גירוד עד כדי פציעה - מה זה יכול להיות?אנונימי (פותח)

שלום לכולכם,

התייעצתי פה מספר פעמים ותמיד קיבלתי תשובות חכמות ונעזרתי. מנסה גם הפעם - 

שנתי נודדת...

בתי בת 9 ובשנה האחרונה שמתי לב שהיא צריכה כמעט כל הזמן תעסוקה לידיים. .זה מתבטא או בחיטוט באף כשהיא קוראת או עשיית קולות עם האצבעות (השמעת קליל בין אגודל לאמה) וזה תופס תאוצה כשהיא קצת בלחץ או מתרגשת ומתלהבת.

לפני כשנה ראיתי שהיא מגרדת הרבה בראש גירודים קטנים ולא היו לה כינים. באחד הימים ראיתי שהיא פשוט גירדה עד שנוצר פצע עם דם ממש. הפצע לא הגליד (כמובן כי היא המשיכה לחטט בו) ובהזדמנות שאלתי את הרופאה. הרופאה הסתכלה ואמרה שכנראה היא אלרגית לאיזה חומר או שמפו... בקיצור שטויות והבלים.  קניתי לה באתר של מוצרים לילדים עם קשב וריכוז (אין לה קשב וריכוז) מעין צמיד שכייף להתעסק בו ולאט לאט העניין פסק והפצעים הגלידו.

בשבועות האחרונים היא שוב מגרדת והיום ראיתי שני פצעים מדממים. כעסתי מאוד בליבי וגם קצת עליה למרות שאני יודעת שאין לה שליטה כלל. אם אני מעירה לה היא מצליחה להתאפק לכמה שניות...

אני רוצה לציין שבעלי אומר שגם הוא אוהב לגרד בעדינות סביב הציפורן. אבל הוא אף פעם לא פוצע את עצמו.

האם מישהו מכם פגש בתופעה זו??? יש לציין שאין לה תחושתיות יתר או תת תחושתיות לדעתי. מכיוון שהיא מחבקת בנעימות, אוהבת מגע של חומרים שונים וכדו'.

אודה לך מאוד מאוד אם תתנו לי כיוון מניסיונכם.

יש הומאופתיה טובה לזה.אנונימי (3)

מטפלת בצורך הזה להעסיק את האצבעות ומוציאה את המטופל מהמקום הזה.

אולי כדאי ללכת לרופא עור..אנונימי (4)
אני ממש לא אומרת שיש לה בעיה חלילה אבל אני יכולה לספר על עצמי שסבלתי ממש מגרד בראש עד פצעים פתוחים וכואבים ממש וההורים שלי כעסו עלי וכו..התרגלתי לחיות ככה ואחרי החתונה הייתי אצל רופא עור מומחה שגילה לי פרוסיאזיס שהתבטא בעיקר בקרקפת וגרם לי לגרד חזק..
זה לא היה נשלט..
קיבלתי טיפול ועדיין מקבלת כשהתופעה חוזרת וזה הקל עלי מאוד..
שווה ממש לבדוק..
הפותחתאנונימי (פותח)

תודה. לא הייתי מעלה בדעתי שיש אפשרות לפסוריאזיס רק בקרקפת... מעניין. אבל האם היית מגרדת ומתעסקת בידיים ומחטטת באף וכדו' או רק מגרדת בקרקפת?

במיקרה ראיתי את זה..אנונימי (7)

אני בחורה בת 20 וככה גילו לי פסוריאזיס בקרקפת...כדי לבדוק אצל רופא עור!!!

יכול להיות שיש משהו שגורם לה להיות לחוצה בתקופה האחרונה?נעמה_מה

קושי לימודי, חברתי, וכד'? אמרת שזה מחריף בשעת לחץ.. 

מתח נפשי יכול לגרום להרבה תופעות. אולי אפשר לשאול אותה בעדינות אם משהו מציק לה.

הבת שלי בת 8..א..א..
גם לפני כמה חודשים פשוט היתה שעות מגרדת בנקודה מסוימת בראש בהתחלה חשבתי כינים בדקתי ולא היה, המשיכה והמשיכה לגרד בדקתי שום וכל פעם שבדקתי היא פשוט צרחה עד שהזזתי לה את השערות ואז גיליתי פצע מחריד מדמם, נראה כמו הרפס.
לקחתי לרופא משפחה הביא משחה ולא עזר כ"כ.
אבל בכל זאת המשכתי לשים לה. אח"כ פתאום אני מגלה מבין גולות פנימיות בעורף נלחצתי ממש, טסתי לרופא עור אמר שזה פצע ממשפחת ההרפס לא זוכרת את שמו הטיפול שהרופא משפחה לא היה טיפול יעיל. הרופא עור נתן את הטיפול המתאים כולל אנטיביוטיקה וב"ה עבר לכמה חודשים עכשיו חזר הפצע שוב קניתי את התרופות ועזר פלאים הבנתי שזה פצע שחוזר על עצמו, לצערנו.
שמתי לב שבחודשים האחרונים היא כל הזמן מכניסה אצבעות לפה, כאילו מוצצת אצבע אבל לא את האגודל את שאר האצבעות. את כל זה אני מקשרת ללידה האחרונה שלי לפני שנה כי מאז הדברים האלו התחילו לקרות.
תודה על התשובות השונותאנונימי (פותח)

ממש תודה. אתם פותחים לי כיווני מחשבה. היום כבר יש לה 3 פצעים והיא אומרת שהצורך לגרד חזק ממנה.  אפשר לומר שהיא אולי קצת לחוצה אבל לא משהו מטריד לדעתי. סתם חיים זורמים נורמטיביים. אם יש עוד רעיונות אשמח לשמוע.

יכול להיות אסטמה של העוראנונימי (5)

לאחיינית שלי (לא מאחלת לאף אחד) יש אסטמה של העור 

וזה מתבתא בגירודים בלתי נשלטים ומרוב גירוד יורד לה כל הזמן דם

הייתי ממליצה לך לבדוק את זה

אני בת 49 ומתמודדת עם גירוד בלתי נסבלאנונימי (6)

בילדות גירדתי את עצמי כמו שאת מתארת. בגיל ההתבגרות זה כמעט נעלם, היה מאד מינורי אבל חזר ביתר שאת אחרי גיל 40. בדקתי אלרגיות , ולא נמצאו, ניסיתי לבדוק האם שינוי בתפריט עוזר , והייתי הרבה  אצל רופאי עור. אחד אמר לי שזה ממתח , אולי , אבל לזה אמור להיות פתרון, אחר אמר דרמטיטיס - כלומר גירוי עור לא מוסבר, ולאחרונה רופא הסביר לי שזה פשוט נטייה גנטית. הפתרון המניעתי הוא לשמן את העור כמה שיותר (קרם גוף, אני משתמשת בוזלין אינטנסיב) ובתקופות שזה מתפרץ להשתמש במשחה עם מרשם  (אלוקום) שמכיל קורטיזון. לא אוהבת להשתמש בתרופות , אבל זה חיצוני ולפעמים באמת אין ברירה.

אולי אני טועה. אבל בגלל שזה מתבטאkitאחרונה
בעוד דברים ולא רק בגרד. הייתי חושבת על הכיוון של טיקים. יכול להופיע בכל גיל. תפני לנוירולוג.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך