אין לי נסיון בזה...בת 30
אבל יש לי ארבע בנות שעוד כמה שנים יגיעו לגיל הזה.
נראה לי שבראש ובראשונה- את צריכה להיות רגועה מול זה ולא להיכנס איתן למאבקים.
כי מה שבטוח זה שמאבק - שכנראה יהיה תמידי עד שהן יגמרו את גיל ההתבגרות- לא יוביל לתוצאות שאת רוצה, ואולי יוביל לתוצאות הפוכות.
נראה לי שאת יכולה להביע את דעתך לגבי הבגדים שלהן אם הן מראות לך אותם ושואלות לדעתך, אבל בלי להישמע ביקורתית. זה סתם יעצבן אותן ויגרום להן לא לשתף אותך.
אם הן קונות בגד שהוא ממש מוגזם מבחינת חוסר צניעות- כן כדאי לחשוב על התערבות מצידך, אבל כל עוד זה בגדים שלצערנו מקובלים היום גם בקרב משפחות שומרות תורה ומצוות- אני במקומך לא הייתי מתערבת.
אם עולה מהן שיחה בנושא- אז גם כדאי להסביר להן קצת מה המשמעות של הבגדים ושל הצניעות.
ואולי כדאי גם לבחור את מקום הלימודים שלהן בהתאם- שילמדו במקום שבו האווירה פחות מקבלת לבוש לא צנוע. (למרות שהיום זה כמעט בכל מקום)
לגמרי מסכימה עם בת 30נעמה_מה
כל עוד לא מדובר במשהו שעובר את הגבול בצורה קיצונית, עדיף להחריש.
יש בגיל הזה צורך חזק לנסות גבולות. ולהחליט לבד באיזה דרך חיים אני רוצה לבחור. ונראה לי שאם לא נותנים את זה לילד ומנסים לכבול אותו.. זה עלול לחזור אליך כבומרנג.
למשל.. מכירה מישהי שפיתחה הפרעות אכילה קשות כי הוריה ישבו לה על הראש יותר מידי. זה היה המקום שלה להגיד- כאן אני מחליטה. אם על הלבוש שלי אני לא יכולה להחליט לבד, אז לפחות על מה שאני מכניסה לגוף שלי אף אחד לא יכול לשלוט. זה אולי מקרה קיצוני..אבל רק לצורך ההמחשה. פשוט להיות זהירים. לנסות למצוא פשרות. כמה שפחות לכפות.
^^^^ להחליף מקום לימודים!ירושלמית טרייה
אם גם הן מתלבשות לא צנוע, איך אפשר לצפות מהבנות שלך להסכים להראות שונה?
הם לומדות ברשת תורניתשרון22
לנסות לשבת איתן בנחת..ד.
עדיף כל אחת לחוד (אחרת הקטנה תגיד כנראה "לפי הגדולה"..).
להסביר בקצרה למה הצניעות חשובה, ההדגשה בעיקר של הצד הפנימי, האישיות. לא למשוך תושמת לב מדברים חיצוניים, שזה סה"כ לא באמת גורם שיכבדו אותן...
ולהגיד את ההלכות. ושלקיים הלכה, זה רצון ה'. וכמו כל דבר בריא שאדם אוכל - גם ברוחניות זה כך.
ואז לומר להן: תראו, אתן כבר אחרי בת מצוה. האחריות היא שלכן. התפקיד שלי, זה ליידע אתכן. לעזור. איכפת לי מכן, שיהיה לכן טוב, גם כעת וגם בהמשך. אז כדאי האזין למה שההורים אומרים, כי יש להם ידע, נסיון, יותר יודעים הלכות ואת המשמעות של הקיום שלהן.
אבל האחריות - שלכן. זה צריך לבוא מכן. אני מוכנה לעזור בלומר מה ראוי. בלקנות בגדים יפים שגם מתאימים מהבחינה הזאת, אבל זה רק "התנדבות" לעזור. האחריות על שמירת המצוות על ידכן, ועל השמירה על הכבוד שלכן - זה עליכם. אתן תקבלו את השכר בכך שתבנו את האישיות שלכן בצורה טובה, וגם האחריות שלכן על מה שלא טוב (להיזהר לא להבהיל מידי ב"עונש".. אחריות).
יש דבר כזה, ב"חובות התלמידים" שמסביר שבזמננו (וזה עוד בזמנו), ה"עצמיות" של הילד מקדימה להתפתח. ולכן הדרך היא שהוא יבין שהוא אמור לחנך את עצמו - ואנחנו מוכנים לעזור לו. כך לא ירגיש שהוא נלחם עם רצון של מישהו מבחוץ, אלא שזה שלו. כשהוא צריך לבחור, והעמדנו אותו על המשמעות - ו"התנדבנו" ברצינות לעזור, זה נשמע אחרת..
וואו, תודה על ההסבר!נועה 28
^^^לא נולדתי
פאז
מכספכם שלכם לקנות רק בגדים שעומדים בסטנדרטים הלכתיים.
להמנע מלהעיר. לבדוק איך אתם עצמכם משדרים בנושא.
עוד אין לי ילדים בגיל הזה אבל מנסה לעזורעדיין טרייה
כנערהאנונימי (3)
גם המודעות להלכה מאוד מאוד חיזקה את זה.
מה שכן, חשוב שלא ליצור הרתעה, לא כלפי הגוף שלי ולא מהצניעות (אני התחלתי לקצר כשנבהלתי מזה שבנות הולכות עם גרביים, הרגשתי שאני לא אהיה מסוגלת לזה...), ההדרגה חשובה מאוד, לא בבת אחת לשנות את הכל, להחליט שמעכשיו כל בגד שקונים...
נ.ב. אם אמא שלי הייתה איתי בקניות, היה לי הרבה יותר קשה לעגל פינות.
לפעמיםלא נולדתי
עלול דווקא ליצור הרחקה מההלכה, אם היא כבר ככה מחפפת. תאמין לי שהיא בד"כ יודעת שצריך חצאית עד הברך. אולי היא לא יודעת, ולכן צריך להזכיר את ההלכה בנועם ובעדינות.
אך בדבריך ה"טון" הוא שאם היא עושה בניגוד להלכה (וכנראה שהיא מודעת) אז שתצא בשאלה וזהו.
כך לעניות דעתי, מוזמנים לחלוק או להסכים.
בתור אמא עם נסיון עם הרבה בנותאנונימי (5)
אין דבר כזה לקנות חצאית או חולצה שהיא לא לפי ההלכה. את קונה איתם ביחד וקובעת כללים וגבולות ברורים!!!!
אז כנראה שהיום זה כבר לא עובד ככה.kly3
היום הגישה הזאת תפתח אנטי מצד הנוער.
אשרייך שהבנות שלך זרמו איתך..בת 30
גם אני הייתי ככה עם אמא שלי. התייעצתי איתה לגבי בגדים האם הם בסדר או לא...
אבל נראה לי שרוב הנערות היום- התנהלות כזו דווקא תדחוף אותן יותר לכיוון הלא רצוי.
עונהאנונימי (5)
גבולות ברורים לא סותרים את האהבה. והקשר עם הבת ואת ההסבר וההבנה של הבת על משמעת הצניעות. ברור שצריך לשלב בן הדברים.
אבל עם כל הכבוד, תתעוררו קצת- בת שהיא בסך הכל בת 13 לא יכולה להחליט איך היא רוצה להתלבש, כמו שלא תתנו לה להסתובב בלילה עד שתיים לפנות בוקר או לחלל שבת. אין הבדל בן הדברים.
תחשבו רגע- אם היא תחליט שלא בא לה לשמור שבת. ותדבר בפאלפון בשולחן שבת תאפשרו לה? אם התשובה כן המצב גרוע ביותר. הורים צריכים לחנך את ילדהם בדרך התורה. ואין דבר כזה שבת תעשה מה שהיא רוצה!!!! כמובן שהכל צריך לבוא מתוך אהבה...
את צודקת.בת 30
הבעיה שלבוש צנוע זה אחד הדברים הכי קשים היום.
כשצו האופנה הוא לבוש קצר או צמוד- כמו היום- גם באולפנות הכי דוסיות יש בנות עם חצאיות קצרות מדי וחולצות פתוחות מדי. רוב האולפנות הן כאלה, אם אני לא טועה.
יש משהו בלבוש הוא מאוד מענין את הבת, מסקרן אותה, דרך הלבוש היא גם מגלה את הגוף שלה.
נכון שצריך גבולות ברורים. אבל אם הגבולות האלה מובילים לעוד יותר אנטי- אז כנראה שצריך לשחרר בהם קצת.
שואלתשילתוש כהן
אני בתור נעקהטיפה של אור
נערה*טיפה של אור
נכוןדוס1
גם אני בתור נערה בת 13...![]()
אם אני יידע מה הטעמים לזה יהיה לי יותר קל להבין למה אני צריכה להתלבש בצניעות.
לא מדויקבת 30
בגיל הטפש-עשרה יש רצון לבדוק דברים אחרים, וגם יש לחץ חברתי מאוד חזק.
גם אמא שחינכה הכי טוב בעולם לצניעות יכולה למצוא את עצמה מול בת עשרה עם ביגוד לא צנוע.
קצירת הפירות היא לא בגיל 15-16.
קצירת הפירות היא אחרי שהנערה גומרת עם כל הנסיונות המעניינים ומחליטה, באזור גיל 18-20 באיזו דרך היא בוחרת ללכת.
וקצירת הפירות הכי משמעותית- כשהנערה הזו מתחתנת ומקימה בית של תורה וצניעות.
וגם נערות שניסו כל מיני שטויות בגיל העשרה מקימות בתים יפים של תורה וצניעות.
כדאיאנונימי (6)
בעיקרון, עדיף לא להיכנס ללחמה לכיפוף ידיים אלא להרפות ולתת יותר הסברים והבנה של החשיבות.
בתור הסבר אפשר: א. ככל שלאדם יש יותר מטען פנימי הוא פחות צריך להבליט את החיצוניות והגופניות שלו.
ב. מי שמכבד את עצמו (בגון עו"ד וח"כ) בד"כ לא ילך בלבוש לא צנוע. לבוש לא צנוע אולי מראה על חוסר כבוד עצמי. אנשים זולים נוטים להבליט את הגוף בגלל נקודה א'.
משל יפה של דינה הורביץ: מה היית חשבת על פרופ' שעולהלעד חיה בלבבנו
לקבל פרס נובל עם מכנס קצר. ברור שזה לא שייך ,כי הוא בא להבליט את השכל עכשיו ולא את הגוף.
ככה בת ישראל צריכה לכסות את עצמה ולא למכור את גופה לכל מי שעובר ברחוב.
צריך גם לחזק את ההפנמה שכל מעשה טוב מוריד ישר שפע של טוב לעולם . לא מיד זה אלינו ישר , אבל חק הקב"ה שם בבריאה שכל מעשה משפיעה טוב או רע על העולמות כולם.
למשל לחשוב שאיזה ילד יתרפא מהמצווה שלי וכדומה.
תשלחי אותן לאולפנת כפר פינס!אנונימי (9)
^^^^ נכון. חצאית מקסי אפילו נחשבת לא צנועה בבית יעקב!ירושלמית טרייה
סתם כנראה כי זה היה באופנה אז..
אבל למה לא לקצר, יש את הגדרות ההלכה ובתוך אותן הגדרות יש מקום למגוון עצום בלבוש.
עוד מעט יגידו פה שמותר ללבוש רק צבעים מסוימים ורק גזרות מסוימות?? לא להגזים.
ההבדל ה"קטן" הוא שבבית יעקבסדר נשים
כשלובשים קצר זה עם גרביים![]()
*גרביים שקופותפרת משה
תלוי איזה בית יעקב..ירושלמית טרייה
יש כאלה שיש שם כללים איזה צבעים ואיזה עובי מותר.
אבל ב"ה שלא למדתי בכזה בית יעקב.
לפעמים זה פוגע בבין אדם לחברו. הולך יחד עם חטטנות וקטנוניות. אבל לא תמיד, לא באה ללכלך.
למה לא לקצר? כי ל99 אחוז מהפוסקים זה אסור. בבית יעקבלעד חיה בלבבנו
יש קודים שלא קשורים להלכה אלא לתרבות. אבל יש שם הרבה יתרונות גם
את טועה 99 אחוז זה על חצאית עוקפת ברך עם גרבייםעדיין טרייה
אין שום סיבה לשפוט או להזדעזע. האומנם?אנונימי (6)
הקב"ה ברא לי רגליים למטרה מסויימת. נתן לי רגליים בריאות ב"ה
הן נועדו אחרי החתונה גם למשוך אחד ויחיד. לא את כל העולם
במו עיני ראיתי גברים מסתכלים על אישה ששוקיה חשופות. כן עם שרוול ארוך וכו....
אז איך אפשר שלא להזדעזע?
שאני אכפור במתנות שה' נתו לי?
אולי משום שזה כזה נורמלי בציבור שלנו
ואפשר גם טיפה לחשוף בצוואר. לאן נגיע?
ואני ראיתי גברים שמסתכלים על פנים של בחורהעדיין טרייה
עושים את המקסימום שלך כאישהש.א הלוי
יש הלכות צניעות ברורות ושכל אחד ילך לפי הרב שלו
ושכל גבר יעבוד על העיניים והמחשבות שלו
וכל אישה תעשה את העבודה שלה בעניין הצניעות
נשמה, יש הלכה. ויש דעות שונות. אז בואו נכבדמודדת כובעים
מי שהולכת לפי הרב שלה (תרתי משמע
)
מי הם ה"הרבה" שמתירים? בעברית "שוק" הוא מתחת לברךלעד חיה בלבבנו
אין בזה ספק.
אני חושבת שזה לגמרי לגיטימי לקצר שמלת מקסי עד קצת אחרי הברךאנונימי (12)
יש רבנים שלא מתירים שהשוק תהיה לא מכוסה, ויש רבנים שלא מתירים להתאפר ביום יום, ויש רבנים..
כל אחת נוהגת לפי הרב שלה. ואם לפי ההלכה מותר ללכת עם שוק לא מכוסה בחצאית, ויש לא מעט רבנים שמתירים את זה גם בציבורים מחמירים מאוד, אז זו זכותה המלאה של האמא לעשות זאת ואם הבת תתחיל ללכת בצורה לא צנועה זאת בשום אופן לא אשמתה של האמא.
אני עצמי לא הולכת עם מקסי כיוון שזה לא מחמיא לי, וחשוב לי להיראות טוב. בשביל עצמי! אני לא אלבש בגדים צמודים או חושפניים, אבל זו זכותי המלאה להיראות טוב ולא ללבוש בגדים חסרי צורה. אני בהחלט לא הייתי מגדירה את הלבוש שלי פרוץ, ואני בטוחה שגם אחרים לא.
אגב, אם לא היית אומרת שהיו שם עוד בנות הייתי חושבת שאולי מדובר בי. אני בהחלט זוכרת שאמא שלי הציעה לי לקצר שמלה לאורך של קצת אחרי הברך. ואני ממש, אבל ממש לא, מתלבשת לא צנוע.
סליחה שהנימה הייתה קצת חריפה..
עוד לא מתמודדת עם הגיל הזה אבל שמעתי פעם עצה מקסימהאנונימי (10)
או החצאית או החולצה לא צנועים...לא הולכים גם וגם
בעיני יש פה כמה נקודות שאפשר להסתכל עליהן:
שלא תגיע למראה כללי שהוא זול/פרוץ
שתדע שיש גדרי צניעות שצריך להקפיד עליהם ...גם אם לא מקפידה לגמרי הצניעות נשארת כחלק מהתודעה היומיומית.
תמיד יש בגדים צנועים בארון
ודרך אגב כשעבר לה הצורך למרוד... הילדה התלבשה צנוע
צריך גבול.יהודיה אמיתית
בתור אחת שעכשיו יוצאת מגיל ההתבגרות ואני טיפוס מרדן, וההורים שלי מה שנקרא מחמירים בצניעות אני יכולה להגיד שלחץ על צניעות לא עוזר ומעצבן אבל גבול ברור- כן!!!!!!
אנחנו הרבה בנות בבית וההורים שלי פשוט עשו יום אחד אסיפה אתן יודעות עם גלידה וכו' והודיעו- אצלינו בבית מתלבשים ככה, וככה אנחנו רוצים שתלבשו, אבל המינימום ההכרחי הוא ככה וככה ובפחות מזה אי אפשר לצאת החוצה/סלון כשיש גברים אחרים בבית. ונלחם על זה!
גם אלה שמורדות ומפגינות- נגיד לא יוצאות מהחר כל היום וכל אחת ע"פ הקריזה של אותה הפגנה בחוץ מתלבשות כך וכשהגיל עובר הצניעות נשארת.
וכמובן שהמון שיח על הצניעות ומהותה והרבה יותר מכך שיח ועמידה על כך שההלכה היא הגבול ולא משנה מה את רוצה.
שיהיה בהצלחה עם הבנות ותשמחי שהן רק שתיים ככל שיש יותר בנות המשימה יותר קשה.
חכמים ההורים שלךמאמע צאדיקה
אהבתי מאוד את מה שהם שידרו לכם-
גם להסביר מה הגבול המינימאלי- כן, בהלכות לבוש יש מינימום ויש הידורים...
גם לשדר שזה לא רק ההלכה- זה גם הכללים של הבית
וגם לאכוף את הנושא.
אני מוסיפה עוד כיוון-
להעלות עם הבחורה אופציות אחרות של לבוש שהן מרידה או חיפוש- אבל לא נוגדות את הלכות לבוש.
למשל- לקים, נעליים, תכשיטים, תסרוקות- חופשי להתפרע...
אם האמא רוצה ממש לחנך ללבוש ראוי- אפשר וכדאי גם לדבר בשילוב של הלכות לבוש- גם הסברים וטיפים על איך לשלב בגדים נכון, התאמת צבעים, איך להתאים את הבגד למבנה גוף, טיפים על שופינג שייצא ממצה את הכסף ושימושי, ועוד
שיח כללי על בגדים- שכולל הרבה מרכיבים, שההלכה רק חלק ממכלול.
גם- פתאום שמתי לב לזה, שזה לא מובן מאליו-
אנחנו מדברים פה כל הזמן על הלכות לבוש לנשים
בלשון הקודש- המשמעות של המילה צניעות היא משו אחר לגמרי- הכוונה לאינטימיות, לסוד
לדייק בשפה- זה מביא הקשר נכון, ולב מדוייק יותר,
וגם בגיל ההתבגרות הבנות כבר מספיק בשלות ללמוד קצת על צניעות, על חיבור של אישה לגוף שלה, על הסוד שבו שצריך להיות כמוס...
לא להתיאש. לחזק בעדינות.העני ממעש
אני נערה בגיל הזה-14אנונימי (12)
גם לי אישית הייתה תקופה שהייתי הולכת עם חצאיות מעל הברך וחולצות מעל המרפק..
היום אני כן הולכת צנוע. משתדלת.. אני לא אקנה חצאית מעל הברך ולא חולצה מעל המרפק.
אם אמא שלי העירה לי, זה כן גרם לי "להצניע" את הבגד- למשוך למטה וכאלה.. אבל זה עיצבן אותי. מה שבאמת גרם לזה לחדור זה ההבנה שלי בעצמי. פתאום חשבתי על זה.. בחורה שהולכת עם בגד חושפני, זה כל כך לא מכבד אותה! הרי בגד כזה מושך מבטים, וגורם לתשומת לב מאנשים שלא הייתי רוצה קשר איתם, וכן הלאה..
רק כשהגעתי להבנה בעצמי, מה הפואנטה של צניעות, מה זה גורם להתייחסות ולכבוד של אנשים כלפייך.. זה מה שבאמת השפיע עלי. הרי אם מישהו יתחיל איתך ברחוב כי את לבושה בצורה מושכת- זה מראה שהוא מכבד אותך? להפך! זה מציג אותך כמישהי זולה שמוכרת את עצמה לכולם.
בקיצור, לדעתי-מה שהן צריכות להפנים זה המשמעות, לא ההלכה על פני השטח-"תלכי צנוע כי זאת ההלכה וזהו."
הן התחילו לקנות...מקריוס
כלומר, מישהו נתן להן כסף. ואידך זיל גמור...
נכנסתי רק כי זה היה בראשיטוביה2
יש ספר יפה בשם "כתנות אור"פלאפל
למדתי ממנו עם ביתי כשהגיעה לגיל ההתבגרות.
יש בו מאמרים שבאים מתוך הסתכלות מעמיקה על ענייני צניעות.
מאד עזר ועוזר.
הלכה מתוך.שמחהמתנחלת בלבבות
צניעותאנונימי (16)
אני כותבת מאנונימי כי זה הניק של הבת שלי.
יש נערות ,שבגיל ההתבגרות בודקות גבולות בעניין צניעות ובזה הן עושות את מרד הנעורים.
חשוב לדבר עם בת מה ההלכה, אבל היא צריכה לדעת שזו האחריות שלה ,מעל גיל 12.
בת צריכה לדעת מה הם הגבולות בבית בנושא הצניעות.
איך מותר ללכת בחדר ואיך בסלון, או לפני גברים כולל אבא והאחים.
יש בנות שאפשר לדבר איתן, לאורך כל התקופה.
יש כאלה שבגיל 16 ומעלה כבר אין עם מי לדבר.
יש אולפנות שלא מצליחות להתמודד עם נושא הצניעות. בנות צריכות לשמוע מההורים מה ההלכה!
מזכירה שבגילאים של הבנות שלה,אנונימי (15)
אם הבנות מוכנות לעבור מהסיבה הזו, כנראה שהן מודעות לבעיה ויהיה יעיל יותר לדבר איתן דוגרי מאשר לקרוע אותן מהחברות.
בלי לקרוא תגובות קודמותזקנת השבט
א. היום במקרה ראיתי בנות דתיות וקצת התביישתי בשבילן , כי אחת לבשה איזו שמלה , שגם ככה היתה קצרה מאד , והיא לא שמה לב (או שכן) ונפתחו לה הכפתורים , ככה שזה היה בגדר מיני פרובוקטיבי לגמרי.
ב. להעיר לא עוזר - אם את מאמינה שצניעות זה נעים וזה טוב , ואת נהנית ללבוש בגדים ארוכים ועושה את זה בשמחה - אז המסר יגיע בסופו של דבר .
ג. צניעות זה לא רק בבגדים - צניעות זה דיבור , תפיסה של הגוף שלך -שהוא חשוב מדי בשביל שהוא יהפוך למיצג , ושכמו כלי נגינה יקר - צריך לכסות אותו וזה טוב בשבילו וטוב לנשמה שלך .
מסכימה עם מה שכתבו לך..אולי123
היי מסכימה מה עם שכתבו לך..הדור היום שונה.. ולהעיר באמת לא עוזר ולפעמים גורם להן לעשות "דווקא" אבל חשוב לדבר על צניעות כהתנהגות שזה לפעמים מאוד חשוב בעיקר בגיל הזה..
המון בהצלחה ונשימה עמוקה יעבור בעז"ה..
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב
מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.
כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל.
מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה
קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו
התקציב דיי דל 🤧
אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!
תודה!
מקסיםזיויק
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.
ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה
זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.
פיתות על הטאבון ביער..
זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.
סעודות שבת - קטסטרופה
אבא פגום
אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.
יש למישהו עצה מלבד תפילה?
אני עובד עצות..
לצערי מוכר גם ליליפא העגלון
החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.
אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''
בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב.
תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק
שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.
אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?
שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24
זה נשמע מאד מעיק.
למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?
אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת
מאוד מבינה אותךשם פשוט
מאוד מאוד מבינה אותך💔
מאוד כבר אמרתי?
אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.
אל תכביד עליהם
תקליל
שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים
א כלהעני ממעש
צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .
תשחרר
שיעור כללי תעביר במקום אחר
בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים
אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי
יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת.
פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה
אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...
קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.
1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון.
2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !
3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'
4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.
5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.
6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.
8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.
9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]
10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.
11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.
12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]
אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.
כמה מוכר...arlan
לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.
לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.
משהאחרונה
לא מבין..יהולב
יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).
נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.
אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)
תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה
כמה דברים:תהילה 3>
1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.
אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.
תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...
2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..
סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.
3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.
כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.
בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.
ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.
4. כמובן תפילות!!
מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה
הבן שלי בן 16. מתוק, אבל עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!
מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום
לק"י
אמהות
הריון ולידה
ועוד
אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון
יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב
עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
טעותמתיכון ועד מעון
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום
1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.
2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.
3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו
4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו
5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.
6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)
7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים
8. ישראל איננה חברה בG20.
9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה
10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.
מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.
(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)
תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.
לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"
ישראלאריק מהדרום
היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.
ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.
כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).
ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.
בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.
מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה
לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.
ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם
קראווניםיוני21
עד כמה ילדים זה מתאים
עם 2 ילדים איך זה?
כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?
מערב השומרון
תודה רבה
תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה
אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.
לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.
והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....
הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+
היא מתכוונת קווים בעור.
אני חושב שאלו קמטים.
מה עונים לה?