אין ספק שיכול להיות בזה ריגוש וסיפוק אבל זה שולי, שדכן צריך להיות נקי מכל תחושה עצמית ולעשות את זה לשם שמים.
נשמע שלא כיף איתך במסיבות.אל תשפוט סתם מאיפה הכוונות שלי.רחלולו
לפחות מותר לי להיכנס למסיבותיוני
אולי הייתי קצת חריף אבל תראי פה בתגובות מעלי ומתחתי המבר העיקרי הוא שתפסיקי עם זה.
אבל יוני צודק...ארץ השוקולד
שידוכים לא נועדו בשביל מסיבות, הם נועדו שיהיה בית חדש בישראל, אנחנו רוצים שהוא יהיה מוצלח.
אם את לא מבינה בתחום, סביר שיהיה יותר נזק מתועלת...
שידוכים זה דיני נפשותמוטיבציה
ועם כל זה שכולנו רוצים להיות מאושרים ולעשות את החברים שלנו מאושרים, צריך לדעת ולזכור את זה.

כל הכבוד על הרצון, אבל לפעמים שב ואל תעשה - עדיף.
לפני שמנסים להכיר בין שני אנשים חשוב ללמוד עליהם קצת, להכיר אותם, לדבר איתם, לראות מה הם חושבים שמתאים להם. הרי בסופו של דבר הם ה"קליינטים" והלקוח תמיד צודק

וברצינות - תני להם את הקרדיט שהם יודעים מה טוב להם ומה הם מחפשים.

חשוב לדעתי כל הזמן לחשוב על "מה ששנוא עליך, אל תעשה לחברך" וככה אפשר בעז"ה להימנע מהרבה מקרים לא נעימים.

בסופו של דבר רק הקב"ה מזווג זיווגים.

בהצלחה בכל!
למה את מנסה לעשות שידוכים בגיל כזה???ארץ השוקולד
גם נשמע מדברייך זלזול באלו שמחפשים, כאילו שהם מוכנים להתחתן עם כל אחד ואחת ברגע שהם זקנים מדי...
חולקת עליךברקת

זה יפה מאוד וכל הכבוד לה שהיא מנסה, והלוואי שיותר אנשים היו עושים את זה, נכון שהדרך לא נעשתה בצורה הכי טובה אבל הכוונה שלה נהדרת.

אבל עם זלזול???ארץ השוקולד
יכול להיות שההבדל נובע מהשאיפה של עצמנו, לי לא דחוף להתחתן בשום ממד, יכול להיות שלך דחוף?

אבל, האמירה של "כל מי שיש לו עשרה אצבעות בידיים וברגליים מתאים" זה ביטוי מאוד מזלזל...
הערתי לה על זה כברברקת

אגב לא הבנתי את המשפט הראשון

הזלזול היה בוטה, לכן הערתיארץ השוקולד
יכול להיות שאנחנו מעודדים שידוכים יותר כשזה חשוב לנו בממד אישי גם?

לי אין רצון להתחתן כרגע, אני בפורום בגלל השרשורים המעניינים ואני בגיל של החבר'ה. (23)
שאלתי, האם לך כן חשוב להתחתן בקרוב?
אם כן, יתכן שזה אחד ההבדלים בגישות בין שנינו.
רק עכשיו ראיתי את הכרטיס האישי שלך, מחילה...ארץ השוקולד
אבל ההבדל הוא שאת תומכת בהמשך מעשיה, רק בצורה טובה, רגישה וחכמה יותר, ממילא את לא רוצה שיעירו לה יותר מדי.
לדעתי, עם התחלה בגישה כזו רצוי לעצור מיד, ממילא עדיף שכמה שיותר יעירו לה.

@רחלולו

מבינה את ההבדל בין הגישות?
אבל כולם מסכימים שצריך יותר היכרות עם שני הצדדים לפני שמשדכים!
וואי וואי באמת שכבר הטרפתם לי את המח.רחלולו
ממקום של באמת שרציתי לעשות משהו טוב הורדתי לי לחלוטין באמת.באמת לא בצחוק.אתם לחלוטין חושבים עוד ילדה בת 18 מטומטמת מה היא מבינה בחיים שלה.אז הילדה הזאת מזמן כבר לא ילדה.דבר שני ..באמת באמת מאיפה היכולת הזאת להתחיל לתת לי פה הרצאות ולהתחיל לצטט לי משפטים מפה ועד לים?אני חושבת שקצת התנפלתם עלי.הבנתי את המקום.הסכמתי עם המקום.אני באתי ממקום של אם זה נראה לי במינימום מתאים אז אני לא רוצה למנוע היכרויות כאלה ולתת לזוג להחליט ולהכיר.קראתי כתבה בפנימה שאמרה שלא צריך להכיר יסודי אפשר גם בקטנה..אוקי?הבנתם?היה הרבה הצלחה עם זה.זה הסיפור.
ויש הרבה כשלונות שכולנו מכיריםארץ השוקולד
הבהרתי שלפי דעתי אם בסיס כזה, עדיף להוריד את החשק...

מקווה שלא פגעתי בך אישית, כי לא זו המטרה.

התנהלות כזו על ידי בת 30 או 40 בעייתית באותה מידה, צריך היכרות לפני שמשדכים...
כמה כשלונות את רוצה לשמוע?
בגלל זה לא נכנסתי לזה את שקראתי את אותה כתבהרחלולואחרונה
אני חושבת שעם כל הכבוד גם הזוג צריך לפתוח עיניים?אני באה ,מסבירה בדיוק איך הכרתי את הבן אדם שנראה לי מתאים ולמה.מן ההגיון שלא רצים לחתונה אלא בודקים את הבן אדם באמת.אבל אני מבינה את המקום שלכם.באמת.;)לילה טוב
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך