בשבת... שבאמת קצת סטיתי מהנושא

מה שניסיתי לומר, הוא שאיפור זה לא פוטושופ, אפילו לא איפור כבד.
א. כי בפוטושופ אפשר לעשות דברים שבאיפור אי אפשר לעשות.
ב. עם תמונה א"א להתחתן, לעומת אישה שמתאפרת (כבד), אפשר להתחתן איתה, ונכון שאפשר להיות מופתעים מאיך שהיא נראת כשהיא בלי איפור, אבל היא יכולה גם להתאפר.
(אז מי שמפחיד אותו הפער שבין איך שהיא מאופרת ללא מאופרת, שיצא עם מישהי שלא מתאפרת, או שיחכה ליום שהיא תבוא לא מאופרת.
ועוד משהו.
רוב החברות שלי מתאפרות. ובכלל, רוב הנשים מתאפרות.
יש יותר ויש פחות. יש סביר ויש מוגזם, יש שמעט ויש שבכלל לא.
אצל רוב הנשים, האיפור לא משנה אותן מקצה אל קצה.
יש איפור כבד, וכן ניתן לזהות אותו. ואפשר ללמד את מי שזה חשוב לו, אן זה ממש מטריד אותו.
בלי קשר, אני חושבת שקיצוניות אף פעם לא טובה.
במקרה הזה, ה"בכלל לא" וה"מוגזם" שלילי כמעט באותה המידה מבחינתי. (טוב, לא אשקר שבמקרה הזה יש לי נטיה לחשוב שה"מוגזם" שלילי קצת יותר בכמה אחוזים)
זה מאוד נשי ומתוק להרגיש צורך לייפות קצת את עצמך, וצריך וכדאי לדעתי לראות את זה כעניין מבורך. וגם את הגברים שפחות אכפת להם מנקיון, אפשר לראות בעין טובה

לדעתי הגבול הנכון הוא בין "מעט מאוד" ל"סביר". וזה עשוי להשתנות בין אחת לשניה. העיקר שאישה תרגיש נשית עם עצמה.
כל אחת שדאג לעשות כפי נטית ליבה, ושתקשיב לעצמה כמה היא מתאפרת כי היא מנסה להסתיר את עצמה (כלומר, היא לא שלמה עם עצמה, ולא אוהבת את עצמה כמו שהיא) כמה היא מתאפרת כי חיצוניות זה הדבר הכי חשוב בחיים, או כמה היא עושה את זה כי זה עושה לה הרגשה טובה.(- סתם עצם העיסוק בעולם הזה ובאסתטיקה, סתם עצם ההרגשה שהיא מכינה את עצמה לפני מפגש עם בני אדם)
וכמה היא תרגיש טוב או רע בלי איפור.
אם מישהי מרגישה רע כשהיא לא מאופרת, שתבדוק את עצמה. ובנחת

שתשאל את עצמה מדוע, ומה אפשר לעשות כדי שהביטחון שלה לא יהיה תלוי במראה החיצוני שלה בכלל, ובאיפור בפרט.
קיצור, בכל מצב, אין ספק שגם אם יש אחוז דמיון בין פוטושפ לאיפור, אין מה להשוות...
ולבנים הלחוצים, אפשר לחכות לראות אותה בהזדמנות לא מאופרת (או לפחות , פחות מאופרת) כדי להיות רגועים. ולבדוק שהמראה הלא מאופר שלה, נסבל למראה. וגם וגם וגם לנסות קצת לראות מעבר. גם אצל המכוערות, גם אצל הסבירות, גם אצל היפות, וגם אצל המדהימות. אין ספק שזה ירבה טוב בעולם.
שבוע טוב...