שלום לכולכם,
התייעצתי פה מספר פעמים ותמיד קיבלתי תשובות חכמות ונעזרתי. מנסה גם הפעם -
שנתי נודדת...
בתי בת 9 ובשנה האחרונה שמתי לב שהיא צריכה כמעט כל הזמן תעסוקה לידיים. .זה מתבטא או בחיטוט באף כשהיא קוראת או עשיית קולות עם האצבעות (השמעת קליל בין אגודל לאמה) וזה תופס תאוצה כשהיא קצת בלחץ או מתרגשת ומתלהבת.
לפני כשנה ראיתי שהיא מגרדת הרבה בראש גירודים קטנים ולא היו לה כינים. באחד הימים ראיתי שהיא פשוט גירדה עד שנוצר פצע עם דם ממש. הפצע לא הגליד (כמובן כי היא המשיכה לחטט בו) ובהזדמנות שאלתי את הרופאה. הרופאה הסתכלה ואמרה שכנראה היא אלרגית לאיזה חומר או שמפו... בקיצור שטויות והבלים. קניתי לה באתר של מוצרים לילדים עם קשב וריכוז (אין לה קשב וריכוז) מעין צמיד שכייף להתעסק בו ולאט לאט העניין פסק והפצעים הגלידו.
בשבועות האחרונים היא שוב מגרדת והיום ראיתי שני פצעים מדממים. כעסתי מאוד בליבי וגם קצת עליה למרות שאני יודעת שאין לה שליטה כלל. אם אני מעירה לה היא מצליחה להתאפק לכמה שניות...
אני רוצה לציין שבעלי אומר שגם הוא אוהב לגרד בעדינות סביב הציפורן. אבל הוא אף פעם לא פוצע את עצמו.
האם מישהו מכם פגש בתופעה זו??? יש לציין שאין לה תחושתיות יתר או תת תחושתיות לדעתי. מכיוון שהיא מחבקת בנעימות, אוהבת מגע של חומרים שונים וכדו'.
אודה לך מאוד מאוד אם תתנו לי כיוון מניסיונכם.
, והייתי הרבה אצל רופאי עור. אחד אמר לי שזה ממתח , אולי , אבל לזה אמור להיות פתרון, אחר אמר דרמטיטיס - כלומר גירוי עור לא מוסבר, ולאחרונה רופא הסביר לי שזה פשוט נטייה גנטית. הפתרון המניעתי הוא לשמן את העור כמה שיותר (קרם גוף, אני משתמשת בוזלין אינטנסיב) ובתקופות שזה מתפרץ להשתמש במשחה עם מרשם (אלוקום) שמכיל קורטיזון. לא אוהבת להשתמש בתרופות , אבל זה חיצוני ולפעמים באמת אין ברירה.